Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 14:32   #451
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Pewnie znacie bajcki z Polsta Jim Jam...
Mio Mao to woła " ooo mni mao"
a jak zaczyna leciec "kot Jeams".. to tak wolno tam spiewa ten kot.. Je...ste..m .... a Michalinka juz zdarzy przed nim krzyknąć" Dziems!"
a ta bajka Igloo Gloo" Michaśka woła glo iglo

Bao moa kuzynka nie szła z córką dologopedy bo zwyczajnie nie było po co.. dziewczynka miała 2,5 roku i prawie nic nie mówiła.. a jak zaczeła to do dzis gaduła!
Ale juz ci to pisałam wqiec prosze nie rób wstydu z takimi zdaniami że cos nie tak bo jeszcze jest pora..

A ty dzieci tez tak w szkole traktujesz.. jak jedno nie umie mnożyć a inne juz do 100 potrafi.. to go juz gdzies wysyłasz???

To tak na marginesie.. bo wiesz co mam wrażenie że ta nagorliwośc z Asi przeszła na ciebie przypomnij sobie co o Asi myslałas .. my teraz to samo o tobie myslimy...

A Asia baaardzo sie zmnieniłas na plus .. juz dawno to zauwarzyłam

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 15:13   #452
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja wlasnie ugotowalam pierwszy raz w zyciu szczawiowa - i mi wyszla... tylko pewnie znowu ja z bablem bedziemy ja tylko jesc;/
Ja wczoraj robiłam, bo dostałam od teściowej wielką reklamówkę listków. Ale z tym robity miałamale wyszła najlepsza

izazula ja po czymś ala rota to najbardziej pamiętam ból głowy z odwodnieniai niestety ta waga szybko wraca bo to tylko tłuszcz sie odwodnił a nie zniknął

I jakoś weny ostatnio nie mam do pisania

Libra solą nie wypłuczęZa to najadłam się czosnku na kanapkach, i popiłam ciepłym mlekiem z miodem, i o dziwo już lepiej. Ale jak byłam w szkole u Eryka u psychologa(szkoda gadać) to bałam się odezwaćże nie przeżyje oddechu smoka

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 15:33   #453
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Libra solą nie wypłuczęZa to najadłam się czosnku na kanapkach, i popiłam ciepłym mlekiem z miodem, i o dziwo już lepiej. Ale jak byłam w szkole u Eryka u psychologa(szkoda gadać) to bałam się odezwaćże nie przeżyje oddechu smoka
Mi aż się niedobrze zrobiło jak przeczytałam co Libra zaproponowała.Ja do tej pory mam traume po takim płukaniuJeszcze do pracy musiałam pójść z takim wypalonym gardłem,a ile się tej wody słonej nachlałam przy okazji

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:01   #454
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Pewnie znacie bajcki z Polsta Jim Jam...
Mio Mao to woła " ooo mni mao"
a jak zaczyna leciec "kot Jeams".. to tak wolno tam spiewa ten kot.. Je...ste..m .... a Michalinka juz zdarzy przed nim krzyknąć" Dziems!"
a ta bajka Igloo Gloo" Michaśka woła glo iglo

Bao moa kuzynka nie szła z córką dologopedy bo zwyczajnie nie było po co.. dziewczynka miała 2,5 roku i prawie nic nie mówiła.. a jak zaczeła to do dzis gaduła!
Ale juz ci to pisałam wqiec prosze nie rób wstydu z takimi zdaniami że cos nie tak bo jeszcze jest pora..

A ty dzieci tez tak w szkole traktujesz.. jak jedno nie umie mnożyć a inne juz do 100 potrafi.. to go juz gdzies wysyłasz???

To tak na marginesie.. bo wiesz co mam wrażenie że ta nagorliwośc z Asi przeszła na ciebie przypomnij sobie co o Asi myslałas .. my teraz to samo o tobie myslimy...

A Asia baaardzo sie zmnieniłas na plus .. juz dawno to zauwarzyłam
ja angielskiego uczę, z mnożeniem nie mam nic wspólnego a te co mają z językiem problemy to wysyłam owszem - na zajęcia wyrównawcze
a co do tego drugiego to wypraszam sobie, do asi jest mi daaaaleko

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:19   #455
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

oj tam Monia.. madzia chciałą ci tylko pokazac jak bardzo sie mylisz co do Kubunia i jego nie-mówienia.... odpuśc dziecku... bo to wyglada jak " niespełnione abmicje rodziców"...

angielskiego powiadasz... bede wiedziała gdzie sie usmiechać.. szerokooooooo

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:20   #456
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
izazula ja po czymś ala rota to najbardziej pamiętam ból głowy z odwodnieniai niestety ta waga szybko wraca bo to tylko tłuszcz sie odwodnił a nie zniknął

Dokładnie mnie od rana boli głowa no i jeszcze żołądek ale do WC nie latam. Niemniej miska stoi przy łóżku.

Co do mówienia to moja też najczęściej mówi po swojemu
. Nawet czasami bierze książkę i czyta po swojemu. Świadomie to niewiele mówi.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:42   #457
evitka21
Zakorzenienie

sidorcia, ale ona fajna, i jakie ma włoski długie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
W kwestii literatury fachowej to można polegać na Tobie .
Wstyd sie przyznać ale ja ostatnio wogóle nie czytam
a ja ci powiem, że ja się niedawno rozkręciłam, jak musiałam z młodą w pokoju koczować aż zaśnie-wtedy było jeszcze jasno i tak mi si dobrze czytało, znaczy szybko. I zajszłam zaś do biblioteki i coś ciekawego mi wpadło.Także ja od urodzenia małej to za czasów wczesnego niemowlęctwa ze 3 ks. na spacerkach przeczytałam, a tak to dopiero teraz.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Te z 2 linku sama mam tylko ja dawałam za swoje w sklepie 80zł i aż sprawdziłam skład i moje to 100% polyamid i są z firmy italian fashion,czyli składem się różnią.Ja mam czarne i bardzo je lubię.

Jeju dosyć mam tych kolorów-z każdej strony musztarda,miodowy i rudyW sklepach tylko to i widzę,że all też tym zasypane.
ja się chyba namyśliłam na zwykłe jakieś leginy.

a dla mnie musztardowy i pochodne to najobrzydliwszy kolor na świecie i nigdy bym e tym niczego nie założyła

Co do ocieplaczy futerkowych, to sama raczej bym nie założyła, ale wieśniak widać jestem, bo mi sie podobają

Cytat:
evitka ja na twpim miejscu kupilabym leginsy tylko na dotyk. Przez wysylke nie ryzykuj. Ja ryzykowalam w zeszlum roku. Teraz kupilam w sklepie ocieplane bezszwowe bardzo dobrej jakosci za 15 zl tskie bardziej ala spodnie czyli z kieszeniami i szwami byly za 25,35. Afirmowr pkolo 40 zl.w zeszlym roku kupilam niby bezszwowe tp mialy szwy na dupie jak rajtki.i niby grube a majty bylo widac
.
no właśnie widzisz, kurcze, w pobliżu mnie obleciałam i albo drogie albo dziadoskie, albo na wzrost drcron co najmniej...
Ale wiem, że rację masz.

Teraz rozważam te ( w sensie chce obie pary):
http://allegro.pl/termoaktywne-bezsz...858661391.html
i te (one ez tego paska są) http://allegro.pl/wyszczulajace-bezs...860585810.html

Dużo osób je kupuje i sprzedawca ma dobre komentarze od kupujących leigny. Bo sie namyśliłam na takie zwykłe, do swetrów tunikowatych. Nie musza być super, byle tylko nadawały się po praniu do użytku i były kryjące.

Cytat:
hehe to nasze dziewczyny mogą sobie rękę podaćMoja znowu jak się jej robi fotke to po zrobieniu każdej leci i każe sobie pokazać jak wyszłaJak jej mówie"stój już,nie leć,pózniej Ci pokaże"to grymas na twarzy,kuca,głowa w dół i tyle mam z kolejnej fotkiMusi zobaczyć,bo jak nie to obrażonai tak fotka za fotką
Skąd te dzieci już takie kumate?przynajmniej raz dziennie siebie o to pytam i odpowiedzi dalej nie znam
hehe, mojej też to zdjęcie mega cięzko zrobić-zrobię 20 i na 19 mam czubek/bok głosyi dupkę

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A u nas nie wiem, wojna czy co... gdzies sobie jakies strzelanki urządzają chyba bo cos wali jakby burza była, a raczej nie ma bo słońce swieci. jak mi obudza małą to ja ich powystrzelam...

Wczoraj dostalam od teściowej taką dośc sporą bombonierkę i własnie pochłonęlam ja CAŁĄ NA RAZ!! Mdliiiiii....
kochana, to skumaj, że jak wam pisałam że mi za oknem budynek remontują gruntownie od ponad 2 miechów już-codziennie tony (co najmniej 3 mega kontenery gruzu wywalają)i jak wyskrobią to ok.12 jak mloda zasypia przez 2-3h to wywalają z mega hukiem przez okna tymi kominami plastikowymi . Hałas jest przeokropny-zawsze sie modlę żeby się nie obudziła...
a rano o 5 przyjeżdzają te kontenery opróżniać...
dziś zobaczyłam na tablicy info, że prace mają się zakończyć....we wrześniu 2012

co to taka bombonierka

mój gnojek to gada już naprawdę dużo, nawet takich trudniejszych kilkusylabowych wyrazów i czasem zdania mówi.

Dziś się śmiali jak wołala na kolegę-"mikołaju chodź tu" i to bardzo wyraźnie. "daj niuni, chrupka/paluśka/ciaśtko" .I już coraz bardziej odpowiada na pytania, opowiada tacie kto był na placyku (wszystkie "ciotki" i ich dzieci wymienia), odpowiada na pytania jak ma mama/tato/dziadek/dziadziuś (bo to o 2 różnych chodzi)/baba, jak ty masz na imię (choć to zanim powie "lena", to mówi zuzia i się śmieje i potem sama już dodaje "lena"
Fajnie odpowiada na "jak się miewasz?" lub "jak się spało"tak słodko mówi "dob-brze".
przynosi od rana bajki i mówi "czytać, bajke, bajkę".
Dziś wchodze do pokoju a mała z tżtem sobie leżo-siedzą w ulubionej pozycji i młoda "czytamy, czytamy, tatusiem"

U nas w jednym CH jest taki mały placyk typu figloraj dla dzieci za darmo i zawsze tłum i większości starsze dzieci niz nasze. Ale rano wybrałyśmy się z gnojkami z koleżankami icały placyk był nasz-wyszalał się dzieciaki za te wszystkie chłodne poranki ostatnio (spędzone w 4 ścianach)

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

madzia, do płukani jest dobry taki proszek do rozrabiania z wodą -gargarin, nie jest niesmaczny czy słony i mi pomaga (wiesz, ból gardła to moja zawodowa "specjalność"). I tak 2-3zł kosztuje

Libra, babciu 100 lat!!!!

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-10-18 o 19:49
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 19:44   #458
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj robiłam, bo dostałam od teściowej wielką reklamówkę listków. Ale z tym robity miałamale wyszła najlepsza

I jakoś weny ostatnio nie mam do pisania

A co tam z Erykiem
Cytat:
Mi aż się niedobrze zrobiło jak przeczytałam co Libra zaproponowała.Ja do tej pory mam traume po takim płukaniuJeszcze do pracy musiałam pójść z takim wypalonym gardłem,a ile się tej wody słonej nachlałam przy okazji
bo to do płukania nie do picia

Bao , daj spokój ,mój też bardzo niewyraźnie mówi
Darusia Evitka Młoda dzięki

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2011-10-18 o 19:46
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:51   #459
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

witam
bao nie martw sie mówieniem kubuś ma jeszcze czas, mamy po prostu straaaasznie mądre i gadołowate dziewczynki na forum
mój Bartus tez bardzo mało mówi
mama, tata, nie, fibi-nasz pies, dzidzia, baba, ala, ela i nasladuje zwierzeta łądnie, ale generalnie tyle eeeeeeeee iiiiiii brrmmm, wrrrr i wymuszamnie krzykiem mówi bardzo mało ale sie nie martwie wiem ze ma jeszcze czas i napewno nadrobi mój mały madrala i twój tak samo nie panikuj
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Gusinek - widzę Cię kupiłaś buty do kombinezonu??
nie kupiłam jakos ostatnio nie miałam głowy i nic ciekawego nie widziałam u nas a gdzies dalej na zakupach nie bylismy

Cytat:
Wiedziałam, że ktoś to napisze ale piszę tu szczerze... no i ostatnio naprawdę wrzuciłam na luz... nie widać??
ja w wiekszosci czytam mało pisze ale widac ze baaardzo sie zmieniłas ale teraz bao ostro próbuje zając Twoje dawne miesce - martwienie sie na zapas i niepotrzebnie

libra spóznione ale sto lat!!!

sidorcia Natalka boska a te 3kitki cudo!

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-10-18 o 19:54
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:15   #460
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja nie mam nic w takim kolorze, ale wszędzie pełno tych kolorów.

evitka ja też mam te leginsy z tymi przeszyciami czarne, bardzo fajne są. Ja kupiłam w takim małym sklepiku, dałam ok 50 zł.

Zosi ostatnio też kupiłam takie

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

sidorcia Natalka w tych kiteczkach wygląda bosko
Matko leginsy za 50 zeta , nie będę wam pisała ile takie leginsy w hurcie kosztują

Cytat:
Do samych kolorów nic nie mam-też mi się podobają,sama ostatnio miałam chęć na rude rurki.Jednak te kolory są wszędzie i pełno ludzi od góry do dołu w musztardzie i miodzie to nie dosyć,że mi zbrzydły to i jeszcze drażnią

Ale u nas zimno dzisiajDo tego deszcz ma zacząć padać buuu
Ja nie cierpię takich kolorków ohyda

Cytat:
:

[/COLOR]Co do kolorów tez już nimi rzygam. jeszcze pracując w galerii napatrzę się na to 100 razy bardziej od was... mam to na co dzień. nawet jak do kibelka idę to muszę minąc te sraczkowate wystawy...

ja w zeszłym roku pod koniec sezonu zakupiłam sobie kurtkę w morskim kolorze, taki ciemny turkus. Zaryzykowalam a okazuje się, że w tym roku to też bardzo modny kolor który łączy się z ciemnym brązem. Ja jednak pozostanę przy czerni
Musztardowy golfik też mam chyba sprzed 3 lat. Pomarańczu nie trawię i mimo, że na niego teraz taki szał to mam to w nosie...
Kilka lat temu by k też bum na turkus i brąz pół sklepu w tym miałam i już mi się chciało rzygać na ich widok , bo co za dużo to nie zdrowo . ale połączenie tych kolorów jest bardzo ładne

Cytat:
hehehe moja robi identycznie. Najpierw bierze telefon, pokazuje na aparat (ten kwadracik ). Pytam czy mam zrobić zdjęcie, odpowiada "tak" i leci pozować. Jak cyknę fotkę to leci do mnie żebym jej pokazała. Małe mądrale...

Oj, żebyś Ty wiedziała ile ja już botków na obcasie miałam u siebie odłożonych... ale jakoś tak zawsze rozum zwyciężał i odkładałam je na półkę... Ale u mnie to inny problem- kręgosłup. Ja jak idę gdzieś na imprezę czy na wesele i założę szpilki to mój kręgosłup to odczuwa przez najbliższe dni...
Szpilek też nie kupuję. Mam tylko jedne czarne, klasyczne z gino rossi. Zaje...ście wygodne. A że zakładam je od wielkiego dzwona to wyglądają jak nówki
Ja mam takie z ryłko mają 6 lat i wygladają jak nówki , to tzw buty weselne

Cytat:
oj megi.... ja nic nie piszę, ale moje dziecko jest pod względem gadania daleko w tyle za waszymi on mówi tylko: mama, tata, dada, baba, ta (tak), koko. i TYle!! ani sylaby, ba, ani litery więcej!! a i tamto wymienione to powie jak mu się zachce, a tak to na wszystko mmmmmm wyje tak Jest cholernie mądry, wszystko wie co gdzie leży, potrafi sam włączyć laptopa, wsadzić płytę z bajkami i oglądać, wieżę włączy sam z piosenkami swoimi, nosek sobie chusteczką wytrze, mogłabym tak wymieniać bez końca co potrafi zrobić, ma świetną pamięć, ale co do mówienia -ja się martwię bardzo Daję mu czas do końca roku, jak nie zacznie gadać to idę do logopedy na konsultacje....przecież do cholery non stop przy nim się gada, ja ciągle mówię, śpiewam, czytam, ojciec mój do południa też, dużo piosenek słucha. Także megi - Iguś jest jakimś pocieszeniem dla mnie, choć marnym, bo i tak mówi więcej niż Kubuś Tylko mi tu nie piszcie, że każde dziecko inaczej się rozwija itp. bla bla bla czemu akurat moje jest tym inaczej rozwijającym sięehhhh
Logopeda Ci powie jedno żebyś się w głowę puknęła i przyszła jak skończy 4 lata i nadal nie będzie mówił

Cytat:
Wiedziałam, że ktoś to napisze ale piszę tu szczerze... no i ostatnio naprawdę wrzuciłam na luz... nie widać??
widać i to bardzo .
Stary 2011-10-18, 20:23   #461
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Question Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Evitka w tych drugich pisze ze 100% kryjace.a modelca gatki widac jak juz bym brala te pierwsze.bo chyba barfziej podobne do moich.

Chlopaki avatara ogladaja.a ja sie nudze ;p

Libra z Erykiem mam problem wychowaeczy i chcialam sie poradzic fachowca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 20:27   #462
evitka21
Zakorzenienie

Lenucha moja ( te placykowe to Świeżaki-dzisiejsze z rana)

(jak widzicie jest tam mój przyszły zięć-kacperek)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 004.jpg (37,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 007.jpg (126,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 008.jpg (92,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 026.jpg (113,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 027.jpg (86,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 028.jpg (66,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 030.jpg (72,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 031.jpg (85,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 052.jpg (88,8 KB, 25 załadowań)

Stary 2011-10-18, 20:30   #463
evitka21
Zakorzenienie

i jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 092.jpg (96,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 066.jpg (52,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 057.jpg (82,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 025.jpg (84,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 026.jpg (77,5 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:33
Stary 2011-10-18, 20:46   #464
machaj
Raczkowanie

cześć
ja mam cały czas włączony wizaż bo mam ustawiony jako str startową (żeby nie szukać za każdym razem ) i dałam na zapamiętaj przy logowaniu i cały czas pamięta chociaż prędzej mnie wylogowywało...

co do tych zakupów jeszcze.. to evitka mam tak jak ty.. ostatnio poszłam po jakiś długi golf do leginsów i nie kupiłam bo ten co mi się podobał kosztował 130zł! a nie wiem czy aż tak mi się podobał... ja potrzebuję kogoś kto mi powie 'kup' bo sama się nie zdecyduję;/
chociaż w sobote marcin mi kupił na all szal opaskę i leginsy... i fajne są nie prześwitują (o tu http://moda.allegro.pl/extra-bezszwo...873159768.html ) tylko że mi trochę z dupki zjeżdżają;/ bo to rozmiar uniwersalny...

ja tam na gadanie małej nie mogę narzekać... ostatnio podłapała 'ludzie, ludzie' i tak gada... dużo słówek przekręca ale nie idzie jej najgorzej... kuzynki syn jest pół roku starszy od Kali i od jakiegoś czasu zaczął dopiero mówić kilka słówek... ale i tak mniej niż kala... dzieci są różne... jeszcze będziemy narzekać na 'a dlaczego....'

darusia- masz już ten otulaczek? bo dziś byłam w ciucholandzie i był taki http://www.ebay.com/itm/NEW-TRUEWOMB...item99acca8f0a za 7 zl.. i zastanawiałam się czy kupić... tylko kolory były na odwrót... jakbyś chciała to pisz...

libra- ty stara dupo- sto lat!!... piekłaś tort?? gdzie mój kawałek?
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 21:16   #465
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia - zauważyłam ale milczę żeby nie zapeszać

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja wlasnie ugotowalam pierwszy raz w zyciu szczawiowa - i mi wyszla... tylko pewnie znowu ja z bablem bedziemy ja tylko jesc;/
Ja zawsze myślałam ze szczaw to tylko wiosną jest

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja mam takie z ryłko mają 6 lat i wygladają jak nówki , to tzw buty weselne

.
Ja mam włoskie tylko starsze, tak z 15 lat ale teraz na weselu miałam nowe - sprzed 3 lat . Obie pary nówki

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

Cudo
Strasznie mi się ten płaszczyk podoba
Stary 2011-10-18, 21:17   #466
yoonka
Rozeznanie

niania wlasnie nam wypowiedziala prace. od 1 listopada zaczyna nowa. mamy 1,5 tygodnia, zeby przystosowac Tosie do nowych warunkow...
damy ja do zlobka prawdopodobnie. i tak chcialam ja zapisac do zlobka, ale na wiosne, po szczepieniu na pneumokoki, jak juz bedzie jasno rano, jak bedzie sie dobrze wstawalo, bedzie cieplo...
cholera
i znajdz teraz zlobek w 3 dni.. dobrze chociaz, ze w przyszlym tygodniu zaczynam o 16 prace, to bede mogla z nia w tym zlobku posiedziec podczas adaptacji...

czy szukac nowej niani na zime?

nie wiem ;(
Stary 2011-10-18, 21:42   #467
libra777
Zakorzenienie

Evitka jakie słodkie
Machaj nie piekłam tortu sernik robiłam
Yoonka nie znam się na nianiach ale jak i tak ją miałaś dać do żłobka to widać teraz masz to zrobić , a tak znów sie do nowej niani będzie przyzwyczajać , później znów do żłobka , będzie jeden stres mniej
Madzia może to tak początek szkoły , nowe obowiązki na niego spadły i jakoś odreagowuje

A ja strasznie wściekła jestem , okropnie, maszyna mi padła , nie wiem co się jej stało , kosztowała kilka tysięcy ,bo to hafciarka i takie gó..w..no ,jakiś prototyp czy co , no szlag mnie chyba trafi , jutro muszę 60 km do serwisu gnać
dobrze że to nie dzisiaj będę tam dzwonic bo bym im chyba tam nawstawiała , do jutra trochę ostygnę

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Izazula ja szczaw do słoiczków robię i później na zimę namiastka wiosny, a ogrodowy to cały rok masz ,wystarczy ściąć i młodziutki odrasta
Stary 2011-10-18, 21:48   #468
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
niania wlasnie nam wypowiedziala prace. od 1 listopada zaczyna nowa. mamy 1,5 tygodnia, zeby przystosowac Tosie do nowych warunkow...
damy ja do zlobka prawdopodobnie. i tak chcialam ja zapisac do zlobka, ale na wiosne, po szczepieniu na pneumokoki, jak juz bedzie jasno rano, jak bedzie sie dobrze wstawalo, bedzie cieplo...
cholera
i znajdz teraz zlobek w 3 dni.. dobrze chociaz, ze w przyszlym tygodniu zaczynam o 16 prace, to bede mogla z nia w tym zlobku posiedziec podczas adaptacji...

nie wiem ;(
Jak masz zamiar dać do żłobka to daj już teraz .

Libra moze jakaś pierdoła ? Nam ostatnio nie działała , jak ją TZ rozłozył na czynniki pierwsze to się okazało że jakaś śrubka się w środku odkręciła
Stary 2011-10-18, 22:24   #469
P0P70
Zakorzenienie

evitka- widzę że miłość tam u Was kwitnie. Przerąbane będziesz miała jak dorośnie.

Stary 2011-10-18, 22:39   #470
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz zamiar dać do żłobka to daj już teraz .

Libra moze jakaś pierdoła ? Nam ostatnio nie działała , jak ją TZ rozłozył na czynniki pierwsze to się okazało że jakaś śrubka się w środku odkręciła
no może w kazdym razie tłucze jak sieczkarnia , nitke rwie i najgorsze że nie można jej rozkręcić samemu bo ma bardzo długie wejścia do śrub które są w kształcie gwiazdy
Gusinek dzięki

Tak tak Evitka wysokie płoty będzie staszek grodził

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2011-10-18 o 22:40
Stary 2011-10-18, 22:49   #471
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Laski co moge dac malej na gardlo bo jest chora??
mam chyba tylko hasco sept

swoja droga tz kicha, a ja juz umieram
Czuje sie gorzej niz 90 latka wszystko mnie boli, w poludnie dzisiaj mnie tak rozlozylo ze szok!!!
glowa peka, stawy pękają , z nosa kapie woda, gardlo sie pali
jutro mialam isc na badania ale sie nie wybieram nigdzie, musze odchorowac;(
kurrrrFFFFaaaaa

Evitka jakbym miala taka sytuacje chyba teraz juz bym dala mala do zlobka.
aaa mala cudo!

[pza tym u nas nigdy nie moze byc dobrze, bo jak chwila jest dobrze to zaraz sie cos ✂✂✂ietz dzisiaj mial dzien z sądem i latał po prawnikach... sytuacja zmusila go do zmiany pracy i tak dobrze ze sie udalo ale to praca wyjazdowa tez jest wiec w niektore tygodnie go wcale nie bedzie, na jakis czas musi tak byc....
mowie wam ze jak sie sypie to wszystko, jak ja i moje optymistyczne podejscie do zycia tyle wytrzymalam to teraz mala zalamke mam....nie powiem ze nie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 04:43   #472
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
oj tam Monia.. madzia chciałą ci tylko pokazac jak bardzo sie mylisz co do Kubunia i jego nie-mówienia.... odpuśc dziecku... bo to wyglada jak " niespełnione abmicje rodziców"...

angielskiego powiadasz... bede wiedziała gdzie sie usmiechać.. szerokooooooo
osz ty małpo, tyle się tu znamy, a ty nie wiesz czego ja uczę ojjj nie ładnie madziu, nie ładnieco do zaznaczonego - już kiedyż wam o tym pisałam - mam zboczenie zawodowe i wymagam od mojego dziecka dużo walczę z tym, choć łatwe to nie jest, a wy mi tu na forum jeszcze dokładacie mówiąc ile to wasze dzieci nie mówią

Cytat:
cholera

nie wiem ;(
ojoj szkoda, że 1,5 tyg ci tylko dała, chociaż miesiąc powinna dać nie wiem co ci doradzić, mogę tylko powiedzieć co ja bym zrobiła - jeśli by mnie stać było na płacenie niani i zostawało by mi kasy na odkładanie jeszcze to bym wzięła nianię, no ale ja w innej sytuacji jestem, więc mojego głosu nie bierz pod uwagę

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

swoja droga tz kicha, a ja juz umieram
Czuje sie gorzej niz 90 latka wszystko mnie boli, w poludnie dzisiaj mnie tak rozlozylo ze szok!!!
glowa peka, stawy pękają , z nosa kapie woda, gardlo sie pali
jutro mialam isc na badania ale sie nie wybieram nigdzie, musze odchorowac;(
kurrrrFFFFaaaaa

aaa mala cudo!

[pza tym u nas nigdy nie moze byc dobrze, bo jak chwila jest dobrze to zaraz sie cos ✂✂✂ietz dzisiaj mial dzien z sądem i latał po prawnikach... sytuacja zmusila go do zmiany pracy i tak dobrze ze sie udalo ale to praca wyjazdowa tez jest wiec w niektore tygodnie go wcale nie bedzie, na jakis czas musi tak byc....
mowie wam ze jak sie sypie to wszystko, jak ja i moje optymistyczne podejscie do zycia tyle wytrzymalam to teraz mala zalamke mam....nie powiem ze nie
a ja myślałam, że jak założył tą firmę to już spoko z pracą u was coś on nie ma szczęścia w życiu chłopak gdzie teraz wyjedzie??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 06:52   #473
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

aaa mala cudo!

Darusia biedaczko dużo zdrowia dla Was wszystkich.

Widać że Ty chora bo trochę Evitkę z Yoonką pomyliłaś

Stary 2011-10-19, 06:53   #474
libra777
Zakorzenienie

Darusia ja kupowałam na gardło UNIBEN ma taki sam dozownik jak tantum werde
WSpółczuję choroby , najgorzej że nie za bardzo możesz leki brać , zostaje Ci czosnek , miód i mleko
Baobabek przestań kto tu niby taki rozgadany jest chyba tylko Lenka
najwiecej

A mój Miko jeszcze śpi , idę go obudzić , bo chcę jechać rano do miasta.
Stary 2011-10-19, 07:14   #475
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
a dla mnie musztardowy i pochodne to najobrzydliwszy kolor na świecie i nigdy bym e tym niczego nie założyła

Co do ocieplaczy futerkowych, to sama raczej bym nie założyła, ale wieśniak widać jestem, bo mi sie podobają

no właśnie widzisz, kurcze, w pobliżu mnie obleciałam i albo drogie albo dziadoskie, albo na wzrost drcron co najmniej...
Ale wiem, że rację masz.

Teraz rozważam te ( w sensie chce obie pary):
http://allegro.pl/termoaktywne-bezsz...858661391.html
i te (one ez tego paska są) http://allegro.pl/wyszczulajace-bezs...860585810.html

!!!
U mnie w sklepach też są drogie,od 50 do 80zł.Są za 3 dychy,ale to w kwiaty kolorowe takie,a gdzie w takich do ludzi?Jak widzę te ceny na all po 10 zł c0 15zł to zwyczajnie omijam,bo myślę,że to po pierwszy włożeniu na dupe się rozleci.A myślę tak dlatego,bo widzę jakie ceny są w sklepach,ale chyba sugeruję się niesłusznie.A czarne lubię najbardziej,a dostać takie do których się wszystko nie lepi to też sztukaTe co kupiłam aż za 80zł są takie konkretne ani sierść Lejdi się nie lepi ani będąc w nich z dzieckiem w terenie cały dzień też wytrzymują i wyglądają dobrze.Prane już były i jak nowe.Raz już mi się lipa za 60zł trafiła,pokulkowały się i jeszcze dziura na dupie się zrobiła do tego kolor czarny się sprał

Co do futrzaków to o gustach się nie rozmawiaI podobają się nie tylko Tobie,bo pełno lasek tak lata.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
bo to do płukania nie do picia

Oj tam mi zawsze krzywo poleci
Cytat:
Kilka lat temu by k też bum na turkus i brąz pół sklepu w tym miałam i już mi się chciało rzygać na ich widok , bo co za dużo to nie zdrowo . ale połączenie tych kolorów jest bardzo ładne

.
Mi turkus-brąz bardzo się podoba.
Cytat:
Evitka w tych drugich pisze ze 100% kryjace.a modelca gatki widac jak juz bym brala te pierwsze.bo chyba barfziej podobne do moich.

Cytat:

Ale Lenka wydaje się dużo większa/starsza od NinkiZdjęcie płaszczyk+lakierki świetne.Mamusia jaka ładna

Ja swoją włożyłam w CH do takiej karocy to ledwo ruszyła,a mała wyć zaczęła i natychmiast wyjść chciała.Nie dla niej takie rzeczy jeszcze
Cytat:
cholera

nie wiem ;(
Kiepska sytuacja.Ja radzę tak jak Libra:skoro mała ma pójść i tak do żłobka to daj teraz,bo znowu nowa Niania to i dla małej stres i dla Ciebie.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
a wy mi tu na forum jeszcze dokładacie mówiąc ile to wasze dzieci nie mówią
A może zacznij czytać to jak dziewczyny piszą,że ich dzieci też jeszcze nie mówią i się tym nie martwią

Darusia będzie dobrze.Ułoży się

Popik a Ty lepiej już?

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Evitka ale masz świetny ten placyk.Zazdroszczę strasznie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-10-19, 07:23   #476
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ice daj znać czy już was ze szpitala wypuścili

Evitka śliczna córeczka. Ładna pogode na zdjęcia miałyście

Mój mały dzisiaj przespał całą nockępierwszą od x czasu. Wczoraj w dzień spał tylko godzinkę , a nie 3 jak ma w zwyczaju, bo go sąsiedzi piłowaniem obudzili. Może dzisiaj też go szybciej wybudzę i sprawdze czy nocka będzie przespana, czy tylko to tak jednorazowo.

Byli u nas znajomi. No i na wyjście koleżanka mi powiedziała że jak dobrze że jej syn 7,5 roku nie robił na nocnik, bo jej się u nas niedobrze robi jak wogle ten nocnik widzi. To jej odparłam, że on ma 1,5 roku i mnie bardziej brzydzi kupa w pieluszce którą muszę obrobić, niz to że nocnik wynieść do kibelka i wymyć. Ech ...

Bao tak mi się wczoraj przypomniało o tych ocenach opisowych co narzuciło kuratoriumEryk dostał 1! z religi za nie odrobienie lekcji( nie zaznaczył i zapomniał, miał narysować siebie modlącego się w kościele) i w ćwiczeniach katechetka mu wielka pałe wpisała i się pod tym podpisała, tak jakby to dziennik był. I gdzie te uśmiechnięte buzieAż mam ochote do niej iść i jej powiedzieć że za brak zadania to niech minusa stawia a nie jedynkigłupi babsztyl

Stary 2011-10-19, 07:37   #477
libra777
Zakorzenienie

Bo katechetki to mają coś z garem , pamiętam jak mój miał narysować na religii coś co stworzył pan bóg i narysował dinozaura a ta jak się wydarła na niego "co to jest!!!! pan bóg tego nie stworzył!!!!" i w tym momencie moje dziecko zwątpiło bo przeciez pan bóg stworzył wszystko
też soliła im jedynki za wszystko dosłownie , nawet biblia nie mogła być nowa tylko musiało być widać że używana,dałam teściowej nową i od niej wziełam śmiganą , pewnie ta wasza to z tego samego rodzaju co nasza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 07:43   #478
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nie wiem czemu ale to fakt ze katechetki sa zryte!
nawet po sobie patrac nigdy nie mialam nikogo normalnego od religii.
Najlepsze ze na innych przedmiotach za brak pracy dostawalo sie jakas kreske czy cos ale na religii ZAWSZE BAT BYL.

Mialam kumpla co ledwo z religii nie uwalił i nie mial poprawki, za same prace domowe;/

U nas umierania ciag dalszy
ja sie czuje jakby mnie czolg przejechal
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 08:34   #479
anakazar
Zakorzenienie

Moja siostra prosi mame,żeby ją wypisała z religii.Nie cierpi batmanicy,bo ta drze się na dzieciTa czarna sekta chyba wzięła sobie za cel wyżywanie się na maluchach.Niech Palikot tam się za nich wszystkich wezmie

Stary 2011-10-19, 08:37   #480
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Ice daj znać czy już was ze szpitala wypuścili

Evitka śliczna córeczka. Ładna pogode na zdjęcia miałyście

Mój mały dzisiaj przespał całą nockępierwszą od x czasu. Wczoraj w dzień spał tylko godzinkę , a nie 3 jak ma w zwyczaju, bo go sąsiedzi piłowaniem obudzili. Może dzisiaj też go szybciej wybudzę i sprawdze czy nocka będzie przespana, czy tylko to tak jednorazowo.

Byli u nas znajomi. No i na wyjście koleżanka mi powiedziała że jak dobrze że jej syn 7,5 roku nie robił na nocnik, bo jej się u nas niedobrze robi jak wogle ten nocnik widzi. To jej odparłam, że on ma 1,5 roku i mnie bardziej brzydzi kupa w pieluszce którą muszę obrobić, niz to że nocnik wynieść do kibelka i wymyć. Ech ...

Bao tak mi się wczoraj przypomniało o tych ocenach opisowych co narzuciło kuratoriumEryk dostał 1! z religi za nie odrobienie lekcji( nie zaznaczył i zapomniał, miał narysować siebie modlącego się w kościele) i w ćwiczeniach katechetka mu wielka pałe wpisała i się pod tym podpisała, tak jakby to dziennik był. I gdzie te uśmiechnięte buzieAż mam ochote do niej iść i jej powiedzieć że za brak zadania to niech minusa stawia a nie jedynkigłupi babsztyl
z tą religią to przeginają teraz, ja chyba w ogóle dziecka nie zapisze na religie. U nas nie jest obowiązkowa właśnie, tylko jak z komunią później.

Ana byłam wczoraj w h&mie i nie ma nic z tych rzeczy o których mi kiedyś pisałaś.

Kupiłam Zosi tylko szalik i rękawiczki. Butów oczywiście nie było na nią

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-10-19 o 08:38
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości