![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Oczywiście, że go podaj!! To są pieniądze dla dziecka, a uwierz, że będą Ci potrzebne i to coraz więcej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4832 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki ja czytałam też ten artykuł mamy ginekolog. Tylko u mnie w dwóch szpitalach i każdy lekarz mówił, że przy moim wzroście, wadze, budowie itp. górna granica to 4kg, że nikt ryzykował nie będzie sn. Nie zrozumcie mnie źle, bo ja naprawdę cieszę się, że urodziłam synka sn, ale miałam po porodzie pęknięcia macicy drugiego stopnia, po kilku tygodniach trafiłam do szpitala z zapaleniem błon śluzowych macicy, które było tym spowodowane, położna obecna mówi, że ryzykowali pozwalając mi rodzić naturalnie więc chyba zaczynam panikować ;( boję się, że teraz też nikt nie rozważy wszystkich za i przeciw i może się to skończyć jeszcze gorzej ![]() Bardzo bym chciała urodzić sn, ale nie ponad 4kg dziecko ![]() Edytowane przez misja0181 Czas edycji: 2017-03-30 o 20:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Effpe - u mnie jutro leci już 36 tydzień, a ja torby nie mam
![]() ![]() Justyna - przykro mi, ale kobiety są silne i dasz radę - a wsparcie od rodziców bezcenne ![]() Zjadłam dwa kawałki pizzy i zaraz pęknę!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
Misja a jaka masz wagę i wzrost normalnie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
No to ja identyczne, tak czy owak usg mam dopiero 11 kwietnia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Raczkowanie
|
Macie rację, alimenty to dla dziecka i nie może się wywijać z obowiązku płatności, skoro wszystkie inne obowiązki ma gdzieś
![]() Ja też nie mam torby do porodu ![]() Właśnie! Bierzecie ciuszki dla dziecka do szpitala? Ponoć nie ma sensu brać, bo tam ubierają w "szpitalne", a później nie ma problemu z praniem itp. bo to masa zarazków... |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
Misja, ojeeej, to musiało boleć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4839 |
Rozeznanie
|
Ja też torby nie mam i tylko jedną koszulę, żeby do niej spakować
![]() Jeju złapał mnie taki silny ból jak na okres, sporo mocniejszy niż wcześniej i dłuższy, myślicie że to skurcz przepowiadajacy? Jeszcze mały zaczął się wiercić tak, ze musiałam wstać i pochodzić i dopiero trochę przeszło... jeju naprawdę bolało a co będzie przy porodzie, ja jestem taka słaba, jak ja dziecko urodzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Misja - mam te same wymiary, ale powiem Wam, że nie słyszałam, żeby ktoś się zbytnio przejmował wymiarami matki i dziecka jeśli nie przekracza ono 4,5 kg... tylko potem jest zdziwienie jak Pani dała radę takie dziecko urodzić... moja znajoma przy takich wymiarach urodziła jakoś 3300 i też się dziwili, więc ja już nie rozumiem podejścia lekarzy i położnych...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To zależy od szpitala. Musiałabyś zadzwonić i się dowiedzieć jak u Ciebie jest. U mnie było żeby nie brać żadnych ubranek, bo owijali maluchy w ich pieluchy w takie kokoniki. Teraz coś słyszałam, że jak się chce to można wziąć swoje. Prać i tak trzeba będzie i tak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Hapiness - to jak masz jedną koszulę to nawet foliówka Ci wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
U mnie trzeba mieć ubranka dla dziecka, to zależy od szpitala
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4844 |
Zakorzenienie
|
Justyna jeżeli chodzi o ciuszki to kwestia szpitala w którym chcesz rodzic. Większość z nas musi zabrać wszystko łącznie z ubrankami, bo szpital nic nie daje
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#4845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W kwietniu ma dzwonić do mnie położna z tego szpitala, w którym chcę rodzić i mamy się spotkać omówić szczegóły to mam nadzieję, że mnie choć trochę uspokoi. Właśnie chyba dlatego chciałabym "mieć" tam kogoś kto potraktuje mnie poważnie, w razie czego odpowiednio zareaguje (bo chyba położna ma najwięcej do powiedzenia i często na jej zdaniu lekarz się opiera? jeśli się mylę to poprawcie). Moja lekarka w żadnym szpitalu już nie pracuje, a wiadomo jak podchodzą do obcych pacjentek. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zacne... 154 cm wzrostu i przed ciaza 47 kg, a synek wazyl 3850 jakichs problemow przy porodzie nie bylo, ale ponad 4 kg rodzic jeny, tez bym sie bala, jakos sie boje o tym myslec nawet
#4847 |
Rozeznanie
|
Decorail, źle się wyraziłam, z koszul mam jedną do spakowania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- U mnie nie trzeba mieć ubranek dla dziecka na szczęście, całą torbę mogę wypchać rzeczami dla siebie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Misja - to pogadaj z nią - na pewno będzie ok
![]() Happiness - a myślałam, że dołączysz do zacnego grona ciężarnych spakowanych w reklamówki hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
Ja też podobnych gabarytów, nie straszcie
![]() Decorail, wtedy chyba bym się nawet nie bawiła w reklamówki, tylko wzięła tę koszulę w rękę i heja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Konto usunięte
|
W moim szpitalu tez musze mieć wszystko dla dzidzi
![]() Nie moge siedzieć w domu bo wtedy non stop jem! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki nie chciałam straszyć Was, tylko ja panikuję
![]() ![]() Przepraszam jeśli którąś nastraszyłam niepotrzebnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Decorail na fejsiku jest swietna strona Biedronka on tour na ktorej publikuja zdjecia ludzi z wakacji pozujacych z siata z biedry z najdalszych zakątków swiata, zdjęcia z porodówki tam jeszcze nie widziałam wiec go girl!
Fejm i sława czeka ![]() ![]() ![]()
#4853 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio robie tak:
kroje slodkie ziemniaki, marchewke, cebule i co tam jeszcze lubisz, do tego jakies mieso, wszystko na mniej wievej podobne kawalki. Ja dodaje raz kurczaka raz indyka, ale piersi. Z przypraw dodaje slodka papryke, sol, pieprz i kurkume, do tego oliwa i do piekarnika na 200 stopni na podwojny termoobieg na okolo 30-40 minut. Przygotowanie zajmuje 5 minut ![]()
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody wiek ma trochę minusów, ale dla mnie plusy przeważają. U nas pierwsza ciąża była planowana, miałam 20 lat, jak urodziłam i jestem z tego powodu przeszczęśliwa. ![]() Także... Ja nie żałuję. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2017-03-30 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Bunnybe - haha, to jest myśl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Wtajemniczenie
|
a ja to spakuję się w tą niebieską z Ikei
![]() najporządniejsza jaką znalazłam w domu ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Biedronka on tour ![]() z porodówki chyba jeszcze nie ma foty więc ja Ci też dopinguję Decorail ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
Black ja z jednej strony zazdroszczę ze w tym wieku masz juz tak ulozone zycie, ze szybko znalazlas właściwego mezczyzne itd a z drugiej jak sobie pomysle ze mialabym w wieku 24lat zajsc w ciaze z ówczesnym facetem to Bogu dziekuje ze tak sie nie stalo bo material na ojca byl z niego zaden, raczej sam byl duzym dzieckiem i maminsykiem
![]() ![]() ![]() ![]()
16.05.2017 G. ![]() Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-03-30 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ubranek to u nas trzeba w szpitalu mieć swoje. Cytat:
Moja torba wlasnie patrzy na mnie z szafki oczywiście nie spakowana. ❤️ Chciałabym drugie dziecko jak ten z brzucha trochę podrosnie czyli tak za 3-4 lata. To wtedy będę miała około 32-33 lat i uważam, że to idealny wiek na drugie dziecko. Pamiętam jak mając 18 lat mówiłam sobie, że w wieku 26 to będę po ślubie i w ciąży. No to w wieku 28 nie mam ślubu, ale chociaż dziecko w drodze. Kilka lat wcześniej nie wchodziło to w grę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.