|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Hej
![]() W nocy tylko 3 karmienia plus 4 na dzień dobry ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Ona dla Frania
![]() Idę coś posprzątać i na spacer. Tylko pogoda do bani... Byle nie padało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
u mnie pada. Dziś mamy areszt domowy. ziiiimnoooo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Konto usunięte
|
Moje dziecko w wózku na tarasie odsypia nocke
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
A ja czuje się tak samo jak wczoraj. Też chyba odstawie kleik. Wczoraj same mleko dałam i tak samo spał jak z kleikiem.
Też mam dziś areszt domowy bo pada. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43922597]Moje dziecko w wózku na tarasie odsypia nocke
![]() Biedny Edziu, nam pediatra wlasnie powiedziala ze niektore emolienty uczulaja i nie poleca ich dla dzieci jak emolium czy oillatum.. Polecala emolienty z musteli, a-derma, svr.[/QUOTE] to może na noc go wystawiaj? ![]() Mam do Was pytanie, bo w sumie na kosmetykach się nie znam i może źle robię? Kupiłam Filipowi w lato krem z filtrem z Pharmaceris - taki o http://www.kosmeland.pl/index.php/ho...-twarzy-spf-50 I teraz mam pytanie, bo tam jest napisane, że "Chroni przed intensywnym nasłonecznieniem i czynnikami zewnętrznymi takimi jak zimno czy wiatr." czyli mogę go normalnie stosować teraz? Pytam, bo wczoraj posmarowałam Fiśka a mimo wszystko miał wypieki... no i zgłupiałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Konto usunięte
|
Tesco
![]() Dzieki Cytat:
![]() Wg mnie czy smarujesz czy nie to wypieki z zimna bedzie miec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do kleiku to wydaje mi się, że Dziecko musi się dopiero nauczyć, że to się trochę inaczej jednak trawi niż samo mleko etc. i na efekty z dłuższym pospaniem trzeba poczekać ![]() ![]() Cytat:
A to dlatego, że sama pracowałam w żłobku... Nie zgodzę się tylko połowicznie ponieważ wszystko zależy od tego kto w żłobku pracuje ![]() Moje roczniaki potrafiły cudownie bawić się w kółeczku! razem ze starszakami (mieliśmy klub malucha więc dzieci różnie wiekowo były w jednej grupie ![]() Razem układaliśmy klocki (wiadomo, że na początku te mniejsze układały tam sobie same ale naśladowały te starsze, albo przychodziły niszczyć nasze wieże pod sam sufit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I chciałabym, żeby mój Piotruś trafił do takiego żłobka, bo naprawdę widać różnicę, że Młodsze dzieci się szybciej rozwijały... Co najlepsze mam kontakt z niektórymi Mamami, które powierzyły nam swoje dzieci pod opiekę, a Maluchom wysyłam prezenty na urodziny bo tak mocno się zżyliśmy ![]() ![]() Natomiast jak nasłuchałam się opowieści rodziców, którzy ze względów finansowych przenieśli Dziecko od nas do placówki państwowej to aż się płakać chce ![]() ![]() ![]() Wszystko zależy od ludzi, którzy pracują w danej placówce ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem kto pytał o mięsko, ale Margoś już podaje, więc do niej po rady.
![]() Surka- śliczna ta sukienka. Kejt- Pięknie Fi wygląda. Będzie mu cieplutko. ![]() Ona- A może Franusiowi za ciepło w nocy i pić mu się bardzo chce. ![]() Zasiadam do śniadania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |||||
Zakorzenienie
|
Przerażacie mnie z tymi nockami.. zwłaszcza, że ja wciąż czekam na jeszcze lepsze drzemki..dłuższe..gdzie wszystkim się skracają.. nie wyrobię jak będzie gorzej niż gorzej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43921509]Oglaszam sie po dzisiejszej nocy prezesem klubu bo nie spimy od 3 a wczesniej bylo hyba z trylion przebudzen ![]() Maly ma straszny katar i w nocy nie mogl oddychac a o smoku to juz wogole moglam zapomniec bo ksztusil sie nim i dusil .. Potem odciagalam frida potem nie mogl zasnac potem znow frida potem siku potem nie chcial cycka bo juz mu bokuem ciamkanie wychodzilo .. Chcialam pobujac na rekac to odpadl na krotko ok 6 ale odlozony do lozeczka juz nie spal.. Teraz lezymy na lozku maly ziewa i kicha co chwile przyszedl starszak ja jestem zombie do kwadratu ale dam rade!![/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() O zasypianiu przy karmieniu coś wiem ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4784 |
Konto usunięte
|
Hej!
Kejt głosuję! Współczuję zarwanych nocek, u nas lepiej, bo też cycki współpracują i mogłam wreszcie spać, a nie odciągać. Magda, Jakierka nawet nie macie pojęcia, jak Wam współczuję tych problemów skórnych ![]() I podziwiam wszystkie mamy kp, które są na diecie po to, by dzieci nie miały alergii - SZACUN dla Was wielki, ja bym się chyba pochlastała bez jogurtów, masła, sera... (i to nawet nie chodzi o smaki, ale o to, że nabiał stanowi jakieś 80% mojej diety, więc chyba bym umarła z głodu). Wręcz nie wiem, czy wówczas nie zrezygnowałabym z kp. Dlatego tym bardziej szacunek... Wszystkie zakatarzone i kaszlące dzieciaczki również pozdrawiam i życzę zdrówka ![]() My dzisiaj mamy neurologa. ![]() Ale po tym wszystkim, co widzę, co się dzieje, to jestem tak sceptycznie nastawiona, że rzuciłabym to w chole.rę, ale to ponoć bardzo dobra lekarka, więc niech jeszcze ona rzuci okiem na moje dziecię... Tylko to jest śmiechu warte dla mnie, bo lekarz powie, że moje dziecko nie umie się złapać za nóżki=potrzebna mu rehabilitacja, a za tydzień (dosłownie) on już się bez żadnych ćwiczeń za nóżki złapać umie... No o kant du.py rozbić te ich diagnozy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
ona
![]() Zapomniałam się wypowiedzieć co do niani a żłobka.. My oddajemy po roku do żłobka.. Niani za 1tys. już raczej w mieście nie znajdę.. słyszałam, że nawet 1,5tys. sobie życzą. I to na taką małą ogólnie miejscowość ![]() W mieście są 2 państwowe żłobki, z czego jeden zaraz za drogą i blokiem mamy i ponoć fajny jest. Więc będziemy się starać tu Olusia ulokować. Zdaję sobie sprawę, że zaczną się choróbska, ale myślę, że to i tak nieuniknione. |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam dziś takiego wkur..a że mogłabym zabijać. Odstawiliśmy jedną dobową dawkę leku Antka na refluks i mam ryk przy każdym karmieniu w połowie jest już po jedzeniu. Dziś karmiłam strzykawką. No to się wszyściutko co zjadł znalazło na nim, mnie i foteliku. Nawet kuźwa skarpety sobie urzygał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na domiar złego TŻtowi ktoś zarysował zastępcze auto i każą mu płacić 3500 zł ![]() ![]() No i Antek właście ryczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Konto usunięte
|
Co do dziabanka - wow, że Wam się chce w środku nocy :P Mnie się nie chce nigdy, a gdyby mi TŻ zaproponował dziabanko w porze, którą mogę wykorzystać na SEN, to raczej spotkałby się z moją odpowiedzią wymownie odmowną :P
Co do żłobków - ja mam nadzieję, że uda mi się sprzedać dziecko mojemu tacie (jest już na emeryturze), tj. mam nadzieję, że zdrowie mu pozwoli zajmować się nim. W ogóle nie myślę na razie o tym, chcę posiedzieć z Artkiem do min. 1,5 roku... No i fota dnia - BO JEDNA RĄCZKA W BUZI JEST ZBYT MAINSTREAMOWA! |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Raczkowanie
|
wcześniej Dzieć mi nie dał więcej napisać, bo jak widzi, że matka siada to zaczyna kwękać
![]() Właśnie odleciał w objęcia Morfeusza, a ja zaraz siadam do nadrabiania a jak starczy czasu to do czytania bo nie mam kiedy książki skończyć... my wczoraj byliśmy na 2 usg bioderek, wszystko ok ![]() pozdrawiam w ten ponury dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak się uda ![]() Cytat:
![]() ![]() Królika mi szkoda ![]() Cytat:
![]() Na bank miałam zacytowane więcej ![]() Szkoda mi Sierści ![]() ![]()
![]() |
#4790 | |||
Raczkowanie
|
Śliczności
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43922977]
No i fota dnia - BO JEDNA RĄCZKA W BUZI JEST ZBYT MAINSTREAMOWA![/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie odnośnie usg bioderek to my byliśmy tylko na jednym ![]() Ale Glutkowi się trafili wyrodni rodzice to się nie ma czemu dziwić ![]() Zastanawiam się czy iść dzisiaj sobie do lekarza;p Mam jeszcze całą godzinę na podjęcie decyzji ![]() Kończę jutro rano antybiotyk, cycek mnie nie boli i mimo, że nie ma w nim mleka(? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jejku jaka ja jestem biedna ![]() ![]() Och nie zostało mi już tylko 40 minut na podjęcie decyzji;p
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-11-28 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
Jedzonko co 40' lub co 1h
i tyle mam Wam do powiedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Przenieś się na wieś, będzie biegał po ogrodzie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
no i u nas śnieg od paru dni- uwielbiam zime
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | ||
Zakorzenienie
|
ja jak ubieram malego w kombinezon to wyglada jak astronauta
![]() Cytat:
Cytat:
![]() witajcie w tym pieknym dla mego dzecka dniu ![]() 4 msc za nami ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W dolnośląskim między wrocławiem a ziemią kłodzką ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Konto usunięte
|
Dzieć spi na dworze juz 2,5 h
![]() Ewidentnie mu tam lepiej niz w lozeczku... Wiec nie pozostaje mi nic innego jak tylko otworzyc na noc okno w sypialni, wpuscuc mroźne powietrze a siebie ubrac sie w kozuch ![]() Madi !!!! ![]() ![]() Neni ![]() Perse ![]() Kejt. ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-11-28 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.