|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 9
Wyszły mi naczynka i plamy na nogach nad kostkami - używacie coś do nóg/ żylaków itp ????
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze trochę i zaczną się opisy naszych śluzów czy to już czop czy jeszcze nie
można swobodnie pogadać i o ślicznych ubrankach w jednorożce, ale i o lewatywie czy śluzach ![]()
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Ale bez fotek proszę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4839 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tak po zniknie - chodzi o coś jakiś żel z kasztanem czy coś takiego typowo ciążowego co można. Tzn tak wydaje mi się ze były takie - chyba ze daja efekt placebo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem będą hasła „ czy kupa dziecka jest normalna + opis” ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4844 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Do partych chodziłam / leżałam na zwykłym łóżku - a potem położna kazała się położyć już do samego rodzenia na takim wielkim łóżku porodowym - one takie nowoczesne są.... Chyba coś takiego to było ze szło zrobić z niego zwykle łóżko ale i szło nogi na bok dać i na płasko plecy albo pod katem... takie mobilne bardzo IMG_1183.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehhh no właśnie niby są te żele z kasztanowcem + leżenie z nogami wyżej. Moja gin mi zawsze ogląda nogi jak leżę na fotelu ![]() ![]() ![]() spytam ja chyba o coś za tydz wizyta Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4847 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie gdzie kupimy jakąś męską marynarke ,ale nie za miliony ?
Widziałam w Lidlu maja byc od 5.04. ale nie wwiem czy nie jakies wielkie rozmiary, a moj Tz szczuply .
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietam jak mi na nim nogi wysoko podniosła to ja do niej „ ze ma mi opuścić bo nie urodzę „ ![]() ![]() myślałam ze rodzi się na prosto cały czas Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapytam juz tak profilaktycznie, bo z gin jeszcze nie gadalam na ten temat.
Kiedy czas jechac do szpitala? Co jest takim wyznacznikiem, ze to juz? Czop/wody/regularne skurcze(jak czeste)? Boje sie, ze pojade za szybko i mnie odesla z powrotem do domu te 80km, chyba bym ich pozabijala tam 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4851 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja już cała nerwowa od tygodnia, mam zawroty głowy z nerwów. Dlatego zdecydowałam się na tę dodatkową wizytę. Cytat:
![]() Czytam Was na raty a i tak nowe strony dochodzą ciągle
|
|||
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Polasia rozumiem teraz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4853 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno wszystko będzie w porządku |
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie już działała coś z nowym wątkiem
|
#4856 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale obecnie nawet nie jestem w stanie pojechać pooglądać. Cytat:
Cytat:
Nie stresuj mnie bo od niedzieli moja mała się wyciszyła, nie pamiętam jak miałam poprzednimi razami. Cytat:
Edzik - to ja jestem na tym samym etapie co Ty, przyszło zamówienie z gemini. Muszę dokupić szlafrok i koszule dla siebie jeszcze jedną, bo stare są jakieś brzydkie, zmechacone .. Dla małej nie mam kompletnie nic... Mam postanowienie, że od przyszłego tygodnia się tym zajmę ![]() Jutro, jak będę w formie, to pojadę z mężem wybrać wózek i może zrobić jakieś już zakupy, typu przewijak, może rożek jak będzie ładny, kilka ubranek, itp. Na razie mi jakoś nie czułam takiej potrzeby ale już chyba czas. Muszę też zrobić przegląd ubrań po chłopcach, bo mieli też niektóre w neutralnych kolorach, więc na pewno kilka body, pajaców będzie pasować dla dziewczynki. Też mam dylemat, co z dziećmi gdy poród się rozpocznie wieczorem, w nocy. Niby mam mówi, że jak się rozpoczną skurczę to mam dzwonić - kwestia 3- 4 godzin brat ją może przywieźć (160 km). Chcę zagadać z naszą opiekunką czy gdy się rozpocznie mój poród to ewentualnie mogę dzwonić do niej i czy jak będzie w domu to przyjedzie do chłopaków. Z tym, że ona często jest w innej pracy więc niekoniecznie może się to udać. Inną opcją którą rozważam jest poproszenie sąsiada o zawiezienie ale tego bym nie chciała.. Cytat:
Fajnie, że mąż z Tobą pojedzie. Ja nadal jeżdżę sama i tak pewnie zostanie bo wizyty mam w środku dnia i szkoda, żeby mąż brał urlop. Cytat:
Chociaż prawdę mówiąc to ja nie wiem czy chcę Moja mama to trochę panikara i już widzę jak będzie przeżywać.Rodzice i teściowe dowiadywali się o narodzinach zawsze po fakcie, jak już dziecko było na świecie dzwoniliśmy. Oszczędzaliśmy im dużo stresu Cytat:
Ja też przez okno widzę ładną pogodę. |
|||||||||
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Wątasek już dawno założony i czeka sobie radośnie na akceptację
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wody odejdą to się jedzie nawet jak skurczy nie ma - tak położna i gin mówili. I jescze kolor wód jest ważny przezroczyste ok - gorzej jak podbarwione zielone tzn ze smółkę dziecko wydalilo i chyba wtedy szybko działają. A co do skurczy mi zaczęły się ok 24 - regularne dzwoniłam do położnej i kazała iść pod prysznic i ciagle je mierzyć. Jak regularne były i czestostkiwosc większa to kazała jechać. Czyli przed 24 mega przeczyszczenie potem regularne skurcze coraz mocniejsze, ciepły prysznic skurcze nadal na sile i o 2 w szpitalu, o 4 młody się urodził ![]() Tyle pamietam To naprawdę czuć ze to nie przepowiadające wg mnie / one naprawdę są jak w zegarku i każdy kolejny wg mnie jest mocniejszy, są takie specyficzne ze nawet zmiana pozycji nie daje ulgi... no nie pomylisz na bank! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Anka1984 jak mojego meza nie będzie to tez nie wiem co i jak jak byłoby SN. On potrzebuje 4 godz na przyjazd ale musi jechać wtedy swoim autem. Rodzice mieszkają pół km ale to jedno do młodego musi przyjść drugie jechać ze mną - najgorzej w trakcie dnia bo pracują 30 Km dalej wiec urwać się z pracy musza... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale teraz z córką w domu to nie wiem czy cokolwiek ogarnę Jeszce w tym tygodniu. Chyba zostawię to na przyszły tydzień.. Muszę poszukać koszul do karmienia, żeby je wyprać w końcu. Zamówić cienki szlafrok, ew. wybrać się na łowy do jakiegoś pepco, Kik, txm czy innego jyska. Do tego muszę się w końcu pomierzyć żeby zamówić staniki do karmienia. Coś ciężko mi z tą całą wyprawką idzie..Szczerze niezazdroszcze sytuacji ogarnięcia starszaka na czas Twojego porodu. Ale może jakaś dobra koleżanka lub sąsiadka by pomogła w tym czasie? My mamy wszystkich na miejscu więc do córki ktoś przyjdzie a my pojedziemy na cc. Później mąż wróci do córki. W tyg ona do przedszkola a mąż do mnie ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Tobie Nat chyba brak polskiego języka we Fr, że takie perełki nam tu wrzucasz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Ja jechałam do szpitala jak skurcze mialam tak co 5-7 minut dokladnie nie pamietam, zaczely sie mniej wiecej po 4, ale poszlam do wanny jeszcze, ale nie przeszly o godz 6 bylam juz w szpitalu zanim mnie przyjęli to byla gdzies godzina przed 7, a mala urodzila sie o 14:20 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- A teraz nie mam pojecia czy ta opcja bedzie dobra, bo ja nadal podtrzymuje wersję, że drugi porod bedzie szybszy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2018-04-04 o 12:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

można swobodnie pogadać i o ślicznych ubrankach w jednorożce, ale i o lewatywie czy śluzach 

️

synek na szczęście już zdrowy..w sumie to miał "tylko i az" kaszel..ale inhalacje pomogły i już jest dobrze 

więc poszły zamówienia... a najzwyklejszych białych krótkich skarpetek w jego rozmiarze nigdzie nie ma, ehh

ale teraz z córką w domu to nie wiem czy cokolwiek ogarnę Jeszce w tym tygodniu. Chyba zostawię to na przyszły tydzień.. Muszę poszukać koszul do karmienia, żeby je wyprać w końcu. Zamówić cienki szlafrok, ew. wybrać się na łowy do jakiegoś pepco, Kik, txm czy innego jyska. Do tego muszę się w końcu pomierzyć żeby zamówić staniki do karmienia. Coś ciężko mi z tą całą wyprawką idzie..
buty sciagnelam, fotel sobie na pol lezaco rozlozylam, klima chlodzi i jest bosko