Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 10:04   #451
thelilah
Zadomowienie

Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

To tak jak ja Nie mielismy piekarnika przez jakis rok i jak w koncu kupilismy to codziennie obiady z pierkarnika i jakies ciacho zawsze bylo Ale szybko mi przeszla ta fascynacja

ja uwielbiam ziemniaczki z piekarnika

Ja kupilam sobie spodnie lniane ciazowe i bluzke taka bardziej elegancka, ale byla piekna i nie moglam sie oprzec Praktyczna bo marszczona na brzuchu, a w 9 mcu zrobila sie po prostu gladka
Sa ladne rzeczy ciazowe, ale droooogie niestety.

drogie drogie, bluzy z h&m nadal używam tylko kieszonki wszyłam, żeby nie wyglądała na ciążową

Nam na kolki pomogl Lefax i Sab Simplex, oba niemieckie, ale chyba mozna na allegro dostac.

nam mleko kolkowe, sab simplex użyłam chyba tylko raz

Do Polski na cale 2.5 miesiaca

uuu szaleństwo... zazdroszczę, też już bym chciała wrócić do Pl

Odnosnie listy to najlepiej na priwa do MoniZ
Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
mogę się do Was przypiąć?

na początek wspomnę coś o mnie
Ilona - 26, mama Natalci ur 7.11.2011

Tż mam na własność prawie rok czasu, holizuję się w sprzątaniu domu:P chociaż dzisiaj palcem nie tknęłam więc chyba nie jest ze mną jeszcze tak źle
hej hej

Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość
Heloł

nie wiem czy kiedyś nadrobię, bo w domu nie mam czasu a w pracy też nie zawsze - jestem na 9 stronie.

Witam wszystkie nowe mamusie, gratuluję "ciężarówkom" oczekiwania na dzidziusie życzymy zdrówka!

Po weekendzie super - najpierw mieliśmy gości a potem sami się gościliśmy Spacerki były, bo pogoda cudna.

Wszystkim, co planują kolejne dzieciątka, życzę powodzenia i trzymam kciukasy

Brawa dla Maluszków za nowe umiejętności i odkrycia części ciała

Przepraszam, że tak ogólnikowo ale ta produkcja naprawdę Wam idzie ekspresowo, żeby wszędzie tak było... np. u mnie w firmie

Co do marchewki i plam.... łączę się w bólu poplamionych ubrań, staram się od razu zapierać i czasami działa a czasami nie

No i czekanie na ząbki... ja nareszcie zobaczyłam u mojej Lenki zarys dolnej lewej jedynki biała kreska coraz wyraźniejsza

buziaki
ja zamaczam w vaniszu, póki co ok i schodzą plamy, została tylko jedna po marchewce co była w wołowinie, skubanica jedna nie chce zejść nawet po tym

no i za ząbka! też chcę!

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

hehe to czas na kolejne ja nie umiem się opanować z ciuszkami..

oooo a Ty fryzjerka??

witaj

a ja mialam iść z Sarą na spacer..a mloda śpi sobie już 1,5h w domu...
"domowa" fryzejrka hehe, znaczy się obcinam siebie i tż'ta tylko, no czasem i siostrę

a do drugiego zqczynam się przekonywać, ale to pewnie dopiero jak Miśku podrośnie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość

ja tez w pewnej chwili miałam ochotę podziękować i wyjść ale miałam na porodówce'' miła ''Panią pielęgniarkę która motywowała mnie dogryzaniem np. ''co Pani nie wiedziała, że poród boli itp tekstami że az we mnie się gotowało, a i jeszcze wyprosiła mojego męża bo stwierdziła że przez niego się ''pieszczę '' i przesadzam że mnie tak boli
ooo to trafiła Ci się normalnie położna z "powołania" jak nic
a poważnie to bym takiej

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Duma mnie dziś rozpiera, gdyż moje dziecko opanowało sztukę przewracania się z placków na brzuszek i z brzuszka na plecki do perfekcji w jedno popołudnie
no gratki dla Zosieńki

nadrabiam dalej...
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 10:04   #452
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Nam pomogl Leax, a jak sie skonczyl to mielismy Sab Simplex, tylko musialam podawac regularnie np 3-4 razy dziennie, bo tak od czasu do czasu doraznie to nie pomaga.

O no wlasnie, nam tez

Witaj. A moge z ciekawosci zapytac co to za praca, ze juz po 3 tygodniach pracowalas?

O tej porze to ja juz dawno spie i moze nawet pochrapuje

Zaraz poszukam Ci strone na ktorej mozna je kupic. Chyba. Mama mi ostatnio cos na gg przesylala - rozne niemieckie specyfiki do kupienia w Polsce, przynajmniej tak mi sie wydaje.

O tutaj - http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/na_kolke
tylko w Niemczech one kosztuja jakies 8-9 euro, w Polsce troche drozej, no ale sa skuteczne.
Ale to nie ma reguly przeciez chyba? Bo mam np znajoma ktorej dzidzia brala wlasnie sab i nic nie dawaly Zalezy jak co komu lezy

A pzoa tym wlasnie sie pochwale ale maj Miki konczy tudej pół roczku
Stary 2012-03-20, 10:06   #453
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
sto lat, sto lat
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 10:14   #454
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Brawa!!!

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Nooo u nas prawie to samo, mega fajna kobieta ale wie najlepiej, a Mikul to jej oczko w glowie ale jaja byly na samym poczatku, kpchana ona potrafila nam przestawiac w domu rozne rzeczy bo jej sie nie podobalo a kiedys jak wrocilismy z pracy i zauwazylam ze nie ma zaslon ktore Ł powiesil to sie wkurzylam-juz kiedys mowila ze sa paskudne no i co zrobila? w koncu je po prostu zdjela
haha dobre z tymi zasłonami... oj co się dziwisz... no nie podobały się, w oczy kuły musiała zdjąć

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
hejka !! chętnie dołącze

mam 25 lat, jestem mamą 4,5 miesięcznego synka i żoną od 2,5 roku
jako przykładna matka-wariatka wróciłam do pracy po niecałych 3 tygodniach od porodu, wszystko wspaniale się układa ponadto buduję dom, kończę studia i chodzę na aerobik, siłownię i ogarniam

dalia
hej hej

Cytat:
Przykro mi, naprawde

No pewka

Kurcze jak sobie przypomne jaka bylam aktywna zawodowo do porodu i jak duzo pracowalam to az mnie ciary przechodza bo teraz mam taki spokoj i błogą cisze ze jest mi teraz z tym dobrze ale i tak pewnie Mikul bedzie pracowal z mamcia, nie ma co, za pare mc cos rozkrece ale nic narazie nie zapeszam fiu fiu no i wychowawczy coby nie tracic stazu pracy przy tym a rownoczesnie pracujac, jak dla mnie luz
rozkręcaj rozkręcaj

Cytat:
Tyszkę szanowałam bo robi świetne zdjęcia i naprawdę zrobił dużą karierę w świecie mody, ale czymś takim to strzela sobie samobója
a o tym drugim to szkoda gadać
a ja nie widziałam buuu
po opisach widzę, że "wart" obejrzenia

Cytat:
"miesny jez miesny jez-Ty go zjesz, Ty go zjesz"
ostatnio jak to lecialo na tv to plakalismy z Ł ze smiechu
nie no a ja się zastanawiam co dzisiaj na obiad zrobić
będzie jeżyk mięsny jeżyk

no i dla Mikusia
Stary 2012-03-20, 10:20   #455
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mik23 Pokaż wiadomość
dzien dobry wszystkim
takie ladne sloneczko u nas a myz niunia siedzimy w domu bo mała chora i ma antybiotyk... i to wszystko przez moja matke... przywlekła zarazek i zamiast pojsc do lekarza i sie leczyc to chodzila i prychała i kasłala na wszystkich i teraz mamy w domu szpital...i jeszcze jak jej zwrocilam uwage ze teraz dziecko sie meczy bo jej sie nie chcialo tylka ruszyc do lekarza to wielka obraza...no normalnie beton... nie wytrzymam juz dluzej z nia mieszkac...

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 10:24   #456
Wuwka
Raczkowanie

Cytat:
Wielkie gratki z okazji pół-urodzinek - Miki

mik23 współczujemy bardzo choroby, oby antybiotyk szybko "załapał" i Mała wyzdrowiała!

Thelilah tak głupio zapytam... jak długo moczysz w tym vanishu?

Edytowane przez Wuwka
Czas edycji: 2012-03-20 o 10:28
Wuwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 10:31   #457
kasiulka99
Raczkowanie

Dzień doberek,

ale jestem niewyspana, dziewczyny poradźcie co robić- od kilku dni moja córcia budzi się ok 2-3 na karmionko a potem nie chce już spać - tzn. usypia przy jedzonku odkładam ja do łóżeczka a ta od razu oczy jak 5 zł i ryk... próbuję ją jakoś uśpić ale jej chyba wydaje się, że to już dzień- dzisiaj usypiałam, bujałam ją 2 godz. i już nie miałam siły obudziłam męża i on ją usypiał kolejne 0,5 godz. ... i pospała 0,5 godz. bo to był już czas kolejnego karmienia...

z tym spaniem po karmieniu nocnym jest coraz gorzej- przez pierwszy miesiąc odkładałam ją bez żadnych cyrków do łóżeczka i spała do następnego karmienia -wspomnę tylko ze nie chciałabym aby niunia na stale z nami spała tylko w swoim łóżeczku

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witaj tajemnicza-nieznajoma

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

mam ciut podobnie... tez mialam taka osobe co to miala patent na wszystko... ale niestety zachorowala wiec teraz sobie odpuszcza... przykro mi ze jest chora, ale ulzylo mi ze nie musze sluchac juz rad, w sensie przesadnych rad, a bardziej nawet nakazów... tez mam mnostwo ciuszkow od niej dla mlodej, na szczescie jeszcze za duze i zeby bylo jej milo ze tak pomaga, to staram sie w nie mlodą ubierac jak sie z nia

no ja juz wypatrzylam super zajefane szpile, ale mam ciężką rozkmine czy po roku dam rade w nich śmigać a szkoda kupic i podziwiać
pewnie że dasz ja tak stęskniłam się za obcasami, że w sobotę zakupiłam na swięta mega wysokie - a co tam zrobiłam sobie sama prezent i nawet nie zapomniałam jak się chodzi na obcasach

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
kiedys było kiedyś, a dziś jest dziś- prosta zasada
też tak mówie mojej mamie - jej radą po urodzeniu Lenki było aby od razu zawijać ją dodatkowo w kroku w pieluchę tetrową bo tak się robi na bioderka (ona tak mi robiła 28 lat temu)- jak się nie zgodziłam to się obraziła a tydzien temu była ze mną i Lenka na usg bioderek i doktor powiedział, że L ma je super i wtedy sie pytam mojej mamy -kto miał rację i czy trzeba sie było obraŻać
Cytat:

Aaaa. KOcham wszystko z Rossmanna, wszystko

Kochana, ale zawsze mozesz kupic, one sie nie zużyja i poczekaja az bedziesz juz mogla w nich smigac, a tak ktos teraz kupi i bedzie lipton butow nigdy za wiele
ja też uwielbiam wszystko co rossmanowskie, w sobotę byłam na zakupach w R ale musiałam jechać do innego miasta bo u nas dopiero budują wydałam majątek ale niunia ma mega zapas chusteczek i kosmetyków uważam że chusteczki rossmanowskie dla dzieci sa super i jeszcze ta cena klask i:

Kochana zgadzam się butów nigdy nie za wiele - uwielbiam buty - to moje małe zboczenie:brzyda l: mam ich pół szafy wole kupować buty niżciuchy czy torebki

Cytat:
Witam, Witam Kobietki
nadrobiłam wszystko

dziękujemy za brawa za prawie-ząbek

Co do wakacji... też mi się marzy morze, chociaż na chwileczkę... czyt. weekend.

Poród i skurcze krzyżowe - też to znam. Tak jak to dziewczyny pisały - parte to poezja ale rodzić mogę Mój poród też do trochę niezwykłych należał, bo urodziłam po prawie 40h od odejścia wód, wcześniej czekając na skurcze dostawałam antybiotyki, żeby nie złapać żadnego świństwa przez pęknięty pęcherz płodowy. Dopiero oksytocyna na porodówce mnie ruszyła i bolało strasznie ale za to urodziłam w 4h położne to były super babki - znajome w gruncie rzeczy a i mąż, który masował krzyż... nieoceniony
mój mąż też się spisał świetnie tak mnie masował najpierw lodem potem ciepłą ręką że później okazało się że mam skórę zdartą do mięsa:b rzydal: ale te masaż naprawdę pomagały
Stary 2012-03-20, 10:31   #458
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to nie ma reguly przeciez chyba? Bo mam np znajoma ktorej dzidzia brala wlasnie sab i nic nie dawaly Zalezy jak co komu lezy

najlepszej polrocznicy Majki !!!! klask i:

u nas ss dziala i to wlasnie sporadycznie podawany

mam pytanko, bo tak piszecie o tym vanishu... nadal pierzecie ciuszki w dzieciecych proszkach czy juz w normalnych ???

boje sie ze zapomnialam i bede jak pokraka chodzic :/

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-03-20 o 10:34
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 10:34   #459
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek,

ale jestem niewyspana, dziewczyny poradźcie co robić- od kilku dni moja córcia budzi się ok 2-3 na karmionko a potem nie chce już spać - tzn. usypia przy jedzonku odkładam ja do łóżeczka a ta od razu oczy jak 5 zł i ryk... próbuję ją jakoś uśpić ale jej chyba wydaje się, że to już dzień- dzisiaj usypiałam, bujałam ją 2 godz. i już nie miałam siły obudziłam męża i on ją usypiał kolejne 0,5 godz. ... i pospała 0,5 godz. bo to był już czas kolejnego karmienia...
Kasiulka, chyba trzeba to przeczekać. Zo miała taki tydzień, kiedy budziła się koło 2 i koniec spania był. Czasem to jej czuwanie trwało i trzy godziny i w końcu zasypiała. A potem wróciło wszystko do normy.
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 10:46   #460
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry wszystkim
takie ladne sloneczko u nas a myz niunia siedzimy w domu bo mała chora i ma antybiotyk... i to wszystko przez moja matke... przywlekła zarazek i zamiast pojsc do lekarza i sie leczyc to chodzila i prychała i kasłala na wszystkich i teraz mamy w domu szpital...i jeszcze jak jej zwrocilam uwage ze teraz dziecko sie meczy bo jej sie nie chcialo tylka ruszyc do lekarza to wielka obraza...no normalnie beton... nie wytrzymam juz dluzej z nia mieszkac...
PS. a Karina wariuje w domu..raczkuje i sciaga wszystko z polek, normalnie nie mozna na sekunde spuscic jej z oka bo przytrzymuje sie łozka albo mebli i wstaje.... oj to byly czasy kiedy sobie grzecznie lezala w lozeczku alb w ozku...a teraz rozpiera ja energia
oj biedna
dużo zdrówka

Cytat:
Wielkie gratki z okazji pół-urodzinek - Miki

mik23 współczujemy bardzo choroby, oby antybiotyk szybko "załapał" i Mała wyzdrowiała!

Thelilah tak głupio zapytam... jak długo moczysz w tym vanishu?
zależy jak mi się przypomni
czasem poplamione rzeczy wrzucam żeby się noc moczyły, a czasem i pół godzinki przed praniem i jest ok (no nie licząc marchewki co była z wołowiną, bo na to nie podziałało)

Cytat:

mam pytanko, bo tak piszecie o tym vanishu... nadal pierzecie ciuszki w dzieciecych proszkach czy juz w normalnych ???

ja piorę w dzieciowym...
i długo długo będę prała jeszcze...
mam zapas 10kg, więc muszę zużyć

i uciekam, Miśku się obudził...
miłego dnia

Edytowane przez thelilah
Czas edycji: 2012-03-20 o 10:50
Stary 2012-03-20, 11:09   #461
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Ale napisalam, mam synka Mikiego a wyszlo ze mam Majke, no tak maj Miki dziekujemy za zyczenia

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
oj biedna
dużo zdrówka

zależy jak mi się przypomni
czasem poplamione rzeczy wrzucam żeby się noc moczyły, a czasem i pół godzinki przed praniem i jest ok (no nie licząc marchewki co była z wołowiną, bo na to nie podziałało)

ja piorę w dzieciowym...
i długo długo będę prała jeszcze...
mam zapas 10kg, więc muszę zużyć

i uciekam, Miśku się obudził...
miłego dnia
ehhh no bedziemy czekaly tu na CIę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 11:20   #462
Wuwka
Raczkowanie

Kasiulka, moje dziecko bardzo lubi usypiać przy szumach fal morza - mamy taka owieczkę easy sleep. Odkąd miała parę tygodni i ciężko było z jej spaniem w ciągu dnia i usypianiem na noc, dostała własnie tę owcę i ona rozwiązała dość dużo problemów ze snem. Teraz Mała ma ponad pół roku i w nocy zaczęła mieć problemy to owca nadal działa na nią rewelacyjnie - nie zawsze oczywiście Możesz spróbować jak zareaguje na szum fal np. na youtube - wpisz easysleep i poszukaj.

Lulek ja zrozumiałam, że Majki od (Mike :P in english) po prostu po polsku Majki :P ale to ja i moje rozumienie i mogę się mylić

Edytowane przez Wuwka
Czas edycji: 2012-03-20 o 11:26
Stary 2012-03-20, 11:29   #463
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiulka, moje dziecko bardzo lubi usypiać przy szumach fal morza - mamy taka owieczkę easy sleep. Odkąd miała parę tygodni i ciężko było z jej spaniem w ciągu dnia i usypianiem na noc, dostała własnie tę owcę i ona rozwiązała dość dużo problemów ze snem. Teraz Mała ma ponad pół roku i w nocy zaczęła mieć problemy to owca nadal działa na nią rewelacyjnie - nie zawsze oczywiście Możesz spróbować jak zareaguje na szum fal np. na youtube - wpisz easysleep i poszukaj.

Lulek ja zrozumiałam, że Majki od (Mike :P in english) po prostu po polsku Majki :P ale to ja i moje rozumienie i mogę się mylić
No patrz, to jeszcze co innego, ale fakt-to kolejna odslona imienia lajty, fajnie wyszlo po prostu, sympatycznie tak

a to Mikul
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pol roczku mikulka2.jpg (63,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2012-03-20, 11:31   #464
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
No patrz, to jeszcze co innego, ale fakt-to kolejna odslona imienia lajty, fajnie wyszlo po prostu, sympatycznie tak

a to Mikul
Jaki irokezik

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-20, 11:35   #465
Wuwka
Raczkowanie

Cytat:
a to Mikul
Przystojniacha... a jaki męski z tym irokezem!! klask i: buziole dla niego
Stary 2012-03-20, 11:45   #466
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Hej dziewczynki ....

Nie bylo mnie wczoraj... troszke bylam zabiegana

wieczorem nadrobie i wpisze Was na liste

Tylko juz nie produkujcie tyle

Buzka
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 11:55   #467
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:

Wuwka mała ma karuzelkę - tiny love z muzyczką bacha i odgłosów natury- nie działa; za to w leżaczku ma dzwięk fal morza i też nawet chwili w nim nie poleży nie uspokaja jej to - raczej pobudza do ryku owieczkę oglądałam na allegro dość kosztowna jest
próbuję ja uspokoić szeptając jej do uszka ciiii a oststnio czytałam że lepiej działa szzzzzzzz ale chyba nie na moją Lencię
spróbuję puscić jej ten szum z you tube

Cytat:

a to Mikul
przystojniacha

kobietki a jak u was pogoda bo u mnie wieje gorzej niż wczoraj i jeszcze do tego mega pochmurnie - chyba odpuścimy sobie spacer aby mała się nie zaziębiła przypadkiem bo w czwartek idziemy na pierwsze szczepienie
Stary 2012-03-20, 12:22   #468
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jaki irokezik
Cytat:
Przystojniacha... a jaki męski z tym irokezem!! klask i: buziole dla niego
Dz

Cytat:
Wuwka mała ma karuzelkę - tiny love z muzyczką bacha i odgłosów natury- nie działa; za to w leżaczku ma dzwięk fal morza i też nawet chwili w nim nie poleży nie uspokaja jej to - raczej pobudza do ryku owieczkę oglądałam na allegro dość kosztowna jest
próbuję ja uspokoić szeptając jej do uszka ciiii a oststnio czytałam że lepiej działa szzzzzzzz ale chyba nie na moją Lencię

przystojniacha

kobietki a jak u was pogoda bo u mnie wieje gorzej niż wczoraj i jeszcze do tego mega pochmurnie - chyba odpuścimy sobie spacer aby mała się nie zaziębiła przypadkiem bo w czwartek idziemy na pierwsze szczepienie
U nas tez wieje, strasznie wieje dzisiaj sobie tez darujemy spacer bo jest paskudnie. Pierwsze szczepienie? bedziemy trzymaly mocno kciukasy
Stary 2012-03-20, 12:24   #469
Wuwka
Raczkowanie

Pogoda pod psem... tragedia! Wiatr trochę mniejszy niż wczoraj ale wciąż mocny i chmur cała masa, a miało być tak pięknie... na spacer raczej też nie pójdę po pracy a babcia Małej też pewnie nie weźmie w tę pogodę

Ci powiem Kasiulka, że te Lenki to są jakieś wyjątkowo niegrzeczne dziewczyny i lubią marudzić ale i tak najpiękniejsze i najkochańsze
a może spróbuj suszarki? tzn. dzwięku? nie mam więcej pomysłów

a tak z innej beczki - co tu tak cicho? ja mam czas pisać bo prezesa nie ma a tu nie ma z kim (nie żebym była leniwcem, bo zrobiłam co miałam szybciej niż powinnam, to mi się należy trochę relaksu ):cojes t:

właśnie zaczęło padać, pff

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 12:31   #470
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Pogoda pod psem... tragedia! Wiatr trochę mniejszy niż wczoraj ale wciąż mocny i chmur cała masa, a miało być tak pięknie... na spacer raczej też nie pójdę po pracy a babcia Małej też pewnie nie weźmie w tę pogodę

Ci powiem Kasiulka, że te Lenki to są jakieś wyjątkowo niegrzeczne dziewczyny i lubią marudzić ale i tak najpiękniejsze i najkochańsze

a tak z innej beczki - co tu tak cicho? ja mam czas pisać bo prezesa nie ma a tu nie ma z kim (nie żebym była leniwcem, bo zrobiłam co miałam szybciej niż powinnam, to mi się należy trochę relaksu ):cojes t:

Ja jestem wygon mnie do prasowania bo mam cala sterte no i kminie czy farbowac spodnie czy nie
Stary 2012-03-20, 12:31   #471
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
ja też w pracy....

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-20, 12:34   #472
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:

ja bym chętnie popisała ale Lenka od rana nie zasnęła tylko marudzi, popłakuje i muszę ja bujać na okrągło ;mała wymuszaczka oczki się kleją ale i tak piszczy i nie chce zasnąć
Stary 2012-03-20, 12:54   #473
Wuwka
Raczkowanie

Nie prasuj Lulek, szkoda prądu, lepiej niech komp chodzi a właśnie farbowanie... ja mam czarny płaszczyk taki lniany czy coś i wyblakł trochę i myślę czy go wyrzucić czy farbnąć...
farbuj i daj znać czy dobrze Ci poszło a wtedy powiedz czym i czy ja też mam

mi została jeszcze godzinka pracy a dla Lenki Kasiulki - będziemy trzymać kciuki za szczepienie, Mała będzie twarda! tylko niech się mama nie rokleja
Stary 2012-03-20, 12:59   #474
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
U nas krolowala suszarka z youtube http://www.youtube.com/watch?v=OhZk3BXejl4 uspokajala sie przy tym, a po jakims czasie zasypiala.
Stary 2012-03-20, 13:10   #475
mik23
Rozeznanie

no moja zlosnica mała poszla na drzemke ( wstała o 7 i do tej pory wcale jej sie nie chcialo spac..obawiam sie ze juz powoli przestawia sie na"niespanie" badz na krotką drzemke...) ufff mam chwile dla siebie
Zastanawiam sie co robic zeby mala chetniej zasypiala... teraz np.oczy sie jej kleily ale podnosila nogi do gory i lapala za stopki a kiedy probowalam jej polozyc to sie chichrala i bila sobie brawo, ja zła jak nie wiem co ale w koncu sama sie rozesmialam jak na nia popatrzylam
Probowalam juz wszystkiego, probowalam przeczekac niereagowac, glaskac po glowce, czytac, spiewac kolysanki..i nic..na moje- 10 i pol miesieczne- dziecko nic nie dziala... w dzien moge to przecierpiec ale chcialabym zeby normalnie zasypila na noc, a nie ja padnieta po calym dniu a ona najedzona, sucho w pieluszce, senna ale nie, ona nie pojdzie tak latwo spac... siada w lozeczku, cos sobie mruczy pod nosem, potem zaczyna wstawac w lozeczku a potem smieje sie do nas i bije brawo.... rozkoszny widok i w srodku sie smieje jak nie wiem co..ale nie pokazuje jej tego bo by juz chyba w ogole nie poszla spac...aj to moje sloneczko
mik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 13:34   #476
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
Dzień Dobry

aż pójdziemy dziś do Rossmana to mleko pooglądać.
Myślę, że warto, szczególnie że cena w porównaniu do innych producentów jest bardzo zachęcająca - 15,99 za 600g!

W pytaniu o mleko zapomniałam dodać, że Julka w jednym posiłku (na wieczór) dostaje Bebilona Comfort. Kupiliśmy go bo na początku był problem z kupkami a po nim się elegancko załatwia

Cytat:

Aaaa. KOcham wszystko z Rossmanna, wszystko
To tak jak ja Moja ukochana drogeria

Cytat:
Nam pomogl Leax, a jak sie skonczyl to mielismy Sab Simplex, tylko musialam podawac regularnie np 3-4 razy dziennie, bo tak od czasu do czasu doraznie to nie pomaga.

Zaraz poszukam Ci strone na ktorej mozna je kupic. Chyba. Mama mi ostatnio cos na gg przesylala - rozne niemieckie specyfiki do kupienia w Polsce, przynajmniej tak mi sie wydaje.

O tutaj - http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/na_kolke
tylko w Niemczech one kosztuja jakies 8-9 euro, w Polsce troche drozej, no ale sa skuteczne.

Dziękuję, przejrzałam ją. Jedna rzecz mnie odtrąciła - w składzie jest benzoesan sodu

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 13:42   #477
Wuwka
Raczkowanie

Zaraz do domku
Trzymajcie się Kobietki i Dzieciaczki! pewnie w domu nie dorwę się do kompa, bo szkoda mi czasu, który mogę Małej poświęcić.
Buziole
Stary 2012-03-20, 13:42   #478
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Nie prasuj Lulek, szkoda prądu, lepiej niech komp chodzi a właśnie farbowanie... ja mam czarny płaszczyk taki lniany czy coś i wyblakł trochę i myślę czy go wyrzucić czy farbnąć...
farbuj i daj znać czy dobrze Ci poszło a wtedy powiedz czym i czy ja też mam

mi została jeszcze godzinka pracy a dla Lenki Kasiulki - będziemy trzymać kciuki za szczepienie, Mała będzie twarda! tylko niech się mama nie rokleja
Spierniczyłam spodnie nie wrzucilam spodni do pralki bo sie wystrachalam ze z pralka bedzie cos po farbowaniu wiec wrzucilam je do duuuzej miski w wrzatkiem, dodalam bardzo malo tej farbki bo chcialam jasny kolor i co? pomimo tego ze spodnie sa w 97% z bawelny zostaly jakies kropki nie do odplamienia. To moje kolejne farbowanie zakonczone porażka, nigdy wiecej

Cytat:
no moja zlosnica mała poszla na drzemke ( wstała o 7 i do tej pory wcale jej sie nie chcialo spac..obawiam sie ze juz powoli przestawia sie na"niespanie" badz na krotką drzemke...) ufff mam chwile dla siebie
Zastanawiam sie co robic zeby mala chetniej zasypiala... teraz np.oczy sie jej kleily ale podnosila nogi do gory i lapala za stopki a kiedy probowalam jej polozyc to sie chichrala i bila sobie brawo, ja zła jak nie wiem co ale w koncu sama sie rozesmialam jak na nia popatrzylam
Probowalam juz wszystkiego, probowalam przeczekac niereagowac, glaskac po glowce, czytac, spiewac kolysanki..i nic..na moje- 10 i pol miesieczne- dziecko nic nie dziala... w dzien moge to przecierpiec ale chcialabym zeby normalnie zasypila na noc, a nie ja padnieta po calym dniu a ona najedzona, sucho w pieluszce, senna ale nie, ona nie pojdzie tak latwo spac... siada w lozeczku, cos sobie mruczy pod nosem, potem zaczyna wstawac w lozeczku a potem smieje sie do nas i bije brawo.... rozkoszny widok i w srodku sie smieje jak nie wiem co..ale nie pokazuje jej tego bo by juz chyba w ogole nie poszla spac...aj to moje sloneczko
Heh, to jest najgorsze, maluchy spia wtedy kiedy chca niestety.
Stary 2012-03-20, 13:51   #479
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

hihihi... dokladnie to mialam na mysli jak ktos zrozumial ze pisze o dziewczynce to soorki

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 14:47   #480
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
hihihi... dokladnie to mialam na mysli jak ktos zrozumial ze pisze o dziewczynce to soorki

Ale wezzzz, nic sie nie stalo, fajnie wyszlo po prostu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości