|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Mam pytanie do karmiacych cycem.
Schemat zywienia dzieci karmionych piersia w wieku 7-9 mies mowi zeby podawac:
![]() (nie chcialaby mi sie sciagc nawet). Macie jakis pomysl?I chyba z tego schematu wychodzi, ze zupka z miesem lub ryba jest codziennie + dodatkowo pol zoltka co drugi dzien. Jeszcze rybki nie jedlismy.... Czas to zmienic. Nawet nie widzialam sloiczkow z ryba No i glutenu tez nie podaje![]() Edit: wlasnie sobie uswiadomilam ze stary schemat mowil ze dziecko do konca 6 miesiaca mialo byc karmione tylko piersia. Czyli w 7 miesiacu dopiero poczatki pokarmow stalych. A teraz w 7 juz sa az 3 posilki inne (zupka, deser, kaszka)??? Mam juz metlik w glowie... |
|
|
|
#4772 | |||
|
Zakorzenienie
|
wydrukuję to sobue i powieszę na lodówce
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas chyba nici. Raz - że nie wiem, jak z pracą, więc lepiej nie szaleć z pieniędzmi. Dwa- tż szukla samochodu, a co jeden wynajdzie to droższy ![]() Cytat:
![]() coś jeszcze miałam, ale nie pamiętam...
|
|||
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Martko u mnie po szczepieniu było tak samo, ryk ryk i jeszcze raz ryk. Po prostu szczepienie nałożyło się na siebie z zębiskami i cierpiał bidok
Celko Adaś na piasku boski, zresztą na każdej focie i teraz widać po dłuższej przerwie widać jak urósł Primciu u nas też z wakacji nici, no ale wszystkiego mieć podobno nie można ![]() Byłam na kursie znów się odstresowałam, wpierw moja mamcia chodziła z Uszkiem czekając aż mój Tż wróci z pracy umyje się i zje, później go jeszcze nakarmiłam, także TŻ nie miał za wiele roboty. Dałam Uszkowi na noc paracetamol by się biadaczysko nie męczył, a on zrobił kupę po tym czopku ![]() Mam pytanie jak to jest z dorabianiem u innego pracodawcy na urlopie wychowawczym?
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
fotki super
![]() ugotowalam wlasnie obiadki na min. 2 tygodnie masazysta potrzebny od zaraz.. moj wlasny sie zuzyl i spi (po wizycie u dentysty pomiauczal tylko i padl) a plecy mi zaraz wysiada wlasnie klecze przed biurkiem - docencie moje poswiecenie ![]() ![]() ![]() na basenie bylo srednio, H. nagle stwierdzila, ze woda wcale nie jest fajna Martka, Misia, trzymajcie sie Celka, niestety Hania wyje jak tylko widzi mnie wychodzaca z pokoju.. wiec staram sie, zeby nie widziala czasem od razu zaskoczy, ze mama byla i jej juz nie ma i ryk jest mimo wszystko, a czasem sie zabawi i nie jest zle. Pierwsze "czasem" to jednak min. 80% przypadkow.Edit: Misia, ty nic nie mow o karpatce z paczki.. ![]() Kiedys zrobilam, tak slicznie rosla w piekarniku, ze az chcialam TZ sie pochwalic. Minelismy sie w korytarzu, rzucilam mu tylko "zajrzyj do piekarnika - tylko nie otwieraj, spojrz przez szybke" ..a on oczywiscie otworzyl Krem zjedlismy chyba z biszkoptami i owocami. Edit2: Juz spalam.. i nagle przypomnialo mi sie, ze jutro przychodzi pan od gazu, a u nas nie da sie normalnie przejsc w przedpokoju Wszedzie pudla po zakupach itp. Wiec poszlam sprzatac.. przy okazji machnelam kuchnie (po lebkach) i jadalnie, bo rozbudzilam sie na tyle, ze teraz to juz szybko spac nie pojde.. ale wszystko mnie boli
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-06-06 o 01:00 |
|
|
|
#4775 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
My dzis ranne ptaszki - 4 poudeczka flaszeczka drzemeczka - 5.30 pobudeczka , zabaweczka, drzemeczka - oby jak najdłużej Jestem pełna energi dzięki mojemu synkowi który budzi mnie rano żeby zdążyła dziś wszystko zrobić Coś dziś wizaż nawala - nie można buziek wstawić i gdzieś mi cytaty znikły .... To chyba reszta jak sie naprawi
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Szperrr-Ty to sobie zajęcia na noc wynajdujesz
![]() Celko-morski Adasiek cudaśny,widać,że radochę miał na piasku ![]() ja kaszkę robię na wodzie.cyc i tak jest w międzyczasie,więc chyba jej mleka nie brakuje ja daję 3 posiłki niemleczne ale nie są to jeszcze jakieś zawrotne ilości i na długo jej nie wystarczają no,oprócz sinlaca ostatnio.zaczęła wcinać pełną porcję i zapycha się na jakieś 3h.a jak zapije cycem to nawet dłużejrybkę po grecku ma gerber-ale Zu jeszcze też nie jadła nie szaleję tylko wprowadzam stopniowo stwierdziłam,że żółtko dostanie po 7m-cu najpierw przerobimy wszystkie mięcha,rybę to akurat zejdzie jeszcze 2 tyg.tylko w końcuMartko-jak zięciunio dzisiaj? mam nadzieję,że już lepiej Ewcia-nie jesteś wyrodna matka tylko szczęśliwa a odpoczynek dobra rzecz.ile Pitulek już waży,że ma nowy fotelik?wystawała mu głowa z tamtego?_________________________ _______ ZU postanowiła zacząć dzisiaj dzień o 5.45 ![]() a ja o 23.30 dopiero poszłam spać ![]() a jeszcze 2 poobudki mi zrobiła zołza nic to-dzięki temu będą świeże bułeczki na śniadanko ![]() i też zaczyna wrzeszczeć jak mnie nie ma w pokoju nie podoba mi się to
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
o to widzę, że nie tylko ja już na nogach
poszłam dośc późno spać a tu w nocy dwie pobudki plus spanie z nami w łóżku przytulany do mnie a ja w dziwnej pozycji z łokciem Tż w plecach U nas też jest etap wycia jak tylko znikne z oczu, gneralnie on jest bardzo towarzyski i dobrze się czuje wtedy kiedy ktoś kolo niego jest ![]() Szperr normalnie zazdroszczę zapału i do gotowania i do sprzątania ja mam ogólnego lenia
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz poczytam i odpisze ale narazie info dla Ann i Martki
Pozamykajcie okna http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...2&ticaid=16050 ja nie wiem co to sie dzieje jak nie wybuchy elektrowni atomowych to jakies beczki z chlorem wyciekają sobie w centrum miasta
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4780 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny też macie taki dziwny wizaż?.... Nie dość, że dziwnie wygląda to zero cytatów i w dodatku mnie wywala i w ogóle...
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wszystko dziala dobrze może coś Ci się stało z kompem
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Sławko-ja mam normalny,ale raz mnie wywaliło jak pisałam poprzedniego posta
może ciasteczka musisz wyczyścić? albo komp Ci szwankuje Cytat:
![]() to chyba odpuszczę dzisiaj ZU spacer dobrze,że Wilda-choć aż tak daleko w końcu nie jest dzięki Yoolia muszę posprzatać ten burdel co to mi się zrobił nie wiem kiedy ![]() zapraszam na grahamki-właśnie stygną |
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ann na tvn24 na pasku są informacje o tym wycieku
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
zaraz włączę tvn dzięki edit-no niestety,ale muszę mieć przez chwilę otwarte okna,bo bułka tarta na blaszce mi się spaliła na węgiel i mam dymówę w domu
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra poczytałam
Celko Adaś jak zwykle superowy, widać że mu sie podobało na wyjezdzie ![]() mojej Gosi przeszło już krzyczenie jak wychodze z jej pola widzenia, ale wcześniej nic nie mogłam zrobić, jak tylko wyszłam do kuchni czy łazienki to krzyk. Rybka wiem, że jest ale jeszcze nie widziałam, może od wyższego przedziału wiekowego. Jak jestem w sklpeie to patrze tylko na te po 4-6 m-cu. Gdzies czytałam, ze ryba może uczulać no ale i tak trzeba spróbować ![]() Ja daje Gosi kaszkę mleczno-ryżową i czasem robie kleik na mleku modyfikowanym, nie wiedziałam, że na wodzie też można. o pieczeniu ciast już lepiej nie mówcie ja to nawet muffinki zpieprze nie wiem nawet czemu, bo robię z jednego przepisu i raz wyjdą a drugim razem opadną, na początku wychodziły a teraz sie chyba na mnie uwzięły i już nie pieke muffinek ![]() Szperr podziwam za te nocne porządki ![]() w miedzyczasie wyszłam sobie na kawke ![]() i piszę dalej tylko o czym to ja miałam?? pobudkę miałam ok 3-ej potem po 5-tej i już praktycznei spania nie było, przynajmniej Gosi jeszcze przysneła to mogłam jej paznokietki poobcinać ![]() dziś ostatni dzień w pracy i jutro weekend nawet, nawet zleciało, nie było tak zle a jutro idziemy uczcic z małżem 2 rocznicę ślubu poszalejemy ![]() wiedziałam, że jak to wyslę to nowe posty się pokażą ![]() ale troche mi sie zeszło na tej kawce ![]() Bułeczki wyglądaja pysznie aż się poczęstuje a ZU wakacyjna jak zwykle bosska Ann wysłałam Ci na maila kilka fotek parasolki, jakbyś jeszcze miała jakieś pytania to pisz
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
buleczki
ale Zu.. to ![]() ![]() ![]() wlasnie, tez Wam dzieciaki probuja uciekac z wszelkich fotelikow, wozkow i krzeselek? zaczyna byc coraz mniej bezpiecznych miejsc w domu.. porzadki wole robic wieczorem niz rano - rano to ja sie tylko do picia kawy nadaje, jak teraz (Slawko, zazdroszcze tej porannej energii!) przyszlam do Was ze sniadankiem bo Hanulek gada u siebie w pokoju z kolezanka ![]() ![]() (ale to brzmi.. ma lalke, ktora mowi "mama" jak jej sie dotknie policzka - wiec Hania oklada ja po buzi i gadaja razem)Yoolia, gratuluje co planujecie na jutro?Celka, Ann, ale ryba po grecku to chyba z pomidorem? Dajecie pomidora dzieciakom? Ja do tej pory pomijalam. A rybke ma wlasnie dzis dostac - po prostu kawalek ugotowanego fileta z dorsza zmiksowana z marfefka i groszkiem. Czerwone miesko tez daje Hani prawie codziennie i to spore porcje Cos jeszcze mialam.. ale dziecko juz sie nagadalo i wolalo i teraz nie wiem
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Szperr Gosia notorycznie ześlizguje się z fotelika, muszę ją pasami przypinać nawet podczas karmienia jak siedzę przy nej, krzesełko zamówimy napewno takie z trzpieniem pomiędzy nogami, żeby ta chuda glizda się nie wyślizgnęła
no i oczywiście kręci się w rózne strony, kręci głową macha rękami i nogami, próbuje kopnąć w miskę albo wyrwac mi łyżeczke - to już chyba norma a na jutro nic specjalnego nie planujemy, chyba że spontanicznie coś wyjdzie, napewno pojdziemy na jakiś dobry obiadek swietnie musi wyglądać Hania okładająca tą lalkę ![]() musze skombinowac jakiegoś mięska żeby Gosi pogotować obiadki, myslałam o króliku i jagnięcinie, bo sklepowy drób to na hormonach pasiony ![]() a jeszcze przed chwilką znalazłam to http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...7&ticaid=16052 |
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko wpadłam zameldować że jestem.
Po okropnej nocy!! Teraz też nie jest kolorowo więc doczytam później.
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Leos
kupuje zapakowana, po prostu w najblizszym sklepie (naszym Morissonie, oni maja bardzo duzy wybor swiezego (??) miesa) zakladajac, ze jak miesko ma naklejke "organic" to juz w nim mniej swinstwa.. staram sie tylko wygrzebywac paczke z samego konca polki, zeby nie byla to porcja, ktora juz ktos godzine nosil po sklepie w koszyku i sie rozmyslil. Ale przed swinstwami calkowicie sie nie ucieknie, teraz staram sie kupowac jej jak najzdrowsze skladniki, wszystko wlasnie "organic" ale to tylko narazie. Pozniej bedzie po prostu jadla to, co my (tylko slodyczy i pizzy jej nie dam, poki bede mogla A czemu pytasz? Moze wiesz cos, czego ja nie wiem? ![]() Edit: Znajoma dogadala sie z eko-farma z Walii, ze beda jej kurierem przysylac mieso Podobno przysylaja jej takie paki do 5-10kg wybranych czesci owcy lub cielaka a ona po prostu porcuje, czesc miele i mrozi.Edit2: Cze Martka
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Szperrrku ryby jeszcze nie dałam,ale mam
jest od 6mcamięcha w swiczkach jest średnio 8% chyba,ale tak sobie rozmyślam,że może za dużo to też niezdrowo i co z tymi biszkoptami? bo czytam,że można zamiast kaszki manny a one chyba jajka mają? czy nie?ja mam biszkopty od 10mca chyba oczywiście,że Zu wychodzi ze wszystkiego widać jaką pozę ma w antylopie ![]() dobrze,że moje krzesełko ma jeszcze pas miedzy nogami Yoolia-dzięki za fotki.wygląda na to,że to taki klips uniwersalny,wiec chyba zakupimy |
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7792632]
![]() Pytam, bo jutro chce kupic, a Ty bardziej doswiadczona jestes w sprawie wolowiny ![]() ![]() To powiem Ci jeszcze, ze ja zostawiam sobie kawalek tej wolowiny i caly wywar i robie Strogonova na obiad
|
#4794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza HV (czyli pani szpecjalistka) kazala KONIECZNIE jak najszybciej wprowadzac mieso, zwlaszcza czerwone, bo warzywka i owoce sa smaczne i potrzebne, owszem, ale Hania potrzebuje zelaza.. no wiec wprowadzilam na calego Biorac pod uwage, ze to jest 1-2 posilki dziennie z mieskiem, to chyba nie za duzo? Oni tu nie robia morfologii chyba wiec nawet nie wiedzialabym, jakby Hania miala anemie czy cos takiego a nie sadze, zeby moj chudzielec sie przejadl.Biszkopty mozna ![]() A wlasnie widzac wylazaca Zu pytalam, bo od razu mi sie to kolanko skojarzylo z tym, co widze przy kazdym karmieniu i nie tylko ![]() Cytat:
![]() ![]() Tez przypinam Hanie wszedzie gdzie mozna.. niestety w 1 z wozkow juz wie, jak sie sciaga szelki ![]() Z mieskiem zaczynam zastanawiac sie.. czy nie sciagac z jakiejs ekologicznej farmy. Bo znajomego rolnika tu nie znajde ![]()
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7792758]Zarlok
No.. to widac ![]() Edit: Pan od gazu poszedl, Hania usnela wiec na spacer jeszcze nie idziemy - moge sie rozebrac Lea, u Was tez tak duszno?
|
#4796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja trochę później, ale zakres podobny: poszorowałam łazienki, pomyłam podłogi, okna, wywoskowałam panele, polakierowałam płytki, zrobiłam dwa prania i machnęłam obiad. Padam na pysk - ale za to mam luz Aha - wszystko oczywiście z moim dzieckiem tuż obok, bo przecież każda zabawa, której nie towarzyszą ochy i achy rodzicielki szybko się nudzui ![]() annLee - bułeczki boskie - wyślij mi jedną na drugie śniadanie (tylko nie pocztą ![]() )Wakacyjna Zu słodka; oj nie opędzisz się od kawalerów pod oknami ![]() Cytat:
Cytat:
Ci Hiszpanie - debile, inne okreslenie mi na myśl nie przychodzi. A jakby któryś spadł? Ulubiona pozycja do spania (no, jedna z dwóch; druga to oplątanie szczebelków rękami i nogami i tak śpi przyklejony do boku łózeczka) o tyle upierdliwa, że dopóki nie zaśnie na dobre - to pozycja na brzuchu skłanie go ku raczkowaniu. Już prawie śpi - a tu doopka do góry i prze i drze się, bo wali głową w łóżeczko, a poza tym to nie ma siły, bo jest śpiący Z kuzynek Kurczę, wstała bestia juz... |
|||
|
|
|
#4797 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
my juz wrocilismy z Singapuru, ale teraz jestesmy w Polsce na 10 dni. Juz dosc mam tych wyjazdow ![]() Adas i Zu slicznie wygladaja na tych zdjeciach Widze, ze piszecie o zoltku. Kiedy i w jakiej postaci go podawac ![]() Szperrr powiedz mi jakie mleko podawalas Hani jak w Polsce zabraklo Ci aptamilu. Lece na spacer po pogoda ladna.
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
nie bij juz
nawet czekolady do kawy nie mialam ![]() Czas na foty ...jednak pozniej, Hania wstala i spadamy na spacer Edit: Hej Bubbelku, Bebilon ma dokladnie taki sam sklad w tych samych proporcjach Prima Ty masz jakis motorek wmontowany?! Ja to len patentowany jestem Niezle pozycje
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
Jestem, moja bestia śpi ale już nogami rusza więc pewnie ostatnie chwile drzemki.
Już wstał. Znowu nic nie napisze. Edit. Dziewczyny co to za pogoda jest, tak duszno że ledwo stoję. Już dawno tak ciężkiego powietrza nie było. Dopóki cisza to piszę. Yoolia dzięki za info o oknach, właśnie przeczytałam ![]() Ale ja do Poznania mam kilka kilometrów więc nic się nie stało Ann dawaj bułeczkę !!! Zu urocza, jakoś mi się buźka uśmiechnęła jak ją zobaczyłam. Mi się teraz marzy maszyna do wypieku chleba ![]() Prima ta pozycja Huberta, rozbrajająca. Może ją wytestuję na młodym jak mi dziś w nocy szczeli taką powtórkę z rozrywki Że kiedy ty to wszystko dziewczyno zrobiłaś??? Teściowa mi zabiera dzisiaj małego to posprzątam i wyprasuję tą stertę ![]() Nockę miałam jak za dawnych (nie)dobrych czasów po urodzeniu małego. Cyc co 1,5 - 2 godziny a po karmieniu pół godziny walki żeby mały usnął. Padam dziś na twarz. Wstawałam 6 razy do karmienia a potem to już różnie. Chodziliśmy po kuchni, spaliśmy w fotelu ![]() Dzięki dziewczyny za cmokaski, zawsze raźniej. Marcel ma teraz fazę grzmocenia nogami w łóżeczko Robi tak w nocy, przez sen. Mam w łóżeczku szufladę, poprzestawiał w niej wszystko tak mocno walił. Dobra wstał już. Ja też daję kaszki mleczno ryżowe i Sinlac chce kupić. Celka dzięki za info o wakacjach
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
martko - to faktycznie kiepska noc
![]() ja z tym spaniem Huberta w dzień to zeświruję, słowo daję ![]() zje, pobawi się, a potem już widze, ze jest zmęczony - więc kładę. leży, gada, bawi się karuzelą i cały czas próbuje siadać albo raczkować, wnerwiając się przy tym. ma teraz taki głupi dźwięk oznaczające niezadolowenie - taki skrzeko-pisk. Mam ochote wyjść z siebie, jak to słyszę. W końcu zasnie - i po pół godz się budzi. Przez to, ze tak krótko śpi, jest niedospany=marudny. Nie wiem, jak go zmusić do dłuższego snu? Śpi najczęściej w łóżeczku, w pokoju nic nie gra (ani tv, ani radio), żadnych hałasów, ja do niego staram się nei zaglądać, żeby nie wybudzić Już sama nie wiem... Wczoraj po standardowych 20 min obudził się - i po chwili marudzi. Wsadziam w wózek, pojeździliśmy z 20 min - i zasnął jeszcze na ponad godzinę zczyli mu tego smu brakuje - no to po jaka cholerę sie budzi?A co do sprzątania - to zła trochę ejstem, więc służyło za wyładowanie się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

(nie chcialaby mi sie sciagc nawet). Macie jakis pomysl?
No i glutenu tez nie podaje

My dzis ranne ptaszki - 4 poudeczka flaszeczka drzemeczka - 5.30 pobudeczka , zabaweczka, drzemeczka - oby jak najdłużej 

ale Zu.. to