Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-07, 14:10   #4771
201701160947
Konto usunięte

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Odpowiem na 2 pytania

1.Ser zolty nie jest polecany na R bo zawiera duuuuzo tluszczu . Pamietaj o tym ze diety przestrzega sie w 90% takze jak raz na jakis czas zjesz plaster takiego sera w ramach tych 10% to nie wplynie to na Twoja redukcje.
A taki twarog w kostce to z czym jesz?
A wiesniak Ci sie nie znudzi jak pokombinujesz z dodatkami jakimis, mozesz go zrobic z kasza, brazowym ryzem, w owsiance...opcji jest duzoI jeszcze homo jest

2. Do kuskusu to musi sie inna wizazanka wypowiedziec bo nie ajdam tego

3. W sumie taka zupa to same warzywa i lyzka takiej smietany na cała zupe znowu nie podbije jej kalorycznosci az tak bardzo...ale sproboj zastapic jogurtem naturalnym. Polecam z Zotta bo jest gesty
Twaróg jadłam np. w gzicy (twaróg, kefir, cebulka, sól, pieprz) lub też po prostu kładłam plaster na chleb z papryką, czy rzodkiewką i szczypiorkiem.
Wieśniaka nie potrafię zjeśc na takie sposoby np.z kaszą Ja w ogóle go potrafię zjeść tylko na słono, najlepiej normalnie w oryginalnej postaci lub ew.ze szczypiorkiem. Kiedyś próbowałam z kokosem czy z różnymi innymi produktami i wszystko wywaliłam do szkoda.

A ostatnio widziałam w Inter Marche wieśniaki z Piatnicy wyglądające podobnie do Fantazji z taką konfiturką z boku i już miałam wypróbowac, ale spojrzałam na skład i oczywiście cukier. :/ No i lipa. Jadłyście już go?
Rozglądałam się też czy jest homo naturalny,ale niestety były same smakowe Muszę sie rozejrzec gdzie indziej.

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
ja sie moge wypowiedziec co do kus kusu.
to są te zdrowe węglowodane i w postaci 2-3łyżek np do obiadu nie powinny szkodzic redukcji.
No własnie, też sądzę, że w takich małych ilościach nie powinno zaszkodzić.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

Hmm, Demitia, to już, sama nie wiem, może kuskus potraktuję w takim razie jako to 10% i zjem od czasu do czasu.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 14:34   #4772
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
Twaróg jadłam np. w gzicy (twaróg, kefir, cebulka, sól, pieprz) lub też po prostu kładłam plaster na chleb z papryką, czy rzodkiewką i szczypiorkiem.
Wieśniaka nie potrafię zjeśc na takie sposoby np.z kaszą Ja w ogóle go potrafię zjeść tylko na słono, najlepiej normalnie w oryginalnej postaci lub ew.ze szczypiorkiem. Kiedyś próbowałam z kokosem czy z różnymi innymi produktami i wszystko wywaliłam do szkoda.

A ostatnio widziałam w Inter Marche wieśniaki z Piatnicy wyglądające podobnie do Fantazji z taką konfiturką z boku i już miałam wypróbowac, ale spojrzałam na skład i oczywiście cukier. :/ No i lipa. Jadłyście już go?
Rozglądałam się też czy jest homo naturalny,ale niestety były same smakowe Muszę sie rozejrzec gdzie indziej.

No własnie, też sądzę, że w takich małych ilościach nie powinno zaszkodzić.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

Hmm, Demitia, to już, sama nie wiem, może kuskus potraktuję w takim razie jako to 10% i zjem od czasu do czasu.

wieśniaki z Piątnicy z konfiturkami owszem, jadłam. z miodem niesmaczne, z truskawkami, ananasem czy brzoskwiniami- jak najbardziej na TAK. i nie ma aż tak dużo cukru, bo zobacz, że cukier jest chyba dopiero na 4.pozycji w składzie, czyli nie jest go dużo. ja myślę, że czasami możesz zjeść, ale na codzień na R raczej odpada. : ))
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 14:39   #4773
Jolinka1987
Raczkowanie

Cytat:
za duzo? nie powiedziałabym...co to jest pol buleczki ,albo 5 kotletow sojowych?
Jest ładnie
Tylko ze ja tak pisze z tym ryzem bo naprawde wydaj mi sie to malo.Ale to zalezy od warzyw jeszcze i od tych kotletow.

P.S Te kotlety to takie kupne? Dobre sa?
Baby14, teoretycznie to wszystko wiem, ale po tych setkach głupich diet cud, które na sobie przetestowałam zakodowało mi się, że żeby schudnąć trzeba jeść jak ptaszek. Staram się z tym walczyć
A ryżu dla mnie było naprawdę w sam raz, tym bardziej, że się zapchałam furą surówki
Kotlety takie z paczki, "minutki", które gotuje się w rosołku, a później panieruje i smaży na patelni (ja tylko gotuję). Mi smakują bardzo, ale nie wiem czy powinnaś się sugerować moim zdaniem, bo ostatnio usłyszałam, że "ja to mam jakiś dziwny gust jeśli chodzi o jedzenie" (co powiedział mój kolega, zaraz po tym, gdy zapytał co jem, a ja odpowiedziałam: "kanapkę z pasztetem sojowym i kiełkami") Ale spróbować zawsze warto- może też Ci posmakują
Btw- genialne kotlety sojowe mają w GreenWayu
Stary 2008-08-07, 14:56   #4774
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
wieśniaki z Piątnicy z konfiturkami owszem, jadłam. z miodem niesmaczne, z truskawkami, ananasem czy brzoskwiniami- jak najbardziej na TAK. i nie ma aż tak dużo cukru, bo zobacz, że cukier jest chyba dopiero na 4.pozycji w składzie, czyli nie jest go dużo. ja myślę, że czasami możesz zjeść, ale na codzień na R raczej odpada. : ))
Yhm, no to raz na jakiś czas sobie pozwolę-o ile mi posmakują. Akurat na II sniadanko będzie w sam raz.
Stary 2008-08-07, 15:27   #4775
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinka1987 Pokaż wiadomość
Baby14, teoretycznie to wszystko wiem, ale po tych setkach głupich diet cud, które na sobie przetestowałam zakodowało mi się, że żeby schudnąć trzeba jeść jak ptaszek. Staram się z tym walczyć
A ryżu dla mnie było naprawdę w sam raz, tym bardziej, że się zapchałam furą surówki
Kotlety takie z paczki, "minutki", które gotuje się w rosołku, a później panieruje i smaży na patelni (ja tylko gotuję). Mi smakują bardzo, ale nie wiem czy powinnaś się sugerować moim zdaniem, bo ostatnio usłyszałam, że "ja to mam jakiś dziwny gust jeśli chodzi o jedzenie" (co powiedział mój kolega, zaraz po tym, gdy zapytał co jem, a ja odpowiedziałam: "kanapkę z pasztetem sojowym i kiełkami") Ale spróbować zawsze warto- może też Ci posmakują
Btw- genialne kotlety sojowe mają w GreenWayu
Ale pamietaj ze jedzac jak ptaszek mozesz sobie zaszkodzic zwalniajac metaboolizm. Bo chyb a nie chcesz do konca zycia jesc tak malo? Mozna jesc nie glodzac sie i schudnac takze nie ma co sie meczyc "glodzeniem" sie.
A jak surowki bylo duzo to bardzo dobrze
Wiem cos na temat bliskich i tez mojego ejdzenia. na te kotlety sie przymierzam ,ale musze wkoncu kupic sama sproboje i bede wiedziala.
Zebym to ja Green Way'a miala...

Cytat:

a probowałas twarogu na słodko? Moze sproboj odłamac maly kawałek i posyp cynamonem? MI bardzo smakuje takie cos. A jeszcze jabluszko jakies do tego...
Wiesniaka samego tez bym sprobowała na Twoim miejscu na slodko. Nie koniecznie z kokosem.
Piszesz ze widziałas w Inter Marchu z marmoladka;D A ta marmoladka to nic innego jak dzem. Na R wolałabym np.sobie dodac lyzeczke niskoslodzonego dzemu do wiesniaka i wyszlo by o wiele mniej cukru.
Jest tez z miodem, ananasem i brzoskwinia. Mozesz dorzucic takie dodatki tylko ze swoje.Chociaz ja te z miodem kocham

A w Inter Marche nie bylo homo naturalnego "homisio"? u mnie zawsze jest
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 15:39   #4776
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Ale pamietaj ze jedzac jak ptaszek mozesz sobie zaszkodzic zwalniajac metaboolizm. Bo chyb a nie chcesz do konca zycia jesc tak malo? Mozna jesc nie glodzac sie i schudnac takze nie ma co sie meczyc "glodzeniem" sie.
A jak surowki bylo duzo to bardzo dobrze
Wiem cos na temat bliskich i tez mojego ejdzenia. na te kotlety sie przymierzam ,ale musze wkoncu kupic sama sproboje i bede wiedziala.
Zebym to ja Green Way'a miala...

a probowałas twarogu na słodko? Moze sproboj odłamac maly kawałek i posyp cynamonem? MI bardzo smakuje takie cos. A jeszcze jabluszko jakies do tego...
Wiesniaka samego tez bym sprobowała na Twoim miejscu na slodko. Nie koniecznie z kokosem.
Piszesz ze widziałas w Inter Marchu z marmoladka;D A ta marmoladka to nic innego jak dzem. Na R wolałabym np.sobie dodac lyzeczke niskoslodzonego dzemu do wiesniaka i wyszlo by o wiele mniej cukru.
Jest tez z miodem, ananasem i brzoskwinia. Mozesz dorzucic takie dodatki tylko ze swoje.Chociaz ja te z miodem kocham

A w Inter Marche nie bylo homo naturalnego "homisio"? u mnie zawsze jest
Na słodko jadłam kiedyś-jak byłam mała mama robiła mi ze śmietanką i kakao i dopiero wtedy jadłam A tak na poważnie-to jadłam na słodko, ale nie w tym rzecz, po prostu muszę brać tabletki na ból brzucha po takim twarogu, może za dużo go jadłam i się uczuliłam.

My kupujemy z Łowicza niskosłodzony,zazwyczaj truskawkowy dżem, więc muszę kiedyś spróbować z wieśniakiem, myślę, że może być smaczne.

No tak Baby-nie było homisio naturalnego Wszystkie były tylko nie ten. A może ja źle szukam?Naturalny stoi obok tych smakowych czy wsadzają go tam do naturalnych jogurtów, serów, kefirów?Ale w sumie tam też go nie widziałam. Hmm, akurat mam wiesniaka i dzem, to idę spróbować, zdam relację.

Edit: No wiec już zrobiłam i...musze powiedzieć, że jest smaczny Tylko zebym sie teraz nie uzaleznila,zwłaszcza na diecie. Dzięki za przepis.
Stary 2008-08-07, 19:15   #4777
principita
Raczkowanie

dziewczyny, czy jeśli przez cały dzień zjadłam bardzo niewiele, a na wieczór zjadłam pare ciasteczek owsianych domowych bez cukru i twarożek domowy i popiłam kubusiem to czy jest szansa ze ten dzien bedie wpływałna moje chudniecie?
4.07.08
2.08.08
czy to możliwe
.58_57_56_55_54_53_52.

principita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-07, 19:51   #4778
summertime
Raczkowanie

Moje R do oceny, chyba przesadziłam z owocami...

11:00 2 duże garście płatków zdrowy błonnik, łyżka otrębów pszennych, jabłko, 30g sera chudego, łyzka jogurtu nat, 2 śliwki. Kromka razowca (mała, taka kwadratowa) z polędwicą i pomidorem.

14:30 Ugotowana pierś z kurczaka, ponad pol szklanki makarnu z mąki graham, 200g mrożonego kalafiora (tylko 40 kcal , a tak duzo go było ), ogromny pomidor, sos: 100g jpgurtu nat, czosnek, zioła prowansalskiego, łyżeczka musztardy.

17:30 Szklanka koktalu ze śliwek (kefir, mleka 2%, śliwki), wieśniak lekki z 2 ogromnymi łyzkami siemienia lnianego.

19:30 20g twarodu chudego z malinami, i znów szklanka tego koktajlu ze śliwek (pszyny był ....), marchewka, połówka ziemniaka

21:30 3 grubsze plastry szynki z indyka, odrobina chrzanu, pomidor.

Tak chyba nie bardzo redukcyjnie :P
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 19:53   #4779
Smutna_Myszka
Raczkowanie

Redukcja, Poproszę o ocenę

IŚ:
3 łyżki musli + łyżeczka otrębów z jabłkami + łyżeczka otrębów pszennych + łyżeczka siemienia lnianego + 2 łyżeczki zdrowego błonnika zalane szklanka mleka 1,5% Do tego kromka chleba z szynka z indyka i pomidorkiem i kolejna z powidłami śliwkowymi, kawa rozpuszczalna z mlekiem bez cukru

IIŚ: 50g chudego twarogu, pół pomidora, jabłko

O: 400 ml zupy grzybowej niezabielanej, gotowana nózka z kurczaka i 100g brokułów

P: jogurt z musli

K: twarożek domowy, surowa marchewka
Smutna_Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 19:53   #4780
monochrome
Rozeznanie

P.

Śniadanie:
Owsianka jak zwykle - 1/2 szklanki płatków, zdrowe sypnięcie
bananowo-czekoladowej Fitelli, szklanka mleka, Danio Intenso orzechowy,
orzechy, banan

II śniadanie:
Dwa tosty zapieczone z żółtym serem, szynką i ananasem: wersja
ostygnięta, acz wciąż atrakcyjna
Do kompletu ananasowa Jogobella

III śniadanie:
Grahamka z Almette ogórkowym
Miseczka kupnej niestety sałatki quasi-greckiej (brak fety)
Dwa ciastka: bakalie zlepione miodem, w czekoladowej polewie

Obiad:
Mięso wołowe w sosie chrzanowym
Kilka ziemniaków
Dwa ogórki kiszone

Deser:
Jogurt bardziej grecki niźli sałatka ;] z jagódkami i pokruszonymi
ciastkami - takie warstwowe cudo
Kawa z mlekiem

Kolacja:
Omlet z pieczarkami, serem, papryką, szczypiorkiem, cebulą i ketchupem
Bułka pszenna z masłem

to zaraz będę jadła, a jak będę miała jeszcze ochotę, to sobie zjem Magnuma Almonda chyba!
Stary 2008-08-07, 20:02   #4781
summertime
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smutna_Myszka Pokaż wiadomość

IŚ:
3 łyżki musli + łyżeczka otrębów z jabłkami + łyżeczka otrębów pszennych + łyżeczka siemienia lnianego + 2 łyżeczki zdrowego błonnika zalane szklanka mleka 1,5% Do tego kromka chleba z szynka z indyka i pomidorkiem i kolejna z powidłami śliwkowymi, kawa rozpuszczalna z mlekiem bez cukru
Swoją drogą jestem ciekawa jak wyglądaja dwie łyżeczki zdrowego błonnika? To musiało byc może jakieś góra 6 płatków Ja nawet ich dużą łyzką nie mogę wziąć, a co dopiero łyżeczką
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 07:10   #4782
sailormoon00011
Raczkowanie

Wczoraj U :

ok7- banan(100g) , 70g musli z mlekiem 2 %

10:30- serek wiejski 150g, pół grahamki z pomidorem, ogórek konserwowy

13-14- 200g fasoli szparagowej z bułką tartą (10g bułki ,1 łyżka oliwy), sałatka z piersi kurczaka, ogórków konserwowych i kapusty pekińskiej

16-17- kiwi, big milk

po20- 100g sera białego ze szczypiorkiem, pomidorem, kapusta pekińską, i 2 łyżkami ziaren słonecznika
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 07:47   #4783
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Na słodko jadłam kiedyś-jak byłam mała mama robiła mi ze śmietanką i kakao i dopiero wtedy jadłam A tak na poważnie-to jadłam na słodko, ale nie w tym rzecz, po prostu muszę brać tabletki na ból brzucha po takim twarogu, może za dużo go jadłam i się uczuliłam.

My kupujemy z Łowicza niskosłodzony,zazwyczaj truskawkowy dżem, więc muszę kiedyś spróbować z wieśniakiem, myślę, że może być smaczne.

No tak Baby-nie było homisio naturalnego Wszystkie były tylko nie ten. A może ja źle szukam?Naturalny stoi obok tych smakowych czy wsadzają go tam do naturalnych jogurtów, serów, kefirów?Ale w sumie tam też go nie widziałam. Hmm, akurat mam wiesniaka i dzem, to idę spróbować, zdam relację.

Edit: No wiec już zrobiłam i...musze powiedzieć, że jest smaczny Tylko zebym sie teraz nie uzaleznila,zwłaszcza na diecie. Dzięki za przepis.
Moze faktycznie za duzo tego twarogu jesz?
Na razie odstaw go jak masz skutki uboczne
A z tym kakaem to mysle ze mozesz sprowac. lyzeczka niskotluszczowego kakao+jogurt naturalny.

Homisio stoi zaraz przy homisio smakowych.
Tez nieraz myslałam ze go nie ma a potem mama mowila zebym patrzykla uwazniej bo stal kolo brzoskwiniowych a ja nie widzialam.

Prosze za "przepis" Fajnie ze CI smakuje
Stary 2008-08-08, 08:43   #4784
lovelytraces
Raczkowanie

GG do lovelytraces Wyślij wiadomość przez MSN do lovelytraces

Moja R z wczoraj bardzo proszę o ocenę.

Śn: kromka razowca, szynka drobiowa, papryka, wielkie jabłko
II śn: 150g warzyw na patelnie, sos z jogurtu natural. z przyprawami
Obiad: 100g smażonej bez tłuszczu piersi z kurczaka, 50g kukskus, odrobina sosu pikantnego Vifon, sałatka jesienna
Podwieczorek: jogurt truskawkowy 130g
Kolacja: 2 jajka sadzone smażone na oliwie z oliwek.

lovelytraces jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 10:02   #4785
-Dorota-
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lovelytraces Pokaż wiadomość
Moja R z wczoraj bardzo proszę o ocenę.

Śn: kromka razowca, szynka drobiowa, papryka, wielkie jabłko --> troche mało, mogłas zjeść spokojnie 2 kromki
II śn: 150g warzyw na patelnie, sos z jogurtu natural. z przyprawami -->ładnie
Obiad: 100g smażonej bez tłuszczu piersi z kurczaka, 50g kukskus, odrobina sosu pikantnego Vifon, sałatka jesienna --->według mnie ok
Podwieczorek: jogurt truskawkowy 130g -->zamiast owocowego jogurtu lepiej zjeść serek wiejski
Kolacja: 2 jajka sadzone smażone na oliwie z oliwek. --> lepsze by były gotowane albo smażone bez tłuszczu w proporcji 1 żołtko+2 białka i do tego jakieś warzywko.
Mało NNKT.... dodaj orzechy, a oliwe zamiast na kolacje dodaj do obiadu.
Ja to tak widzę.... natomiast nie obraże się gdy ktoś bardziej doświadczony mnie poprawi gdybym coś źle napisała
-Dorota- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 10:11   #4786
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
P.

Śniadanie:
Owsianka jak zwykle - 1/2 szklanki płatków, zdrowe sypnięcie
bananowo-czekoladowej Fitelli, szklanka mleka, Danio Intenso orzechowy,
orzechy, banan

II śniadanie:
Dwa tosty zapieczone z żółtym serem, szynką i ananasem: wersja
ostygnięta, acz wciąż atrakcyjna
Do kompletu ananasowa Jogobella

III śniadanie:
Grahamka z Almette ogórkowym
Miseczka kupnej niestety sałatki quasi-greckiej (brak fety)
Dwa ciastka: bakalie zlepione miodem, w czekoladowej polewie

Obiad:
Mięso wołowe w sosie chrzanowym
Kilka ziemniaków
Dwa ogórki kiszone

Deser:
Jogurt bardziej grecki niźli sałatka ;] z jagódkami i pokruszonymi
ciastkami - takie warstwowe cudo
Kawa z mlekiem

Kolacja:
Omlet z pieczarkami, serem, papryką, szczypiorkiem, cebulą i ketchupem
Bułka pszenna z masłem

to zaraz będę jadła, a jak będę miała jeszcze ochotę, to sobie zjem Magnuma Almonda chyba!
Ten jadłospis smakuje wyśmienicie

Cytat:
Napisane przez Smutna_Myszka Pokaż wiadomość

IŚ:
3 łyżki musli + łyżeczka otrębów z jabłkami + łyżeczka otrębów pszennych + łyżeczka siemienia lnianego + 2 łyżeczki zdrowego błonnika zalane szklanka mleka 1,5% Do tego kromka chleba z szynka z indyka i pomidorkiem i kolejna z powidłami śliwkowymi, kawa rozpuszczalna z mlekiem bez cukru ok

IIŚ: 50g chudego twarogu, pół pomidora, jabłko ok, mogłaś do twarogu dodać orzechy

O: 400 ml zupy grzybowej niezabielanej, gotowana nózka z kurczaka i 100g brokułów ok

P: jogurt z musli mało i te węgle na wieczór lepszy jogurt z jakimś owocem

K: twarożek domowy, surowa marchewka ok, ale mało
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 10:22   #4787
K!nguśś
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to K!nguśś

Śniadanie. Jogurt Jogobella ananasowy + bułka z salami + capuccino
II śniadanie. Dwa jabłka + brzoskwinia

Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie.

Paolo Coelho
K!nguśś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 10:25   #4788
Jolinka1987
Raczkowanie

REDUKCJA

śniadanie: jajecznica z 2-óch jajek smażona bez tłuszczu; kromka chleba pełnoziarnistego z ogórkiem małosolnym; paski papryki do pochrupania
II śniadanie: serek wiejski lekki z pomidorem i bazylią; kilka śliwek
Obiad: filet z ryby pieczony w folii- duży; surówka (sałata, papryka, ok.3 krążki ananasa świeżego, łyżka oliwy z oliwek)
Podwieczorek: serek wiejski lekki, 2 łyżki masła orzechowego (posmakowało mi )
Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka wsw, pomidor, cebula, 3 łyżki kukurydzy z puszki).

ładnie się uśmiecham o ocenę
Stary 2008-08-08, 10:49   #4789
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinka1987 Pokaż wiadomość
REDUKCJA

śniadanie: jajecznica z 2-óch jajek smażona bez tłuszczu; kromka chleba pełnoziarnistego z ogórkiem małosolnym; paski papryki do pochrupania
II śniadanie: serek wiejski lekki z pomidorem i bazylią; kilka śliwek
Obiad: filet z ryby pieczony w folii- duży; surówka (sałata, papryka, ok.3 krążki ananasa świeżego, łyżka oliwy z oliwek)
Podwieczorek: serek wiejski lekki, 2 łyżki masła orzechowego (posmakowało mi )
Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka wsw, pomidor, cebula, 3 łyżki kukurydzy z puszki).

ładnie się uśmiecham o ocenę
0 zastrzezen Gratulacje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 11:22   #4790
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K!nguśś Pokaż wiadomość
Śniadanie. Jogurt Jogobella ananasowy + bułka z salami + capuccino
II śniadanie. Dwa jabłka + brzoskwinia
wklejamy całe jadłospisy.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 11:44   #4791
Jolinka1987
Raczkowanie

Cytat:
0 zastrzezen Gratulacje
Dziękuję Strasznie się cieszę, że już prawie nie popełniam błędów
Stary 2008-08-08, 12:03   #4792
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Moze faktycznie za duzo tego twarogu jesz?
Na razie odstaw go jak masz skutki uboczne
A z tym kakaem to mysle ze mozesz sprowac. lyzeczka niskotluszczowego kakao+jogurt naturalny.

Homisio stoi zaraz przy homisio smakowych.
Tez nieraz myslałam ze go nie ma a potem mama mowila zebym patrzykla uwazniej bo stal kolo brzoskwiniowych a ja nie widzialam.

Prosze za "przepis" Fajnie ze CI smakuje
Jadłam kiedyś jogurt z kakao+słodzik i dodawałam orzeszki, jak byłam na SB, ale jakoś później mi sie znudziło i niedobrze mi było po słodziku:/ Ale teraz jak już muszę, to uzywam fruktozy.

Hmm, jak bedę w Inter to rozejrzę się raz jeszcze za Homisio, musze go mieć i spróbować.
Stary 2008-08-08, 17:25   #4793
lovelytraces
Raczkowanie

GG do lovelytraces Wyślij wiadomość przez MSN do lovelytraces

Mój dzisiejszy redukcyjny jadłospis

Sn: kormka chleba pełnoziarnistego, ser biały, dźem niskosł, 2 wasy, plaster szynki drobiowej, plaster zółtego sera, sałata lodowa, serek czosnkowy, szczypior, ketchup.
II śn: 100g sera białego chudego, łyżka mleka 0,5%, 1/2 łyżeczki słodziku
Ob: 150g pangi pieczonej w folii, 150g ziemniaków gotowanych, sałatka z pomidora, 1/2 cebuli, kawałeczka ogórka, sałaty lodowej + sos jogurtowo-koperkowy
Podw: 100g jogurtu naturalnego + 20g muesli
Kol: będzie sałatka z makreli, albo tuńczyka z puszki

I jak ?
lovelytraces jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 19:31   #4794
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelytraces Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy redukcyjny jadłospis

Sn: kormka chleba pełnoziarnistego, ser biały, dźem niskosł, 2 wasy, plaster szynki drobiowej, plaster zółtego sera, sałata lodowa, serek czosnkowy, szczypior, ketchup.
II śn: 100g sera białego chudego, łyżka mleka 0,5%, 1/2 łyżeczki słodziku
Ob: 150g pangi pieczonej w folii, 150g ziemniaków gotowanych, sałatka z pomidora, 1/2 cebuli, kawałeczka ogórka, sałaty lodowej + sos jogurtowo-koperkowy
Podw: 100g jogurtu naturalnego + 20g muesli
Kol: będzie sałatka z makreli, albo tuńczyka z puszki

I jak ?
Moim zdaniem jest ok, brakuje tylko NNKT, które mogłaś wrzucić do P, zamiast tego musli i na R ser żółty nie jest polecany.

A teraz moje niby R

ś:
owsianka ( 4 łyżki owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, 100ml mleka , łyżeczka budyniu waniliowego, serek wiejski 150g, 2 małe jabłka), miseczka sałatki wielo warzywnej (zjedzona w trakcie robienia owsianki) , kawa z mlekiem.

IIś:
jogurt naturalny 220g
4 łyżki zarodków pszennych,
garść malin, 8 śliwek, 3 marchewki

O: filet z pangi zapiekany w foli z przyprawami, cebula i łyżką siemienia lnianego
1 ziemniak, garść fasolki szparagowej
surówka z kapusty, marchewki, pomidorów i jabłka z sosem koperkowym.

P: 2 cienkie kromki żytniego, posmarowane cienko jogurtem naturalnym
4 plastry filetu z indyka
miseczka surówki z obiadu.

rower 1 h

K: serek wiejski 150g +
ok 100g jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka kakao naturalnego
pomidor.

w sumie 1700kcal z czego ok 300 spalone na rowerze
Stary 2008-08-08, 21:46   #4795
agness51
Zakorzenienie

Luźne U :

Śn : 3 duże kromki razowca z odtł. serem żółtym,sałatą,pomidorem,j ajkiem na twardo
IIŚn : mały szejk waniliowy
O : pierś z kurczaka,ryż brązowy,parę łyżek surówki z pekińskiej
K : 3 spore kawałki drożdżowego,dużo paluszków .

.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 07:44   #4796
sailormoon00011
Raczkowanie

U:

7:30- kiwi, 60g musli z mlekiem 2%

10:30- serek wiejski 150g, ogórek,pół grahamki, łyżeczka dżemu

13-14- Talerz żurku, sałatka z kapusty pekińskiej,piersi kurczaka i ogórków konserwowych

16-17- marchewka, 2 średnie jabłka

po 20- 100g sera białego z kapusta pekinska,szczypiorem,pomi dorem i łyżką slonecznika
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 09:25   #4797
LaSeniorita
Raczkowanie

U:
Ś: grahamka z twarożkiem, 2 plasterkami szynki, ogórkiem i pomidorem, szklanka kakao bez cukru, mandarynka
IIŚ: 250 g jogurtu 0% jagodowego z sanoka z garścią granoli orzechowej, mała kromka żytniego z szynką drobiową i rzodkiewką
O: 3 spore kawałki pizzy, filiżanka kawy bez cukru ( wypad z koleżankami na ploty)
1 gałka lodów karmelowych w wafelku
P: serek homo naturalny z cynamonem i migdałami
2 marchewki
1 h ćwiczeń siłowych
K: serek wiejski lekki z rzodkiewką, pomidorem i ogórkiem, 1 ciasteczko owsiane

Stary 2008-08-09, 13:22   #4798
Carmel Choco
Rozeznanie

U:
1.
serek wiejski 200g + Nescafe Frappe z mlekiem 1,5%
2. koszyczek malin
3. 7 kotletow sojowych gotowanych na bulionie + 50g kaszy gryczanej z warzywami + sałatka z 1 pomidorka, 2 ogorkow kiszonych, pół cebulki
4. deser lodowy z wedla (czekolada, bita śmietana itd:P)

dziewczyny bardzo proszę, czy tu będzie ok. 1700-1800 kcal?
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 13:31   #4799
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmel Choco Pokaż wiadomość
U:
1.
serek wiejski 200g + Nescafe Frappe z mlekiem 1,5%
2. koszyczek malin
3. 7 kotletow sojowych gotowanych na bulionie + 50g kaszy gryczanej z warzywami + sałatka z 1 pomidorka, 2 ogorkow kiszonych, pół cebulki
4. deser lodowy z wedla (czekolada, bita śmietana itd:P)

dziewczyny bardzo proszę, czy tu będzie ok. 1700-1800 kcal?
Ja obstawiam raczej koło 1100-1300 ^^
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 13:31   #4800
monochrome
Rozeznanie

Wczoraj było tak:

Śniadanie:
Owsianka - 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka, Jogobella malinowa, banan, 1/3 Fitelli bananowej, orzechy, migdały

II śniadanie:
Grahamka z bryndzą i pomidorem
Jabłko
KBW

III śniadanie:
Grahamka z żółtym serem, sałatą i ogórkiem
Wieśniak Piątnicy z "truskawką"

Obiad:
Zupa ogórkowa zabielana
Duży kawał smażonej panierowanej rybki
Sporo ziemniaczanego puree z masłem i śmietaną
Surówka z marchwi i kapusty

Deser:
Pączek od Bliklego ^^
Kawa z mlekiem

jeszcze podjadanie u koleżanki: nektarynka, parę kostek czekolady

Kolacja:
jakoś tak wyszło, że grubo po północy w warunkach polowych:
Kiełbaska z chlebem i musztardą

no i do tego dużo ruchu, chyba za mało zgromadziłam kcal jak na P. ;]

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości