|
|
#451 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
a) zuważyłam w Twoim zachowaniu prawidłowość, polegająca na tym, że innych namawiasz do jedzenia więcej,a sama.. ![]() b) kolacyjka uboga bo nie miałam ochoty, po prosty zasłodziłam się po pdw. c) szczerze to chleb, masło, wędlina (NIE-drobiowa), warzywa... nie wydaje mi sie, żeby to była uboga kolacja.. d) przerwy długie? normalne. zawsze tak jadłam, jem. bo wtedy sie db czuje. poza tym, nie zamierzam rezygnowac z zajeć/planów tylko po to,żeby jesc co 2-3h. ...je się żeby żyć, a nie żyje żeby jeść ![]() co z tego,ze przerwy sa dłuższe skoro bylam na zajęciach, spacerowąłam dłyzej z Tz? to jest wazne.
Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-20 o 17:22 |
|
|
|
|
#452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale w porządku...teraz jak wyjaśniłas mi przyczne tych przerw to rozumiem chce Twojego luzu....w jedzeniu...ale widocznie potrzebuje czasu...gdybym nie pilnowałatych 3 h to bym co pół godziny ,, żarłą"...maskra....;/
Edytowane przez ar22 Czas edycji: 2010-03-20 o 18:18 |
|
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
R śniadanie:
* jogurt nat 135 g + kefir 6-7 łyzek platkow orkiszowych + 5 łyżek otrębów owsianych + garsc malin + 3 lyzki jagod + łyżeczka dzemu bez cukru + 5 łyżeczek kaszy manny(wczesniej zalanej wrzątkiem) II śniadanie: * własnoręcznie upieczona buła graham-orkiszowa: - 1/2 z 2 plasterkami szynki pieczonej - 1/2 z pomidorem * 6-7 małych marwitek * kawa zbożowa bez mleka obiad: *miska zupy(nie mam pojęcia co to była za zupa, ale miała ziemniaki,fasolkę, duuuzo koperku, posmak pomidorowy) * 2 ziemniaki z maślanką kolacja: * jajeczny muffinek (1 białko, papryka,ogorek,szynka,bro kuły + troche tartego parmezanu do piekarnika) * serej wiejski z pomidorem i ogorkiem usmiecham sie o ocene ![]() |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
To moje dzisiejsze R, jakby ktoś zerknął to byłoby super
7:30 owsianka z 4 łyżek płatków, kefiru, truskawek i kawałka banana 11:00 batonik musli, sok wielowarzywny, jabłko 14:00 trzy małe pulpety, micha surówki z kapusty pekińskiej 17:00 trzy kromki wasy z serkiem naturalnym, ogórkiem, papryką i szczypiorkiem 20:00 będzie: sałatka z tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem kiszonym i cebulką
|
|
#455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
Zauważyłam, że moich jadłospisów nikt nie ocenia
(Utrzymanie Śniadanie : 2 kromki chleba wieloziarnistego : 1 z plastrem szynki drobiowej, 2 z dwoma plastrami sera białego + Jogobella truskawkowa + herbata Obiad : 350 g surówki warzywnej (takiej ze sklepu) Kolacja : dwie kromki chleba złożone z serem Tartare Orzechowym + Fantasia jagodowa + herbata Proszę o ocenkę )
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dołączam moje dzisiejsze R ! ŚnI - owsianka (150 ml mleka, 150 ml wody, 5 łyżek płatków, 1 łyżka otrąb), serek wiejski 150g, pomarańcza 192g ŚnII - 2 kromki orkiszowego 60g, z kiełbasą suchą drobiową 50g, pomidorem 120g, jabłko 150g O - mintaj 76g, warzywa na patelni z ziemniakami 180g P - serek homo naturalny 135g, orzechy włoskie 15g K - serek wiejski 150 g, papryka czerwona 150g proszę o ocenę !
|
|
#458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
orzeszku dziękuję ale no bez przesady
![]() wczorajszy jadłospis wyszedł mi np ok 870 kcl... zdecydowanie za mało, a nie bylam głodna przez cały dzień...
Edytowane przez Vegetka Czas edycji: 2010-03-20 o 20:07 |
|
|
|
#460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze radzę: poczytaj 10pż
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
R.
![]() I. Jajecznica z 2 jajek na teflonie + sałatka (pomidor, papryka, ogórek zielony, zioła, przyprawy) + kawa z kroplą mleka 0,5% II. Kromka razowego z almette ziołowym i pomidorem. III. Pół piersi z kurczaka smażona na teflonie + sałatka (zestaw ze śniadania + 200g brokuła) IV. Serek wiejski lekki. V. Puszka tuńczyka wsw + papryka. Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2010-03-21 o 09:22 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#462 |
|
BAN stały
|
U.
7.15 Śniadanie. owsianka(5łyżek płatków górskich,garść:laskowych, suszonego ananasa eko,łyżka miod; 2 szkl mleka 2%); espresso. 30 min gimnastyki 11.30 II Śniadanie: serek homo waniliowy+ wkrojone kiwi+ 2 garśćie włoskich; zielona herbata, ciemna pralinka Lindt. 15.00 Obiad:2 pulpety drobiowe w sosie koperkowym, porcja warzy: fasolka, brokuły, kalafior, pół woreczka kaszy jęczmiennej 17.30 Podwieczorek: jabłecznik z migdałami & lukrem (*gigantyczny kawałek), kawa z mlekiem 2%; 3 pralinki. 20. Kolacja: kromka razowca z serkiem homo naturalnym, łosoiem wędzonym, rzodkiewkami (6), ogórkiem, koprem; duża pomarańczka^^ |
|
|
|
#463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nudnie... jak zwykle... cudnie! jesz tyle ile się powinno, co prawda ja bym na takich porcjach umarla z glodu, ale skoro jeszcze to piszesz to jest dobrze ![]()
|
|
|
#464 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
), no więc Utrzymanie:Śniadanie (ok. 10 : 00): owsianka (4 łychy płatków owsianych, łyżeczka otrębów, szklanka mleka 2%, łyżeczka miodu, łyżeczka cynamonu, starte jabłko, łyżka słonecznika, łyżka orzechów włoskich, garść suszonych wiśni, suszona gruszka (taka w całości ->duża), kubek kawy z chlustem mleka 2% godzina jazdy na rowerze, 2 godziny fizyki , godzina jazdy na rowerze (powrót)Obiad (ok. 14:30): pół woreczka kaszy gryczanej, solidna porcja gulaszu wołowego (wołowina pokrojona w paseczki, podsmażona na oliwie z cebulą, czosnkiem, pieczarkami, musztardą + przyprawy: sos chili, curry, pieprz cayenne, oregano, koncentrat pomidorowy), dużo surówki z tartych marchewek z oliwą z oliwek i cytryną nauka, początek porządków wiosennych w ogródku Przekąska (0k. 18:30 ): kubek herbaty (malina & cytryna) z łyżką konfitury malinowej, bananKolacja (ok. 20:30): 2 (wielkie & ciężkie) kromki chleba razowego, każda z masłem, sałatą, ogórkiem, tuńczykiem, cambertem, musztardą, ketchupem i szczypiorkiem + tlerzyk sałatki włoskiej (parowane brokuły, pomidor, oregano, grść ciemnych oliwek) dodatkowo 1,5l wody mineralnej i proszę o ocenkę ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Dlaczego uważasz, że przerwy 4h to długa przerwa? Człowiek powinien jeść zgodnie ze swoim biologicznym zegarem, czyli wtedy, kiedy czuje głód (chyba, że go nie czuje wcale, lub jest chory na inne zabużenie typu np. cukrzyca, wtedy rzeczywiście powinien to kontrolować). |
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
No to sama musisz pilnowac kalorycznosci, ja nie wiem dokładnie ile co ma kalorii i nie oceniam jadłispisu względem kaloryczności tylko wartości odżywczych,a te wszystkie sa zawarte w Twoim jadłospisie.
|
#466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w takim razie wszystko jest ok skoro to jest redukcja. Pszepraszam za wybuch :P
|
|
|
#467 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jak to umarła z głodu?! może bez przesady co.... ? ![]() /Czy mi się tylko wydaje, czy na NCJ panuje teraz"moda" pt. jest ok, ale jedz WIĘCEJ? już kiedyś tak było.. i teraz znowu to samo.. Fakt, że na tym forum jest kilka Wizażanek z niedowagą ok 10kg, nie oznacza, że wszystkie dziewczyny z normalną wagą, będące na U- mają jeść tak, jak byłby na P, żeby tym innym było "raźniej"...
|
|
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze U/R:
ś: bułka ciemna z ziarnami, pół z taką szynką konserwową nadzianą serem żółtym, posmarowana masłem, na to pomidorek i ogórek, drugie pół z serkiem waniliowym i 2 łyżkami dżemu, plasterki kiwi, kawa z mlekiem i cukrem 2ś: jabłko, mandarynka, pół banana o: talerz rosołu z makaronem, kilka marchewek z rosołku ![]() skrzydełko z indyka, surówka jarzynowa z sosem bałkańskim :/ kilka(3?) ziemniaki k:jogobella kiwi, ogromne jabłucho, kromka razowca oceni ktoś??
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R
![]() I: owsianka (trochę za dużo sypnęłam płatków owsianych, a poza tym to słonecznik, siemię lniane)+ serek wiejski i jabłko. II: kawa zbożowa z mlekiem, 2 ciastka owsiane dietetyczne (sama piekłam, bez cukru) III: 2 kotlety z bobu, warzywa (brokuły, szparagi), świeża surówka z kapusty kiszonej. IV: serek homo naturalny V: tuńczyk + papryka
|
#470 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
jakoś mało białka chyba zapychasz się owocami nie ma w ogóle nnkt pamiętaj o 1,5l wody co najmniej. jeśli to R/u to na kolacje unikamy słodkich jogurtów typu Jogobella. aha i kupne surówki to ZŁO. jw. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#471 |
|
Przyczajenie
|
To teraz dodam moje wczorajsze P (mam nadzieję że jest lepiej)
śniadanie: domowa zapiekanka (bagietka, pieczarki, ser żółty + keczup); kubek inki z mlekiem; kawałek ciasta drożdżowego (na spróbowanie) II śniadanie: duży kawał ciasta drożdżowego (z makiem, migdałami itd.); jogurt wiśniowy do picia 250 ml; kilka draży kokosowych obiad: rosół z makaronem; 3-4 ziemniaczki, udko z kury gotowane, mizeria deser: 1x toffifee podwieczorek: monte drink; croissants z czekoladą kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem, 2x rzodkiewka, pomidor; 2 kromki razowego posmarowane masłem po: kubek kakao; garść nerkowców |
|
|
|
#472 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dziewczyny opamiętajcie się! jeśli wg was obiad na P to: " gotowane udko z kurczaka, 3 ziemniaczki i mizeria" to co zamierzacie jesc na U?! |
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze R: śniadanie: omlet z 2 jajek, z płatami owsianymi, pomidorem, przyprawami, pokrzywka do picia, + tran + magnez 2 śniadanie: bułeczka razowa z serkiem homo naturalnym, z rzodkiewką i ogórkiem, posypana słonecznikiem i siemieniem lnianym obiad: pierś z kurczaka z ryżem i warzywami na patelnię pt: kawałki kurczaka <bieganie 30 minut> pt: placek owsiany z sokiem cytrynowym (sok i miąższ z cytryny, wanilia, cynamon, olejek śmietankowy) kolacja: serek wiejski z rzodkiewkami + tran + magnez
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
moje P wczorajsze....[waże 44 kg...potrzebuje jeszcze 4 kg...uff:
I ; [ 6;00]: owsianka [skład standardzik;] jabłucho,kawa z mlekiem zbożowa prrrraca II ; [10:30] bułka orkiszowa z szyneczka, pomidorkiem, rzodkiewką, jabłucho, herbata zielona prrraca/powrót do domku III; [ 14:30] niby obiad na szybko...nic nie było gotowego... wiec ,, wymaszkieciłam " zupe pieczarkową z torebki z 1/2woreczka ryżu brązowego [ nawet znośne] IV ; [ 17:30] jogo naturalny 300g z garscia mega orzechów i troszku rodzynek, wkrojone kiwi do tego łyżka fitelli kokosowo - czekoladowej, kawa z mlekiem skondens. imprezka 18 kuzynkiV : [ 19 - 1.00] kawałek tortu sernikowego, cappucino waniliowe, kubek barszczu czerwonego, naleśnik zapiekany z parówką drobiową, pieczarkami, serem żółtym i sosem czosnkowym ...---pyyycha! qrde tylko pis nie mogłam...;/ gin zakazała... ale za to robiłam za,, zbieracza przepitych zwłok" imprezowiczów...hehe...:r olleyes: moge prosić o ocenke???? |
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
UTRZYMANIE
i jak?????? |
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#477 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co Ty zamierzasz jesc na U skoro to jest P ?!
|
|
|
#478 |
|
Rozeznanie
|
U 1. bułka razowa z margaryna, szynką drobiową, jajkem i warzywkami + 200 g serka 5 % kawa z mlekiem 60 min spinning 2. 2 małe jabłka, 150 g serka wiejskiego 7 % 3. udko gotwane z kurczka, 3 ziemniaki, 2 rodzaje surówek 4. kawa latte, gałka lodów 5.duży jogurt naturalny z orzchami włoskimi 30 min biegu Proszę o ocene ??
![]() ![]() ![]()
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
spojrzycie na to U? I śniadanie Owsianka (standard:7ł.górskich, łyżka otrąb, rodzynki, pestki dyni wkruszony jeden herbatnik) zalane szklanką kefiru; kawałek makowca drożdżowego (jest weekend - jest i ciasto w domu) II śniadanie 2 kromki słonecznikowego posmarowane masłem z wędliną i plastrem camemberta + kilka pasków papryki czerwonej; jabłko Obiad 1) zupa z buraczków na mięsie 2) Karkówka pieczona w foli, kasza jaglana (ok.4łyżki) surówka z pekinki i ogórka świeżego deser(?) godz.później: kawałek makowca 1h wiosennego spaceru Podwieczorek wieśniak z niewielką garścią orzechów włoskich i cynamonem Kolacja 2 kromki chleba posmarowane masłem: z wędliną, łyżeczką wiejskiego i ogórkiem świeżym Będę wdzięczna z ocenę
|
#480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty jadłas na siłę???czy jak???jak wyglądałoTwoje P???i jak potem przeszłas na U???znowu zmniejszałas jedzenie???? czy jak to wszystko wygląda???? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

ale drugie śniadanko mega wypas!!!! 

ale w porządku...teraz jak wyjaśniłas mi przyczne tych przerw to rozumiem
(1 białko, papryka,ogorek,szynka,bro kuły + troche tartego parmezanu do piekarnika) 

): kubek herbaty (malina & cytryna) z łyżką konfitury malinowej, banan
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)