|
|
#451 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i za ząbka! też chcę!Cytat:
![]() a do drugiego zqczynam się przekonywać, ale to pewnie dopiero jak Miśku podrośnie Cytat:
a poważnie to bym takiej ![]() Cytat:
![]() nadrabiam dalej...
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy jak co komu lezy![]() A pzoa tym wlasnie sie pochwale ale maj Miki konczy tudej pół roczku
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#454 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
po opisach widzę, że "wart" obejrzenia Cytat:
będzie jeżyk no i dla Mikusia
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() mik23 współczujemy bardzo choroby, oby antybiotyk szybko "załapał" i Mała wyzdrowiała! Thelilah tak głupio zapytam... jak długo moczysz w tym vanishu? Edytowane przez Wuwka Czas edycji: 2012-03-20 o 10:28 |
|
|
|
|
|
#457 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek,
ale jestem niewyspana, dziewczyny poradźcie co robić- od kilku dni moja córcia budzi się ok 2-3 na karmionko a potem nie chce już spać - tzn. usypia przy jedzonku odkładam ja do łóżeczka a ta od razu oczy jak 5 zł i ryk... próbuję ją jakoś uśpić ale jej chyba wydaje się, że to już dzień- dzisiaj usypiałam, bujałam ją 2 godz. i już nie miałam siły obudziłam męża i on ją usypiał kolejne 0,5 godz. ... i pospała 0,5 godz. bo to był już czas kolejnego karmienia... z tym spaniem po karmieniu nocnym jest coraz gorzej- przez pierwszy miesiąc odkładałam ją bez żadnych cyrków do łóżeczka i spała do następnego karmienia -wspomnę tylko ze nie chciałabym aby niunia na stale z nami spała tylko w swoim łóżeczku Cytat:
i nawet nie zapomniałam jak się chodzi na obcasachteż tak mówie mojej mamie - jej radą po urodzeniu Lenki było aby od razu zawijać ją dodatkowo w kroku w pieluchę tetrową bo tak się robi na bioderka (ona tak mi robiła 28 lat temu )- jak się nie zgodziłam to się obraziła a tydzien temu była ze mną i Lenka na usg bioderek i doktor powiedział, że L ma je super i wtedy sie pytam mojej mamy -kto miał rację i czy trzeba sie było obraŻać![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Kochana zgadzam się butów nigdy nie za wiele - uwielbiam buty - to moje małe zboczenie :brzyda l: mam ich pół szafy wole kupować buty niżciuchy czy torebki![]() Cytat:
![]() :b rzydal: ale te masaż naprawdę pomagały
|
|
|
#458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepszej polrocznicy Majki !!!! ![]() ![]() klask i:u nas ss dziala i to wlasnie sporadycznie podawany mam pytanko, bo tak piszecie o tym vanishu... nadal pierzecie ciuszki w dzieciecych proszkach czy juz w normalnych ??? ![]() boje sie ze zapomnialam i bede jak pokraka chodzic :/ Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-03-20 o 10:34 |
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#460 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo zdrówka Cytat:
![]() czasem poplamione rzeczy wrzucam żeby się noc moczyły, a czasem i pół godzinki przed praniem i jest ok (no nie licząc marchewki co była z wołowiną, bo na to nie podziałało )Cytat:
i długo długo będę prała jeszcze... mam zapas 10kg, więc muszę zużyć ![]() i uciekam, Miśku się obudził... miłego dnia
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2012-03-20 o 10:50 |
|||
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy za zyczeniaCytat:
|
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
Kasiulka, moje dziecko bardzo lubi usypiać przy szumach fal morza - mamy taka owieczkę easy sleep. Odkąd miała parę tygodni i ciężko było z jej spaniem w ciągu dnia i usypianiem na noc, dostała własnie tę owcę i ona rozwiązała dość dużo problemów ze snem. Teraz Mała ma ponad pół roku i w nocy zaczęła mieć problemy to owca nadal działa na nią rewelacyjnie - nie zawsze oczywiście
![]() Możesz spróbować jak zareaguje na szum fal np. na youtube - wpisz easysleep i poszukaj.Lulek ja zrozumiałam, że Majki od (Mike :P in english) po prostu po polsku Majki :P ale to ja i moje rozumienie i mogę się mylić Edytowane przez Wuwka Czas edycji: 2012-03-20 o 11:26 |
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lajty, fajnie wyszlo po prostu, sympatycznie tak![]() a to Mikul
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#466 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki ....
Nie bylo mnie wczoraj... troszke bylam zabiegana ![]() wieczorem nadrobie i wpisze Was na liste ![]() Tylko juz nie produkujcie tyle ![]() Buzka |
|
|
|
|
#467 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
owieczkę oglądałam na allegro dość kosztowna jestpróbuję ja uspokoić szeptając jej do uszka ciiii a oststnio czytałam że lepiej działa szzzzzzzz ale chyba nie na moją Lencię spróbuję puscić jej ten szum z you tube ![]() Cytat:
kobietki a jak u was pogoda bo u mnie wieje gorzej niż wczoraj
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj sobie tez darujemy spacer bo jest paskudnie. Pierwsze szczepienie? bedziemy trzymaly mocno kciukasy
|
|
|
|
#469 |
|
Raczkowanie
|
Pogoda pod psem... tragedia! Wiatr trochę mniejszy niż wczoraj ale wciąż mocny i chmur cała masa, a miało być tak pięknie... na spacer raczej też nie pójdę po pracy a babcia Małej też pewnie nie weźmie w tę pogodę
Ci powiem Kasiulka, że te Lenki to są jakieś wyjątkowo niegrzeczne dziewczyny i lubią marudzić a może spróbuj suszarki? tzn. dzwięku? nie mam więcej pomysłów ![]() ![]() a tak z innej beczki - co tu tak cicho? ja mam czas pisać bo prezesa nie ma a tu nie ma z kim (nie żebym była leniwcem, bo zrobiłam co miałam szybciej niż powinnam, to mi się należy trochę relaksu ![]() ):cojes t:właśnie zaczęło padać, pff |
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygon mnie do prasowania bo mam cala sterte no i kminie czy farbowac spodnie czy nie
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
ja też w pracy....
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
Nie prasuj Lulek, szkoda prądu, lepiej niech komp chodzi
![]() a właśnie farbowanie... ja mam czarny płaszczyk taki lniany czy coś i wyblakł trochę i myślę czy go wyrzucić czy farbnąć...farbuj i daj znać czy dobrze Ci poszło a wtedy powiedz czym i czy ja też mam ![]() mi została jeszcze godzinka pracy
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
no moja zlosnica mała poszla na drzemke ( wstała o 7 i do tej pory wcale jej sie nie chcialo spac..obawiam sie ze juz powoli przestawia sie na"niespanie" badz na krotką drzemke...) ufff mam chwile dla siebie
Zastanawiam sie co robic zeby mala chetniej zasypiala... teraz np.oczy sie jej kleily ale podnosila nogi do gory i lapala za stopki a kiedy probowalam jej polozyc to sie chichrala i bila sobie brawo, ja zła jak nie wiem co ale w koncu sama sie rozesmialam jak na nia popatrzylam ![]() Probowalam juz wszystkiego, probowalam przeczekac niereagowac, glaskac po glowce, czytac, spiewac kolysanki..i nic..na moje- 10 i pol miesieczne- dziecko nic nie dziala... w dzien moge to przecierpiec ale chcialabym zeby normalnie zasypila na noc, a nie ja padnieta po calym dniu a ona najedzona, sucho w pieluszce, senna ale nie, ona nie pojdzie tak latwo spac... siada w lozeczku, cos sobie mruczy pod nosem, potem zaczyna wstawac w lozeczku a potem smieje sie do nas i bije brawo.... rozkoszny widok i w srodku sie smieje jak nie wiem co..ale nie pokazuje jej tego bo by juz chyba w ogole nie poszla spac...aj to moje sloneczko |
|
|
|
|
#476 | |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że warto, szczególnie że cena w porównaniu do innych producentów jest bardzo zachęcająca - 15,99 za 600g!
W pytaniu o mleko zapomniałam dodać, że Julka w jednym posiłku (na wieczór) dostaje Bebilona Comfort. Kupiliśmy go bo na początku był problem z kupkami a po nim się elegancko załatwia ![]() To tak jak ja Moja ukochana drogeria ![]() Cytat:
Dziękuję, przejrzałam ją. Jedna rzecz mnie odtrąciła - w składzie jest benzoesan sodu
|
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
Zaraz do domku
Trzymajcie się Kobietki i Dzieciaczki! pewnie w domu nie dorwę się do kompa, bo szkoda mi czasu, który mogę Małej poświęcić. Buziole |
|
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wrzucilam spodni do pralki bo sie wystrachalam ze z pralka bedzie cos po farbowaniu wiec wrzucilam je do duuuzej miski w wrzatkiem, dodalam bardzo malo tej farbki bo chcialam jasny kolor i co? pomimo tego ze spodnie sa w 97% z bawelny zostaly jakies kropki nie do odplamienia. To moje kolejne farbowanie zakonczone porażka, nigdy wiecej![]() Cytat:
|
|
|
|
#479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hihihi... dokladnie to mialam na mysli jak ktos zrozumial ze pisze o dziewczynce to soorki
|
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wezzzz, nic sie nie stalo, fajnie wyszlo po prostu ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

Nie mielismy piekarnika przez jakis rok i jak w koncu kupilismy to codziennie obiady z pierkarnika i jakies ciacho zawsze bylo
Ale szybko mi przeszla ta fascynacja 

za ząbka! też chcę!

dla Mikusia
klask i: