![]() |
#451 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zorganizowac czas przed ślubem?HELP
tak swoją drogą to nie zdawałam sobie wcześniej sprawy jakim dyplomatą trzeba być i jak umieć wybrać gdzie zrobic kompromis a gdzie postawić na swoim jak sie organizuje ślub...
tzn jak sie samemu płaci to nie ma problemu ale jak sie rodzina dorzuca to sie robi komplikacja. ale jednego jestem pewna: w strój młodych i obrączki nikt sie wcinać nie powinien (no chyba że panna zamierza wystąpić w stroju kąpielowym, babcia mogłaby zawału dostać ;-P) wczoraj tworzyliśmy liste gości.. oj ciężko było. nie możemy sobie pozwolić żeby zaprosić wszystkich których chcemy a poza tym zaczęły sie niuanse: tych chcemy zaprosić ale jak tych zaprosimy to tamtym bedzie przykro że ich nie zaprosiliśmy, albo na innych nam specjalnie nie zalezy ale my bylismy u nich na weselu.... itd doszliśmy do tego że zapraszamy tych nam najbliższych, rezygnujemy z jednej pary u których my byliśmy i dorzucamy 1 osobe "żeby nie było przykro"... mam nadzieje że jakoś sie kupy bedzie trzymać... a wy jak to rozwiązałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
Rodzina wie zawsze "lepiej"
Tylko kobieta potrafi jednego dnia powiedzieć proszę, dziękuję, przepraszam, jesteś świnią, nienawidzę Cię, wybacz, kocham Cię i żegnaj Mój mąż będzie miał zaje*istą żonę ![]() Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
Edytowane przez vegas_18 Czas edycji: 2012-01-31 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
a my zapraszamy tych, których znamy
![]() ![]() cudne te buty!!!!!!!!!!!!! Bosh, takich dokładnie szukałam!!!!!! Kochana daj znać, jak je zamówisz, czy są takie jak na zdjęciu, bo normalnie aż mam ochotę już teraz je kupić!!!!!!!! Kobitki, a powiedzcie mi, co szykujecie, jakby było zimno w Ten Dzień??? Bo ja się zastanawiam nad zwykłym, prostym żakietem, który bym mogła sobie wykorzystać w późniejszym czasie ![]() ![]()
![]() |
#455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez ewula87 Czas edycji: 2012-01-31 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Rozeznanie
|
To jest to zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
o nie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Zadomowienie
|
w zależności od planowanej temperatury - można szal, bolerko albo sweterek.. moja siostra ślub miala w lutym i miala futerko.
jak nie pasują jakieś ozdobne bolerka to można kupić takie bolerko jak dla baletnicy - same obcisłe rękawy - tylko z jakiegoś ładnego materiału. a tu przykłady http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6e41a87ef.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...56f4319e2.html http://img.pakamera.pl/i1/5/361/na-d...4092394361.img ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
ja też mam ślub 22 września ![]() ale ani jeszcze sukni nie wybrałam ani tym bardziej nie zaczęłam mysleć o dodatkach. ale jak tylko wejdę w temat to na pewno dam znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tu wklejam Ci coś co znalazłam dziś na pewnej stronce, ku pokrzepieniu naszych serduch! Pogoda na wrzesień 2012 Wrzesień, bo kwitną wrzosy W porze kwitnienia wrzosów ciągle będzie się utrzymywać letnia pogoda. Co prawda, przestaną nas męczyć upały, ale ciepłe dni przetrwają cały miesiąc. Pogodne niebo, przyjemnie przygrzewające słońce i łagodne wiatry będą sprzyjać długim spacerom i wyprawom za miasto. Wykorzystajmy przedłużenie lata, jakim będzie wrzesień 2012, by zebrać siły na zimowe dni. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
ewula a masz jakąś prognozę na 25 sierpnia?:P
Tylko kobieta potrafi jednego dnia powiedzieć proszę, dziękuję, przepraszam, jesteś świnią, nienawidzę Cię, wybacz, kocham Cię i żegnaj Mój mąż będzie miał zaje*istą żonę ![]() Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
Również ta pogoda z tą data mnie ciekawi
![]()
![]() |
![]() |
#463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mogłabyś napisać jak planujesz czas przed ślubem? tzn: co kiedy? ( w miesiącach wystarczy ![]() ja cały czas się zastanawiam kiedy co powinnam zrobić ![]() kiedy umówić się wybrać menu? kiedy uzgodnić wystrój sali? kiedy załatwić urząd? czy to ja wymyślam wieczór panieński czy koleżanki się tym zajmują? skąd to wiedzieć? kiedy tort? bukiet? buty i dodatki? z jednej strony cały czas o tym myślę a z drugiej wydaje mi się że jeszcze zdecydowanie za wcześnie na to wszystko - hehe powiedzcie też czy słyszałyście i co sądzicie o wysyłaniu informacji z prośbą o zarezerwowanie terminu w kalendarzu z okazji naszego ślubu ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
Ahhh.....Normalnie złość mnie zżera
![]() ![]() Dogadałam się z facetem od limuzyny żeby nam samochód załatwił i udało się ale cena wzrosła a głowny świadek(brat TŻ) się teraz zastanawia czy da radę z kasą!A jak się wcześniej pytałam każdego po 3 razyczy dadzą radę zawyżając sporo koszta to się zapierali że tak ![]() ![]() Normalniee......eh..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
Niestety takie życie. Umiesz liczyć- licz na siebie.
Dlatego my za wszystko sami płacimy
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
my w ogóle nie wypożyczamy samochodu - tata TŻ ma ładne auto i wystarczy... myślę że lepiej w coś innego zainwestować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Rozeznanie
|
Tak dokładnie na 25 to nie znalazłam jeszcze nic, al ogólnie na cały sierpień to proszę bardzo:
Pogoda na sierpień 2012 Sierpień, bo dźwięczą sierpy W sierpniu nie zadźwięczą sierpy, bo to narzędzie rolnicze można zobaczyć tylko w skansenach, ale kombajny wyjadą na pola. Początkowo żniwom nie będzie sprzyjać aura. Na początku miesiąca ochłodzi się znacznie, a co więcej – wystąpią obfite opady utrudniające prace rolnicze. Nie potrwa to długo. Po 8 sierpnia powróci upalna pogoda, która może się utrzymać do końca miesiąca. Tak więc przez 3 dekady będzie wymarzona pogoda na wakacyjny wypoczynek, zwłaszcza na plaży. ![]() A tu dziewczęta macie link do tej strony http://wakacjomaniak.pl/pogoda-na-la...y-na-2012-rok/ Jeśli chodzi o samochód, to my z tż myśleliśmy nawet, żeby pojechać jego samochodem, bo uważam, żę jak najbardziej się nadaje na takie okazje. Ale doszliśmy do wniosku, że fajnie będzie przejechać się jakimś innym samochodem a nie tym co jeździmy na co dzień, więc pewnie coś wypożyczymy, ale będzie to na przykład jakiś nowszy model BMW (TŻ uwielbia tą markę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
A jeśli chodzi o to co kiedy, to na prawdę zależy od tego jaki ruch jest w tym biznesie w Twoim regionie ![]() Ja na przykład sukienkę mam już zamówioną, ale tylko dlatego, że nie byłam pewna czy będę szyła czy kupię gotową, i jak pojechałam z siostrą oglądać sukienki, nie znalazłam nic gotowego więc pojechałam do salonu w którym ewentualnie chciałam szyć, tam jedna mi się tak spodobała, że od razu ją zamówiłam bo nie widziałam sensu, żeby jechać tam jeszcze raz tylko po to żeby ją zmówić, a pierwszą przymiarkę mam dopiero 11 lipca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
Tylko się zdenerwowalam nie potrzebnie
![]() ![]() My jedziemy limuzyną bo jest nas sporo(my i świadkowie to 8 osób) ja zawsze chciałam jechać czarną limuzyną ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
forma informacji o tym że bierzecie ślub i prosicie o zarezerwowanie terminu na ten dzień. jeszcze nie zaproszenie tylko informacja - którą można pn mailem rozesłać. Ja się zastanawiam nad tym bo jednak we wrześniu ludzie planują wakacje i jak wcześniej ich poinformuje to może tak będą układać plany żeby mieć wolny termin.. świadkowej nie mam tylko świadka.. więc on raczej nie zajmie się wieczorem panieńskim ![]() gratuluje tego wszystkiego ![]() ![]() ale jak zacznę kolekcję ślubną zbierać to się pochwalę ! ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
w takim razie to coś dla ciebie ![]() http://www.restyle.pl/product-pol-23...a-koronka.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pochwal się koniecznie jak już nabędziesz coś z kolekcji ślubnej! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Raczkowanie
|
Dziś mamy rocznicę zaręczyn
![]() A ślub tuż tuż... ![]() ![]() Dziewczyny, ja się tak cieszę, że normalnie cała chodzę ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#473 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]()
![]() |
#475 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
Wybraliśmy muzykę na pierwszy taniec
![]() Zupełnie coś innego, niż początkowo planowaliśmy ![]() ![]() Dziś równe 4 miesiące do ślubu ![]()
![]() |
#478 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pochwal się nam ![]() o gratuluje 4 miesiące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.