STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-29, 15:02   #4831
zygmundo
Raczkowanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Zaczęłam wczoraj robić pompki, a dzisiaj boli klata i plecy.
Dziewczyny, miałyście jakis patent, po ile robic i i le razy dziennie?

Jutro od 9-tej trzymam kciuki - za tych, co na badaniach
zygmundo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:04   #4832
hossAnna
Raczkowanie

GG do hossAnna

Cytat:
Napisane przez zygmundo Pokaż wiadomość
Zaczęłam wczoraj robić pompki, a dzisiaj boli klata i plecy.
Dziewczyny, miałyście jakis patent, po ile robic i i le razy dziennie?

Jutro od 9-tej trzymam kciuki - za tych, co na badaniach

ile robisz pompek??
hossAnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:30   #4833
darek1983
Raczkowanie

GG do darek1983

Cytat:
Napisane przez strangergirl Pokaż wiadomość
Aga no mam nadzieję że ktoś się opamięta i wyśle was mimo wszystko chociaż doprawdy ten brak powtórek u was i brak info o przyjęciach nie wygląda dobrze

Darku a no moim zdaniem masz rację. Seks można mieć zawsze i wszędzie a usłyszeć "witamy w SG" to już dla nielicznych

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Co do przyjęć to oczywiste jest że każdy kto jedzie na 2 etap liczy na to że pojedzie na najbliższe szkolenie. Niestety liczba oczekujących jest już wielka w tej chwili. w dodatku nie ma znaczenia ile osób pomieści szkółka tylko ile kasy KG przeznaczy na etaty dla poszczególnych oddziałów a wiadomo że ile etatów tyle osób jedzie. Nasi z sierpnia czekają na razie bez badań na to aż przyjdzie liczba osób do przyjęcia bo nikt ich na zapas nie wyśle na badania. Jeśli wygenerują jakieś miejsca to chwila moment żeby się zbadać. O listopadowych ludziach to nawet niestety nie ma u nas co marzyć skoro nawet sierpniowi nie wiedzą co będzie.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Darek a tobie gratuluję ... tego że taki super brat i ogólnie facet z ciebie. Na pewno nie każda siostra mogłaby liczyć na taką pomoc buziak ode mnie

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Hosanna wysłałam co mam
kochani jak macie jakieś dzieci na przechowania to zapraszam. misja wykonana. nie było to taki trudne.obiecałem sobie że zdam ten koszmar rekrutacji i znajdę sobie swoją drugą polowe no i beyby takie sweet. mój angielski nie jest za dobry-zdaję rosyjski.dziękuję strangergir za suuuper miły komplement
darek1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:41   #4834
Chaoz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilliano Pokaż wiadomość
HossAnna wczoraj dostałem telefon z SG i zdziwiło mnie to, że praktycznie tydzień przed II etapem. Mam już mało czasu na przygotowanie Czy mogłabyś mi wysłać jakieś materiały na wiedzę ogólną???

Edaf ja jestem z Nadwiślanki

Co do grudniowego wcielenia to słyszałem, że ci którzy pojadą na II etap w listopadzie mają duże szanse na wcielenie w grudniu. Tak mówi się u mnie w oddziale. Czy jest na forum ktoś kto miał II etap w Kętrzynie??? Proszę napiszcie mi jaka jest tam atmosfera i gdzie najbliżej SG można ogarnąć jakieś miejsce do spania?

Jest tak jak piszesz z waszego oddziału na pewno pojedzie ten II etap który teraz będzie ale tylko od was.
No cóż to właśnie przez nadwislański jest ten cały bałagan, egoizm tego oddziału i komendy głównej sprawia że w pozostałych oddziałach są takie kolejki. Po prostu łatają tylko swoje braki kosztem innych
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:44   #4835
dari 85
Raczkowanie

czesc wszystkim ... dziewczyny a jak wyglada u was przygotowanie do wf np. pompki dla mnie to mordenga zrobie z 8 i dosc jak to u was wygladało jak sie przygotowac ...
stranger dziekuje za informacje odnośnie wario szkoda ze nie mozecie nic powiedziec .....
dari 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:44   #4836
Chaoz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hossAnna Pokaż wiadomość
strangergirl baaaaaaaardzo dziekuje za materiały
jestes cudowna...perwnie masz juz gotowego maila do wysyłki

a co do tego oczekiwania na szkolenie nie chce sie upierac przy swoim bo wiecie ze te informacje nie sa na 100% , ale ja słyszałam że to że nie idziemy równo np.bieszczacki a nadwiślański to wszystko zależy od zapotrzebowania
Obiło mi sie o uszy ze w nadwiślance nie ma kolejek i wszystko idzie bardzo sprawnie w porównaniu z innymi.Nadwislanka ma zapotrzebowanie....
Swoje stwierdzenie umotywuje tym ze w sierpniu ruszylo szkolenie tylko nadwislanki i biorą tam osoby na bieżąco a jak jest gdzie indziej to nie wiem ale z tego co czytałam to są osoby które zaliczyly II etap w styczniu i do tej pory nie odbyly szkolenia
Mysle ze jest to realne, ale nigdy nic nie wiadomo...
To nie kwestia zapotrzebowania, jestem w 100% pewny że na naszej granicy wschodniej jest największe zapotrzebowanie i braki. Prosta polityka tam gdzie jest szefostwo tam zawsze są fory i ma być spokój...
Dodam że nie jestem ze wschodniej granicy więc nie przemawia przeze mnie żal, to tylko prosty zdrowy rozsądek i liczby.

Edytowane przez Chaoz
Czas edycji: 2009-10-29 o 15:47
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 16:20   #4837
darek1983
Raczkowanie

GG do darek1983

Cytat:
Napisane przez Chaoz Pokaż wiadomość
To nie kwestia zapotrzebowania, jestem w 100% pewny że na naszej granicy wschodniej jest największe zapotrzebowanie i braki. Prosta polityka tam gdzie jest szefostwo tam zawsze są fory i ma być spokój...
Dodam że nie jestem ze wschodniej granicy więc nie przemawia przeze mnie żal, to tylko prosty zdrowy rozsądek i liczby.

ja bym dodał że błogostan panuje też na warmi. tu jak bylem tak jestem i będę sam na tym forum. jak coś wiece o tym oddziale to daaaajcie znać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 17:01   #4838
unica_
Raczkowanie

Hej wszystkim
Co myślicie o epidemii na zachodniej Ukrainie?? Ciekawe w jaki sposób zabezpieczą granice i funkcjonariuszy przeciez ukraińcy beda uciekac albo na wschód albo do Pl łoł to tylko ok 80km ode mnie
http://www.rmf.fm/fakty,164141,Ukrai...enia,pluc.html
Stary 2009-10-29, 17:05   #4839
eleonore1
Rozeznanie

Chaoz popieram Cię w 100% !
HossAnna -> zapotrzebowanie? a jaki oddział ma mniejsze zapotrzebowanie niż nadwiślanka?! żadne zapotrzebowanie tylko taka polityka, nie zdziwię się gdy nadwiślański wyprze swoich a cała reszta i z sierpnia i z listopada nadal będzie czekać. I nie bardzo zgodziłabym się z tezą że np. na wschodniej granicy oddziały nie mają potrzeb kadrowych takich jak wewnątrz kraju.

Darek, a co masz na myśli pisząc że na warmii panuje błogostan ?
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 17:11   #4840
strangergirl
Zadomowienie

Unica i 15 km ode mnie!!!
Jeśli chodzi o zapotrzebowanie to u mnie w oddziale też są ogromne braki a na samej Medyce brak 200 osób. A przecież są jeszcze inne przejścia. Na pewno Nie jest bez znaczenia że KG robi tak żeby im było po drodze. Z mojego oddziału pojechało na szkolenie aż 9 osób. Takich tłumów to chyba nie widzieli
Stary 2009-10-29, 17:29   #4841
darek1983
Raczkowanie

GG do darek1983

Cytat:
Napisane przez eleonore1 Pokaż wiadomość
Chaoz popieram Cię w 100% !
HossAnna -> zapotrzebowanie? a jaki oddział ma mniejsze zapotrzebowanie niż nadwiślanka?! żadne zapotrzebowanie tylko taka polityka, nie zdziwię się gdy nadwiślański wyprze swoich a cała reszta i z sierpnia i z listopada nadal będzie czekać. I nie bardzo zgodziłabym się z tezą że np. na wschodniej granicy oddziały nie mają potrzeb kadrowych takich jak wewnątrz kraju.

Darek, a co masz na myśli pisząc że na warmii panuje błogostan ?
od dawien dawna pytam dzwonię i brak konkretów w sprawie rekrutacji na warmi a ja tam składam dok.na forum jestem jak narazie sam z tych co chcą lub się starali dostać do placówek w warmińskim a więc piękny błogostan. w przyszłym roku będą prowadzić rekrutację ale kiedy ja nie znaju

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 17:35   #4842
angela2936
Przyczajenie

Niestety tak to juz jest... ale co nas nie zabije to wzmocni:P
Pozdrawiam wszystkich oczekujacych..ja tez czekam...czekam..czekam
Stranger dzieki za materiały
angela2936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 18:00   #4843
strangergirl
Zadomowienie

Zygmundo pompki to ja wyćwiczyłam robiąc od kilku dziennie i systematycznie zwiększając ilość po jednej co jakiś czas. I raz na tydzień robiłam 1 czasem 2 dni bez pompek żeby mięśni nie zamęczyć. I tak przez 10 miesięcy
Stary 2009-10-29, 18:46   #4844
zygmundo
Raczkowanie

[QUOTE=strangergirl;149849 37]Zygmundo pompki to ja wyćwiczyłam robiąc od kilku dziennie i systematycznie zwiększając ilość po jednej co jakiś czas. I tak przez 10 miesięcy.

Przez 10 miesięcy- no to dzisiaj powtórka
dzięki
zygmundo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 19:12   #4845
Tiggi
Raczkowanie

Smile Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Cytat:
Napisane przez kamilliano Pokaż wiadomość
Witam, kto z was jedzie na II etap do Kętrzyna 9 listopada??? Mam 2 wolne miejsca w aucie, startuje z wawy. Jak by ktoś był chętny to piszcie na PW
ja jade... i jestem chetna na transport
kolega Piotrekmelwin już sie za mnie odezwał do Ciebie
Tiggi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 19:35   #4846
strangergirl
Zadomowienie

Ktoś wcześniej pytał o atmosferę na egzaminie. Opinii pewnie tyle co zdających bo każdy inaczej odbiera pewne sytuacje ale ja jestem z tych co mają bardzo dobre wspomnienia. Egzaminatorzy to normalni ludzie i nawet z poczuciem humoru. Nie było żadnych nieprzyjemności na żadnym przedmiocie, na wf-e też spokojnie. Myślałam że będzie bardziej surowo a tu miła niespodzianka - pan był bardzo uprzejmy i naprawdę nie czepiał się niczego czego nie musiał. Jak ktoś zawalił to nie miał prawa mieć pretensji do egzaminatora tylko dla własnego lenistwa . Życzę i wam zdający w listopadzie takich pozytywnych wrażeń. Wolałabym jechać znowu do Kętrzyna niż zdawać te powtórki z testów, badań, wario i ... nie wiadomo jeszcze czego, bo do Grudnia niby blisko ale w sumie daleko.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

aha, noclegi. Polecam noclegi na kwaterach prywatnych. Ja spałam w domu zaraz za ogrodzeniem oddziału i kosztowało to tyle co nocleg w jakimś internacie ale byłam kilkanaście metrów od celu podróży i warunki były super - łazienka, kuchnia do dyspozycji. Noclegi można zarezerwować ze strony Kętrzyna. Ja wzięłam pierwszy z brzegu namiar ze strony i okazało się że to pierwszy dom koło jednostki
Stary 2009-10-29, 20:01   #4847
unica_
Raczkowanie

Potwierdzam słowa Strangergirl nie ma sie czego bać jest naprawde miła atmosfera a jesli chodzi o pompki u dziewczyn Pan patrzył na dokładne ich zrobienie z przymrozeniem oka
U nas wyjazd i nocleg zorganizowaliśmy razem wynajeliśmy 2 busy i noclegi w internacie ..cóz warunki jak to w internatach ale to tylko 1 noc a za to wrażenia i wspomnienia bardzo miłe..
Radzę zabrac cos do jedzenia ze soba bo nie ma zbytnio czasu pomiedzy egzaminami , my w konsekwencji musielismy glodowac do 16;00 a co do stroju na w-f wezcie tez cos cieplego bo w Kętrzynie np.biega sie na stadionie bez wzgledu na warunki
a w-f jesli macie jako tako forme napewno zdacie ,szczerze raz czy 2 pobiegalam przed egzaminami na hali ,pompki brzuszki itd i 6pkt jak nic. Lepiej sie nie meczcie kilka dni przed bo miesnie bola i wtedy lipa !powodzenia
Stary 2009-10-29, 20:14   #4848
eleonore1
Rozeznanie

ja też się podłączę do opinii dziewczyn o miłej atmosferze na egzaminach. stresik mały jest ale taki budujący ja akurat nie korzystałam z noclegu bo wracałam do Mrągowa ale można tam sobie znaleźć przyzwoity motelik. największe emocje towarzyszyły chyba nam jednak na wf. ja wspominam z uśmiechem ten dzień. końcowa rozmowa kwalifikacyjna była jeszcze momentem napięcia ale wszystko jest do przejścia.

Tiggi, a Ty tak nazwiskami na forum... ?

Edytowane przez eleonore1
Czas edycji: 2009-10-29 o 20:16
Stary 2009-10-29, 20:22   #4849
Tiggi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eleonore1 Pokaż wiadomość

Tiggi, a Ty tak nazwiskami na forum... ?
co masz na myśli? jeśli chodzi o Piotrka to uzgadnialiśmy na gg, on mi podał linka tutaj... podał mi swój nick itp
Tiggi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 20:59   #4850
katiuszaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chaoz Pokaż wiadomość
Jest tak jak piszesz z waszego oddziału na pewno pojedzie ten II etap który teraz będzie ale tylko od was.
No cóż to właśnie przez nadwislański jest ten cały bałagan, egoizm tego oddziału i komendy głównej sprawia że w pozostałych oddziałach są takie kolejki. Po prostu łatają tylko swoje braki kosztem innych
Hejka!
Chciałam wystąpić w obronie nadwiślanki (nie jestem z tego oddziału)!Ten oddział ma naprawdę duże braki etatowe!Czytałam, że na samym Okęciu jest do obsadzenia około 200 wakatów, więc fakt, iż ostatnio odbyło się szkolenie wyłącznie dla nadwiślanki wydaje się uzasadniony!
katiuszaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 21:07   #4851
strangergirl
Zadomowienie

No tak Katiuszka ale tak jak pisałam na przejściu obok mojego miasta też co najmniej 200 osób potrzeba a nikogo nie wysłali żeby się szkolił

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

hi hi Eleonore też najpierw się zdziwiłam ale popatrz na dół strony - ten piotrmelwin to taki nick

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

tak więc Tiggy jest niewinna
Stary 2009-10-29, 21:08   #4852
katiuszaaa
Rozeznanie

Cytat:
No tak Katiuszka ale tak jak pisałam na przejściu obok mojego miasta też co najmniej 200 osób potrzeba a nikogo nie wysłali żeby się szkolił

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

hi hi Eleonore też najpierw się zdziwiłam ale popatrz na dół strony - ten piotrmelwin to taki nick
Stranger, ja tego nie kwestonuję, wypowiedzialam się tylko w sprawie nadwiślanki
Stary 2009-10-29, 21:09   #4853
strangergirl
Zadomowienie

Piotrze M. - to twoja wina że kobitki wpędzasz w kłopoty he he mogłeś wybrać coś bardziej sekretnego jakiś Rambo504 czy coś w tym stylu
Stary 2009-10-29, 21:09   #4854
katiuszaaa
Rozeznanie

miało być "kwestionuję"
Stary 2009-10-29, 21:14   #4855
strangergirl
Zadomowienie

a ja jutro mam te "skrócone" badania. Nie wiem co tam mają skracać ale na wszelki wypadek nie zaglądam dzisiaj do szklanej kuli . Co ma być to będzie

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Katiusza a może miało być "kwestuję". Mógłby ktoś życzliwy zrobić jakąś małą kwestę na moją rzecz. Głupio mi było ostatnio tankować auto za ...20 zł . Eh ten kryzys.
Stary 2009-10-29, 21:17   #4856
katiuszaaa
Rozeznanie

Cytat:
a ja jutro mam te "skrócone" badania. Nie wiem co tam mają skracać ale na wszelki wypadek nie zaglądam dzisiaj do szklanej kuli . Co ma być to będzie
Stranger, jak to co?!Będą Ci skracać paznokcie i montować tipsywersja bojowa

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Stranger, wieki temu jak byłam studentką zdarzyło mi sie zatankować za 5 zeta
Stary 2009-10-29, 21:18   #4857
eleonore1
Rozeznanie

tak czy inaczej stranger, ten nick brzmi jak nazwisko a nazwisko rzadko bywa nickiem no nie ważne...
Stary 2009-10-29, 21:20   #4858
strangergirl
Zadomowienie

he he mam nadzieję że ten 'montaż' będzie w wersji full option a nie jakiejś kryzysowej

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Eleonore ja też zgadzam się że ten nick to nazwisko - tylko że to Piotrek je ujawnił (he he ale skarżypyta ze mnie ale muszę tu bronić Tiggy )
Stary 2009-10-29, 21:21   #4859
katiuszaaa
Rozeznanie

Ale tu dzisiaj tłumyLudziska kochane piszta coś!
Stary 2009-10-29, 21:22   #4860
strangergirl
Zadomowienie

Katiusza 5 zeta powiadasz o rety

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości