|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Raczkowanie
|
Kardashi gratulacje!!!!!!!Mała przesłodka
![]() n0 a tak poza tym..... to kobity...ile wyście tu naskrobały.... zawsze weekend był taaki cichy Zdążyłam tylko tyle zobaczyć że kardashi urodziła... i że mamy nową koleżankę do tego z Wyspy ..Witamy ![]() ja jutro ide na wizyte i powtórne badania cukru...wizyta trwa 5 godzin...i jak sie nie wykłucisz to nawet mi USG nie zrobia...więc jak zwykle muszę "wdziać " bojową minę i powalczyć.... dzis też staram się byc mega ostrozna z jedzeniem... hm zobaczymy... Chyba teraz to ja jestem następna do odzenia??? Nie powiem że mi sie to podoba....tzn im bliżej porodu to wieksza panika... Kubuś ma juz 36 tygodni, rozpycha się na mega... w ciagu doby przybyło mi kilka rozstępów i jestem mega zła na nie.... Mój mąż wylatuje na 3 dni w ten piatek... i wiecie co zdałam sobie sprawe że to nasza pierwsza rozłąka od 2 lat które minęły od slubu....smiesznie bedzie nie mieć go obok w łóżku.... poprosiłam przyjaciólke żeby do mnie wpadła na dwa dni...jakoś nie mam ochoty byc sama tyle czasu...mam nadzieje że kubuś jeszcze jakos ten tydzien do powrotu taty tam posiedzi ![]() no dobra tyle u mnie...teraz spróbuje sie doczytac o u was.... ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Napisane przez sas ![]() dziekuje dziewczynki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat: Napisane przez enis84 ![]() hm powiem Ci że w związku tak czasami chyba jest u mnie jest niby oki, kochamy się bardzo i nie widzimy świata poza sobą ale ja tez nie mam jeszcze skonczonych studiów będę się bronić dopiero za rok i jestem na utrzymaniu męża, tzn on tylko zarabia ![]() szczerze to czasem chciałabym iśc do pracy i mieć swoje pieniądze, niby te pieniadze co mój mąż zarabia to są nasze wspólne ale ja się czasem tak czuję jakby to były tylko jego ![]() muszę sobie je przelewać na moje konto i tłumaczyć się na co potrzebuje, wiem że on nie robi tego specjalnie i mysli że ja sie z tym dobrze czuje ale czasem jak mam sie spowiadać po co aż tyle przelałam to mnie szlak trafia i wogóle czuje się przez to taka ogranczona ![]() wiem też że on robi to nieświadomie i napewno nie chcaił by żebym ja się źle z tym czuła ale poprostu czasem tak czuje a teraz jeszzcze w ciązy wszystko się bierze do siebie kasia "Kochane rozumiem was bo sama jakies 3 lata temu nie mialam pracy i zylismy z tego co zarabial tz no i wlasnie zdarzaly sie momenty gdzie tz potrafil cos wypomniec i nawet jak pozniej pracowalam i zarabialam i dzielilam jakis rachunek na pol to potrafil mi wypomniec ze przez iles tam miesiecy on sam wszystko placil... No ale wszystko zrozumialam jak role sie odwrocily bo w zeszlym roku przez recesje moj tz praktycznie nie zarabial bo jego firma robila praktycznie tylko na koszty, zreszta ludzie tez nie mieli kasy zeby placic itd itp. No i praktycznie zylismy z mojej pensji i wiedzac jak sama sie kiedys czulam to jednak tez mu niektore rzeczy wypominalam. Sama nie wiem czemu, po prostu brakowala mi z jego strony jakiejs takiej glupiej wdziecznosci co teraz wydaje mi sie smieszne i niepotrzebne tak wtedy chcialam zeby moja pomoc byla w jakis tam sposob rozpoznana. Nigdy o tym tz-owi nie mowilam, ale on na pewno czul sie zle z tym jak bylo. Wiec nie czujcie sie gorsze bo tu na pewno nie o to chodzi. Moze udaloby sie duzo zalagodzic jakims milym gestem?" Wiecie co.... to jest i będzie chyba dylemat na zawsze.... Ja jak nie pracowałam bo zdecydowałam sie na studia ...to bardzo sie tego bałam..że teraz to zero niezależności i wogle... ale wcale tak nie było... Myslę że kluczem jest pokazywanie drugiej stronie że to co robisz w domu, to na prawde ciezka wielogodzinna praca... np. że zmycie naczyc z cłego dnia to godzina czasu...dobry obiad prawie dwie... Wczraj wspominalismy z moim jak to było jak pracowałam (do lutego pracowałam wieczory i weekendy) że wogle sie nie widzieliśmy, że każdą niedziele spedzalam w pracy, a on nudząc sie w domku..itd...A oboje uwielbiamy takie tradycyjne niedziele, kościół pożadny obiad, spacerek i mnóstwo przytulanska na kanapie dla relaxu... Wiem ze mój mąż w pełni popiera to że chcę z maluszkiem w domku trochę czasu spedzić...nawet ostatnio jak przebąknęłam o tym że może w styczniu wróce na magisterke- to tak popatrzył i powiedział że takiego maluszka to żadnym obcym nie oddamy! Ale nie powiem..... dzis dostałam pierwszą tygodniówkę maciezyńskiego..i tak automatycznie pomyślałam...co za ulga nie muszę sie o nic prosić.....mimo że nie musiałam prosić o nic, przelewałam na swoje konto i tyle i mąż nigdy nie dał mi do zrozumienia że za dzo, wręcz on sam sie pytał ile chce, albo czy na pewno mi starczy na tydzień...ale przez 5mcy nie zarobiłam ani grosza..i chyba z tym tak zle mi było...
Jestem nie poprawnym dysortografem..proszę wybaczać wszelkie błędy Edytowane przez she 00 Czas edycji: 2010-05-24 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyne, we srode mam egzamin na prawko
![]() szkoda,ze nie widac, ze jestem w ciazy moze ktos laskawiej by popatrzyl. Dzisiaj jak zapisywalam sie, dziewczyna nie zdala bo nie potrafila poradzic sobie z otworzeniem maski samochodu - to jakis zart chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-24 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyznam Wam sie do czegos.... jak pomyślę o zrobieniu prawka to dostaje ataku paniki... Po prostu nie wyobrażam sobie siebie za kółkiem.... A tak strasznie chciałabym móc prowadzic- może teraz do niczego mi sie to nie przyda.... ale jak wrócimy do Pl to ja zginę bez samochodu, bo chcemy się na wsi budować..... Mam nadzieje że jak się kubus urodzi ...to sobie jakoś w główce wbiję że muszę i tyle...ale na razie zimny pot mnie oblewa na samą myśl o kółku...
![]() |
#4776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A wogle to ja generalnie się trochę buntuję od małego temu stereotypowi który teraz wymaga od kobiet rzeczy niemożiwych Kobieta MUSI: -robić karierę, byc oczytana i elokwentną -być cudowną matką (najlepiej co najmniej dwójki dzieci- tak by chcieli demografowie i zdrowy rozsądek pokoleniowy) -jej dom powinien być nienaganny, powinna świetnie gotowac , jeszcze lepiej piec, i umiec posprzatać 200metrów kwadratowych w kwadrans - do tego mieć nienaganną figurę, twarz jak z reklamy kosmetyków(najlepiej tych dla nastolatek ![]() Ja sie pytam kto normalny może sprostać tym wszystkim wymaganiom niezwariowawszy podczas zacharowywania się na śmierć? ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
No ja to jestem ciekawa jak nam pójdzie ta przeprowadzka w przyszłym tygodniu... i czy nie zacznę rodzić w trakcie... bo teraz jak mi się ta kość tak rozchodzi, to autentycznie chodzić nie moge czesto.... także bardzo rozsądnie sie za to zabraliście....
Jestem nie poprawnym dysortografem..proszę wybaczać wszelkie błędy Edytowane przez she 00 Czas edycji: 2010-05-24 o 14:46 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę że będąc w związku tak jest dobrze, bo nikt nie ma wyrzutów sumienia. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a on jest strasznie nie domyslny wiec chyba mi tego nie zaproponuje a ja dalej będę się meczyc z tą sytuacją ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na początku nawet była mowa żeby tak zrobić jak mówiłaś, ale potem jakoś było duzo innych rzeczy na głowie i się przestało na ten temat mówić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja dopiero teraz ale rano miałam kilka spraw do załatwienia... tak w ogóle to czuję się fatalnie !!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Kardashi- moje gratulacje, dzidziulka śliczna.. dużo zdrówka dla Was dziewczynki ![]() Karolinko.. trzymam kciukasy za wizytę, będzie dobrze... napisz po powrocie jak Filipek? główka do góry Pamelo.. Ty również napisz nam kochana jak tam fasolinki... trzymajcie się !!!!!!!
#4785 |
Zadomowienie
|
ale się rozpisałyście!!
karolinko, boli mnie nadal pęcherz i to jak.... czasem się dołuję i płakać mi się chce. wczoraj to w ogóle cały dzień ryczeć mi się chciało i bym wszystkich pozabijała, hormony też robią chyba swoje.............. ![]() dzisiaj na szczęście humorek dopisuje. latkoo, ja też się tak zamartwiam przed wizytami zawsze, a nigdy tak nie miałąm, nie wiem co się teraz w ciąży ze mną dzieje.... chyba staję się zatroskaną mamusią powoli... sas, współczuję ci, ja też bardzo długo nie miałąm pracy i teraz po macierzyńskim podzielę znów ten los, bo będę musiała poszukać czegoś. ale mój małż też kiedyś nie miał pracy i tylko ja pracowałam, takie jest życie raz na wozie raz pod wozem i trzeba się wzajemnie wspierać, a na pewno twój małż nie widzi twojej wartości w tym czy masz pracę czy nie. irsin, może to lekka przesada że ta laska nie zdała przez to, ale powinni takich rzeczy uczyć, bo potem ludzie są tak beznadziejni że lepiej żeby w ogóle autem nie jeździli. nie wiem, ja po prostu uważam, że prawko nie jest dla wszystkich i niektórzy nie powinni jeździć i jakbym miała zdawać np kilkanaście razy (bo wiem że są takie przypadki) to bym chyba dała za wygraną. a w polsce to rzeczywiście tak jak kasia napisała jest chamstwo na drogach, nikt cię nigdzie nie wpuści, sami kierowcy rajdowi, a z drugiej strony masa baranów za kierownicami.... ehh ![]() weronisiu, super, że już maleństwo daje ci kopy. to jest pięęęękne uczucie. anulka, nie mam pojęcia czemu ciebie się same takie złe rzeczy przytrafiają, normalnie szok. kurcze kobitko, musi się teraz los szybko odwrócić, my cię tu będziemy wspierać i na pewno fasolka ci te wszystkie twoje nieszczęścia wynagrodzi i będziesz mamą the beściarą! rinoa, tak mi przykro..... czyli tak jak wyczułaś, jednak @...... trzymaj się słońce jakoś! dziewczynki trzymam kciuki za wizyty i oczekuję dobrych wieści o maleństwach! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja jestem złotym kierowcą, naprawde bardzo sie staram i robie wszystko jak trzeba. Nigdy nie odwazylabym sie lamac przepisow bezsensu narazajac czyjes zdrowie/zycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Wtajemniczenie
|
Kardashi ja również przyłączam sie do gratulacji, czekamy na twój szybki powrót i relację!!!
Ja coś nie miałam weny pisania przez weekend, a dziś caly dzień nie mialm neta. Chcialam sie podzielić z wami informacją,że juz 2 osoba zwróciła mi uwage iz obniżył mi sie brzuch!!! poza tym od kiku dni odczuwam bóle w krzyżu jak na @. wiem nie wiekawie,, wizyta w czwartek. Carol a za twoją trzymam kciuki!!! Aha dziewczyny róbcie napady na lidla i biedronke sa fajne dzidziuchowe pierdułki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Dzięuję kochane moje
![]() ![]() ![]() ![]() Anulko kochanie moje, może rzeczywiście to jakieś wredne uczulenie?! Jak Ci ni eprzejdzie idź w pl do lekarza, na pewno pomoże. Kasiu nie nastraszyłaś mnie kochanie ![]() She rób prawko, rób, naprawdę warto, ja nie wyobrazam sobie teraz go nie miec, nie martw sie, nie jest to takie straszne ![]() Moniczko kochanie, faceci maja rozne fazy i dziewczynki Ci dobrze radzą, ja sie dołączam do nich, przejdzie mu i będzie wszystko dobrze ![]() Co do kont, to u nas znowu wszystko jest na mnie ![]() ![]() Kochane i trzymam kciuki za egzaminki !!!!!!!! Ok kochane zmykam cos zjeśc i będe sie szykowac na wyjscie, raz jeszcze dziekuje za kciuki ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-05-24 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
hej kochane.
ja wlasnie przelezalam popoludnie w lozku bo jakos mnie zmoglo plus mam dodatkowo problemy zoladkowe. TZ mnie chwilowo odcial od internetu bo sam sie przestraszyl tymi rumieniami i zakazal czytania glupot.. jutro ide do lekarza bo sie zaczelam martwic nie na zarty. pewnie to nic groznego, mam nadzieje. latkoo, Kasiu, metropolitan dzieki za wsparcie ![]() u nas sie zrobilo szaro i zaraz zacznie lac albo bedzie burza grrr... a jak u waS? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też szaro, do tego strasznie wieje i chyba będzie jakaś burza ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
Kochane jestem mamą pięknej, ślicznej zdrowej fasolki
![]() ![]() ![]() ![]() SERDUSZKO biło przecudownie, to był najpiekniejszy widok na swiecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zostałam zważona, cisnienie zmierzone, karta ciazy zalozona termin na 7stycznia 2011 ![]() ![]() ![]() ale sie swoje wyczekalam lekarz sie spóźnił, dużo pacjentek, kazda po 30min... ale po wizycie pojechalismy na zakupy... no i upatrzylam sobie sliczne sandałki w ccc, i jak tylko bedzie cieplej to pojade je sobie kupic ![]() zdjecia wkleje jutro dzis padam ze zmeczania o.k ![]() ![]() ![]()
#4793 |
Rozeznanie
|
Pamela - moje gratulacje kochana, dbaj teraz o siebie.. bo serduszka masz dwa.... Twoja dzidziulka potrzebuje teraz dużo spokoju i odpoczynku... dużo zdrówka życzę dla Ciebie i Twojej fasolki
![]() ![]()
#4794 |
Zadomowienie
|
Pamela, gratuluję!
anulka, nie robisz z siebie żadnej sieroty tylko tak to w życiu już jest, że nieszczęścia chodzą parami, poza tym jeśli o mnie chodzi to możesz narzekać do woli, bo ostatnio sama czuję sie jak taka sierota i ofiara losu, przez ten pęcherz no i odkąd mi z cycoli poleciało, to też jakiś mam kryzys osobowościowy, czuję się jakaś taka nieatrakcyjna, Tż się ze mnie śmieje, ale ja to w sobie jakoś tak przeżywam, nie wiem.... ![]() dzisiaj pociesza mnie to, że maleństwo mnie kopie jak szalone, chyba będzie jakaś tancerka czy cuś.... oby nie go go ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja po wizycie, szyjka twarda, zamknięta, nieskrócona. Filipuś waży 2112 dkg ![]() ![]() ![]() Anulko kochanie, marudź ile wlezie, każda z nas to robi i kazda z nas potrzebuje pocieszenia i wsparcia, trzymam kciuki kochanie za wizytę, mam nadzieję, że to zwykłe uczulenie!! ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4797 |
Rozeznanie
|
Karolinko, tak się cieszę , że u Was wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() Filuś to już duży chłopczyk... No to Wam już dużo nie zostało, dacie radę.. ![]() ![]() ![]() A ja się dzisiaj coś meczę.. nie wiem czy coś z pęcherzem... biegam co chwilkę do wc, zrobię trochę i za chwilkę znowu biegnę... ogólnie czuję takie parcie na pęcherz, nie wiem czy boli mnie kręgosłup czy to nerki... pobolewa mnie podbrzusze.. ach, bardzo się denerwuję...
![]() |
#4798 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() DZIEWCZYNKI 3mjcie kciuki jutro mam znowu egz na prawko ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Rozeznanie
|
Metropolitan, podczytałam kochana, że Ty masz problemy z pęcherzem.. co na to bierzesz skarbie?
A moja dzidziulka bryka co raz mocniej.. no ale co tam.. leci nam już 20 tydzień, o mamo jak to zleciało... ![]()
#4800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kotus a może maluszek sie położył koło albo na pęcherzu i to dlatego! Mnie jak Filip naciśnie na pęcherz to w momencie mam wrażenie, ze się posiusiam. A wiesz, na każdym etapie ciąży moga być jakieś uciski, najlepiej zadzwoń do lekarza niech Cię zbada, nie możesz sie zamartwiać! Mam jednak kochana nadzieję, że to paskudztwo Ci przejdzie samo! ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() Ja trzymam 4 kciuki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.