Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 14:42   #451
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

U mnie pozostałości z wczoraj: ryż z kurczakiem i chińską mieszanką warzyw

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 14:43   #452
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
My będziemy brać stad http://atbmeble.pl/kategoria/pokoje-dla-niemowlat-13/
tylko jeszcze nie wiem który zestaw ale na początek przewijak z komodą i łóżko . Takiego przewijaka dużego wlasnie szukałam
Zestaw sweet 2 ,classic kolor pomarańczowy albo zielony ew. jeszcze IVO ale ciągle zastanawiamy się nad modelem
Ten mi się podoba ale zamiast ciemnych kolorów to taki dąb by się nam przydał. Na allegro ten zestaw jest za coś koło 2500. I na pewno brali byśmy bez łóżeczka, bo chcemy kupić 2 takie najzwyklejsze nawet chyba bez szuflady na dole.

http://atbmeble.pl/pokoj-dla-niemowlaka-65

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-09-16 o 14:55
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 14:48   #453
upadly_aniol00
Zakorzenienie

mezaga ja się pytałam w sklepie dziecięcym jakimś gdzie pani nam poleciła te meble i mówiła , ze kolory możemy sobie wybrać . Do tego meble były tańsze w sklepie niż na stronie . Mimo , że u producenta są zamawiane
Stary 2013-09-16, 14:55   #454
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Yumi_mummy - ja wymiotuję praktycznie codziennie rano od początku ciąży, przeszło mi na góra 3 tygodnie, a teraz znowu. Najgorzej jest umyć sobie zęby... No ale cóż trzeba sobie jakoś radzić. Moja babcia, mama mojego ojca - wymiotowała też do końca ciąży, więc na nic innego nie nastawiam się. Bo lepiej zostać miło zaskoczonym, niż nie miło się rozczarować :P

Muminku - Bądź dobrej myśli!! Trzymaj się! I wiem że to nie łatwo powiedzieć... ja cały czas myślę o nerkach mojej córci.. całyu czas mam nadzieje że na następnym USG wszystko będzie dobrze, MUSI BYĆ! Zastanawiam się tez, czy nie iść prywatnie na USG 3 d albo chociaż zwykłe. :tuli:

Gosia - z tego co rozmawiałam z moją panią ginekolog, to raczej nie powinno się w okresie ciąży zażywać żadnych tabletek na poprawę kondycji włosów, skóry czy paznokci więc pewnie drożdży w tabletkach także nie, a drożdże jeśli już pić to tylko odpowiednio przyrządzone, chociaż i tak nie wiem czy to dobry pomysł. To są jednak grzyby.

Paula - piękny brzuś! )

W ogóle, czy któraś może wie, czy w okresie ciąży - można zaszczepić się przeciw grypie? Ja już szczepię się jakieś 8 lat... i nie wiem czy "przerywać" czy kontynuować.

W środę muszę jechać do położnej, żeby poprawiła mi L4, bo jest wystawione na stare nazwisko.. eh... I ZUS mi je zwrócił.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

lolita25 - Gratulacje z okazji rocznicy
A co to za tradycja z suszeniem a później paleniem bukietu?
Mój jeszcze stoi, i nie wiem czy go wyrzucić czy zostawić.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 14:57   #455
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj pieczeń z szynki - zostało ze wczoraj
i do tego może jakieś warzywa z patelni, jeszcze nie wiem i szczerze nie mam siły nic wymyślać.
U mnie dzik, ziemniaki i buraczki, a jutro chyba grzybowa...
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 14:57   #456
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
mezaga ja się pytałam w sklepie dziecięcym jakimś gdzie pani nam poleciła te meble i mówiła , ze kolory możemy sobie wybrać . Do tego meble były tańsze w sklepie niż na stronie . Mimo , że u producenta są zamawiane
Tylko oni tam na stronie dostępne kolory mają podane więc pewnie można wybrać ale tylko z tych dostępnych.
Jeszcze mam chwilę czasu - pewnie jakieś 2-3 tygodnie to będę grzebać w necie i oglądać. Bo na zywo u siebie to nic nie obejrzę - sklepy czynne tak jak i ja pracuję.
Stary 2013-09-16, 15:04   #457
souris5
Raczkowanie

A u mnie na obiad dziś ziemniaczki i kotlety i moja ulubiona surówka z kiszonej kapusty

A na poprawę cery używam glinki. Jak dla mnie działa najlepiej. I przede wszystkim nie testować nic nowego, ostatnio kupiłam nowy krem i tak mnie wysypało 2 tygodnie temu że do dzis to jeszcze leczę.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 15:13   #458
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991
Dziewczyny dziękuję bardzo za słowa otuchy. Nie powiem , bo pomagają.I przed chwilka dostałam ochrzan od mamy ,że więcej nerwy i płacz robią niedobrego , jak na pewno jest.Co do pytań. To dostałam od razu skierowanie tu w Dreźnie do Kliniki, do specjalistów. Nie wiem jak się nazywają ,bo jest ich kilku i mają tam najlepszy sprzęt w mieście, ale wszyscy są certyfikowani.O termin mają dzwonić najpóźniej jutro.I ponoć mam go dostać jeszcze do piątku, bo sprawa pilna i ze skierowania.
Jeśli chodzi o tą panią doktór, to pokazywała i dokładnie oglądała główkę i rzeczywiście były 2 torbiele dość duże.Miesiąc temu na USG nic nie było. Mam nadzieję ,że jak mówiła do 30 tyg ciąży większość się wchłania, a brzuszek był tylko opity wodą.
Muminek trzymam kciuki najważniejsza jest szybka konsultacja i ewentualny plan działania na przyszłość.

Cytat:
Napisane przez Jozefina
niestety z Panią M. nie da sie dojśc do konsensusu. Już myśleliśmy że jest ok, bo rozmawialiśmy z nią i niby się dogadaliśmy a tu kolejne wezwanie
Chyba rzeczywiście czeka nas sąd choć wystrzegaliśmy się bo to koszta a teraz każdy grosz się liczył ale w takie koszta jak ona nas wpędza to chyba nie ma innej opcji. jej się ewidentnie nudzi bo nie pracuje, jest na rencie po mężu, nie gania do kościoła na żadne kółka, mało kto ja odwiedza więc siedzi i kombinejszyn... Tylko czamu naszym kosztem..
Jozefina to jest właśnie to co ja pisałam.. taki mental, mogę się założyć, że ta kobieta nawet cieszy się z tego że podacie ją do sądu, bo coś się będzie działo w jej nudnym życiu. Takich ludzi jest baaardzo dużo, nie mają zainteresować ani swojego życia a zatruwają życie innym, to jest ich hobby. Najgorsze są właśnie takie uprzejme żmijki jak Twoja sąsiadka... słodkie i miłe a za plecami knucie, intrygi, obgadywanie i nóż w plecy.
[QUOTE-Jozefina]
a co do laktatora to dorzucę 2 grosze. Ja mam z aventa i nie chodziło o to że miałam jakies problemy z karmieniem, przeciwnie właściwie żadnych ale laktator bardzo mi się przydał bo czasem musiałam (a czasem chciałam ) wyjść i syn zostawał z tatą a tata wiadomo ma ograniczone mozliwości karmienia naturalnego i wtedy właśnie czekała na nich buteleczka z odciągniętym obiadkiem tudzież kolacją więc moim zdaniem laktator przydaje się jak najbardziej [/QUOTE]
no właśnie ja laktator planuję kupić właśnie z tych powodów plus wstawanie nocne męża a mój pokarm musi być odciągnięty
Cytat:
Napisane przez Jozefina
Pilotka myślę że to przejściowe i wiem jak frustrujące moze być siedzenie w domu. Początkowo fajnie bo możesz się wyspać i ogarnąć wszystko ale ile można spać i wycierać kurz z komody? A nie masz może u siebie jakichś warsztatów na które chciałabys pójść przed pojawieniem sie jeszcze dzidzi albo miejsca któego chciałabyś zobaczyć? Może jakieś muzeum? Bo jak sie maluszek pojawi to zanim będziesz mogła zrobić coś tylko dla własnego widzi mi się troszkę minie więc spróbuj łapać okazję
A ze zdrowie to tak poważnie fest że musisz leżeć?
po prostu mnie chyba wszystko dobiło jakoś, może taki dzień wczoraj się też nie wyspałam to może dlatego..
hmm właśnie zapisałam się na warsztaty pod koniec września. Jest wiele takich miejsc które chciałabym zobaczyć czy odwiedzić ale niestety z brzuchem jest to raczej niewskazane
Leżeć cały czas nie muszę (na szczęście) tylko odpoczywać i nie przemęczać się fizycznie, często muszę robić przerwy, na początku musiałam leżeć, później chodziłam w kratkę do pracy aż w końcu mnie uziemiło:/ chodzi o to, że oprócz tych ucisków, które znosiłam baaardzo długo (bo jestem wyjątkowo wytrzymała na ból) aż w końcu otrzeźwiałam.. co ja robię, bo mimo że z bólem JA dam radę to dziecko niekoniecznie, do tego doszło serce nad którym nie mam już za bardzo kontroli...plus jeszcze neurologiczne, ale ogólnie nie narzekam bo są większe tragedie.

a z tymi drożdżami to chodzi o to, że można się nabawić drożdżycy i zagrzybić organizm a w ciązy to niebezpieczne, tradycyjne drożdże trzeba "zabić" wrzątkiem i często może się to nie udać tzn nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić... dlatego lepiej brać tabletki z drożdżami są bezpieczniejsze, zgadzam się z emmą, że w ciąży to lepiej sobie je odpuścić picie
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:21   #459
senira666
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaa nudzę się !!! pranie zrobiłam, posprzątane już mam ... i nie wiem co robić ze sobą i z czasem ..
Stary 2013-09-16, 15:23   #460
Marti944
Raczkowanie

Cześć
Nie bijcie ! Wiem dawno mnie nie było ,nawet nie wiem czemu. Pewnie dlatego , że wcale nie siadałam do komputera

Na 100 % będzie Chłopiec (Gabriel) i Dziewczynka (Emilka)
Nie wyobrażacie sobie jaki w szkole przeżyli szok. Pod koniec tamtego roku wiedziały tylko moje 2 przyjaciółki , szczerze mówiąc nie sądziłam , że dotrzymają tajemnicy. Oczywiście nawet nie musiałam sama fatygować się do dyrektorki , sama mnie wezwała do siebie po skardze mojej wychowawczyni. Po porodzie mam miesiąc na powrót do szkoły , jeśli się nie zjawie automatycznie usuwają mnie ze szkoły.

PS. W klubie dodałam zdjęcie brzusia. Wybaczcie że bez twarzy ,ale w wakacje miałam bardzo niemiłą sytuacje właśnie ze zdjęciami i obiecałam Tż że nigdzie nie będę dodawać
Stary 2013-09-16, 15:30   #461
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny może któraś będzie wiedziała co z tym mogę zrobić.
Mam na palcach ślady po zrywaniu jeżyn. W miejscu gdzie ukłuło boli i są krostki jakby,ale próbowałam igłą wyjąć i nie widzę,żeby były kolce. Mam tego bardzo dużo i sprawia mi to dyskomfort. Macie jakieś pomysły?
Już ponad 2 tyg tak mam.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

a z tymi drożdżami to chodzi o to, że można się nabawić drożdżycy i zagrzybić organizm a w ciązy to niebezpieczne, tradycyjne drożdże trzeba "zabić" wrzątkiem i często może się to nie udać tzn nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić... dlatego lepiej brać tabletki z drożdżami są bezpieczniejsze, zgadzam się z emmą, że w ciąży to lepiej sobie je odpuścić picie

A no widzicie to dobrze,że sprostowałyście z tymi drożdżami.
Ja się sugerowałam tylko tym co koleżanka mi powiedziała.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 15:30   #462
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej Marti gratuluję parki.
Senira mi też się nudzi a tu pasuje nadrobić i odpisać.
Stary 2013-09-16, 15:31   #463
_Shiloh_
Wtajemniczenie

A u mnie dziś na szybko i prosto z obiadkiem. Ale za to smacznie, aż na blogu postanowiłam go opisać
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:33   #464
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
Cześć
Nie bijcie ! Wiem dawno mnie nie było ,nawet nie wiem czemu. Pewnie dlatego , że wcale nie siadałam do komputera

Nie wyobrażacie sobie jaki w szkole przeżyli szok. Pod koniec tamtego roku wiedziały tylko moje 2 przyjaciółki , szczerze mówiąc nie sądziłam , że dotrzymają tajemnicy. Oczywiście nawet nie musiałam sama fatygować się do dyrektorki , sama mnie wezwała do siebie po skardze mojej wychowawczyni. Po porodzie mam miesiąc na powrót do szkoły , jeśli się nie zjawie automatycznie usuwają mnie ze szkoły.

PS. W klubie dodałam zdjęcie brzusia. Wybaczcie że bez twarzy ,ale w wakacje miałam bardzo niemiłą sytuacje właśnie ze zdjęciami i obiecałam Tż że nigdzie nie będę dodawać

Gratuluję parki!

I zgłaszaj się chociaż raz kiedyś i melduj co tam u was.
Stary 2013-09-16, 15:34   #465
pilotka86
Rozeznanie

dobra koniec jęczenia, spadam sie przewietrzyc
do póxnej!
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:35   #466
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Mumimku nie martw się na zapas. Nerwy nie pomogą.

Dziewczyny jak często wasze dzieci was kopały w 18-19tyg? Bo ja w pierwszej ciąży późno poczułam a teraz jak długo się nie odzywa to się martwię
Stary 2013-09-16, 15:36   #467
Sheperdess
Rozeznanie

U mnie dziś kotlety z indyka, ziemniaczki i sałatka z ogórków. Idę właśnie robić, bo mąż wraca z pracy za jakąś godzinę. Muszę się przestawić, bo do tej pory wracał przed 21.

Młody Adam mnie kopie dziś cały dzień, ale w nocy grzecznie śpi, więc mam nadzieję, że mu tak zostanie.
Stary 2013-09-16, 15:38   #468
yummi_mummy
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
A u mnie dziś na szybko i prosto z obiadkiem. Ale za to smacznie, aż na blogu postanowiłam go opisać
A link do bloga ?? Albo przepisik??
Lubimy szybko, prosto i smacznie... mniamm
yummi_mummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:46   #469
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yummi_mummy Pokaż wiadomość
A link do bloga ?? Albo przepisik??
Lubimy szybko, prosto i smacznie... mniamm
W podpisie Kochana
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 15:55   #470
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Piątkowe łupy dla Dorotki z serii po 1 i 2 zł

świetne!
Stary 2013-09-16, 15:58   #471
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak często wasze dzieci was kopały w 18-19tyg? Bo ja w pierwszej ciąży późno poczułam a teraz jak długo się nie odzywa to się martwię
U mnie do teraz jest nieregularnie (23 tydz)
Tzn czuję ranoi wieczorem jak się położę i w nocy jak się przebudzę (czytaj jak obudzi mnie Eryk) a tak w dzień to różnie z tym jest. Ale do 19 tyg to nawet zdarzało się,że nie codziennie czułam,mimo że czuję ruchy już od 16 tyg. U mnie ponoć łożysko może tłumić ruchy. Z Erykiem czułam o wiele mocniej,wyraźniej i częściej w tym czasie.
Stary 2013-09-16, 16:09   #472
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
To ja tradycyjnie zapytam...co na obiad

chyba nikogo nie zdziwię jak powiem, że wykończyłam pomidorówkę
zaraz jeszcze zamówię jakiś KFC bo z racji bajzlu w chałupie nie mam się jak dostać do kuchni teraz a poza tym w gruzie średnio mi się chce gotować

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
My będziemy brać stad http://atbmeble.pl/kategoria/pokoje-dla-niemowlat-13/
tylko jeszcze nie wiem który zestaw ale na początek przewijak z komodą i łóżko . Takiego przewijaka dużego wlasnie szukałam
Zestaw sweet 2 ,classic kolor pomarańczowy albo zielony ew. jeszcze IVO ale ciągle zastanawiamy się nad modelem

no nie głupie te mebelki

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
Cześć

podwójne

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może któraś będzie wiedziała co z tym mogę zrobić.
Mam na palcach ślady po zrywaniu jeżyn. W miejscu gdzie ukłuło boli i są krostki jakby,ale próbowałam igłą wyjąć i nie widzę,żeby były kolce. Mam tego bardzo dużo i sprawia mi to dyskomfort. Macie jakieś pomysły?
Już ponad 2 tyg tak mam.

może rivanolem przyłóż - jak cos siedzi w środku to wyciągnie albo sodą
Stary 2013-09-16, 16:11   #473
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

może rivanolem przyłóż - jak cos siedzi w środku to wyciągnie albo sodą
Rivanolu nie mam i wątpię czy dostanę tutaj gdzieś.
Mam sodę. I co z nią zrobić?
Stary 2013-09-16, 16:21   #474
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Rivanolu nie mam i wątpię czy dostanę tutaj gdzieś.
Mam sodę. I co z nią zrobić?

rozpuścić w ciepłej wodzie- nie podam Ci proporcji bo ja na oko robię- i zrobić sobie kompres tak jak z rivanolu na wacie czy coś i zawinąć palec
Stary 2013-09-16, 16:24   #475
sadlaczyca
Raczkowanie

yummi_mummy na pewno wszystko w porządku, ale na wszelki wypadek powiedz o tym lekarzowi na wizycie. Na pogadance z położną dowiedziałam się, że wymioty w wyższej ciązy mogą być niepokojącym objawem, np problemów z wątrobą. Chociaż wiadomo, każda kobieta jest inna i inaczej swoją ciążę przechodzi-tak jak dziewczyny pisały, niektóre mają mdłości przez całą ciążę nawet.

kukurydzianaa polska wersja mi się bardziej podobała, miała więcej "smaczku" językowego

Em ma fantastyczne ciuszki! Zwłaszcza ten pajac supergirl

U nas dziś na obiad każdy sobie rzepkę skrobie - ja jadłam bruschettę z dużą ilością czochu (dzieć się wściekł, że matka 3 dzień pod rząd się czochu nażarła i kopie ); małż zje jajko sadzone, frytki i kukurydzę.

Muminek trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło!:kciuki :

Marti gratuluję parki !!!

magnusia życzę dużo energii ekipie remontującej, co by szybciej skończyli

bella7 mój mały potrafił się nie odzywać ze dwa-trzy dni lub odzywać się minimalnie, zwłaszcza jak się przemęczyłam
Stary 2013-09-16, 16:25   #476
Muminek1991
Rozeznanie

Dostałam właśnie tel. z kliniki. Mam wizytę w czwartek na 10 więc bardzo proszę was o mocne kciuki, ,żeby te torbiele nie przeszkadzały jakoś w rozwoju i żeby zniknęły.No i ,żeby dzidziuś nie miał choroby genetycznej.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:33   #477
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie tel. z kliniki. Mam wizytę w czwartek na 10 więc bardzo proszę was o mocne kciuki, ,żeby te torbiele nie przeszkadzały jakoś w rozwoju i żeby zniknęły.No i ,żeby dzidziuś nie miał choroby genetycznej.

a kysz torbiele paskudne!!!
Stary 2013-09-16, 16:36   #478
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko się wyjaśni i będzie dobrze.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:39   #479
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Nie denerwuj się przede wszystkim, dla dobra maleństwa, czekaj na badania, miałam też na początku bardzo przykre rozpoznanie, ale po badaniach wszystko się wyjaśniło i tylko niepotrzebnie się denerwowałam. Trzymaj się!
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:43   #480
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
no ba to się rozumie samo przez się
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości