|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
U mnie pozostałości z wczoraj: ryż z kurczakiem i chińską mieszanką warzyw
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://atbmeble.pl/pokoj-dla-niemowlaka-65
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-09-16 o 15:55 |
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
mezaga ja się pytałam w sklepie dziecięcym jakimś gdzie pani nam poleciła te meble i mówiła , ze kolory możemy sobie wybrać . Do tego meble były tańsze w sklepie niż na stronie . Mimo , że u producenta są zamawiane
|
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Yumi_mummy - ja wymiotuję praktycznie codziennie rano od początku ciąży, przeszło mi na góra 3 tygodnie, a teraz znowu. Najgorzej jest umyć sobie zęby... No ale cóż trzeba sobie jakoś radzić. Moja babcia, mama mojego ojca - wymiotowała też do końca ciąży, więc na nic innego nie nastawiam się. Bo lepiej zostać miło zaskoczonym, niż nie miło się rozczarować :P
Muminku - Bądź dobrej myśli!! Trzymaj się! I wiem że to nie łatwo powiedzieć... ja cały czas myślę o nerkach mojej córci.. całyu czas mam nadzieje że na następnym USG wszystko będzie dobrze, MUSI BYĆ! Zastanawiam się tez, czy nie iść prywatnie na USG 3 d albo chociaż zwykłe. Gosia - z tego co rozmawiałam z moją panią ginekolog, to raczej nie powinno się w okresie ciąży zażywać żadnych tabletek na poprawę kondycji włosów, skóry czy paznokci więc pewnie drożdży w tabletkach także nie, a drożdże jeśli już pić to tylko odpowiednio przyrządzone, chociaż i tak nie wiem czy to dobry pomysł. To są jednak grzyby. Paula - piękny brzuś! )W ogóle, czy któraś może wie, czy w okresie ciąży - można zaszczepić się przeciw grypie? Ja już szczepię się jakieś 8 lat... i nie wiem czy "przerywać" czy kontynuować. W środę muszę jechać do położnej, żeby poprawiła mi L4, bo jest wystawione na stare nazwisko.. eh... I ZUS mi je zwrócił. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- lolita25 - Gratulacje z okazji rocznicy A co to za tradycja z suszeniem a później paleniem bukietu? Mój jeszcze stoi, i nie wiem czy go wyrzucić czy zostawić.
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mam chwilę czasu - pewnie jakieś 2-3 tygodnie to będę grzebać w necie i oglądać. Bo na zywo u siebie to nic nie obejrzę - sklepy czynne tak jak i ja pracuję.
|
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie na obiad dziś ziemniaczki i kotlety i moja ulubiona surówka z kiszonej kapusty
A na poprawę cery używam glinki. Jak dla mnie działa najlepiej. I przede wszystkim nie testować nic nowego, ostatnio kupiłam nowy krem i tak mnie wysypało 2 tygodnie temu że do dzis to jeszcze leczę. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najważniejsza jest szybka konsultacja i ewentualny plan działania na przyszłość.Cytat:
[QUOTE-Jozefina] a co do laktatora to dorzucę 2 grosze. Ja mam z aventa i nie chodziło o to że miałam jakies problemy z karmieniem, przeciwnie właściwie żadnych ale laktator bardzo mi się przydał bo czasem musiałam (a czasem chciałam ) wyjść i syn zostawał z tatą a tata wiadomo ma ograniczone mozliwości karmienia naturalnego i wtedy właśnie czekała na nich buteleczka z odciągniętym obiadkiem tudzież kolacją więc moim zdaniem laktator przydaje się jak najbardziej [/QUOTE]no właśnie ja laktator planuję kupić właśnie z tych powodów plus wstawanie nocne męża a mój pokarm musi być odciągnięty Cytat:
wczoraj się też nie wyspałam to może dlatego..hmm właśnie zapisałam się na warsztaty pod koniec września. Jest wiele takich miejsc które chciałabym zobaczyć czy odwiedzić ale niestety z brzuchem jest to raczej niewskazane ![]() Leżeć cały czas nie muszę (na szczęście) tylko odpoczywać i nie przemęczać się fizycznie, często muszę robić przerwy, na początku musiałam leżeć, później chodziłam w kratkę do pracy aż w końcu mnie uziemiło:/ chodzi o to, że oprócz tych ucisków, które znosiłam baaardzo długo (bo jestem wyjątkowo wytrzymała na ból) aż w końcu otrzeźwiałam.. co ja robię, bo mimo że z bólem JA dam radę to dziecko niekoniecznie, do tego doszło serce nad którym nie mam już za bardzo kontroli...plus jeszcze neurologiczne, ale ogólnie nie narzekam bo są większe tragedie. a z tymi drożdżami to chodzi o to, że można się nabawić drożdżycy i zagrzybić organizm a w ciązy to niebezpieczne, tradycyjne drożdże trzeba "zabić" wrzątkiem i często może się to nie udać tzn nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić... dlatego lepiej brać tabletki z drożdżami są bezpieczniejsze, zgadzam się z emmą, że w ciąży to lepiej sobie je odpuścić picie |
|||
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaa nudzę się !!! pranie zrobiłam, posprzątane już mam ... i nie wiem co robić ze sobą i z czasem ..
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Nie bijcie ! Wiem dawno mnie nie było ,nawet nie wiem czemu. Pewnie dlatego , że wcale nie siadałam do komputera ![]() Na 100 % będzie Chłopiec (Gabriel) i Dziewczynka (Emilka) Nie wyobrażacie sobie jaki w szkole przeżyli szok. Pod koniec tamtego roku wiedziały tylko moje 2 przyjaciółki , szczerze mówiąc nie sądziłam , że dotrzymają tajemnicy. Oczywiście nawet nie musiałam sama fatygować się do dyrektorki , sama mnie wezwała do siebie po skardze mojej wychowawczyni. Po porodzie mam miesiąc na powrót do szkoły , jeśli się nie zjawie automatycznie usuwają mnie ze szkoły. PS. W klubie dodałam zdjęcie brzusia. Wybaczcie że bez twarzy ,ale w wakacje miałam bardzo niemiłą sytuacje właśnie ze zdjęciami i obiecałam Tż że nigdzie nie będę dodawać
|
|
|
|
#461 | |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny może któraś będzie wiedziała co z tym mogę zrobić.
Mam na palcach ślady po zrywaniu jeżyn. W miejscu gdzie ukłuło boli i są krostki jakby,ale próbowałam igłą wyjąć i nie widzę,żeby były kolce. Mam tego bardzo dużo i sprawia mi to dyskomfort. Macie jakieś pomysły? Już ponad 2 tyg tak mam. Cytat:
A no widzicie to dobrze,że sprostowałyście z tymi drożdżami. Ja się sugerowałam tylko tym co koleżanka mi powiedziała.
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Marti gratuluję parki. Senira mi też się nudzi a tu pasuje nadrobić i odpisać.
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie dziś na szybko i prosto z obiadkiem. Ale za to smacznie, aż na blogu postanowiłam go opisać
|
|
|
|
#464 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gratuluję parki! I zgłaszaj się chociaż raz kiedyś i melduj co tam u was.
|
|
#465 |
|
Rozeznanie
|
dobra koniec jęczenia, spadam sie przewietrzyc
![]() ![]() ![]() do póxnej! |
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Mumimku nie martw się na zapas. Nerwy nie pomogą.
Dziewczyny jak często wasze dzieci was kopały w 18-19tyg? Bo ja w pierwszej ciąży późno poczułam a teraz jak długo się nie odzywa to się martwię
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dziś kotlety z indyka, ziemniaczki i sałatka z ogórków. Idę właśnie robić, bo mąż wraca z pracy za jakąś godzinę. Muszę się przestawić, bo do tej pory wracał przed 21.
Młody Adam mnie kopie dziś cały dzień, ale w nocy grzecznie śpi, więc mam nadzieję, że mu tak zostanie.
|
|
|
|
#468 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#471 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tzn czuję ranoi wieczorem jak się położę i w nocy jak się przebudzę (czytaj jak obudzi mnie Eryk) a tak w dzień to różnie z tym jest. Ale do 19 tyg to nawet zdarzało się,że nie codziennie czułam,mimo że czuję ruchy już od 16 tyg. U mnie ponoć łożysko może tłumić ruchy. Z Erykiem czułam o wiele mocniej,wyraźniej i częściej w tym czasie.
|
|
#472 | |||
|
Zakorzenienie
|
chyba nikogo nie zdziwię jak powiem, że wykończyłam pomidorówkę zaraz jeszcze zamówię jakiś KFC bo z racji bajzlu w chałupie nie mam się jak dostać do kuchni teraz a poza tym w gruzie średnio mi się chce gotować ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
no nie głupie te mebelki ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() podwójne---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
może rivanolem przyłóż - jak cos siedzi w środku to wyciągnie albo sodą
|
|
|
#473 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mam sodę. I co z nią zrobić?
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozpuścić w ciepłej wodzie- nie podam Ci proporcji bo ja na oko robię- i zrobić sobie kompres tak jak z rivanolu na wacie czy coś i zawinąć palec
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
yummi_mummy na pewno wszystko w porządku, ale na wszelki wypadek powiedz o tym lekarzowi na wizycie. Na pogadance z położną dowiedziałam się, że wymioty w wyższej ciązy mogą być niepokojącym objawem, np problemów z wątrobą. Chociaż wiadomo, każda kobieta jest inna i inaczej swoją ciążę przechodzi-tak jak dziewczyny pisały, niektóre mają mdłości przez całą ciążę nawet.
kukurydzianaa polska wersja mi się bardziej podobała, miała więcej "smaczku" językowego Em ma fantastyczne ciuszki! Zwłaszcza ten pajac supergirl ![]() U nas dziś na obiad każdy sobie rzepkę skrobie - ja jadłam bruschettę z dużą ilością czochu (dzieć się wściekł, że matka 3 dzień pod rząd się czochu nażarła i kopie ); małż zje jajko sadzone, frytki i kukurydzę.Muminek trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło! :kciuki :![]() Marti gratuluję parki !!! magnusia życzę dużo energii ekipie remontującej, co by szybciej skończyli ![]() bella7 mój mały potrafił się nie odzywać ze dwa-trzy dni lub odzywać się minimalnie, zwłaszcza jak się przemęczyłam
|
#476 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam właśnie tel. z kliniki. Mam wizytę w czwartek na 10 więc bardzo proszę was o mocne kciuki, ,żeby te torbiele nie przeszkadzały jakoś w rozwoju i żeby zniknęły.No i ,żeby dzidziuś nie miał choroby genetycznej.
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kysz torbiele paskudne!!!
|
|
|
#478 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

najważniejsza jest szybka konsultacja i ewentualny plan działania na przyszłość.
choć wystrzegaliśmy się bo to koszta a teraz każdy grosz się liczył ale w takie koszta jak ona nas wpędza to chyba nie ma innej opcji. jej się ewidentnie nudzi bo nie pracuje, jest na rencie po mężu, nie gania do kościoła na żadne kółka, mało kto ja odwiedza więc siedzi i kombinejszyn... Tylko czamu naszym kosztem.. 
) wyjść i syn zostawał z tatą a tata wiadomo ma ograniczone mozliwości karmienia naturalnego
wczoraj się też nie wyspałam to może dlatego..

16.06.2012