Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-03, 12:36   #4801
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

witam
w domu cisza więc oczywiście nie mogłam spać rano zakupy porobione, lekarze porejestrowani dla dziec (okulista, itp. kontrole), teraz się będę brała za obiad i tartę maślaną z mascarpone, truskawkami i borówkami
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Hej

Porody chyba coraz bliżej dziewczyny bo widzę, że zaczynają się bóle, skurcze

Mam nadzieje, że jeszcze troszkę wytrzymacie.

Mi nic nie dolega oprócz zgagi prawie od początku ciąży i oczywiście puchną mi nogi... Z niecierpliwością czekam na swoja wizytę bo poznam termin cc ale to dopiero za dwa tyg...

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Uwaga mój mąż wczoraj zainteresował się w końcu wyprawką bo do tej pory uważał, że ze wszystkim zdąży
dajesz mi nadzieję, mój nie ma pojęcia co mamy a czego nie, jedyne co zanotował to, że przyszedł wózek i foteli, wybierałam sama
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Dobry!
Nudy dzisiaj w domku, mały ma stan podgoraczkowy w pierwszy dzien wakacji. Jak świetowac to swietowac
ale wymyślił sposób a serio to zdrówka dla niego
Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
A ja się męczę z bólem okresowym od 3 rano, dwa Scopolany za mną, ale dalej mnie ćmi w podbrzuszu. Skurczy na KTG brak, czekam na wizytę u lekarza (planowaną ;-). Jakbym mogła to bym wzięła swój magiczny proszek na ból, bo zawsze na @ pomagał, ale co zrobić. Za pozwoleniem lekarza łyknę no spe, bo to już 3 tabletka w 7 godzin będzie...
i jak po wizycie?
Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Hahahaha ja mam tak samo, mój malzon ma większy problem bo musi sie wszystkiego domyśleć zdalnie na Skype

Dzień dobry przy poniedziałku
Mam mega smaka na pizzę, jadę do babci i bedziem zamawiac
no to ma jeszcze ciężej smacznego
Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
witam się
mam pytanie, śpiące noworodki będziecie nakrywać kocykami? czy może będziecie używać rożków dla dzieciaczków ? bo nie wiem czy zamawiać jakieś kołderki, prześcieradła? kołderka to dopiero chyba jak zrobi się chłodniej???
nie mam kołderki kocyki, najpierw otulacz a później śpiworek
Stary 2017-07-03, 12:43   #4802
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
w domu cisza więc oczywiście nie mogłam spać rano zakupy porobione, lekarze porejestrowani dla dziec (okulista, itp. kontrole), teraz się będę brała za obiad i tartę maślaną z mascarpone, truskawkami i borówkami

dajesz mi nadzieję, mój nie ma pojęcia co mamy a czego nie, jedyne co zanotował to, że przyszedł wózek i foteli, wybierałam sama

i jak po wizycie?

Miałam ktg - brak skurczy. Tak jak myślałam, bo to tylko ból w podbrzuszu. Doktor badał na 3 sposoby, na fotelu myślałam że umrę. Brzuch i dopochwowo usg, szyjka się mocno skróciła podobno, wczoraj łaziliśmy po sklepach, kupiliśmy materacyk, pewnie się przeforsowałam. Mam leżeć pod kątem 30* (już widzę jak mi mąż łóżko podnosi całe...), ale ogólnie mam unikać wysiłku fizycznego, bo młoda mocno ciśnie na dół, a przy krótkiej szyjce to nie jest dobre. Jak będzie postępować, to pojawią się skurcze, a to zwiastuje poród.. Muszę wytrzymać do 14, bo trochę za szybko na poród w 36 tyg, choć doktor nie widzi problemu. A boli mnie dalej, zaraz łyknę no spe.

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 14:23   #4803
buena
Wtajemniczenie

Witam się poniedziałkowo.

Cytat:
dzięki
mam kilka kocyków, śpiworki też mam ze trzy przecież, zapomniałam

a jaki polecacie krem ochronny do pupy?
zależy mi na takim najmniej chemicznym składzie
Kupiłam do pupy krem z Hippa, ogólnie tym razem zaczynam od tych kosmetyków. Mam też Bephanten. Jeszcze lanolina (wcześniej nie stosowałam), ogólnie na brodawki wzięłam, ale przyda się też na inne kłopotki.

A ja mam kołderkę i poduszkę. Oczywiście poduszka długo sobie poczeka, a z kołderką zaczniemy w zależności od temperatury.

Cytat:
Miałam ktg - brak skurczy. Tak jak myślałam, bo to tylko ból w podbrzuszu. Doktor badał na 3 sposoby, na fotelu myślałam że umrę. Brzuch i dopochwowo usg, szyjka się mocno skróciła podobno, wczoraj łaziliśmy po sklepach, kupiliśmy materacyk, pewnie się przeforsowałam. Mam leżeć pod kątem 30* (już widzę jak mi mąż łóżko podnosi całe...), ale ogólnie mam unikać wysiłku fizycznego, bo młoda mocno ciśnie na dół, a przy krótkiej szyjce to nie jest dobre. Jak będzie postępować, to pojawią się skurcze, a to zwiastuje poród.. Muszę wytrzymać do 14, bo trochę za szybko na poród w 36 tyg, choć doktor nie widzi problemu. A boli mnie dalej, zaraz łyknę no spe.

Mobilny przekaz myśli ;-)
A to się spieszy dziecina. Niech jeszcze siedzi i nigdzie nie wyłazi.

Mi ostatnio coraz częściej brzuch twardnieje, jak kamień. No ale w piątek gin mówił, że szyjka długa i zamknięta, więc staram się tym nie martwić. Po prostu powoli szykuję się do porodu.

Dziś przyszły do mnie 3 paczki. Jedna z Hubi z przewijakiem, z piluszkami bambusowymi, pieluchoceratkami, szczoteczką do łysinki i białe prześcieradełko. Druga ze staniorami do karmienia. A trzecia z Gemini, z kosmetykami dla Malucha i wszystkim, co potrzebne zaraz po porodzie.
A jeszcze jutro albo pojutrze przyjdzie mała paczuszka z paroma ślicznościami ze sklepu Pinokio. Oj uwielbiam zakupki. Szkoda tylko, że pieniądze z konta tak szybko uciekają.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 14:42   #4804
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, że wszystko ok. ja też myślę, że dla dziecka najlepiej kiedy jest skończony 38tc

polędwiczki w piekarniku, tarta stygnie i zaraz kładę krem i owoce, ziemniaki obrane więc mam chwilę oddechu

muszę się wybrać do esotiqa bo mają fajne koszule do spania, mam nadzieję, że będzie mój rozmiar

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

pytanie do dziewczyn noszących soczewki, chciałabym zrobić kupić pierwszy raz soczewki córce, na co powinnam zwrócić uwagę? jakie polecacie? jestem zielona w temacie bo my z mężem nie nosimy okularów/soczewek i dla mnie to abstrakcja. proszę doradźcie
Stary 2017-07-03, 16:06   #4805
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

pytanie do dziewczyn noszących soczewki, chciałabym zrobić kupić pierwszy raz soczewki córce, na co powinnam zwrócić uwagę? jakie polecacie? jestem zielona w temacie bo my z mężem nie nosimy okularów/soczewek i dla mnie to abstrakcja. proszę doradźcie
Zdałam sie na optometrystkę badanie robiłam u Karczewskich i po malym wywiadzie przedstawila mi jakie maja opcje i jestem zadowolona, w miedzyczasie jak byl problem to zmieniala mi firme. Nigdy sie tam nie zawiodlam, a chodze od paru dobrych lat i mam wymagajace oczeta.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 16:21   #4806
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Zdałam sie na optometrystkę badanie robiłam u Karczewskich i po malym wywiadzie przedstawila mi jakie maja opcje i jestem zadowolona, w miedzyczasie jak byl problem to zmieniala mi firme. Nigdy sie tam nie zawiodlam, a chodze od paru dobrych lat i mam wymagajace oczeta.
dzięki Judka, ja chyba nie mam co liczyć na pomoc bo Marysia chodzi na NFZ na Suleckiego, podjechałam dzisiaj zapytać czy Marysia może nosić soczewki, doktor spojrzała do karty i powiedziała, że tak, jeśli jest wystarczająco odpowiedzialna. kazała samemu wybrać, kupić, i przyjść na prywatną wizytę, to pokaże jak się zakłada itp. na NFZ tego nie robią więc muszę zapłacić 150zł za instrukcję obsługi
edit: już mnie natknęło, koleżanka pracuje w Vision, myślę, że pomoże

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2017-07-03 o 16:24
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 16:25   #4807
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Judka, ja chyba nie mam co liczyć na pomoc bo Marysia chodzi na NFZ na Suleckiego, podjechałam dzisiaj zapytać czy Marysia może nosić soczewki, doktor spojrzała do karty i powiedziała, że tak, jeśli jest wystarczająco odpowiedzialna. kazała samemu wybrać, kupić, i przyjść na prywatną wizytę, to pokaże jak się zakłada itp. na NFZ tego nie robią więc muszę zapłacić 150zł za instrukcję obsługi
Nigdy nie płaciłam za badanie, za pokazanie jak sie zaklada, w kazdym razie nie przypominam sobie. Wiec mozesz spokojnie gdzies indziej z nia isc. Robila jej badanie do soczewek chociaz?
Ciezko mi polecic soczewki, bo sama nosze toryczne bo mam astygmatyzm.

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2017-07-03 o 16:27

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 16:37   #4808
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie płaciłam za badanie, za pokazanie jak sie zaklada, w kazdym razie nie przypominam sobie. Wiec mozesz spokojnie gdzies indziej z nia isc. Robila jej badanie do soczewek chociaz?
Ciezko mi polecic soczewki, bo sama nosze toryczne bo mam astygmatyzm.
nie badała, zajrzała w kartę, wizytę miałyśmy w maju chyba
Stary 2017-07-03, 19:30   #4809
malenka1889
Zadomowienie

Dziewczyny halo gdzie się podziałyście?

Ja z dnia na dzień mam coraz gorsze problemy z wstawaniem tzn. Gdy leżę i próbuje się podnieść to strasznie mnie kluje w krzyżu, że czasami wyginam się w pałąk i siadam z powrotem.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 19:38   #4810
we00
Rozeznanie

Cytat:

Ja z dnia na dzień mam coraz gorsze problemy z wstawaniem tzn. Gdy leżę i próbuje się podnieść to strasznie mnie kluje w krzyżu, że czasami wyginam się w pałąk i siadam z powrotem.

Wysłane za pomocą mTalk
Łączę się w bólu. I też mam problem z przekręcaniem się z boku na bok bo w podbrzuszu mnie ciągnie strasznie.

Dzisiaj miałam jeden taki mocny skurcz jak do wanny weszłam. Nie powiem, ale się troszkę przestraszyłam.
Zwłaszcza że mały ma nisko główkę i Dr mówiła że się bardzo pcha w kanał.
Coś czuję że 11 sierpnia to nierealna data i skończy się pewnie końcem lipca.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 19:44   #4811
sharlotka87
Rozeznanie

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Cisza przed porodami nastała
Też mam takie bóle, ale tylko kiedy leżę na plecach i chcę się podnieść.

A ja wpadłam się pochwalić, że jestem już panią mgr nie wierzyłam, że ten dzień nadejdzie .

sharlotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 19:50   #4812
magia_to_ja
Madi

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Hm ciekawe gdzie wszystkie Mamasity ???

Ja przyznaje się bez bicia, że ostatnio tak jak dzisiaj więcej czasu potrzebuje na poleżenie sobie i spanie, nie wiem czemu mam takie osłabienie, niby nic mi nie dolega, ale nie mam siły czasem nawet wstać i zrobić coś sensownego, czuję się jak na początku w 8 lub 9 tygodniu

Problemów ze wstawaniem współczuję, ja już oswoiłam technikę powolnego wstawania i delikatnego obracania się z boku do pozycji siedzącej, ale kłucie w krzyżu? Może spróbuj rozmasować ?

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez sharlotka87 Pokaż wiadomość
1.Cisza przed porodami nastała

2. A ja wpadłam się pochwalić, że jestem już panią mgr nie wierzyłam, że ten dzień nadejdzie .

1. Zapewne cisza przed burzą heheh
2. Gratulacje

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 20:05   #4813
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

A ja wpadłam się pochwalić, że jestem już panią mgr nie wierzyłam, że ten dzień nadejdzie .

No to wielkie gratulacje 😍

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Hm ciekawe gdzie wszystkie Mamasity ???

Ja przyznaje się bez bicia, że ostatnio tak jak dzisiaj więcej czasu potrzebuje na poleżenie sobie i spanie, nie wiem czemu mam takie osłabienie, niby nic mi nie dolega, ale nie mam siły czasem nawet wstać i zrobić coś sensownego, czuję się jak na początku w 8 lub 9 tygodniu

Problemów ze wstawaniem współczuję, ja już oswoiłam technikę powolnego wstawania i delikatnego obracania się z boku do pozycji siedzącej, ale kłucie w krzyżu? Może spróbuj rozmasować ?

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

1. Zapewne cisza przed burzą heheh

2. Gratulacje
Samej ciężko rozmasować, a mąż po 12 godzinach w pracy jak wraca to padnięty i nawet nie proszę bo mi go szkoda.

No nic jeszcze parę tygodni i po kłopocie bedzie 😉

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu. I też mam problem z przekręcaniem się z boku na bok bo w podbrzuszu mnie ciągnie strasznie.

Dzisiaj miałam jeden taki mocny skurcz jak do wanny weszłam. Nie powiem, ale się troszkę przestraszyłam.

Zwłaszcza że mały ma nisko główkę i Dr mówiła że się bardzo pcha w kanał.

Coś czuję że 11 sierpnia to nierealna data i skończy się pewnie końcem lipca.

Ej no wszystkie się tak na lipiec nie piszcie 😂

Dobrze, że nie jestem sama z takimi bólami 😅

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-07-03, 20:23   #4814
judkama
Zakorzenienie

Sharlotka gratulacje!!!! Misiek goraczkuje niestety. Dobrze, ze reaguje na leki. Kijowo sie zaczal tydzien. Jestem z nimi uwiazana w domu. Tyle co tesciowa ma zajechac w srode, zebym na wizyte poszla i w czwartek na ktg. Potem ma wracac do siebie. Tak by maz do pracy ich zabral.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-07-03, 20:42   #4815
Martoolka87
Zakorzenienie

Hej
Wita się zabiegana wariatka, jak zawsze z zaległościami
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 20:50   #4816
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje! Jest co świętować!

Cytat:
witam

i jak po wizycie?

Pracusiu, zjadlabym tą Twoja tartę ☺

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Ja mam taktykę, kula się na bok i albo ręką zapieram się o zagłówek od łóżka, albo nogą odpycham się od ściany😂

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 20:54   #4817
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Ja się tylko zastanawiam czy wtedy do dziecka też gorzej tlen dochodzi ?
Chyba tylko do nas
Jutro mam wizytę, muszę iść bez męża i się obawiam, bo na ostatnich dwóch USG byłam bardzo bliska odlotu. Mąż mi pomagał się powycierać i pilnował jak wstawałam, żebym nie padła na glebę. A mój doktorek nie jest zbyt troskliwy pod tym względem, więc będę musiała sobie jakoś poradzić

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
hejka chcialam sie pochwalic ze pierwsze pranko zrobione i wlasnie rozwieszone jeszcze tylko 5 pralek ale powolutku do przodu

U mnie dzisiaj kolejne wyprane i rozwieszone. Jutro będę musiała to poprasować

Cytat:
Martoolka ile ty masz energii.
Właśnie sama się sobie dziwię Co wieczór padam ze zmęczenia i obiecuję sobie, że już nie będę szaleć, ale oczywiście od rana załącza mi się ADHD w 3D z przerzutami na plecy i dalej pomykam jak mały robocik. Najgorzej się czuję, jak siedzę lub leżę

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
tez zauwazylam ostatnio, ze jakos wilgotniej mi. Ale lekarze/ordynator mnie w szpitalu badali i twierdzili ze wszystko ok, ze szyjka zamjknieta o odpowiedniej dlugosci wiec wszystko w porzadku i tlumacze to tym, że pitynka zaczyna sie pocić z nerwów
Stary 2017-07-03, 20:54   #4818
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem współczuje boleści, ja też mam ostatnio trudności, szczególnie pod wieczór
Cytat:

ogromne gratulacje
Cytat:
Sharlotka gratulacje!!!! Misiek goraczkuje niestety. Dobrze, ze reaguje na leki. Kijowo sie zaczal tydzien. Jestem z nimi uwiazana w domu. Tyle co tesciowa ma zajechac w srode, zebym na wizyte poszla i w czwartek na ktg. Potem ma wracac do siebie. Tak by maz do pracy ich zabral.
podwójnie złe wieści zdrówka dla małego
Stary 2017-07-03, 21:05   #4819
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Gratulacje! Jest co świętować!

Ja mam taktykę, kula się na bok i albo ręką zapieram się o zagłówek od łóżka, albo nogą odpycham się od ściany😂

Każdy sposób jest dobry oby tylko byl skuteczny. Wypróbuje 😉

Wysłane za pomocą mTalk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 21:11   #4820
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:

zapraszam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170703_180925.jpg (107,8 KB, 37 załadowań)
Stary 2017-07-03, 21:14   #4821
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Każdy sposób jest dobry oby tylko byl skuteczny. Wypróbuje 😉

Wysłane za pomocą mTalk
Polecam 😆😆😆
Cytat:
zapraszam
Omomom, tak pięknie wygląda, musiałabyc pyszna😊

Stary 2017-07-03, 21:15   #4822
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Napisane przez Nextime1711 Pokaż wiadomość
Zamowilam dwa po 20 zl bo w sumie nawet niewiem jaki będę mieć rozmiar po porodzie, więc nie przepłacalam, na dzień dzisiejszy sa dobre, może juz mi cycki nie urosna😂
Jak ja zazdroszczę kupowania staników w takich cenach Na moje niestandardowe mleczarnie będę musiała wydać dużo więcej

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Milena 41cm 2170g, Emilka 44cm 1860g. Rodziłam naturalnie, nie jestem z tego zadowolona bo całą ciażę była mowa o cc i nikłych szansach na sn. Ale być może to moja wina bo na poród pojechałam do innego szpitala niż tam gdzie moja doktor pracuje. Ale w sumie to pewnie też dużo zależy od zmiany jaka jest akurat na dyżurze.
Nasza bohaterka

Cytat:
Moja córka jest taka blondyneczka od małego po tacie i po teściu, a jaki będzie Elvis? Tego jestem.chyba najbardziej ciekawa czy w końcu będę miała dziecko chociaż troszkę do mnie podobne
Na pewno będzie wyglądać szałowo. Zwłaszcza, jeśli kupicie mu taki kostium

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Ja wstalam i wstawilam 3 pranie dzidziusiowe czyli jestem na polmetku strasznie dlugi ma ta moja pralka ten program dzieciece ubranka..2,5h... ale co zrobic..niech porzadnie pierze

U mnie 2h się pierze

Cytat:
Juz wszyscy czują oddech porodu na plecach😊
Czasem mi się pojawia taka wizja analogiczna do ciężarówek coca coli przed świętami, że jadą sobie takie ciężarówki z mlekiem i leci muzyczka "Coraz bliżej poród, coraz bliżej poród"
Stary 2017-07-03, 21:24   #4823
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam
Zjadłabym

Cytat:

podwójnie złe wieści zdrówka dla małego
Może w następnym tygodniu się uda? Chyba że urodzę do tego czasu

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-07-03, 21:29   #4824
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Jak ja zazdroszczę kupowania staników w takich cenach Na moje niestandardowe mleczarnie będę musiała wydać dużo więcej

Nasza bohaterka

Na pewno będzie wyglądać szałowo. Zwłaszcza, jeśli kupicie mu taki kostium

U mnie 2h się pierze

Czasem mi się pojawia taka wizja analogiczna do ciężarówek coca coli przed świętami, że jadą sobie takie ciężarówki z mlekiem i leci muzyczka "Coraz bliżej poród, coraz bliżej poród"
Elvis rządzi! 😆

Dobre z tą reklamą coli 😎😎😎

Stary 2017-07-03, 21:37   #4825
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
witam się
mam pytanie, śpiące noworodki będziecie nakrywać kocykami? czy może będziecie używać rożków dla dzieciaczków ? bo nie wiem czy zamawiać jakieś kołderki, prześcieradła? kołderka to dopiero chyba jak zrobi się chłodniej???
Śpiworek tylko, ewentualnie kocyk

Cytat:
a jaki polecacie krem ochronny do pupy?
zależy mi na takim najmniej chemicznym składzie
Przejrzałam wczoraj srokao, skonfrontowałam z cenami w rossmannie i zdecydowałam się na babydream sensitive (ten różowy).
Mam też maść bepanthen baby, ale lepszy skład ma ta z dopiskiem extra. Jak kupowałam, to o tym nie wiedziałam. Zostawię ją na później, jak młoda trochę podrośnie, a początkowo będę smarować Babydream.

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dziś przyszły do mnie 3 paczki. Jedna z Hubi z przewijakiem, z piluszkami bambusowymi, pieluchoceratkami, szczoteczką do łysinki i białe prześcieradełko. Druga ze staniorami do karmienia. A trzecia z Gemini, z kosmetykami dla Malucha i wszystkim, co potrzebne zaraz po porodzie.
A fotki to gdzie?

Cytat:
[/COLOR]pytanie do dziewczyn noszących soczewki, chciałabym zrobić kupić pierwszy raz soczewki córce, na co powinnam zwrócić uwagę? jakie polecacie? jestem zielona w temacie bo my z mężem nie nosimy okularów/soczewek i dla mnie to abstrakcja. proszę doradźcie
Moim zdaniem pierwsze najlepiej dobrać u okulisty - daje darmowe próbki i pokazuje jak założyć. Później już można kupować na allegro, bo jest duuuużo taniej

Cytat:
W panice szykujemy wyprawki

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Ja robię zamach nogą, żeby się rozbujać

Cytat:
zapraszam

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Dziewczynki pytanie konkursowe bez nagrody:
pas brzuszny poporodowy - tak czy nie? Zastanawiam się czy pomaga we wciąganiu się skóry, żeby nie został taki smutny flaczek
Stary 2017-07-03, 21:51   #4826
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłabym

Może w następnym tygodniu się uda? Chyba że urodzę do tego czasu
daleko nie masz może się uda, chociaż nie wiem jak będzie wyglądał mój czwartek bo dzieci wracają i może będę musiała po nie jechać na Kaszuby

Martoolka
niestety na mojego okulistę nie mam co liczyć
Stary 2017-07-03, 21:51   #4827
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczynki pytanie konkursowe bez nagrody:
pas brzuszny poporodowy - tak czy nie? Zastanawiam się czy pomaga we wciąganiu się skóry, żeby nie został taki smutny flaczek
Słyszałam niezbyt dobre opinie od środowiska medycznego

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-07-03, 21:56   #4828
Nextime1711
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupiłam 85G bo tak mnie dwa tygodnie temu wymierzyla brafitterka jak kupowalam normalny biustonosz😦 Także też mi trochę przybyło 😂
Jakieś lepsze do karmienia kupie po porodzie, wtedy pójdę znowu sie pomierzyc☺
Póki co mam najzwyklejsze i są ok 👌
sketch-1499115048069.png

Nextime1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 22:01   #4829
SportMama
Raczkowanie

Gratuluję Pani Magister!!!
Ja soczewki dobierałam w vision express i jestem zadowolona,gruntownie mi przebadali wzrok i parametry soczewek mam inne niż noszę okulary.Natomiast moja znajoma poszła do normalnego okulisty i się zniechęciła do soczewek,bo miała w nich zamglony obraz....
Do Małego już wszystko przygotowane,poprane i teraz czekać jak się urodzi....
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 22:01   #4830
TinaTatina
Raczkowanie

Hej, jutro Was będę nadrabiać, bo dziś już padam na twarz.
Na wizycie wszystko w porządku, szyjka zamknięta, 3,4 cm, młody waży 1840 g, a na bolące spojenie mam przede wszystkim ograniczyć aktywność. Coś chyba w tym jest bo po przeleżanej sobocie wczoraj było dużo lepiej.

Dobrej nocki Wam życzę i do jutra ☺

TinaTatina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości