Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 08:33   #4771
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Hej

W nocy tylko 3 karmienia plus 4 na dzień dobry Mały spał po 2,10h-2,30h, a ostatnia drzemka 3,50h Jestem pozytywnie zaskoczona I najlepsze, że obudził się i wcale nie płakał..a przecież 4 godz. nie jadł.. mały oszust

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:33   #4772
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Franio właśnie nauczył sie przekręcać z plecków na brzuszek

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
No nasz filipek vel cudne oczka napewno nam nie zmarznie w takim puszku! Super sie prezentuje

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:36   #4773
Neni1984
Zakorzenienie

Ona dla Frania

Idę coś posprzątać i na spacer. Tylko pogoda do bani... Byle nie padało.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:37   #4774
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ona dla Frania

Idę coś posprzątać i na spacer. Tylko pogoda do bani... Byle nie padało.
u mnie pada. Dziś mamy areszt domowy. ziiiimnoooo...

Filipiśko

Stary 2013-11-28, 08:38   #4775
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Moje dziecko w wózku na tarasie odsypia nocke

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie.

Wybaczcie, ze jest mnie ostatnio mniej. Jakos nie mam weny i kazda wolna chwile spedzam na poszukiwaniu info jak moglabym Edkowi pomoc.

Magdalenne, lacze sie w bolu i obawiam sie, ze u Was to AZS. Przynajmniej u Edzia objawy sa podobne. Tylko ze u niego zaatakowane sa policzki i nic wiecej, a ja mam nadzieje to zwalczyc i nie dopuscic do rozprzestrzeniania sie. U nas nawet nikogo w rodzinie nie ma alergikow (sa z nabyta i nie wiem czy to sie liczy) i dziwie sie skad to sie wzielo. AZS jest nieuleczalne, chyba ze to skaza bialkowa, ktora i owszem moze zniknac. Mozna natomiast lagodzic jej objawy. Podstawa to dieta! I nie sluchaj tej dermatolog, bo przy nawet restrykcyjnej diecie Twoje mleko jest najbardziej zdrowa rzecza jaka podajesz dziecku, bo wzmacniasz immunitet (chyba ze ma nietolerancje laktozy, to co innego). Karm woec ile sie da!
Kolejna rzecz to nawilzanie. Na Edzia emolienty do kapieli nie dzialaja, wrecz pogarszaja. Jestem na etapie dodawania oleju kokosowego do wody. Smaruje poki co bepanthenem cialo, buzie zas traktuje ziolami i na to krem. No i obserwuje go dalej. Juz sama nie wiem jak mam Edziowi pomoc. Drapie sie w nocy, spi w skarpetkach, przytulam go w nocy aby przetrzymywac raczki. Bidulek No i niestety, ale psychicznie wplywa na mnie tez to jak on wyglada. Czuje sie jak wyrodna matka, ktora zaniedbuje dziecko; prawie nie robie mu zdjec i wiekszosc czasu spedzamy na smarowaniu i dbaniu o to aby sie nie drapal, pilnujemy czeste ulewania, zabawiamy bo przez kiepskie nocki Edziu jest marudny. Niestety psychicznie to jest wykanczajace.
Wczoraj bylismy tez u lekarza. Poprosilam o sprawdzenie kalu, ale lekarz stwierdzil, ze nie widzi zwiazku!! Powiedzialam mu, ze boje sie ze to zakazenie, nie daj boze gronkowcem a ten mi na to, ze skoro Edziu sie usmiecha to na pewno yo nic groznego Tym razem chociaz zrobil wymaz i zobaczymy czy cos to da. Obiecal tez przyspieszyc proces oczekiwania na dermatologa, bo na chwile obecna to sa 2m-ce. Prywatnie dobra specjalistka ma miejsca dopiero pod koniec grudnia, a cena za konsultacje zabojcza.

Sorry, ze tylko o sobie. Mam nadzieje, ze z czasem Edkowi sie poprawi i bede sie cieszyc macierzynstwem, bo na chwile obecna przewaza chyba zmartwienie.

Cynamonki, super wiesci Swieta w domku, nareszcie!!

Pozdrawiam wszystkich i zycze milego wieczoru

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedny Edziu, nam pediatra wlasnie powiedziala ze niektore emolienty uczulaja i nie poleca ich dla dzieci jak emolium czy oillatum.. Polecala emolienty z musteli, a-derma, svr.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:42   #4776
fiazo
Zakorzenienie

A ja czuje się tak samo jak wczoraj. Też chyba odstawie kleik. Wczoraj same mleko dałam i tak samo spał jak z kleikiem.
Też mam dziś areszt domowy bo pada.

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:42   #4777
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Super wiadomości

Ja czuje, że będziemy mieli dylematy żłobek/ niania. Ja jestem za niania, mąż za zlobkiem. Koszt praktycznie ten sam. Tylko znaleźć teraz odpowiednią nianię. Widziałam, że są strony www, dla tych co szukają nian i tam też nianie się ogłaszają.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Madi, my byliśmy 2 razy na biodrach.

Perse, a pytałaś może syna o zdanie dotyczące chodzenia?

Najpopularnijszy to niania.pl

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:42   #4778
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43922597]Moje dziecko w wózku na tarasie odsypia nocke

Biedny Edziu, nam pediatra wlasnie powiedziala ze niektore emolienty uczulaja i nie poleca ich dla dzieci jak emolium czy oillatum.. Polecala emolienty z musteli, a-derma, svr.[/QUOTE]
to może na noc go wystawiaj?

Mam do Was pytanie, bo w sumie na kosmetykach się nie znam i może źle robię?
Kupiłam Filipowi w lato krem z filtrem z Pharmaceris - taki o http://www.kosmeland.pl/index.php/ho...-twarzy-spf-50
I teraz mam pytanie, bo tam jest napisane, że "Chroni przed intensywnym nasłonecznieniem i czynnikami zewnętrznymi takimi jak zimno czy wiatr." czyli mogę go normalnie stosować teraz?
Pytam, bo wczoraj posmarowałam Fiśka a mimo wszystko miał wypieki... no i zgłupiałam chociaż słodko wygląda z wypiekami

Filipiśko

Stary 2013-11-28, 08:48   #4779
Konto usunięte

Cytat:

tesco za usg
Tesco
Dzieki

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
to może na noc go wystawiaj?

Mam do Was pytanie, bo w sumie na kosmetykach się nie znam i może źle robię?
Kupiłam Filipowi w lato krem z filtrem z Pharmaceris - taki o http://www.kosmeland.pl/index.php/ho...-twarzy-spf-50
I teraz mam pytanie, bo tam jest napisane, że "Chroni przed intensywnym nasłonecznieniem i czynnikami zewnętrznymi takimi jak zimno czy wiatr." czyli mogę go normalnie stosować teraz?
Pytam, bo wczoraj posmarowałam Fiśka a mimo wszystko miał wypieki... no i zgłupiałam chociaż słodko wygląda z wypiekami
Juz powoli o tym mysle.

Wg mnie czy smarujesz czy nie to wypieki z zimna bedzie miec.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:49   #4780
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Witam się przy kawce
Dzisiejsza noc dużo lepsza, karmienie o 23.30; 3.00, 6.15. Pospaliśmy do 8.00 No szok ale się nie cieszę na zapas bo pewnie dziś bedzie już kiepsko
Mikołaj właśnie je swój kocyk

Wczoraj Mikołaj pokazał dwie nowe umiejętności
1. leżąc na brzuszku zaczął rączkami chwytać leżace zabawki
2. leżąc na leckach chwycił mój palec, obrócił się na boczek a potem się podciągnął i z boczku przekulnął na brzuszek

Cytat:
A czy kleik jest konieczny w diecie? czy na razie same owoce i warzywa wystarczą? bo nie chcę w sumie zapychać Fiśka... A on śpi ładnie w nocy.
Jak ładnie śpi to ja bym nie dawała
Cytat:
wcześniej się nie dodało

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ja juz stracilam nadzieje na cudowne dzialanie kleiku hehe

Oglaszam ze dziabanka nie ma i relacji nie bedzie Dziecko wstalo, zjadlo i jest niegrzeczne wiec nici!
a może trójkącik? :P

Co do kleiku to wydaje mi się, że Dziecko musi się dopiero nauczyć, że to się trochę inaczej jednak trawi niż samo mleko etc. i na efekty z dłuższym pospaniem trzeba poczekać
Cytat:
Franio właśnie nauczył sie przekręcać z plecków na brzuszek

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
LACHRYMA- taki dziecko potrzebuje uwagi, ciepla i stymulacji do odpowiedniego rozwoju. W zlobku niestety tak jak pisala Misiaczka, dziecko lezy i czeka na swoja kolej. Zazwyczaj najmlodsze dzieci leza w lozeczkach, a nianie zajmuja sie tymi troche starszymi. Poza tym szczegolnie w prywatnych zlobkach zatrudniane sa studentki, ktore dopiera w zlobku ucza sie opieki nad dzieckiem i maja do tego stosunek raczej dozorujacy niz emocjonalnie zaangazowany (nikogo nie urazajac). Nian z prawdziwego zdarzenia jest niewiele.

Tak wiec dzieci de facto maja ograniczony kontak z dziecmi, a po drugie to takie maluchy raczej nie czerpia z obecnosci innych maluchow. Jak napisala Ona dopiero dzieci ok 2 letnie zaczynaja wchodzic w relacje z innymi dziecmi. Nawet 1,5 roczne dzieci bawia sie same kolo siebie a nie razem.

No takie moje zdanie i obserwacja jak Wojtus chodzil przez chwilke do zlobka.

A jeszcze jedno- przynajmniej w naszym zlobku tak bylo- ze nie zwracano uwago czy. dziecko jest zdrowe czy chore i przyjmowano dzieci nawet z lejacym sie katarem i mega kaszlem. Skutkow dla innych dzieci tlumaczyc nie musze.

To tyle co zapamietalam.
Ja się nie zgodzę do końca...
A to dlatego, że sama pracowałam w żłobku...
Nie zgodzę się tylko połowicznie ponieważ wszystko zależy od tego kto w żłobku pracuje
Moje roczniaki potrafiły cudownie bawić się w kółeczku! razem ze starszakami (mieliśmy klub malucha więc dzieci różnie wiekowo były w jednej grupie A jak te Maluchy naśladowały starszaki!
Razem układaliśmy klocki (wiadomo, że na początku te mniejsze układały tam sobie same ale naśladowały te starsze, albo przychodziły niszczyć nasze wieże pod sam sufit) ale niedługo zaczęły przychodzić i dokładać swoje elementy... Co do czekania w kolejce hm... U nas nie było z tego powodu jakichś specjalnych ryków, Maluchy karmiłyśmy na zmianę przed posiłkiem starszaków, także jak tamte same jadły(zawsze ktoś ich pilnował tylko nie trzeba było ich karmić) itp. to ja kładłam Maluchy na drzemkę
I chciałabym, żeby mój Piotruś trafił do takiego żłobka, bo naprawdę widać różnicę, że Młodsze dzieci się szybciej rozwijały...

Co najlepsze mam kontakt z niektórymi Mamami, które powierzyły nam swoje dzieci pod opiekę, a Maluchom wysyłam prezenty na urodziny bo tak mocno się zżyliśmy

Natomiast jak nasłuchałam się opowieści rodziców, którzy ze względów finansowych przenieśli Dziecko od nas do placówki państwowej to aż się płakać chce Dzieci siedziały w kojcu i miały wrzucone zabawki a Panie siedziały poza kojcem i sobie rozmawiały, dzieci bez pieluchy nikt nie wyprowadzał do wc często rodzice jak je odbierali to było czuć, że dziecko jest posikane Ale to państwowe i nikt nigdzie nie będzie zgłaszał bo się dziecko potem nie dostanie do przedszkola

Wszystko zależy od ludzi, którzy pracują w danej placówce
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej

W nocy tylko 3 karmienia plus 4 na dzień dobry Mały spał po 2,10h-2,30h, a ostatnia drzemka 3,50h Jestem pozytywnie zaskoczona I najlepsze, że obudził się i wcale nie płakał..a przecież 4 godz. nie jadł.. mały oszust

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:51   #4781
Anulka_p
Zakorzenienie

Nie wiem kto pytał o mięsko, ale Margoś już podaje, więc do niej po rady.

Surka- śliczna ta sukienka.

Kejt- Pięknie Fi wygląda. Będzie mu cieplutko.

Ona- A może Franusiowi za ciepło w nocy i pić mu się bardzo chce.

Zasiadam do śniadania.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 08:52   #4782
dzoan
Zakorzenienie

Przerażacie mnie z tymi nockami.. zwłaszcza, że ja wciąż czekam na jeszcze lepsze drzemki..dłuższe..gdzie wszystkim się skracają.. nie wyrobię jak będzie gorzej niż gorzej

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
W końcu śpi
Tylko ciekawe jak długo.

Mam pytanie tak z ciekawości: jak kladziecie dzieci do spania? Na bok? Na wznak? Na płasko? Czy dajecie trochę wyżej?

Ja kładę na pleckach i Mały tylko sobie główkę sobie układa na boczek lub płasko..śpi na cienkiej podusi

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki za egzamin, zdaliśmy, ja na 4, brat na 3+ Jutro jadę z Gabi do rodzinki,do mojej cioci, podróż 2,5godz w jedną stronę, zostaniemy trochę u nich

Cytat:
I nie kupiłam na allegro żadnej zawieszki :p
Już dawno dawno nie wygrałam aukcji, której nie chciałam. Teraz robię przemyślane zakupy. Także DZOAN, proszę tutaj bez takich aluzji :p
Ale nie wiem jak Mela i Surka

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Drugie ale takie skromne bo Justysia się przesiusiala i zakomunikowala mamusi ze cos jest nie hallo wiec musiałam ja przebierać a potem tylko cycus pare razy pociumkany i wiercenie się wiec ja odlazylam do lozeczka a sama do kuchni przyszłam bo..... zglodnialam i korzystam z lapka.
Tak wogole to jeszcze nie spalam nawet minutki.
Do 1 robiłam obiad potem nadrobiłam was gaduly a potem jak na lozku się znalazłam to maz mnie dziabnal i niunia wstala za chwile ale przynajmniej dopiero po skończonej akcji
Nie slysze jej wiec chyba spi
Wracam na lozko.
A rano nie będę się nadawala żeby funkcjonować normalnie....ach mam nadzieje ze chociaż ciut sily wykrzesam z siebie....
Matiego maz wyszykuje do szkoły i zawiezie wiec może pospie trochę.
Papatki
Masz moc, że tyle rzeczy w nocy robisz

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Hej wstałyśmy, po chyba z 20 pobudkach.
Nie wyrabiam

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43921509]Oglaszam sie po dzisiejszej nocy prezesem klubu bo nie spimy od 3 a wczesniej bylo hyba z trylion przebudzen
Maly ma straszny katar i w nocy nie mogl oddychac a o smoku to juz wogole moglam zapomniec bo ksztusil sie nim i dusil .. Potem odciagalam frida potem nie mogl zasnac potem znow frida potem siku potem nie chcial cycka bo juz mu bokuem ciamkanie wychodzilo .. Chcialam pobujac na rekac to odpadl na krotko ok 6 ale odlozony do lozeczka juz nie spal.. Teraz lezymy na lozku maly ziewa i kicha co chwile przyszedl starszak ja jestem zombie do kwadratu ale dam rade!![/QUOTE] Oby Leosiowi katarek szybko przeszedł

Cytat:
Dzoan super, że spotkanie udane
A mój się obraził, bo on gotowy do łóżka, a ja nie wykąpana i siedzę na necie dalej

------

Hej
Tak jak pisałam w nocy miałam milion pobudek, a o 6stej dziecko zarządziło koniec spania, a teraz ma cwaniak pierwszą drzemkę

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że notorycznie zasypiam podczas nocnego karmienia i tak sobie śpimy w 3kę
Przykładowo biorę Małego do karmienia przed 2gą, zasypiam podczas karmienia i budzę się po 3ciej-odkładam do łóżeczka a tam za 10-15 min już kwękanie i znów go biorę
Nie wiem jak to ogarnąć. A może to jeszcze jednak resztka Skoka?
Mój notorycznie się o to obraża

O zasypianiu przy karmieniu coś wiem Dlatego zaczęłam karmić na siedząco. Choć i tak wiele razy zakręcona się budziłam, bo 'o matko! zasnęłam z dzieckiem przy cycku!'..dziecka koło cycka brak, jest w łóżeczku..ufff a za chwilę nocne karmienie

Stary 2013-11-28, 08:54   #4783
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
móisz, ze sprawdziła sie ta piekielna machina?? kurcze skzoda nam troche kasy na to tym bardziej przed swietami a z drugiej strony wizja remontu na wiosne jest równie nieciekawa

o takim elektronicznym mówie- Ty tez??
Aa mozecie podac jakiegos linka do tych maszyn? Moze kupie rodzicom na Mikolaja
Cytat:
Niestety, sukienka nie dla mnie, mam za duży biust nawet w rozmiar 40 by wszedł

w takim razie jestes chodzacym idealem mojego meza

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Lachryma jestem żyjącym chodzacym przykładem i dowodem na to, że faceci kochają zołzy

Dzoan
Co ja Ci mogę powiedzieć?? To co powyżej jest chyba najodpowiedniejsze. Szanuj siebie bardziej nawet niż powinnaś a wtedy wszyscy wokoło będą Cię szanować z TŻtem na czele. Bądź czasem egoistyczna i dbaj o siebie
patrz ja tez Maz mi czesto mowi ze wygram w przedbiegach konkurs na najwieksza zolze

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:57   #4784
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!

Kejt głosuję!

Współczuję zarwanych nocek, u nas lepiej, bo też cycki współpracują i mogłam wreszcie spać, a nie odciągać.

Magda, Jakierka nawet nie macie pojęcia, jak Wam współczuję tych problemów skórnych
I podziwiam wszystkie mamy kp, które są na diecie po to, by dzieci nie miały alergii - SZACUN dla Was wielki, ja bym się chyba pochlastała bez jogurtów, masła, sera... (i to nawet nie chodzi o smaki, ale o to, że nabiał stanowi jakieś 80% mojej diety, więc chyba bym umarła z głodu).
Wręcz nie wiem, czy wówczas nie zrezygnowałabym z kp. Dlatego tym bardziej szacunek...

Wszystkie zakatarzone i kaszlące dzieciaczki również pozdrawiam i życzę zdrówka

My dzisiaj mamy neurologa.
Ale po tym wszystkim, co widzę, co się dzieje, to jestem tak sceptycznie nastawiona, że rzuciłabym to w chole.rę, ale to ponoć bardzo dobra lekarka, więc niech jeszcze ona rzuci okiem na moje dziecię...
Tylko to jest śmiechu warte dla mnie, bo lekarz powie, że moje dziecko nie umie się złapać za nóżki=potrzebna mu rehabilitacja, a za tydzień (dosłownie) on już się bez żadnych ćwiczeń za nóżki złapać umie... No o kant du.py rozbić te ich diagnozy :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:01   #4785
dzoan
Zakorzenienie

ona dla Franusia

Zapomniałam się wypowiedzieć co do niani a żłobka.. My oddajemy po roku do żłobka.. Niani za 1tys. już raczej w mieście nie znajdę.. słyszałam, że nawet 1,5tys. sobie życzą. I to na taką małą ogólnie miejscowość Jak mam pracować cały miesiąc na obcą kobitę, to równie dobrze mogłabym na wychowawczy iść i kasy w ogóle nie dostawać, a przynajmniej dziecko ze mną.
W mieście są 2 państwowe żłobki, z czego jeden zaraz za drogą i blokiem mamy i ponoć fajny jest. Więc będziemy się starać tu Olusia ulokować. Zdaję sobie sprawę, że zaczną się choróbska, ale myślę, że to i tak nieuniknione.

Stary 2013-11-28, 09:02   #4786
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Rocky- niech to zobacza. Moze trzeba bedzie szyc!

Madi- ale romantiko

Dzis na rehabilitacji była babka, której dziecko po szczepieniu przestało chodzić. Nie musze mowic jaka jestem znowu posrana.

A czy ona jest pewna, że to po szczepieniu?? Ma jakąś medyczną opinię?? I to od szczepienia czy od nieumiejętnego wkłucia?? I po jakiej szczepionce?? Wiesz coś więcej??

A ja mam dziś takiego wkur..a że mogłabym zabijać.
Odstawiliśmy jedną dobową dawkę leku Antka na refluks i mam ryk przy każdym karmieniu w połowie jest już po jedzeniu. Dziś karmiłam strzykawką. No to się wszyściutko co zjadł znalazło na nim, mnie i foteliku. Nawet kuźwa skarpety sobie urzygał Czy ten pierd..olony refluks nigdy mu nie przejdzie???? Przecież on już skończył 5 miesięcy! Powinno coś ustępować! Zaczynam się obawiać, że refluks to jedynie objaw a nie przyczyna Do tego podałam 3 razy gluten. Żołądek mu się wywrócił na drugą stronę. I się nawet rzadsza kupa trafiła Oczywiście od razu odstawiłam. Jest już 3 dni po tym glutenie ale objawy nadal są. Nie chcę nawet myśleć, że nietoleruje glutenu
Na domiar złego TŻtowi ktoś zarysował zastępcze auto i każą mu płacić 3500 zł i to są tak zawścieczeni że się sprawa w sądzie skończy na bank
No i Antek właście ryczy
Stary 2013-11-28, 09:04   #4787
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Co do dziabanka - wow, że Wam się chce w środku nocy :P Mnie się nie chce nigdy, a gdyby mi TŻ zaproponował dziabanko w porze, którą mogę wykorzystać na SEN, to raczej spotkałby się z moją odpowiedzią wymownie odmowną :P

Co do żłobków - ja mam nadzieję, że uda mi się sprzedać dziecko mojemu tacie (jest już na emeryturze), tj. mam nadzieję, że zdrowie mu pozwoli zajmować się nim. W ogóle nie myślę na razie o tym, chcę posiedzieć z Artkiem do min. 1,5 roku...

No i fota dnia - BO JEDNA RĄCZKA W BUZI JEST ZBYT MAINSTREAMOWA!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:06   #4788
BrandyOrange
Raczkowanie

wcześniej Dzieć mi nie dał więcej napisać, bo jak widzi, że matka siada to zaczyna kwękać

Właśnie odleciał w objęcia Morfeusza, a ja zaraz siadam do nadrabiania a jak starczy czasu to do czytania bo nie mam kiedy książki skończyć...

my wczoraj byliśmy na 2 usg bioderek, wszystko ok
pozdrawiam w ten ponury dzień
BrandyOrange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:10   #4789
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po lekarzu. No to tak: chciałby położyć mnie do szpitala na globuliny na 5 dni, ale mu powiedziałam, że odpada bo co z Małym. Ewentualnie w lutym mogę się położyć jak Tż weźmie zaległy urlop bo teraz nie ma szans.
Pobral badania i czekamy na wyniki. Aż miesiąc:banghead:
Kciuki!
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Bylam z Tzem na IP .Mial rtg.Jeszcze raz mu odkazyli i opatrzyli rane i ma l4 ale na szczescie to nic powaznego.
Dobrze, że nic poważnego
Cytat:
Mam pytanie tak z ciekawości: jak kladziecie dzieci do spania?
Jak się uda
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie wiem kto pytał o mięsko, ale Margoś już podaje, więc do niej po rady.
My jemy indyka
Królika mi szkoda
Cytat:
Przerażacie mnie z tymi nockami.. zwłaszcza, że ja wciąż czekam na jeszcze lepsze drzemki..dłuższe..gdzie wszystkim się skracają.. nie wyrobię jak będzie gorzej niż gorzej

Na bank miałam zacytowane więcej

Szkoda mi Sierści Zwykle jesteśmy na spacerze o tej porze

Mały
Stary 2013-11-28, 09:16   #4790
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
wcześniej się nie dodało
Śliczności ale kobinezon przy Twoim szkrabie jest brzydki

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Hej

oby było już lepiej!

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
wcześniej Dzieć mi nie dał więcej napisać, bo jak widzi, że matka siada to zaczyna kwękać

Właśnie odleciał w objęcia Morfeusza, a ja zaraz siadam do nadrabiania a jak starczy czasu to do czytania bo nie mam kiedy książki skończyć...

Za usg

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
lemurki_malutkie za ładne przybierania Jasia

i za egamin

Trzymam , żeby szybko zeszły,a następny dermatolog okazał się bardziej kompetentny. Ja kąpałabym póki co w emolientach i co któryś dzień w krochmalu.

_________________________ _

My po szczepieniu

Moja pyzka waży już 5765 gram
Pierwszy raz Pani dr nie powiedziała, że od poprzedniej wizyty za mało przybrała, ufff bo dzisiaj bym ją chyba zaprosiła do domu, żeby mi pokazała, jak wcisnąć dziecku więcej jedzenia niż chce

Przy szczepieniu nie było zbytnio płaczu, ale przy ubieraniu moja kochana HISTERIA pokazała na co stać jej struny głosowe Pilęgniarka do mnie, jak ona tak przy każdym ubieraniu to się dziwię, że Pani w ogóle wychodzi z nią z domu
za wagę
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:17   #4791
Margosia__
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43922977]

No i fota dnia - BO JEDNA RĄCZKA W BUZI JEST ZBYT MAINSTREAMOWA![/QUOTE]
Oczka ma niesamowite!
Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość

Właśnie odnośnie usg bioderek to my byliśmy tylko na jednym
Ale Glutkowi się trafili wyrodni rodzice to się nie ma czemu dziwić

Zastanawiam się czy iść dzisiaj sobie do lekarza;p Mam jeszcze całą godzinę na podjęcie decyzji
Kończę jutro rano antybiotyk, cycek mnie nie boli i mimo, że nie ma w nim mleka(?:cojes t:) Młody z niego je Wydaje mi się, że nawet już są podobnej wielkości a jeszcze wczoraj różnica była znaczna ale jest chyba jeszcze trochę zaczerwieniony... wolałabym to wyleczyć od początku do końca, co by za dwa dni nie mieć wszystkiego od początku, ale muszę Młodego zabrać ze sobą bo Tż pracuje do 20 ech... a to drugi koniec miasta, korki... Dzidziol mi się w aucie zapłacze
Jejku jaka ja jestem biedna:br zydal:

Och nie zostało mi już tylko 40 minut na podjęcie decyzji;p

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-11-28 o 09:18
Stary 2013-11-28, 09:20   #4792
iwona335
Zakorzenienie

Jedzonko co 40' lub co 1h
i tyle mam Wam do powiedzenia
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:21   #4793
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Szkoda mi Sierści Zwykle jesteśmy na spacerze o tej porze
Przenieś się na wieś, będzie biegał po ogrodzie. Może już pisałaś, ale nie zakodowałam gdzie mieszkają twoi rodzice? Gdzie wyjeżdżasz do nich na wieś? O ile chcesz zdradzać oczywiście.
Stary 2013-11-28, 09:23   #4794
iwona335
Zakorzenienie

no i u nas śnieg od paru dni- uwielbiam zime
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:26   #4795
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
wcześniej się nie dodało
ja jak ubieram malego w kombinezon to wyglada jak astronauta

Cytat:
Na boczku pomiędzy bezpiecznymi wałeczkami. Co karmienie zmieniam boczek, czyli na oko 6 razy

Mój też powaga, ale jak zagadam to zaciesz

Ehh, a u nas niby Skoku się wyprowadził, a Mały przyzwyczaił się chyba do karmień co 1,5 h w nocy

Biedna

Hahaha

Dzoan super, że spotkanie udane
A mój się obraził, bo on gotowy do łóżka, a ja nie wykąpana i siedzę na necie dalej
a co on tez chce bys go utuliła?:P

Cytat:
W końcu śpi
Tylko ciekawe jak długo.

Mam pytanie tak z ciekawości: jak kladziecie dzieci do spania? Na bok? Na wznak? Na płasko? Czy dajecie trochę wyżej?

na bok

witajcie w tym pieknym dla mego dzecka dniu

4 msc za nami wiec robimy impreze)))

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:27   #4796
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Oszaleje.
Jest możliwe, że w tym wieku Hania ma kolki??
Już którąś noc z kolei sie budzi z rykiem o tej samej porze

Wysłane z mojego GT-I9300
Teraz wydaje mi sie to możliwe

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-11-28, 09:28   #4797
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Przenieś się na wieś, będzie biegał po ogrodzie. Może już pisałaś, ale nie zakodowałam gdzie mieszkają twoi rodzice? Gdzie wyjeżdżasz do nich na wieś? O ile chcesz zdradzać oczywiście.
Jedziemy na wieś w poniedziałek Ale Sierścia sama nie biega trzeba i tak z nią wychodzić

W dolnośląskim między wrocławiem a ziemią kłodzką

Mały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 09:29   #4798
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Dla Witusia. To tańczymy i śpiewamy. Niech impreza trwa!!
Stary 2013-11-28, 09:29   #4799
Konto usunięte

Dzieć spi na dworze juz 2,5 h
Ewidentnie mu tam lepiej niz w lozeczku...

Wiec nie pozostaje mi nic innego jak tylko otworzyc na noc okno w sypialni, wpuscuc mroźne powietrze a siebie ubrac sie w kozuch

Madi !!!!

Neni

Perse

Kejt.

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-11-28 o 09:30
Stary 2013-11-28, 09:30   #4800
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
j
witajcie w tym pieknym dla mego dzecka dniu

a tort będzie?

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości