![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Mieszkanko posprzątane, siedzę i piję ciepłą herbatkę. Naszła mnie chęć na galaretkę
![]() ![]() ![]() A co do imion to nasz synek będzie Filip i chciałabym dać drugie imię takie jak ma mój Tż czyli Łukasz ![]() I tak się zastanawiam czy pasują te imiona do siebie? Filip Łukasz - co myślicie?? A dla dziewczynek to podoba mi się : Amelia, Liliana, Zuzia, Laura, Wiktoria, Julia,Oliwia, Maja... i pewnie jeszcze jakieś bym znalazła ![]()
#452 |
Zadomowienie
|
Ja pieluszek 1 mam 3 opakowania po 27szt ale na pewno będzie potrzebna większa ilość. Moja koleżanka urodziła synka 56cm i huggisy były na niego jeszcze za duże
#453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#454 |
Wtajemniczenie
|
Muffinko ja mam nisko osadzone łożysko, co prawda poszło do góry o 3cm, ale i tak jest nisko i raczej cc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zadomowienie
|
coś bym zjadła i sama nie wiem co... raz chodzi za mną sałatka tuńczykowa, za chwilę mam ochotę na słodkie rogaliki a potem marzy mi się spaghetti...nie nadążam
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() my dajemy jedno żeby oszczędzić sobie zachodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Rozeznanie
|
Teraz nie ma zadnych ograniczen, co zreszta wudac na tej liscie imion, ludzie naprawde maja fantazje
![]() a Zoja to Zoe Zoe (imię) Zoe, Zoja — imię żeńskie pochodzenia greckiego, oznaczające "życie" (z gr. Ζωη [zóé]). W postaci Zoja imię to występuje przede wszystkim w krajach Europy wschodniej[1]. W Kościele katolickim istnieją dwie święte patronki tego imienia[2]. Zoe imieniny obchodzi: |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zadomowienie
|
A jak to imię w ogóle zdrabniać??? Zojka? Zojusia? jakoś mi nie brzmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie, ja znow tylko na szybko.
jeszcze raz wielkie dzieki za gratulacje ![]() ![]() ![]() Bylismy dzis jeszcze raz u lekarza. Pozioom bilirubiny troche wzrosl, ale to nie znaczy, ze mala znow musi lezec pod lampami. Jutro znow kontrola. Najgorsze jednak jest to, ze musza za kazdym razem pobrac krew z piety. Maya jest juz cala podziubana i pietki ma az sine. Nie moge sluchac jak placze, keidy pielegniarka ja nakluwa. Cytat:
Cytat:
Aaaaa, dziewczyny, nie zapomnijcie o kilku stanikach do karmienia. To bylo najwazniejsze w szpitalu!!! Ja oczywiscie nie mialam (w koncu poszlam do szpitala tylko na obserwacje, a nie rodzic) i 2 dni meczylam sie ze zwyklym stanikiem - katastrofa!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Raczkowanie
|
ja tylko 10% ehhh
![]() owieczko ooo teraz wiem co bym zjadła ![]() ![]() a jak nie znajde to jutro kupię- truskawkową i pomarańczową, z bitą śmietaną ![]()
#460 |
Zakorzenienie
|
bienioka ale ja ci zazdroszcze, ze masz juz malutka po drugiej stronie...
![]() biedna malutka, mam nadzieje, ze sie poprawi i juz nie beda musieli jej wiecej kluc ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- a ja zrobilam spaghetti z tunczykiem, ale chyba juz nie mam na nie ochoty... ostatnio nic mi sie nie chce jesc, biedne moje dziecko, matka je zaglodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Wtajemniczenie
|
właśnie nie trzeba bo samo w sobie jest zdrobnieniem ![]() ![]() Wiadomość od Ani: ma skurcze i zaraz beda sprawdzac rozwarcie... jak nie ma to będą przebijać jej wody! Trzymajcie kciuki za nią, pozdrawia nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
czyli dziś kolejnego bobasa będziemy miały?????
![]()
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Ania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Rozeznanie
|
No to sobie pospałam po pracy od razu lepiej
![]() Cały dzień ściskałam kciuki za Anię ,mam nadzieje że dzisiaj jeszcze przytuli malutką. Musze pamiętać żeby dorzucić do torby staniki do karmienia. Bardzo się ciesze bo dostałam chyba z 7 nowych staników od szwagierki-na którą były za duże ,a to akurat mój rozmiar . Potem pojedziemy z tż do jysku , chce kupić kilka koszyków na drobiazgi ,żeby jakoś poukładać rzeczy szkraba .
#465 |
Zakorzenienie
|
bienioka-na pewno serce pęka jak maleństwo płacze...ale to dla jej dobra przeciez.
co do staników to powiedz mi czy piersi duzo Ci urosły po porodzie?bo nie wiem jak mam sobie dobrać,a widziałam w h&m 2 szt za 79zł Ona tak jak napisała Seona-podczas tego ostatniego usg jest sprawdzane przede wszystkim serduszko,a i tak najlepiej widac na tym usg połówkowym
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-13 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Seona na pewno wszystko jest w porządku, nie denerwuj się. Jak byłaś na konsultacji i ten drugi lekarz nic nie znalazł to na pewno tak jest. Bardzo często lekarze straszą a potem się okazuję, że jednak to oni się mylą a z dzieciaczkiem wszystko jest w porządku.
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-10-13 o 17:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
A co to za pieluszki bo ciekawa jestem
#469 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a mnie gin mówił, że o ile połówkowe wykrywa podstawowe wady genetyczne to usg szczegółowe po 30tc dopiero pokazuje większosć chorób, wtedy one się mogą ujawnić... także u nas usg końcem 33tc było tak samo szczegółowe jak połówkowe i sprawdzał wsio.. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-13 o 17:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj byłam w pepco... dla chłopca były, dla dziewczynki nie
![]()
#471 |
Zadomowienie
|
Seona jak sprawdzała i nic nie znalazła wtedy to pewnie jest w porządku.
Ja to genetyczne miałam jako dodatkowe badanie sama nie wiedziałam, że to tyle trwa. Na pewno się denerwujesz, ale jak nic nie znaleźli to raczej powód do niepokoju nie masz ![]()
#472 |
Zadomowienie
|
BIENIOKA o których pieluszkach mowa? będziecie się śmiać, ale ja to pojęcia nie mam kiedy bobas się usika, będę paluchem macać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Widzę że Ania czekała na mnie z porodem ![]() ![]() Ja znów cały dzień w rozjazdach, byłam u lekarza z moim paluszkiem, i mam skierowanie do chirurga na jutro ![]() ![]() ![]() Widzę że nie tylko mnie brzuch twardnieje, na kazdym kroku mam jak kamień, nieprzyjemne to. Będąc u lekarza spotkałam położną do której się zapisałam, od razu wzięła mnie na rozmowę. I stwierdziła ze brzuch mam już nisko, i za twardy jakby ![]() W razie wątpliwości mam do niej dzwonić. Dalia nie pisałam jeszcze że ogromnie się cieszę że jesteś z córeczką w domu, trzymajcie razem jak najdłużej. Ciekawe co tam u Ani, to będzie ta noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
też jestem ciekawa tych pieluszek z paskiem zmieniającym kolor
![]()
#476 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#477 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie zrobiłam babeczki czekoladowe z konfiturą wiśniową....tak siedze na nie patrze i czekam kiedy wystygną wreszcie........
![]() ....spakowałam dzisiaj wreszcie torbe do szpitala i mężowi taką małą z rzeczami dla małe wypis i zapobiegawczo położyłam torbe razem z fotelikiem bo jakoś tak sobie dzisiaj pomyślałam przy prasowaniu, żeby ten mój kochany zakręcony czasem fotelika nie zapomniał wziąść heheh...... ![]()
#478 | ||
Zadomowienie
|
Tylko przejrzałam co napisałyście, bo padam na ryj.
Byłam pomierzyć biustonosze,oczywistość ekspedientka twardo twierdziła, ze nikt nie produkuje karmików w roz65 w obwodzie. Dała mi do przymiarki takie, które dobrze pasowała na teraz. A jak potem jeszcze mi w cyckach przybędzie no i jeszcze wkładka sie musi zmieścić. Wiem jedno przynajmniej, że 65k będzie za duże (no chyba że mi cyce o dwa numery skoczą). Na początek kupię jakiegoś flaka, żeby mnie nigdzie nie uciskał, a potem coś konkretniejszy - najprawdopodobniej już po porodzie. Cytat:
Jagooda też bym wolała przymierzyć - niesetny czeka mnie zakup przez internet. Od początku nastawię sie na zwrot i zamówię kilka w różnych rozmiarach. To mi sie bardziej kalkuluje niż wyprawa do większego miasta. Cytat:
Nindża witam Dzięki, na pewno sprawdzę. Się nie dziwię - ja pojechałam po ociekacze na buty, bo w rossmanie już wyszły (zresztą nie dziwne) i jysku też wyszły - zadowolona nie byłam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Raczkowanie
|
ja wyżeram póki co bombonierkę wiśni w czekoladzie
![]() galaretki nie znalazłam w szafie więc jutro kupię
#480 |
Zadomowienie
|
Ja uciekam, bo jeszcze zasnę przed kompem a jeszcze sie wymyć trzeba.
Dobrej nocki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.