![]() |
#451 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy spotykałabyś sie z biednym facetem?
Cytat:
to czy kobieta ma pracowac czy nie - to decyzja kobiety (ogolnie kobieta ktora siedzi w domu po jakims czasie staje sie nie do wytrzymania ![]() zreszta dzisiaj wiekszosc kobiet szuka jakiegos spelnienia w pracy .. i to jest OK mam nadzieje ze to odpowiada na Twoje pytanie ![]() Edytowane przez otoMati Czas edycji: 2013-01-04 o 09:40 Powód: dopisano |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma siedziec na niskim stołku,czy zostawisz ją,bo... Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-01-04 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam z tym problemu, dopoki nie zaczyna zyc praca zamiast oddzielac prace od zycia prywatnego albo nie zaczyna mi mowic ze ja tez bym mogl cos wiecej robic (zakladajac ze zyje w dobrobycie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczekujesz od kobiety,żeby poszła do pracy pomagając tobie utrzymac rodzinę,ty korzystasz z jej pomocy,ale nie chcesz dać od siebie więcej niz minimum? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muszą być spełnione jeszcze dwa warunki (wg. mnie): 1. Ona musi być o wiele młodsza i świeższa od zapewniającego dobry byt. 2. Musi być również o wiele ładniejsza od niego. Dlatego nie dziwi mnie to, że wszystkie "modelki" czy inne miss-ki zawsze trafiają do dobrze prosperujących "byznesmenów" czy emerytowanych piłkarzy (sportowców).
![]() |
![]() |
#456 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
to sa warunki zwiazku "łośia" z "lalą" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
ona jest zależna od jego kasy,on jest zależny od jej uroku. nie od dziś wiadomo,że kobieta wiele zrobi dla pieniędzy,a facet poświęci wiele w tym kasy dla "dupy" ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-01-10 o 13:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Przyczajenie
|
Nie patrzę na kasę, byle by nie zarabiał mniej ode mnie(chociaż mógłby jakby miał więcej czasu dla "domu") niż ja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
z mojej strony wyglada to tak zarabiam 100 tys rocznie moglbym zarabiac 200 tys zl , ale musialbym wtedy bardziej sie poswiecic i zrezygnowac z hobby i z rozbudowanych planow urlopowych w takim ukladzie nie mam zamiaru z niczego rezygnowac bo to co zarabiam starcza mi i nie tylko mi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zawsze warto jednak zadbać o własną niezależność, żeby nie zostać kiedyś z gołym tyłkiem na lodzie. Zresztą związki dwojga niezależnych ludzi zwykle są bardziej szczere (spaja je dobra wola a nie konieczność) i wynikają z bardziej altruistycznych pobudek, chociaż żadna relacja tak do końca altruistyczna nie jest, bo zawsze spełnia jakieś nasze potrzeby fizyczne, emocjonalne itp. W tym wypadku można chyba mówić o mutualiźmie czy też altruiźmie odwzajemnionym, whatever. ![]()
![]() |
![]() |
#461 |
BAN stały
|
Nie spotkałabym się z biednym. Po co spotykać się z biednym, aby się zakochać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Przyczajenie
|
Nie spotykałabym się. Facet to ma być facet, ma mi zapewnić bezpieczeństwo w każdej dziedzinie. Nie chodzi mi o to, że ja leżałabym brzuchem do góry, ale raczej o to, że ja nie musiałabym pracować od 8 do 18, tylko mogłabym pracować, zajmować się domem i nie być wykończona psychicznie i fizycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Raczkowanie
|
Może to mało szlachetne, ale wszyscy jesteśmy mniej lub bardziej materialistami. W innym razie bylibyśmy pustelnikami, którzy żyją w ascetycznych warunkach i mieszkają w ziemiankach. Pesymistycznie to brzmi, ale żadne piękne wartości, uczucia czy wyobrażenia przysłowiowego chleba nie dadzą. Wzniosłe ideały rozbijają się o rzeczywistość jak ręcznie malowane, porcelanowe filiżanki o brudna podłogę...
Chodzi przede wszystkim o umiar, żeby nie zatracić się całkowicie w pogoni, za lepszym życiem, „za nabijaniem sakw”, bo może na tej pogoni się zakończyć nasze krótkie życie. Są ludziska, którzy muszą mieć najnowszego iPhone za 4k, dzień po premierze, bo inaczej stają się nieszczęśliwi i szara rzeczywistość ich rozkłada:-P. No przecież nie będą męczyć się z poprzednią wersją jak zwykli biedni, niewymagający i mało ambitni ludzie... Których jednak stać na myślenie... I telefon:-P. Wymyślony przez ludzi kawałek papieru czy metalu jest tak naprawdę namacalnym bogiem. To mamona rządzi naszym światem (kreuje rzeczywistość). To jak wygląda świat zależy właśnie od rzeczy materialnych... od pieniędzy, to hajsiwo decyduje jak będzie wyglądać nasze życie, nasze miejsce na ziemi, miejsce w szeregu. Kwity często decydują o życiu i śmierci. Niby światem rządzą jeszcze władza, seks, sława, ale wg. mnie hajs jest numero uno. Z tą władza i pieniędzmi jest trochę jak z kura i jajkiem... Zawsze się zastanawiam czy dany „wielki tego świata’ miał najpierw finanse, a potem władze czy może odwrotnie. Cytat:
![]() (Zamiast się ciskać trza ogarnąć drugi etat, bo nic z tej miłości nie będzie ![]()
![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo nie mieć partnera pracującego po 16/18 godz,ale za minimum 10 tyś ,albo mieć partnera pracującego 8/10 godz za 4 tyś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
Kto z nas nie chciałby mieć partnera urody Jamesa Bonda, lub partnerki urody Monicy Belucci, zawsze chętnej, zawsze pięknej, nigdy nie zmęczonej? Kto z nas nie chciałby żeby partner/partnerka idealnie spełniała nasze potrzeby w łóżku? Kto z facetów nie chciałby, żeby jego kobieta mu gotowała świetne dania? Która kobieta nie chciałaby, żeby jej facet był 'złotą rączką', albo był multimilionerem? Kto z nas nie chciałby wygrać w totka?
Myślę, że każdy chciałbym mieć tzw. 'wymarzone życie', tylko, że codzienna rzeczywistość jest bardziej zwyczajna. Ktoś mógł żyć całe życie z przekonaniem, że w związku liczą się głównie pieniądze, aż życie boleśnie zweryfikowało ten pogląd i teraz szuka partnera, którego szczerze pokocha całym sercem. Ktoś równie dobrze mógł mieć inne doświadczenia i szuka faceta z kasą. Tak czy inaczej bardziej szanuję osoby z realistycznymi wymaganiami, które dają w zamian dużo, a nie tylko UWAŻAJĄ, że dużo dają. Bo, drogie Kobiety, z Wami najczęściej tak jest - dużo bierzecie i wymagacie, a mało dajecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej od razu określić swoje oczekiwania niż związać się z żabą czekając w nieskończoność na księcia/księżniczkę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Legendarna kobieca logika: 1. Z gołod*pcem nie będę! 2. Z pracoholikiem nie będę, bo mnie nie zauważa i przestałam czuć się kobietą, bo tylko praca, praca. Ja zawsze w takich sytuacjach myślę sobie, że taka kobita musi kupić sobie kota i to on będzie jej najlepszym partnerem życiowym, bo faceci aż tacy gupi nie są ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Mistrzu, akurat życie z pracoholikiem to jest genialne życie. Prawdziwa rewelacja: czy tydzień, czy weekend, to go nie ma. Urlop - nieee. Życie jak z marynarzem.
Sama miałam dłuższy epizod pracoholizmu i ja nie wiem, kto takiego życia by chciał z taką osobą: chyba samotnik jakiś tylko ![]() Rozmowy - o pracy. Czas wolny - praca. Szturchniesz go w nocy, aby się obudził - a on o pracy będzie myślał. Złe porównanie dałeś. Jak facet nie będzie pracoholikiem, tylko normalnym człekiem pracującym to te bolączki "gołodupiec czy waryot" znikną. A takich normalnych jest zdecydowanie najwięcej, więc nie trzeba tak przedstawiać sprawy na czarno-biało. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- I dlaczego ten wątek jest w tym dziale, to ja nie rozumiem ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-01-13 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisałem gdzieś wcześniej, mniej więcej o moim podejściu do hajsu. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#472 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc dla Twojego i mojego zdrowia psychicznego, lepiej byłoby gdybyś była ładniejsza ode mnie, wtedy uniknęlibyśmy niepotrzebnej rywalizacji o miano "ozdoby" związku ![]()
![]() |
![]() |
#474 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z pracoholikiem mogę jednak za godziwe pieniądze ,jeśli już cierpieć niedostatek towarzystwa to wiedzieć za co.w końcu musi być mnie stać na zastępstwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam jak to wygląda w całkiem odwrotnej sytuacji. Do tej pory spotykałam się z mężczyznami jeżeli już rozmawiamy o kasie o przeciętnym statusie finansowym.Ja zarabiam około 2 tysiące zależy od ilości nadgodzin.Mój ex zarabiał podobnie.Teraz poznałam kogoś co prawda spotkaliśmy się kilka razy ale ja już mam problem ![]() Mało źle dużo też niedobrze... Aaaa do wyglądu modelki mi daleko on jest przystojny.... wiek ten sam, na kasę młodość i wygląd nie poleciał ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę. Bierz go! Skoro przystojny i dziany, to czemu sobie nie ułatwić (mówię bez uszczypliwości). No i Armani za 4 koła, robi większe wrażenie, niż wcześniej wspominany sweterek od Hilfigera ![]() Jak to fura? Chyba nie angielski, flegmatyczny Bentley (wyczytałem na tym wątku, że to swoisty synonim luksusu u cioci z Ameryki ![]()
![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie lubię gdy ktoś podrywa kobiety i myśli że jak ma kasę to coś pomoże i szczerze na początku go spławiałam.... Co do samooceny ![]() Jakoś pieniądze mnie nigdy nie jarały ![]() Cytat:
![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
możemy żartowac na różne tematy,ale widziałam takie typy i niczym nie błyskali na dluższą metę. dla mnie facet na radnkach nie powinien poruszać trzech podstawowych tematów:nie mówić o swoich byłych kobietach o liczbie partnerek seksualnych i o pieniądzach,cenach,zarobk ach. ![]() a tu rady z poradników : Cytat:
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-01-14 o 08:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.