|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
moja wlasnie usnela, jak ja ja kocham a zwlaszxza ze ona bez problemowo sama usypia w lozeczku
![]() ![]() moja raz usnela w hustawce ale jakos tak skrzywiona ze ja wyjelam...glowke jakos tak miala nie tak jak trzeba a jak jej prostowalam to znowu jej leciala;/ ale jak widzisz ze chyba jej wygodnie bo to taka pollezaca hustawka prawda?
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
Darusiu moj tez tak pieknie zasypia w lozeczku, czasem pomedzi,ale wtedy go biore, poprzytulam i myk z powrotem do wyrka i spi
![]() W tych pollezacych dzieciaczkom fajnie sie spi, ale moj ostatnio cos woli fotelik samochodowy ![]()
#4773 |
Zadomowienie
|
Karolinko, myślisz???? jeju. dzięki bo wszyscy mówią że do TŻa....
Daarusia dopiero teraz zczaiłam że wstawiłaś fotkę Oliwki.... jest ślicznym buziaczkiem. w ogóle już to pisałam 1000 razy ale te nasze dzieci wątkowe są naprawdę wyjątkowo śliczne nie sądzicie? no nie będę jej przekładać zwłaszcza że już chyba pospała....... kurczę... chyba ją wezmę na psacerek, bo słoneczko łądnie wygląda zza chmurki. poza tym muszę iść do sklepu bo nie mam co jeść! mniam właśnie wpierniczyłam batona. powiem wam że mała jest kochana bo mimo że tylko piersią ją karmię, to prawie wszystko wpierniczam no oprócz takich wzdymających i bardzo ciężkich. ale nawer schaboszczaka czasem wsunę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
ja malej nie sadzalam jakos ani w foteliku a w hustawce raz zasnela, tak to ja tylko rozbawia
![]() no to jest extra ze dzieci takie grzeczne. Ja jak bylam w ciazy przyrzeklam sobie ze nawet jak bedzie tydzien placzu to naucze mala spac w lozeczku i zadnego noszenia na rekach ![]() obylo sie bez tygodniowego placzu i noszenia tez nie nauczona ![]()
![]() |
#4775 |
Zadomowienie
|
Metropolitan jak spi to ja zostaw, na pewno nic jej nie bedzie
![]() Carol Ania tez sie gapi w aparat i cisza, nic nie chce robic, ale ja tak dlugo stoje z tym aparatem az przestanie ja tak interesowac, no i zdjecia robie z daleka i pozniej kadruje bo jak jej postawie aparat przed nos to wiadomo ze wtedy bedzie sie na niego tylko gapic ![]() ![]() No Ania tez sama usypia w lozeczku. Gada sobie do zabawek tak dlugo az jej powieki robia sie ciezkie i spi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Kochane Skorpionek jest w szpitalu!!!!!!!!!!!!!!!!R ozwarcie postepuje,skurcze sie nasilaja, ale daje rade! Kubus wg usg ma 3300-3400. Przesyla Wam buziaczki!
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-10-23 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zadomowienie
|
no to trzymam kciuki!!!!
kurcze moja sama nie zaśnie raczej i musze ja nosic i nosic..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
super!!!!!!!!!!!!
wkoncu sie doczekalas skorpioniku!!! powodzenia i jak najmniej bolu!!!! czekamy!
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam, ze sie nie odezwalam, ale nie wzielam od zadnej nr telefonu
![]() No wiec, rozpakowalysmy sie 19 .10 o 5 rano. Rodzilam SN, bez zzo ![]() o 19 odeszly mi wody, pojechalismy do szpitala, tam zero rozwarcia i czekanie- lezelismy sobie zTZ, masowal mnie, ogladalismy film, bylo cakiem wesolo do... 2 nad ranem kiedy zaczely sie potezniejsze skurcze, coraz mocniejsze- po 4 wyladowalam na fotelu i po niecalej godzinie wypchalam mala ![]() Miala 56 cm i 3000 gram (gdzie te ponad 4 ,ktorymi mnie straszyli? ![]() TZ byl ze mna przy porodzie, spidal sie dobrze-pomagal mi i kazal oddychac dolem i skupiac sie na oddychaniu i takie tam. Trafila mi sie super polozna! Gorsze rzeczy dzialy sie po porodzie, czyli zszywanie, dwa dni pozniej lyzeczkowanie i na koniec lewatywa ![]() przezylam chyba wszystko ![]() pracuje z mala nad karmieniem, jest coraz lepiej- a bardzo sie martwilam bo na poczatku niby ssala, ale nic nie lecialo. Jest sliczna i robi piekne miny i w ogole zakochana jestem w niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
gratulacje dzielna kobietko!
mnie kiedys chciala pouczac kuzynka ktora miala dwie cesarki na zyczenie robione;D smieszna troszke bo o normalnym porodzie przeciez nic nie mogla wiesdziec...
![]() |
#4782 |
Zadomowienie
|
irsin jeszcze raz gratulacje! malutka jest ślicznością, kolejna piękność w naszym klubiku
![]() w sumie wydaje się że poród miałaś w miarę niezły... jeśli w ogóle poród może być w miarę niezły...... ![]() ja byłam z Blanką na spacerku i kupiłam jej czapę i rajstopki. I łaziłam za linomagiem z różową nakrętką i w żadnej aptece nie było... muszę zamówić w necie... aha, irsin...jak ma maluszek na imię????????????????????? ????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
sliczna kruszynka!
bosheeeeeeeeeee kiedy moja taka byla?????? nooo taka to nie byla ale ze taka malutka i taka gapa a teraz? cwaniara jedna! jak sie kulac nie chce to po calym pokoju przepelznie jak gasiennica.
![]() |
#4784 |
Zadomowienie
|
darusia.... ja przy drugim dziecku też sobie zażyczę cesarkę na życzenie... sorry, ale dla mnie poród to była męka, której już nie chcę przeżywać drugi raz.... no chyba że się odważę na zzo.... ale po moich przebojach ze znieczuleniem to nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
ja jestem szczesliwa ze moglam urodzic sn bo to bylo cholernie bolace ale tak samo jak bolace tak jakos mnie to uczuciowo bardzo zmienilo! i to bardzo na prawde az sama sobie sie dziwie,ze mozna smiac się plakac z bolu i szczescia jednoczesnie.
Polozne trafily mi isie najgorsze jakie mogly i do tego w srodku swiat to termin nie za ciekawy na Polskie szpitale, masakra jakas ale mimo wszystko jestem szczesliwa ze rodzilam sn, gdybym przy 2 dziecku miala miec cesarskie ciecie tez bym sie chyba nie opierala chociaz jua bardzo szybko doszlam do siebie bo po 6 godzinach siedzialam na fotelu po turecku z lapem na kolanach i wklejalam wam zdjecia oliwki ![]()
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Irsin gratulacje kochana raz jeszcze! Mała jest przepiekna!!!!!!!!!!!A z opisu wyglada na to,ze porod tez mialas niezly
![]() Karolinko ja Ci powiem,że sama nie wiem co jest gorsze sn czy cc, przezylam oba i z Ola bolalo jak szlag i myslalam,ze wykituje, krocze bolalo jak szlag,przy cc rana bolala tez dlugo,ale tylko to i ta 1 doba byla koszmarna,ale chyba cc wole ![]() ![]() A ja mam wiesci!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Kasia urodzila SN o 16:15 Kubusia !!!!!!!!!!!!!! Wazy 3400 i ma 59 cm i 10 pkt !!!!!!!!!!!!!!!! Fotka bedzie jutro ![]() ![]() Kasienko raz jeszcze gratulacje z calego serca, nareszcie masz Kubusia przy sobie!! ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-10-23 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
DOCZEKAŁA SIE W KONCU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRATULACJE KOCHANA!!!! Wszystkiego dobrego dla was
![]() |
#4788 |
Zadomowienie
|
No prosze jakie super wiesci
![]() ![]() irsin jeszcze raz gratuluje, Jagodka jest sliczna ![]() Jesli chodzi o porod to ja sama juz nie wiem bo moj nie byl ciezki wiec nie moge powiedziec ze wole cc bo sn jest straszne. Ale wierze ze kobiety moga miec traume po porodach sn i nigdy bym nie powiedziala ze wybieranie cesarki na zyczenie to glupota czy egoizm bo nie mi kogos osadzac i mierzyc wlasna miara. Kazda z nas jest inna i inaczej wszystko przezywamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() nie dam rady was nadrobic ![]() ale GRATULUJE IRSIN I KASI ![]() ![]() ![]() u mnie hm... po 10 dniach w pracy ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
no prosze chwile mnie nie bylo a tu znowu nowy dzidzius!! IRSIN gratulacje!!!!!
ja przepraszam, ze tak od czasu do czaus, ale kiepsko sie czulam, plus jestem w PL a teraz u rodzicow, wiec musze soedzic z nimi troche czasu , jutro wracam do Oslo, wiec was nadrobie. w czwartek bylam u olekarza, dzidzia miala 4,74 cm, sprawdzil jej fald karkowy i kosc nosowa i wszystko ok, powiedzial, ze rozwija sie ksiazkowo i kazal sie nic nie martwic! dodatkowo wywalilo mi od razu brzuch na drugi dzien po wizycie, smialam sie ze nerwy mi puscily ![]() ![]() poza tym juz zaraz zaczne 13 tydzien!!! nie wiem jak was nadrobie, bede chyba jutro cale popoludnie siedziec i was doczytywac. pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zadomowienie
|
ja też nie potępiam ani takich ani takich porodów, absolutnie! po prostu mam niezbyt dobre wspomnienia po tych moich przejściach... ale to jest trochę tak: zaraz po porodzie mówiłam do tża że nigdy więcej nie chcę rodzić i kolejne adoptujemy żebym już nie musiała rodzić, później mówiłam że kolejny poród tylko cesarka na życzenie i to od razu pod ogólną narkozą, potem znowu mówiłam że może spróbuję SN ale z zzo... a tak naprawdę, to zobaczymy, bo mi te lęki poporodowe tak wracają falami i znikają...
Skorpionek, wieeelkie gratulacje!!!!! ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- anula, to ty masz rodziców w częstochowie??? trzeba było dać znać to byś do nas dzisiaj na spacerku dołączyła! ale by było fajowo ![]() irsin, wiem, już sobie sprawdziłam przecież na liście, ciemna baba ze mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
no popatrz Metropolitan a pamietalam, ze ty jestes tez z Czestochowy noooo.... ze tez nie pomyslalam, uciekam sobie z nimi posiedziec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Wtajemniczenie
|
Skorpionku no to się doczekałaś!!!!Gratuluję!! !Teraz czekam na foty!!!
Anulko super że u was wszystko ok.Ja mialam tylko usg genetyczne.Moim zdaniem jak usg wyszlo dobre, nie bylo w rodzinie wad i wiek jest ponizej 35 to nie ma sensu sie stresować i robić dalsze badania. Śliczne te maleństwa nasze! Tak z jednej strony trochę żałuje, że Maja tak szybko rosnie, a z drugiej juz sie nie mogę doczekać az zacznie raczkowac, potem chodzic, mowic mama itp. Maja wykąpana i śpi.Dzisiaj miała podwojna kapiel bo jak ją z kąpieli wyciagnęłam na przewijak to obsiusiała się cała...Śmiała sie brojara jedna z tego ze szok. No i mam za soba drugi pierwszy raz ![]()
#4797 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny!
ja się ostatnio nie udzielam, bo jakoś nie mam nastroju, jakoś częściej dopada mnie jesienna deprecha i tak jakoś mi smutno, z resztą mam trochę problemów, ale nie chcę Was tym zadręczać, gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamuśkom i pozdrawiam całą resztę, mam nadzieję że trzymacie się zdrowo, ja za tydzień wyjeżdżam do koleżanki, jadę sama na kilka dni bo muszę odpocząć od męża i rodziców, dostaję już szału siedząc cały czas w domu, że też w naszym kraju jest tak ciężko z robotą, nie mogę nic znaleźć a szukam już tak długo... nie wiem co jest ze mną nie tak że nikt mnie nie chce zatrudnić, a jak zatrudni to zwalnia po miesiącu albo nawet wcześniej bez słowa wyjaśnienia, ehhh do doopy z takim krajem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
Hej skarbki
![]() Katarek powolutku przechodzi ![]() Anulka super wiesci ![]() ![]() ![]() ![]() Rinoa kochana nie doluj sie, na pewno znajdziesz pracke jak Moniczka, tez dlugo szukala,ale sie udalo! A wyjazd dobrze Ci zrobi! Ja tez bym gdzies sie urwala choc na 1 dzien ![]() Irsin gon tza do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech Ci pomaga ile wlezie!Moj cale 50 dni kapal malego i robil wszystko i jeszce mnie snadanka, kolacyjki i wyreczal ile sie dalo, teraz jak ja juz sie pozbieralam i czuje sie super, to ja robie wszystko,a on pracuje, bo w koncu ktos musiale w kazdej wolnej chwili pomaga. Nie mozesz go przyzwyczaic,ze Ty wszystko robisz, bo tak juz zostanie, potem bedzie mial wymowke,ze on nie umie zrobic tego czy tamtego! Monisiu kochanie no nareszcie jestes! Biedaczku odpocznij ile sie da, b na pewno taka robota wymeczy strasznie. A jak sie czujesz ?? ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Gosienko ale aparatka z Majusi ![]() ![]() Gratuluje 2 pierwszego razu!! ![]() My nawet teraz nie mamy czasu na przytulanki, a ja sie boje i pewnie zanim nie dostane@ to nic nie bedzie, ale specjalnie nei tesknie za nimi ![]()
#4799 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() zdecydowalismy ze na roczek jej kolczyczki zrobimy.
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Darusiu i super, ja Olci przekłułam uszka dopiero jak miała 3 latka, ale teraz bym wcześniej to zrobiła
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.