![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II
legalne blondynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Wall-E - hm, słodka bajka. może bez jakichś specjalnych rewelacji, ale fajna, momentami śmieszna. ; ) miło się ogląda, początkiem trochę nudna, ale później się rozkręca. ; )
6/10
#4833 |
Raczkowanie
|
The Edge of Love - rewelacja. Zdecydowanie polecam. Myślę że hasło "There are some things friends should never share" jak i tytuł filmu idealnie oddaje to czego należy się spodziewać. 9/10
Prestiż - zastanawia, zaskakuje, zresztą kto będąc dzieckiem nie chciał rozpracować sztuczek Davida Copperfielda. Film o obsesji, cokolwiek więcej zdradzi zakończenie. Obsada także niczego sobie.10/10 Śniadanie na Plutonie - poszukiwanie akceptacji, rodziców a także własnego szczęścia i powszechna niemożność dostosowania się do tego "poważnego" świata na jakim przyszło nam żyć. Świetna rola Murphy'ego i ocena przedewszystkim dla niego. 8/10 Wszystko gra - film Allena, zdecydowanie lepszy od Vicky Christina Barcelona. Podobała mi się cała historia, chociaż koniec nawet bardziej niż początek. Bardzo widoczne nawiązanie do Zbrodni i kary, choć pobudki już trochę niższe (pieniądze i stabilizacja życia). 9/10 Candy - historia Dana opowiadającego o destrukcyjnym uzależnieniu od heroiny z wyraźnym zarysem trzech etapów (niebo, ziemia, piekło). Jeden z ostatnich filmów Ledgera, szkoda że nie znalazł dystrybucji. 9/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Vicky Christina Barcelona..uwielbiam filmy Allena i na tym totalnie sie zawiodłam. Nie zachwyciła mnie zupełnie rola Penelope.
Generalnie miły film , bez rewelacji, można go obejrzeć dla zabicia czasu 5/10
#4835 |
Zakorzenienie
|
Mama na obcasach- takie o do oglądnięcia, nic szczególnego. W sumie podobało mi się. 6/10
dziś 13, jutro 30- fajne, troche śmieszne, tez nic ambitnego. 6/10
#4836 |
Raczkowanie
|
Za szybki za wściekły
Jak kazda część bardzo fajna,nawet lepsza od 3 (tokio driwe) myślę ze tak 7/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Ruiny/The Ruins (2008)
Kiepskie i nie wciągające. A niektóre sceny to żywa komedia. Nie polecam. 3/10 Cztery noce z Anną (2008) Podobno na faktach. Piękna opowieść o miłości tej prawdziwej i szczerej. Prosty, a zarazem dopracowany w szczegółach (gesty, mimika twarzy) film o facecie, który zakochał się w pewnej pielęgniarce - swojej sąsiadce (Kinga Preis). Przychodzi do niej nocami (bez podtekstów erotycznych) aby być przez chwilę z nią. Artur Steranko świetnie zagrał głównego bohatera. Dobry film. 9/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Niebo nad Paryżem
Tytuł oryginalny to po prostu "Paris". Film z 2008 roku z - między innymi - Juliette Binoche. Nie był to film ani zabawny, ani wesoły. Był raczej ponury, smutny i przygnębiający, ale podobał mi się. Normalne, czasem trudne życie normalnych ludzi. Ot, rzeczywistość. Nie było nagłych wydarzeń (oprócz jednego, ale i to nie zostało pokazane z dramatyzmem), nie było zwrotów akcji, ale jednak bardzo przyciągnął moją uwagę. Nie wystawiam oceny, bo nie potrafię "zmierzyć" liczbą filmu. Mnie się bardzo podobał, a znakiem tego jest, że będę go jeszcze z pewnością oglądała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Konto usunięte
|
Marley & me- przed chwilą obejrzałam. Film dla ludzi którzy kochają zwierzęta. Miły, rodzinny, wzruszający. 9/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zadomowienie
|
Zmierzch
Pozytywnie mnie zaskoczył, bo spodziewałam się czegoś hmm bardziej amerykańsko-tandetnego ![]() Kochanice króla Dobra obsada, momentami nudnawe. Plus Eric Bana jako król Henryk ![]()
Edytowane przez ma_linka Czas edycji: 2009-05-05 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Lśnienie -
![]() ![]() ![]() ![]() Co ta Pani wyprawiała.. przez to zmienia się moja ocena 8/10 ! Choć nie był wcale straszny ![]()
#4842 |
Raczkowanie
|
"Gra"- świetny film, od dawna zamierzałam się do obejrzenia go i wreszcie mi się udało. Douglas świetnie zagrał, akcja jest naprawdę wartka, a takiego zakończenia dawno nie widziałam. Dla mnie 10/10, film idealny
![]()
#4843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a dziś "Miasto ślepców"- dziwny film, troszkę przy długi, choć Moore grała nieźle, momentami obrzydliwy, czasem śmieszny, ogólna notka -7/10.
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
Vicky Christina Barcelona - nie przepadam za filmami Allena a ten mnie pozytywnie zaskoczył. W mojej ocenie 8/10 dla filmu Allena to na prawdę dużo
![]() Szybko i wściekle (z 2009) - jak ktoś ma ochotę na dobre kino akcji to polecam. Na prawdę dobra część tego cyklu 8/10 Za jakie grzechy - za jakie grzechy ja to obejrzałam (i jeszcze sama chciałam). Jeżeli myslicie, że to dobra komedia, to chciałabym wyprowadzić was z błędu - odpuśćcie sobie. To już na "Yes Man" można było się więcej pośmiać. "Za jakie grzechy" jest po prostu nudnym filmem 3/10
![]() |
#4846 |
Zadomowienie
|
Push - pomysl bardzo dobry ale jakos nie wyszlo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Rachel wychodzi za mąż -
Kym (Anne Hathaway) wraca do domu na ślub swojej siostry Rachel (Rosemarie Dewitt). Rozpoczyna się pełne muzyki i miłości doniosłe wydarzenie, na które przybywają liczni krewni i przyjaciele. Kym nie jest jednak w stanie oddać palmy pierwszeństwa pannie młodej. Wkrótce tłamszone w rodzinie napięcia zaczynają doprowadzać do wrzenia. hmm generalnie nie podobało mi się, zwłaszcza półgodzinne wysłuchiwanie próbnych przemówień weselnych. Film nudnawy do połowy, później trochę lepiej,ale jak dla mnie nic specjalnego. Nie chciałabym go obejrzeć drugi raz. pewnie miłośnicy nietypowych ujęć kamerą będą zadowoleni, kamera często "chodzi" za bohaterami,ujęcia jakby ktoś śledził daną osobę, no i chyba właśnie sposób filmowania był najciekawszy ;-) 4/10
#4848 |
Konto usunięte
|
Ostatnio nadrabianie zaległości:
"Slumdog. Milioner z ulicy" - obejrzałam, bo słyszałam na temat tego filmu sprzeczne opinie, jak dla mnie bardzo dobry ![]() 9/10 "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" - niezły, ale jak dla mnie trochę przydługi 6/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
" 17 Again" / Zac Efron - nie wiedziałam któż to a to obecnie podobno największy idol nastolatek, nowa gwiazda Hollywood i następca Brada Pitta..
![]() ![]() Co do samego filmu - opowiada o tym jak facet w średnim wieku zaczyna zastanawiac sie nad swoim zyciem, bo ożeniłł sie gdy jego dziewczyna w liceum zaszła w ciążę, od tego czasu mysli "co by było gdyby" postąpił inaczej.. no i znowu staje się młody i ma szansę zacząć życie od nowa. Film lekki, łatwy i przyjemny, wyszłam z kina w dobrym nastroju, może dlatego że nie oczekiwałam od tego filmu nic wiecej. Miło się go ogląda, ma kilka śmiesznych momentów. Generalnie taki na jeden raz - do ściągnięcia ludzi do kina. Dla ludzi oczekującyh coś więcej od filmu, to nie to. Ogólnie 6/10. |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Raczkowanie
|
Idealny facet dla mojej dziewczyny - hmm mam dylemat bo mam mieszane uczucia,niby fajny ...ale coś ma w sobie takiego co mi sie nie podoba.
![]() Ale z dobrego serca dam 5/10 Inni- KOCHAM TEN FILM co za fabuła,gra Kidman wszystko na + Więc daje śmiało 10/10 Dla mnie KLASA ![]() Efekt motyla- lubie takie zakręcone filmy z pewnością nieprzeciętny. ![]() 8/10 Efekt motyla 2- troszkę gorszy od pierwszej części ale na 7/10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Raczkowanie
|
"Oszukana"- bardzo dobry film, nie spowiedziałam się, że zrobi na mnie aż tak duże wrażenie, a przede wszystkim Angelina Jolie, którą bynajmniej za jakąś niesamowitą aktorkę nie uważam, tutaj spisała się świetnie. Sama historia jest dosyć przerażająca, brutalna w sensie nie scen, tylko uczuć tej matki itd. I przede wszystkim nie wyszło kiczowato, jak w większości dramatów, że tanimi scenami próbują wzbudzić wzruszenie, tutaj były same konkrety. Daję 9/10, bo to jeden z najlepszych filmów, które ostatnio powstały.
#4852 |
Konto usunięte
|
Gran Torino- film bardzo ciekawy, znów się wzruszyłam. Świetna rola Clinta Eastwooda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Litosci... Zaczynam watpic, ze pod "film sensacyjny mejd in holiwud" kryje sie juz nawet nie tyle ze cos dobrego, ale przynajmniej cos co nie cuchnie kloaka na kilometr.
Obejrzalem sobie Transportera 3. Na wstepie - Jasona Stathama lubie, ma dobra facjate i szczegolnie lubie jego wczesne filmy, Guy'a Ritchiego. Teraz te wszystkie Cranki i Trasportery sie w jedno zlaly. Juz pierwsza czesc Transportera mnie irytowala - motywy typu zjechanie z mostu samochodem prosto na lawete ciezarowki idealnie trafiajac ![]() Okazalo sie, ze tamto to byl jeszcze luz. Obejrzalem ta trzecia czesc i zalamka. Dawno nie widzialem: - bardziej schematycznej fabuly - mniej realizmu jesli chodzi o naparzanki/sceny poscigow - mniej realizmu w zachowaniach ludzkich. Uwaga, beda spoljery dalej. Fabula - porwana corcia ukrainskiego ministra ochrony srodowiska, przez jakas wszechpotezna organizacje. No i kurde, sa wszechpotezni, ale zeby ja przewiezc samolotem gdzie chca, tego juz nie moga, musza ja wiezc przez Europe ![]() ![]() Pozniej zakladaja glownemu bohaterowi jakas gowniana wybuchajaca bransoletke ![]() Bohater napierdziela grupy od 5-10 osilkow na luzaku, z gracja, wrecz zblazowany. Oni oczywiscie podchodza pojedynczo, jego sie zadne ciosy nie imaja ![]() ![]() Pozniej poscig przy 200km/godzine, gdzie samochody skacza z pasa na pas, oczywiscie, kierowcy nie traca nad nimi kontroli. Wszystko topuje scena z jeziorem - samochod wpada z glownym bohaterem do jeziora, on wytarguje z bagaznika jakies torby, napelnia je powietrzem z opon i samochod sie wylawia ![]() No i finalowa walka - strzela 10, ani razu nie trafiaja, on wszystkich od razu zabija. Glowny zly boss i bohater tocza kilku minutowa walke typu "kazdy cios jak nokautujacy w UFC/K-1, ale oni sa w stanie przyjac takich dziesiatki" ![]() Nie chodzi juz o ten film, tylko ze taki gnoj i dno jest serwowany czesto gesto. Czuje sie zniesmaczony i tyle...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Przyczajenie
|
Ostatnio, udało mi sie obejrzeć Australie. Film naprawde dobry, troche długi tak 8/10
Oprócz tego Siedem dusz. Film rewelacja! 10/10 dawno nie widziałam tak dobrego filmu Moje życie beze mnie. Też super film, dla osób lubiących dramaty. 9/10 Kochaj i tańcz już dawno, ale moja ocena tego filmu 2/10. Film przereklamowany, bo Iza Miko gra itp. Jestem fanką tej aktorki, ale o wiele lepiej gra w swoich wczesniejszych filmach. Czekam na film Demony i Anioły jak będzie w kinie ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4856 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() ![]() Acha i ten: Ja w kwestii formalnej - gdzie ocena punktowa filmu :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak serio to właśnie dlatego nie przepadam za filmami sensacyjnymi, bo jak widzę głównego bohatera który przeżyje każdy kataklizm niedraśnięty i z dobrym humorem ( w międzyczasie zdąży poprawić fryzurę, uwieść jakąś pannę i pokonać całe hordy nieprzyjaciół, przy czym nawet się nie spoci), to mi się odechciewa oglądania filmów made in USA ![]()
targowisko: książki ciuchy Pain is inevitable, suffering is optional. blog kulinarny ![]() Edytowane przez ewelinka_111 Czas edycji: 2009-05-07 o 18:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
"Zapowiedź" - bardzo fajny film, pozwala cieszyc się z tego co mamy, bo uświadamia kruchosc życia i nieuchronnosc śmierci.. No ale w końcu to thriller dramat, więc trzeba było się trochę bac
![]() ![]() z recenzji: "Film reżysera kinowego hitu „Ja, robot” (w roli głównej Will Smith). Rewelacyjny, nakręcony z rozmachem thriller z genialną rolą Nicolasa Cage’a. Film, na którym widz paradoksalnie najbardziej będzie się bał wiedzy o tym co się wydarzy. Czy nieświadomość jest rzeczywiście błogosławieństwem… czy może przekleństwem? Co ty byś zrobił, gdybyś znał najczarniejszą przyszłość? W 1958 roku w pewnej szkole zakopano kapsułę z rysunkami dzieci. Została ona odkopana 50 lat później, jednak okazało się, że jeden z tych rysunków to coś więcej niż tylko dziecięca fantazja. John Koestler (Nicolas Cage) wkrótce przekona się, że umieszczone na kartce papieru przypadkowe cyfry w rzeczywistości wyznaczają daty najstraszniejszych katastrof ostatniego pół wieku. Nie wszystkie proroctwa już się jednak wypełniły… zostały jeszcze trzy daty."
![]() Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2009-05-07 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Raczkowanie
|
Oj mnie tez się podobał film Oszukana.
Chodz na początku proszkę nudnawy ale póżniej sie rozkręciło. J adaje śmiałe 9/10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.