![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko..
![]() Ostatni stosunek był na 17 różowej, dziś łyknęłam 23. W międzyczasie jednak złapało mnie choróbsko, i od 21 łykam antybiotyk, który obniża skuteczność hormonalnych środków antykoncepcyjnych. W jego ulotce nie ma nic na temat dodatkowego zabezpieczania po skończeniu przyjmowania antybiotyku, jedynie w trakcie, co jest oczywiste. Ostatni antybiotyk wezme za dwa dni, czyli w pierwszy dzień placebo. I teraz moje pytanie - czy w związku z tym, że antybiotyk obniża skutecznosc, a ja kochałam się w 3cim tygodniu blisterka, to czy powinnam dla pewnosci polaczyc opakowania?
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Przyczajenie
|
hej!
dziewczyny ma taki problem. pominelam jedna tabletke i postepowalam zgodnie z instrukcja tylko problem jest w tym ze nie mam b.dlugo okresu. miala ktoras tak juz???pomocy!!! ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
no to ja sie wyspowiadam.
Miesiac temu odstawiłam tabletki... a miesiaczki ani widu ani słychu. W ciązy nie jestem to wiem na pewno, ale kurcze martwie sie... ![]() ![]() ![]() ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
tak czasem bywa po odstawieniu tabsów- cykl się rozregulował
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was łączyła opakowania? Ile trwał Wasz okres po połączeniu? Pytam bo mój trwa już tydzień (dosłownie) i nie wiem czy tak powinno być...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
no nic poczekam jeszcze troche jak nie dostane to sie przespaceruje do gina
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak może się zdarzać.
![]() |
#4841 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny! Błagam pomóżcie mi! Pewnie juz jest pełno odpowiedzi na takie pytania ale ja naprawde nie mam sił przeglądać
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Suzanne060 Czas edycji: 2009-11-02 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4843 |
Przyczajenie
|
Witam.Dziewczyny jestem tu nowa a trafiłam do Was szukając opinii na temat tebl.YAZ.Biorę je od piątku po zmianie z Regulonu,moja reakcja jest fatalna,jest mi niedobrze,kreci mi się w głowie,jestem rozdrażniona jakaś zmęczona,wszystko mi się trzęsie,pocę się i chce mi się wyć.Żartując to mam prawie wszystkie objawy opisane w skutkach ubocznych.Zdecydowałam ze dziś już ich nie wezmę,odstawie je i wrócę do starych.Powiem szczerze ze dziwi mnie moja reakcja na te tabl.gdyż zmniejszyłam sobie na niższy poziom hormonu a nie na wyższy no ale widać taka moja"uroda".
Jeśli któraś z Was by potrzebowała jednego opakowania to mogę odsprzedać-nowe nie otwierane za 35 zł.+ew.koszt przesyłki. chyba ze jako opakowanie tzw.rezerwowe.w razie jak się zapomni wziąć tabl.i trzeba wziąć z 2-go opakowania to mogę odsprzedać to napoczęte bez 3-ch pierwszych tabl.cena do uzgodnienia. Edytowane przez Teofilanka Czas edycji: 2009-11-02 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Teofilanka mnie trochę dziwi, że tak szybko rezygnujesz. O ile dobrze rozumiem, wzięłaś dopiero 3 tabletki. Ja zmieniałam pigułki już 3 razy i zawsze starałam się wytrzymać reakcję organizmu po zmianie. Może warto poczekać? Chyba, że faktycznie objawy nie są do wytrzymania...
Dziewczyny mam do Was pytanie. Wiem, że pojawiało się w wątku ale wolałabym je przypomnieć. Mianowicie jaki jest stan Waszych włosów po Yaz? (chodzi mi o wypdanie). Niedawno farbowałam włosy Garnier Color&Shine i miałam wrażenie, że to po niej włosy mi tak wypadają. Zrobiłam badanie krwi ( w normie). Teraz się zastanawiam czy to nie wina Yaz. Dodam, że YAz biorę od 6 mcy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Przyczajenie
|
tzn ja juz biore chyba z 3 lubl 4 opakowanie a zapomnialam wziac tabletki z 4 rzedu i to rozowa.
kupilam nowe opakowanie i w momenie kiedy mialam wziac biale tabsy przeszlam do rozowych tam tak bylo napisane. minelo juz miesiac a ja okresu nie mam!!!!! zrobilam dzis test ciaza wyeliminowana ale okres bym chciala miec. i nie wiem czy mam czekac az znow do bialych czy dostane nja dniach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Raczkowanie
|
Witam,
mam nadzieje że mi pomożecie moja sytuacja wygląda następująco- wystąpiły u mnie wymioty i najprawdopodobniej tabletka się nie wchłonęła, jednak przyszło mi to na myśl dopiero po kilku dniach. Była to pigułka nr 17, muszę przyjąć ze została ona po prostu ominięta, dalej brałam wszystko tak jak zawsze czyli 7 kolejnych tabletek >> 4 dni przerwy >> kolejne opakowanie czy jestem zabezpieczona od nowego opakowania ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, po tym łączeniu opakowań doszłaś już do białych tabletek? bo tego nie zrozumiałam.. czy one będą dopiero na dniach? przy łączeniu opakowań, krwawienie może nie wystąpić i pojawi się dopiero gdy będziesz brała białe tabletki (jest o tym w ulotce) - więc jeśli jeszcze do nich nie doszłaś- musisz poczekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie
![]()
#4850 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kiedyś brałam Yasminelle i też wypadały. Ginekolog sie tylko uśmiechał, ale dermatolog powiedziała,że tabletki moga być powodem. Poza tym tabletki bardzo dobrze na mnie działaja, także szkoda byłoby mi je odstawić. Oprócz antykoncepcji świetnie wyleczyły mi torbiele w obu pirsiach,spowodowane wahaniami hormonalnymi. Czy ktoś coś wiecej wie na temat tego wypadania włosów podczas stosowania tabsów? Pozdrowienia Edytowane przez onedisplay Czas edycji: 2009-11-03 o 21:32 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny prosze uspokójcie mnie! brałam przez rok yasminelle później przerzuciłam się na trzy miesiące na yaz, potem trzy miesiące bez niczego i zaczelam antykoncepcje przyjmowac na nowo teraz zjadam trzeci blister yazu jestem w polowie opakowania. wystapil u mnie wczoraj i do dzis trwa śluz lekko różowy, szukałam na wątku nic nie znalazłam. Niby wiem że coś takiego może się pojawić, ale ja już troche ta tabletki łykam i czytam te forum od dawna i nie jednej mowilam zeby byla spokojna ale jednak zobaczyc to u siebie to jedno natomiast doradzac innemu to odmienna broszka. w koncu biore te tabletki juz troche czasu i nagle cos takiego? czy ktoras z wizazanek o dobrym sercu moze mi ustawic mozgownice ze wszystko jest ok i ochorna jest utrzymana?! tuydziez poradzic ze powinnam sie wybrac do gin jesli to jest cos niebezpiecznego z czym ktoras z was miala do czynienia? prooosze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli tabletki bierzesz prawidłowo cały czas to skuteczność jest zachowana a gdy to plamienie będzie się powtarzać przy następnych blistrach - skonsultuj się z ginem. póki co nie jest to powód do niepokoju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mimo tego ze okres trwa mi generealnie 3dni jak polączylam opakowania trwal rowny mocny tydzien... takze nie masz sie czym martwic ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- a tak w ogole dla zainteresowanych w miejsowosci Otwock(ul Andriollego) apteka głowna mozna kupic Yaz za 36zl ;o jak zobaczyłam ta cene bylam w niesamowitym szoku, normalnie płaciłam 49... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Przyczajenie
|
Antykoncepcja YAZ - proszę o pomoc!
Więc tak. Mam nietypowy problem. Przez 2 miesiące brałam tabletki anty YAZ i gdy do skończenia drugiego opakowania zostały mi 4 tabletki placebo ( to było w czwartek). Zadzwoniłam do mojej lekarki po recepte na następne opakowanie. Ale tak się zdarzyło że moja lekarka może wypisać recepte dopiero w środe gdyż jest na wyjeździe. A kolejną różową tabletke powinnam wziąść już w poniedziałek. Tak więc zostałam bez tabletek. Nie brałam już od poniedziałku. I dopiero jutro dostane nowe opakowanie. Proszę odpowiedzieć mi na pytanie kiedy mogę zacząć brać tabletki z nowego blistra by mieć ochronę przed ciążą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Antykoncepcja YAZ - proszę o pomoc!
W kazdej chwili ale musisz uzywac dodoatkow zabezpieczenie
po recepte możesz isc do lekarza rodzinnego lub poprosic w aptece o opakowanie a recepte doniesiesz recepte. |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Przyczajenie
|
No dobrze. A jeśli w każdej chwili to po jakim czasie mogę mieć tą 99% pewnośc na "nie zajście" w ciąze? Po tygodniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba myslec wczesniej o kolejnym opakowaniu.
![]() |
#4858 |
Przyczajenie
|
No wiem... mój błąd. Właśnie dlatego pytam i sie upewniam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
możesz teraz nie brać i poczekać na okres i zacząć brać pierwszego dnia krwawienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Przyczajenie
|
No właśnie w tym sęk że moje okresy sa mega nieregularne wiec nie mam pojecia kiedy nastepny przyjdzie;p Może za 28 dni a może za 50. I dlatego chce wziąśc jak najszybciej tylko nie wiem kiedy. A może jakiś ginekolog na forum jest i by pomógł ;p ?? Wiadomo nie ma to jak porada lekarza
Edytowane przez Olara Czas edycji: 2009-11-04 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.