![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
U mnie pozostałości z wczoraj: ryż z kurczakiem i chińską mieszanką warzyw
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://atbmeble.pl/pokoj-dla-niemowlaka-65
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-09-16 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
mezaga ja się pytałam w sklepie dziecięcym jakimś gdzie pani nam poleciła te meble i mówiła , ze kolory możemy sobie wybrać . Do tego meble były tańsze w sklepie niż na stronie . Mimo , że u producenta są zamawiane
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
Yumi_mummy - ja wymiotuję praktycznie codziennie rano od początku ciąży, przeszło mi na góra 3 tygodnie, a teraz znowu. Najgorzej jest umyć sobie zęby... No ale cóż trzeba sobie jakoś radzić. Moja babcia, mama mojego ojca - wymiotowała też do końca ciąży, więc na nic innego nie nastawiam się. Bo lepiej zostać miło zaskoczonym, niż nie miło się rozczarować :P
Muminku - Bądź dobrej myśli!! Trzymaj się! I wiem że to nie łatwo powiedzieć... ja cały czas myślę o nerkach mojej córci.. całyu czas mam nadzieje że na następnym USG wszystko będzie dobrze, MUSI BYĆ! Zastanawiam się tez, czy nie iść prywatnie na USG 3 d albo chociaż zwykłe. ![]() Gosia - z tego co rozmawiałam z moją panią ginekolog, to raczej nie powinno się w okresie ciąży zażywać żadnych tabletek na poprawę kondycji włosów, skóry czy paznokci więc pewnie drożdży w tabletkach także nie, a drożdże jeśli już pić to tylko odpowiednio przyrządzone, chociaż i tak nie wiem czy to dobry pomysł. To są jednak grzyby. Paula - piękny brzuś! ![]() ![]() W ogóle, czy któraś może wie, czy w okresie ciąży - można zaszczepić się przeciw grypie? Ja już szczepię się jakieś 8 lat... i nie wiem czy "przerywać" czy kontynuować. W środę muszę jechać do położnej, żeby poprawiła mi L4, bo jest wystawione na stare nazwisko.. eh... I ZUS mi je zwrócił. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- lolita25 - Gratulacje z okazji rocznicy ![]() A co to za tradycja z suszeniem a później paleniem bukietu? Mój jeszcze stoi, i nie wiem czy go wyrzucić czy zostawić.
#455 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mam chwilę czasu - pewnie jakieś 2-3 tygodnie to będę grzebać w necie i oglądać. Bo na zywo u siebie to nic nie obejrzę - sklepy czynne tak jak i ja pracuję.
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
A u mnie na obiad dziś ziemniaczki i kotlety i moja ulubiona surówka z kiszonej kapusty
![]() A na poprawę cery używam glinki. Jak dla mnie działa najlepiej. I przede wszystkim nie testować nic nowego, ostatnio kupiłam nowy krem i tak mnie wysypało 2 tygodnie temu że do dzis to jeszcze leczę. |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE-Jozefina] a co do laktatora to dorzucę 2 grosze. Ja mam z aventa i nie chodziło o to że miałam jakies problemy z karmieniem, przeciwnie właściwie żadnych ale laktator bardzo mi się przydał bo czasem musiałam (a czasem chciałam ![]() ![]() ![]() no właśnie ja laktator planuję kupić właśnie z tych powodów plus wstawanie nocne męża a mój pokarm musi być odciągnięty Cytat:
![]() hmm właśnie zapisałam się na warsztaty pod koniec września. Jest wiele takich miejsc które chciałabym zobaczyć czy odwiedzić ale niestety z brzuchem jest to raczej niewskazane ![]() Leżeć cały czas nie muszę (na szczęście) tylko odpoczywać i nie przemęczać się fizycznie, często muszę robić przerwy, na początku musiałam leżeć, później chodziłam w kratkę do pracy aż w końcu mnie uziemiło:/ chodzi o to, że oprócz tych ucisków, które znosiłam baaardzo długo (bo jestem wyjątkowo wytrzymała na ból) aż w końcu otrzeźwiałam.. co ja robię, bo mimo że z bólem JA dam radę to dziecko niekoniecznie, do tego doszło serce nad którym nie mam już za bardzo kontroli...plus jeszcze neurologiczne, ale ogólnie nie narzekam bo są większe tragedie. a z tymi drożdżami to chodzi o to, że można się nabawić drożdżycy i zagrzybić organizm a w ciązy to niebezpieczne, tradycyjne drożdże trzeba "zabić" wrzątkiem i często może się to nie udać tzn nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić... dlatego lepiej brać tabletki z drożdżami są bezpieczniejsze, zgadzam się z emmą, że w ciąży to lepiej sobie je odpuścić picie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaa nudzę się !!! pranie zrobiłam, posprzątane już mam ... i nie wiem co robić ze sobą i z czasem ..
#460 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Nie bijcie ! Wiem dawno mnie nie było ,nawet nie wiem czemu. Pewnie dlatego , że wcale nie siadałam do komputera ![]() Na 100 % będzie Chłopiec (Gabriel) i Dziewczynka (Emilka) ![]() Nie wyobrażacie sobie jaki w szkole przeżyli szok. Pod koniec tamtego roku wiedziały tylko moje 2 przyjaciółki , szczerze mówiąc nie sądziłam , że dotrzymają tajemnicy. Oczywiście nawet nie musiałam sama fatygować się do dyrektorki , sama mnie wezwała do siebie po skardze mojej wychowawczyni. Po porodzie mam miesiąc na powrót do szkoły , jeśli się nie zjawie automatycznie usuwają mnie ze szkoły. PS. W klubie dodałam zdjęcie brzusia. Wybaczcie że bez twarzy ,ale w wakacje miałam bardzo niemiłą sytuacje właśnie ze zdjęciami i obiecałam Tż że nigdzie nie będę dodawać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Gang Iren
|
Dziewczyny może któraś będzie wiedziała co z tym mogę zrobić.
Mam na palcach ślady po zrywaniu jeżyn. W miejscu gdzie ukłuło boli i są krostki jakby,ale próbowałam igłą wyjąć i nie widzę,żeby były kolce. Mam tego bardzo dużo i sprawia mi to dyskomfort. Macie jakieś pomysły? Już ponad 2 tyg tak mam. Cytat:
A no widzicie to dobrze,że sprostowałyście z tymi drożdżami. Ja się sugerowałam tylko tym co koleżanka mi powiedziała.
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Senira mi też się nudzi a tu pasuje nadrobić i odpisać.
#463 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie dziś na szybko i prosto z obiadkiem. Ale za to smacznie, aż na blogu postanowiłam go opisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Gratuluję parki! ![]() ![]() I zgłaszaj się chociaż raz kiedyś i melduj co tam u was.
![]() |
#465 |
Rozeznanie
|
dobra koniec jęczenia, spadam sie przewietrzyc
![]() ![]() ![]() do póxnej! |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Mumimku nie martw się na zapas. Nerwy nie pomogą.
Dziewczyny jak często wasze dzieci was kopały w 18-19tyg? Bo ja w pierwszej ciąży późno poczułam a teraz jak długo się nie odzywa to się martwię
#467 |
Rozeznanie
|
U mnie dziś kotlety z indyka, ziemniaczki i sałatka z ogórków. Idę właśnie robić, bo mąż wraca z pracy za jakąś godzinę. Muszę się przestawić, bo do tej pory wracał przed 21.
Młody Adam mnie kopie dziś cały dzień, ale w nocy grzecznie śpi, więc mam nadzieję, że mu tak zostanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
#471 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tzn czuję ranoi wieczorem jak się położę i w nocy jak się przebudzę (czytaj jak obudzi mnie Eryk) a tak w dzień to różnie z tym jest. Ale do 19 tyg to nawet zdarzało się,że nie codziennie czułam,mimo że czuję ruchy już od 16 tyg. U mnie ponoć łożysko może tłumić ruchy. Z Erykiem czułam o wiele mocniej,wyraźniej i częściej w tym czasie.
![]() |
#472 | |||
Zakorzenienie
|
chyba nikogo nie zdziwię jak powiem, że wykończyłam pomidorówkę ![]() zaraz jeszcze zamówię jakiś KFC bo z racji bajzlu w chałupie nie mam się jak dostać do kuchni teraz a poza tym w gruzie średnio mi się chce gotować ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
no nie głupie te mebelki ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
może rivanolem przyłóż - jak cos siedzi w środku to wyciągnie albo sodą
![]() |
#473 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Mam sodę. I co z nią zrobić?
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozpuścić w ciepłej wodzie- nie podam Ci proporcji bo ja na oko robię- i zrobić sobie kompres tak jak z rivanolu na wacie czy coś i zawinąć palec
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
yummi_mummy na pewno wszystko w porządku, ale na wszelki wypadek powiedz o tym lekarzowi na wizycie. Na pogadance z położną dowiedziałam się, że wymioty w wyższej ciązy mogą być niepokojącym objawem, np problemów z wątrobą. Chociaż wiadomo, każda kobieta jest inna i inaczej swoją ciążę przechodzi-tak jak dziewczyny pisały, niektóre mają mdłości przez całą ciążę nawet.
kukurydzianaa polska wersja mi się bardziej podobała, miała więcej "smaczku" językowego ![]() Em ma fantastyczne ciuszki! Zwłaszcza ten pajac supergirl ![]() U nas dziś na obiad każdy sobie rzepkę skrobie - ja jadłam bruschettę z dużą ilością czochu (dzieć się wściekł, że matka 3 dzień pod rząd się czochu nażarła i kopie ![]() Muminek trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło! ![]() ![]() Marti gratuluję parki !!! ![]() ![]() magnusia życzę dużo energii ekipie remontującej, co by szybciej skończyli ![]() bella7 mój mały potrafił się nie odzywać ze dwa-trzy dni lub odzywać się minimalnie, zwłaszcza jak się przemęczyłam
#476 |
Rozeznanie
|
Dostałam właśnie tel. z kliniki. Mam wizytę w czwartek na 10 więc bardzo proszę was o mocne kciuki, ,żeby te torbiele nie przeszkadzały jakoś w rozwoju i żeby zniknęły.No i ,żeby dzidziuś nie miał choroby genetycznej.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kysz torbiele paskudne!!! ![]()
![]() |
#478 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.