|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Ja na chwilke, bo zaraz moja Szwedzka kolezanka przychodzi, Zoska spi, a potem ok 13-stej jedziemy odwiedzic inna kolezanke z dzieciowej grupy co sie cholewka przeprowadzila..
wiec korzystamy dzis z pieknej pogody a obiadu NIET ![]() grazin co za Nocka??wspolczuje..dobrze ze ci mama pomoze, troche wiary w nia, moze chociaz ze 3 godziny wytrzyma ![]() MoniaK standardowo przytulam cie niewyspane ty moje biedactwo ![]() Matall to i tak calkiem neizle Edzik pospal! ja caly czas pod wrazeniem jego umiejetnosci jestem.... ![]() ![]() Gosiek nie martw sie, moze to nie tak ze sie konczy, moze jest niecierpliwa i dlatego placze bo wolniej leci? pamietasz? Zoska moja tez miala dluugo taki okres a teraz znowu ok... Paulizia moze sie Antos tak obudzil bo nowe ciagle miejsce jednak...?ja to juz sie boje jak bedziemy tydzien w PL i Zoska znowu z nami w pokoju bedzie spac w dodatku z trzeszczacym parkietem u tesciow... ![]() moria ty nocki nie zazdrosc, bo jeszcze mi Zoske odczarujesz ![]() ![]() ![]() oliwka wlasnie dla mnie to neizrozumiale, bo ja sie budze meeega glodna zawsze ![]() ![]() gusiaczku gratuluje tez niekiepskiej nocki! wiesz Zoska sie budzi w nocy 1-2 razy, ale nie wyje, tylko tak sobie jeczy i steka troszke ale nawet nie jakos bardzo glosno i po max 10-15 minutach zasypia, wiec sobie wytlumaczylam, ze skoro nawet smoka nie potrzebuje to glodna chyba tez nie jest ![]() aga pe wspolczuje nocki, az mi glupio, ze Zoska tak ladnie spala, moze masz racje z tym jedzeniem, tylko ze jak jadla raz dwa razy w nocy to sie nie martwilam, bow iedzialam, ze nie jest glodna, a tak to 11-12 godzin nie je i co? kilka minut pociumka i juz?? i ja chce kawe z cynamonmem..ejj zapomnialam ze tez mam cynamon!!! andziotku ale Gaba tez slicznie spala ![]() ![]() Myslisz ze ona sie po prostu tak szybko najada? Bo ja sie boje ze ona jak sie budzi w nocy to mzoe jeszcze poytrzebuje jedzenia? tylko ja jestem wyrodna matka i skoro nie wyje w nieboglosy to do niej nei chodze... sama nie wiem... no ale nic juz nie medze bo mnie wygonicie z forum wy to macie do mnie MORZEEEE cierpliwosci, normalnie kocham was za to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zadomowienie
|
andziotku, tak zrobię, dziękuję.
Grazin daj żesz dziecku cyca, bidulek papcia musi ssać ![]() daisulka, taaa... kochamy korporacje. wiesz nawet nie narzekam na jakis spadek formy. Szymonek budzi się zazwyczaj ok. 6.00 (dziś później przez godzinkę wyjętą ze snu), daję mu do łóżeczka zabawkę i się bawi, albo daję go do łóżka do TZta, wstaję ide się kąpać, robię nam (mnie i TZ) śniadanko (bo Szymonek jada dopiero po 7.00), chodzę oczywiście w domu pomalowana, uczesana i w szlafroku zanim nie nakarmie bobaska, coby się nie przebierać gdyby ulał po śniadanku. o 7.00 TZ wstaje, ja idę do Małego, daję papu i przyjeżdżają rodzice. na razie hula ![]() ![]() a wyniki nie wiem jeszcze, mają w szpitalu laboratorium na miejscu, ale nie wiem ile się czeka, pewnie dowiem się w poniedziałek jak będziemy u neurologa. już widzę jak szef kręci nosem że mnie nie będzie 1/2 dnia, bo we wtorek mamy bardzo ważny dzień (W domu będę pewnie po 20 ![]() mnie sobota pasuje jak najbardziej, bo TZ cały dzień na uczelni. delicadeza, dziewczyny z okolic - podepnie się ktoś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Wtajemniczenie
|
na dobry początek...
- Jak poznać ginekologa na kongresie lekarzy? - Tylko ginekolog nosi zegarek na bicepsie. moria upłynnia lustrzankę? hał macz? ja musze sukieneczke z płaszczykiem od chrztu wystawic w końcu... nawet juz zdjęcia przygotowałam
#4774 |
Zadomowienie
|
daisunia - a propos fotek w albumie - robił je nam kolega TZta, profesjonalny fotograf (choć jeszcze się za takiego nie uważa, bo jeszcze studiuje). nota bene - zaprosił mnie do portretu
![]() ![]() ta ja tez kawał na dobry dzień: "Wczoraj wybrałam się na imprezę z moimi koleżankami. Powiedziałam mojemu mężowi, że wrócę o północy. -Obiecuje ci kochanie, nie wrócę ani minuty później - powiedziałam i wybyłam. Ale, impreza była cudowna! Drinki, balety, znów drinki, znów balety, i jeszcze więcej drinków. Było tak fajnie, że zapomniałam o godzinie... Kiedy wróciłam do domu była 3 nad ranem. Wchodzę do domu, po cichutku otwieram drzwi, słyszę tą wściekłą kukułkę w zegarze jak zakukała 3 razy. Kiedy się zorientowałam, że mój mąż się obudzi przy tym kukaniu, dokończyłam sama kukać jeszcze 9 razy... Byłam z siebie bardzo dumna i zadowolona, że chociaż pijana w cztery dup.y, nagle taki dobry pomysł przyszedł mi do głowy - po prostu uniknęłam awantury z mężem... Szybciutko położyłam się do łóżka, myśląc, jaka to ja jestem inteligenta! Ha. Rano, podczas śniadania, mąż zapytał, o której wróciłam z imprezy, więc mu powiedziałam, że o samiutkiej północy, tak jak mu obiecałam. On od razu nic nie powiedział, nawet nie wyglądał na podejrzliwego. Po chwili, spojrzał na mnie, mówiąc: - Wiesz, musimy zmienić ten nasz zegar z kukułką. Zbladłam ze strachu, ale pytam pokornym głosem: - Taaaak A dlaczego, kochanie? A on na to: - Widzisz, dziś w nocy, kukułka zakukała 3 razy, potem - nie wiem jak to zrobiła - krzyknęła 'O kur*a!' Znów zakukała 4 razy, zwymiotowała w korytarzu, zakukała jeszcze 3 razy i padła na podłogę ze śmiechu. Kuknęła jeszcze raz, nastąpnęła na kota i rozwaliła stolik w salonie. A potem, powaliła się koło mnie i kukając ostatni raz - puściła głośnego bąka i szybko zaczęła chrapać...". |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
#4776 |
Zakorzenienie
|
daisy możesz taką kaszkę
![]() ![]() Gabi to teraz przebije Edzika ![]() BAWI SIĘ W DOMEK KLOCKAMI DUPLO ![]() wlepie zdjęcie jak kotlety ugniotę ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- a dziś miałam aferę nad ranem: wzięłam Gabi do karmienia (na leżąco) i ona zwarta i gotowa się robi i na boczek się obraca, ale jej się za bardzo fikło i wylądowała na brzuszku, jakie RYYYYK się zrobił ![]() takiej złej to jeszcze mojej córy nie widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troszkę wcześniej, bo akurat kończył mi się pepti 1. Od 31 mu mieszałam, a 5 skończył pół roczku ![]() Cytat:
![]() No jeśli odwrotną niż nasza, to ![]() Nie mogę uwierzyć, że bywały noce, kiedy Eda się NIE BUDZIŁ... ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 | |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() U nas nocka standard, pobudka 7.30. Nadia tez mi rano duzo nie je (tzn. 150-180ml, w dzien zwykle wcina po 200-230ml). U nas znowu szaroburo... czuc jesien w powietrzu i jakos tak zimno sie zrobilo... Dzis na spacer musimy obie dobrze sie opatulic ![]() Najlepszego dla Izy i Mai ![]() ![]() Cytat:
![]() No ja musze wszystko wprowadzac powolutku, bo mala alergiczka... anula, dzieki za odpowiedz ![]() Czyli kaszke podajesz PO kapieli czy kapiecie Zosie pozniej? Moim zdaniem mozesz sobie spokojnie darowac karmienie nocne ![]() Milego dnia z kolezanka! Gusia, moj TZ tez urzadza takie akcje (najczesciej ma tel.kom. ustawiony na budzenie no i gra sobie ten budzik co 5 min... a on pol-spi ![]() moniqac, bedziemy trzymac kciuki w poniedzialek... ![]() A co do pracy, kogo jak kogo, ale ciebie to na pewno nie wykopia ![]() ![]() A kawal o kukulce ![]() ![]() moria, fajnie ze jestes. ![]() Mala sie obudzila. Miala "power nap" znowu, 30 min snu i styknie... ![]() Niedlugo pewnie w ogole przestanie spac w dzien. Ide... Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-11-09 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Eda gada "agabu, agabu" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zadomowienie
|
andziotek - ma charakterek kobitka
![]() ![]() camomille - o tak, stukam namiętnie w klawiaturę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4782 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Bardzo przepraszam,że tak się wbijam, ale proszę, poradźcie coś ![]() Zaraz zwariuję i się popłaczę, bo Kuba wczoraj wieczorem, dzisiaj już 3 razy zrobił mi bardzo rzadkie kupki, kolor żółtawy-musztardowy, z grudkami białymi i ... ze śluzem. Nie mam pojęcia dlaczego? Gluten? czy jakieś inne paskudztwo? Gluten podaję od prawie tygodnia. Boję się strasznie żeby to jakaś biegunka nie była i żeby czasem mi się nie odwodnił. Je ładnie, właśnie zjadł słoiczek : marchewka z jabłkiem. HELP ![]() Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-11-09 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Kochane ja mam czas w sobotę na 100% i w pt. 11 -go, zależnie od tego o której zapowie się pan rehabilitant na ćwiczenia, już jutro powinnam wiedzieć czy to bedzie do południa ![]() tylko gdzie, co i jak??? o której Wam pasuje, market odpada raczej, bo tłum dziki napiera na CH w soboty, w pt raczej nieczynne nic. Ale pomyślę nad miejscem, no chyba, że u mnie ![]() ![]() agnieszko_pe to i mnie pewnie zostałby przepisany na receptę taki odwyk ![]() współczuję Wam nocki, kawę z cynamonem lubię ale taką sypaną i z ekspresu ![]() a cynamon dodawałabym niemal do wszystkiego, tak uwielbiam zapach Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() piękną nockę miałyście ![]() ![]() klaterina dziękuję za zdjęcia ![]() moria stęskniłyśmy się za Tobą !!! ochraniacz z kubusiem puchatkiem (do którego Wiktor nawija ciągle) u nas jest na tapecie, jako, że obejmuje tylko połowę szczebelków łączę go z drugim innym, bo dziecko z uporem maiaka wali w szczebelki stopami aż siniaka dojrzałam i bardziej wystraszyłam się ja nić on ![]() amarciu to ja prosze o kolejną porcję dobrego humoru ![]() moniuK za stronkę dziękuję, wrzuciłam do zakładek i poszukam czegoś w wolnej chwili; gosiek, nie smuć się, u mnie też pokarmu mniej ![]() aliczko przyłączam się do prośby o przepis ![]() drzemka trwa, słońce piękne więc wybywamy na spacerek po jedzeniu
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------------------------ FOTA w albumie !!! ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
3 kupy to jeszcze nic strasznego i się raczej po nich nie odwodni, co jadł wcześniej ? podałaś coś nowego ? jest na piersi czy mm ? jak długo rozszerzasz dietę ? katar, kaszel jest ? jak zęby ?? nie da się tak od razu hop siup ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
amarcia, moniqac
![]() ![]() ![]() ![]() Anula Dziekuje ![]() ![]() ![]() Bylysmy na spacerku. Zimnooooo bylo ![]() ![]() Czy ktos mi powie dlaczego ostatnio mam taka ogromna ochote na slodkieeeeeee? Nie moge sie powstrzymac i doslownie slinka mi cieknie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Andziotku Dziękuję
![]() ![]() Racja - jutro 10.11 - Gabunia i czwórka innych Urwisków kończy 6msc ![]() ![]() ![]() Delicadeza, tak - widziałam - pokażę mężowi. Ślicznie tam, nie sprawdziłam tylko jeszcze ile to km do Wrocka.. chociaż ja nie wiem czy nie zdecydujemy się na nocleg jak coś w samym wrocławiu, no bo w niedzielę już wyjeżdzamy i to nie za późno bo jednak kawałek drogi jest. Moniqac, Delicadeza - to może sobota lepsiejsza? Co? No tylko kwestia gdzie się spotkamy ![]() Loluś, jesteś !!! Noooooo Faktycznie, mówiłaś, że do DE jedziesz ![]() Matall, Edzik jakąś Gabrysię chyba wzywa ![]() ![]() Anulko, udanego spotkania ![]() ![]() ![]() MoniczkoK, mooocno Cię śckiskam... jak zwykle ![]() U nas jedynym standardem jest to, że ok 11-12 dziecko obojętnie kiedy wstanie jest śpiące, tak więc korzystając z ostatnich ciepłych jak na listopad dni wietrzę ją od 30min w ogródku warując pod drzwiami tarasu z lapikiem na kolanach.
#4787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a WGL to dzięki za tak szybką odpowiedź ![]() Net mi szwankuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem przy ząbkowaniu są rzadkie kupy, nawet kilkanaście dziennie ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
nie, bo nie odstawie jej tak ostro bo mi cyce by pękły, a chce bez tabletek się obyć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Rozeznanie
|
Andziot- może. Ja jestem przewrażliwiona, i bardzo boję się biegunek u takich maluszków, bo wiem, że czasem dzieciaki lądują w szpitalach
![]() ![]() A ten nieszczęsny gluten? Daję go od tygodnia, możliwe, że np dopiero teraz byłaby reakcja? Czy nie bardzo? Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-11-09 o 11:28 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Andziotko, aa no oczywiste,że nie drastycznie odstawisz... ale na Sylwestra na pewno już napijesz się szampana
![]() ![]() ![]() Catia, aby szybko sie poprawiło !! ![]()
#4791 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
fotka po prostu boska ![]() Cytat:
,mie miejscówka jest obojętna, ale obawiam się że w Krk będzie oblęzenie ludzi. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Hej
to moje drugie podejscie do posta dzisiaj ![]() ![]() Gusia Klaterina Paulizia Gosiek Delicadeza Andziot Agus Ddaaiissyy Camomile Macie po kwiatku ![]() ![]() Wczoraj Maya wykonala pierwszy przewrot z brzuszka na plecki, ale zdecydowanie bylo to spowodowane ciezarem glowy. No i wczoraj tz probowal nas spalic ![]() ![]() Nie ma sily na dluzsze pisanie, musze wyjsc sie dotlenic bo az mnie w gardle drapie. Izunia, buziaczki dla Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mam nadzieję, że czary nie będą potrzebne ![]() Cytat:
![]() dobrze, że nic się nie stało ! wysłałam męża z Zosią na zakupy ma kupić warzywka i mięsko i będę gotować zupki dla Gabi, bo mnie wkurza ta wszędobylska MARFEFKA ![]() dziecko mi bobkami sra zobaczymy co kupi, bo aż się boję nie napisałam dokładnych instrukcji co do koloru, wielkości i cen, ilości zaraz mykam z Gabą na spacerek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zadomowienie
|
HELOŁ
HELOŁ Dla wszystkich którzy mnie rozpoznają, lubieją bądź kochają przesyłam ![]() ![]() Pewnie wiele mnie fajnych i aferowych sytuacji mnie ominęło ![]() ![]() ![]() ![]() Ale czas leci, nie czeka a ja ciągle gonię Dla rozrabiaków którzy mają dziś swe święto DUŻO UŚMIECHU Izunia, Maya buziątka. Stęskniłam się za Wami dziewczyny. Andziot cieszę się bardzoooooooooooooooooooo oooooo wiesz że trzymałam kciukasy.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-11-09 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może już starczy, co? ![]() Teraz proszę inne dzieciaczki, aby go goniły, a on odpocznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o pracę męża to jeszcze nic nie wiadomo
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
wiecie co
idzie MI ZĄB mi?! ósemka ![]()
#4799 |
Zakorzenienie
|
to z pół roku może poodpoczywać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
współczuję...
mi idą 3 na raz 2 górne są w połowie lewa dolna 1/3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.