![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Ja tez sie odważyłam współżyc do konca po 4 opakowaniach i dostałam potem okres normalnie ale teraz mój chłopak dla mojego świętego spokoju kupił prezerwatywy bo to ja siałam panike on nie..nie da sie tak nagle przzestać wspołżyć bo skoro mam faceta 5 lat to potrzebujemy siebie na wzajem..Lekarz mi powiedział ze nie ma szans zeby wpaść przy braniu tabletek wiec nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
z tego co mi lakarz mówił to przy zmianie tabletek na inne nie robi sie 7 dniowej przerwy bo ja tez mam zmienic z Yasmin na Diane35 właśnie mozecie mi doradzić cos o nich bo zastanawiam sie nad ta zmianą...A nawet w ulotce to pisze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Przyczajenie
|
Przy zmianie tabletek ze slabszych na mocniejsze robi sie przerwe lub bierze od 1 dnia cyklu, ja zrobilam przerwe. Powiem Ci ze bralam yasmin przez pol roku i nic mi nie bylo, bardzo dobrze je tolerowalam i nic nie przytylam ale zmienilam ze wzgledu na cene. Yasmin kosztuje u mnie 32 zl a cilest 11 zl wiec roznica jest. a jak myslisz z tym co pisalam, czy moge byc w ciazy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez CherieK Czas edycji: 2008-12-03 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
no ja akurat nie patrzałam na cene przy Yasmin lekarz przepisał mi je ze względu na działanie że są najlepsze na rynku jak na razie więc dla mnie liczyło sie bezpieczeństwo.Nie wiem ja zrobiłam to narazie raz biorąc tabletki i normalnie dotałam okres teraz do tabletek dołozylismy prezerwatywy a raz wogóle bez niczego ale spuścił sie poza mną i jakos utkwił mi ten strach z tamtego miesiaca w głowie i tak troszke myśle tym żeby nie wpaść ale to nie realne sam lekarz powiedział i powiedział mi tak że mogła bym wpaść gdybym np.jadła jakis antybiotyk albo miała biegunke lub wymioty po 4do 6 godzin po połknięciu to antykoncepcja moze być nie zachowana ale ja zawsze sie dobrze czuje po Yasmin i nic mi nigdy nie jest
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie ma czegoś takiego jak "najlepsze" tabletki na rynku...
![]() |
![]() |
#459 |
Raczkowanie
|
No nie wiem mi tak wtedy lekarz powiedział ze sa nowe i jak narazie najbardziej skuteczne....on mi tak powiedział...Niewiem czy mam ufac tabletkom czy nie dużo dzieczyn je bierze i kochają sie i ciesza sie tym i przede wszystkom korzystaja z zycia a ja sie boje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() możesz im ufać jak najbardziej ![]() a robił Ci jakiekolwiek badania zanim je przepisal? proponuje Ci, żebyś sama poczytała co nieco a antykoncepcji hormonalnej ![]()
![]() |
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
Wiesz co badań mi żadnych nie robił tylko zrobił mi taki jakby wywiad czy chorowałam na cos czy pale czy spozywam duzą dawke codzinnego arkocholu czy ktos w rodzinie na cos chorował i takie tam no i zbadał mnie palcem wsadził go do pochwy i badał tam jajniki czy coś powiedział ze nie ma potrzeby robic badań..kazał mi brać te tabletki i dał mi recepty na 12 miesiecy i kazał po tym roku przyjsc na konkretne badania.Niewiem a ty jak sadzisz czy to żle....
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinien Ci zrobić cytologię, dopochwowe usg i przed wypisaniem skierować na badania krwi... Dobrze, że chociaż wywiad zrobił ![]()
![]() |
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
to co mam teraz zrobic iść na te badania....Ale ja poszłam po tabletki do innej lekarki a potem przepisałam sie do ginekologa porzadnego i robił mi usg dopochwowe
no i jeszcze miałam badanie piersi To pójde do lekarza rodzinnego po te 3 tak jak ty mówisz a potem pójde do ginekologa ii powiem mu o tym a moze nawet go pir.....Ale myślisze ze mogłam sobie teraz wpaść skoro tym razem zabezpieczaliśmy sie kondonami wsumie 3 razy z prezerwatywa a 4 raz bez ale spóścił sie na zewnątrz a tamtym razem co sie tak strasnzie bałam to spóścił sie do srodka ale dostałam okres normalnie Jeanne i co teraz współżyjesz bez zadnych badań czy zrobiłaś sobie we własnym zakresie....bo z tego co pamietam to ty sie kochasz na maxa?? Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-12-05 o 15:57 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
ja bym na Twoim miejscu poszła chociaż do lekarza rodzinnego i poprosiła skierowanie na próby wątrobowe i krzepnięcie, ale najlepiej by było żebyś zrobiła wszystkie...
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
a jak pójde do tego mojego ginekologa to on mi da na wszystko skierowanie>>>>>i zrobi mi te badania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj lekarz zrobil wywiad kazał zrobic mi badania (mocz, krew nawet glukoza w sumie 5 wynikow badan) a mimo to przepisal recepte tylko na miesiac! powiedzial ze za miesiac mam przyjsc i powiedziec jak sie po nich czuje teraz przepisuje recepty na max 3 miesiace i na kazdej wizycie bada i pyta jak sie czuje itp. badania bede powtarzac co pol roku
![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to są badania krwi, wiec ginekolog Ci ich nie zrobi tylko musisz isc do jakiegos laboratorium albo do swojej przychodni.
![]() |
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
Ale ja robiłam sobie tak z pół roku temu badania na krew i na mocz i ogólne to lekarz rodzinny powiedział ze jest wszystko ok i tak samo nie dawno robiłam ten test z krwi i tez lekarz powiedział ze ok...Ja robie badana krwi raz na rok lub raz na pół roku...Moja kolezanka tez bierze tabletki i tez lekarz jej nie robił cytologi a bierze je 6 lat i mówi ze robi jej co rok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczytaj na ten temat, bo widzę, że nie bardzo się orientujesz ![]() tabletki to nie są cukierki ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Raczkowanie
|
Nie wiem mnie nie skierował nigdzie duzo razy u niego byłam i robił mi usg dopochwowe i na kozła i piersi ale nie miałam badan na krew jak nastepny raz pójde do niego to mu powiem.....Nie wiem od czego to zalezy naprawde ale to co w takim razie bez tych badan te tabetki nie działają///
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
A ja biore tabletki juz od lutego i na razie (odpukac) wszystko w pozadku..Biore Novynette i prawde mowiac roznie z regularnoscia bywa..Raz albo dwa razy sie spoznilam ok.14godzin z tabletka..Raz zapomnialam o 3ostatnich,ale za to nastepne opakowanie zaczelam 3dni wczesniej,zdarzalo sie ze popijalam je alkoholem..Sex bez zabezpieczen uprawialam juz 5dnia,po wzieciu pierwszej tabletki..Staram sie brac je regularnie,no ale niestety nie zawsze mi wychodzi..Takze poki co ciazy nie ma i mam nadzieje,ze przez najblizsze 2 lata nie bedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chodzi o to, czy tabletki działają czy nie... ale to nie są cukierki TYLKO POWAŻNA INGERENCJA W UKŁAD HORMONALNY! są na wizażu conajmniej 2 dziewczyny, które po 1 opakowaniu tabletek przepisanych bez badań wylądowały w szpitalu ![]() teraz rozumiesz o czym mowie?
![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
A ja od tygodnia mam dziwne wątpliwości...Brałam 4 miesiące yasminelle,a prawie 2 miesiące temu zmieniłam je na yasmin. Jestem w 3 tygodniu 2 opakowania. Na początku było w porządku, a w 2 opakowaniu zaczęły się mdłości,zgaga,ból kręgosłupa,straszne zaparcie...ii od początku 2 miesiąca zaczęłam się obawiać ciąży. Pewnie sobie coś wkręciłam,ale wiadomo takie dolegliwości same nakręcają człowieka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Zadomowienie
|
Śledzisz mnie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
To co mam zrobic jakie badania doradzcie mi?????
Wiem ze mam isc do lekarza rodzinnego po skierowanie na badanie hormonalne albo prywatnie zrobie u nas w szpitalu...Pójde do mojego lekarza i powiem...w poniedziałek mój lekarz przyjmuje...to pojde...Te badanie na kerw i wątrobowe....i co jeszcze???ginekolog powinien mi dać takie skierowanie???To czyli takie tabletki działaja i tak mimo bez badań ale na 100%pojde sobie je zrobić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
powinnaś mieć zrobione:
morfologia, uklad krzepniecia, enzymy watrobowe ( ALAT,ASPAT,Bilirubina), FSH, LH, E2, PRL, TSH, Testosteron, Androstedion DHEA-S
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
Jezu aż tyle tego i co mam po to iść go mojego ginekologa czy do lekarza rodzinnego czy najlepiej prywatnie ale to bedzie kosztować???
Jak teraz dostane okres to pójde na te wszystkie badania bo sie troszke boje choc zabezpieczałam sie z moim narzeczonym prezerwatywami ale skoro tamtym razem skończył we mnie i nie zaszłam to pewnie teraz też tak bedzie co nie??? Ale na sto procent pójde do mojego lekarza i powiem mu o tych badaniach Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-12-05 o 15:56 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pierwsze 3 lekarz rodzinny raczej wypisze, ale na resztę wątpię. jeżeli skierowanie od rodzinnego to nie zapłacisz, a jak wszystko prywatnie to na pewno ponad 100zł wyjdzie...
![]() |
![]() |
#479 |
Raczkowanie
|
Ale najważniejsze chociaż zebym miała ta próbe wątrobową i krzepnięcie krwi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Ehh dziewczyny, cieszcie się, że miałyście chociaż wywiad zrobiony. Mnie lekarka nie zapytała o nic- czy palę, czy jestem na coś chora itd. Nie zrobiła mi nawet rutynowego badania. I przepisała mi tabletki "na oko". A jak poszłam je zmienić, to zapytała, jakie chcę
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.