|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Powiem Ci, ze nawet u moich rodzicow, gdzie na podworku jest mnostwo babeczek z dziecmi po cztery sztuki nie ma zadnej Amelii. Jest Wiktoria, Natalia, Oliwia.
Powiem szczerze, ze gdyby chociaz jedna osoba w moim otoczeniu tak sie nazywala to nawer bym o tym imieniu nie myslala. Tak mi odpadla wlasnie Lena- malo, ze mi imie podpierniczyli to jescze ma mame Patrycje w moim wieku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
My bardzo często oglądamy płytę z Naszego wesela ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Rozeznanie
|
Witam Was kochane
![]() Patrycja gratuluje córeczki ![]() podczytuje Was codziennie ale nie miałam weny do pisania a poza tym ostatnio przeżyliśmy z małżem chwile wielkiego stresu (krwawienie).
#4774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwal nam się brzuszkiem, bo pewnie już jest spory ![]() Cytat:
![]() Moja córeczka będzie się nazywać Antonina - Tosia, a syn prawdopodobnie Franciszek - Franek ![]() Imię dla syna wybiera Tż, nie wiem czy mu się nie odwidzi ![]() Idę dzisiaj podglądać moje maleństwo, trzymajcie kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Rozeznanie
|
Kozie mleko trzymam kciuki za maluszka
![]() Ja wizytę mam dopiero za dwa tygodnie-może też dowiem się co będzie ![]()
#4776 | ||
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Witam się porannie, zaraz lecę nad spotkanie, a potem wyjeżdżamy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A reszta dziewczyn, kiedy poznacie płeć? Cytat:
![]() Widzę, że dyskusja jest odnośnie imienia. My dla dziewczynki chcemy względnie mało popularne (chociaż ostatnio coraz bardziej), ale dla chłopca to już niestety mega popularne... Ale strasznie nam się podoba, no i sami nie wiemy co w takim razie zrobić. Obawiam się dać imię, które co drugi chłopczyk będzie nosił, ale z drugiej strony to takie nasze wymarzone imię, dodatkowo z rodzinnym sentymentem... No ale cóż, będziemy w ciąży to będziemy się zastanawiać ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Rozeznanie
|
Rzecz działa się po przytulaniu, zaczęłam krwawić, drugiego dnia rano pojechałam do mojej gin i zapytałam się czy mogę do niej przyjść bo taka rzecz się stała, powiedziała żebym przyszła po południu. Przyszłam zrobiła mi badanie na fotelu i usg, okazało się że tkanka z szyjki macicy spowodowała te małe krwawienie ale dostaliśmy zakaz przytulanek do końca ciąży
![]() A i pochwalę się: jak się to zdarzyło to małż mój całą noc sprawdzał czy dziecko się porusza i wiecie co? poczuł ![]() ![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Gegee życzę udanego wyjazdu, odpoczywaj a jak wrócisz chwal się zdjęciami.
![]() |
#4778 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Pomyśle :P
Cytat:
![]() ![]() Gdzie Ty tak tanio monitoring znalazłaś?!? Zgadzam się w 100% z Twoim mężem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Uważaj na siebie i nie przemęczaj się żeby sytuacje z piekarni się nie powtarzały Cytat:
![]() Wiesiołek łykam ale pryszcze jak wyskakiwały tak wyskakują nadal i na kilogramy też mi jakoś cudownie nie podziałał może na włosy troche? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I trzymam kciuki za dziś ![]() Cytat:
![]() Czekamy na dobre wiadomości, śliczne zdjęcia i wspomnienia ![]() Patrycja gratuluję córeczki ![]() Życzę zdrówka wszystkim zakatarzonym, pociągającym i przeziębionym ![]() Wstałam dziś z bólem głowy i w marnym humorze ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj ostatni dzień w pracy - jutro wolne
![]() Co do imion, to mnie się bardzo podoba Liliana. Więc jak będzie dziewczynka to będzie albo Liliana albo Ania (po babci). A jak chłopak to nie wiem, bo nie możemy dojść do porozumienia w tym względzie. Podoba mi się Igor, ale TZowi nie, podoba mi się też Miłosz ale nie pasuje do nazwiska, a poza tym to już nie wiem. Ostatnio w ogóle mam problem żeby się nad czymkolwiek skupić, a przedwczoraj pobiłam samą siebie i położyłam się spać po 20:00 - spałam do rana...
#4780 |
Zakorzenienie
|
ag9 moja Droga, śpij, śpij ile chcesz bo jak się dzidziuś urodzi to możesz już tak sobie nie pospać.
U mnie dziś spokój i cisza, po tej wiadomości że i tak nic z tego nie nakręcam się i mam spokojniejszą głowę, jedyne co to modlę się zeby @ przyszła w terminie a nie wcześniej np. bo wizyta 04.09. Dziś orientowałam się jaki jest koszt leków w aptece gdzie pracuje moja siostra: CLO - 17zł Douphaston 25zł Ovitrell 75zł a Pregnylu nie mają niestety a jest sporo tańszy ale trzeba go szukać w hurtowniach.
#4781 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Płeć poznamy jak dziecko przestanie być "cnotliwe" ![]() My też chcieliśmy dać synowi Jakub, ale za dużo dzieci ostatnio tak się nazywa, a mi się bardzo podoba Franek więc magluje Tż ![]() Cytat:
![]() Współczuje z tym plamieniem, aż do końca ciąży musicie uważać. Ale dla maleństwa wszystko da się zrobić ![]() Cytat:
Prezent mu się podobał i był nim bardzo zaskoczony. Niestety nie miał czasu poczytać. Przesyłam zdjęcia mojego dziecia ![]() ![]() Małe miało mierzoną przezierność karkową, jakąś zastawkę i coś tam jeszcze i wszystko wyszło w normie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny brać się do roboty, bo dawno II nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Wtajemniczenie
|
popieram!
![]() Gratuluję wyników maluszka ![]() ![]() Malinka ja w jednej aptece zapłaciłam za Duphaston 49zł a w drugiej 29! taka różnica... ![]() Komorowska dobrze, że nic się wielkiego nie stało ![]() Patrycja gratuluję dziewczynki!! ![]() Gegee baw się dobrze na wakacjach i wracaj z fasoliną ![]() Co do imion to nam się podoba dla chłopca Karol a dla dziewczynki Marysia lub Zosia ![]()
#4784 | |
Zakorzenienie
|
![]() u mnie 15 dc / śluzu płodnego nie ma!! ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() dobrze że wszystko w porządku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
asiulka u mnie też był zawsze problem ze śluzem, warto brać wiesiołek, aby było go więcej, ale z małą ilością też można zajść
![]() Badanie przezierności karku wykonuje się do 13 tygodnia ciąży, nie pamiętam od którego ale właśnie jakoś w 3 miesiącu ![]() Dziecko musi być odpowiedniej wielkości, bo wtedy można łatwo dokonać pomiarów. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
koziemleko fantastyczne te zdjęcia z USG, aż się wzruszyłam oglądając je.Mamuśku śliczna dzidzia Ci rośnie.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-08-29 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4788 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przez ostatni czas czytam serię "Rook" Mastertona i jestem na 4-tej części, w sumie dziś pewnie skończę i między czasie czytam Zapiski z martwego domu Dostojewskiego Cytat:
a w którym ty jesteś tygodniu? Super, że wszystko OK. Nam lekarka mówiła, że w tym czasie wszyscy wyglądają jak chłopcy, mojej kuzynce powiedzieli na tym badaniu, że chłopak, ale teraz okazuje się że dziewczynka, zresztą płeć widać około 16 tyg Cytat:
![]() tak badanie robi się do 13t 6d chyba od 11 tc |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Małgoś teraz jest 17 t 3 d. Koziemleko jak byłam na tej nieplanowanej wizycie i miałam robione USG to moje dziecię się zbuntowało i dupką się odwróciło. Działajcie działajcie dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki.
![]() |
#4790 | |||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może na następnym USG się uda ![]() Cytat:
Te nasze dzieci od początku pokazują charakterek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
hej Kobitki
![]() a ja bez męża do poniedziałku.... ![]() miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zadomowienie
|
Koziemleko - ale gigant na zdjęciach
![]() Co do płci to koleżanka poznała już w 12 tc (dziewczynka), zresztą na wątku marcowo-kwietniowym już też kilka dziewczyn zna płeć. Ja mam nadzieję poznać za kilka dni (to będzie 12t 4d), bo strasznie niecierpliwa jestem.
#4793 |
Rozeznanie
|
Ag9 ja też bym chciała już poznać płeć maluszka u mnie dziś 17 t 3 d ale moje dziecię robi nam na złość bo albo strasznie się wierci albo odwraca się tyłkiem i tyle.
Kolejną wizytę mam 10 września więc może wtedy się dowiem. No właśnie widziałam, że na wątku marcowo - kwietniowym niektóre dziewczyny już wiedzą - zazdroszczę ![]() U mnie plamienie ustąpiło więc myślę, że wszystko już dobrze. Ale stresa mega wielkiego miałam. Od tej pory TŻ codziennie przed wstaniem z łóżka sprawdza czy dziecko się wierci.
#4794 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Z góry prdzepraszam, że tak dawno nie pisałam, nie czytałam i przepraszam że nie nadrobiłam ![]() Gratuluję dziewczyny zdrowych ciąż,a tym co nadal czekają na II kreseczki ![]() ![]() Witam też nowe dziewczyny ![]() U nas jakoś takie zawirowania były, na początku miesiaca byłam w szpitalu na kilka dni. najpierw z powodu ciśnienia za wysokiego, potem doszły skurcze. a jak wróciłam do domu to internetu nie miałam tylko z telefonu korzystałam. Internet mam od wczoraj. Ogólnie już nie pracuję od tego miesiaca, wiec leże i szykuje wyprawkę choć nie ukrywam mam prawie wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A TAK W OGÓLE TO ZAMIERZAM BYĆ W MIARE NA BIEŻĄCO OD NOWEGO WĄTKU . ![]() POZDRAWIAM
#4795 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze ze wszystko już ok a Tż kochany... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
ag9 - na wątku wrześ-paź dużo mam poznało własnie w 13-14 tyg płeć a w 20 okazała się inna. w 13-14 tylko dobry lekarz i dobry sprzęt i dobre ułożenie dziecka zagwarantuje 98% że płeć taka pozostanie, zwłaszcza ze różnica jest milimetrowa ( sprawdz sobie na necie, jak wyglądają narządu w tym yg u dziewczynki i chłopca) . Ja dowiedziałam sie w 22, potem miałam potwierdzone 2 razy.. owszem teraz też może okazać sie ze zamiast Kacpra wyskoczy Amelka choć jest to mniej prawdopodobne, niż gdybym wiedziała o płci w 14 tyg i sie nastawiła a potem nawet nie pytała ( ja co większe USG pytam o płeć ) na tych ważnych i dokładnych badaniach USG.
#4797 |
Wtajemniczenie
|
Pradip ta apteka jest na Grójeckiej na Ochocie, blisko skrzyżowania z Banacha
![]()
#4798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Słyszałam o tej aptece jak protopiku szukałam. Teraz porównywałam ceny androvitu i pod domem mam za 48 a na woli za 22zł kosmiczne mają te różnice w cenach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to takie emocjonujące czekać na pierwsze ruchy, czy na poznanie płci ![]() Cytat:
![]() Jak ja się go boję ![]() Już jako nastolatka mówiłam, że nie chce mieć dzieci, bo boje się rodzić. Potem jednak chęć posiadania dziecka okazała się silniejsza. Strach jednak został ![]() Zastanawiam się co kieruje tymi pielęgniarkami w szpitalu, że kładą ciężarną razem z kobietami po # ![]() Przecież to obłęd. Cytat:
To może lepiej poczekać z dowiadywaniem się niż potem się zawieść. Chociaż ja już bym chciała do brzuszka zwracać się po imieniu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą, że tak nie powinno być ale niestety w szpitalu pielęgniarka nie ma nic do powiedzenia jeśli chodzi o lokalizację nowych pacjentów, decydują lekarze...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.