![]() |
#4831 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oz Ty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja jak zwykle nie spie tylko siedze i pije bawarie ![]() ![]()
![]() Edytowane przez crescent Czas edycji: 2017-07-04 o 06:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję za gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o pas poporodowy ponoć bardzo rozleniwia mięśnie brzucha i dłużej zajmuje mu dojście do formy. Chyba Judka pisała o dobrym kremie, linomag zielony. Sprawdzałam na tej stronie co martoolka i fajny ma skład, jest na bazie oleju lnianego. Autorka blogu poleca. No i cena świetna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sharlotka87 Czas edycji: 2017-07-04 o 07:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mniam....oj po ciąży sobie odbije choć na chwilę ten post cukrowy ![]() Wizytujace dziewczyny - KCIUKI ZA dzisiejsze podglądanie dzieciaczków ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4835 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mikrofon już mamy jak coś ![]() Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Właśnie kciuki za dzisiejsze wizyty 😘 Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- A tak w ogóle to dzień dobry. Ja dzisiaj mam zrąbany dzień więc pocieszam się lizakiem od rana, zakosiłam córce bo ciocia jej dała 😉 ciekawe kiedy się kapnie, że mam patyczek w buzi 😆 Wysłane za pomocą mTalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Martoolka, te taniochy do karmienia to mam za duze w obwodzie, ale to raz dwa zszywam i na ten piewszy okres sa w porzadku. Inwestycje stanikowe zrobie jak sie laktacja unormuje dopiero. Dzień super sie zaczal. Myszka zwymiotowala po soku z jablek, niby ma zakaz jablek tylko w okresie pylenia brzozy, ale moze jej sie pogorszyla ta alergia :/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurde, a ja bym upiekła sobie ciasto.... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Madi
|
Martoolka ten ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Madi
|
Za 1,5h mam wizytę u gina, miałam zrobić listę pytań dot porodu, znieczulenia, pobytu itp itd co i jak ale oczywiście mam ostatnio takiego leniwca i powolniaka, że odbobrzenie Bożeny mi zajęło cały ranek, masakra
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że młody wyjdzie planowo 4sierpnia a ja na następną wizytę będę lepiej przygotowana ![]()
#4841 | |
Rozeznanie
|
Dobrze,że mi mówisz
![]() ![]() martoolka wysłałam ci priv ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurde, jak mi się nie chce leżeć, ja pindolę, mam tyle rzeczy do robienia w domu. :-/// Ale znowu przeżywać to co wczoraj, uhhhh. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Madi
|
W piątek jadę z siostrą na zakupy rossmanowe i pepcowe i do czwartku daję sobie czas - ultimatum aby ruszyć dupsko i wykonać listę co mi jeszcze trzeba
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() 2. Poleż dzisiaj za nas dwie, bo ja spedzę pewnie ze trzy godz w poczekalni u gina ![]()
![]() |
#4844 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.aptekagemini.pl/linomag-...-a-e-50ml.html https://www.aptekagemini.pl/linomag-...-g-1g-30g.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Raczkowanie
|
Właśnie mi uświadomiliście,że muszę jakiś krem kupić do pupy....zapomniało mi się o tym. A coś do pielęgnacji pępka co polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() Bez zmian to alantan plus ale krem Linomagu osobiscie nie kupowalam |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |||||
Zakorzenienie
|
witam
teoretycznie czuję się dobrze, tylko nic mi się nie che ![]() obudziłam się 4.30 i potem już było tylko kręcenie ![]() muszę poodkurzać i przygotować kilka rzeczy do jedzenia, wieczorem przychodzą znajomi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
expresowe, smaczne ciasto spód: 150 g masła (dobrego bo to ma znaczenie) 250 g mąki 1 lub 2 żółtka (zależy jakie duże) 80 g cukru pudru masło ucieramy z cukrem i żółtkiem, dodajemy mąkę, następnie na 30 min do lodówki ( nie jest to konieczne), później rozwałkowujemy na kształt formy do tarty, wykładamy ciastem formę aż po brzegi, można obciążyć ciasto grochem itp, ja tego nie robię bo mi się nie chce ![]() studzę ciasto, przygotowuję krem i na to owoce. ja krem robię śmietana i mascarpone z cukrem, bo dzieci wolą taki niż takie budyniowe ![]() oczywiście to proporcje wyjściowe, na formę ok 25cm ale waga ci to pewnie wynagradza ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czy ktoś oprócz mnie nie robił jeszcze dzieciowego prania? ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2017-07-04 o 11:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | ||||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dziękujemy z Bąblem za wszystkie gratulacje i oklaski ![]() Wczoraj w ogóle lekarka rzuciła tekstem, że za miesiąc może być już "po temacie" i Tż, który akurat był ze mną, nieco się przeraził chyba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj spróbowałam pomoc sobie trymerem Tż i się lekko zmasakrowałam. Z resztą od jakiegoś czasu już robie to mocno na czuja i mam sporo podrażnień bo jadę po 20 razy maszynką w jednym miejscu ![]() Ja jestem z ciuszkami mocno w trakcie. A o prasowaniu nawet nie wspomnę ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Judka, a ten alantan to jest w wersji dla niemowlaka rozumiem? Ja stosowałam plus jak mi jakiś syf wyskakiwał na Bożenie. ![]() ![]() Cytat:
![]() A o co chodzi z GBSem w moczu? Bo ja wiem tylko, że robią wymaz z pochwy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na początku ciąży robiłam badanie ogólne i posiew moczu, dosłownie chyba w pierwszych lub drugich badaniach zleconych przez gin i w posiewie wyszedł mi gbs. Dostałam na to antybiotyk i w następnym posiewie juz go nie było, ale generalnie to chyba znaczy że jest jakoś tam rozprzestrzeniony u mnie w organizmie i przy zakładaniu karty ciąży od razu miałam wpisany gbs + i zapowiedziane że przy porodzie antybiotyk. Dla mnie jako tako nie jest to chyba groźne bo on bytuje przecież normalnie w człowieku i chodzi chyba bardziej o ochronę dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tam kupiłam jeden pas poporodowy na próbę. Mówi się, że osłabia mięśnie i stąd te negatywne opinie, ale fizjoterapeuta powiedział mi, że tylko przy noszeniu non stop osiąga się taki efekt, no i trzeba mieć świadomość, że nosząc pas, trzeba ćwiczyć po połogu mięśnie brzucha i pleców (oczywiście dopiero kiedy zejdą się już mięśnie proste brzucha - muszą mieć czas na powrót do siebie). Taki też mam zamiar. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zamelduję się i tu: córcia waży już około 2,5-2,6 kg i wszystko u nas ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Madi
|
Dziękuję za wizytowe kciuki
![]() ![]() Po wizycie u nas w porządeczku, młody 3kg (35t4d), przepływy w porządku, i moje wyniki morfo super- najlepsze od początku ciąży ![]() ![]() ![]() Z tym odbobrzaniem- to hasło zapożyczone od którejś dziewczyny z naszego wątku ;-) nie pamiętam od której ![]() Prania ja też jeszcze nie robiłam, pewnie jakoś w końcu tygodnia wykonam bądź na początku następnego tygodnia. Narazie to dzisiaj pożyczyłam od taty tż torbę w którą się spakuję do szpitala ![]() ![]()
#4857 | |||
Rozeznanie
|
Aaaaaaaa!!!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ten ![]() Kupiłam dzisiaj 2 i jeszcze taki, bo też ma dobry skład: http://www.rossmann.pl/Produkt/babyd...l,109988,6088# I chusteczki babydream sensitive i velvet. Zapasy zrobione ![]() Mam 2 torby do wózka i chcę sobie do obu podstawowy zestaw spakować, żeby później nie latać jak kot z pęcherzem ![]() Odpisałam i czekam na odpowiedź ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem w trakcie. Jeszcze 4 mi zostały i 1 prasowanie ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() O właśnie, ja też dziękuję za kciuki ![]() Zabawa na dziś: siadamy na podłodze i wstajemy jak najbardziej odruchowo. Zapamiętujemy, którą ręką się podpierałyśmy przy wstawaniu i piszemy na forum. Wieczorem rozstrzygnięcie zabawy ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kurczę, a posiew moczu a pochwa to nie jest trochę inaczej? Bo to że masz w moczu chyba nie musi od razu oznaczać, że w pochwie też jest, czy nie? ![]() Martolka, szwagierka żałuje, że NIE NOSIŁA. ![]() Ja też myślę o suchej pielęgnacji pępka, a jak coś się będzie działo to wtedy wyciągnę działa. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę dodać nowy warunek do zabawy: bawią się te, którym stan zdrowia na to pozwala ![]() A co do wygibasów, to testowałam ostatnio, czy jestem w stanie wsadzić nogę do zlewu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.