Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-23, 15:57   #4771
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Czy orientujecie się może ile kosztuje badanie moczu ,morfologia i obciążenie glukozą??jutro rano idę i chcę się przygotowac
kochanie badanie moczu 5 zł, morfologia koło 8 zł a glukoza chyba też 5 zł (ale glukozę sobie wcześniej kup w aptece- koło 3-4 zł).
Tak jest u mnie w przychodni Cena nie przekracza 10 zł bynajmniej

Znalazłam wyniki i tam mam kwotę za ostatnie badania- mocz, morfo i glukoza zapłaciłam równe 23 zł

klaurencja teraz to będzie mega spammmmmm

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-23 o 16:00
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 15:58   #4772
uska000
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Neska ja widzialam i poszlam kupic promocja byla normalnie 6 zl;p

znowu mam nerwy na tzta;/ ehh

widac ze Agatek wrocil ruch na forum i jak na dworcu

glukoza ok 35-40zl mocz 10 morfologia ok 25 u mnie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 15:59   #4773
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
kochanie badanie moczu 5 zł, morfologia koło 8 zł a glukoza chyba też 5 zł (ale glukozę sobie wcześniej kup w aptece- koło 3-4 zł).

Dziękuje Agatek
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 16:02   #4774
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

widac ze Agatek wrocil ruch na forum i jak na dworcu

muszę troszkę Was zmusić do pisania a tż się nie przejmuj- mój też mnie wnerwia

że ile??????!!!!!! glukoza 35 zł?????? morfo 25???

<spadłam z konia>

Stary 2011-10-23, 16:03   #4775
uska000
Zadomowienie

Cytat:
muszę troszkę Was zmusić do pisania a tż się nie przejmuj- mój też mnie wnerwia

że ile??????!!!!!! glukoza 35 zł?????? morfo 25???

<spadłam z konia>
wlasnie tak czytam ile u Ciebie i zastanawiam sie o co chodzi... glukoza 75g 3 razy pobieranie krwi kosztuje u mnie 35zl

a morfo 20 albo 25 ;/

aa bo jest roznica miedzy glukoza a glukoza;p
zwykla glukoza u mnie 8zl plus proszek
glukoza krzywa 35 z proszkiem
morfo 20 zl
mocz 10 zl

az weszlam na cennik bo nie moglam uwierzyc ze taka roznica;/

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-10-23 o 16:07
Stary 2011-10-23, 16:13   #4776
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:

Znalazłam wyniki i tam mam kwotę za ostatnie badania- mocz, morfo i glukoza zapłaciłam równe 23 zł

no to spam-spam-spamujemy!

mam nadzieję, że do stycznia się jeszcze zobaczymy... przeczytamy?
Stary 2011-10-23, 16:28   #4777
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie tak czytam ile u Ciebie i zastanawiam sie o co chodzi... glukoza 75g 3 razy pobieranie krwi kosztuje u mnie 35zl

a morfo 20 albo 25 ;/

aa bo jest roznica miedzy glukoza a glukoza;p
zwykla glukoza u mnie 8zl plus proszek
glukoza krzywa 35 z proszkiem
morfo 20 zl
mocz 10 zl

az weszlam na cennik bo nie moglam uwierzyc ze taka roznica;/
zdzierają strasznie!!!!!!!!!
ja za glukozę (po rzyganku) nie płaciłam drugi raz w przychodni- tylko dokupiłam proszek a ja nie wiem jaką glukozę mi robili najpierw pobrali krew- chyba 2 x do morfo a drugą do ocenienia glukozy przed obciążeniem i mieli mi znów pobierać po 2h no ale nie pobrali, bo haft.

Zależy od przychodni- ale u Ciebie nieźle sobie wywalili ceny

Stary 2011-10-23, 16:32   #4778
MartuNiunia87
Rozeznanie

aaa mam do nadrobienia chyba z milion stron... łeeee:P, ale to potem. Generalnie dzidzia robi sobie ostatnio plac zabaw chyba w moim brzusiu :P, mój gin najpierw miał dyżur, potem go nie było a obecnie chyba se urlopa walnął i tym sposobem moja wizyta spadła na 4 listopada wrr.. a ja bym już chciała wiedzieć jak się dzidzia ma... ale ok poczekam bo co mi pozostało...

A tak w ogóle to wkroczyłyśmy z malutką w 24 tydzień

Imię dalej wisi pod znakiem zapytania, tzn wacha się pomiędzy Jagodą i Majką hehe kiedy ja już stwierdziłam, że chyba jednak Jagoda, to TŻ stwierdził, że chyba jednak Majka bo Jagoda to może zbyt jakoś "wymyślnie" będzie i dzidzia będzie mieć później kompleksy tzn mi się oba podobają - stąd ten dylemat - ale jak już się skłaniam w którąś stronę to TŻ odwrotnie ;P hehe

Zrobimy losowanie chyba na porodówce
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 16:33   #4779
NataliaM1103
Rozeznanie

w takim razie zobaczymy jutro ile kosztuje u mnie
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 16:35   #4780
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie zobaczymy jutro ile kosztuje u mnie
słuchaj... Ty weź ze sobą od razu jakieś 100 zł, bo wiesz, nigdy nic nie wiadomo jak widać na załączonym obrazku

Ok, dziewczyneczki- idę na kompa stacjonarnego zmienić na liście wyprawkowej co kupiłam i za ile bo na kartce w domu mam tak pomazane, że wstyd muszę mężowi zaprezentować jak to teraz wygląda

Stary 2011-10-23, 16:40   #4781
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
zdzierają strasznie!!!!!!!!!
ja za glukozę (po rzyganku) nie płaciłam drugi raz w przychodni- tylko dokupiłam proszek a ja nie wiem jaką glukozę mi robili najpierw pobrali krew- chyba 2 x do morfo a drugą do ocenienia glukozy przed obciążeniem i mieli mi znów pobierać po 2h no ale nie pobrali, bo haft.

Zależy od przychodni- ale u Ciebie nieźle sobie wywalili ceny
Czyli brzmi jak krzywa cukrowa :P bo krzywa cukrowa to "badanie które polega na trzykrotnym pobraniu krwi i oznaczeniu w tych próbkach poziomu glukozy. Pierwsze pobranie jest na czczo, następnie pacjent dostaje do wypicia przygotowany przez pielęgniarkę roztwór wspomnianych 75 g glukozy w 300 ml wody i po 1 oraz 2 godzinach od tego momentu wykonane jest dwukrotnie pobranie krwi."
Ale generalnie służba zdrowia to sobie dobrze zarabia teraz na biednych pacjentach, którzy jakby nie było składkę zdrowotną płacą, a jak przychodzi co do czego to i tak trzeba się szarpnąć za kieszeń

Jak z synkiem byłam w ciąży, chodziłam do przychodni kolejowej, tam to badanie miałam za darmo musiałam kupić tylko glukozę, teraz chodzę do przychodni takiej pól na pół - tzn. prywatna przychodnia, która ma podpisana umowę z NFZ więc za wizytę i badania nie płacę (oprócz badania na toksoplazmozę póki co), no wiadomo - glukozę trzeba sobie kupić, ale to to już są grosze w porówaniu z tym cennikiem jaki tu dziewczyny prezentują
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 16:48   #4782
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Dzieeeeń dobryyyy! U mnie dziś na suwaczku 31tcŁo matko, zaczynam się bać. Kurczak, zawsze jak się przebudzę w nocy to pierwsze co robie to dotykam brzusia, bo mam takie dziwne wrażenie, że znikł. Też tak macie
już 31?! ale to brzmi juz poważnie! ale masz juz coraz bliżej do ujrzenia maluszka mnie mała budzi rano głodomor mały ale zawsze dotykam brzusia ja wstaję
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dobry.

Dzis przesuniecie czasu? Ale kicha :/ Jak ja nie lubie tej pory roku..
w przyszłym tyg dopiero

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
. Moj chciał juz we wrześniu łóżeczko rozkładać

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Hej laski pogoda za oknem nie nastraja dziś optymistycznie, mam nadzieję że dziś będzie lepszy dzien niż wczoraj - nic mi nie wychodziło.... ugotowałam zupę z jakimiś białymi robalami nie wiem z których warzyw cała do wc poszła, na szczęscie nalewając ją do talerza wykryłam paskudztwa ale okropnie było mi szkoda bo to ogórkowa z pysznych domowych ogóreczków. |Potem nie wyszedł mi placek drożdzowy z maszyny zawsze wchodził, składniki świeże, maszyna sama wyrabia wiec o co kaman ehh a dziś chcę zrobić gołąbki, ciekawe co się spier.niczy

super u nas to bardzo drogi sklep ale mają milusie rzeczy, może na przecenach zimowych coś upoluję o ile jeszcze zdążę

buuu biedulinko nasza a czemu masz doła?

do mnie też to nie dociera jakoś nie mogę uwierzyć że za 11 tyg pojawi się nasz synek

dokładnie, ostatnia noc z sob na ndz października

udanych zakupów i polowania na wózki

staramy się żeby było co nazdrabiać

co noc cierpisz na bezsenność ja mam czasem problemy z zaśnięciem i odbija mi się czy zgaga męczy i przez to zasnąć szybko nie mogę...
Zrób sobie jakieś usypiające kakao, wycisz się i spróbuj zdrzemnąć, może ci sie uda!
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Zanim się przywitam to powiem że mało zawału nie dostałam jak przeczytałam wiadomość Renaty o przesunieciu czasu, bo ja nigdy nie wiem w która stronę a za równą godzinę mam do pracy. Już myślałam ze sie spóźnię....uff to dopiero za tydzień.....no i w sumie już wiem że to na moją korzyść by było ewentualne przesunięcie czasu

No to się moge przywitać
Cześc mamuśki
przepraszam za zamieszanie, wybaczysz
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
w tamtym tygodniu dostałam paczkę ze street comu z produktami johnsona dla dzieci. Dostałam 4 pełnowymiarowe produkty (płyn do mycia, krem na pupę, krem pielęgnacyjny i mleczko pielęgnacyjne) i 48 próbek do rozdania Normalnie ale jestem happy, nie spodziewałam się aż tak wypasionej paczuszki
możecie się tam zalogować, oni teraz co chwilę mają jakieś kampanie dla dzieci (ja dostałam od nich już mleko gerber 2 i kaszki do picia nestle i teraz tego johnsona)
oo jak fajnie musze popatrzec na te stronkę koniecznie!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 17:19   #4783
Zadomowienie

Cytat:

No i się chwalę znowu.........dzisiaj skończyłam 30 tydzień....pozostał ostatni kwartał

Lecę się zbierać do pracy........
do wieczorka
mam nadzieje że w pracy było znośnieno i gratulacje30tyg
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Doobry
Ech jaka paskudna pogoda, byłam z psem na dworku - zimno jak diabli.
Czekam na TŻ-a, ciekawe w jakim stanie wróci po wczorajszym pępkowym. Jak zadzwoniłam do niego to pierwsze co to zapytał o... rosołek chyba kaca ma. To niestety jego ostatnie imprezowe podrygi, jak córa na świat przyjdzie to TŻ-cikowi się skończy Sam tego chciał
haha to tak jak mojemu, tez mu powiedziałam że jak dzidzia się urodzi to może zapominieć o jakiś wychodnych przez pewien czas
Cytat:
Niczemu nie powinnam sie dziwić, nastał weekend, od piątku nie widziałam się z TŻtem i to nie dlatego, ze nie ma czasu, a dlatego, że ma mnie gdzieś. Oddzwonic tez nie umie, odpisac nie umie, nawet telefonu nie odbiera. Ja nie wiem na co ja jeszcze liczę, bo na pewno nie na cudowną odmianę. Ja potrzebuję mężczyzny , a nie takiego nieodpowiedzialnego dzieciaka.
Zosia powinnaś go odsunąc od siebie i zobaczyć jak wtedy zareaguje...
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Mojej przyjaciółki męża szwagierka ma romans z tej przyjaciółki męża bratową Trudno mi nawet to było napisać, żeby zrozumieć Jak w Modzie na sukces

A ja myślałam, że tylko mnie dotyczy problem zatkanych uszu... Też na to cierpię i strasznie mi się to nie podoba :/ Wczoraj było u mnie w kościele święto - wprowadzenie relikwii Jana Pawła II i całą mszę miałam zatkane jedno ucho Ale po mszy było fajnie, bo ksiądz zamówił dla wiernych papieskie kremówki ORYGINALNE

Byłam wczoraj u siostry i dostałam od niej m. in. 10 pieluch tetrowych, 1 komplet pościeli (dokupię jeszcze 2), śpiworek, matę edukacyjną, troszkę ubranek Dodatkowo w C&A kupiłam 6 szt. body, spodenki jeansowe, bluzeczkę a dla siebie w H&M rajstopy ciążowe Jutro muszę to wszystko posegregować rozmiarami, żeby wiedzieć co dokupić dla Dzidka, bo teraz to już mam co do segregowania
haha ale moda na sukces ja i tak nic z tego nie zrozumiałam
ale macie fajnego księdza u nas jeszcze nigdy żadnego żarełka nie było
a siostra fajna sprawa! mój brat to póki co nic nie kupił(a będzie chrzestnym) no ale to facet to się raczej nie dziwię
Cytat:
Patrzcie jakie piękne... prezent jak znalazł na chrzest lub roczek
http://allegro.pl/wozek-chrzest-rocz...html?source=oo
Są jeszcze taki buciki, smoczki i grzechotki
ja taką łyżeczkę podarowałam chrześnicy na chrzest, świetna pamiątka polecam! zwłaszcza że je z tej łyżeczki więc tez przydatna
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
czesc brzuchatki
Postanowilam od dzis sie oszczedzac . Tzn. ogarnelam dom, posprzatalam zabawki mlodej, pomylam gary i teraz leze na kanapie z lapotem, pije kawke i jem paczka, nie zamierzam odkurzac (a zawsze to robie w niedziele) tylko zlece mezowi jak wstanie (proboje go budzic od godziny ale jest kaput po nocce). Korci mnie umyc lazienke ale nie chce wdychac chemii . Kurcze no trudno mnie posadzic na du..pie . Ale mialam wczoraj po przytulankach bolesne skurcze brzucha ze nawet tz sie przestraszyl i kazal mi wiecej lezec wiec musze troche poleniuchowac, mimo ze nie lubie bo glupio mi jak nic nie robie.

No i co do szlafroka to ja nawet nie zabieram na porodowke. Poprzednio wzielam, miejsca w torbie jajal 3/4 a nie uzylam ani razu bo byl upal na oddziale, tak grzeja ze masakra, musialam sobie wiatrka wlaczac na porodowce bo cala spocona bylam
no to rzeczywiście odpoczęłaśja się staram jak mogę ale i tak jakoś średnio mi to wychodzi...
co do szlafroka to racja w szpitalu jak teraz byłam to takiego grubszego w ogóle nie wkładałam a zajmował tyle miejsca w torbie że szok muszę zainwestować w cieniutki w szpitalach to zawsze upały
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

w każdym razie mi nic nie wycieka jeszcze z biustu ale we wkładki się w rossmanie zaopatrzyłam (Agatku moje jeszcze tańsze były bo 30 szt 5 zł )

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

A ja mam własnie taki misiowo-grubaśny szlafrok żółty w białe owieczki ale nie chcę go brac do szpitala bo za grubasny dlatego kupię na all jakis najtańszy tylko do porodu...bo nie chcę z gołym tyłkiem latac po korytarzach

w rossmanie mówisz? to sobie skoczę po takowedzięki
właśnie mam zamiar tez taki tani szlafrok byle jaki tylko do szpitala kupić
Cytat:

mi też leci z jednej więcej niż w drugiej... i to leci z tej piersi co jest większa zobaczymy czy będę miała to samo 'po' porodzie

Wiecie co?? Wychowałam bezczelnego kota wstaję o 11, a on co? leżał na mojej miejscówie- fotelu od tej godziny do 14.20 i ja go proszę, grożę żeby zszedł, żeby się wziął za siebie a on nic totalna olewka. I jeszcze na bezczela mruży oczy, i pokazuje jak mu dobrze i przyjemnie leżakować- no myślałam, że padnę
Zszedł dopiero teraz, kiedy zdążyłam zjeść, wypić kakao, herbatę, i zasiadłam do kompa- złośliwiec mały
Oto dowód w sprawie:
u mnie leci więcej z lewej tej mniejszejhehe
a kota masz bezczelnego!
Cytat:

masakra jakie ceny!!! nie mów że jeszcze prywatnie chodzisz do gienka??chyba z torbami chcą tak u was pacjentów puścić
u mnie ceny też mniej więcej takie jak u Agatka

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-23, 17:27   #4784
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Chwale sie

Cytat:
czesc mamuski nie pojechalam do szkoly cala noc lazilam zamiast spac;(

moze pojade da 14 na jeden wyklad narazie nie mam sily;(
Bidulka

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Hej laski pogoda za oknem nie nastraja dziś optymistycznie, mam nadzieję że dziś będzie lepszy dzien niż wczoraj - nic mi nie wychodziło.... ugotowałam zupę z jakimiś białymi robalami nie wiem z których warzyw cała do wc poszła, na szczęscie nalewając ją do talerza wykryłam paskudztwa ale okropnie było mi szkoda bo to ogórkowa z pysznych domowych ogóreczków. |Potem nie wyszedł mi placek drożdzowy z maszyny zawsze wchodził, składniki świeże, maszyna sama wyrabia wiec o co kaman ehh a dziś chcę zrobić gołąbki, ciekawe co się spier.niczy
A fuuuj

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
w tamtym tygodniu dostałam paczkę ze street comu z produktami johnsona dla dzieci. Dostałam 4 pełnowymiarowe produkty (płyn do mycia, krem na pupę, krem pielęgnacyjny i mleczko pielęgnacyjne) i 48 próbek do rozdania Normalnie ale jestem happy, nie spodziewałam się aż tak wypasionej paczuszki
możecie się tam zalogować, oni teraz co chwilę mają jakieś kampanie dla dzieci (ja dostałam od nich już mleko gerber 2 i kaszki do picia nestle i teraz tego johnsona)
Kurcze, jestem w tym zarejestrowana już długo, wypełniam wszystkie ankiety, a jakoś nic mi nie przysyłają

Cytat:
Niczemu nie powinnam sie dziwić, nastał weekend, od piątku nie widziałam się z TŻtem i to nie dlatego, ze nie ma czasu, a dlatego, że ma mnie gdzieś. Oddzwonic tez nie umie, odpisac nie umie, nawet telefonu nie odbiera. Ja nie wiem na co ja jeszcze liczę, bo na pewno nie na cudowną odmianę. Ja potrzebuję mężczyzny , a nie takiego nieodpowiedzialnego dzieciaka.

Głowa mnie boli to chyba od spania , bo cały czas śpię, ale ta pogoda taka jest niestety.
To pogrubione to święta prawda

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
My też mamy wesele pod koniec kwietnia i nie wiem czy pójdziemy... To jest w miejscowości Tż-a. Niby można dziecko zostawić z teściami, ale ja się boję im go powierzyć :/ Najwyżej pójdziemy z małym tylko na obiad i do domku wrócimy...
My musimy dojechać 100 km w jedną stronę ale to ślub przyjaciół, więc musimy się postarać, żeby być
Jeśli z maluszkiem nie będzie problemów, to powierzymy go mojej mamie (już się zgodziła), a że wesele bezalkoholowe, to wrócimy pewnie w niedzielę przed południem, czyli 24h nas nie będzie

Cytat:
nie no... same plusy tej ciąży!!!

- częściowa utrata słucha
- pogorszenie wzroku
- bóle brzucha
- tkliwość piersi
- zgaga
- zaparcia
- bezsenność
- wymioty
- solidne kopy, które często bywają bolesne
- zakaz leżenia na brzuchu
- nakaz leżenia na lewym boku

mniamiii zupka ze świeżym mięskiem!!!
Ty to jesteś boska! Bo gdzie tu świeże, dzisiejsze mięso w niedzielę znajdziesz! Szacun
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Jeśli któraś mnie jeszcze pamięta, to gorąco dziękuję

Wpadłam żeby powiedzieć że żyję i prędko nie wpadnę Komputer mam w rozsypce i skorzystałam z wizyty u siostry. Nadal mamy Filipa

Na początku grudnia zdaję na prawko Obym zdała za pierwszym razem, bo potem może nie być czasu

tradycyjnie, gratuluję chłopczyków i dziewczynek, udanych wizyt!!!
Pamiętam i powodzenia życzę
_________________________ ____
Bry

Byliśmy u teściów na tym super obiedzie... dopiero co wróciliśmy
Miły rodzinny obiad w pełnym gronie
Jedzenia była fura i to dzisiaj wybitnie wszystko mi smakowało zjadłam 4 kawałki mięsa, 4 pyzy ze sosem + buraki no i na deser kawałek ciacha

Poukładałam z chrześniaczką puzzle, bo dostała, ale przy trzecim obrazku już wymiękałam

No i jak wychodziliśmy dawała na pożegnanie tradycyjnie buziaki i dzidziusiowi też dała

No i teściowie na gwiazdkę chcą nam kupić coś dzidziusiowi dobrze, że tak, niż mają wymyślać na siłę.
No i nie wiem co by kupić, ma być za ok. 50-60zł... macie jakiś pomysł, żeby było coś ładnego, a jednocześnie praktycznego
myślałam o komplecie: kocyk+ręczniczek, ale nie wiem
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 17:34   #4785
bambusiek
Zakorzenienie

Co do badań, to ja płaciłam tylko za pierwsze, bo to było po wizycie prywatnej u gina... płaciłam jakoś 70 zł za mocz, krew (morfologia, odczyn Wassermana i coś tam jeszcze) i grupę krwi.
Teraz mam wszystkie badania już za friko tak samo jak wszystkie wizyty

A co do szlafroka, to mam długi gruby misiowy biały w kolorowe kółka, a krótki w kolorze ostrej czerwieni w gwiazdki + czerwona koszula w seruszka + czerwone kapciuszki

Taki o szlafroczek:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szlafrok-damski-frotte.jpg (13,6 KB, 26 załadowań)
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 17:43   #4786
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ja jutro idę na glukozę, mam nadzieję, ze dam radę i nie wiem ile to kosztuje. Za morfologię i mocz płacę 23 zł. Glukozę w proszku już mam jutro po badaniu dam Wam znać

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 18:07   #4787
Zadomowienie

bambusiek super że dzien taki udany smaka mi narobiłaś takie pyszności!!
BebiBebi to powodzenia na glukozie!!

mnie mąż wkurzył, powinnam się uczyć mam jeszcze2dni a nic nie zrobiłam obym zdążyła! ale mam humor teraz do bani więc biorę książkę i idę się położyć
dobrejnocki!!

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-23, 18:17   #4788
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Usko a masz tylko jeden lab?? bo ja np ostatnio jak wydzwaniałam po labach i pytałam o to gdzie mi szybko zrobią ten posiew moczu i od razu o cene pytałam to byly rozbieżnosci od 10 do 50 zł...
ja za morfo płacę 8zł, mocz zwykly 6, glukoza nie pamietaram. wiem ze wr tez 8 zł teraz płaciłam i odczyn coombsa 20 zł.
ale np jak poszłam do innego labu teraz na ten posiew i powtorzyc mocz to za jedno i drugie zapłaciłam 28 zł (wiec jak na posiew tanio..)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 18:39   #4789
uska000
Zadomowienie

Neska niestety tylko jkedno kiedys byly 2 ale sie nie oplacalo.. a do miasta szkoda jechac bo wiecej na paliwo i czas;/

co do wizyt to mam je za darmo ale nie umawiaja na godz tylko trzeba siedziec i czekac czasem 3-4h;( i usg 50zl cytologia 30... niby nfz a ...

Stary 2011-10-23, 18:50   #4790
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Neska niestety tylko jkedno kiedys byly 2 ale sie nie oplacalo.. a do miasta szkoda jechac bo wiecej na paliwo i czas;/

co do wizyt to mam je za darmo ale nie umawiaja na godz tylko trzeba siedziec i czekac czasem 3-4h;( i usg 50zl cytologia 30... niby nfz a ...
kurka to ja prywatnie za cytologię płacę 20....

lipnie skoro jedno...no ale cóż...
Stary 2011-10-23, 18:53   #4791
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
No świetny jest, ja go kupiłam na bazarku za 55zł na ostatnie Boże Narodzenie, miał być prezentem dla mamy, ale okazało się ze ona ma szlafrok, więc ten różowy został u mnie. W lutym się przyda jak najbardziej

Właśnie sobie wycisnęłam soczek z marchewki, jabłuszek i buraka mniammm
Ja szlafrok mam czarny z weluru i na końcach czyli rękawy i przed kolanami ma welur we wzór zebry ,a soczek też dzis taki piłam tylko że jeszcze dodaje seler naciowy.W sumie teraz go codziennie piję

Cytat:
no powaga juz to ze 3 razy pisałam ale nikt mnie nie zauwaza
Ja kochana widziałam ,ze napisałaś ,ale że mi nic nie leci to nie używam

Cytat:
Czy orientujecie się może ile kosztuje badanie moczu ,morfologia i obciążenie glukozą??jutro rano idę i chcę się przygotowac
U mnie krew 7zł,mocz 5,5 zł a glukoza 15zeta

Cytat:

Kurcze co za złodzieje,to na co idą te nasze składki,ja się pytam
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 18:54   #4792
Maga83
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałam się z Wami pożegnać. Niestety na połówkowym okazało się, że serduszko naszej Haneczki przestało bić. Dzisiaj wyszłam ze szpitala i wolę nie pisać o tym co przeżyliśmy. Jeszcze nasz czeka pogrzeb we wtorek

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 18:57   #4793
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się z Wami pożegnać. Niestety na połówkowym okazało się, że serduszko naszej Haneczki przestało bić. Dzisiaj wyszłam ze szpitala i wolę nie pisać o tym co przeżyliśmy. Jeszcze nasz czeka pogrzeb we wtorek
Maga bardzo mi przykro :-(

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-10-23 o 19:03
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 18:58   #4794
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
nie wiem nawet co mam napisac....
Stary 2011-10-23, 19:01   #4795
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
o rany boskie nie wiem co powiedzieć. jestem w szoku, tak bardzo, bardzo mi przykro
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 19:04   #4796
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
wlasnie przymierzylam moja koszule ciazowa jak kupowalam to taka wielka byla a teraz jak ulal
a w jakim rozmiarze ją kupiłaś zastanawiam się czy jak przed ciążą miałam M to te koszule ciążowe też M powinnam wziąć czy L czy też XL nie na każdej str int podają wymiary i mam problem a w sklepie są drogie. A mi położna na SR uświadomiła, że do porodu musimy mieć swoje koszule. Ja nie mam żadnej zwykłej bawełnianej koszuli do zmarnowania - same krótkie koszulki z bokserkami czy takie dłuższe koronkowe czy cuś bez, z bawełnianych mam jedną czy dwie tylko w wersji ze spodniami. Więc jestem zmuszona kupić coś na jeden raz... ale jaki raz Także po porodzie takie do karmienia też ze dwie muszę mieć

Cytat:
Ja szlafroczek mam różowy... i to jak różowy, oczopąlasu można dostać na dodatek jest w kolorowe kwiatki Trochę przyduży na mnie, ale jest taki kudłaty i cieplutki że nie oddam go nikomu

A z tymi robaczkami w porze to przeważnie w takiej swojskiej, działkowej widziałam. W kupnej raczej nie żerują

w mojej zupie wykorzystałam pora ale ze sklepu, może w nim były albo w marchwi lub w ziemniakach
Na szczęście gołąbki wypaśne, pyszne i bez dodatkowego mięska

Cytat:
Patrzcie jakie piękne... prezent jak znalazł na chrzest lub roczek
http://allegro.pl/wozek-chrzest-rocz...html?source=oo
Są jeszcze taki buciki, smoczki i grzechotki
Cytat:
A prezent rewelka- chciałabym aby ktoś mojemu dziecku taki kupił oglądałam już kiedyś na allegro... mmm cudo!!
jak dla mnie masakra
Cytat:

A ja mam własnie taki misiowo-grubaśny szlafrok żółty w białe owieczki ale nie chcę go brac do szpitala bo za grubasny dlatego kupię na all jakis najtańszy tylko do porodu...bo nie chcę z gołym tyłkiem latac po korytarzach
ja też mam jeden mega gruby niebieski w owce a drugi taki satynowy, więc się nie nadaje czeka mnie kolejny zakup czegoś co mi się nie przyda bo nie lubię chodzić w szlafroku

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
H

Na początku grudnia zdaję na prawko Obym zdała za pierwszym razem, bo potem może nie być czasu
trzymam kciuki!!!!
Cytat:
Włacha jeszcze tylko 234 postów!!!!!
do jutra będzie nowy wątek
Cytat:

znowu mam nerwy na tzta;/ ehh
czym cię denerwuje

mnie mój zawsze ale to zawsze denerwuje w sklepach, łazi za mną i zawsze, nie wiem jak on to robi, staje mi na drodze tam gdzie wtedy chcę iść w obecnym stanie kiedy mi gorąco i przez sklep chcę przeleciec jak burza i najszybciej wyjść jest to mocno wnerwiające
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

My musimy dojechać 100 km w jedną stronę ale to ślub przyjaciół, więc musimy się postarać, żeby być
Jeśli z maluszkiem nie będzie problemów, to powierzymy go mojej mamie (już się zgodziła), a że wesele bezalkoholowe, to wrócimy pewnie w niedzielę przed południem, czyli 24h nas nie będzie
byliście już kiedyś na takim weselu bez alko jak się ludzie bawią wtedy? spokojniej fajne jest takie wesele? Czy dopuszczają toast np.winem czy lampką szampana czy totalna abstynencja

My mamy na szczęście wesele w miejscu zamieszkania wszystkich dziadków ufff więc podskoczyć w trakcie będzie można w każdej chwili choć licze że nasze 4 m dziecko wytrzyma bez nas od 16 do 3-4 rano
Jeszcze byłoby super rozwiązanie gdyby np. teście zajmujący się naszym synkiem odwiedzili swoją najbliższą rodzinkę - lokal jest przez pole rzut beretem

Maga83 przyjmij wyrazy współczucia. Trzymaj się kochana, nawet nie wiem co więcej napisać w takiej chwili!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-10-23 o 19:07
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 19:08   #4797
anankee
Rozeznanie

Maga o matko aż mnie zmroziło....
przytulam

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 19:09   #4798
uska000
Zadomowienie

Maga nie wiem co napisac;( myslalam ze juz nie przeczytam czegos takiego u nas na forum..;(
przytulam

Zuzia ja kupilam XL kiedys m-l;p
co do porodu to mi mowili za nim cesarka ze najlepiej koszulke tztza taka duza albo kupic zwykla za 10 bo do wywalenia;/

Stary 2011-10-23, 19:12   #4799
Oluska1988
Raczkowanie

Maga83 bardzo mi przykro
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 19:15   #4800
Lucy1111
Zakorzenienie

Maga czuła, że coś może być nie tak.... ten brak ruchów
Boże, nie mogę sobie wyobrazić, co ona przeszła ;(
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości