|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Hej dziewczyny,
ja zaczynam dzisiaj 23 tydz - czyli szósty miesiac ![]() My z synkiem duzo na podwórku jesteśmy, jak wracamy do domu to on w płącz, bo chce na dwór, więc dlatego mnie nie ma, no a wieczorem muszę sprzątac..... ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Zyga decoupage suuuper ![]() a co do wagi, to rozumiem Cię. Mnie najbardziej wkur** ały teksty tuż po porodzie, a nawet jakis czas po pordzie typu: '"ale brzuszek Ci został" . Przecież od razu nie zniknie. Masakra.
#4772 |
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
katiusza gratuluje 6 miesiąca
![]() A ja słucham francuskiej piosenkarki http://www.youtube.com/watch?v=K5KAc5CoCuk polecam !
![]() |
#4773 |
Wtajemniczenie
|
ZygaEffka fajni znajomi
![]() ![]() DorissiriD wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() elffirka trzymaj się ![]() ![]() Witam się ![]() mnie boli jakbym nie sikała ze 24h ![]() ![]()
#4774 |
Konto usunięte
|
Pisze z tel to sie nie cofam ale któraś mamusia ma urodzinki wiec życzę Spełnienia Marzeń
![]() Było tez o komentarzach znajomych... Mi na razie rośnie tylko brzuch ale zobaczymy jak to zostanie skomentowane jak wpadne do rodzinnej miejscowości... juz mi koleżanka pisała, ze z kim nie gada to pada pytanie "Aśka przytyła?" No temat nr jeden... Jak ona odpowiada, ze ja wręcz wyglądam jakbym chudła tylko brzuszek rośnie to jej sie wydaje, ze widzi u pytających nutkę zawiedzenia się... Ludzie gadają i komentują bo chyba chcą jakos podnieść swoją wartość? Nie wiem... Taki naród ![]() Nic mi sie nie chce juz drugi dzień ... Ale po śniadaniu moze sie rozruszam ![]() Czy Was tez łapie czasem taki chwilowy bol piersi? Czy to możliwe, ze ta siara sie tam jakos zbiera i to pobolewa czy o co to moze chodzić? Bo siara leciała mi dwa dni i juz ponad tydzień nic... No i moje latte dla Kateriny ![]() Tak jak dziewczyny pisały... wychodzi drogo trochę ale na szczęście ja pije tylko jedna dziennie to da sie przeżyć ![]() No i oczywiście ekspresy z wyspa mleczną i młynkiem to inna bajka ![]() ![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1400741636.078576.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Rozeznanie
|
Kurcze felek... Mulić mnie zaczyna i mój brzuch zaczał wydawać z siebie odgłosy bąków... Ale usiadłam sobie w aucie żeby nikt nie słyszał... Jeszcze 10minut i drugie kłucie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Widać Twojego Tż bardzo trzeba dowartościować,żeby jeszcze był lepszy i traktował Cię bardziej wyjątkowo ![]() Ale późno masz to usg,ale trzymam kciuki !! Haha się uśmiałam... Mój Tż ma kolegę a on ma zje.. dziewczynę. Taka gówniara,że szok. I ona ostatnio mnie tak obgadywała prosto w oczy,że w ciąży jestem. A potem do niego w czasie imprezy mówi,że ona chce mieć dziecko haha. A tak się śmiała,że ja w ciąży jestem. Najlepsze,że ona ma aż 19 lat,siano w głowie a dziecko chce tylko po to,bo jej facet to tylko imprezki i inne dupeczki i ona chce go na dziecko złapać. Boże,ja bym się bała na jego miejscu... Przecież to wiele nie trzeba,żeby go wrobić w dzieciaka a on nie nadaje się do takich rzeczy,bo on z nią jest tylko dla jednego. I Tż dzwoni z pracy i mówi,że teraz wie czemu ona tak się na mnie gapi co mnie widzi,że mało jej gały z orbit nie wyjdą ![]() Ale mam power !Wstałam za szybko,bo kominiarz przyszedł ale już jem śniadanko,piję poranną kawkę i zbieram się na zakupki i robię pomidorową ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
elfirka łącze się w bólu właśnie wypilam to swinstwo
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zadomowienie
|
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() DorrisD spełnienia marzeń kochana!!! Bezbolesnego porodu (o ile to możliwe ![]() Wczoraj tylko na telefonie Was podczytywałam, bo cały dzień na nogach.... Rano ten ZUS, później jakieś spacery, wyprawy rowerowe, a wieczorem pojechaliśmy z Tżtem i teściami na zakupy, po 21 byłam w domu i szczerze powiem, że kondycja już nie ta co kiedyś... A rowerek chyba muszę już odstawić, bo męczę się bardziej niż jak chodzę na nogach ![]() Co do kosmetyków dziecięcych, to nie znam się na tym, ale siostra używała Nivea i była bardzo zadowolona... Wczoraj w Makro kupiłam chusteczki nawilżane Papmers 6 opakować na 20 zl! Dwa dałam siostrze, a reszta czeka na dzidziusia, bo ważne są do 2017. Pisałyście o ekspresach do kawy i latte... Ja mam dolce gusto, i niżej zamieszczam zdjęcie jakie latte udaje mi się czasami stworzyć ![]() Aaaa!! no i dzisiaj mam wizytę o 15.30!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zadomowienie
|
Mecia no mój facet lubi być dowartościowywany to fakt , ale to chyba dobrze
![]() ![]() Ja wstałam z mężem o 5 i teraz sie bujam po chacie z nudów , wczoraj od sprzatania twardniała mi macica , wiec wole poleżeć trochę żeby nie dostać z☠☠☠y od gina . a usg mam faktycznie pozno ale tak chcialam bo myslalam ze mąż bedzie do 18.30 w pracy a jest do 14 ale i tak jedziemy na działke tą kostkę brukową dalej kłaść a te połówkowe mam 50 km od miejsca zamieszkania .. ![]()
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Także trzymam kciuki ! Ale mi ochotę na latte zrobiłaś
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A to jak tak Ci twardniała to trochę odpoczywaj dzisiaj ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra też ma jakiś ekspres i wczoraj mi doradzała. Wiem ze lepiej kupić.już taki cisnieniowy czy jakiś no ale mam większe wydatki a chciałam dobie radość sprawić hihi Siora proponuje mi sam spieniacz do mleka no i na początek to jest jakieś wyjście ![]() Cytat:
My już po śniadaniu na balkonie jak na wczasach w turcji haha Słońce grzeje od rana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Dzisiaj piekna pogoda to fakt az sie skusilam na spodenki potem wyjde przed biuro i opalam nogi. Jakas dzisiaj jestem nie w chumorze wkurzyla mnie moja siostra chyba coraz bardziej mnie jej zachowanie denerwuje, ma 11 lat i jest tak rozpuszczona i tak sie odzywa do mnie i do rodzicow ze ja juz nie daje rade krzykiem nic nie zdzialam bo ona smieje sie prosto w oczy albo pyskuje. Albo sie cos zmieni albo ja nie bede w jednym domu z nia mieszkac ciezko sie dogadac a co bedzie jak bedzie juz malenstwo w domu raczej nic sie nie zmieni... no coz zobaczymy. Nie chce sie denerwowac przez nia ale sie nie da od dzisiaj nie schodze na dol jem u siebie w pokoju. Z koniecznosci tylko na dole bede przebywac. A jak sie nic nie zmieni i bedzie gorzej to mam wyjscie isc do tesciow tak przynajmniej spokoj ktory teraz potrzebuje. eh... |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Wtajemniczenie
|
Doriss wszystkiego najlepszego... Spelnienia wszystkich marzen, duzo zdrowia i sily
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4785 | |
Zadomowienie
|
Mecia no ja nie bede kłaść chyba że się na leżak hahaha
![]() ![]() ![]() ![]() eekaterina no wiadomo teraz wydatki większe wszystkich czekają ![]() Co do spieniacza , to sama mam taki http://allegro.pl/tv77-spieniacz-mle...226877425.html i spełnia swoją funkcje na prawdę super ![]() ![]() Myślę że jak już się ustawimy w tym nowym mieszkanku i dzidzia sie urodzi i zobaczymy jak będzie z kasa to sobie wezmę na raty coś takiego http://www.mediaexpert.pl/ekspresy-c...fecta,id-17139 ale to pewnie też po okresie karmienia itd.. bo jak zacznę chlać kawę to dziecko mi nigdy nie zaśnie bo z cyca poleci sama kofeina ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja mam dobra wiadomosc mam wlasnie dzownila do mnie ze sasiadka odda mi rzeczy dla corci, ona ma kupe kasy i zaje...iste ciuszki plaszczyki futerka i wogole moze nie na teraz ale na pozniej przydadza sie ![]() ![]()
![]() |
#4787 |
Zadomowienie
|
Doriss STO LAT STO LAT
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cholera!! teraz wiem,że tyłek mi urósł! Pierwsze rozstępy na dupci.. PIĘKNIE!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() etusiaa ale super ![]() Ja mam nadzieje ze po moim połówkowym nie okaże się że będę miała synka w różu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zadomowienie
|
Zyga sama nie wiem czy to ten wiek czy rozpuszczona jest. Codziennie jest problem ze wstawaniem z nauka z glupimi odzywkami albo nie wraca ze szkoly od razu tylko o 18 raz wrocila o 20 i nikt nie wiedzial gdzie jest. Ktos krzyczy na nia to ona tez i tak w kolko. Ja juz nie mam nerwow do niej niech rodzice robia z nia co chca ale ja nie mam sil wysluchiwac tego i sie urzerac z taka.
Myslalam ze bedzie lepiej a tu coraz gorzej... Dzisiaj juz tak sie wydarlam ze az mnie brzuch zakul dlatego ja odpuszczam bedzie tak dalej to trudno juz wole sie meczyc z tesciami z nimi klocic sie przynajmniej nie bede ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
No chyba ale dopiero teraz zauważyłam,więc coś w tym jest... A ja się dziwię co mnie pośladki ciągle swędzą a tu już wiem czemu...
Myślałam,że rozstępy mnie nie załamią ale jednak łezka poleciała,bo to jest ohydne ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zadomowienie
|
Metam pewnie ze jestes piekna
![]() Na brzuszku bardziej byloby je widac. Ja ostatanio az tylek zaczelam smarowac bo mojego meza kuzynka smarowala tylko brzuch a wyskoczyly jej na posladkach i na biodrach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4794 |
Konto usunięte
|
A ja właśnie skończyłam płakać... Nie wiem dlaczego zaczęłam...
Dopadł mnie jakiś żal, ze siedzę sama w domu cały dzień dopóki tz nie wróci z pracy, ze mama i siostra 700km stad, ze mam wrażenie, ze udaje taka twarda na zewnątrz a w środku potrzebuje czasem sama być traktowana jak dziecko (jeśli wiecie o co mi chodzi). Tz mi pomaga dużo w domu i w ogole ale ja sama nie wiem czego chce... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zadomowienie
|
Aisa tez mam ostatanio napady placzu. W sumie na pewno jest Ci ciezko rodzina daleko Ty sama w domu caly dzien moze jak bedzie malenstwo to bedzie troche lepiej.
Dobrze ze masz meza ktory Cie wspiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kasia ale lepiej dziewczynka w niebieskim niż chłopiec w różu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Rozeznanie
|
A ja się smaruje cała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i wczoraj pod oknem kosili trawę i był hałas...dzisiaj miałam nadzieję że będzie cisza i spokój. I co??!! Pod balkonem ryją asfalt i chodniki bo studzienki wymieniają w 3 miejscach ![]() ![]() No i historia moja z nocy... Wieczorem Mały ułożył się tak że bolało, nie mogłam siedzieć, ledwo chodziłam...i zasnąć nie mogłam bo co chwilę mnie ciągnęło w brzuszku i się zaczęłam martwić już czy to nie skurcze. Chciałam zacząć sprawdzać co ile tak się dzieje ale nagłe zasnelam... O 4 rano coś mnie zbudzilo. Ruszalam się na łóżku i usłyszałam głośne pyk!!! Czytałam że tak pęcherz plodowy często pęka że jest taki odgłos. Ja łzy w oczach, zechciało mi się siku u leże że łzami i myślę co zrobić. Mały fikal z nogami u góry ale brzuch ok już nie bolał. Po 10 minutach wstałam, poszłam siusiu i nic się nie dzialo ![]() ![]() ![]() No to opisalam swoje historie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Effcia, udanego połówkowego ![]() ![]() ![]() ![]() Misstic, nie ma za co ![]() Aliszcze, widzę, że mała biba się szykuje ![]() dzanet, gratki kolejnego tygodnia ![]() zazdrośnica, masz dziś widzę aktywny dzień ![]() DorissiD wszystkiego NAJ na urodzinki:zdrówka, spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania !!! ![]() elffirka, bądź dzielna, wierzę w Ciebie ![]() katuisza, witaj w nowym tygodniu, oby zdrowo i do przodu ![]() małaPaulina, u mnie też niezła spiekota, ale jakoś damy radę - kto jak nie my wrześnióweczki! ![]() Mecia, niezła jest ta młoda dziunia ![]() ![]() ![]() Nie wiem, o jakim filmie mówicie, ale ponoć jak dupka swędzi to teściowa chwali ![]() nmartyna, na niezłych obrotach wczoraj zaiwaniałaś. Dziś trochę sobie sfolguj ![]() ![]() Ekaterina, tylko nie zjaraj się na skwareczkę ![]() Karola, taki widać wiek i otoczenie wpływa "odpowiednio", nie denerwuj się etusiaaa, ciesze się razem z Tobą ![]() aisa84, ja staram się nie łamać, bo też wszystkich mam daleko od siebie,a tu tylko męża. Już kilka lat minęło i chyba przywykłam. Dzwonię do domu często, a teraz choć do brzuszka pogadam czasem, bo tak tez nie mam tu do kogo gęby otworzyć. Najgorzej było jak dłuższy czas nie pracowałam to była nuda. Teraz jak poszłam do pracy to nie zdążyłam zbyt długo popracować, rozruszałam się to i wszystko się ruszyło i jest dzidzia, ale się cieszę. Monia, ty otwórz okno i posłuchaj jak ptaszki ćwierkają czy jak "grube muchy" bzyczą,a nie wysłuchujesz jakichś pyknięć ![]() ![]() A co z naszą Latte? Zapodziała się gdzieś ![]() A co do przycinek "znajomych"... Mnie dziś dziewczyna znajoma zobaczyła wychodząc z psami na spacer, mieszkająca w naszym bloku 2 klatki wcześniej i mówi: pracujesz czy nie pracujesz.? Ja mówię, że nie... jak widać, a ona, ale że co, no to mówię, że brzuszek mi rośnie, a ona, że nie widać i że czego nic się tyle czasu nie chwaliłam. Mówię, że co tam opowiadać i tak z czasem bezie widać. A ona: no tak, pewnie zapeszać nie chciałaś. ![]() Szczerze to wątpię, że nie wiedziała, bo już kawałek czasu minął jak nie pracuję, mijałyśmy się wiele razy w różnych porach dnia i widziałam jej wzrok na sobie. Poza tym, nie wierzę, że ten nius się nie rozniósł już dawno. Męża kumpel już kiedyś zagadywał, że był u mnie w pracy i mnie nie widział, no i że jak to, czemu... W Biedronce zaś znajoma ekspedientka mnie zaczepiła żartując, że jej ekspozycję ciążową rozwalam, bo dopiero co układała. Mówię, potrzebuję to szukam,oglądam. A ona no co ty, w ciąży jesteś, mówię, że tak. No i zaczęła mi radzić to i owo, ze ona to tak robiła , a to to tak. Pyta,który to już miesiąc ja jej na to, że 5 ,a ona, że nie widać. Ale bez obaw, widać, widać, tylko póki co nosze luźniejsze bluzki. Nie wstydzę się brzuszka, ale zawsze miałam trochę ciałka i nie nosiłam się na obcisło, a teraz chcąc nie chcąc większość rzeczy już do brzusia przylega. Poza tym jak pracowałam to praktycznie całymi dniami i nie wychodziłam wgłąb miasta. Jak schudałm to niewiele osób mnie widziało, bo praca niedaleko była to z domu do pracy, a z pracy do domu, a ubyło mnie ponad 10 kg! Zatem teraz jak pomalutku nadrabiam kolejne deko, to w zasadzie niektórzy nie widzą różnicy sprzed kilku miesięcy. Bratowa, która mieszka w Szczecinie, mówiła mi, że ostatnio dwie starsze babki tak jej się na brzuch przyglądały, aż głupio się jej zrobiło. Nosz kurde mówi, nie mam 12 lat, czuła się jak jaki dziwoląg, czy coś nadzwyczajnego. Ma już niezły bębenek, bo termin ma na 1 lipca, a te się gapiły jak najęte ![]() Ale dobrze, że skopiowałam co napisałam, bo znów by mi wsiąkło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zadomowienie
|
ircha ten filmik
http://sfglobe.com/?id=806&src=share_fb_new_806 ![]()
![]() |
#4800 |
Rozeznanie
|
Ja już po wszystkim... Powiem Wam, że po drugim kłuciu już jest lajcik ale warto wyjść na dwór, bo jest lepiej... Może dlatego, że dużo babek było w środku i zaduch się zrobił, więc zaczęło mnie mulić... I jest ogólnie to do przejścia...
Poza tym miałam jeszcze cytologię i się okazało, że mam nadżerkę, mam nadzieję, że w ciąży nie jest to nic groźnego... Muszę zapytać lekarza na wizycie w sumie bo ja brałam jakieś globulki i miałam od nich jeden dzień przerwy a po nich mnie wszystko w środku piekło bo one z jakimś alkoholem były... ale chyba sobie wkręcam już. Nie wiem... Doris wszystkiego najlepszego... Zaraz wyciągnę Małża do Biedy na te promocje dzidziuśkowe, może coś mi się spodoba i już głodna jestem a chleba nie ma, bo zawsze rano jem płatki z mlekiem ale teraz po przyjściu nie mam ochoty, zjadłam jogurt i jakiś taki za słodki był... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.