![]() |
#451 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyny z UK! :)
Czasem trzeba odpocząć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
U mnie się jeszcze przejawia co roku w pełnej odsłonie wiosenne przesilenie. Jestem rozkojarzona, wiecznie śpiąca i w ogóle nieogarnięta
![]() Cuddly - my lodówkę kupiliśmy ze 3 msc temu, jak się wprowadzaliśy na obecne mieszkanie, bo nie było na stanie. Jest pralka, ale jakaś taka strasznie byle jaka... W dodatku czasami idzie z niej taki dziwny zapach (tzn śmierdzi zwyczajnie). Pokupowałam jakichś preparatów do pralki, sody itp i jest trochę lepiej, ale jednak dalej to czuć. Obawiam się, że ktoś wcześniej prał, a później od razu zamykał drzwiczki i zwyczajnie jakieś grzybowate coś mogło się tam zagnieździć... Co do tv to czekaliśy dłuuuugo, licząc na , ze może będzie jakaś fajna promocja. Niestety póki co ceny w ogóle się nie zmieniają, tak więc stanęło na Samsungu 40' samrt 3d (bajer 3d dla TŻ - nie wiem po co haha ![]()
![]() |
#453 |
Konto usunięte
|
Ja 3d nie chce tylko duży z ładnym obrazem i smart tv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś tu jeszcze żyje? Halooooooooo!
![]() Dziewczyny mam pytanie - czy któraś z Wam może mi podpowiedzieć, jak to jest z dzieciaczkami w UK? Chodzi mi dokłądnie o to - płatny macieżyński to 9 msc, tak? ZAkładam, że wiele kobiet idzie już na maciezyński w jakimś powiedzmy 7 msc ciąży. Zostaje więc 7 miesięcy siedzenia z dzieckiem po urodzeniu. Co później ludzie robią? Zostaje tylko bezpłatny urlop ? Chyba wtedy cięzko jest wyżyć z jednej pensji... Opiekunka? No ok, a le wyda się na nią tylko , co się zarobi. Tak myślę ostatnio (nie, nie jestem w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- w Polsce jest chyba coś takiego jak urlop wychowawczy, ale tutaj chyba nie... Czy się mylę? Jej ja nic nie wiem w tej materii ! ![]()
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrym rozwiazaniem wg mnie jst wtedy praca na poł etatu, dostosowanie godzin, choc nie zawsze pracodawca sie na to godzi. Ja wrócilam do pracy na nocki (2 noce w tyg po 12 h), wymienialismy sie z mezem. Nie jest łatwo ale jakies rozwiazania sa, trzeba tylko przekalkulowac.
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Blonde - dzięki!
![]()
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo po macioerzynskim szukac czegos nowego...trzeba przekalkulowac wszystko... Jak babcia nie ma ochoty to na sile nie ma co, napewno znajdziecie jakies wyjscie ![]()
![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
u nas są zmiany, ale wyglądają one tak, że nic nam z nich - 8 - 16:30 i 10 - 18:30. także niewiele dają. Pracujące a tylko niedziele i każdy ma jedną niedzielę w miesiącu taki "dużur" powiedzmy
![]()
![]() |
#459 |
Konto usunięte
|
Co u was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Ojej! Ktoś tu jeszcze żyje!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#461 |
Konto usunięte
|
ja w PL juz bylam, na ten rok mi raczej wystarczy juz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
nawet nie mów - ja się na poczatlu tak cieszyłam, a teraz to aż się boję jechać... CAły mój kalendarzyk jak spisany od góry do dołu na ten tydzień: wszelkiej maści lekarze, znajomi, paznokcie, włosy, ...
![]()
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam mi czas starsznie szybko leci i o odpoczynku nie ma mowy ![]() Ja lece z synkiem 1 sierpnia i wracamy 18 ![]() Juz sie nie moge doczekac ![]()
![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
no ja to przeważnie przeceniam swój czas i jadę z zamiarem "ojjj tyle czasu, co ja nie zrobię w tych dniach...." (tak było jak mieszkaliśmy z mężem w Krakowie i zjeżdżaliśmy w rodzinne strony odpocząć). Także jestem zawsze optymistycznie nastawiona, a czasu zawsze brakuje. A teraz już po rozpisce widzę , że czasu nie mam w ogóle, czyli biorąc pod uwagę moje naginanie czasu do granic możłiwości, to będzie nieźle porąbane 10 dni
![]() ![]() ![]() ![]() Ooo matko nie mogę Wam o tym wszystkim pisać, bo jeszcze bardziej się nie mogę doczekać nooo... ![]()
![]() |
#465 |
Konto usunięte
|
Wesołych swiat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Konto usunięte
|
co u was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Konto usunięte
|
Przygotowujecie sie juz do swiat?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.