|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tajemnica ślicznych ciuszków z allegro reklamowanych przez Japonki
Cytat:
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
hm raczej nie,wykonanie tej sukienki mi sie podoba
Cytat:
![]() bo kroj i wykonanie mi sie podoba,ja juz ja sprzedalam na allegro,mam nadzieje,ze na tej osobie bedzie ladnie lezec (no chyba,ze ta sukienka na wszystkich jest taka workowata )
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, ale po prostu ten balon ktory mi sie formowal z przodu, okropnosc
|
|
|
|
|
#4836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no właśnie mimo tych niepochlebnych opinii jakoś nie mogę się zrazić do tej sukienki której pewnie i tak nie będę umiała sobie zawiązać ![]() mi się właśnie podoba krój, na zdjęciu od Kasi wygląda fajnie dziewczyny, a może fakt, że sukienka się nie układała wynika z rozmiaru jaki nosicie normalnie? O ile dobrze kojarzę, Bulba nosi xs/s, ja mam m, więc może będzie lepiej.. a kojarzycie może długość całkowitą tej sukienki?
Edytowane przez Papryczkaa Czas edycji: 2008-11-02 o 21:13 |
|||
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ta kokarda...nie da sie jej tak uwiazac jak ma modelka na zdjeciu, ona po prostu smętnie sobie opada i tak wisi. Bo gdyby to byla kokarda uszyta, sztywna to fajnie, ale material jest lekki, delikatny i naturalnie ze opada. Patrze w moje zakonczone aukcje...dlugosc 81cm Wiesz zawsze mozesz ryzykowac, jasna sprawa, na allegro dobrze sie sprzedaja w razie czego Na zdjeciach na plasko, rzeczywiscie ona dobrze wygladala, ale na ciele - masakra ![]() Edit: dokleje zdjecie dla osob o mocnych nerwach Czy to nie wyglada jak worek ?
Edytowane przez Bulba1 Czas edycji: 2008-11-02 o 21:52 |
|
|
|
|
#4838 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a poza tym jest to bombka wiec chcac nie chcac bedzie troche wygladala workowato ;p |
||
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
81 cm.. miałam nadzieje, że będzie troche dłuższa
![]() oo dziękuję za zdjęcie faktycznie, na brzuchu dziwnie się układa i jakoś na biuście dziwnie leży ![]() no to teraz mam dylemat.. chyba,że zaryzykuje i później poleci na allegro..
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlugosc przed kolana, ja mam 163cm wzrostu i tak mi siegala. Edytowane przez Bulba1 Czas edycji: 2008-11-02 o 22:01 |
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo na allegro i tak ja sprzedasz w razie czego
|
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
ciągle mam nadzieje, że ktoś napisze o niej milsze słowa
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bulba a mając 90 w biuście wcisnę się w tą kieckę?
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długość całkowita 81cm Szerokość na dole 40cm Szerokość od pachy do pachy 38cm To taki rozmiar S/M mi sie wydaje. I doskonale Was dziewczyny rozumiem bo ja tez bylam napalona na te sukienke, ale caly entuzjazm mi minal jak juz ja wyciagnelam z koperty
|
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze u tych chińczyków jest to że większość rzeczy robią w rozmiarze free size, ja z moim 38 nie mam szans się wcisnąć
|
|
|
|
#4846 |
|
BAN stały
|
Witam. Odnoscie CCC-FASHION
Ja juz pisałam odnosnie ciuszków z CCT. Kiedys sie porwalam na ponad 1000zl, bo mi sie wydawaly takie piekne Pozamieniali mi np. szmizjerki, przyslali calkiem inne, bo takich jak zamawialam nie bylo, do tego na krotki rekaw mimo ,ze ja chcialam dlugi. Calkiem inny fason bez paska. Ogolnie szmate nie do zalozenia. Pare rzeczy bylo krzywo uszytych. Jeden plaszczyk ktory zamowilam mimo, ze to byla M a ja nosze S nie pasowal na mnie. Ciagnal sie w ramionach na dole strasznie szeroki , do tego jeden rekaw luzny , a drugi przesadnie obcisly. Material szkoda gadac.Z calej paczki bardzo fajnych rzeczy byly doslawnie 2 sztuki. Pare wzglednych , niektore poprawilam u krawcowej , bo np jedna bluzeczka miala rekawek sciagnety gumka na dole , a w drugiej juz zapomnieli wszyc gumeczke.Co mnie jeszcze zdziwlo, to czesto byly pozaszywane ogronme iliosci nitek i to czesto przy tiulowych bluzkach. z tym tez sobie poradzilam, porozcinalam szewki, powyciagalam nitki i pozaszywala, ale co to bylo . aha nitki nie zawsze odpowiadaly kolorowi bluzki np. przy biales pozaszywane byly niebieskie nie wiedomo jakim cudem. Jedne spodenki w kolorze khaki mialy przyszyte 3 szlufki granatowa nitka. Chyba w kolorze khaki juz im sie skonczyla. Albo to taki dla mnie niezrozumialy design.Gdyby to byla paczka z Polski cale to badziewie bym odeslala. Oczywiscie mozna kupic te ciuszki, japonskie orginalne. To co widoczne jest na zdjeciach, bo mam paredziesiat takich rzeczy i sa przesliczne, odszyte z dobrych gatunkowo materialow. Ale kupuje na ebayu lub allegro i to najlepiej gdzies z bliska, zebym nie przeplacala za odeslanie jak sie okaze nade in china CCT. Na allegro sa osoby ktore sprzedja rzeczy japonskie. Ale jest tez szereg osob ktore chcialy zrobic siwetny interes, bo znalazly strone CCT zobaczyly ceny i mowia " kurcze ta zarabia na bluzce ponad 100%" tez zamowie. I teraz sprzedaja buble. Trzeba uwazac, zawsze prosic o foto real , przegladac komentarze i kupowac tylko u osob ktore przyjmuja zwroty. Mozna naprawde znalezc, ladne oryginalne sukienki, bluzy , kurtki. Nie zamawiajcie z CCT, bo wiekszosc rzeczy bedzie do wyrzucenia. Oni szyja z takich materialow, ze przy prasowaniu zapach przyprawiajacy o bol glowy. Do tego cienkie, syntetycznie niesamowicie. Aha najlepsze sa jeszcze takie bluzki 2w1. Wierzch szyfonowy jak sie na szczescie to wzgledny. A pod spoden druga bluzeczka na ramiaczkach , dlugosc ledwo za piersi. Material, cos czego w Polsce nie ma od 20 lat. Sliski , zrobiony chyba do tortur, bo nie przepuszcza grama powietrza. Nie do zalozenia oddzielnie. I przy temperaturze 20 stopni klei sie do ciala. A do tego ma taki dziwny specyficzny zapach. Jeden plus to , to ze dobrze sie ciagnie, wiec moze niby rozmiar umiwersany . Chociaz jak zalozy to osoba o rozmairze M czy L to bedzie dlugosc do piersi, a nie za i popekaja nitki. Bo wszystkie te ciagliwe bluzeczki z CCT sa poprzeszywana zwyklymi nieelastycznymi nitkami, ktore przy naciagnieciu pekaja. Ja nie zanam innych stron, znalazlam kiedys jeszcze jedna napewno japonska ale ceny byly zblizone do tych na allegro, wiec sie nie pokusilam. Nie chcialam juz ryzykowac. Wole miec pewnosc ze zawsze moge zwrocic. Jak kiedys znajdziecie strone inna niz CCt to chcetnie bym sie przylaczyla do zamowienia. Tylko raczej w drugiej turze Pozdrawiam |
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
chyba komuś bardzo zależy, żeby przerzucić się na allegro
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
dziwnie..
![]() dziewczyny pisały że były zadowolone z poprzednich paczek |
|
|
|
#4849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupuję różne rzeczy (zazwyczaj części elektroniczne) z Chin, Hong Kongu i US przez sklepy internetowe i nigdy jeszcze przesyłka nie kosztowała mnie powyżej 20$. Jeśli chodzi o cło, to większość rzeczy nie jest poddawana procedurom celnym, paczki są sprawdzane tylko wyrywkowo (raz mnie to trafiło) i wtedy musiałam zapłacić cło i podatek VAT 22%. Swoją drogą skąd ci się to 33% wzięło? w Polsce stawki podatku VAT to tylko: 3%, 7% i 22% |
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 2 bluzki z CCT , jena szara z sercem i jedna koszule z kokarda pod biustem ta różową. I jak dla mnie obie są śliczne i takie same jak na zdjęciach. A na alegro faktycznie mozna kupić ciuskzi tylko że trzeba wydać ponad 100 zł i nie ma sie pewności że jest to oryginał. Większość sprzedawców zarabia w ten sposob. Ja sto razy wole CCT z tej strony chyba żadan jeszcze wizazanka nie bylo nie zadowolona... I zamawiały torby i płaszcze i bluzki. Dla mnie CCT jest jak narazie najlepsza strona no i ja333 też budzi zaufanie.
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
ponowie moje pytanko, bo nikt mi ostatnio nie odpowiedział..
czy jeżeli się zamawia kolczyki lub naszyjnik z tych japońskich stronek to oni to liczą jako też jedną sztukę? bo w sumie biżuteria tam jest tani ale + wysyłka to tak średnio wychodzi.. |
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Obojetne co zamawiasz naszyjnik czy kolczyki czy torbę musisz zamówić podwójnie. Nie można na tej stronie kupic pojedynczej rzeczy no chyba że sie sparujesz z inna wizazanka to bierzesz jedna szt. Za kazda musisz zapłacic jak za sztuke , bezróznicy czy to kolczyki czy płaszcz
Zamotałam moja odpowiedz
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
ja też trochę pokręciłam w moim poście
![]() chodziło mi o to, czy w wysyłce liczą to też jako 1 sztukę? czy wysyłka jest jakby gratis |
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni to chyba liczą wg wagi, a ceny podane na stronie są tak w przybliżeniu, bo z tego, co kojarzę, cena wysyłki w jednym wspólnym zamówieniu była niższa, niż się spodziewałyśmy. No, ale zamawiając grupowo nikt tego nie będzie rozliczał wagowo
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może spróbuję kupić kiedyś ten free size i zobaczymy..
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
A czy któraś z Was ma może taką kurteczkę: "Japan Style" lub widziała ją na żywo i może napisać coś o jej jakości?
|
#4857 |
|
Przyczajenie
|
ja widziałm tę kurteczkę. kupowałam ją dla siostry na allegro. W kolorze niebieskim (turkusowym). Nie wiem czy to była podróba czy oryginał. W każdym razie material taki jak jeans ( a na zdjeciu wydaje się ze sztruks)-gatunkowo nie jest zły. Szycie fajne, kieszonki, bajery itp. Podpinka z białego cienkiego misia razem z kapturem. Wklejam zdjecia od sprzedawcy i w rzeczywistosci tez tak wyglada.
Kurcze jak tu sie wstawia załaczniki. Strasznie długo się ładują. |
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Mam prośbę. Czy ktoś może zamawiał te kurtkowe bluzy? Jak z ich jakością? Jak się prezentują w rzeczywistości?
|
#4859 |
|
*sportaddict*
|
przyszla do mnie paczka z wholesale, wiec jak ktos chce poogladac zdjecia na zywo, to wkleilam tu: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1405
i tu: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1407 |
|
|
|
#4860 | |
|
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
Cytat:
A co do cła to chyba nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz... clą i to nie wyrywkowo! przykład- paczki moje i ĆwirkiAnetaK20- w takim razie jestem pierwszą niezadowoloną wizażanką
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

)

mimo tych niepochlebnych opinii jakoś nie mogę się zrazić do tej sukienki 

Pozamieniali mi np. szmizjerki, przyslali calkiem inne, bo takich jak zamawialam nie bylo, do tego na krotki rekaw mimo ,ze ja chcialam dlugi. Calkiem inny fason bez paska. Ogolnie szmate nie do zalozenia. Pare rzeczy bylo krzywo uszytych. Jeden plaszczyk ktory zamowilam mimo, ze to byla M a ja nosze S nie pasowal na mnie. Ciagnal sie w ramionach na dole strasznie szeroki , do tego jeden rekaw luzny , a drugi przesadnie obcisly. Material szkoda gadac.Z calej paczki bardzo fajnych rzeczy byly doslawnie 2 sztuki. Pare wzglednych , niektore poprawilam u krawcowej , bo np jedna bluzeczka miala rekawek sciagnety gumka na dole , a w drugiej juz zapomnieli wszyc gumeczke.
nie wiedomo jakim cudem. Jedne spodenki w kolorze khaki mialy przyszyte 3 szlufki granatowa nitka. Chyba w kolorze khaki juz im sie skonczyla. Albo to taki dla mnie niezrozumialy design.