Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 22:19   #4771
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
To może tylko w moim rejonie jest bum imienia Amelka
Powiem Ci, ze nawet u moich rodzicow, gdzie na podworku jest mnostwo babeczek z dziecmi po cztery sztuki nie ma zadnej Amelii. Jest Wiktoria, Natalia, Oliwia.
Powiem szczerze, ze gdyby chociaz jedna osoba w moim otoczeniu tak sie nazywala to nawer bym o tym imieniu nie myslala. Tak mi odpadla wlasnie Lena- malo, ze mi imie podpierniczyli to jescze ma mame Patrycje w moim wieku a to juz zupelnie wyklucza, bo to bliscy znajomi i mylili by nas inni nagminnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-28, 22:20   #4772
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
hej Laski
ja muszę powiedzieć, że dla mnie organizacja ślubu i sam ślub był najlepszym okresem w życiu i gdybym mogła powtarzałam bym to co jakiś czas często wracam do zdjęć lub filmu... wiem, że mało jest takich osób jak ja ale cóż

pozdrawiam Was!
Dla mnie przygotowania do ślubu i wesela były czymś wyjątkowym tak samo jak sam dzień uroczystości. Szkoda, że ten dzień i noc tak szybko minęła i pozostały tylko wspomnienia.

My bardzo często oglądamy płytę z Naszego wesela , a zdjęcia mam pod ręką, że w każdej wolnej chwili je wyciągam i wspominam.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 06:28   #4773
kOmorowska
Rozeznanie

Witam Was kochane
Patrycja gratuluje córeczki
podczytuje Was codziennie ale nie miałam weny do pisania a poza tym ostatnio przeżyliśmy z małżem chwile wielkiego stresu (krwawienie).

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 06:29   #4774
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Dzien dobry wieczor!
Zagladam tylko pochwalic sie, ze w styczniu bedzie z nami dziewcze moje ostatnie przeczucia mnie nie mylily

Poza tym wszystko idealne, po nast wizycie za miesiac jesli dalej tak bedzie ksiazkowo, to mozemy wozek kupowac a na przeziebienie rutinoscorbin. Mam nadzieje, ze mnie uratuje od tego meczacego chorobska
Gratulacje
Pochwal nam się brzuszkiem, bo pewnie już jest spory

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki

Amelia - bardzo ładne imię, ale mi osobiście się już osły szalo i robi się słabo jak słyszę od kolejnej koleżanki, że u nich będzie Amelka. W bliskim gronie znajomych w lipcu urodziła się czwarta Amelka.

Teraz są same Amelki, Leny, Julki i Oliwki.
Moi znajomi mają dwie córki i właśnie jest to Amelia i Oliwka. Nie są zbyt kreatywni

Moja córeczka będzie się nazywać Antonina - Tosia, a syn prawdopodobnie Franciszek - Franek .
Imię dla syna wybiera Tż, nie wiem czy mu się nie odwidzi

Idę dzisiaj podglądać moje maleństwo, trzymajcie kciuki
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 06:31   #4775
kOmorowska
Rozeznanie

Kozie mleko trzymam kciuki za maluszka
Ja wizytę mam dopiero za dwa tygodnie-może też dowiem się co będzie

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-29, 08:20   #4776
Gegee
Rozeznanie

Hejka
Witam się porannie, zaraz lecę nad spotkanie, a potem wyjeżdżamy pewnie już nie zdążę do Was wpaść, więc żegnam się już teraz Miłego weekendu, i proszę za bardzo nie szaleć z postami, bo dopiero jak wrócę będę mogła założyć nowy wątek Zastanówcie się też co z nazwą

Cytat:
Dzien dobry wieczor!
Zagladam tylko pochwalic sie, ze w styczniu bedzie z nami dziewcze moje ostatnie przeczucia mnie nie mylily

Poza tym wszystko idealne, po nast wizycie za miesiac jesli dalej tak bedzie ksiazkowo, to mozemy wozek kupowac a na przeziebienie rutinoscorbin. Mam nadzieje, ze mnie uratuje od tego meczacego chorobska
Gratuluję córci też bym chciała córeczkę To teraz już możesz szykować wyprawkę

A reszta dziewczyn, kiedy poznacie płeć?

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Witam Was kochane
podczytuje Was codziennie ale nie miałam weny do pisania a poza tym ostatnio przeżyliśmy z małżem chwile wielkiego stresu (krwawienie).
Ojej... ale już wszystko w porządku? Wiadomo co się stało?

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Widzę, że dyskusja jest odnośnie imienia. My dla dziewczynki chcemy względnie mało popularne (chociaż ostatnio coraz bardziej), ale dla chłopca to już niestety mega popularne... Ale strasznie nam się podoba, no i sami nie wiemy co w takim razie zrobić. Obawiam się dać imię, które co drugi chłopczyk będzie nosił, ale z drugiej strony to takie nasze wymarzone imię, dodatkowo z rodzinnym sentymentem... No ale cóż, będziemy w ciąży to będziemy się zastanawiać może minie tyle czasu, że już nie będzie takie popularne

Miłego dnia dziewczynki
Stary 2013-08-29, 08:31   #4777
kOmorowska
Rozeznanie

Rzecz działa się po przytulaniu, zaczęłam krwawić, drugiego dnia rano pojechałam do mojej gin i zapytałam się czy mogę do niej przyjść bo taka rzecz się stała, powiedziała żebym przyszła po południu. Przyszłam zrobiła mi badanie na fotelu i usg, okazało się że tkanka z szyjki macicy spowodowała te małe krwawienie ale dostaliśmy zakaz przytulanek do końca ciąży ponieważ mam łożysko na przedniej ścianie macicy blisko ujścia szyjki macicy.
A i pochwalę się: jak się to zdarzyło to małż mój całą noc sprawdzał czy dziecko się porusza i wiecie co? poczuł, ja wczoraj też czułam
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Gegee życzę udanego wyjazdu, odpoczywaj a jak wrócisz chwal się zdjęciami.

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-29, 09:09   #4778
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
nie wymigasz się od zdjęć
Pomyśle :P
Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje za tak liczne odpowiedzi , jestem w szoku , dzis rano wysiusialam sie juz z mniejszym bolem ufff chyba zaczely dzialac leki , a i wieczorem grzalam tam na dole termoforem moze to tez pomoglo mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej. Mimo bolu udalo nam sie poprzytulac , przyjemnie nie bylo no ale coz przynajmniej bedzie choc troche nadziei , dzis poprawimy , temp troche skoczyla wiec albo dzis owulka albo juz po tak jak Pani doktor powiedziala ciekawa sprawa ja to mam takiego pecha ze zawsze cos musi sie dziac jak jest najlepszy momemnt , nie wydaje mi sie by nam sie w tym mies udalo ,te plemniki po tylu akcjach sa tak pewnie juz oslabione i w malych ilosiach za miesiac zaczniemy pozniej sie starac jak cos

Aha i polecam wam dziewczyny zeby przejsc sie na monitoring nawet jak minelo dopiero 2-3 cukle staran , dobrze jest wiedziec kiedy mniej wiecej owulacja wypada , zeby sie pol roku zle nie starac , ja juz wiem ze na pewno mam pozniej a skupialam sie na wczesniejszych staraniach , nie jest to drogi koszt ja zapalcila 50 zl , nie wiem ile u was ksoztuje ? ale w porownnaniu do tego co ebdziemy wydawac na nasze malenstwa to i tak kropla w morzu
Super że jest już poprawia i widzę że w łózko nadal gorąco było
Gdzie Ty tak tanio monitoring znalazłaś?!?
Zgadzam się w 100% z Twoim mężem za każdym razem kiedy ulegnę mężowi i śpię bez bielizny następnego dnia latam do kibelka. Nie wiem czemu tak bo jak już mam stringi która w sumie zbyt wiele nie dają to już jest wszystko ok
Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość

Odebrałam wynik progesteronu 20dc (cykle 26 dniowe) - 2.01 ng/ml czyli cykl bezowulacyjny
Kiepsko zgadzam się z dziewczynami że mierzyłabym temperaturę żeby sprawdzić czy to tylko jednorazowy cykl
Cytat:
Ostatecznie ustaliliśmy wesele na 60 osób (po 30 z każdej "rodziny").
Mi natomiast zależy żeby ślub odbył się w czerwcu i żeby pan młody miał biały garnitur ( w czarnym wygląda jak na pogrzeb ).
Więc jakieś wyobrażenia na ten temat mamy. Dużo już rozmawialiśmy i mamy kompromisy
Jedyną przeszkodą są finanse . Ale chyba przycisnę Tż żeby wesele zrobić w czerwcu 2015 lub 2016 roku. Ile można zwlekać

Chętnie skorzystam Załatwiać wszystko chcę sama, po swojemu, ale z rad chętnie skorzystam.
Szczególnie z tych jak zaoszczędzić trochę grosza i elegancko wyprawić wesele

A ja mam od wczoraj fatalne samopoczucie. Wczoraj prawie zemdlałam w piekarni. Już ledwo stałam, ale na szczęście była już moja kolej więc kupiłam bułki i szybko wyszłam. Potem musiałam siedzieć na ogrodzeniu, bo nie doszłabym do domu. Na szczęście miałam blisko i po jakimś czasie się "doczołgałam".
Potem cały dzień byłam osłabiona, bolała mnie głowa i ciągle leżałam.
Dziś już trochę lepiej i wybiorę się nawet na zakupy
Ja akurat nie chciałam żeby mąż miał biały garnitur bo mi się sorry kochana z kelnerem kojarzy ale powinnaś kierować się swoim zdaniem i tym co podkreśliłam w Twojej wypowiedzi bo to jest najważniejsze i super że potraficie rozmawiać i znajdywać kompromisy Tak jak Małgos powiedziałą niech sobie poprzymierza kilka i wybierze najlepszy. Mi się maż jeszcze w takim bardzo ciemno czekoladowym podobał ale wybrał czarny garnitur smokingowy i był zadowolony. Radą chętnie będę służyła wiec pytaj
Uważaj na siebie i nie przemęczaj się żeby sytuacje z piekarni się nie powtarzały
Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Fajne zdjęcia pewnie będą z Wami druhnami
Pradip, Malgos - nad morzem pewnie jakieś zdjęcia porobimy to potem może wstawię do k z moją "nową odsłoną"
Ja też naturalnie mam blond (wcześniej był jasny, ale teraz po tylu latach farbowania ciemniejszy wyszedł ), katowałam je rozjaśnianiem, a potem pofarbowałam się na bardzo ciemny, prawie czarny No a teraz znowu do jaśniejszego wracałam, aż wyszedł blond ale już widzę, że na tych ciemniejszych farbach włosy mniej się przesuszają

Pradip - z tego co pamiętam bierzesz wiesiołka i wspominałaś coś, że jest dobry na cerę. Zauważyłaś może, żeby trądzik był słabszy albo znikł? Zastanawiam się czy nie zacząć go brać Wprawdzie ze śluzem nie mam problemów, ale tak zachwalałyście z Justiii, że dobry na cerę i włosy i cellulit, że aż zaczęłam się zastanawiać....
A są fajne nie powiem ale Ty się tu moimi nie wykręcaj tylko swoje pokazuj
Wiesiołek łykam ale pryszcze jak wyskakiwały tak wyskakują nadal i na kilogramy też mi jakoś cudownie nie podziałał może na włosy troche?
Cytat:
Mój Tż dostanie dziś pierwszy w życiu prezent z okazji mojej ciąży Kupiłam mu:
http://www.gandalf.com.pl/b/gdy-staj...wsze-miesiace/
To super poradnik, na pewno będę mu podkradać W środek chce mu włożyć zdjęcie z USG, bo póki co to ja wszystkie noszę w portfelu i dopiero do mnie dotarło, że on żadnego nie ma (ma tylko w telefonie).
I tak jutro będę miała nowe zdjęcie, bo idę na USG
Piękny prezent
Cytat:
Patrycja - jak napisałaś o Amelii to od razu przyszła mi na myśl Amelia Termopolis Grenaldi hahah też wszystkie przeczytałam i to nie tak wcale dawno, powiem wam, że super się czyta i z poczuciem humoru, film (choć spoko) do książek się nie umywa
Jak zwykle w tym temacie się z Tobą zgadzam
Cytat:
Witam Was kochane
Jej cieszę sie ze już ok
I trzymam kciuki za dziś

Cytat:
Hejka
Witam się porannie, zaraz lecę nad spotkanie, a potem wyjeżdżamy pewnie już nie zdążę do Was wpaść, więc żegnam się już teraz Miłego weekendu, i proszę za bardzo nie szaleć z postami, bo dopiero jak wrócę będę mogła założyć nowy wątek Zastanówcie się też co z nazwą
Bawcie sie dobrze i działajcie bezmyślnie
Czekamy na dobre wiadomości, śliczne zdjęcia i wspomnienia

Patrycja gratuluję córeczki
Życzę zdrówka wszystkim zakatarzonym, pociągającym i przeziębionym

Wstałam dziś z bólem głowy i w marnym humorze
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:13   #4779
ag9
Zadomowienie

A ja dzisiaj ostatni dzień w pracy - jutro wolne

Co do imion, to mnie się bardzo podoba Liliana. Więc jak będzie dziewczynka to będzie albo Liliana albo Ania (po babci).

A jak chłopak to nie wiem, bo nie możemy dojść do porozumienia w tym względzie. Podoba mi się Igor, ale TZowi nie, podoba mi się też Miłosz ale nie pasuje do nazwiska, a poza tym to już nie wiem.

Ostatnio w ogóle mam problem żeby się nad czymkolwiek skupić, a przedwczoraj pobiłam samą siebie i położyłam się spać po 20:00 - spałam do rana...
Stary 2013-08-29, 12:08   #4780
malinka1984
Zakorzenienie

ag9 moja Droga, śpij, śpij ile chcesz bo jak się dzidziuś urodzi to możesz już tak sobie nie pospać.
U mnie dziś spokój i cisza, po tej wiadomości że i tak nic z tego nie nakręcam się i mam spokojniejszą głowę, jedyne co to modlę się zeby @ przyszła w terminie a nie wcześniej np. bo wizyta 04.09.
Dziś orientowałam się jaki jest koszt leków w aptece gdzie pracuje moja siostra:
CLO - 17zł
Douphaston 25zł
Ovitrell 75zł a Pregnylu nie mają niestety a jest sporo tańszy ale trzeba go szukać w hurtowniach.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:32   #4781
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Kozie mleko trzymam kciuki za maluszka
Ja wizytę mam dopiero za dwa tygodnie-może też dowiem się co będzie
Ja myślałam, że dowiem się dzisiaj, ale moje dziecko takie cnotliwe, że przez całą wizytę nóżki szczelnie razem trzymało

Cytat:
Hejka

A reszta dziewczyn, kiedy poznacie płeć?

Widzę, że dyskusja jest odnośnie imienia. My dla dziewczynki chcemy względnie mało popularne (chociaż ostatnio coraz bardziej), ale dla chłopca to już niestety mega popularne... Ale strasznie nam się podoba, no i sami nie wiemy co w takim razie zrobić. Obawiam się dać imię, które co drugi chłopczyk będzie nosił, ale z drugiej strony to takie nasze wymarzone imię, dodatkowo z rodzinnym sentymentem... No ale cóż, będziemy w ciąży to będziemy się zastanawiać może minie tyle czasu, że już nie będzie takie popularne
Baw się dobrze
Płeć poznamy jak dziecko przestanie być "cnotliwe"
My też chcieliśmy dać synowi Jakub, ale za dużo dzieci ostatnio tak się nazywa, a mi się bardzo podoba Franek więc magluje Tż

Cytat:
Rzecz działa się po przytulaniu, zaczęłam krwawić, drugiego dnia rano pojechałam do mojej gin i zapytałam się czy mogę do niej przyjść bo taka rzecz się stała, powiedziała żebym przyszła po południu. Przyszłam zrobiła mi badanie na fotelu i usg, okazało się że tkanka z szyjki macicy spowodowała te małe krwawienie ale dostaliśmy zakaz przytulanek do końca ciąży ponieważ mam łożysko na przedniej ścianie macicy blisko ujścia szyjki macicy.
A i pochwalę się: jak się to zdarzyło to małż mój całą noc sprawdzał czy dziecko się porusza i wiecie co? poczuł, ja wczoraj też czułam
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Gegee życzę udanego wyjazdu, odpoczywaj a jak wrócisz chwal się zdjęciami.
Gratuluje. Ja się nie mogę doczekać pierwszych ruchów! Mało cierpliwa jestem

Współczuje z tym plamieniem, aż do końca ciąży musicie uważać. Ale dla maleństwa wszystko da się zrobić

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ja akurat nie chciałam żeby mąż miał biały garnitur bo mi się sorry kochana z kelnerem kojarzy ale powinnaś kierować się swoim zdaniem i tym co podkreśliłam w Twojej wypowiedzi bo to jest najważniejsze i super że potraficie rozmawiać i znajdywać kompromisy Tak jak Małgos powiedziałą niech sobie poprzymierza kilka i wybierze najlepszy. Mi się maż jeszcze w takim bardzo ciemno czekoladowym podobał ale wybrał czarny garnitur smokingowy i był zadowolony. Radą chętnie będę służyła wiec pytaj
Uważaj na siebie i nie przemęczaj się żeby sytuacje z piekarni się nie powtarzały

Piękny prezent
Garnitur biały nie musi być koniecznie, ale na pewno jasny : kremowy, błękitny itp.

Prezent mu się podobał i był nim bardzo zaskoczony. Niestety nie miał czasu poczytać.

Przesyłam zdjęcia mojego dziecia Dużo ich dzisiaj dostałam i są piękne
Małe miało mierzoną przezierność karkową, jakąś zastawkę i coś tam jeszcze i wszystko wyszło w normie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377774938624.jpg (22,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377774959516.jpg (21,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377774973410.jpg (22,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377774981804.jpg (23,3 KB, 21 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 12:36   #4782
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Dziewczyny brać się do roboty, bo dawno II nie było
Stary 2013-08-29, 12:56   #4783
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
popieram!

Gratuluję wyników maluszka, zdjęcia są super! co za technologia

Malinka ja w jednej aptece zapłaciłam za Duphaston 49zł a w drugiej 29! taka różnica...

Komorowska dobrze, że nic się wielkiego nie stało

Patrycja gratuluję dziewczynki!!

Gegee baw się dobrze na wakacjach i wracaj z fasoliną

Co do imion to nam się podoba dla chłopca Karol a dla dziewczynki Marysia lub Zosia Dawniej dałabym się pokroić za Zuzie ale za dużo ich teraz się rodzi i opada...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:08   #4784
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie 15 dc / śluzu płodnego nie ma!! / ale pracujemy dzielnie

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Małe miało mierzoną przezierność karkową, jakąś zastawkę i coś tam jeszcze i wszystko wyszło w normie
cudo
dobrze że wszystko w porządku w 3 mies, robi sie to badanie przezierności karku ??
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:04   #4785
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

asiulka u mnie też był zawsze problem ze śluzem, warto brać wiesiołek, aby było go więcej, ale z małą ilością też można zajść

Badanie przezierności karku wykonuje się do 13 tygodnia ciąży, nie pamiętam od którego ale właśnie jakoś w 3 miesiącu
Dziecko musi być odpowiedniej wielkości, bo wtedy można łatwo dokonać pomiarów.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 19:26   #4786
malinka1984
Zakorzenienie

koziemleko fantastyczne te zdjęcia z USG, aż się wzruszyłam oglądając je.Mamuśku śliczna dzidzia Ci rośnie.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-08-29 o 21:31
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:39   #4787
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Pomyśle :P

Super że jest już poprawia i widzę że w łózko nadal gorąco było
Gdzie Ty tak tanio monitoring znalazłaś?!?
Zgadzam się w 100% z Twoim mężem za każdym razem kiedy ulegnę mężowi i śpię bez bielizny następnego dnia latam do kibelka. Nie wiem czemu tak bo jak już mam stringi która w sumie zbyt wiele nie dają to już jest wszystko ok
tak w lozku goraco powiedzmy;p pokazalam portal ovufirend mezowi i jeden wykres dziewczyny ktora w ciaze akurat zaszla to miala prawie codziennie serduszko w niektorych 2 razy to moj w szoku byl i dzis mowilam mu chyba konczymy narazie staranka bo chyba juz po owulce a moj na to niee dzis jeszce jedno serducho dopiszemy :P ja sie czuje troche lepiej mniej boli ale te nasze przytulanka nie wygaldaja tak jak powinny bo w zasadzie to tylko finisz jest w srodku ;/ nie chce narazic sie na bol i zarazic meza , wiec tylko konczy we mnie i juz to zdiziwlabym sie ze mozna by zajsc od takich przytulanek :P pozyjemy zobaczymy ;p njgorzej jakabysmy w ogole nic bo wtedy nadziei by nie bylo Monitoring tanio? to nawet nie wiedzialam , bo to w drogiej takiej ekkluziw przychodni ze moj epcherzyk to na ogromnej plazmie widzialam hehe taki czarny placek :P 50 zl za jeden monitoring , zwykle usg 120 zl kosztuje . A u Ciebie ile ???
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:48   #4788
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Przy mnie nie mozna zaczynac o ksiazkach, bo to jeden z moich ulubionych tematow i moge gadac i gadac :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja raczej czytam troszkę "cięższą" literaturę
przez ostatni czas czytam serię "Rook" Mastertona i jestem na 4-tej części, w sumie dziś pewnie skończę i między czasie czytam Zapiski z martwego domu Dostojewskiego

Cytat:
Witam Was kochane
ojjj ... dobrze, że wszystko już OK
a w którym ty jesteś tygodniu?

Cytat:

Super, że wszystko OK. Nam lekarka mówiła, że w tym czasie wszyscy wyglądają jak chłopcy, mojej kuzynce powiedzieli na tym badaniu, że chłopak, ale teraz okazuje się że dziewczynka, zresztą płeć widać około 16 tyg

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

u mnie 15 dc / śluzu płodnego nie ma!! / ale pracujemy dzielnie

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

cudo
dobrze że wszystko w porządku w 3 mies, robi sie to badanie przezierności karku ??
działajcie, działajcie
tak badanie robi się do 13t 6d chyba od 11 tc
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 06:14   #4789
kOmorowska
Rozeznanie

Dzień dobry
Małgoś teraz jest 17 t 3 d.
Koziemleko jak byłam na tej nieplanowanej wizycie i miałam robione USG to moje dziecię się zbuntowało i dupką się odwróciło.

Działajcie działajcie dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki.

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-30, 06:22   #4790
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam się z rana

Cytat:
tak w lozku goraco powiedzmy;p pokazalam portal ovufirend mezowi i jeden wykres dziewczyny ktora w ciaze akurat zaszla to miala prawie codziennie serduszko w niektorych 2 razy to moj w szoku byl i dzis mowilam mu chyba konczymy narazie staranka bo chyba juz po owulce a moj na to niee dzis jeszce jedno serducho dopiszemy :P ja sie czuje troche lepiej mniej boli ale te nasze przytulanka nie wygaldaja tak jak powinny bo w zasadzie to tylko finisz jest w srodku ;/ nie chce narazic sie na bol i zarazic meza , wiec tylko konczy we mnie i juz to zdiziwlabym sie ze mozna by zajsc od takich przytulanek :P pozyjemy zobaczymy ;p njgorzej jakabysmy w ogole nic bo wtedy nadziei by nie bylo Monitoring tanio? to nawet nie wiedzialam , bo to w drogiej takiej ekkluziw przychodni ze moj epcherzyk to na ogromnej plazmie widzialam hehe taki czarny placek :P 50 zl za jeden monitoring , zwykle usg 120 zl kosztuje . A u Ciebie ile ???
Kobiety i z gwałtu zachodzą. Szansa jest zawsze. Trzymam za Ciebie kciuki

Cytat:

Super, że wszystko OK. Nam lekarka mówiła, że w tym czasie wszyscy wyglądają jak chłopcy, mojej kuzynce powiedzieli na tym badaniu, że chłopak, ale teraz okazuje się że dziewczynka, zresztą płeć widać około 16 tyg
Jak się wczoraj pytałam gina, czy można zobaczyć już płeć to powiedział, że tak. Ja jestem dopiero w 13t 6d.
Może na następnym USG się uda

Cytat:
Dzień dobry
Małgoś teraz jest 17 t 3 d.
Koziemleko jak byłam na tej nieplanowanej wizycie i miałam robione USG to moje dziecię się zbuntowało i dupką się odwróciło.

Działajcie działajcie dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki.

Te nasze dzieci od początku pokazują charakterek
Stary 2013-08-30, 06:46   #4791
asiulka_22
Zakorzenienie

hej Kobitki
a ja bez męża do poniedziałku.... więc "działaliśmy" wczoraj.
miłego dzionka
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 07:54   #4792
ag9
Zadomowienie

Koziemleko - ale gigant na zdjęciach

Co do płci to koleżanka poznała już w 12 tc (dziewczynka), zresztą na wątku marcowo-kwietniowym już też kilka dziewczyn zna płeć.
Ja mam nadzieję poznać za kilka dni (to będzie 12t 4d), bo strasznie niecierpliwa jestem.
Stary 2013-08-30, 08:10   #4793
kOmorowska
Rozeznanie

Ag9 ja też bym chciała już poznać płeć maluszka u mnie dziś 17 t 3 d ale moje dziecię robi nam na złość bo albo strasznie się wierci albo odwraca się tyłkiem i tyle.
Kolejną wizytę mam 10 września więc może wtedy się dowiem.

No właśnie widziałam, że na wątku marcowo - kwietniowym niektóre dziewczyny już wiedzą - zazdroszczę

U mnie plamienie ustąpiło więc myślę, że wszystko już dobrze. Ale stresa mega wielkiego miałam. Od tej pory TŻ codziennie przed wstaniem z łóżka sprawdza czy dziecko się wierci.

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-30, 11:38   #4794
ryba91
Zakorzenienie

Hej
Z góry prdzepraszam, że tak dawno nie pisałam, nie czytałam i przepraszam że nie nadrobiłam

Gratuluję dziewczyny zdrowych ciąż,a tym co nadal czekają na II kreseczki to dobrą energię przesyłam od siebie i małego z brzuszka!

Witam też nowe dziewczyny

U nas jakoś takie zawirowania były, na początku miesiaca byłam w szpitalu na kilka dni. najpierw z powodu ciśnienia za wysokiego, potem doszły skurcze. a jak wróciłam do domu to internetu nie miałam tylko z telefonu korzystałam. Internet mam od wczoraj.
Ogólnie już nie pracuję od tego miesiaca, wiec leże i szykuje wyprawkę choć nie ukrywam mam prawie wszystko Malutki troche malutki jak na ten tydzień (34) bo niecałe 1500 g. waży. W przyszłym tygodniu bede to konsultować z lekarzem. ogólnie jestem na fenoterolu cały czas przez te skurcze i jak odstawie to dopiero mogę szykować sie na poród szyjkę ogólnie mam krótką bo 1,5cm. wiec mam uważać, ale byłam pozamykana wiec mam nadzieje ze nic sie nie skraca i nie dzieje złęgo. Mały chyba ma mało miejsca bo wyraźnie widzę jego ruchy. Nie ukrywam że bolą choć nie wszystkie tak sie ciesze z tego naszego skarba choć jeszcze siedzi w brzuszku. a do końca zostało tak niewiele ;P . w zpitalu i po szpitau miałam kryzys psychiczny, leżałam z dziewczynami po poronieniach, przed zabiegami i po. Naprawdę przykre doświadczenie dla obu stron, gdyż musiały oglądać mój brzuch i słuchać jak mąż mówił : Jak sie czujecie...
A TAK W OGÓLE TO ZAMIERZAM BYĆ W MIARE NA BIEŻĄCO OD NOWEGO WĄTKU .

POZDRAWIAM
Stary 2013-08-30, 11:42   #4795
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam, że dowiem się dzisiaj, ale moje dziecko takie cnotliwe, że przez całą wizytę nóżki szczelnie razem trzymało

Prezent mu się podobał i był nim bardzo zaskoczony. Niestety nie miał czasu poczytać.

Ale wstydzioch kochany bardzo wyraźne te zdjęcia nawet ja na nich widzę malucha i gratki ze wszystko ok
Cytat:
Malinka ja w jednej aptece zapłaciłam za Duphaston 49zł a w drugiej 29! taka różnica...
gdzie masz taką tanią aptekę ?
Cytat:
ale się mąż wczuł bardzo dobrze niech pilnuje serduszek
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej Kobitki
a ja bez męża do poniedziałku.... więc "działaliśmy" wczoraj.
miłego dzionka
nie zdążysz się obejrzeć a mąż już wróci
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Co do płci to koleżanka poznała już w 12 tc (dziewczynka), zresztą na wątku marcowo-kwietniowym już też kilka dziewczyn zna płeć.
Ja mam nadzieję poznać za kilka dni (to będzie 12t 4d), bo strasznie niecierpliwa jestem.
doczekasz sie i Ty
Cytat:
U mnie plamienie ustąpiło więc myślę, że wszystko już dobrze. Ale stresa mega wielkiego miałam. Od tej pory TŻ codziennie przed wstaniem z łóżka sprawdza czy dziecko się wierci.
dobrze ze wszystko już ok a Tż kochany...
Stary 2013-08-30, 11:47   #4796
ryba91
Zakorzenienie

ag9 - na wątku wrześ-paź dużo mam poznało własnie w 13-14 tyg płeć a w 20 okazała się inna. w 13-14 tylko dobry lekarz i dobry sprzęt i dobre ułożenie dziecka zagwarantuje 98% że płeć taka pozostanie, zwłaszcza ze różnica jest milimetrowa ( sprawdz sobie na necie, jak wyglądają narządu w tym yg u dziewczynki i chłopca) . Ja dowiedziałam sie w 22, potem miałam potwierdzone 2 razy.. owszem teraz też może okazać sie ze zamiast Kacpra wyskoczy Amelka choć jest to mniej prawdopodobne, niż gdybym wiedziała o płci w 14 tyg i sie nastawiła a potem nawet nie pytała ( ja co większe USG pytam o płeć ) na tych ważnych i dokładnych badaniach USG.
Stary 2013-08-30, 12:07   #4797
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Pradip ta apteka jest na Grójeckiej na Ochocie, blisko skrzyżowania z Banacha Folik 60tabl tam zamiast 18zł kosztuje 10! Koleżanki mi o niej mówiły ale sama się przekonałam, że faktycznie tanio...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-30, 13:54   #4798
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Hej
Z góry prdzepraszam, że tak dawno nie pisałam, nie czytałam i przepraszam że nie nadrobiłam

Gratuluję dziewczyny zdrowych ciąż,a tym co nadal czekają na II kreseczki to dobrą energię przesyłam od siebie i małego z brzuszka!

U nas jakoś takie zawirowania były, na początku miesiaca byłam w szpitalu na kilka dni. najpierw z powodu ciśnienia za wysokiego, potem doszły skurcze. a jak wróciłam do domu to internetu nie miałam tylko z telefonu korzystałam. Internet mam od wczoraj.
Ogólnie już nie pracuję od tego miesiaca, wiec leże i szykuje wyprawkę choć nie ukrywam mam prawie wszystko Malutki troche malutki jak na ten tydzień (34) bo niecałe 1500 g. waży. W przyszłym tygodniu bede to konsultować z lekarzem. ogólnie jestem na fenoterolu cały czas przez te skurcze i jak odstawie to dopiero mogę szykować sie na poród szyjkę ogólnie mam krótką bo 1,5cm. wiec mam uważać, ale byłam pozamykana wiec mam nadzieje ze nic sie nie skraca i nie dzieje złęgo. Mały chyba ma mało miejsca bo wyraźnie widzę jego ruchy. Nie ukrywam że bolą choć nie wszystkie tak sie ciesze z tego naszego skarba choć jeszcze siedzi w brzuszku. a do końca zostało tak niewiele ;P . w zpitalu i po szpitau miałam kryzys psychiczny, leżałam z dziewczynami po poronieniach, przed zabiegami i po. Naprawdę przykre doświadczenie dla obu stron, gdyż musiały oglądać mój brzuch i słuchać jak mąż mówił : Jak sie czujecie...

POZDRAWIAM
Ale Cie długo nie było Super ze wracasz z takimi wiadomościami tak malutko już Ci zostało tylko straszna kruszynkę w brzuszku nosisz dbaj o Was jeszcze bardziej w tych ostatnich tygodniach
Cytat:
Pradip ta apteka jest na Grójeckiej na Ochocie, blisko skrzyżowania z Banacha Folik 60tabl tam zamiast 18zł kosztuje 10! Koleżanki mi o niej mówiły ale sama się przekonałam, że faktycznie tanio...
Słyszałam o tej aptece jak protopiku szukałam. Teraz porównywałam ceny androvitu i pod domem mam za 48 a na woli za 22zł kosmiczne mają te różnice w cenach
Stary 2013-08-30, 14:03   #4799
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ag9 ja też bym chciała już poznać płeć maluszka u mnie dziś 17 t 3 d ale moje dziecię robi nam na złość bo albo strasznie się wierci albo odwraca się tyłkiem i tyle.
Kolejną wizytę mam 10 września więc może wtedy się dowiem.

No właśnie widziałam, że na wątku marcowo - kwietniowym niektóre dziewczyny już wiedzą - zazdroszczę

Też się niedługo dowiesz
W ogóle to takie emocjonujące czekać na pierwsze ruchy, czy na poznanie płci

Cytat:
Hej

POZDRAWIAM
Wow to zaraz rodzisz Wyprawkę już masz, a przygotowana do porodu jesteś?
Jak ja się go boję
Już jako nastolatka mówiłam, że nie chce mieć dzieci, bo boje się rodzić. Potem jednak chęć posiadania dziecka okazała się silniejsza. Strach jednak został

Zastanawiam się co kieruje tymi pielęgniarkami w szpitalu, że kładą ciężarną razem z kobietami po #
Przecież to obłęd.

Cytat:
ag9 - na wątku wrześ-paź dużo mam poznało własnie w 13-14 tyg płeć a w 20 okazała się inna. w 13-14 tylko dobry lekarz i dobry sprzęt i dobre ułożenie dziecka zagwarantuje 98% że płeć taka pozostanie, zwłaszcza ze różnica jest milimetrowa ( sprawdz sobie na necie, jak wyglądają narządu w tym yg u dziewczynki i chłopca) . Ja dowiedziałam sie w 22, potem miałam potwierdzone 2 razy.. owszem teraz też może okazać sie ze zamiast Kacpra wyskoczy Amelka choć jest to mniej prawdopodobne, niż gdybym wiedziała o płci w 14 tyg i sie nastawiła a potem nawet nie pytała ( ja co większe USG pytam o płeć ) na tych ważnych i dokładnych badaniach USG.

To może lepiej poczekać z dowiadywaniem się niż potem się zawieść. Chociaż ja już bym chciała do brzuszka zwracać się po imieniu
Stary 2013-08-30, 14:15   #4800
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Zastanawiam się co kieruje tymi pielęgniarkami w szpitalu, że kładą ciężarną razem z kobietami po #
Przecież to obłęd.

zgadzam się z Tobą, że tak nie powinno być ale niestety w szpitalu pielęgniarka nie ma nic do powiedzenia jeśli chodzi o lokalizację nowych pacjentów, decydują lekarze...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości