|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Mój lekarz jest przeciwnikiem picia alkoholu i kawy w ciąży. Pozwolił mi tylko na słabe cappucino, ale tylko wtedy gdy bardzo boli mnie głowa.
Zresztą ja sama uważam, że bez kawy i alkoholu w ciąży można wytrzymać, nie mówię już o papierosach, bo to wiadomo.
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-19 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Przyczajenie
|
![]()
Moje drogie
może ten wątek już poruszałyście, ale nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkich postów Czy mogłybyście już polecić jakiś krem na rozstępy, ostanio bardzo zaczął mi się zwiększać obwód brzucha i narazie używam czerwonego Garniera ale może macie jakiś pomysł na coś skutecznego co naprawdę może zapobiec rozstępom? |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- A i tak nie piję kawy. Ze dwa razy mi się zdarzyło.. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Przyczajenie
|
mi lekarz zaproponował do picia inke, bo byłam mocno związana z kawą szczególnie rano, ale i tak generalnie inka mi nie smakuje, więc wogóle nie piję nic kawowego od początku jak się dowiedziałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
ja piję zbożową z wanilią
![]()
#4776 |
Zakorzenienie
|
Ja pokochałam inkę z mlekiem
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też uważam, że bez alkoholu da radę wytrzymać, ale nie zamierzam popadać w skrajności. To nie jest na zasadzie, że mam przyzwolenie to piję ile mi się podoba codziennie. Wszystko jest dla ludzi, a ja nie uważam, że truję swoje dziecko. I wolę lekarza, który mi powie, że raz na czas można zjeść/wypić jedno czy drugie niż takiego, który będzie mi wszystkiego zakazywał bo tak wypada. Powiedział mi wyraźnie czego nie można, czego powinno być dużo, a co raz na czas nie zrobi krzywdy. Decyzję co z tym zrobię zostawił mi. Taki lekarz jest moim zdaniem bardziej profesjonalny, bo jest po prostu szczery i uczciwy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4778 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() śliczne ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie rodzinka obsypała różnymi książkami, i tymi na czas ciąży i tymi o wychowaniu, karmieniu itd. więc szkolę się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4779 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mieszkam w mieście a mimo to dla mnie wózek musi mieć duże koła ![]() ![]() Mieliśmy pożyczony leżaczek. Zaczęliśmy go używać gdy synek miał 4 miesiące. Przydawał się w łazience gdy np. suszyłam włosy albo jechaliśmy w gości. Potem wykorzystywałam go do karmienia synka przy wprowadzaniu stałych pokarmów, gdy nie potrafił jeszcze siedzieć. Jednak gdy skończył 7 miesięcy oddaliśmy go, gdyż synek mimo zapięcia w pasy się wychylał i przewracał razem z leżaczkiem. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4780 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tych badań i bezpiecznej ilości alkoholu w ciąży, to dokładnie tego się trzymam. ![]() Cytat:
Z tym, że to nie jest tak, że lekarze nie zalecają picia alkoholu w ciąży, bo tak wypada, ale dlatego, że tak mówią wyniki badań. Nawet jednorazowe wypicie alkoholu w ciąży w 'nieodpowiednim' momencie może skutkować poważnymi zaburzeniami rozwoju. I to nie tak, że fas zdarza się tylko w rodzinach patologicznych. Polecam obejrzenie filmu 'Wieczne dzieci'. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4782 |
Przyczajenie
|
cześć
![]() Dziękuję, czuję się bardzo dobrze, od początku ciąży tylko dużo spałam i byłam często głodna, uczucie głodu było bardzo mocne. Poza tym, to wogóle nie miałam i narazie nie mam żadnych męczących objawów, co mnie bardzo cieszy bo to pierwsza ciąża, bardzo długo wyczekiwana, więc jestem bardzo szczęśliwa. Jednak ze wzgledu na charakter pracy wzięłam już od lutego zwolnienie. Nasz termin wstępnym był na 29 sierpnia, ale po USG w 12 tc zmienił się na 21.08, bo podobno maluszek był większy, nie znam się, ale być może, z moich osobistych wyliczeń wyszło też raczej ten 29.08. Prawdopodonie to będzie Synek - bardzo bym chciała, ale jeszcze przed nami USG połówkowe więc się może jeszcze zmieni, najważniejsze aby było zdrowe. od tygodnia czuję ruchy, przynajmniej tak mi się wydaje, bo to nie są jelita- inne odczucia od jakiegoś czasu z mężem zastanawiamy się nad imieniem - ale jeszcze nie trafiliśmy w TE. no i już powoli rozglądam się za wózkiem, co do ciuszków, to troszkę pewnie dostanę po znajomych i rodzinie, ale sama jeszcze nic nie kupuję, bo nie mam pewności co do płci, a nie chce się nastawiać. Super że jest takie forum, cieszę się że Was poznałam ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- dzięki, zorientuję się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
Mój lekarz powiedział co myśli o piciu alkoholu i jakie mogą być skutki, a każdy robi jak uważa.
#4784 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak to najważniejsze ![]() Też mam bliską znajomą która dowiedziała się dopiero w 7 miesiącu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Jestem megaaa szczesliwa bede miala DZIEWCZYNKE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na poczatku odwracala sie pupcia ale lekarka sprawdzala i juz wiadomo, ze w brzuszku siedzi Olivia ![]() ![]() Malenka ma wymiary wzorowe mialam odrazu usg genetyczne i wszystko jest superrr !!! JESTEM MEGAAAAAAA HAPPY ![]() ![]() ![]() Mala wazy 326 g ![]() co do wagi od poczatku ciazy przytylam tylko 2 kg ![]() Dziekuje wszystkim mamusia za kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() muszę przyznać, że bardzo mało przytyłaś, super mi ciężko stwierdzić ile, bo na początku to schudłam ze 3 kilo a teraz wróciłam do swojej wagi plus ok 1 kg, więc nie wiem jak to liczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam czasami ochotę na piwko, ostatnio nawet bardzo, ale nawet jakby mi lekarz pozwolił to bym nie uwierzyła, że to bezpieczne. Ostatnio sobie z kawą pofolgowałam, niby bezkofeinowa, ale to jest raczej sama chemia więc mam wyrzuty sumienia, że sobie dwie siekam dziennie. To jest trochę tak, że wszystko fajnie ekstra jak dziecko urodzi się zdrowe, a jak coś będzie z nim nie tak to nagle sobie przypomnę wszystkie głupoty, których mogłam nie robić lub nie jeść. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Rozeznanie
|
Ja też nie piję, w ogóle. Aczkolwiek na naszym weselu wypiłam łyk szampana za nasze zdrowie.
Wszyscy się śmieją, że teraz jestem etatowy kierowca i odwożę wszystkich z imprez :/ Co do kawy ja nie piję i nie piłam nigdy - nie lubię fuj, natomiast lubię herbatyi czarne też, rozcieńczam je sokiem malinowym, ale staram się pić soki (pomidorowy, pomaranczowy) i herbatki owocowe. h4linka - ja też szukam czegoś takiego jak akademia/warsztat BM w Szczecinie. Wiem, że było jakiś czas temu spotkanie gdzieś na Gumieńcach. Dowiem się i jak coś znajdę dam Ci znać ![]()
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-19 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję dziewczynki, też chcę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() czy macie już jakiś pomysł na imię, ja najpierw myślałam o imieniu od mojego - Aleksander lub Aleks, ale jakoś nie jesteśmy przekonani z mężem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co do alkoholu to mówię stanowczo NIE! Kiedyś czytałam bloga kobiety, która adoptowała dwójkę rodzeństwa co się później okazało obydwoje z zespołem FAS i jeszcze z kazirodczego związku ![]() ![]() zaczarowanadlaniego super ![]() ![]() U mnie dzisiaj 20t0d czyli połowa ciąży ![]() Dziewczyny obserwujecie sytuację na Krymie? Co o tym myślicie? Ja nie ukrywam, że trochę się boję co to może być... Nie wyobrażam sobie jako tako wojny w dzisiejszych czasach... Ale kto wie:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Moni chyba mamy ten sam termin nie
![]() ![]() Dziewczyny a ja kawę piję, codziennie rano jedną z mlekiem i cukrem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Poczytałam o FAS i się przeraziłam, myślałam, że ten problem dotyczy mocno imprezujących dziewczyn. Za to mam problem z kawą. Mi mówiono, że max 2 dziennie lekkie. Jestem niskociśnieniowcem i uwielbiam pić rano kawę. Postanowiłam ograniczyć ja mocno. Cytat:
![]() Cieszę się, że się cieszysz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.