Tajemnica ślicznych ciuszków z allegro reklamowanych przez Japonki - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2008-11-02, 18:07   #4831
kasiuniaaa86
Zadomowienie

GG do kasiuniaaa86
Dot.: Tajemnica ślicznych ciuszków z allegro reklamowanych przez Japonki

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość
Czy macie może jakieś zdjęcia real tych ciuchów, albo wiecie jak one wyglądają w rzeczywistości?

Wiem, że jedna z Wizażanek ma tą sukienkę z kokardką, czy mogłaby sobie zrobić zdjęcie w niej i tu wrzucić?
mam tylko fotke tej sukienki ale nie na sobie,bo na mnie wygladala nie ladnie,jakbym worek zalozyla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2c47e57e8c10ed5f.jpg (146,8 KB, 302 załadowań)
kasiuniaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 18:13   #4832
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuniaaa86 Pokaż wiadomość
mam tylko fotke tej sukienki ale nie na sobie,bo na mnie wygladala nie ladnie,jakbym worek zalozyla
ten materiał taki dziwny się wydaje..
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 18:54   #4833
Bulba1
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam te sukienke i w pelni sie zgadzam, jest okropna, jak worek, tak masakrycznie deformuje sylwetke. Ani razu w niej nie wyszlam.
Bulba1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 18:58   #4834
kasiuniaaa86
Zadomowienie

GG do kasiuniaaa86

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
hm raczej nie,wykonanie tej sukienki mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez Bulba1 Pokaż wiadomość
Mialam te sukienke i w pelni sie zgadzam, jest okropna, jak worek, tak masakrycznie deformuje sylwetke. Ani razu w niej nie wyszlam.
ja tak sobie mysle,ze moze tylko my tak zle w niej wygladalysmy
bo kroj i wykonanie mi sie podoba,ja juz ja sprzedalam na allegro,mam nadzieje,ze na tej osobie bedzie ladnie lezec (no chyba,ze ta sukienka na wszystkich jest taka workowata )
Stary 2008-11-02, 19:32   #4835
Bulba1
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak sobie mysle,ze moze tylko my tak zle w niej wygladalysmy
bo kroj i wykonanie mi sie podoba,ja juz ja sprzedalam na allegro,mam nadzieje,ze na tej osobie bedzie ladnie lezec (no chyba,ze ta sukienka na wszystkich jest taka workowata )
Ja tez ja juz sprzedalam Nie wiem, ale po prostu ten balon ktory mi sie formowal z przodu, okropnosc
Stary 2008-11-02, 21:11   #4836
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grazyna.er Pokaż wiadomość
ja mam ten bialy sweterek , jest jeszcze brazowy;0 wygladaja identycznie sa sliczne
a dekolt też tak Ci się układa? Czy raczej wychodzi jako łódka? mogłabyś podać długość tego sweterka? Ciekawa jestem, czy na mnie będzie dobrze leżeć

Cytat:
Cytat:
Cytat:

no właśnie mimo tych niepochlebnych opinii jakoś nie mogę się zrazić do tej sukienki to chyba przez kokardkę której pewnie i tak nie będę umiała sobie zawiązać
mi się właśnie podoba krój, na zdjęciu od Kasi wygląda fajnie

dziewczyny, a może fakt, że sukienka się nie układała wynika z rozmiaru jaki nosicie normalnie? O ile dobrze kojarzę, Bulba nosi xs/s, ja mam m, więc może będzie lepiej..
a kojarzycie może długość całkowitą tej sukienki?

Edytowane przez Papryczkaa
Czas edycji: 2008-11-02 o 21:13
Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 21:39   #4837
Bulba1
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie mimo tych niepochlebnych opinii jakoś nie mogę się zrazić do tej sukienki to chyba przez kokardkę której pewnie i tak nie będę umiała sobie zawiązać

dziewczyny, a może fakt, że sukienka się nie układała wynika z rozmiaru jaki nosicie normalnie? O ile dobrze kojarzę, Bulba nosi xs/s, ja mam m, więc może będzie lepiej..
Ee nie sadze by byla to wina rozmiaru, tam sie tworzyl taki balon, ze brzuch w ciazy daloby sie schowac, naprawde I ta kokarda...nie da sie jej tak uwiazac jak ma modelka na zdjeciu, ona po prostu smętnie sobie opada i tak wisi. Bo gdyby to byla kokarda uszyta, sztywna to fajnie, ale material jest lekki, delikatny i naturalnie ze opada. Patrze w moje zakonczone aukcje...dlugosc 81cm
Wiesz zawsze mozesz ryzykowac, jasna sprawa, na allegro dobrze sie sprzedaja w razie czego Na zdjeciach na plasko, rzeczywiscie ona dobrze wygladala, ale na ciele - masakra

Edit: dokleje zdjecie dla osob o mocnych nerwach Znalazlam na dysku, kiecka jest bardzo wymieta bo wyciagnieta prosto z koperty, ale zobacz jak sie rozplaszczala w okolicach roznych Czy to nie wyglada jak worek ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01151.jpg (29,5 KB, 381 załadowań)

Edytowane przez Bulba1
Czas edycji: 2008-11-02 o 21:52
Stary 2008-11-02, 21:56   #4838
kasiuniaaa86
Zadomowienie

GG do kasiuniaaa86

Cytat:
a dekolt też tak Ci się układa? Czy raczej wychodzi jako łódka? mogłabyś podać długość tego sweterka? Ciekawa jestem, czy na mnie będzie dobrze leżeć

Cytat:
Ee nie sadze by byla to wina rozmiaru, tam sie tworzyl taki balon, ze brzuch w ciazy daloby sie schowac, naprawde I ta kokarda...nie da sie jej tak uwiazac jak ma modelka na zdjeciu, ona po prostu smętnie sobie opada i tak wisi. Bo gdyby to byla kokarda uszyta, sztywna to fajnie, ale material jest lekki, delikatny i naturalnie ze opada. Patrze w moje zakonczone aukcje...dlugosc 81cm
Wiesz zawsze mozesz ryzykowac, jasna sprawa, na allegro dobrze sie sprzedaja w razie czego Na zdjeciach na plasko, rzeczywiscie ona dobrze wygladala, ale na ciele - masakra

Edit: dokleje zdjecie dla osob o mocnych nerwach Znalazlam na dysku, kiecka jest bardzo wymieta bo wyciagnieta prosto z koperty, ale zobacz jak sie rozplaszczala w okolicach roznych Czy to nie wyglada jak worek ?
Ja nosze tak jak Bulba xs/s i mysle,ze na Tobie moze ta sukienka wygladac lepiej,no ale pewne to nie jest
a poza tym jest to bombka wiec chcac nie chcac bedzie troche wygladala workowato ;p
Stary 2008-11-02, 21:58   #4839
Papryczkaa
Zakorzenienie

81 cm.. miałam nadzieje, że będzie troche dłuższa

oo dziękuję za zdjęcie faktycznie, na brzuchu dziwnie się układa i jakoś na biuście dziwnie leży
no to teraz mam dylemat.. chyba,że zaryzykuje i później poleci na allegro..

Stary 2008-11-02, 22:00   #4840
Bulba1
Zakorzenienie

Cytat:

oo dziękuję za zdjęcie faktycznie, na brzuchu dziwnie się układa i jakoś na biuście dziwnie leży
No mowie Ci naprawde, ona jest okropna, na biuscie zle, brzuch jak balon, do tego dyndajaca kokarda.
Dlugosc przed kolana, ja mam 163cm wzrostu i tak mi siegala.

Edytowane przez Bulba1
Czas edycji: 2008-11-02 o 22:01
Stary 2008-11-02, 23:00   #4841
kasiuniaaa86
Zadomowienie

GG do kasiuniaaa86

Cytat:

zawsze mozesz zaryzykowac bo na allegro i tak ja sprzedasz w razie czego
Stary 2008-11-02, 23:20   #4842
Papryczkaa
Zakorzenienie

ciągle mam nadzieje, że ktoś napisze o niej milsze słowa

Stary 2008-11-02, 23:33   #4843
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
No mowie Ci naprawde, ona jest okropna, na biuscie zle, brzuch jak balon, do tego dyndajaca kokarda.
Dlugosc przed kolana, ja mam 163cm wzrostu i tak mi siegala.
Miałam straszną ochotę na tą sukienkę. Ale jak czytam co piszesz to już nie jestem tego taka pewna
Bulba a mając 90 w biuście wcisnę się w tą kieckę?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 09:52   #4844
Bulba1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Miałam straszną ochotę na tą sukienkę. Ale jak czytam co piszesz to już nie jestem tego taka pewna
Bulba a mając 90 w biuście wcisnę się w tą kieckę?
Podam Ci wymiary tej mojej ktora juz sprzedalam na all:

Długość całkowita 81cm

Szerokość na dole 40cm

Szerokość od pachy do pachy 38cm

To taki rozmiar S/M mi sie wydaje. I doskonale Was dziewczyny rozumiem bo ja tez bylam napalona na te sukienke, ale caly entuzjazm mi minal jak juz ja wyciagnelam z koperty
Stary 2008-11-03, 10:46   #4845
aniolusiek_
Zakorzenienie

najgorsze u tych chińczyków jest to że większość rzeczy robią w rozmiarze free size, ja z moim 38 nie mam szans się wcisnąć
Stary 2008-11-03, 10:50   #4846
agafon
BAN stały

Witam. Odnoscie CCC-FASHION
Ja juz pisałam odnosnie ciuszków z CCT. Kiedys sie porwalam na ponad 1000zl, bo mi sie wydawaly takie piekne Pozamieniali mi np. szmizjerki, przyslali calkiem inne, bo takich jak zamawialam nie bylo, do tego na krotki rekaw mimo ,ze ja chcialam dlugi. Calkiem inny fason bez paska. Ogolnie szmate nie do zalozenia. Pare rzeczy bylo krzywo uszytych. Jeden plaszczyk ktory zamowilam mimo, ze to byla M a ja nosze S nie pasowal na mnie. Ciagnal sie w ramionach na dole strasznie szeroki , do tego jeden rekaw luzny , a drugi przesadnie obcisly. Material szkoda gadac.Z calej paczki bardzo fajnych rzeczy byly doslawnie 2 sztuki. Pare wzglednych , niektore poprawilam u krawcowej , bo np jedna bluzeczka miala rekawek sciagnety gumka na dole , a w drugiej juz zapomnieli wszyc gumeczke.
Co mnie jeszcze zdziwlo, to czesto byly pozaszywane ogronme iliosci nitek i to czesto przy tiulowych bluzkach. z tym tez sobie poradzilam, porozcinalam szewki, powyciagalam nitki i pozaszywala, ale co to bylo. aha nitki nie zawsze odpowiadaly kolorowi bluzki np. przy biales pozaszywane byly niebieskie nie wiedomo jakim cudem. Jedne spodenki w kolorze khaki mialy przyszyte 3 szlufki granatowa nitka. Chyba w kolorze khaki juz im sie skonczyla. Albo to taki dla mnie niezrozumialy design.
Gdyby to byla paczka z Polski cale to badziewie bym odeslala.

Oczywiscie mozna kupic te ciuszki, japonskie orginalne. To co widoczne jest na zdjeciach, bo mam paredziesiat takich rzeczy i sa przesliczne, odszyte z dobrych gatunkowo materialow. Ale kupuje na ebayu lub allegro i to najlepiej gdzies z bliska, zebym nie przeplacala za odeslanie jak sie okaze nade in china CCT. Na allegro sa osoby ktore sprzedja rzeczy japonskie. Ale jest tez szereg osob ktore chcialy zrobic siwetny interes, bo znalazly strone CCT zobaczyly ceny i mowia " kurcze ta zarabia na bluzce ponad 100%" tez zamowie. I teraz sprzedaja buble. Trzeba uwazac, zawsze prosic o foto real , przegladac komentarze i kupowac tylko u osob ktore przyjmuja zwroty. Mozna naprawde znalezc, ladne oryginalne sukienki, bluzy , kurtki.

Nie zamawiajcie z CCT, bo wiekszosc rzeczy bedzie do wyrzucenia. Oni szyja z takich materialow, ze przy prasowaniu zapach przyprawiajacy o bol glowy. Do tego cienkie, syntetycznie niesamowicie. Aha najlepsze sa jeszcze takie bluzki 2w1. Wierzch szyfonowy jak sie na szczescie to wzgledny. A pod spoden druga bluzeczka na ramiaczkach , dlugosc ledwo za piersi. Material, cos czego w Polsce nie ma od 20 lat. Sliski , zrobiony chyba do tortur, bo nie przepuszcza grama powietrza. Nie do zalozenia oddzielnie. I przy temperaturze 20 stopni klei sie do ciala. A do tego ma taki dziwny specyficzny zapach. Jeden plus to , to ze dobrze sie ciagnie, wiec moze niby rozmiar umiwersany . Chociaz jak zalozy to osoba o rozmairze M czy L to bedzie dlugosc do piersi, a nie za i popekaja nitki. Bo wszystkie te ciagliwe bluzeczki z CCT sa poprzeszywana zwyklymi nieelastycznymi nitkami, ktore przy naciagnieciu pekaja.

Ja nie zanam innych stron, znalazlam kiedys jeszcze jedna napewno japonska ale ceny byly zblizone do tych na allegro, wiec sie nie pokusilam. Nie chcialam juz ryzykowac.
Wole miec pewnosc ze zawsze moge zwrocic.

Jak kiedys znajdziecie strone inna niz CCt to chcetnie bym sie przylaczyla do zamowienia. Tylko raczej w drugiej turze po sprawdzeniu pierszego towaru, bo mam strasznie zle doswiadczenia. I drugi raz naciac bym sie juz nie chciala

Pozdrawiam
agafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 10:54   #4847
Papryczkaa
Zakorzenienie

chyba komuś bardzo zależy, żeby przerzucić się na allegro

Stary 2008-11-03, 10:55   #4848
aniolusiek_
Zakorzenienie

dziwnie..
dziewczyny pisały że były zadowolone z poprzednich paczek
Stary 2008-11-03, 11:05   #4849
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agafon Pokaż wiadomość
Co do cen w sklepach to trzeba zawsze pamietac, ze wyslanie z Chin czy Japonii zawsze kosztuje powyzej 100 $ plus clo , vat.33%. Ale 33% ceny towaru=plusk wysylka. Dokunemty, zawracanie glowy.
to bardzo ciekawe co piszesz...
kupuję różne rzeczy (zazwyczaj części elektroniczne) z Chin, Hong Kongu i US przez sklepy internetowe i nigdy jeszcze przesyłka nie kosztowała mnie powyżej 20$. Jeśli chodzi o cło, to większość rzeczy nie jest poddawana procedurom celnym, paczki są sprawdzane tylko wyrywkowo (raz mnie to trafiło) i wtedy musiałam zapłacić cło i podatek VAT 22%.
Swoją drogą skąd ci się to 33% wzięło? w Polsce stawki podatku VAT to tylko: 3%, 7% i 22%
dirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 11:05   #4850
AnetaK20
Zakorzenienie

Ja mam 2 bluzki z CCT , jena szara z sercem i jedna koszule z kokarda pod biustem ta różową. I jak dla mnie obie są śliczne i takie same jak na zdjęciach. A na alegro faktycznie mozna kupić ciuskzi tylko że trzeba wydać ponad 100 zł i nie ma sie pewności że jest to oryginał. Większość sprzedawców zarabia w ten sposob. Ja sto razy wole CCT z tej strony chyba żadan jeszcze wizazanka nie bylo nie zadowolona... I zamawiały torby i płaszcze i bluzki. Dla mnie CCT jest jak narazie najlepsza strona no i ja333 też budzi zaufanie.

I wanna run with the wild horses
Run with the wild horses

AnetaK20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 11:10   #4851
aniolusiek_
Zakorzenienie

ponowie moje pytanko, bo nikt mi ostatnio nie odpowiedział..
czy jeżeli się zamawia kolczyki lub naszyjnik z tych japońskich stronek to oni to liczą jako też jedną sztukę?
bo w sumie biżuteria tam jest tani ale + wysyłka to tak średnio wychodzi..
Stary 2008-11-03, 11:20   #4852
AnetaK20
Zakorzenienie

Obojetne co zamawiasz naszyjnik czy kolczyki czy torbę musisz zamówić podwójnie. Nie można na tej stronie kupic pojedynczej rzeczy no chyba że sie sparujesz z inna wizazanka to bierzesz jedna szt. Za kazda musisz zapłacic jak za sztuke , bezróznicy czy to kolczyki czy płaszcz
Zamotałam moja odpowiedz

I wanna run with the wild horses
Run with the wild horses

AnetaK20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 11:24   #4853
aniolusiek_
Zakorzenienie

ja też trochę pokręciłam w moim poście
chodziło mi o to, czy w wysyłce liczą to też jako 1 sztukę? czy wysyłka jest jakby gratis
Stary 2008-11-03, 12:04   #4854
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

Cytat:
najgorsze u tych chińczyków jest to że większość rzeczy robią w rozmiarze free size, ja z moim 38 nie mam szans się wcisnąć
Ja noszę 36/38, a większość rzeczy była za duża:P. tylko rękawy przykrótkawe

Cytat:
ja też trochę pokręciłam w moim poście
chodziło mi o to, czy w wysyłce liczą to też jako 1 sztukę? czy wysyłka jest jakby gratis
Oni to chyba liczą wg wagi, a ceny podane na stronie są tak w przybliżeniu, bo z tego, co kojarzę, cena wysyłki w jednym wspólnym zamówieniu była niższa, niż się spodziewałyśmy. No, ale zamawiając grupowo nikt tego nie będzie rozliczał wagowo
Stary 2008-11-03, 12:06   #4855
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tesiaczek Pokaż wiadomość
Ja noszę 36/38, a większość rzeczy była za duża:P. tylko rękawy przykrótkawe

Oni to chyba liczą wg wagi, a ceny podane na stronie są tak w przybliżeniu, bo z tego, co kojarzę, cena wysyłki w jednym wspólnym zamówieniu była niższa, niż się spodziewałyśmy. No, ale zamawiając grupowo nikt tego nie będzie rozliczał wagowo
dzięki za odpowiedź
może spróbuję kupić kiedyś ten free size i zobaczymy..
Stary 2008-11-03, 12:41   #4856
Nadin
Zakorzenienie

A czy któraś z Was ma może taką kurteczkę: "Japan Style" lub widziała ją na żywo i może napisać coś o jej jakości?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1224848432110234994dx8.jpg (91,6 KB, 60 załadowań)

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:47   #4857
poziomka331
Przyczajenie

ja widziałm tę kurteczkę. kupowałam ją dla siostry na allegro. W kolorze niebieskim (turkusowym). Nie wiem czy to była podróba czy oryginał. W każdym razie material taki jak jeans ( a na zdjeciu wydaje się ze sztruks)-gatunkowo nie jest zły. Szycie fajne, kieszonki, bajery itp. Podpinka z białego cienkiego misia razem z kapturem. Wklejam zdjecia od sprzedawcy i w rzeczywistosci tez tak wyglada.

Kurcze jak tu sie wstawia załaczniki. Strasznie długo się ładują.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7305.jpg (117,3 KB, 143 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7314.jpg (86,9 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7307.jpg (120,3 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7311.jpg (135,4 KB, 88 załadowań)
poziomka331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:01   #4858
Shazney
Zakorzenienie

Mam prośbę. Czy ktoś może zamawiał te kurtkowe bluzy? Jak z ich jakością? Jak się prezentują w rzeczywistości?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1223623934622119680.jpg (47,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1223623934641793830.jpg (42,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 472891468.jpg (49,8 KB, 71 załadowań)

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:06   #4859
vadi
*sportaddict*

przyszla do mnie paczka z wholesale, wiec jak ktos chce poogladac zdjecia na zywo, to wkleilam tu: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1405

i tu: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1407
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:39   #4860
TuRQoUiS
TuR. Towarzyska und Roztropna.

Cytat:
Napisane przez dirt Pokaż wiadomość
to bardzo ciekawe co piszesz...
kupuję różne rzeczy (zazwyczaj części elektroniczne) z Chin, Hong Kongu i US przez sklepy internetowe i nigdy jeszcze przesyłka nie kosztowała mnie powyżej 20$. Jeśli chodzi o cło, to większość rzeczy nie jest poddawana procedurom celnym, paczki są sprawdzane tylko wyrywkowo (raz mnie to trafiło) i wtedy musiałam zapłacić cło i podatek VAT 22%.
Swoją drogą skąd ci się to 33% wzięło? w Polsce stawki podatku VAT to tylko: 3%, 7% i 22%
jak to zrobiłaś że kupujesz ze skepów w stanach i płacisz poniżej 20$ za wysyłke?
A co do cła to chyba nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz... clą i to nie wyrywkowo! przykład- paczki moje i Ćwirki

AnetaK20- w takim razie jestem pierwszą niezadowoloną wizażanką

178cm
jest- 71,4
CEL I- 68 kg
CEL II- 64 kg
CEL III- 61 kg
cel ostateczny- 58 kg

TuRQoUiS jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości