|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Pewnie znacie bajcki z Polsta Jim Jam...
Mio Mao to woła " ooo mni mao" a jak zaczyna leciec "kot Jeams".. to tak wolno tam spiewa ten kot.. Je...ste..m .... a Michalinka juz zdarzy przed nim krzyknąć" Dziems!" a ta bajka Igloo Gloo" Michaśka woła glo iglo ![]() Bao moa kuzynka nie szła z córką dologopedy bo zwyczajnie nie było po co.. dziewczynka miała 2,5 roku i prawie nic nie mówiła.. a jak zaczeła to do dzis gaduła! Ale juz ci to pisałam wqiec prosze nie rób wstydu ![]() A ty dzieci tez tak w szkole traktujesz.. jak jedno nie umie mnożyć a inne juz do 100 potrafi.. to go juz gdzies wysyłasz??? To tak na marginesie.. bo wiesz co mam wrażenie że ta nagorliwośc z Asi przeszła na ciebie przypomnij sobie co o Asi myslałas .. my teraz to samo o tobie myslimy... ![]() A Asia baaardzo sie zmnieniłas na plus .. juz dawno to zauwarzyłam ![]()
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() izazula ja po czymś ala rota to najbardziej pamiętam ból głowy z odwodnienia ![]() ![]() I jakoś weny ostatnio nie mam do pisania ![]() Libra solą nie wypłuczę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do tego drugiego to wypraszam sobie, do asi jest mi daaaaleko ![]()
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
oj tam Monia.. madzia chciałą ci tylko pokazac jak bardzo sie mylisz co do Kubunia i jego nie-mówienia.... odpuśc dziecku... bo to wyglada jak " niespełnione abmicje rodziców"...
angielskiego powiadasz... bede wiedziała gdzie sie usmiechać.. szerokooooooo ![]()
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie mnie od rana boli głowa no i jeszcze żołądek ale do WC nie latam. Niemniej miska stoi przy łóżku ![]() Co do mówienia to moja też najczęściej mówi po swojemu . Nawet czasami bierze książkę i czyta po swojemu. Świadomie to niewiele mówi.
![]() |
#457 | |||||
Zakorzenienie
|
sidorcia, ale ona fajna, i jakie ma włoski długie
![]() Cytat:
Cytat:
a dla mnie musztardowy i pochodne to najobrzydliwszy kolor na świecie i nigdy bym e tym niczego nie założyła ![]() Co do ocieplaczy futerkowych, to sama raczej bym nie założyła, ale wieśniak widać jestem, bo mi sie podobają ![]() Cytat:
Ale wiem, że rację masz. Teraz rozważam te ( w sensie chce obie pary): http://allegro.pl/termoaktywne-bezsz...858661391.html i te (one ez tego paska są) http://allegro.pl/wyszczulajace-bezs...860585810.html Dużo osób je kupuje i sprzedawca ma dobre komentarze od kupujących leigny. Bo sie namyśliłam na takie zwykłe, do swetrów tunikowatych. Nie musza być super, byle tylko nadawały się po praniu do użytku i były kryjące. Cytat:
![]() Cytat:
![]() a rano o 5 przyjeżdzają te kontenery opróżniać... dziś zobaczyłam na tablicy info, że prace mają się zakończyć....we wrześniu 2012 ![]() co to taka bombonierka ![]() mój gnojek to gada już naprawdę dużo, nawet takich trudniejszych kilkusylabowych wyrazów i czasem zdania mówi. Dziś się śmiali jak wołala na kolegę-"mikołaju chodź tu" i to bardzo wyraźnie. "daj niuni, chrupka/paluśka/ciaśtko" .I już coraz bardziej odpowiada na pytania, opowiada tacie kto był na placyku (wszystkie "ciotki" i ich dzieci wymienia), odpowiada na pytania jak ma mama/tato/dziadek/dziadziuś (bo to o 2 różnych chodzi)/baba, jak ty masz na imię (choć to zanim powie "lena", to mówi zuzia i się śmieje i potem sama już dodaje "lena" Fajnie odpowiada na "jak się miewasz?" lub "jak się spało"tak słodko mówi "dob-brze". przynosi od rana bajki i mówi "czytać, bajke, bajkę". Dziś wchodze do pokoju a mała z tżtem sobie leżo-siedzą w ulubionej pozycji i młoda "czytamy, czytamy, tatusiem" U nas w jednym CH jest taki mały placyk typu figloraj dla dzieci za darmo i zawsze tłum i większości starsze dzieci niz nasze. Ale rano wybrałyśmy się z gnojkami z koleżankami icały placyk był nasz-wyszalał się dzieciaki za te wszystkie chłodne poranki ostatnio (spędzone w 4 ścianach) ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- madzia, do płukani jest dobry taki proszek do rozrabiania z wodą -gargarin, nie jest niesmaczny czy słony i mi pomaga (wiesz, ból gardła to moja zawodowa "specjalność"). I tak 2-3zł kosztuje Libra, babciu 100 lat!!!!
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-10-18 o 19:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bao , daj spokój ,mój też bardzo niewyraźnie mówi Darusia Evitka Młoda dzięki ![]() Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2011-10-18 o 19:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#459 | ||
Rozeznanie
|
witam
![]() bao nie martw sie mówieniem kubuś ma jeszcze czas, mamy po prostu straaaasznie mądre i gadołowate ![]() mój Bartus tez bardzo mało mówi mama, tata, nie, fibi-nasz pies, dzidzia, baba, ala, ela i nasladuje zwierzeta łądnie, ale generalnie tyle eeeeeeeee iiiiiii brrmmm, wrrrr i wymuszamnie krzykiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() libra spóznione ale sto lat!!! sidorcia Natalka boska a te 3kitki cudo!
mój skarb Bartuś ![]() przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-10-18 o 19:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#460 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
![]()
Evitka w tych drugich pisze ze 100% kryjace.a modelca gatki widac
![]() Chlopaki avatara ogladaja.a ja sie nudze ;p Libra z Erykiem mam problem wychowaeczy i chcialam sie poradzic fachowca
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Lenucha moja ( te placykowe to Świeżaki-dzisiejsze z rana)
(jak widzicie jest tam mój przyszły zięć-kacperek)
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-10-18 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() ja mam cały czas włączony wizaż bo mam ustawiony jako str startową (żeby nie szukać za każdym razem ![]() co do tych zakupów jeszcze.. to evitka mam tak jak ty.. ostatnio poszłam po jakiś długi golf do leginsów i nie kupiłam bo ten co mi się podobał kosztował 130zł! a nie wiem czy aż tak mi się podobał... ja potrzebuję kogoś kto mi powie 'kup' bo sama się nie zdecyduję;/ chociaż w sobote marcin mi kupił na all szal opaskę i leginsy... i fajne są nie prześwitują (o tu http://moda.allegro.pl/extra-bezszwo...873159768.html ) tylko że mi trochę z dupki zjeżdżają;/ bo to rozmiar uniwersalny... ja tam na gadanie małej nie mogę narzekać... ostatnio podłapała 'ludzie, ludzie' i tak gada... dużo słówek przekręca ale nie idzie jej najgorzej... kuzynki syn jest pół roku starszy od Kali i od jakiegoś czasu zaczął dopiero mówić kilka słówek... ale i tak mniej niż kala... dzieci są różne... jeszcze będziemy narzekać na 'a dlaczego....' ![]() darusia- masz już ten otulaczek? bo dziś byłam w ciucholandzie i był taki http://www.ebay.com/itm/NEW-TRUEWOMB...item99acca8f0a za 7 zl.. i zastanawiałam się czy kupić... tylko kolory były na odwrót... jakbyś chciała to pisz... libra- ty stara dupo- sto lat!!... piekłaś tort?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |||
Zakorzenienie
|
Asia - zauważyłam ale milczę żeby nie zapeszać
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Strasznie mi się ten płaszczyk podoba ![]()
![]() |
#466 |
Rozeznanie
|
niania wlasnie nam wypowiedziala prace. od 1 listopada zaczyna nowa. mamy 1,5 tygodnia, zeby przystosowac Tosie do nowych warunkow...
damy ja do zlobka prawdopodobnie. i tak chcialam ja zapisac do zlobka, ale na wiosne, po szczepieniu na pneumokoki, jak juz bedzie jasno rano, jak bedzie sie dobrze wstawalo, bedzie cieplo... cholera ![]() i znajdz teraz zlobek w 3 dni.. dobrze chociaz, ze w przyszlym tygodniu zaczynam o 16 prace, to bede mogla z nia w tym zlobku posiedziec podczas adaptacji... czy szukac nowej niani na zime? nie wiem ;(
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
Evitka jakie słodkie
![]() Machaj nie piekłam tortu sernik robiłam ![]() Yoonka nie znam się na nianiach ale jak i tak ją miałaś dać do żłobka to widać teraz masz to zrobić , a tak znów sie do nowej niani będzie przyzwyczajać , później znów do żłobka , będzie jeden stres mniej Madzia może to tak początek szkoły , nowe obowiązki na niego spadły i jakoś odreagowuje A ja strasznie wściekła jestem , okropnie, maszyna mi padła , nie wiem co się jej stało , kosztowała kilka tysięcy ,bo to hafciarka i takie gó..w..no ,jakiś prototyp czy co , no szlag mnie chyba trafi , jutro muszę 60 km do serwisu gnać ![]() ![]() dobrze że to nie dzisiaj będę tam dzwonic bo bym im chyba tam nawstawiała , do jutra trochę ostygnę ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Izazula ja szczaw do słoiczków robię i później na zimę namiastka wiosny, a ogrodowy to cały rok masz ,wystarczy ściąć i młodziutki odrasta |
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libra moze jakaś pierdoła ? Nam ostatnio nie działała , jak ją TZ rozłozył na czynniki pierwsze to się okazało że jakaś śrubka się w środku odkręciła
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
evitka- widzę że miłość tam u Was kwitnie.
![]() ![]()
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gusinek dzięki ![]() Tak tak Evitka wysokie płoty będzie staszek grodził ![]() Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2011-10-18 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Laski co moge dac malej na gardlo bo jest chora??
mam chyba tylko hasco sept swoja droga tz kicha, a ja juz umieram Czuje sie gorzej niz 90 latka ![]() glowa peka, stawy pękają , z nosa kapie woda, gardlo sie pali ![]() jutro mialam isc na badania ale sie nie wybieram nigdzie, musze odchorowac;( kurrrrFFFFaaaaa Evitka jakbym miala taka sytuacje chyba teraz juz bym dala mala do zlobka. aaa mala cudo! [pza tym u nas nigdy nie moze byc dobrze, bo jak chwila jest dobrze to zaraz sie cos ✂✂✂ie ![]() mowie wam ze jak sie sypie to wszystko, jak ja i moje optymistyczne podejscie do zycia tyle wytrzymalam to teraz mala zalamke mam....nie powiem ze nie ![]()
![]() |
#472 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia biedaczko dużo zdrowia dla Was wszystkich. Widać że Ty chora bo trochę Evitkę z Yoonką pomyliłaś ![]()
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Darusia ja kupowałam na gardło UNIBEN ma taki sam dozownik jak tantum werde
WSpółczuję choroby , najgorzej że nie za bardzo możesz leki brać , zostaje Ci czosnek , miód i mleko Baobabek przestań kto tu niby taki rozgadany jest chyba tylko Lenka najwiecej A mój Miko jeszcze śpi , idę go obudzić , bo chcę jechać rano do miasta. |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do futrzaków to o gustach się nie rozmawia ![]() Oj tam mi zawsze krzywo poleci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja swoją włożyłam w CH do takiej karocy to ledwo ruszyła,a mała wyć zaczęła i natychmiast wyjść chciała.Nie dla niej takie rzeczy jeszcze ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Darusia będzie dobrze.Ułoży się ![]() Popik a Ty lepiej już? ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Evitka ale masz świetny ten placyk.Zazdroszczę strasznie.
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Ice daj znać czy już was ze szpitala wypuścili
![]() ![]() Evitka śliczna córeczka. Ładna pogode na zdjęcia miałyście ![]() Mój mały dzisiaj przespał całą nockę ![]() Byli u nas znajomi. No i na wyjście koleżanka mi powiedziała że jak dobrze że jej syn 7,5 roku nie robił na nocnik, bo jej się u nas niedobrze robi jak wogle ten nocnik widzi. To jej odparłam, że on ma 1,5 roku i mnie bardziej brzydzi kupa w pieluszce którą muszę obrobić, niz to że nocnik wynieść do kibelka i wymyć. Ech ... Bao tak mi się wczoraj przypomniało o tych ocenach opisowych co narzuciło kuratorium ![]() ![]() ![]()
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Bo katechetki to mają coś z garem , pamiętam jak mój miał narysować na religii coś co stworzył pan bóg i narysował dinozaura a ta jak się wydarła na niego "co to jest!!!! pan bóg tego nie stworzył!!!!" i w tym momencie moje dziecko zwątpiło bo przeciez pan bóg stworzył wszystko
![]() też soliła im jedynki za wszystko dosłownie , nawet biblia nie mogła być nowa tylko musiało być widać że używana,dałam teściowej nową i od niej wziełam śmiganą , pewnie ta wasza to z tego samego rodzaju co nasza ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czemu ale to fakt ze katechetki sa zryte!
nawet po sobie patrac nigdy nie mialam nikogo normalnego od religii. Najlepsze ze na innych przedmiotach za brak pracy dostawalo sie jakas kreske czy cos ale na religii ZAWSZE BAT BYL. Mialam kumpla co ledwo z religii nie uwalił i nie mial poprawki, za same prace domowe;/ U nas umierania ciag dalszy ![]() ja sie czuje jakby mnie czolg przejechal
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra prosi mame,żeby ją wypisała z religii.Nie cierpi batmanicy,bo ta drze się na dzieci
![]() ![]() ![]()
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana byłam wczoraj w h&mie i nie ma nic z tych rzeczy o których mi kiedyś pisałaś. Kupiłam Zosi tylko szalik i rękawiczki. Butów oczywiście nie było na nią
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-10-19 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.