|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Konto usunięte
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
Koniec głupiego wynajmu. Jeszcze kilka dni na czas egzaminów posiedzę u Tż i do domu.
Mam już dosyć użerania się z właścicielami. W tym roku trafiła mi się wybitnie głupia. Pewnie tej kaucji nie zobaczę, bo wymyśla takie głupoty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda masa utrudnień, ale remontują dużą część z tych tragicznych dróg. Wiele szpecących kamienic zostało wyburzonych, dużo wyremontowanych, planowane są kolejne remonty. Nie wszystko się da, bo wiele z nich to prywatna własność i co można zrobić, nic. Nikt nie wejdzie Ci na teren Twojego domu i nie zacznie remontu, bo brzydki dom. ![]() Tak samo remontują fabryki, które w zasadzie często były do tej pory ruiną. Coś się tu dzieje. Ja lubię Łódź, można psioczyć, że brzydka, że śmierdzące żule w bramach, ale tak jest niemal wszędzie i tylko od nas zależy, gdzie się człowiek przechadza po mieście. Do mojej koleżanki przyjechał kiedyś znajomy, który wyprowadził się na stałe do Holandii. Zabrał ze sobą swojego kolegę. Ten Holender był zachwycony Łodzią, mimo że byli też w Krakowie, Warszawie, Poznaniu i chyba Wrocławiu. Co kto lubi, jego nie fascynowały klauny na starych rynkach i stare babcie karmiące gołębie. ![]() Rozpisałam się, ale po prostu nie lubię tego poglądu, że Łódź jest szara, brzydka i śmierdzi. ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja bardzo nie lubię tam jeździć. Byłam może z 3-4 razy, ale to głównie dlatego, że mam najdalej - do portu jadę tramwajem 45 minut, a do Manufaktury mam 6-7 minut. ![]() I w Porcie jest tylko jedno piętro, a korytarze są jakoś tak mało instynktownie pobudowane. Ja tam się zwyczajnie gubię. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Moderator
|
Cytat:
żałuję, że w Polsce tak mało zwiedziłam ale nadrobię kiedyś. Na pewno pojadę do Bielska i do Krakowa. Ta wieś na której mieszkałam też była bardzo ładna i przyjemnie się tam żyło - piękne miejsce i turystów troszkę sie kręci ;D idealne jak ma się ochotę odpocząć od miasta, hałasu, nowoczesności i taki spokój na powietrzu znaleźć. Aczkolwiek w Bristolu jest mi chyba najlepiej - wszędzie obok jakiś park jest zielony, takie stare budowle, rzeka, kwiaty, malutkie urocze domki. Mi mój nauczyciel opowiadał jak to Krakowem był zafascynowany i że w Anglii nie ma czegoś takiego jak u nas w Polsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ten Holender był, to zajadał się kiełbasą i wędlinami, a ja tylko patrzyłam i się dziwiłam, bo jak dla mnie jadł jakieś tanie i średniej jakości, a twierdził, że to jest i tak niebo a ziemia w porównaniu z tym, co sprzedaje się jako wędliny w Holandii. To nie wiem, co by stwierdził, jakby zjadł taką naprawdę porządną wędlinę. ![]() Mój znajomy ma rodzinę w Niemczech. Zawsze, jak tam jedzie, to jest "weź dużo kiełbasy i dużo wódki" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Moderator
|
Cytat:
Mi się Polacy zawszek ojarzą z ogórkami kiszonymi, kiełbasą i wódką. Przyznam, że miałam okazję spróbować i piwa nienawidzę, ale wódka jest spoko ![]() ![]() O, myślałam że w Niemczech dobre jedzenie mają i nie tęsknią za polskim ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zadomowienie
|
Martaakow to Ty jesteś ziomek, bo ja oryginalnie ze Skierniewic
![]()
![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No widzisz, jak niedaleko mieszkałaś, a w świat Cię wywiało. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do Lodzi: zgodze sie z obydwiema stronami. Jezdze tam regularnie od lat i widze wiele plusow: manu, odnowiona piotrskowska, mega ilosc zieleni. Ale to wciaz ta biedna, nieco meliniarska Lodz gdzie strach wyjsc na miasto po 23 i gdzie wiele budynkow zwyczajnie straszy. Wciaz kocham tamtejsze ceny w porownaniu do Krakowa! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-07-03 o 18:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w Krakowie nie strach wyjść po 23? Ponoć to właśnie Kraków jest najmniej bezpiecznym miastem w Polsce, wcale nie Łódź. Łódź ma tylko tego pecha, że ta meliniarska jej część jest blisko centrum. I że przez to widzi się to bardziej niż w innych miastach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
A to fakt, ze ostatnio jakies 2 lata temu bylam w Lodzi
![]() ![]() ![]() Krakowa nie lubie, mieszkalam tam rok i bardzo zle mi sie tam mieszkalo, brud, smrod itd. Jak do tej pory Rzeszow jest chyba moim ulubionym miastem, jest tak zadbany i czysty, ze az sie chce po miescie chodzic. Ale nie bylam we Wroclawiu, a to podobjo piekne miasto ![]() A ogorki kiszone uwielbiam, a malosolne to w ogole jem ciagle w sezonie ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Moderator
|
martaakow - haha, angoli duzo mówi że naszek iszonki to popsute jedzenie i tego nie będą jeść. nie wiedzą co tracą! ogórki rządzą, do obiadku latem mega.
W Polsce to w nocy bym nie wyszła. W Bdg zresztą kiedyś mi sie zdarzyło w środku dnia w centrmu miasta w parku ze znajomym siedzieć to zaraz ekipa dresiarzy się zebrała wokół - najpierw jeden, potem drugi, trzeci... i tak z 10. Więc szybko się zwinęliśmy. Zaś w Bristolu śmigałam w nocy nie raz i jest bezpiecznie moim zdaniem, oczywiście nie wszędzie bo na dzielnicach ciapatych co chwila komuś kuku się dzieje, ogółem jest w porządku. W szkole też nie czuję się zagrożona mimo braku nauczycieli na dyżurach itd., jest spokój i niktn ikomu nie wchodzi w drogę. W Polsce jak wchodziłam do nowej skzoły to już stres co by nie oberwać za wygląd, za to że się spojrzę albo za to że w ogóle jestem - oczywiście pierwszy miesiąc-dwa to gnębienie a do końca roku głupawe odzywki. Tu mi się nie zdarzyło, a byłam w trzech collegach. Bynajmniej nie od strony anglików. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Konto usunięte
|
Wniosek jest jeden: nie da się wszystkim dogodzić, każdy lubi co innego
![]() Wpadłam na genialny plan powrotu do blondu...stwierdziłam, że mam dość popielu na głowie, mam dołujący okres i ten cały popiel z odrostem sprawia, że żyć się nie chce patrząc w lustro. Uwaga, będzie drastyczne zdjęcie, pokaże wam mój straszny dziób i farby o których myślę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciałabym zmienić okulary na soczewki, ale moje oczy bardzo źle na nie reagują :/ Burgund niestety zbyt wymagający kolor, ale myślę o jakimś ciepłym blondzie. Kumpel zrobiła blond wizualizację. Nie umrzyjcie ze śmiechu proszę ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-07-03 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Mi bardziej się podobają zimne zdecydowanie, takie popielate brązy i blondy, są mega. Ale skoro chcesz ocieplić kolor to może nie farbą tylko w jakiś inny delikatny sposób? wiesz, takie słoneczne ocieplenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Moderator
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...iss-jelly.html co prawda sama tego nie miałam bo staram się zachować jak najciemniejszy kolor, ale ma dobre recenzje i zanim puściłabyś farbę to mogłabyś spróbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie znam osiedla, o którym mówisz, ale uważam, że większość osiedli z blokami, bloczkami jest w Łodzi ładnych. Jest bardzo dużo zieleni, placów zabaw, skwerów. W Rzeszowie nigdy nie byłam, ale słyszałam właśnie, że to bardzo ładne i zadbane miasto. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Konto usunięte
|
Martakow: bywam w weekendy i raz bylysmy w pubie, ludzi sporo, ale tylko na samej Piotrkowskiej.
Wizazanka: takie rzeczy sie niestety wszedzie dzieja. A ja nocny czlowiek i po Krakowie i po innych miastach lubie sie noca smecic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do nocnego życia - w Łodzi większość ciekawych pubów/klubów jest na Piotrkowskiej lub pobocznych ulicach. Poza nimi bywają jakieś fajne w innych miejscach, ale poza Piotrkowską i okolicami dużo częściej można się natknąć na osiedlowe pijalki, w których ja nie bywam. ![]() Oczywiście latem też się więcej w Łodzi dzieje niż w ciągu roku, więc i ludzie się po różnych miejscach rozpraszają. Fajny widok - setki ludzi wychodzących o północy z parku. ![]() I zdecydowanie też jestem nocną osobą. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Moderator
|
O to ja będąc w Łodzi kiedyś sie mocno strachu najadłam bo koleżanka z chłopakiem poszli do klubu sobie potańczyć, a kolejnego dnia tam zabili dziewczynę jakąś... i jeszcze potem był mecz, gdzie dziewczynę mocno pobili za to że była z chłopakiem z drużyny przeciwnej, coś strasznego. Chociaż w Bydgoszczy więcej kiboli, ciągle jakaś zadyma się dzieje - a jak na pks czekasz na przystanku i jedzie toruński kierowca bo pks bdg ich wynajmuje to czesto się nawet nie zatrzymywał i trzeba było czekać na kolejny ^^
A miasta nocą są super, w Anglii to w ogóle życie nocą kwitnie w weekendy a jak były mistrzostwa to takie tłumy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Moderator
|
Cytat:
Więc zaproponował żebyśmy przyjechały i pomoże nam trochę, akurat okazał się bardzo w porządku człowiekiem to mama jeszcze leciała tam 2 razy beze mnie i potem ja przyjechałam, mama po czasie znalazła prace, ja szkołę i jakoś się tu zakręciło chociaż było bardzo trudno. Jeszcze mój tż jak nie był moim tż pomagał nam z papierkową robotą, ale to nie jest tak fajnie i prosto jak wielu ludzi myśli - że przyjeżdżasz i zarabiasz dużo kasy. Trzeba powalczyć o swoje, szczególni jeśli ktoś robi ci pod górkę co kosztuje mnóstwo pracy i stresu. Potrzebny jest ktoś kto w tym siedzi dłużej i pomoże w sensie przekazywania informacji jak wszystko funkcjonuje i jak się zabrać za to. Owszem są Polacy co siedzą po 8 lat bez języka, pracują z Polakami i tak siedzą bo ktoś za nich załatwi - u mojego faceta we firmie jest 150 ludzi to nawet supervisor nie mówi po angielsku. Dla mnie Polska i polski język zawsze na pierwszym miejscu, ale uważam że wypada umieć mówić chociaż podstawowo tak jak ja skoro się w tym kraju mieszka. Raz tż miał sytuację, że kumplowi mieszkajacemu niedaleko coś w plecach walnęło i leżał - 5 ludzi w domu i niktn ie potrafił po karetkę zadzwonić. I dobrze że to plecy bo sobie leżał i pcozekał - a jakby większa krzywda się stała i nagła pomoc potrzebna to co wtedy : / Nawet mój znajomy co 5 słów na krzyż potrafi umiał zadzwonić po karetkę jak sąsiadowi się coś stało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Wtajemniczenie
|
Ja nie chodzę sama po nocy odkąd wie ilu świrów chodzi po ulicach bez względu na to jakie to miasto.Jak to ktoś napisał świry są wszędzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moja kuzynka tez wyjechała do pracy z mężem bo nie mogła tutaj dostać pracy,jej mąż mało zarabiał...Teraz mają wynajęty dom i zyją normalnie.Pracują w jednej formie z mężem,mają godne zarobki i ich dwie córki chodzą tam do szkoły.Mieszkają tam kilka lat.Są zadowoleni.W Polsce mieli ciągle długi a tam mowią,że starcza im na to co powinno.Duzo pracują ale godnie zarabiają. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-07-04 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I wlasnie dlatego nosze ze soba gaz pieprzowy i mam kurs samoobrony. Zycie mi jeszcze mile ![]() Zazdroszcze odwagi, zeby wyjechac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-07-04 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wlasnie to najbardziej przeraza.. nie ze mnie ktos napadnie, okradnie i pobije, przeraza mnie to, ze moglabym zostac zgwalcona, az mam ciary jak o tym pisze, cos przerazajacego.. Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Moderator
|
Ja się cieszę, że odstaję bo w życiu nie chciałabym być taka jak angielka. Mówię sobie w ich języku, przebywam z tymi ludźmi. Poza tym tu jest całe mnóstwo narodowości - mnie ludzie akurat lubili wszędzie gdzie byłam bo lubią jak ktoś ma jakaś ambicję, umie język a nie tylko siedzi na beneficie. Nie czuję się jakś gorsza od nich, czuję się tu dobrze i bezpiecznie
![]() mnie ten temat okropnie przeraża. Kiedys oglądałam jakiś film gdzie właśnie dziewczyna została zgwałcona to zaczęłam płakać przy tej scenie i byłam tak tym zszokowana przez kolejne parę dni że nie mogłam spokojnie spać. Budzi sie wtedy we mnie taka wściekłość i złość do ludzi... i nawet taki kary sprawiedliwej nie dostanie. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-07-04 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.