Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-03, 22:17   #4831
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Śpiworek tylko, ewentualnie kocyk

Przejrzałam wczoraj srokao, skonfrontowałam z cenami w rossmannie i zdecydowałam się na babydream sensitive (ten różowy).
Mam też maść bepanthen baby, ale lepszy skład ma ta z dopiskiem extra. Jak kupowałam, to o tym nie wiedziałam. Zostawię ją na później, jak młoda trochę podrośnie, a początkowo będę smarować Babydream.

A fotki to gdzie?

Moim zdaniem pierwsze najlepiej dobrać u okulisty - daje darmowe próbki i pokazuje jak założyć. Później już można kupować na allegro, bo jest duuuużo taniej

W panice szykujemy wyprawki

Gratulacje

Ja robię zamach nogą, żeby się rozbujać

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Dziewczynki pytanie konkursowe bez nagrody:
pas brzuszny poporodowy - tak czy nie? Zastanawiam się czy pomaga we wciąganiu się skóry, żeby nie został taki smutny flaczek
Haha to Ty Martoolka jesteś akrobatka☺ Swoją drogą ja nie chce wiedzieć jak wyglądam, kiedy się zwlekam z lozka🙈

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Gratuluję Pani Magister!!!
Ja soczewki dobierałam w vision express i jestem zadowolona,gruntownie mi przebadali wzrok i parametry soczewek mam inne niż noszę okulary.Natomiast moja znajoma poszła do normalnego okulisty i się zniechęciła do soczewek,bo miała w nich zamglony obraz....
Do Małego już wszystko przygotowane,poprane i teraz czekać jak się urodzi....
Super,ze pelna gotowosc. Ja też dziś skończyłam wszystko prasować i układać w szafie ☺

Cytat:
Napisane przez TinaTatina Pokaż wiadomość
Hej, jutro Was będę nadrabiać, bo dziś już padam na twarz.
Na wizycie wszystko w porządku, szyjka zamknięta, 3,4 cm, młody waży 1840 g, a na bolące spojenie mam przede wszystkim ograniczyć aktywność. Coś chyba w tym jest bo po przeleżanej sobocie wczoraj było dużo lepiej.

Dobrej nocki Wam życzę i do jutra ☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gratulacje,udana wizyta!😊

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 00:28   #4832
crescent
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
dzięki
mam kilka kocyków, śpiworki też mam ze trzy przecież, zapomniałam

a jaki polecacie krem ochronny do pupy?
zależy mi na takim najmniej chemicznym składzie
ja kupilam bephanten baby extra, bo mial info ze od 1 dnia zycia

Cytat:
Mi GBS wyszedł w moczu na początku ciąży i mi gin wpisała juz chyba w kartę ciąży że jest dodatni, więc chyba mnie ominie to badanie akurat.
GBS jest chyba wazny 4 tygodnie. cos tak slyszalam, wiec pewnie bedziesz musiala to powtorzyc...
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
zapraszam
Oz Ty jadlabym
Cytat:

Czasem mi się pojawia taka wizja analogiczna do ciężarówek coca coli przed świętami, że jadą sobie takie ciężarówki z mlekiem i leci muzyczka "Coraz bliżej poród, coraz bliżej poród"

Cytat:
Na wizycie wszystko w porządku, szyjka zamknięta, 3,4 cm, młody waży 1840 g, a na bolące spojenie mam przede wszystkim ograniczyć aktywność. Coś chyba w tym jest bo po przeleżanej sobocie wczoraj było dużo lepiej.

gratki

a ja jak zwykle nie spie tylko siedze i pije bawarie gupia ja...ide sie myc

Edytowane przez crescent
Czas edycji: 2017-07-04 o 06:24
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 07:02   #4833
sharlotka87
Rozeznanie

Dzień dobry
Dziękuję za gratulacje.

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Samej ciężko rozmasować, a mąż po 12 godzinach w pracy jak wraca to padnięty i nawet nie proszę bo mi go szkoda.

No nic jeszcze parę tygodni i po kłopocie bedzie ��

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------
Jak to brzmi, tylko pare tygodni chyba jednak się stresuję .

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Sharlotka gratulacje!!!! Misiek goraczkuje niestety. Dobrze, ze reaguje na leki. Kijowo sie zaczal tydzien. Jestem z nimi uwiazana w domu. Tyle co tesciowa ma zajechac w srode, zebym na wizyte poszla i w czwartek na ktg. Potem ma wracac do siebie. Tak by maz do pracy ich zabral.
Zdrowia dla małego.

Cytat:
zapraszam
przepis podawałaś? Nie mogę znaleźć, a baaardzo chętnie zrobię. Jeszcze chętniej całą zjem

Cytat:
Ja robię zamach nogą, żeby się rozbujać

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

pas brzuszny poporodowy - tak czy nie? Zastanawiam się czy pomaga we wciąganiu się skóry, żeby nie został taki smutny flaczek
Hahaha , fajnie to musi wyglądać

Jeśli chodzi o pas poporodowy ponoć bardzo rozleniwia mięśnie brzucha i dłużej zajmuje mu dojście do formy.

Chyba Judka pisała o dobrym kremie, linomag zielony. Sprawdzałam na tej stronie co martoolka i fajny ma skład, jest na bazie oleju lnianego. Autorka blogu poleca. No i cena świetna

Edytowane przez sharlotka87
Czas edycji: 2017-07-04 o 07:30
sharlotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 07:12   #4834
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharlotka87 Pokaż wiadomość

A ja wpadłam się pochwalić, że jestem już panią mgr nie wierzyłam, że ten dzień nadejdzie .

Gratuluję

Cytat:
Sharlotka gratulacje!!!! Misiek goraczkuje niestety. Dobrze, ze reaguje na leki. Kijowo sie zaczal tydzien. Jestem z nimi uwiazana w domu. Tyle co tesciowa ma zajechac w srode, zebym na wizyte poszla i w czwartek na ktg. Potem ma wracac do siebie. Tak by maz do pracy ich zabral.
Oby dzisiaj było lepiej. Jeszcze raz zdrówka

Cytat:
zapraszam
Mniam....oj po ciąży sobie odbije choć na chwilę ten post cukrowy

Wizytujace dziewczyny - KCIUKI ZA dzisiejsze podglądanie dzieciaczków

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 07:39   #4835
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Jak ja zazdroszczę kupowania staników w takich cenach Na moje niestandardowe mleczarnie będę musiała wydać dużo więcej

Nasza bohaterka

Na pewno będzie wyglądać szałowo. Zwłaszcza, jeśli kupicie mu taki kostium

U mnie 2h się pierze

Czasem mi się pojawia taka wizja analogiczna do ciężarówek coca coli przed świętami, że jadą sobie takie ciężarówki z mlekiem i leci muzyczka "Coraz bliżej poród, coraz bliżej poród"
No co ty jak bedzie blondyn to ja mu perukę kupię

Mikrofon już mamy jak coś

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:

Graty za wizytę 😀 oby tak dalej

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Właśnie kciuki za dzisiejsze wizyty 😘

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry.

Ja dzisiaj mam zrąbany dzień więc pocieszam się lizakiem od rana, zakosiłam córce bo ciocia jej dała 😉 ciekawe kiedy się kapnie, że mam patyczek w buzi 😆

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 08:32   #4836
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
No co ty jak bedzie blondyn to ja mu perukę kupię

Mikrofon już mamy jak coś

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Graty za wizytę 😀 oby tak dalej

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Właśnie kciuki za dzisiejsze wizyty 😘

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Ja dzisiaj mam zrąbany dzień więc pocieszam się lizakiem od rana, zakosiłam córce bo ciocia jej dała 😉 ciekawe kiedy się kapnie, że mam patyczek w buzi 😆

Wysłane za pomocą mTalk
Hahah pełna stylizacja mówisz? Elvis forever ❤

Stary 2017-07-04, 09:00   #4837
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Super

Martoolka, te taniochy do karmienia to mam za duze w obwodzie, ale to raz dwa zszywam i na ten piewszy okres sa w porzadku. Inwestycje stanikowe zrobie jak sie laktacja unormuje dopiero.

Dzień super sie zaczal. Myszka zwymiotowala po soku z jablek, niby ma zakaz jablek tylko w okresie pylenia brzozy, ale moze jej sie pogorszyla ta alergia :/

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-04, 09:34   #4838
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu. I też mam problem z przekręcaniem się z boku na bok bo w podbrzuszu mnie ciągnie strasznie.

Dzisiaj miałam jeden taki mocny skurcz jak do wanny weszłam. Nie powiem, ale się troszkę przestraszyłam.
Zwłaszcza że mały ma nisko główkę i Dr mówiła że się bardzo pcha w kanał.
Coś czuję że 11 sierpnia to nierealna data i skończy się pewnie końcem lipca.

Ja postanowiłam, że koniec z ciepłymi kąpielami, bo nie chcę sobie nic przyśpieszać... Będą prysznice. I tak pozycja na judo już słabo mi wychodziła przy wychodzeniu.

Cytat:
Hm ciekawe gdzie wszystkie Mamasity ???

Ja przyznaje się bez bicia, że ostatnio tak jak dzisiaj więcej czasu potrzebuje na poleżenie sobie i spanie, nie wiem czemu mam takie osłabienie, niby nic mi nie dolega, ale nie mam siły czasem nawet wstać i zrobić coś sensownego, czuję się jak na początku w 8 lub 9 tygodniu
To mamy podobnie.

Cytat:
zapraszam
Kurde, a ja bym upiekła sobie ciasto....

Cytat:

Cytat:
Mi szwagierka o tym mówiła jakoś na początku roku - bo sama mówi "ma dziurę" w brzuchu. Ale nie wiem, sama nie wiem...

Cytat:
Chyba Judka pisała o dobrym kremie, linomag zielony. Sprawdzałam na tej stronie co martoolka i fajny ma skład, jest na bazie oleju lnianego. Autorka blogu poleca. No i cena świetna
Zielony jest na zmiany, nie do smarowania tak na co dzień.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 09:47   #4839
magia_to_ja
Madi

Martoolka ten ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2017-07-04-10-43-04.jpg (58,7 KB, 43 załadowań)
magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 09:51   #4840
magia_to_ja
Madi

Za 1,5h mam wizytę u gina, miałam zrobić listę pytań dot porodu, znieczulenia, pobytu itp itd co i jak ale oczywiście mam ostatnio takiego leniwca i powolniaka, że odbobrzenie Bożeny mi zajęło cały ranek, masakra

Mam nadzieję, że młody wyjdzie planowo 4sierpnia a ja na następną wizytę będę lepiej przygotowana

Stary 2017-07-04, 09:54   #4841
sharlotka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Dobrze,że mi mówisz kupię w takim razie Linoderm Plus z Pantenolem. Ten już będzie dobry na co dzień?

martoolka wysłałam ci priv

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Za 1,5h mam wizytę u gina, miałam zrobić listę pytań dot porodu, znieczulenia, pobytu itp itd co i jak ale oczywiście mam ostatnio takiego leniwca i powolniaka, że odbobrzenie Bożeny mi zajęło cały ranek, masakra

Mam nadzieję, że młody wyjdzie planowo 4sierpnia a ja na następną wizytę będę lepiej przygotowana
Odbobrzenie Chciałam coś napisać, ale doszłam do wniosku, że na otwartym forum nie będę
za wizytę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-04, 09:54   #4842
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze,że mi mówisz kupię w takim razie Linoderm Plus z Pantenolem. Ten już będzie dobry na co dzień?

No ja chciałam kupić ten z wit. A (bo jest więcej niż jeden Linomag) na to smarowanie, ale go w aptece nie mieli. :-?

Cytat:

Ja robię to już na czuja, hehe.

Kurde, jak mi się nie chce leżeć, ja pindolę, mam tyle rzeczy do robienia w domu. :-/// Ale znowu przeżywać to co wczoraj, uhhhh.
Stary 2017-07-04, 09:58   #4843
magia_to_ja
Madi

W piątek jadę z siostrą na zakupy rossmanowe i pepcowe i do czwartku daję sobie czas - ultimatum aby ruszyć dupsko i wykonać listę co mi jeszcze trzeba wczoraj coś tam powrzucałam do koszyka na allegro ale niektóre rzeczy chcę.kupić w rossku a i w pepco te nasze sławne staniki sportowe i koszule muszę obczaić

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
No ja chciałam kupić ten z wit. A (bo jest więcej niż jeden Linomag) na to smarowanie, ale go w aptece nie mieli. :-?

1. Ja robię to już na czuja, hehe.

2. Kurde, jak mi się nie chce leżeć, ja pindolę, mam tyle rzeczy do robienia w domu. :-/// Ale znowu przeżywać to co wczoraj, uhhhh.
1. Mi tak ciężko na czuja, kurczę, ja lubię tak precyzyjnie i dokładnie i później właśnie tyle schodzi

2. Poleż dzisiaj za nas dwie, bo ja spedzę pewnie ze trzy godz w poczekalni u gina

Stary 2017-07-04, 10:06   #4844
sharlotka87
Rozeznanie

Cytat:
Z witaminą A to ten zielony z alantoiną? Jeśli tak to Sroka pisze, że potencjalnie może uczulać i dlatego zdecydowałam się na czerwony, z pantenolem.
Stary 2017-07-04, 10:09   #4845
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Z witaminą A to ten zielony z alantoiną? Jeśli tak to Sroka pisze, że potencjalnie może uczulać i dlatego zdecydowałam się na czerwony, z pantenolem.
Nie, ten zielony to bez wit A. Różowy jest z A. Ja tam słucham się opinii większości, skoro tyle osób poleca, to warto się przekonać na własną rękę. Będzie uczulać, to się zmieni.

https://www.aptekagemini.pl/linomag-...-a-e-50ml.html
https://www.aptekagemini.pl/linomag-...-g-1g-30g.html
Stary 2017-07-04, 10:25   #4846
sharlotka87
Rozeznanie

Cytat:
Nie, ten zielony to bez wit A. Różowy jest z A. Ja tam słucham się opinii większości, skoro tyle osób poleca, to warto się przekonać na własną rękę. Będzie uczulać, to się zmieni.

https://www.aptekagemini.pl/linomag-...-a-e-50ml.html
https://www.aptekagemini.pl/linomag-...-g-1g-30g.html
To nie o tym zielonym pisałam O tym ( na dole) sroka pisze, że może uczulać. Ale tak jak piszesz, w razie czego zawsze można zmienić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pobrane.jpg (6,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2017-07-04, 10:31   #4847
SportMama
Raczkowanie

Właśnie mi uświadomiliście,że muszę jakiś krem kupić do pupy....zapomniało mi się o tym. A coś do pielęgnacji pępka co polecacie?
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 10:46   #4848
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie chociaż ja na zmiany stosowalam alantan plus maść
Bez zmian to alantan plus ale krem
Linomagu osobiscie nie kupowalam

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 11:03   #4849
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Super

Martoolka, te taniochy do karmienia to mam za duze w obwodzie, ale to raz dwa zszywam i na ten piewszy okres sa w porzadku. Inwestycje stanikowe zrobie jak sie laktacja unormuje dopiero.

Dzień super sie zaczal. Myszka zwymiotowala po soku z jablek, niby ma zakaz jablek tylko w okresie pylenia brzozy, ale moze jej sie pogorszyla ta alergia :/
Ach te alergie😑

Cytat:

Twój tekst o odbobrzeniu powinien znaleźć się wśród haseł przewodnich naszego wątku 😎😂

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-04, 11:45   #4850
itakasia
Zakorzenienie

witam
teoretycznie czuję się dobrze, tylko nic mi się nie che
obudziłam się 4.30 i potem już było tylko kręcenie
muszę poodkurzać i przygotować kilka rzeczy do jedzenia, wieczorem przychodzą znajomi
Cytat:

super wieści z wizyty
Cytat:

przepis podawałaś? Nie mogę znaleźć, a baaardzo chętnie zrobię. Jeszcze chętniej całą zjem

przepis mogę podać
expresowe, smaczne ciasto
spód:
150 g masła (dobrego bo to ma znaczenie)
250 g mąki
1 lub 2 żółtka (zależy jakie duże)
80 g cukru pudru

masło ucieramy z cukrem i żółtkiem, dodajemy mąkę, następnie na 30 min do lodówki ( nie jest to konieczne), później rozwałkowujemy na kształt formy do tarty, wykładamy ciastem formę aż po brzegi, można obciążyć ciasto grochem itp, ja tego nie robię bo mi się nie chce. ja piekę 15min pod folia i 10 min bez foli.
studzę ciasto, przygotowuję krem i na to owoce. ja krem robię śmietana i mascarpone z cukrem, bo dzieci wolą taki niż takie budyniowe

oczywiście to proporcje wyjściowe, na formę ok 25cm
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość

Mniam....oj po ciąży sobie odbije choć na chwilę ten post cukrowy

ale waga ci to pewnie wynagradza, moje też mi wynagradza
Cytat:

Ja dzisiaj mam zrąbany dzień więc pocieszam się lizakiem od rana, zakosiłam córce bo ciocia jej dała �� ciekawe kiedy się kapnie, że mam patyczek w buzi ��
a czemu taki dzień? coś się stało czy po prostu?
Cytat:

buu, a ta cholerna brzoza świetnie idzie w parze z jabłkami oby to był jednorazowy wyskok
Cytat:

powodzenia na wizycie

czy ktoś oprócz mnie nie robił jeszcze dzieciowego prania?

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2017-07-04 o 11:51
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 13:01   #4851
TinaTatina
Raczkowanie

Cześć
Dziękujemy z Bąblem za wszystkie gratulacje i oklaski
Wczoraj w ogóle lekarka rzuciła tekstem, że za miesiąc może być już "po temacie" i Tż, który akurat był ze mną, nieco się przeraził chyba wybierał się w ten lub następny weekend na ostatni wyjazd w góry, ale coś przebąkuje że już mnie nie powinien zostawiać samej.

Cytat:

A ja wpadłam się pochwalić, że jestem już panią mgr nie wierzyłam, że ten dzień nadejdzie .

No i supet Gratulejszyn!

Cytat:

Ja przyznaje się bez bicia, że ostatnio tak jak dzisiaj więcej czasu potrzebuje na poleżenie sobie i spanie, nie wiem czemu mam takie osłabienie, niby nic mi nie dolega, ale nie mam siły czasem nawet wstać i zrobić coś sensownego, czuję się jak na początku w 8 lub 9 tygodniu
U mnie to samo od kilku dni, ale się zastanawiam czy to nie przez tą kijową pogodę bo u mnie raz słońce, raz mega pochmurno, raz albo dwa razy dziennie coś tam popada, jakoś tak do tyłka jest. Na dodatek dziś juz drugi dzień z rzędu obudził mnie mega głód, jakbym trzy dni nie jadła

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość

GBS jest chyba wazny 4 tygodnie. cos tak slyszalam, wiec pewnie bedziesz musiala to powtorzyc...
Właśnie gadałam wczoraj z gin o tym i mi powiedziała że jeśli wyjdzie GBS w moczu, niezależnie od etapu ciąży, to przyjmuje się że jest dodatni i juz kolejnych posiewów się nawet nie robi już.

Cytat:

Hahha, tekst roku
Ja wczoraj spróbowałam pomoc sobie trymerem Tż i się lekko zmasakrowałam. Z resztą od jakiegoś czasu już robie to mocno na czuja i mam sporo podrażnień bo jadę po 20 razy maszynką w jednym miejscu

Cytat:

Ja jestem z ciuszkami mocno w trakcie. A o prasowaniu nawet nie wspomnę

TinaTatina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 13:08   #4852
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
To nie o tym zielonym pisałam O tym ( na dole) sroka pisze, że może uczulać. Ale tak jak piszesz, w razie czego zawsze można zmienić.
No ale ja o Linomagu od początku mówię przecież.

Judka, a ten alantan to jest w wersji dla niemowlaka rozumiem? Ja stosowałam plus jak mi jakiś syf wyskakiwał na Bożenie.

Cytat:
Cześć
Dziękujemy z Bąblem za wszystkie gratulacje i oklaski
Wczoraj w ogóle lekarka rzuciła tekstem, że za miesiąc może być już "po temacie" i Tż, który akurat był ze mną, nieco się przeraził chyba wybierał się w ten lub następny weekend na ostatni wyjazd w góry, ale coś przebąkuje że już mnie nie powinien zostawiać samej.

No i supet Gratulejszyn!

U mnie to samo od kilku dni, ale się zastanawiam czy to nie przez tą kijową pogodę bo u mnie raz słońce, raz mega pochmurno, raz albo dwa razy dziennie coś tam popada, jakoś tak do tyłka jest. Na dodatek dziś juz drugi dzień z rzędu obudził mnie mega głód, jakbym trzy dni nie jadła

Właśnie gadałam wczoraj z gin o tym i mi powiedziała że jeśli wyjdzie GBS w moczu, niezależnie od etapu ciąży, to przyjmuje się że jest dodatni i juz kolejnych posiewów się nawet nie robi już.

Hahha, tekst roku
Ja wczoraj spróbowałam pomoc sobie trymerem Tż i się lekko zmasakrowałam. Z resztą od jakiegoś czasu już robie to mocno na czuja i mam sporo podrażnień bo jadę po 20 razy maszynką w jednym miejscu

Ja jestem z ciuszkami mocno w trakcie. A o prasowaniu nawet nie wspomnę

Brawo dla drugiej połówki za samouświadomienie. Nie każdy facet ma takie podejście, niestety.

A o co chodzi z GBSem w moczu? Bo ja wiem tylko, że robią wymaz z pochwy.
Stary 2017-07-04, 13:19   #4853
TinaTatina
Raczkowanie

Cytat:

Brawo dla drugiej połówki za samouświadomienie. Nie każdy facet ma takie podejście, niestety.

A o co chodzi z GBSem w moczu? Bo ja wiem tylko, że robią wymaz z pochwy.
No nie mogę na niego narzekać, choć wiadomo że czasem mnie wkurza

Na początku ciąży robiłam badanie ogólne i posiew moczu, dosłownie chyba w pierwszych lub drugich badaniach zleconych przez gin i w posiewie wyszedł mi gbs. Dostałam na to antybiotyk i w następnym posiewie juz go nie było, ale generalnie to chyba znaczy że jest jakoś tam rozprzestrzeniony u mnie w organizmie i przy zakładaniu karty ciąży od razu miałam wpisany gbs + i zapowiedziane że przy porodzie antybiotyk. Dla mnie jako tako nie jest to chyba groźne bo on bytuje przecież normalnie w człowieku i chodzi chyba bardziej o ochronę dziecka.

TinaTatina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 13:41   #4854
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
witam się
mam pytanie, śpiące noworodki będziecie nakrywać kocykami? czy może będziecie używać rożków dla dzieciaczków ? bo nie wiem czy zamawiać jakieś kołderki, prześcieradła? kołderka to dopiero chyba jak zrobi się chłodniej???
Ja mam cały arsenał Tulika, dwa śpiworki, różne kocyki (w tym minky). Zobaczę, co mi się sprawdzi.

Cytat:
Słyszałam niezbyt dobre opinie od środowiska medycznego
Ja tam kupiłam jeden pas poporodowy na próbę. Mówi się, że osłabia mięśnie i stąd te negatywne opinie, ale fizjoterapeuta powiedział mi, że tylko przy noszeniu non stop osiąga się taki efekt, no i trzeba mieć świadomość, że nosząc pas, trzeba ćwiczyć po połogu mięśnie brzucha i pleców (oczywiście dopiero kiedy zejdą się już mięśnie proste brzucha - muszą mieć czas na powrót do siebie). Taki też mam zamiar.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 13:53   #4855
Martoolka87
Zakorzenienie

Hej
Zamelduję się i tu: córcia waży już około 2,5-2,6 kg i wszystko u nas ok Szyjka nadal zamknięta, więc dalej brykam

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Słyszałam niezbyt dobre opinie od środowiska medycznego
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Nextime1711 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam 85G bo tak mnie dwa tygodnie temu wymierzyla brafitterka jak kupowalam normalny biustonosz😦 Także też mi trochę przybyło 😂
Jakieś lepsze do karmienia kupie po porodzie, wtedy pójdę znowu sie pomierzyc☺
Ja mam 75J, do karmienia K zamierzam kupić

Cytat:
Do Małego już wszystko przygotowane,poprane i teraz czekać jak się urodzi....

Cytat:
Gratki
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-04, 13:54   #4856
magia_to_ja
Madi

Dziękuję za wizytowe kciuki
Po wizycie u nas w porządeczku, młody 3kg (35t4d), przepływy w porządku, i moje wyniki morfo super- najlepsze od początku ciąży aha i położna pytała jeszcze czy już mam torbę spakowaną do szpitala, ja, że nie a ona to pakować, pakować

Z tym odbobrzaniem- to hasło zapożyczone od którejś dziewczyny z naszego wątku ;-) nie pamiętam od której

Prania ja też jeszcze nie robiłam, pewnie jakoś w końcu tygodnia wykonam bądź na początku następnego tygodnia. Narazie to dzisiaj pożyczyłam od taty tż torbę w którą się spakuję do szpitala

Stary 2017-07-04, 14:09   #4857
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
zapraszam
Aaaaaaaa!!!

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Po wizycie u nas w porządeczku, młody 3kg (35t4d), przepływy w porządku, i moje wyniki morfo super- najlepsze od początku ciąży aha i położna pytała jeszcze czy już mam torbę spakowaną do szpitala, ja, że nie a ona to pakować, pakować

Z tym odbobrzaniem- to hasło zapożyczone od którejś dziewczyny z naszego wątku ;-) nie pamiętam od której

Prania ja też jeszcze nie robiłam, pewnie jakoś w końcu tygodnia wykonam bądź na początku następnego tygodnia. Narazie to dzisiaj pożyczyłam od taty tż torbę w którą się spakuję do szpitala
3 kg!!! :O Niesamowite. Po wagach dzieciaczków widać, że jesteśmy już coraz bliżej Gratulacje!!!

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Właśnie mi uświadomiliście,że muszę jakiś krem kupić do pupy....zapomniało mi się o tym. A coś do pielęgnacji pępka co polecacie?
Moja położna powiedziała, żeby kupić Octenisept i że nic więcej nie trzeba

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:

Ja robię to już na czuja, hehe.

Kurde, jak mi się nie chce leżeć, ja pindolę, mam tyle rzeczy do robienia w domu. :-/// Ale znowu przeżywać to co wczoraj, uhhhh.
Ja też jadę na czuja Chyba tylko raz się dziabnęłam lekko żyletką. Na ogół jest OK
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-04, 14:27   #4858
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
To bym musiała te rozmiary jakoś poprzeliczać

Cytat:
Mi szwagierka o tym mówiła jakoś na początku roku - bo sama mówi "ma dziurę" w brzuchu. Ale nie wiem, sama nie wiem...
Ale ona nosiła ten pas czy żałuje, że nie nosiła?

Cytat:
Martoolka ten ?
Ten
Kupiłam dzisiaj 2 i jeszcze taki, bo też ma dobry skład:
http://www.rossmann.pl/Produkt/babyd...l,109988,6088#

I chusteczki babydream sensitive i velvet. Zapasy zrobione

Mam 2 torby do wózka i chcę sobie do obu podstawowy zestaw spakować, żeby później nie latać jak kot z pęcherzem

Cytat:
Odpisałam i czekam na odpowiedź

Cytat:
Ty już lepiej dzisiaj nie szalej

O właśnie, mam też ten z drugiego linka. Zapomniałam o nim, bo już w torbie do szpitala siedzi

Cytat:
Położna w szkole rodzenia mówiła, że tylko sucha pielęgnacja. Chyba, że się coś dzieje i pępek śmierdzi, to wtedy octenisept

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Twój tekst o odbobrzeniu powinien znaleźć się wśród haseł przewodnich naszego wątku 😎😂
Razem z karczowaniem pitynki

Cytat:
Ja jestem w trakcie. Jeszcze 4 mi zostały i 1 prasowanie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja tam kupiłam jeden pas poporodowy na próbę. Mówi się, że osłabia mięśnie i stąd te negatywne opinie, ale fizjoterapeuta powiedział mi, że tylko przy noszeniu non stop osiąga się taki efekt, no i trzeba mieć świadomość, że nosząc pas, trzeba ćwiczyć po połogu mięśnie brzucha i pleców (oczywiście dopiero kiedy zejdą się już mięśnie proste brzucha - muszą mieć czas na powrót do siebie). Taki też mam zamiar.
Jak sobie pomyślę o ćwiczeniach to mi słabo

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Toż to już niezła noworodkowa waga

O właśnie, ja też dziękuję za kciuki

Zabawa na dziś:
siadamy na podłodze i wstajemy jak najbardziej odruchowo. Zapamiętujemy, którą ręką się podpierałyśmy przy wstawaniu i piszemy na forum. Wieczorem rozstrzygnięcie zabawy
Stary 2017-07-04, 15:00   #4859
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
No nie mogę na niego narzekać, choć wiadomo że czasem mnie wkurza

Na początku ciąży robiłam badanie ogólne i posiew moczu, dosłownie chyba w pierwszych lub drugich badaniach zleconych przez gin i w posiewie wyszedł mi gbs. Dostałam na to antybiotyk i w następnym posiewie juz go nie było, ale generalnie to chyba znaczy że jest jakoś tam rozprzestrzeniony u mnie w organizmie i przy zakładaniu karty ciąży od razu miałam wpisany gbs + i zapowiedziane że przy porodzie antybiotyk. Dla mnie jako tako nie jest to chyba groźne bo on bytuje przecież normalnie w człowieku i chodzi chyba bardziej o ochronę dziecka.

A kogo nie wkurza własny mąż? Ja jego też wkurzam. I jesteśmy na równo.

Kurczę, a posiew moczu a pochwa to nie jest trochę inaczej? Bo to że masz w moczu chyba nie musi od razu oznaczać, że w pochwie też jest, czy nie?

Martolka, szwagierka żałuje, że NIE NOSIŁA. Bo mówi ma dziurę taką i już jej się pozbyć nie może, a sądzi że jakby nosiła to by się jej ładnie to wszystko wciągnęło na miejsce. To gdybanie, bo każdy ma inną skórę/naciągnięcie i ciężko powiedzieć jakby to faktycznie było.

Ja też myślę o suchej pielęgnacji pępka, a jak coś się będzie działo to wtedy wyciągnę działa. Natura chyba wie co robi.

Cytat:
Zabawa na dziś:
siadamy na podłodze i wstajemy jak najbardziej odruchowo. Zapamiętujemy, którą ręką się podpierałyśmy przy wstawaniu i piszemy na forum. Wieczorem rozstrzygnięcie zabawy
Każesz mi nie szaleć, a wymyślasz takie wygibasy... no no będzie na Ciebie
Stary 2017-07-04, 16:12   #4860
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Martolka, szwagierka żałuje, że NIE NOSIŁA. Bo mówi ma dziurę taką i już jej się pozbyć nie może, a sądzi że jakby nosiła to by się jej ładnie to wszystko wciągnęło na miejsce. To gdybanie, bo każdy ma inną skórę/naciągnięcie i ciężko powiedzieć jakby to faktycznie było.

Każesz mi nie szaleć, a wymyślasz takie wygibasy... no no będzie na Ciebie
Właśnie z tym pasem to ciężko przewidzieć

Muszę dodać nowy warunek do zabawy: bawią się te, którym stan zdrowia na to pozwala

A co do wygibasów, to testowałam ostatnio, czy jestem w stanie wsadzić nogę do zlewu Wynik pozytywny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości