|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2020 roku - cz. 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4832 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry, czy można dołączyć do rozmowy? niby połowa sierpnia ale dopiero teraz odważyłam się zarejestrować i dołączyć do rozmowy
Co do tematu od dzidzię staramy się od stycznia i jak na razie żadnych wyników, moja ginekolog twierdzi że 8 cykli to jeszcze nie dramat i że ona "zaczęła by się martwić po roku", no ale ja już zaczynam się powoli załamywać szczególnie gdy widzę kolejną samotną kreskę na teście ciążowym a kolejna koleżanka opowiada o tym że im udało się za pierwszym lub drugim razem
|
|
|
|
#4833 |
|
Zadomowienie
|
Moszka
My u rodziców i tez winko Zdrowko 😬😬😬🥳🥂🥂 |
|
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4835 |
|
Wtajemniczenie
|
Życzenia piękne i bardzo dziękuję, niech spełnia się w nowym cyklu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4837 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo już mam regularne przedokresowe brunatne uplawy (wybaczcie za doslownosc), więc @ tuż tuż
|
|
|
#4838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to w takim razie niech @ przyłazi jak najszybciej, jeszcze szybciej niech odejdzie najlepiej na następny rok ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4839 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cierpliwość to zdecydowanie nie jest moja mocna stronaCytat:
![]() Cytat:
Niby mówi się, że właśnie dopiero po roku bezowocnych starań można zaczynać jakąś diagnostykę, ale moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie by zbadać się szybciej, chociażby po to, by upewnić się że wszystko jest ok i uspokoić głowę zwłaszcza, że jak piszesz, przedłużające się starania źle na Ciebie wpływają. Mimo to trzymam kciuki, żebyś za chwilkę zobaczyła 2 kreseczki i żadne badania nie były potrzebne ![]() ![]() Cytat:
maj będzie Wasz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witamy i nie zasiedz się z nami za długo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MoszKa88 Czas edycji: 2020-08-15 o 22:41 |
|
|
|
|
#4841 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, muszę się wyżalić
jestem na tym wyjeździe panieńskim i wyobraźcie sobie, że dzisiaj w nocy wypadła mi ta jedynka, którą w poniedziałek odbudował mi dentysta. Tylko tym razem w całości, aż do dziąsła. Już nawet nie mam siły płakać, jestem zrozpaczona, nie wiem co się dzieje. W poniedziałek znowu będę miała wziąć urlop i znowu będę miała nieprzyjemności z tym związane. Tak się zmartwiłam tym wszystkim, że w nocy strasznie zaczął boleć mnie brzuch, takie skurcze miałam. Przepraszam, że ale musiałam się Wam wygadać. Wyczekiwany weekend zamienił się w bardzo zły czas ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4842 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też się w tym miesiącu urodziłam W tym cyklu będziemy się starać jak nigdy. Ale im się człowiek bardziej napala tym trudniej zajść więc pewnie nic z tego nie będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4844 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo, bardzo Ci wspolczuje
mam nadzieję, że dentyście uda się jeszcze cos z tym zrobić. A Ty się nie denerwuj i tak nic nie możesz w tym momencie zrobić, a sama widzisz, że Twoje nerwy odbic się moja na kropku. Praca się nie przejmuj w końcu nie długo będziesz na zwolnieniu lekarskim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
Karo ,
Ahhh motyla noga 🤬 Ale jak mówi Moszka , spokojnie kochana to ząb , dentysta zrobi , że będzie dobrze zobaczysz nie zamartwiaj się tym bo tylko Wam zaszkodzisz nerwami i również praca , olej nieprzyjemności z ich strony nie długo pójdziesz na L4 i będzie dobrze , spokojnie 🥰🌸sprob
|
|
|
|
#4846 |
|
Raczkowanie
|
Karo, współczuje ;(
A ja zaczynam 1dc ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4847 |
|
Wtajemniczenie
|
Safie, przykro mi. Ale nowy cykl, nowe nadzieje
i kilka dni spokoju przed ponownymi działaniami U mnie dalej sluzu zabarwiony na brązowo. Co chwile mam wrażenie, że okres już się zaczął, a jak ide do toalety to sprawdzić to tylko przy podtarciu slady zabarwionego sluzu 🤷☠♀️. Ale brzuch już boli konkretnie więc to tylko kwestia minut/godzin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4848 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny upewnijcie mnie że tam nic nie ma... 9d po owu, jakieś 5dni do okresu, ale od paru dni mam wieczne mdłości. Sikaniec oczywiście z rozwodnionego moczu popołudniu...
![]() Mam wrażenie że widzę jakiś cień cienia ale to pewnie tylko w mojej głowie Wiem że bez sensu tak wcześnie test, wiem...IMG_20200816_154810_1.jpg Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4849 | |
|
...
|
Cytat:
U mnie też były mdłości. Od 3-4 dni mniej, mam głównie po kawie. Moszka, łączę się w bólu. Brzuch mnie pobolewa, szczególnie wieczorem. Teoretycznie powinnam mieć dzisiaj, ale na razie nic nie widać, za to doszła zgaga, mimo że nic specjalnego nie jadłam :/ Mam dzisiaj zabawę w opróżnianie mebli u rodziców, bo mój pokój był nietknięty od wyjazdu na studia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4850 |
|
Raczkowanie
|
Frezjan, ja tam nic nie widzę
może spróbuj w dniu planowanej @?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
Frezjan
Ja tez nic nie widzę ale to na pewno nie znaczy ze brak ciąży bo przecież rozcieńczony mocz i to nawet 5 dni przed @ także Cho Cho trzymam kciuki za II kreski Ja dziś pozytywny test owu , ale w tym mc . Jak tam mam luz ... urlop wiec wczoraj winko, dziś dokończyłam winko plus mam 2 desperadoski na wieczór 🥰 |
|
|
|
#4852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4853 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Przełożona się pyta dlaczego nie zrobię od razu czegoś na stałe, i muszę się jakoś wykręcać, bo ja w pracy o ciąży jeszcze nie powiedziałam, a to ze względu na ciążę nie chcę robić teraz cudów w buźce, tylko narazie coś tymczasowego, na max rok. Boję się, że w pewnym momencie coś powiem, bo ja słaba jestem w ściemnianiu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam dziś CV jedno
To samo stanowisko, inna firma, pełny etat. Ciekawe, czy się odezwą.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4856 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4857 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale życzę Ci Ciążuleńki jeszcze w tym cyklu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, dokładnie takich się spodziewałam, ale same wiecie jak jest z testowaniem... Działania były, nawet ananas był, objawy są a czas się dluzy niemiłosiernie... Na szczęście czeka mnie długi tydzień z nadgodzinamj w pracy więc może nie będę o tym myśleć a w czwartek/piątek powinien przyjść okres.
Widziałam się dzisiaj z przyjaciółkami, nie wiedzą o naszych staraniach i opowiadały o naszych wspólnych znajomych. Dwie pary sobie 'wpadły' mimo problemów w związku. A człowiek się stara, lata się zabezpieczał żeby było w odpowiednim momencie i co.. i nie ma Aż wypiłam dwa kieliszki wina i to olalam już ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

a kolejna koleżanka opowiada o tym że im udało się za pierwszym lub drugim razem

Cierpliwość to zdecydowanie nie jest moja mocna strona
jestem na tym wyjeździe panieńskim i wyobraźcie sobie, że dzisiaj w nocy wypadła mi ta jedynka, którą w poniedziałek odbudował mi dentysta. Tylko tym razem w całości, aż do dziąsła. Już nawet nie mam siły płakać, jestem zrozpaczona, nie wiem co się dzieje. W poniedziałek znowu będę miała wziąć urlop i znowu będę miała nieprzyjemności z tym związane. Tak się zmartwiłam tym wszystkim, że w nocy strasznie zaczął boleć mnie brzuch, takie skurcze miałam. Przepraszam, że ale musiałam się Wam wygadać. Wyczekiwany weekend zamienił się w bardzo zły czas
️

♀️. Zupełnie nie mogę na nim polegać. Wcześniej skracał mi cykl, później wydluzal a teraz widać znowu skraca, bo plamienie wróciło i na bank @ za rogiem
ehh no nic, idziemy dzielnie w 2 cs
. 
Wiem jestem krejzi, że jeszcze jeden cykl się nie skończył a ja już patrzę jak następny będzie wyglądał
W tym cyklu będziemy się starać jak nigdy. Ale im się człowiek bardziej napala tym trudniej zajść
więc pewnie nic z tego nie będzie
i kilka dni spokoju przed ponownymi działaniami

ale życzę Ci Ciążuleńki jeszcze w tym cyklu 
Aż wypiłam dwa kieliszki wina i to olalam już