|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Dla mnie ok, bo dodatki spore (chociaż nigdy z takimi niemiałam do czynienia).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
BAN stały
|
Dziś na dwóch stronach miasta mojego są art, jak to radni powiatu i starosta miasta zatrudniają swoich krewnych i znajomych w starostwie i urzędzie pracy. np radny powiatu pracuję w up. Już nawet o oficjalnie o tym się mówi. To już jest protekcja jawna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Przyczajenie
|
Heledore Przerażające to mało powiedziane. Najgorsze w tym jest to, że zawsze byłam ambitna, skończyłam niełatwy kierunek studiów jednocześnie pracując i robiąc praktykę. Jestem pracowita, nie boję się wyzwań i szybko się uczę a nic z tego nie mam. A jeszcze dobija mnie fakt, że mój znajomy który nie skończył nawet szkoły średniej, zawsze wszystko zlewał ma stałą, dobrze płatną pracę, po godzinach nie pracuje no chyba że chce za co oczywiście dodatkowo ma płacone.
Niestety przyszło nam żyć w kraju absurdów i niesprawiedliwości ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Mnie strasznie to denerwuje i niestety dotknęło i mnie. W firmie była redukcja etatów i rozwiązano umowy z kilkoma osobami - sami młodzi, ale emerytki, które nic nie robiły (i wiem że emeryturki spore) zostały na stanowiskach bo rodzina, bo znajoma, bo coś tam. Niestety ja byłam nie miałam żadnych powiązań z prezesem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Konto usunięte
|
możecie mi poradzić?
pamiętacie jak na początku marca poszłam na rozmowę, co babeczka była zachwycona? potem zadzwonili, że mnie biorą a potem, że jednak nie mogą mnie na chwilę obecną zatudnić. widzę, że ogłoszenie jest dalej i pojawia się odświeżane codziennie - czy wypada napisać, że mi na tej pracy zależy i że przypominam o swojej osobie?chciałabym pracować w branży szkoleniowej, na prawdę no! |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Rozeznanie
|
Hej wszystkim znowu
![]() Na wstępie gratuluję dziewczynom, które znalazły pracę ! Chociaż Wy napełniacie człowieka nadzieją, że może ten świat nie jest jeszcze tak do końca paskudny jak myślimy ![]() Ja jutro wyjeżdżam z Warszawy i wracam do rodzinnego miasta. Jest mi szkoda i to bardzo, ale co poradzić. Załamywanie się nic mi nie da ![]() W poniedziałek składam wniosek o dofinansowanie o działalność i mam nadzieję, że jakoś to wszystko ruszy. Żeby chociaż były jakiekolwiek minimalne szanse na to, że w Polsce w najbliższym czasie coś się zmieni. Oczywiście może się zmienić, ale tylko na gorsze. Ciekawe czy udadzą się te ogólnopolskie manifestacje przeciwko Tuskowi. Wiem, że w moim mieście ma coś jutro być, ale ile osób przyjdzie ? Tego nie wiadomo.
#4776 |
Przyczajenie
|
tusiamar Myślę, że jak najbardziej możesz się przypomnieć, ja tak miałam ze swoją drugą pracą. Byłam na rozmowie i powiedzieli, że jak najbardziej a dwa dni później, zadzwonili, że jednak to nieaktualne. Po miesiącu poprostu poszłam do siedziby firmy zapytać się czy nie potrzebują pracownika i okazało się, że właśnie ma się zwalniać stanowisko. Wtedy faktycznie mnie zatrudnili i przepracowałam tam prawie 5 lat.
Więc śmiało dziewczyno przypominaj się - w końcu co masz do stracenia? Będę trzymać kciuki ![]() Edytowane przez zgubionysens Czas edycji: 2013-03-22 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 |
Przyczajenie
|
Próbuj, walcz o swoje! Ktoś mi powiedział, że w takiej sytuacji masz duże szanse tak z 50%. 50 że Cię zatrudnią i 50 na spam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mieszkam w 100 tys. mieście i baaaardzo ciężko uzyskać tu pensję powyżej 1200 netto a o tych dodatkach można pomarzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pani doradzała że list motywacyjny powinien przekonać pracodawcę o tym że jesteśmy idealnymi kandydatkami na to stanowisko i dobrze jest opisać to w trzech akapitach. 1. Wypisujemy wszystko co łączy nas z firmą i co dopasowuje nas do niej. Np. firma jest rodzinna a my bardzo cenimy sobie kameralną atmosferę, lub odwrotnie firma jest międzynarodowa a my jesteśmy otwarte na cały świat, firma stawia na innowacyjność a my również bardzo chcemy się rozwijać i uczyć, etc 2. Merytoryka stanowiska czyli wszystkie cechy które są wymagane na tym stanowisku a my je posiadamy i są naszym wielkim atutem. 3. Kwalifikacje. Nie wiem czy w jakikolwiek sposób jest to dla Was odkrywcze, ale dla mnie pierwszy punkt był nowością i dlatego też chciałam się tym podzielić. W nawiązaniu do pierwszego punktu Pani doradca zalecała również przygotowywać się do rozmów o pracę i wypisać 5 powodów które łączą nas z firmą. Mnie to bardzo pomogło i usłyszałam jeszcze kilka rzeczy których nie wyczytałam nigdy wcześniej w żadnym artykule na temat poszukiwania pracy. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39916371]możecie mi poradzić? pamiętacie jak na początku marca poszłam na rozmowę, co babeczka była zachwycona? potem zadzwonili, że mnie biorą a potem, że jednak nie mogą mnie na chwilę obecną zatudnić. widzę, że ogłoszenie jest dalej i pojawia się odświeżane codziennie - czy wypada napisać, że mi na tej pracy zależy i że przypominam o swojej osobie?chciałabym pracować w branży szkoleniowej, na prawdę no![/QUOTE] Ślij się, ślij! Zwłaszcza że masz chyba po rozmowie bezpośredni kontakt do osoby która to przegląda więc Twój mail/telefon nie trafi do stosu CV tylko bezpośrednio. Możesz też zawsze poprosić o uzasadnienie dlaczego nie przyjęto Twojej kandydatury wcześniej. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39916371] czy wypada napisać, że mi na tej pracy zależy i że przypominam o swojej osobie?chciałabym pracować w branży szkoleniowej, na prawdę no![/QUOTE]
Pisz, dzwoń, wysyłaj maile. W wielu przypadkach takie przypominanie się dużo daje ![]() ![]()
![]() |
#4783 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Rozeznanie
|
Ja na chwilę wpadłam powiedzieć, ze żyję i trzymam kciuki, i że też chcę pracować w branży szkoleniowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39919771]tego nie wiedziałam zupełnie[/QUOTE] Często brałam szukanie pracy na podobne kryteria jak randkowanie ![]() Fajnie by było gdyby chłopak powiedział coś o sobie ale gdy chłopak słuchał nas uważnie i zaczyna wyliczać w jakich kwestiach się dogadamy i co nas łączy to już idealnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Konto usunięte
|
nie wiem, czy dobrze zrobiłam.
rok temu pewna firma dała ogłoszenie. wysłałam się, ale dzień przed rozmową zrezygnowałam, bo liczyłam na cud w mojej firmie. a teraz szukają znów (to jakoś rok temu było) i się wysłałam... jak mnie pamiętają, to pewnie nie zadzwonią. |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Przyczajenie
|
A ja poszukuję fajnej kosmetyczki do współpracy w moim salonie w Lublinie.
Może gdzieś ktoś o kimś słyszał? Jestem na FB- Autorskie Studio Fryzur Elżbieta Ładosz i czekam czekam czekam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Rozeznanie
|
Ja myślę, ze jest niewielkie prawdopodobieństwo, ze Cię pamiętają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny trochę z innej bajki. Jest możliwość uzyskania bezpłatnego dostępu do Internetu, a jak wiadomo net to podstawa przy szukaniu pracy
![]()
![]() |
#4791 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, niestety (stety) do was dołączam. Co prawda od jakiegoś czasu przeglądam oferty pracy, ale nigdy nie szukałam tak super zawzięcie. Od tygodnia się to zmieniło. Szukam, wertuję oferty i jestem załamana, bo ciężko znaleźć coś, co pasuje stricte pod moje kwalifikacje.
Byłam dziś na rozmowie i po prostu płakać mi się chce... Skopałam wszystkie zadania w excelu, wszystko dosłownie. Jak robiłam coś podobnego w domu, wszystko wychodziło fajnie, a tu ciach - formuły mi nie chciały działać, posypało mi się wszystko. Czuję się jak zbity pies, z jednej strony żal, że się nie udało, z drugiej myśl, że jestem do niczego, skoro nawet głupiego excela nie umiem ogarnąć. ;( siedzę i ryczę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
nie rycz, ja też już swoje przepłakałam jak chyba każda z nas. a co do kwalifikacji - ja mam piękne doświadczenie w jednej branży ale wysyłam się na wszystko co wydaje mi się "w miarę ciekawe" i wszystkie tel które miałam (szał, sztuk 4) były właśnie zupełnie nie z mojej branży...:| |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Rozeznanie
|
Ja też wysylam na wiele roznych stanowisk, nie tylko tych dotyczacych moich kwalifikacji. Ale no wlasnie... moim slabym punktem jest brak doswiadczenia, studia, kursy porobilam i robie nadal, ale nie pracowalam w tej branzy. Wysylalam na praktyki, ale jakos nikt sie nie odezwal, a jak sie odzywali, to z drugiego konca miasta, gdzie musialabym dolozyc do dojazdow, a przeciez dodatkowy wydatek dla niepracujacej osoby nie jest mile widziany.
Jeszcze teraz rozmawialam z kolega, ktory chce zmienic prace, byl na rozmowie na stanowisko sprzedawcy, czyli dokladnie takie samo, jakie ma teraz, tylko w innej firmie, posiada 3letnie doswiadczenie i nie przyjeli go.. Edytowane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Czas edycji: 2013-03-22 o 14:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 |
Konto usunięte
|
mam rozmowę we wtorek! tylko cholera poza miastem :P ale idę, bo prowadzenie biura, firma farmaceutyczna, szkolenia ect
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39922662]mam rozmowę we wtorek! tylko cholera poza miastem :P ale idę, bo prowadzenie biura, firma farmaceutyczna, szkolenia ect
![]() Ja się raz wybrałam do W-wy na rozmowę, a okazało się, że to jest w Raszynie pod W-wą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39922662]mam rozmowę we wtorek! tylko cholera poza miastem :P ale idę, bo prowadzenie biura, firma farmaceutyczna, szkolenia ect
![]() Ja mam w poniedziałek w Markach.
#4799 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39922949]hehe, ja wiem, gdzie ta firma, bo na szczęście to moje wioskowe tereny bo ja też na peryferiach mieszkam
![]() Tam chyba psy d***mi szczekają i asfalt na noc zwijają. Takiego zadupia bez cywilizacji dawno nie widziałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.