|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
gdzie wyczytałaś, że jedzą wafle ryżowe, chyba nie tutaj ?!
#4832 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ryż jest zakazany w Ifazie a wafle ryżowe to już w ogóle, ponieważ dozwolony jest tylko i wyłącznie ryż pełnoziarnisty a wafle są z białego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
przeczytalam o tym w 1m watku o tej dietce - na pierwszych stronach dziewczyny pisaly ze je jedza i nikt nawet im nie zwrocil uwagi tam, ze tego nie wolno.... a mi jakos odrazu rzucila sie w oczy taka niezgodnosc...
![]() A tak na prawde zdecydowalam sie na ta diete jako na ostatnia nadzieje by schudnac... Ostatnio stoswalam jakakolwiek diete moze z 5 lat temu... A pozniej samego zdrowego odzywiania starczalo mi by zrzucic zbedne kilo... Ale ostatnio cos sie stalo i juz na mnie to nie dziala. Chociaz prawie codziennie mam w dodatku do zdrowego odzywiania jakis trening aerobowy i silowy. Waga sie zatrzymala... Moje dotychczasowe odzywianie bardzo przypomina 2ga faze SB. Tyle ze moglam zjesc dzem, ale to jedna lyzeczke na sniadanie z owsianka lub 1 banana raz dziennie... a te ziemniaki, lody i inne rzeczy zabronione w 2 fazie to bardzo okazjonalnie jadlam - moze raz na miesiac... Jak sadzicie czy cos mi pomoze ta 1sza faza? Edytowane przez Dog-Rose Czas edycji: 2009-04-07 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Rozeznanie
|
Ja również witam Was wszystkie
![]() U mnie w końcu nadszedł dzień, w którym mogę cieszyc się z tej pięknej pogody! Przeszły na szczęście wszelkie bóle związane z @. A co więcej, weszłam dzisiaj w spodnie, w których dawniej musiałam baaaardzo wciągac brzuch, żeby się w nie zmieścic! Uff. Dobrą wiadomośc miałam z rana ![]() Dzisiaj u mnie znowu kłopot z jadłospisem (jak zawsze:P chyba się do tego przyzwyczaiłyście:P). Na śniadanie zjadłam jajko na miękko z surówką z rzodkiewki i ogórka, a co tego trójkącik topionego. To resztki były z mojej lodówki. I przekąska, którą właśnie zjadłam: jogurt nat. z migdałami Później będę musiała sobie zjeśc jeszcze ze 2 przekąski lub 3, bo będę w podróży. I w domu będę dopiero jak dobrze pójdzie na 19. I wtedy jakoś dopiero zjadłabym obiadokolację. I tam już na pewno będzie dużo warzyw. Wymyślę coś nowego jak będę już do domu jechała. A na te 2 przekąski, to pewnie zjem orzechy ziemne (wiem, wiem, już nie powinnam:/) i zrobię teraz na szybko te placuszki serowe co ostatnio, bo mój chłopak też chciał spróbowac, a wracamy razem. A że w lodówce mam jeszcze twaróg i jajka, więc pasuje super! A na ewentualną 3. przekąskę to nie wiem co zjem. Może kupię gdzieś po drodze wiejski serek i czymś zjem. Sama nie wiem. Dobra, idę się dopakowac ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- I jeszcze jedno: paprak, ja się powtórzę, ale chciałabym gotowac tak jak Ty! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Padlam wczoraj po 22.00, olalam sprzatanie, tylko obiad zrobilam na dzis. Za to dzis mocno intensywny dzien, ale widze, ze tzet tez odzyl w tym sloncu, wiec mi pomaga jak moze. Dzis myje kolejne okna, bo z malym siedzi w domku ![]() U mnie jedzeniowo git, Ilona dzieki - orzechy wczoraj sprawdzily sie idealnie. Poltorej godziny biegania za rowerkiem nie spowodowaly, ze wpadlam do domu i rzucilam sie na jedzenie. Tylko czy ja moge taka mieszanke codziennie machac na spacerze??? Dzis wzielam garsc mieszanki orzechow wloskich, nerkowca, laskowych i 3 morele + 3 sliwki. Aaa weszlam na wage. Waga trzyma sie swojej wersji, a mi kolejne spodnie zaczynaja spadac z tylka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jadlospis marny, ale to sama widzisz. Ja chleb pieke sama, takze orkiszowy ![]() Cytat:
Pewnie za pozno podaje - na ciasto daje make z jogurtem nat. i chyba ciut proszku do pieczenia i jajko. Chlodze, rozkladam na blasze i pieke przez ok 12 min, ukladam na ciasto co mi sie chce - oliwki, pomidory, szynke, pieczarki, brokuly - od koloru do wyboru i zalalam jajkie z feta, mlekiem i serem zoltym. i do piekarnika na ok 12 min. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() WItaj i gratulacje ![]() Ja dzis na sniadanko owsianka z twarogiem, zawijaski czekaja i fasolka po bretonsku ![]() Liste zakupow na swieta robie... A kumpel uwedzi nam szynke we wlasne wedzarni ![]() Carmela Wam tez wesolych Świat. Podpis BOSKI - tak bym tez chciala. Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Alusia kup chociazby peczek rzodkiewek do tego wiesniaka - dajs pokoj z tymi orzechami.
Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da ![]() ...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica ![]() Edytowane przez effa79 Czas edycji: 2009-04-07 o 09:52 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
dzien dobry!!!
ehhh pogoda cudna nastala wiec i czasu na neta mniej ![]() u nas weekend minal fantastycznie rodzinnie ![]() Emila w sobote jak wyszla na dwor o 9 ze mna na zakupy tak wrocila do czterech scian dopiero na kolacje ![]() spotkalam kolezanke ze stepu i sie dziwila ze ja po wczorajszym stepie mam jeszcze sile biegac za dzieciakami a ja jej na to ze ja sie dziwie ze po bieganiu za nimi mam sile na step hehehehe w niedziele troszke mniej entuzjastycznie ze wzgledu na pogode ale i tak troche pod domkiem posiedzielismy ![]() wczoraj tez super ![]() ![]() dzisiaj zaraz po obiedzie planujemy dluuuugi spacer z laskami i obowiazkowo plac zabaw bo moje dziolchy uwielbily ostatnio slizgawki i to te najwieksze ![]() ![]() ![]() ja juz prawie po sprzatniu swiatecznym ![]() ![]() jedzoniowo mysle ze nie jest zle chociaz wczoraj troche przesadzilam z nabialem ![]() zreszta same zobaczcie: S: wiesniak, 2 zawijasy (szynka, hochland fit) ogorek zielony P: jagurt z musli, orzechami i suszona morela O: piers kurza zapiekana z cieciorka, pomidorami, pieczarkami i porem P: 1/3 banana (tak mi sie bardzo chcialo ![]() K: 200g twarogu z rzodkiewka i szczypiorkiem i na dzisiaj: S: makaron pp z papryka, brokulem, kalafiorem, fasolka szparagowa + 2 jajka P: jablko, 1/3 banana O: cycek kurzy z warzywami (papryka, kapusta pekinska, brokul, kalafior, fasola czerwona) P: pewnie jakies pestki K: wiesniak z rzodkiewka i szczypiorem i co? ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- zapomnialam!!!! jeszcze tylko 200g brakuje mi do 10 kg!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a u mnie znowu bez fotek bo telefon w biurze zostawiłam abylo wczoraj tak -4 mini kromeczki(2 jako tosty z serem wedlina i warzywami 2 z ricotta i twarogiem) -200ml kefiru+3 pokrojone truskawki -zawinięty w twistera omlet z pokrojona piersia indycza i warzywkami+kawałek suchej kiełbasy z kremem chrzanowym ![]() -ok 50gr wedzonego halibuta +kilka pasków papryki -pó wedzonego dorsza, papryka, ogór, pomidor takie nudne wyszło ale trudno
![]() |
#4839 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
a u mnie
ś: 200g twarogu z rzodkiewką i kiełkami, kromka chleba owsianego IIś: plaster pasztetu, pomidorki koktajl o: fasolka po bretońsku zaciągnięta kaszką orkiszową z kleksem jogurtu p: 2 kiwi, plaster masdamera, czekoladka ![]() k: pasta z makreli z jajkiem i kiełkami p: bawarka i digestive mini dziś na razie ś: pół bułki z sadzonym jajkiem, żółtym serem i furą kiełków, jabłko |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na przykladzie jakiejs kobiety pokazal to ze po zmianie cwiczen (na interwal) waga znow zaczela spadac... jak jest monotonnie i z jedzeniem i z cwiczeniami to predzej czy pozniej organizm sie przyzwyczaja i metabolizm zwalnia... moze pomysl tez o urozmaiceniu cwiczen ![]() bo widze ze cwiczysz 8minutes a one sa dosyc monotonne i pewnie juz je znasz na pamiec ![]() ![]() i polecam poczytanie sobie na temat interwalu ![]() ![]() ja powolutku caly czas spadam w dol ale uwierz mi caly czas jestem czujna i staram sie wby moj jadlosic urozmaicac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
Ninaad no jestes
![]() Telik nie bylo tak zle ![]() Ilona w zyciu bym sie polowa bulki i jednym jajkiem nie najadla na sniadanie ![]() CO do ćwiczen, to wydaje mi sie, ze jak sie juz sie ktos chce za nie zabrac, to nie ma co przeginac i cwiczyc codziennie po poltorej godziny, bo moim zdaniem taki zapal bardzo szbko mija. Lepiej trzy razy w tygodniu, a efektywniej, zwlaszcza, jak dotychcza sktos malo sie ruszal i cwiczy w domu... Takie jest moje zdanie. Ja caly czas dorastam do biegania ![]() ![]() Zapomnialam napisac. U mnie wczoraj: sn: dwie duze kromki chleba - jedna z topionym serkiem, jajkiem, szczypiorkiem i ogorkiem druga z twarogiem i dzemem, do tego salatka z pekinki, kielkow, piersi z kuraka i cebuki - niedobra, duzo nie zjadlam, stad ten chleb p: dwa zawijaski = pol jajka, kielki, papryka, ogorek salata o: chuda wieprzowinka duszona w cebuli, czosnku i pomidorach z ryzem + fasolka szparagowa p: garsc mixa orzechowego + 4 suszone morele k: jajecznica z pieczarkami, cebulka, szczypiorkiem i kielkami na salacie + ogorek i pomidor i rzodkiewka Robie wydmuszki na zapas do malowania i obklejania, wiec twardo wszyscy jajka w domu jedza. Bylam na zakupach swiatecznych. Wymyslilam, ze zrobie sakiewki z salaty wypelnione pasta jajeczna, warzywkami zwiazane szczypiorkiem. O tak mnie naszlo.
#4844 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do cwiczen interwalowych, to wlasnie w najblizszym czasie mam zamiar zaczac bieg HIIT ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
Powiem Tobie, ze idealne na sniadanie na cieplo. Ja zrobilam wlasnie wieczorem. Mozesz zrobic samo ciasto, a rano wrzucic z dodatkami do piekarnika, albo odgrzac po prostu.
#4846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a niegłodnaś byłaś? a ilonka jadłospis ładny ale sniadanko to faktycznie telika by nie nasyciło ![]()
![]() |
#4847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nooo wzorowo ![]() Siedze i grzebie w przepisach roznistych, mam problem z segregacja tych przepisow... Telik na pieczenie ciastek na Boze Narodzenie to sie pisze, ale ja jakbym miala malowac jajka ze znajomymi i w naszym przypadku - ich dziecmi... To za duzo nawet na mnie ![]()
![]() |
#4848 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a humor nie wiem jakos tak i waga mnie nie lubi(ok59 znowu) i dzien paszteta mam ale przejdzie mi długo nie umiem z podkową na mordce chodzic ![]()
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
effa, ja już jadę, ale i tak zapomniałam z domu wziąć orzechów:P także na I p. zjadłam jogurt nat. z migdałami, a na II - placki serowe. Może zdążę na 18 - 18.30 do domu, to wtedy polecę jeszcze do sklepu po warzywa i zjem z serkiem wiejskim, a obiadokolację, to i tak pewnie zjem ok. 21. Także może nie wyjdzie tak źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
witam w ten piękny dzionek...
otóz nie wiem czemu,ale cały dzień wg mnie przebiegał pięknie bez większych grzechów..potem pojawił się ból głowy(chyba migrena)...jak wróciłam to najpierw zjadłam trochę lodów,a potem z 5 delicji...zjadłam to zjadłam większej tragedii z tego robić nie będę,ale zastanawiam się dlaczego tak mnie ne te węgle rzuciło....dobrze,że dziś w planach jest stepper,agrafka i igraszki z tż ![]() a dzisiejsze menu: śn 2 kromki razowca z twarogiem i dżemem 1 muffinka kapusta kwaszona zupa pomidorowa z makaronem jogurt naturalny z pestkami słonecznika i powrót do domu który opisałam wyżej... kolaja jeszcze nie zaplanowana. pozdrawiam cieplutko i yczę milutkiego popułdnia ![]()
#4851 |
Zadomowienie
|
A mnie coś rozłożyło i prawie nic nie widzę takie mam oczy załzawione... Nie chce mi się przez to nic przygotowywać... DObrze, że porobiłam moje zapasy zamrażalnikowe i jakoś się trzymam...
Pogoda śliczna, a ja mam drgawki, bo tak mi zimno, piję gorąca herbatę i siedzę pod kołdrą... ![]()
![]() |
#4852 |
Rozeznanie
|
Effa a powiedz jeszcze w jakich proporcjach na to ciasto ? bo nie wiem jaka ma być konsystencja.
I tą tartę jednak zostawię na później bo kupiłam dziś chleb i trzeba zjeść. A jutro będę robić ogromne porcje gołąbków do zamrażalki ![]()
#4853 |
Rozeznanie
|
A mój ostateczny jadłospis wygląda następująco:
Śniadanie: jajko na miękko + surówka z rzodkiewki i ogórka świeżego + trójkąt topionego I przekąska: jogurt nat. z migdałami II przekąska: placki serowe Kolacja: surówka z rzodkiewki, ogórka świeżego i kiszonego +feta, do tego góra pieczarek podsmażonych (urok @ ![]() Wiem, baaardzo mało i baaardzo monotonnie:/ Za to jutro zamierzam zaszaleć i ułożyc jadłospis jak nigdy. Tylko muszę się za to teraz porządnie zabrać. Moje ostatnie dni I fazy, więc pasuje, żeby to jako tako wyglądało ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Mój plan na jutro ![]() Śniadanie: omlet - do środka serek wiejski, rzodkiewka, ogórek świeży i coś do tego jeszcze dołożę (tzn. jakieś warzywa) I przekąska: jogurt naturalny z jakimiś dodatkami Obiad: kotleciki drobiowe + puree z kalafiora (i tutaj zastanawiam się jakie warzywa do tego mogłabym dodać, bo domyślam się, że jest za mało. może kapustę kiszoną) II przekąska: gofry belgijskie (jeżeli można) Kolacja: i tutaj nie wiem, czy nie będzie to za dużo, ale myślałam o rybce po grecku (oczywiście SB) EDIT: I dzisiaj znowu tak patrzę na ten jadłospis i widzę, że coś mało tych warzyw dalej:/ Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-07 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie jest dobrze.
Juz drugi raz po obiedzie zmozyl mnie sen, a kiedy sie obudzilam - wlasciwie calkiem niedawno, to juz bylam taka glodna, ze na zadna przekaske nie bylo mowy, tylko pozarlam dokladnie to samo, co na obiad. Co ja mam z tym zrobic ? :/ a to moj jadlospis dzisiejszy: sniad: jajecznica z 2 jajek + szczypiorek przek: 15 orzechow laskowych, no moze troszke wiecej... ;> obiad: cukinia faszerowana (miesko mielone z indyka, papryka zolta, troche papryki czerwonej, 2 pomidory, przecier pomidorowy, cebula, czosnek ) zapieczona z serem feta i mozarella ![]() przek II: brak, jak juz mowilam kolacja: to samo co na obiad strasznie zle to wyglada?
#4855 |
Zakorzenienie
|
Nikt mi nie odpowiedzial :P mozna jesc na 2 fazie platki fitness nescle? albo musli ?
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ja do Was wrócę chyba, o ile ktokolwiek mnie pamięta. Jestem znowu grubas, bo przez ostatnie 3 miesiące poprawiałam sobie humor słodyczami za często. No przyjmiecie mnie z powrotem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
a mozesz mi wyjasnic dokladniej dlaczego sa nic nie warte? ciekawa jestem, a mam 0,5 kg fitness i 1 kg takiego musli co wiekszosc jest chyba platkow owsianych i owocow suszonych.
#4858 |
Rozeznanie
|
bo to puste węglowodany. czytałam też negatywne opinie na temat takich ciasteczek na jakimś innym forum dietetycznym.
#4859 |
Zakorzenienie
|
![]()
a mnie boli głowa
![]() czytałam, że to normalne, brak cukru itp... jadłam zawsze dużo owoców i słodyczy czy płatków :/ w sumie nie jest tak ciężko, przez ostatnie miesiące nie jadłam za wiele węglowodanów typu makaron, ziemniaki czy ryż więc nie odczuwam ich braku za bardzo, jedynie jak przejdę już na prawdziwą fazę I to myślę, że będzie mi brakować chlebka. póki co dieta mi się podoba, nigdy nie jadłam tylu warzyw i potraw białkowych, czasem mam wrażenie patrząc na półkę na, której leży szczypiorek, oliwki, ogórki, pomidory, papryka, sałata itp... że niedługo sama zamienię się w jakieś warzywo :P pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia, do zobaczenia 18 kwietnia! WESOŁYCH (i smacznych) ŚWIĄT! Edytowane przez karton Czas edycji: 2009-04-07 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Bo fitness mają więcej cukru niż czegokolwiek innego. Jak dla mnie to one w ogóle nie sycą i zjada się ich straaasznie dużo. Natomiast musli ok - ale i tak nie ma to jak jedzonko przygotowane samodzielnie! A takie musli łatwo zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.