![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: My Style Diary V
1) nie chce mi się tu wklejac - dlaczego - dlatego, że wam nie odpowiada mój styl i zaraz zostane skrytykowana - a byc krytykowana tylko dlatego ze ktos woli inny styl niz moj malo mnie kreci - skąd to wiem ? Stąd jak kometują niektóre z was rzeczy które mi sie podbają tutaj bądź w szafie. Nie chce mi sie po prostu z takim podejściem i tyle.
2) KTO TU ROBI COŚ ZA WASZYMI PELCAMI ?!? CZY KTOKOLWIEK WAM ZABRANIA WEJŚĆ NA WĄTEK O TYM CO SIĘ KOMU NIE PODOBA - TO WOLNE FORUM I JAK WIDAĆ MOŻECIE SOBIE TAM WEJŚĆ I TO CZYTAĆ. NIKT NIE MA OBOWIĄZKU TUTAJ WŁAZIĆ I NA WAS NAJEŻDZAĆ A WY MACIE PRETENSJE BO SIĘ KTOŚ WYPOWIEDZIAŁ W WĄTKU O TYM CO MU SIĘ NIE PODOBA. CO CIEKAWSZE TERAZ PISZECIE, ŻE NIEPOTRZEBNIE SIĘ TUTAJ WYPOWIADAMY BO ZAŚMIECAMY WĄTEK - I TAK ŹLE I TAK NIEDOBRZE. PO TRZECIE WY TERAZ TAKZE OBEJRZDZACIE KOGOS ZA PLECAMI BO ZAMIAST PISAC W TAMTYM WĄTKU PISZECIE TUTAJ - WASZA LOGIKA. 3) Jak w coś się ubiera cąły wątek to juz srednio oryginalne - jak mówiłam kilka osób to super ale wszystkie ?!?
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli, ze dyskusja jest srednio potrzebna, bo to Wy prezentujace inny styl, mozecie odmienic ten "nudny" watek, ale Wam sie nie chce, bo z gory zakladacie ze nie ma to sensu wiec nie narzekajcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
eyo nie rozumiem o co Ci chodzi, moze przejrzyj watek jeszcze raz? Bo ja nie zauwazylam zeby tutaj sie wklejaly tylko osoby w stylu retro
![]() W ogole nie wiem po co tworzycie taka atmosfere, co chcecie tym zyskac? Zeby "gwiazdy" watku przestaly wklejac swoje zestawy, zeby watek umarl? Jak chcecie roznorodnosci to czemu nie wkleicie cos od siebie, zamiast tylko obserwowac? Najlepiej jest narzekac nic nie dajac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
wizażanki, które udzielają sie na wątkach o ag i barbie przyszły krytykować styl retro
![]() ![]() coraz częściej dochodzi do takich przepychanek ... to już naprawdę robi się niesmaczne i nudne..... po co te zadymy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
świetnie wyglądasz super_karo
![]() ![]() A ta torba z drugiego zestawu prezentuje się super, chyba zaraz ją sobie zamówie ![]() Czerwony płaszczyk z Zary?
![]() |
#4837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No a trudno nie przyznac racji Rzesie ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do oryginalnosci... tez bym chciala ja zobaczyc. Moze warto zaczac od siebie a potem wymagac od innych. Moze niech to bedzie dla Was "nieretro" wyzwanie jakies. Pokazcie na co Was stac w tym watku, ja bardzo chetnie obejrze i mowie to calkiem serio, i calkiem przyjaznie ![]() ![]() Ale oczywiscie mozecie dalej krecic tylko nosami i kryrtykowac, bo tak latwiej.... To jak bedzie? ![]()
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4840 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie wklejając tutaj kiedyś coś nie oczekiwałam "piania z zachwytu". Robiłam zdjęcia do innych okazji to przy okazji je tutaj wczucałam jak już coś miałam na komputerze. Nie mamy po 15 lat żeby co chwila zaglądać do wątku i sprawdzać czy ktoś przypadkiem nie skomentował naszego zestawu. Przestałam wklejać z powodu tego słodzenia sobie nawzajem, ktoś w czymś wygląda źle ale oczywiści mówi się tej osobie że jest super. I wcale nie czułam się olewana a teraz nie chce się odegrać, bo jak coś wklejałam to jednak zdażały się pozytywne komentarze. A co do orginalności... to niestety nie dodam tego od siebie bo nie prezentuje jakiegoś innowacyjnego stylu, ale jak ktoś się fajnie i oryginalnie ubiera to też chętnie zobacze. Bardzo fajnie ubierała się pollynema(?), szkoda że jej już tutaj nie ma, chociaż na szczęście można ją pooglądać w innych miejscach ![]() Podoba mi się też Canile i niktóre zestawy Buterfly (Agnieszki). Aha, i nie pisałam tego tutaj tylko w innym wątku, więc nie jest tak że wchodze na msd tylko dlatego zeby pokrytykować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
przegladam msd od czasow pierwszego watku i epoki przed debiutem anies - prekursorki minimalizmu w tym gronie. z poczatku watek przyciagal mase dziewczyn, takich jak np Ryfka, ktora jesli sie nie myle od msd zaczynala swoja szafiarska kariere. zdjecia i zestawy pewnej grupy dziewczyn byly bardziej popularne i szerzej komentowane niz zestawy reszty. nie bylo w tym nic zlego, z tym ze po jakims czasie dziewczyny komentowaly wylacznie ladne zestawy popularnych uzytkowniczek. kiedy pojawial sie nowy aktor zadko kto zwracal na niego uwage, jesli komus cos sie nie podobalo to po prostu nie komentowal. w ten sposob watek sam wyeliminowal pare jednostek ktorym po prostu nie chcialo sie walczyc o przebicie.
pamietam mase bardzo dobrych, przemyslanych, swietnie dopasowanych do sylwetki i charakteru osoby zestawow ktore byly praktycznie pomijane w komentarzach lub niedoceniane. pamietam tez zestawy stellios, pomijajac sprawe jej wielkiego ego, byla jedna z bardziej plodnych uzytkowniczek i nie ograniczala sie do tych samych rozwiazan. osoby ktore krytykuja ten watek odczuwaja po prostu brak roznorodnosci. nie chodzi o przesyt retro ale raczej o opiniotworczosc tego watku i to jak zdominowal on wizazanki. praline, ani zadna inna z fanek retro nie jest temu winna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
luizinha bardzo dobrze opisałaś to o co chociażby mi tutaj chodzi. Właśnie to boli - dziewczyny które nawet pokuszą się o wrzucenie jakiegoś zestawu - nawet jeżeli wygląda to super - są po prostu pomijane albo jedyna rada to : ołówek, oxfordy, żaboty - jest tyle innych rzeczy a "eksperymentuj" tutaj ogranicza się do jednego- jakby każdemu ciału to samo pasowało. Chyba nie taka była idea wątku. Cytat:
![]() Co do "gwiazd" retro mam takie zdanie jak wyżej ![]() Nie chodzi o wklejanie - chodzi o to czym ten watek był - oryginalnoscią - w stosunku do tego czym sie stał - powielaniem. Wiem, że niekomu nie chodzi o "kopiwanie" bo nikt o tym na pewno nie myśli idąc na zakupy czy ubierając sie - ale wynik jest jaki jest i tyle. Jak ktos założył pierwszy raz fioletowe rurki to chodziło mu pewnie o oryginalność - jak ktoś wrzucił tu dany rodzaj stylu - też o to chodziło - i w jednym i drugim przypadku skończyło się podobnie. Z indywidualność osób któe tutaj się udzielało bardzo często zostało niewiele - są to zupełnie inne osoby na początku i po kilku wkeljonych fotkach... Oficjalnie nikt nic nie zabrania - presja jest. Tak jak w szkole - wszyscy chcą się dostosować do tego co jest chwalone.
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do żabotów i spodnic ołowkowych przypuszczam, ze często one padaja, bo sa i w modzie i dziewczyna, ktore je proponuje, po prostu jej sie podobają. Nikt nie napisze 'zmień spodnie marchewki na spodnicę plisowana' jezeli mu sie owa kiecka nie podoba ![]()
![]() |
#4844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A, jesli ktos sie wam w czyms nie podobal, trzeba bylo napisac. Ja np. cenie sobie bardzo krytyke, gdyz samemu trudno miec wglad na wszystko. Po to tez sie tu wklejam ![]() ![]() A i widze, ze zlekcewazylas wyzwanie, zaluje bardzo. Moze na zachete dodam najpierw cos od siebie. Moje stare zestawy z lata ![]() luizinha, eyo - zgadzam sie z Wami, tez bylam mlodym uzytkownikiem tego forum i widzialam ze te z dluzszym stazem sobie czesciej odpisywaly,itd., to zrozumiale, zaprzyjaznialy sie. Jednak musze przyznac, ze nie olano mnie, a przygarnieto, wiele sie nauczylam dzieki radom dziewczyn, odwazylam sie pokazac taka jaka jestem i za co nie raz na ulicy pokazywano mnie palcami ![]()
![]() |
#4845 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A, to to było wyzwanie? Nie odebrałam tego tak, ani nie zlekceważyłam. Może jak bardzo będzie mi się jutro nudziło to wkleje to co aktalnie bede miala na sobie, ale nie oczekuje piania z zachwytow bo po prostu nie uwazam zeby bylo sie czym zachwycac. Co to Twoich zestawów teraz wklejanych to niestety nie moge skomentowac bo miniaturki nie chca mi sie otworzyc, ale chyba podoba mi sie gora pierwszego z tego co dostrzegam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
konkluzja: lepiej kogos pozytywnie skrytykowac, powiedziec mu, stara sluchaj, fajna jest ta twoja wzorzysta bluzka ale niestety zupelnie nie pasuje do twojej figury - taki-a-taki-fason moim zdaniem bedzie lepszy. albo wiesz ogolnie masz ladne ubrania ale w twoim stylu mogloby byc wiecej polotu, podpatrz zestawy gwiazdy XYZ, ona ma podobny styl ale nosi do tego apaszki i wyglada ekstra. eyo ![]() ah, zapomnialabym, dla mnie wiele do tego watku wnosila gabi1234 - ma swietne wyczucie proporcji i podoba mi sie jej interpretacja stylu carrie bradshaw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 1 nie za plecami bo możemy wszystko zobaczyć,wątki nie są ukryte,a po drugie to,że komuś nie podoba się retro nie znaczy ,że zazdrości ciuchów.
![]() |
#4849 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pink?
![]() |
#4850 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie przyszło Ci do głowy, że skoro ktoś to ocenił pozytywnie tzn, że się to komuś spodobało?! Ty jesteś na NIE a ktoś jest na TAK. Każdy ma inny gust i każdy ocenia inaczej. Ogólnie to nie będę się tutaj jakoś szczególnie rozpisywała, bo ciężko się to czyta i jest po prostu nudne, więc dodam tylko tyle, że to co przeczytałam było krzywdzące dla mnie, bo wniosek jest taki, że skoro mam kokardę na bluzce to znaczy, że kogoś tutaj próbuję naśladować. Niestety tak nie jest. Tyle ode mnie. ******************* Zuza Bardzo mi się podoba ! Znowu ten sweterek, to ten, który śni mi się po nocach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie bede prosila cie zebys przejzala watek i szukala moich wypowiedzi, bo nie o to tu chodzi.. wydaje mi sie ze tak wlasnie robilam - tylko bylo mi glupio pisac jakiekolwiek uwagi, kiedy reszta osob traktuje je jak atak i np. staje w obronie zle dopasowanej spodnicy... to nie ma sensu.. po za tym nikt nie chce byc postrzegany przez grupe jako wieczny krytykant i malkontent. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny niezłe "halo" nam się tu zrobiło.
Przede wszystkim dziekuję shatin : Cytat:
W ogóle z tego co pamietam, niedawno podobały Ci się moje zestawy i je komentowałaś, fajnie, miło mi było, ale nie o to chodzi by sobie słodzić tak? Tak jak pisałaś? Wytykasz coś komuś a sama tak robisz. Ja nie boje się krytyki, chętnie ją wysłucham. Cytat:
Wyszło naprawdę chamsko i nieprzyjemnie i tyle ![]() I nie będę przepraszać za to że lubię styl retro, interesował mnie od zawsze, a te wspomniane przez Was małe pikowane torebeczki nosiłam 3 lata temu, i wszyscy pukali się w czoło jak to widzieli, teraz jest na to bum....to mam wyrzucic wszystkie swoje małe torebki ?! Bo nosi je teraz kazda dziewczyna? To samo się tyczy skórzanych kurtek, saszek....? Nosiłam to kilka lat temu i noszę nadal, bo to lubię. Tak samo jak retro,ale mimo to lubię czasami ubrać bojówki i bluzę. Piszę to bo tez juz mi się obiło o uszy: "nie będę nosiła skórzanej kurtki bo teraz każda dziewczyna taką ma". Fajnie, ale mimo, że każda ma tą kurtkę nie znaczy, że wygląda w niej dobrze i dobrze ją komponuje z reszta ubioru. Tak samo jest z retro, bądz z każdym innym elementem ubioru (który aktualnie jest na topie). Mogłabym tu dac przykład blondyny, która fajnie wygląda w balerinach spodenkach i kamizelce, ale w czarnej spódnicy i koszuli z kokardą już nie ( a przecież sama ten styl krytykuje) ![]() Wybaczcie, rozpisałam sie, może nie na temat, ale po prostu zrobiła tu sie jakaś szopka. A to ,że nie komenujemy innych zestawów niż retro to głupota, ja po prostu nie komentuje zestawów które mi sie nie podobają( komentuje tylko te które mi się baaardzo podobają, nie koniecznie retro), albo nie komentuje bo nie chce mi sie po prostu.Nie ważne czy to retro czy inny styl. Jakoś stroje Gabi komentował PRAWIE każdy i były PRAWIE same pozytywy, i jakoś to nie było retro. Krytyka była też....że się pręży na zdjęciach, ciekawe.... ![]() ![]() I to był mój ostatni wpis tutaj( przynajmniej zestaw, na pewno), bo nie będę nikogo przepraszać za to, że lubie retro, małe pikowane torebeczki, kokardeczki i oxfordy, które uwielbiam! Pa i pozdrawiam Zuza wyglądasz fajnie, bo nie jesteś przebrana, Ty nosisz to ubranie a nie na odwrót. Pasuje Ci to co masz na sobie, mimo powtórki z rozrywki, wygladasz ciekawie i niepowtarzalnie. Słodzę? Wie schade.....:P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mówiłam z pewnością pogubiłam między słowami wiele naprawde wiele wspaniałych osób któe tutaj wkleja zestawy - Twoja propozycja z tego co pamiętam także zasługuje na uznanie w tej tematyce ![]() Btw - czego ja chce ? Ja chce zeby osoby ktorej tutaj maja ochote sie pokazywac czuly nie tylko mode ale i siebie, swoje potrzeby, to co one chca przekazac a czesto to traca i to widac i tego brakuje. Te osoby "chwalone" czuja siebie, sa soba - widac, ze to ich charakter i to dla mnie super cecha stroju. Boli kiedy po kims widac, ze chociaz nie jest idealny o jest soba a by byc idealnym gubi gdzies siebie.. szkoda mi tego po rpostu.
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
#4855 |
Zakorzenienie
|
E tam, kobiety Wy sie teraz bedziecie obrazac, bo ktos tu cos skrytykowal i nikt teraz nie bedzie niczego wstawial bo styl zostal obsmarowany gdzies tam. Szczerze ja osobiscie nigdy bym nie pomyslala zeby wciskac sie w ciuchy w ktorych czuje sie zle, smiesznie, ale tylko dlatego ze sa topowe na blogach szafiarek czy tez tu na wizazu. Ja lubie swoje ubrania, dobrze sie w nich czuje i tak sobie w nich chodze i naprawde srednio mnie obchodzi co mysli o tym ktos inny. Owszem fajnie spotkac sie z akceptacja, ale rowniez fajnie z konstruktywna i sensowna krytyka. Skoro glownie teraz glos zabraly dziewczyny ktore udzialaja sie w watkach o AG czy barbie to jasne ze my sie nie dogadamy. Tylko ja jednoczesnie naprawde nic nie mam do tego jak one postrzegaja mode, styl i co im sie podoba, wolna wola.
I wchodzenie na glebokie stwierdzenia typu tracenie siebie hmm blagam, to tylko moda, ciuchy. Moim celem zyciowym nie jest zdobycie bluzki z kokarda z H&M, ani nie snia mi sie ubrania w nocy, nie sprzedaje sprzetu domowego by kupic sobie nowy ciuch, nie popadajmy w paranoje. Moda dla nas w sumie amatorek ma byc relaksem, zabawa, a nie jakas misja. |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I przestań ironizować z tymi nadwornymi stylistkami. Mowie ze nie jestem oryginalna, nie prezentuje jakis wyszukanych zestawow ale wchodze tutaj i chce zobaczyc cos ciekawego. A nie od roku szal za kokardkami i pikowanymi torebkami. To już jest na prawde nudne. A co do snów o ubraniach... Na prawdę uważam to za chore, są ważniejsze rzeczy niż myslenie dzien i noc o ciuchach. Jeśli chodzi natomiast o to co komu pasuje a co nie to po zdjeciach w lustrze trudno ocenic. Moge tutaj super zestaw z żabotem pod szyją czy wielką kokarda, czy tez ubrac sie na B&W. I moze bez glowy to wygldac fajnie. Ale jakbym pokazala sie cala, powiedzmy krotka szyja plus rude wlosy do juz tak fajnie by nie bylo bo wygldalabym jak grzyb. (aaa... i jeszcze mi się przypomnialy te "grzybki" deformujące sylwetke....) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko : głownie to tu teraz wypowiada się msd a nie AG/Barbie - bo to wątek msd a AG/Barbie w większości tu nie zaglądają z powodów właśnie poruszonych tematów - jak sama zauważyłaś z AG/Barbie tutaj się nie dogadać więc jaki sens wrzucania przez nie/nas takich strojów ? Żaden - udawane zapraszanie nie ma sensu ( chyba wszystkie dobrze wiemy jakie komantarze się posypią jak ktos wrzuci tutaj fote w mini, kozaczkach szpilkach w szpic, w krótkim topie w kratke jak bardzo by to tej osobie do ciała i okazji nie pasowało) . Ja nie mam pretensji o to, że tu praktycznie samo retro i street bo tak wyszło i to główne pole tego wątku - ale żeby to chociaż świeże było.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Wtajemniczenie
|
shatin Chciałabym abyś skomentowała moją wypowiedź. Zakoncz to co zaczęłaś.
Napisałam do Zuzy, że śni mi się jej sweter z kokardkami, więc uznałam, że ten cytat tyczy sie mnie, a nie przyszło Ci do głowy, że to może być przenośnia? Nie zauważyłaś tam ironii? |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Zauwazylam ze nie komentujemy zestawow, ktore nam sie nie podobaja. Sama tak robie co czasem moze byc odbierane, ze tylko potrafie "slodzic"
Odnosze wrazenie, ze niektore osoby, ktore prezentowaly tutaj inny styl niz retro nie przebily sie tak jak osoby prezentujace retro dlatego maja taki zal do tego stylu ![]() super_karo oba bardzo fajne z naciskiem na drugi ![]() zuza drugi sliczny ![]() mm111111 nie rezygnuj z wklejania zestawow przez osoby, ktore do watku nic nie wnosily! moj taki zwyklak z piatku. wracajac do domu, tak niefortunnie upadlam ze mam cale lydki pozdzierane i troche na buzi ![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
nie chodzi o oryginalnosc ale o roznorodnosc - to dwie zupelnie rozne kwestie. Cytat:
nie ma przymusu komentowania kazdego zestawu, ale bylo by to mile widziane i zagwarantowaloby to roznorodnosc w watku. z czasem wykrusza sie coraz wiecej osob ktore pokazuja cos innego, tak wlasnie dziewczyny ktore wola styl sportowy zalozyly sobie wlasna wersje msd - msd teens. kazdy kto sie tu udziela, chcialby uslyszec jakies mile slowo, czasami dobrze jest sie wysilic i cis doradzic.. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.