![]() |
#4831 | |
Magda ;)
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do związku...dziękuję! ![]() Cytat:
Cytat:
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-06-30 o 11:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Magda ;)
|
U mnie na szczęście już po remoncie, w niedzielę jedziemy do Ikei po komodę i w przyszłym tygodniu biorę się za pranie i prasowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
Tak jak pisalam- wzielam dzien urlopu na odpoczynek. Leze sobie, siedze, pije kawe, glaszcze kota...
![]() Moj plan to posprzatac troche (ale bez przesady) i zrobic pomidorowa z ryzem na obiad oraz pesto koperkowe (mnostwo kopru mi wyroslo). Moj maz nie znosi pomidorowej (to jedyna potrawa, jakiej nie jada), ale ma jakiegos pracowego grilla dzis, wiec zje tam, hehe. Jesli najdzie mnie jakas wyjatkowa energia to pojade do sklepu kupic bejce do drewna, bo nam wyszla a trzeba jeszcze drzwi pomalowac. U mnie pogoda typowo holenderska- ok. 18 stopni. I dobrze, moge normalnie nosic jeansy a w nich mi najwygodniej. Czytam, ze wy tu sledzicie jakies fora czy grupy na fb, gdzie wszyscy choruja, szpitale itd... Jak dobrze, ze ja nie znam takich for, znam tylko wizazowe, hehe. Poza tym ja swoich wynikow badan nie znam na pamiec, wiec nie mam jako porownywac. W srode mam kolejna wizyte u poloznej (ale bez USG), a za 2 tygodnie USG (w 20 tc powiedzieli mi, ze lozysko jest zbyt nisko, ale nic sie z tym nie robi, trzeba tylko czekac i w 32 tc zrobic kolejny skan). Mialam niedawno badania krwi na obecnosc przeciwcial, ale ja nie dostalam wynikow tylko polozna- od razu uprzedzila, ze jak bedzie cos nie tak, to zadzwonia od razu, a jak dobre- to mi powie polozna na regularnej wizycie. Nie zadzwonili, wiec widac dobre. Dziwilam sie troche, ze nie dostaje wypisu wszystkich badan do reki, ale moze taki system lepszy- nie mozna sobie wpisac liczb do internetu i porownywac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ale ludzie to chyba wszędzie szukają sensacji, a matki to już w ogóle muszą każdemu narzucać swoje zdanie. Agnieszka do kiedy musisz pracować? Byłam u endo, teraz z kolei mam za niskie tsh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Jutro jedziemy do Muszyny. Pogoda zapowiada sie nie za fajnie. Jest ktos z okolic? A wiecie jak termy na Słowacji. Dzwonilam dzis na miejsce i pani polecala Poprad i Vrobov. Ceny zachecaja bo ok 30zl za os. U nas juz ok. 100 za os. Paranoja. Planuje tez wejsc ale nie przesdzac z moczeniem. Na kawie soczek itp będę przesiadywać. Myslucie żeby w tamponie isc zeby infekcji nie zlapac??
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym chciała z pół roku pokarmić, ale co z tego wyjdzie to się zobaczy. Córkę tydzień karmiłam i z wielką ulgą dla nas obu przeszłyśmy na mm. [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75078936]Absolutnie mam nadzieję że nie ![]() Chodzi Ci o konsultację z anestezjologiem? To obowiązkowa wizyta, w razie jakby trzeba było robić cc. No i do porodu sn też można znieczulenie ![]() Fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
W domu to już chyba większe podpaski, w sumie to nie pamiętam ![]() Dobrze, że już decyzja podjęta ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Nad jakimi imionami się zastanawiasz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Ja w domu z tego co pamiętam zwykle podpaski. Bez siateczki tylko te bawełniane. Mi wystarczalo..
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Norma jest od 0,355 poniżej to już nadczynność tarczycy. Miałam dobraną za wysoką dawkę leku, brałam codziennie 88. Endo stwierdziła, że rzadko się tak zdarza, bo nie podnosiłyśmy aż tak mocno dawki, teraz mam brać w tygodniu 88, a w weekendy 50, od 01.08 z powrotem cały czas 88, pewnie sama sobie skontroluję tsh w między czasie. Po porodzie mam brać 50 do kontroli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Karnelia no właśnie, dobrze mieć choć świadomość , że zzo można dostać.
My tez nie wiemy jakie imię wybrać. Dla dziewczynki mam tyle opcji, a dla chłopca nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75080156]Chyba jednak wolałabym być w pełni świadoma swojego ciała i przeć kiedy czuję a nie kiedy położna mówi ![]() Teraz też dużo się mówi o parciu niewymuszonym ![]() Ja pod koniec parłam zupełnie niezależnie od tego co mówiła położna, tzn według tego, co podpowiadało mi moje ciało, położna była chyba z lekka wkurzona, ale nie komentowała i właściwie końcówka porodu należała do mnie, ale nie żałuję, kilka parć w swoim rytmie i mała była na świecie, a jakbym jej słuchała, to bym się męczyła dłużej. Cytat:
Pamiętam jak w pierwszej ciąży na IP widziałam kobietę w ciąży trzymającą na kolanach ok 3-4letnie dziecko, które karmiła piersią, wmurowało mnie i do tej pory to pamiętam, moim zdaniem przesada. A co do podkładów Belli ja ich używałam jeden dzień w szpitalu, po tym jednym dniu miałam dość, mąż przyniósł mi Canpola i tak już zostało. Bellę chyba wykańczałam w domu, jak krwawienie było już niewielkie. Ze swojej strony polecam Canpola, teraz można je w Rossmanie kupić za 7,99, a i Absorgyn, o których pisały Dziewczyny też są podobno dobre, nie używałam, ale też słyszałam bardzo dobre opinie.
![]() |
#4845 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wizyt, trudno uwierzyć w jakim tempie te dzieciaki rosną.
Super, że pisałyście o piciu pokrzywy, bardzo mi się ta informacja przyda, bo moje wyniki kiepskie. My też cały czas nie wybraliśmy imienia. Na chwilę obecną chyba na pierwszym miejscu jest Igor. Brałam jeszcze pod uwagę Nikosia i Ignasia, podobają mi się zdrobnienia, ale nie jestem przekonana do pełnych form. Wcześniej myśleliśmy o Kubusiu. Męczy mnie cały czas ta sytuacja z imieniem, z dziewczynką mielibyśmy łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Patrzcie, co dostałam od moich przedszkolaków dziś - drewniane pudełeczko, w środku są przegródki, na biżuterię, albo inne "przydasię" będzie w sam raz. Do tego laurkę z własnorecznymi podpisami dzieci, kwiaty, czekoladki i mnóstwo przytulasów - aż musiałam ich stopować nieco, bo by mnie zgnietli ![]() ![]() Na koniec zrobiliśmy wspólne selfie ![]() ![]() Dziewczyny, nie przeszkadza Wam takie pisanie na tematy "niedzieciowe"? Bo w grupach na fb czy innych forach to nie jest mile widziane... Ale tutaj ja osobiście wyczuwam taką atmosferę, że i "poplotkować" na inne tematy aż się chce ![]() Ale jeśli by to komuś przeszkadzało, to dajcie znać ![]()
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Madziek piękne pudełeczko.
Asik na mnie się położna darła, że nie parlam, jak ona chciała. Ja jeszcze nie myślę o porodzie. Stres mnie jeszcze nie doszedł. Chyba przez to, że się cykam czy się mały obróci. Przeraża mnie tylko wizja CC. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Magda ;)
|
Dostałam Gemini 😊 aptekę polecam, każdy produkt owinięty folia bąbelkowa, najkrótsza datę ważności ma Bepanthen , jest do lipca przyszłego roku 😊 1498824454688.jpg
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Nad Nikosiem tez myśleliśmy 😊 Madziek mi absolutnie nie przeszkadza 😁 piękny prezent i w ogóle super gest. Fajnie, że masz taki dobry kontakt z dzieciakami i ich rodzicami 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O masz ten termometr co ja chcę kupić.Daj znać czy dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak zaczęłam myśleć nad chłopcem, to wymyśliłam trzy: Jędrzej, Jacek i Stefan - absolutnie każde trafiło na mocny opór... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pozegnania...bardzo mile że praca doceniana. Tez bym sie wzruszyla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Blonde piękne zakupy
![]() Czyli patrzę, że nie tylko my mamy problem z wybraniem imienia dla chłopca ![]() Dziś pół dnia spędziłam w obi. Mąż przerabia mi szafę. Miała zdecydowanie za mało półek. Wszystko już kupione i teraz mąż działa ![]() Najgorzej, że muszę w końcu zabrać się za papieru ze szkoły. Mam tyle tego, że chyba tona makulatury będzie. Wiecie jak to jest, w roku szkolnym nie ma czasu i tak się wszystko wrzuca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Zadomowienie
|
Ale się rozpisalyście
![]() ![]() U nas jakos od początku padło na Stasia i tak zostaje, sama sobie się dziwie, bo zawsze jestem niezdecydowana. Na każdym usg swieci nam jajkami więc raczej w dziewczynkę się nie zmieni. Byłby problem z imieniem. Niedzieciowe tematy jak najbardziej, w koncu przede wszysykim jesteśmy kobietami i musimy trochę poplotkowac ![]() Dziś byłam u fryzjera, a jutro idę na wieczór panieński do spa. Mam jakiś masaż dla ciężarnych, także sobie dogadzam. Z gemini faktycznie, paczki są super zapakowane, muszę dokupić trochę rzeczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Poli ooo spa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie czekają 2 panieńskie i na żaden nie chce mi się iść, bo świadkowe wymyślają takie bzdury, że szok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.