|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Powiem Ci, ze nawet u moich rodzicow, gdzie na podworku jest mnostwo babeczek z dziecmi po cztery sztuki nie ma zadnej Amelii. Jest Wiktoria, Natalia, Oliwia.
Powiem szczerze, ze gdyby chociaz jedna osoba w moim otoczeniu tak sie nazywala to nawer bym o tym imieniu nie myslala. Tak mi odpadla wlasnie Lena- malo, ze mi imie podpierniczyli to jescze ma mame Patrycje w moim wieku a to juz zupelnie wyklucza, bo to bliscy znajomi i mylili by nas inni nagminnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
My bardzo często oglądamy płytę z Naszego wesela , a zdjęcia mam pod ręką, że w każdej wolnej chwili je wyciągam i wspominam.
|
|
|
|
|
#4773 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was kochane
Patrycja gratuluje córeczki ![]() podczytuje Was codziennie ale nie miałam weny do pisania a poza tym ostatnio przeżyliśmy z małżem chwile wielkiego stresu (krwawienie).
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal nam się brzuszkiem, bo pewnie już jest spory Cytat:
![]() Moja córeczka będzie się nazywać Antonina - Tosia, a syn prawdopodobnie Franciszek - Franek .Imię dla syna wybiera Tż, nie wiem czy mu się nie odwidzi ![]() Idę dzisiaj podglądać moje maleństwo, trzymajcie kciuki
|
||
|
|
|
#4775 |
|
Rozeznanie
|
Kozie mleko trzymam kciuki za maluszka
Ja wizytę mam dopiero za dwa tygodnie-może też dowiem się co będzie
|
#4776 | ||
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Witam się porannie, zaraz lecę nad spotkanie, a potem wyjeżdżamy Miłego weekendu, i proszę za bardzo nie szaleć z postami, bo dopiero jak wrócę będę mogła założyć nowy wątek ![]() Cytat:
też bym chciała córeczkę A reszta dziewczyn, kiedy poznacie płeć? Cytat:
![]() Widzę, że dyskusja jest odnośnie imienia. My dla dziewczynki chcemy względnie mało popularne (chociaż ostatnio coraz bardziej), ale dla chłopca to już niestety mega popularne... Ale strasznie nam się podoba, no i sami nie wiemy co w takim razie zrobić. Obawiam się dać imię, które co drugi chłopczyk będzie nosił, ale z drugiej strony to takie nasze wymarzone imię, dodatkowo z rodzinnym sentymentem... No ale cóż, będziemy w ciąży to będziemy się zastanawiać może minie tyle czasu, że już nie będzie takie popularne ![]() Miłego dnia dziewczynki
|
|
|
#4777 |
|
Rozeznanie
|
Rzecz działa się po przytulaniu, zaczęłam krwawić, drugiego dnia rano pojechałam do mojej gin i zapytałam się czy mogę do niej przyjść bo taka rzecz się stała, powiedziała żebym przyszła po południu. Przyszłam zrobiła mi badanie na fotelu i usg, okazało się że tkanka z szyjki macicy spowodowała te małe krwawienie ale dostaliśmy zakaz przytulanek do końca ciąży
ponieważ mam łożysko na przedniej ścianie macicy blisko ujścia szyjki macicy. A i pochwalę się: jak się to zdarzyło to małż mój całą noc sprawdzał czy dziecko się porusza i wiecie co? poczuł , ja wczoraj też czułam![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Gegee życzę udanego wyjazdu, odpoczywaj a jak wrócisz chwal się zdjęciami.
|
#4778 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Pomyśle :P
Cytat:
Gdzie Ty tak tanio monitoring znalazłaś?!? Zgadzam się w 100% z Twoim mężem ![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak Małgos powiedziałą niech sobie poprzymierza kilka i wybierze najlepszy. Mi się maż jeszcze w takim bardzo ciemno czekoladowym podobał ale wybrał czarny garnitur smokingowy i był zadowolony. Radą chętnie będę służyła wiec pytaj Uważaj na siebie i nie przemęczaj się żeby sytuacje z piekarni się nie powtarzały Cytat:
Wiesiołek łykam ale pryszcze jak wyskakiwały tak wyskakują nadal i na kilogramy też mi jakoś cudownie nie podziałał może na włosy troche? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I trzymam kciuki za dziś ![]() Cytat:
![]() Czekamy na dobre wiadomości, śliczne zdjęcia i wspomnienia Patrycja gratuluję córeczki ![]() Życzę zdrówka wszystkim zakatarzonym, pociągającym i przeziębionym Wstałam dziś z bólem głowy i w marnym humorze
|
||||||||
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj ostatni dzień w pracy - jutro wolne
Co do imion, to mnie się bardzo podoba Liliana. Więc jak będzie dziewczynka to będzie albo Liliana albo Ania (po babci). A jak chłopak to nie wiem, bo nie możemy dojść do porozumienia w tym względzie. Podoba mi się Igor, ale TZowi nie, podoba mi się też Miłosz ale nie pasuje do nazwiska, a poza tym to już nie wiem. Ostatnio w ogóle mam problem żeby się nad czymkolwiek skupić, a przedwczoraj pobiłam samą siebie i położyłam się spać po 20:00 - spałam do rana...
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
ag9 moja Droga, śpij, śpij ile chcesz bo jak się dzidziuś urodzi to możesz już tak sobie nie pospać.
U mnie dziś spokój i cisza, po tej wiadomości że i tak nic z tego nie nakręcam się i mam spokojniejszą głowę, jedyne co to modlę się zeby @ przyszła w terminie a nie wcześniej np. bo wizyta 04.09. Dziś orientowałam się jaki jest koszt leków w aptece gdzie pracuje moja siostra: CLO - 17zł Douphaston 25zł Ovitrell 75zł a Pregnylu nie mają niestety a jest sporo tańszy ale trzeba go szukać w hurtowniach.
|
#4781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Płeć poznamy jak dziecko przestanie być "cnotliwe" My też chcieliśmy dać synowi Jakub, ale za dużo dzieci ostatnio tak się nazywa, a mi się bardzo podoba Franek więc magluje Tż ![]() Cytat:
![]() Współczuje z tym plamieniem, aż do końca ciąży musicie uważać. Ale dla maleństwa wszystko da się zrobić Cytat:
Prezent mu się podobał i był nim bardzo zaskoczony. Niestety nie miał czasu poczytać. Przesyłam zdjęcia mojego dziecia Dużo ich dzisiaj dostałam i są piękne Małe miało mierzoną przezierność karkową, jakąś zastawkę i coś tam jeszcze i wszystko wyszło w normie |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny brać się do roboty, bo dawno II nie było
|
|
|
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
popieram!
![]() Gratuluję wyników maluszka ![]() Malinka ja w jednej aptece zapłaciłam za Duphaston 49zł a w drugiej 29! taka różnica... ![]() Komorowska dobrze, że nic się wielkiego nie stało ![]() Patrycja gratuluję dziewczynki!! ![]() Gegee baw się dobrze na wakacjach i wracaj z fasoliną ![]() Co do imion to nam się podoba dla chłopca Karol a dla dziewczynki Marysia lub Zosia Dawniej dałabym się pokroić za Zuzie ale za dużo ich teraz się rodzi i opada...
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 15 dc / śluzu płodnego nie ma!! ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
dobrze że wszystko w porządku w 3 mies, robi sie to badanie przezierności karku ??
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
asiulka u mnie też był zawsze problem ze śluzem, warto brać wiesiołek, aby było go więcej, ale z małą ilością też można zajść
Badanie przezierności karku wykonuje się do 13 tygodnia ciąży, nie pamiętam od którego ale właśnie jakoś w 3 miesiącu ![]() Dziecko musi być odpowiedniej wielkości, bo wtedy można łatwo dokonać pomiarów. |
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
koziemleko fantastyczne te zdjęcia z USG, aż się wzruszyłam oglądając je.Mamuśku śliczna dzidzia Ci rośnie.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-08-29 o 22:31 |
|
|
|
#4787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dzis mowilam mu chyba konczymy narazie staranka bo chyba juz po owulce a moj na to niee dzis jeszce jedno serducho dopiszemy :P ja sie czuje troche lepiej mniej boli ale te nasze przytulanka nie wygaldaja tak jak powinny bo w zasadzie to tylko finisz jest w srodku ;/ nie chce narazic sie na bol i zarazic meza , wiec tylko konczy we mnie i juz to zdiziwlabym sie ze mozna by zajsc od takich przytulanek :P pozyjemy zobaczymy ;p njgorzej jakabysmy w ogole nic bo wtedy nadziei by nie bylo Monitoring tanio? to nawet nie wiedzialam , bo to w drogiej takiej ekkluziw przychodni ze moj epcherzyk to na ogromnej plazmie widzialam hehe taki czarny placek :P 50 zl za jeden monitoring , zwykle usg 120 zl kosztuje . A u Ciebie ile ???
|
|
#4788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez ostatni czas czytam serię "Rook" Mastertona i jestem na 4-tej części, w sumie dziś pewnie skończę i między czasie czytam Zapiski z martwego domu Dostojewskiego Cytat:
a w którym ty jesteś tygodniu? Super, że wszystko OK. Nam lekarka mówiła, że w tym czasie wszyscy wyglądają jak chłopcy, mojej kuzynce powiedzieli na tym badaniu, że chłopak, ale teraz okazuje się że dziewczynka, zresztą płeć widać około 16 tyg Cytat:
tak badanie robi się do 13t 6d chyba od 11 tc |
|||
|
|
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Małgoś teraz jest 17 t 3 d. Koziemleko jak byłam na tej nieplanowanej wizycie i miałam robione USG to moje dziecię się zbuntowało i dupką się odwróciło. Działajcie działajcie dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki.
|
|
#4790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może na następnym USG się uda Cytat:
Te nasze dzieci od początku pokazują charakterek
|
|||
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kobitki
![]() a ja bez męża do poniedziałku.... więc "działaliśmy" wczoraj. miłego dzionka |
|
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Koziemleko - ale gigant na zdjęciach
![]() Co do płci to koleżanka poznała już w 12 tc (dziewczynka), zresztą na wątku marcowo-kwietniowym już też kilka dziewczyn zna płeć. Ja mam nadzieję poznać za kilka dni (to będzie 12t 4d), bo strasznie niecierpliwa jestem.
|
#4793 |
|
Rozeznanie
|
Ag9 ja też bym chciała już poznać płeć maluszka u mnie dziś 17 t 3 d ale moje dziecię robi nam na złość bo albo strasznie się wierci albo odwraca się tyłkiem i tyle.
Kolejną wizytę mam 10 września więc może wtedy się dowiem. No właśnie widziałam, że na wątku marcowo - kwietniowym niektóre dziewczyny już wiedzą - zazdroszczę U mnie plamienie ustąpiło więc myślę, że wszystko już dobrze. Ale stresa mega wielkiego miałam. Od tej pory TŻ codziennie przed wstaniem z łóżka sprawdza czy dziecko się wierci.
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Z góry prdzepraszam, że tak dawno nie pisałam, nie czytałam i przepraszam że nie nadrobiłam Gratuluję dziewczyny zdrowych ciąż,a tym co nadal czekają na II kreseczki Witam też nowe dziewczyny ![]() U nas jakoś takie zawirowania były, na początku miesiaca byłam w szpitalu na kilka dni. najpierw z powodu ciśnienia za wysokiego, potem doszły skurcze. a jak wróciłam do domu to internetu nie miałam tylko z telefonu korzystałam. Internet mam od wczoraj. Ogólnie już nie pracuję od tego miesiaca, wiec leże i szykuje wyprawkę choć nie ukrywam mam prawie wszystko Malutki troche malutki jak na ten tydzień (34) bo niecałe 1500 g. waży. W przyszłym tygodniu bede to konsultować z lekarzem. ogólnie jestem na fenoterolu cały czas przez te skurcze i jak odstawie to dopiero mogę szykować sie na poród szyjkę ogólnie mam krótką bo 1,5cm. wiec mam uważać, ale byłam pozamykana wiec mam nadzieje ze nic sie nie skraca i nie dzieje złęgo. Mały chyba ma mało miejsca bo wyraźnie widzę jego ruchy. Nie ukrywam że bolą choć nie wszystkie ![]() A TAK W OGÓLE TO ZAMIERZAM BYĆ W MIARE NA BIEŻĄCO OD NOWEGO WĄTKU . ![]() POZDRAWIAM
|
#4795 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze ze wszystko już ok a Tż kochany... |
|||||
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
ag9 - na wątku wrześ-paź dużo mam poznało własnie w 13-14 tyg płeć a w 20 okazała się inna. w 13-14 tylko dobry lekarz i dobry sprzęt i dobre ułożenie dziecka zagwarantuje 98% że płeć taka pozostanie, zwłaszcza ze różnica jest milimetrowa ( sprawdz sobie na necie, jak wyglądają narządu w tym yg u dziewczynki i chłopca) . Ja dowiedziałam sie w 22, potem miałam potwierdzone 2 razy.. owszem teraz też może okazać sie ze zamiast Kacpra wyskoczy Amelka choć jest to mniej prawdopodobne, niż gdybym wiedziała o płci w 14 tyg i sie nastawiła a potem nawet nie pytała ( ja co większe USG pytam o płeć ) na tych ważnych i dokładnych badaniach USG.
|
#4797 |
|
Wtajemniczenie
|
Pradip ta apteka jest na Grójeckiej na Ochocie, blisko skrzyżowania z Banacha
Folik 60tabl tam zamiast 18zł kosztuje 10! Koleżanki mi o niej mówiły ale sama się przekonałam, że faktycznie tanio...
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze wracasz z takimi wiadomościami tak malutko już Ci zostało Słyszałam o tej aptece jak protopiku szukałam. Teraz porównywałam ceny androvitu i pod domem mam za 48 a na woli za 22zł kosmiczne mają te różnice w cenach |
|
|
|
|
#4799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to takie emocjonujące czekać na pierwsze ruchy, czy na poznanie płci ![]() Cytat:
Wyprawkę już masz, a przygotowana do porodu jesteś? Jak ja się go boję Już jako nastolatka mówiłam, że nie chce mieć dzieci, bo boje się rodzić. Potem jednak chęć posiadania dziecka okazała się silniejsza. Strach jednak został ![]() Zastanawiam się co kieruje tymi pielęgniarkami w szpitalu, że kładą ciężarną razem z kobietami po # ![]() Przecież to obłęd. Cytat:
To może lepiej poczekać z dowiadywaniem się niż potem się zawieść. Chociaż ja już bym chciała do brzuszka zwracać się po imieniu
|
|||
|
|
|
#4800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą, że tak nie powinno być ale niestety w szpitalu pielęgniarka nie ma nic do powiedzenia jeśli chodzi o lokalizację nowych pacjentów, decydują lekarze...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

a to juz zupelnie wyklucza, bo to bliscy znajomi i mylili by nas inni nagminnie

), katowałam je rozjaśnianiem, a potem pofarbowałam się na bardzo ciemny, prawie czarny No a teraz znowu do jaśniejszego wracałam, aż wyszedł blond
choć nie wszystkie