Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-20, 09:01   #4771
201712071518
Konto usunięte

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...20490331_n.jpg

TO mnie rozwaliło.

Laska myśli, że zabłysnęła intelektem, ale moim zdaniem to żenada, że ludzi aspirujących do posiadania wyższego wykształcenia trzeba uczyć rzeczy oczywistych...
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 09:09   #4772
weronika7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Znałam takich, co lubili...

ja również.. i do tego katechetę
weronika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 09:17   #4773
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość

TO mnie rozwaliło.

Laska myśli, że zabłysnęła intelektem, ale moim zdaniem to żenada, że ludzi aspirujących do posiadania wyższego wykształcenia trzeba uczyć rzeczy oczywistych...
Ciekawe, jak potencjalny pracodawca by się na to zapatrywał. Już widzę, jak ta pani dostaje ekstra posadę, przychodząc na rozmowę kwalifikacyjną w szortach. No niektórych nie nauczono podstaw dobrego wychowania.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 09:18   #4774
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzejd Pokaż wiadomość
Ja też jestem staroświecka Więc, co roku ręce będą mi opadać na widok legginsów noszonych zamiast spodni i tunik noszonych jako sukienki i jak wyżej było napisane, żeby w tym wszystkim było na co popatrzeć
Chociaż i tak uważałam, uważam i będę zawsze uważać, jeśli ma się nawet smakowite pośladki i smakowity biust to powinny one zostać tylko dla widoku Tż a nie resztę osób spotykanych w normalnych sytuacjach życiowych.

to nie jesteś staroświecka, bo kiedyś chodziło się w leginsach jako spodnie
potem ludzie zmądrzeli, a teraz znową inteligencji ubyło

Wczoraj widziałam 4 dziewczyny na stacji, które robiły z siebie wielkie gwiazdy przy swoich koelgach (których było 3 , może walczyły o nich!?)
Właściwie to ubrane nie były złe, jedna z nich taka szara myszka, niczym sie nie wyróżniająca, druga taka wysoka i mocno zbudowana, cycki na wierzchu w białej bokserce bez biustonosza i to mnie zraziło z leksza... tzn... zawsze się zastanawiałam - jak mam nosić biustonosz do bokserki, żeby nie było widać ramiączek? Nie nosić go w ogóle? Zdjąć ramiączka? A może je po prostu krzyżować?
Niestety bez ramiączek nie da rady, bo ciągle musiałabym go poprawiać, bez biustonosza - NIGDY W ŻYCIU jak zobaczyłam to co wczoraj
Potem było tylko gorzej, pojechałam do galerii i widziałam dziewczynę w przeźroczystej bluzce jaskrawo żółtej czy tam zielonej, oczyście nie miała biustonosza O_o
czy takie obnażanie się dodaje im pewności siebie czy jak? Nie dość, że ochydnie to wyglądało... właściwie to w takich bluzkach bez biustonosza fajnie wyglądają modelki z małymi cyckami najlepiej z nakładkami. Ale ta wczoraj miała takie obwisłe i grube cycki i takie wielkie ciemne sutki słyszałam jak jeden pan stojący na schodach przede mną powiedział do swojego syna, że każda kobieta powinna się tak nosić, co by potem nie było rozczarowania jak zdejmą stanik

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 09:25   #4775
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Ciekawe, jak potencjalny pracodawca by się na to zapatrywał. Już widzę, jak ta pani dostaje ekstra posadę, przychodząc na rozmowę kwalifikacyjną w szortach. No niektórych nie nauczono podstaw dobrego wychowania.
skomentowałam to na fejsie w to jakas panna napisała, że na zwykły egzamin to za duże wymagania
Stary 2012-06-20, 09:25   #4776
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
a kto nie zna? Niestety bardzo duża część męskiej części grona pedago
gicznego lubi sobie popaczeć na to i owo ; p
Żadna nowość faktycznie dlatego zdziwiłam się jak któraś z dziewczyn napisałam wyżej że nikogo to nie interesuje. Trochę z nauczycielami "pci" męskiej do czynienia miałam( starsi ludzie) i wiem ze większość zwraca uwagę na odkrywające to i owo ubrania. To w końcu faceci a oni z reguły są wzrokowcami... co więcej za moich licealnych czasów chodziły słuchy o kilku którym wystarczy dekolt i zaliczenie jest, albo przełożony sprawdzian.

a co do wystającego stanika.. taka teraz moda na zachodzie. Wycięte bluzki i wystająca bielizna albo bandażowy top pod spodem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg exposedlingeriess-1.jpg (57,0 KB, 331 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lingerielina2.jpg (154,0 KB, 281 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fashables-street-style-7-7-11-1024x682.jpg (178,0 KB, 302 załadowań)
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 09:46   #4777
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
a co do wystającego stanika.. taka teraz moda na zachodzie. Wycięte bluzki i wystająca bielizna albo bandażowy top pod spodem
całkiem fajnie to wygląda
nawet przy bokserce 100x bardziej wolę wystające ramiączka od gładkiego stanika (bo koronki już nie wyglądają dobrze), niż pięknie prześwitujący biust wesoło podskakujący w rytm kroku właścicielki... obowiązkowo z sutkami przebijającymi przez materiał
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 10:01   #4778
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
ciekawe, kiedy przyjdzie moda (pozytywna) na wystajace majty.
byc moze jestem staromodna, ale dla mnie stanik, jako element bielizny, winien byc pod ubraniem. w calosci.

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
nawet przy bokserce 100x bardziej wolę wystające ramiączka od gładkiego stanika (bo koronki już nie wyglądają dobrze), niż pięknie prześwitujący biust wesoło podskakujący w rytm kroku właścicielki... obowiązkowo z sutkami przebijającymi przez materiał
wystarczy kupic cos takiego:
http://allegro.pl/klips-sciagajacy-r...421707140.html
i problem z wychodzacymi ramiaczkami z glowy .

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-06-20 o 10:02
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:07   #4779
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
skomentowałam to na fejsie w to jakas panna napisała, że na zwykły egzamin to za duże wymagania
i dobrze. tez bym jej napisala.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:21   #4780
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Mi to tam nie przeszkadza a nawet mi się podoba ale nie tak jak to widzę u siebie bardzo często. Białą sprana bluzka i jasno niebiesko-szarawy (taki sprany) koronkowy stanik.
Stary 2012-06-20, 10:24   #4781
Leila:)
Rozeznanie

Cytat:

TO mnie rozwaliło.

Straszna zenada, zycze jej powodzenia w znalezieniu pracy.
Zalozmy renomowana firma prawnicza, a ona na rozmowe przyjdzie w szortach i pioropuszu. Albo lepiej, gdyby byla chirurgiem i np. operowala w takim stroju 'bo licza sie wiedza i umiejetnosci' . Wiele jest dozwolone w dzisiejszych czasach, ale dress code w wielu miejscach obowiazuje i z przyzwoitosci wypadalo by sie trzymac jakis zasad.

W sumie dobrze, rynek pracy jest pelny, zawsze to o jedna konkurentke mniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 10:26   #4782
lollipop.ania
Zadomowienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg converse-platform.jpg (79,9 KB, 418 załadowań)
Stary 2012-06-20, 10:37   #4783
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lollipop.ania Pokaż wiadomość
dziwaczne. podobne zrobil converse i marimekko.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:41   #4784
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
znalazłam lepsze i kosztują ponad 3oo PLN
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HD_0000055131_95663_06.jpg (63,5 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-06-20, 11:25   #4785
Rozeznanie

Co nowego na blogu Kasi T. ? Ano przestala chodzic do kawiarni i stwierdzila, ze przesiadywanie z laptopem na chodniku (to chyba nawet sa miejsca parkingowe) w zupelnosci jej wystarczy. Kawa jest, torba jest, Mac jest, kostka brukowa jest- lans jest, i pelen funkcjonalizm.

Ps. Zaloze sie, ze gdyby to inna blogerka np. Kamila sie tak rozlozyla gdzies na podkarpackim parkingu z mniej lanserskim Dellem czy Acerem, bylyby smichy- chichy ze zdjecia zrobionego w dziwacznym miejscu etc. Ale wystarczy zrobic sobie odpowiedni PR i...na blogu Kasi widac same zachwyty...hehe a moj krytyczny komentarz pod dzisiejszym postem zostal skasowany. Teraz juz rozumiem fenomen 'Make life harder'.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8315.jpg (37,0 KB, 469 załadowań)

Edytowane przez Leila:)
Czas edycji: 2012-06-20 o 17:32 Powód: dopisek
Leila:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:29   #4786
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja to wiem - pora uświadomić dziewczyny, których cyce muszę oglądać jak wychodzę na ulicę
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 12:08   #4787
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Już była przecież

Nie miałyście w liceum żadnej seksi blondi, która nosiła stringi tak aby jej wystawały ze spodni?

Ja miałam taką jedną o której zaczęły wręcz krążyć po klasie niewybredne żarty, np: Co mówią nogi Madzi po wakacjach? Nareszcie razem.
Stary 2012-06-20, 12:51   #4788
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Co mówią nogi Madzi po wakacjach? Nareszcie razem.
Stary 2012-06-20, 13:23   #4789
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
C*pognioty

Chciałam nadmienić, że już od dłuższego czasu można sobie spokojnie kupić biustonosz specjalnie pod bokserkę, taki stanik-bokserka
Takich sportowych staników jest od groma, fajne są też w H&M na małe piersi max 75B. Można sobie też samemu przerobić, sama tak zrobiłam z dwoma

Chcieć to móc

Już była przecież

Nie miałyście w liceum żadnej seksi blondi, która nosiła stringi tak aby jej wystawały ze spodni?

Ja miałam taką jedną o której zaczęły wręcz krążyć po klasie niewybredne żarty, np: Co mówią nogi Madzi po wakacjach? Nareszcie razem.
Ja miałam, nawet 2! Ale w gimnazjum, tam to były elementy
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 13:24   #4790
Fantazola
Raczkowanie

Te klipsy do ramiączek od stanika są bardzo przydatne, ale chyba na eksponowanie biustu nie mają żadnego wpływu, z przodu stanik układa się tak samo, prawda? Bo na tym obrazku taki klips kreowany jest urządzenie powiększające i eksponujące piersi.... co chyba prawdą nie jest?
Fantazola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:07   #4791
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie obniżania zachowania za strój, wiadomo że w upały uczniowie raczej nie będą chodzić w golfach. Z drugiej strony jednak widoczny cały biust nie jest odpowiedni do szkoły.
Ja na szczęście nie mam takich problemów, w mojej szkole nauczyciele są bardzo tolerancyjni i nikomu nie przeszkadzają dready, kolorowe włosy, kolczyki i dziwaczny ubiór.
Zależy od statutu szkoły. Zabrzmi to dziwnie, ale cieszę się, że załapałam się na szkołę z mundurkami - raz, że mniej myślenia nad strojem rano, dwa, że ominęły mnie dekolty na wierzchu i 'wrzuć monetę' z tyłu, a trzy - dało mi to pewne pojęcie o dress codzie, bo jak np. w dzień galowy (czytaj - marynarka, krawat, koszula i spódnica za kolano) się chciało wyglądać fajnie, to trzeba było trochę pokminić jak to zrobić, żeby nie złamać regulaminu
Kiedyś słyszałam o tym, że w jakiejś szkole uczennicom z tyłkiem/biustem na wierzchu wręczano po wejściu takie odblaskowe kamizelki. I to jest pomysł
Cytat:

TO mnie rozwaliło.

Ktoś tu napisał, że na rozmowie kwalifikacyjnej miałaby przekichane - byłam czas jakiś temu na spotkaniu w sprawie pracy w recepcji i na 20 dziewczyn może 5 (łącznie ze mną) miało koszule z kołnierzykiem. Reszta albo świeciła dekoltem, albo wyglądała, jakby szła na siłownię. Rozwaliła mnie dziewczyna w krótkiej bawełnianej spódniczce, dresowej bluzie i japonkach - może i wyjdę na staroświecką, ale jak dla mnie poprzez strój też okazuje się szacunek pracodawcy/wykładowcy.
Cytat:
ciekawe, kiedy przyjdzie moda (pozytywna) na wystajace majty.
A była, w czasach mojego gimnazjum/liceum co złośliwsi albo przecinali z tyłu sznureczek od stringów, albo podciągali do góry - widziałam kiedyś na stacji SKM próbę podrywu na podnoszenie dziewczyny za stringi
Cytat:
Kojarzą mi się z takimi butami ortopedycznymi dla osób, które mają krótszą nogę...
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:20   #4792
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość

Ktoś tu napisał, że na rozmowie kwalifikacyjnej miałaby przekichane - byłam czas jakiś temu na spotkaniu w sprawie pracy w recepcji i na 20 dziewczyn może 5 (łącznie ze mną) miało koszule z kołnierzykiem. Reszta albo świeciła dekoltem, albo wyglądała, jakby szła na siłownię. Rozwaliła mnie dziewczyna w krótkiej bawełnianej spódniczce, dresowej bluzie i japonkach - może i wyjdę na staroświecką, ale jak dla mnie poprzez strój też okazuje się szacunek pracodawcy/wykładowcy.
.
U mojego Tżta w byłej pracy(biuro it) przez 2 tygodnie zastanawiali się którą kandydatkę zatrudnić. Modeleczkę która nic za bardzo nie umie i jest dodatkowo nieśmiała ( a miała odpowiadać za odbieranie telefonów między innymi) czy brzydszą ale ogarniętą i z doświadczeniem. W końcu wybrali tą z doświadczeniem ale przez 2 tygodnie kombinowali jaki atut istotny w pracy z tej modelki wyciągnąć.
Stary 2012-06-20, 14:31   #4793
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fantazola Pokaż wiadomość
Te klipsy do ramiączek od stanika są bardzo przydatne, ale chyba na eksponowanie biustu nie mają żadnego wpływu, z przodu stanik układa się tak samo, prawda? Bo na tym obrazku taki klips kreowany jest urządzenie powiększające i eksponujące piersi.... co chyba prawdą nie jest?
Nie mają wpływu, tylko obwód stanika wydaje się wtedy trochę ciaśniejszy.
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:23   #4794
trudna sprawa
BAN stały

Cytat:

Miałam... Ale w gimnazjum, co druga tak chodziła

Hahahahahahaha

U mnie w liceum jest w miarę normalnie, nie ma wypindrzonych dziuń, wszyscy ubierają się adekwatnie do sytuacji, na egzaminy próbne tudzież matury wszyscy byli ubrani elegancko i galowo... Ale nauczyciele i tak są tolerancyjni dla dredów, kolorowych włosów i takich innych.
trudna sprawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:43   #4795
Rozeznanie

rozumiem rozne trendy itp, ale tego stroju nie pojme...ta kobieta zapewne sporo zaplacila za swoje ciuchy, a wyglada, nie przymierzajac, jak 'panie-menele' z mojej okolicy (biale skarpety frotte do butow na obcasie, cos blyszczacego srebrnego lub zlotego, jabol w reke, i idziemy na podryw )

http://carolinesmode.com/stockholmstreetstyle/?p=16
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 241133_980.jpg (137,6 KB, 501 załadowań)
Stary 2012-06-20, 16:57   #4796
masterpiece
Rozeznanie

http://fashiontoujoursmonamour.blogs...t-czy-kit.html

Takie tam buciki
masterpiece jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 17:23   #4797
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez masterpiece Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem tych klawiszy u stop, ups, znaczy sie palcow pomalowanych w taki sposob. Nie podoba mi sie to
Stary 2012-06-20, 17:57   #4798
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez Leila:) Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem tych klawiszy u stop, ups, znaczy sie palcow pomalowanych w taki sposob. Nie podoba mi sie to
Poza tym mam wrażenie, że jej lakier na paznokciach dużych palców odprysnął
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 18:35   #4799
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
zawsze się zastanawiałam - jak mam nosić biustonosz do bokserki, żeby nie było widać ramiączek? Nie nosić go w ogóle? Zdjąć ramiączka? A może je po prostu krzyżować?
Cytat:
Zdecydowanie polecam taki klips, kupiłam go na allegro za złotówke i jest nieoceniony, nic mi nie wystaje Mam w kolorze przeźroczystym żeby wszędzie pasował. Można też krzyżować ramiączka ale to jest wg mnie upierdliwe

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Ja miałam, nawet 2! Ale w gimnazjum, tam to były elementy
Ja też miałam taką w gimnazjum, potem w wieku 15 lat zaciążyła, a potem jeszcze raz, z kimś innym Do dzisiaj mi się z takimi majtami kojarzy.

Cytat:
Napisane przez Fantazola Pokaż wiadomość
Ja faktycznie zauważyłam, że mam piersi bardziej ściśnięte z tym klipsem Pewnie dlatego bo ramiączka się przesuwają

Coś mnie podkusiło żeby przejrzeć suknie ślubne na Szafie...
http://szafa.pl/c10761392-suknia-slu...-i-piorka.html
http://szafa.pl/c10749575-biala-gors...zyczki-40.html
http://szafa.pl/c10745222-suknia-typu-hiszpanka.html
http://szafa.pl/c10593238-suknia-slubna-rozmiar-48.html

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2012-06-20 o 21:38
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 04:32   #4800
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Zdecydowanie polecam taki klips, kupiłam go na allegro za złotówke i jest nieoceniony, nic mi nie wystaje Mam w kolorze przeźroczystym żeby wszędzie pasował. Można też krzyżować ramiączka ale to jest wg mnie upierdliwe

Ja też miałam taką w gimnazjum, potem w wieku 15 lat zaciążyła, a potem jeszcze raz, z kimś innym Do dzisiaj mi się z takimi majtami kojarzy.

Ja faktycznie zauważyłam, że mam piersi bardziej ściśnięte z tym klipsem Pewnie dlatego bo ramiączka się przesuwają

Coś mnie podkusiło żeby przejrzeć suknie ślubne na Szafie...
http://szafa.pl/c10761392-suknia-slu...-i-piorka.html
http://szafa.pl/c10749575-biala-gors...zyczki-40.html
http://szafa.pl/c10745222-suknia-typu-hiszpanka.html
http://szafa.pl/c10593238-suknia-slubna-rozmiar-48.html
Ja również polecam, bokserki wyglądają o niebo lepiej jak ramiączka złapie się tym klipsem, zresztą nie w każdym staniku da się te ramiączka krzyżować.
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości