|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
ja wczoraj i dzisiaj mogee dodac i prosic o ocenke? (daje z dwoch dni zebyscie mogly lepiej powiedziec czy takim jedzeniem cos osiagne oki??)
dzisiaj: 1 (o 13 ![]() 2. zupka jarzynowa, salatka z salaty pomidorow ogorkow kukurydzy z sosem na bazie oliwy, dwie marchewki 3. spory kawalek ryby z piekarnika z papryka koncentatem i cebulka, pieczarki podsmazane czy podduszane (wyplukane przeze mnie z tluszczu ;p) salatka, kapusta kiszona i deser: 1/3 wiesniaka z 2 lyzkami jogurtu nat i brzoskwiniami takimi z zelfixem z robionymi, troche fitelli cynamonowej, kawalek jablka 4. jajko na twardo (w sumie wyszlo jedno zoltko i trzy bialka bo zoltka wyplynely ![]() wczoraj: 1. owsianka z 4 lyzek platkow z otrebami innymi platkami itp, i jablkiem, jogurt nat 150g, pol wiesniaka, pol wasy, warzywka 2. homo nat z siemieniem i slonecznikiem i zarodkami rzodkiewa marchewa jablko 3. jogobella light z zarodkami wafel ryzowy jablko (poza domem caly dzien) 4. kanapka: dwie wasy z wiesniakiem i kupa warzyw cola zero 5. tunczyk salatka egzotyczna (oplukana bo dosc tlusta) plus kukurydza salata pomidor papryka korniszonek pare orzeszkow 6. troche wiesniaka i serka homo i kukurydzy (przekaska poznoowieczorna ![]() urozmaicilam troszke swoj jadlospis nie ciagnie mnie juz do slodyczy mam nadzieje ze schudne to co przybralam ![]() mozecie skomentowac? bede dzwieczna ;* Edytowane przez Anarchia Czas edycji: 2009-05-17 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
proszę was dziewczyny o rady dot. mojego jadłospisu. opiszę przykładowe 2 dni
Redukcja- 1 dzień śniadanie- 250 ml mleka 0,5% + 50g otrębów pszennych + garstka rodzynek i mieszanki orzechów II śniadanie - 4 kromki chleba żytniego z kawałeczkami łososia i zieleniną obiad- kawałki piesi z kurczaka smażona na oliwie z oliwek + sałatka z pekińskiej, pomidorów, rzodkiewki skropione oliwą lub octem jabłkowym, czasami z jogurtem naturalnym podwieczorek- sałatka owocowa np. kiwi+ ananas kolacja- serek wiejski + pomidor + szczypiorek 2 dzień śniadanie - 250 ml mleka 0,5% + 50g otrębów pszennych + garstka rodzynek i mieszanki orzechów II śniadanie- bułka sojowa z plastrem sopockiej + plaster pomidora obiad- kawałki indyka smażone na oliwie z oliwek + ryż brązowy + sałata z jogurtem podwieczorek- sałatka owocowa np. jabłko+mango kolacja- 2 kromki chleba żytniego z sopocką i startą białą rzodkiewką Proszę o rady, dużo czytałam, ale to początki mojego zdrowego żywienia by zrzucić zbędne kg. dziękuję ![]()
#4834 |
Raczkowanie
|
![]()
No to uwaga!
Moje dzisiejsze,komunijne Peee Śniadanie- 3 kanapki z razowca z masłem 1.z wieśniakiem i miodem 2.z serem żółtym i pomidorem 3.z pasztetem i pomidorem Banan,kilka ciastek maślanych. 2śn. miska rosołu,sałatka warzywna z majonezem,duża kromka chleba,sporo śledzia w sosie meksykańskim ob. Duże udko z kurczaka pieczone z jakimś sosem czosnkowym,sporo białego ryżu,sałatka grecka(pomidor,sałata, ogórek,papryka,oliwki,ser feta+ jakiś sos),2 sałatka (ser żółty,szynka,kukurydza,an anas,sałata,sos z majonezu) deser-2 spore kawałki ciasta(szarlotka,sernik) +kawa,dużo truskawek Kolacja-3 jajka usmażone z cebulką,szynką(w formie omletu)2kromki razowca,sporo suszonych owoców(śliwki,daktyle,rod zynki),garść mieszanki studenckiej Dzisiaj naprawe nie myślałam o tym co jem.Nakładałam sobie to na co miałam ochotę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Rozeznanie
|
I moje Ppppp:
Ś: owsianka (7 łyżek płatków owsianych, 5 łyżek musli tropikalnego) zalane 300ml mleka waniliowego Muller, banan, pomarańcza, kawa z mlekiem 3,2% szklanka soku truskawkowego, budyń czeko ŚII: omlet z 3 jaj z boczkiem wędzonym, pomidorem, startym żółtym serem i szczypiorem, keczup, szklanka soku wielowarzywnego 3 ciastka z dżemem O: rosół, podwójna pieczona pierś z kurczaka, ziemniaki, surówka z ogórków kiszonych z cebulą i oliwą z oliwek D: 2 gofry z bitą śmietaną i dżemem wiśniowym, cappuccino waniliowe 1,5-rower---lód rożek śmietankowo-śmietankowy P: 5 kawałków ryby w occie, 3 kromki chleba z masłem, 1 kromka z pasztetem i pomidorem, kawa z mlekiem żelki anyżkowe-nie wiem ile ![]() jabłko serek wiejski 200g z orzechami laskowymi, rodzynkami i pestkami dyni K: grahamka 100g z masłem, twarogiem półtłustym, rzodkiewką, szczypiorkiem, pomidorem i ogórkiem, kurza noga pieczona (z obiadu) z sosem tao-tao słodko-kwaśnym Po: 2 piwa, dużo orzeszków solonych ![]() I jak dzisiaj? ![]()
#4836 |
Rozeznanie
|
U.
![]() 1. trzy kromki słonecznikowego z masłem, szynką i hochlandem, łyżeczka masła orzechowego, trzy wafle z dżemem i 60g twarożku domowego 2. kawałek szarlotki 3. pierś z kurczaka wielka, gotowana, buraczki, 50g ryżu brązowego 4. pasek milki truskawkowej, na szybko 5. tu przed wpadło jeszcze pół milki, dwie kanapki z masłem, szynką i serem jw. i sałatka śledziowa. ![]() po wczorajszym uzupełnianie składników.
#4837 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mogę ci zabić brawo, bo zrobiłaś wielki postęp, zaczęłaś jeśc na luzie ! ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
Oj u mnie był ciężki weekend, bo troche za dużo wypiłam w sobote % i dlatego w niedziele małoo zjadłam, bo przez prawie pół dnia leczyłam kaca spędzając go w ubikacji
![]() wódki-> ale trzeba było uczcić pare okazji ![]() Dzisiaj powrót do normy i moje Rrrrrrrrrr.......... ŚNIADANIE: -owsianka: 3 łyżki płatków owsianych, łyzka otrębów, jabłko, 3 truskawki gotowanych na pół szklanki wodzie i pół szklanki mleka 0,5%. Do tego wrzucone 2 plastry twarogu chudego i ok 40 g wieśniaka( takie resztki z lodówki wykorzystałam ![]() II ŚNIADANIE: -serek homo naturalny -jabłko OBIAD: -gotowana rybka mintaj, kiszona kapusta -sałatka z pomidorka, papryki, rzodkiewki i tuńczyka -kalafior KOLACJA: -jajecznica z 2 jajek i pomodiorka + szczypior |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o ocenkę mojej dzisiejszej R
![]() ![]() śń. 1 kromka razowca z sałata, plasterkiem polędwicy z piersi kurczaka, pomidorem, ogórkiem i łyżeczką kukurydzy z puszki + wafel ryzowy z 1 lyżką sałatki: rybka z puszki w sosie pomidorowym wymieszana z białym, chudym twarogiem + jabłko 2ń. sałatka: pół gotowanej piersi z kurczaka+ seler+ pół jabłka + jogo nat + przyprawy (moja ulubiona ![]() obiad. makaron pełne ziarno + leczo z warzywami + 2 gotowane kotlety sojowe podwieczorek. pół opakowania serka wiejskiego + cynamon + 5 rodzynek kolacja: sałatka z tuńczyka w sosie słodko-kwaśnym z puszki 120kcal/180g wymieszana z 1/4kostki twarogu + ogórek kiszony i to by było na tyle. chyba trochę mało warzyw, ale na zakupy idę dopiero jutro, więc ułożyłam coś z tego , co było w lodówce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez chanelkaa Czas edycji: 2009-05-18 o 07:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Wtajemniczenie
|
MojeR
Sniadanie: owsianka( 4 lyzki owsianki, pol szklanki mleka, 2 lyzki otrąb orkiszowych, miarka xenei blonnik, jablko, cynamon, activia brzoskwiniowa) +linea - ale jestem pełna ![]() 40 min twistera IISniadanie; 2 kanapki z razowym (jedna z serkiem tofu plastrem poledwicy, salata, papryka ogórkiem, polową jajka, szczypiorkiem, druga z twarogiem polączonym z pokrojonym w kostke i zmiażdzonym czosnkiem, szynka, salata, polowa jajka, pomidorem, szczypiorkiem) + kiwi + kawalek arbuza 30min biegu + stretch Obiad; makaron razowy, brokuly, tunczyk, czosnek(salatka na cieplo) + 3 kotlety sojowe gotowane w bulionie 8min buns legs arms Podwieczorek; Homo naturalny z garstką orzechów włoskich i migdałów 9 dzien a6w Kolacja; połowa wędzonej makreli, połowa kalarepki Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-18 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Utrzymanie
1. Owsianka (szklanka płatków+mleko 1,5%), dwie suszone figi. 2. Szklanka maślanki, naleśnik z serem. Jabłko 3. Ziemniaki, ryż biały, surówka z czerwonej kapusty, mięso duszone z sosem. 4. Sałatka domowa ze świeżych warzyw skropiona oliwą, szklanka soku pomidorowego. 5. Pieczywo żytnie razowe z serkiem wiejskim. Pół kalarepy.
#4843 |
Zadomowienie
|
RRRRRR
sniadanie; owsianka 6 łyżek płatków owsianych, łyżka słonecznika, łyżka siemienia lnianego, cynamon, ok. 60 - 70 g twarogu chudego, 1/2 szkl mleka 3,2%, 1/2 szkl. wody) II śniadanie: szklanka soku pomidorowego, serek homo naturalny plus garść orzechów włoskich, trochę słonecznika przekąska (w pracy) wieśniak lekki, szklanka soku pomidorowego obiad (dopiero koło 19.00 - pewnie jakieś mięsko gotowane plus sałatka warzywna (ogórki, pomidory, rzodkiewka, szczypiorek) kolacja: - pewnie trochę wieśniaka light ze szczypiorkiem albo tuńczyk wsw prosze o ocenę
#4844 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczynki
![]()
#4845 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczytaj jeszcze troche, wciąz brakuje białka w twoich posiłkach. Nie łącz węgli z tłuszczami na sniadanie, chyba ze są to male ilości i nie przeszkadzają Ci w zrzucaniu wagi. Nie zapominaj o zdrowych tluszczach - oliwie z oliwek, orzechach, pestkach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-18 o 10:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Raczkowanie
|
Ja tez pieknie prosze o ocene mojego R, ostatnio sie nie doczekalam i do dzisiaj nie wiem, czy dobrze wczoraj zjadlam... No ale, co sie stalo, to sie nie odstanie, wiec wklejam dzisiejsze:
I - ok. 8 - jogurt danone activia ze startym jabłuszkiem, cynamonem, płatkami owsianymi i mieszanką studencką II - ok. 11- sałatka z fetą i warzywami (ogorek, salata, pomidor) + 1 kromka chleba pełnoziarnistego III - ok. 14- szaszłyk z warzywami (cebula, ogorek, papryka) i wolowinka na parze + makaron pełnoziarnisty z pesto, mizeria + len mielony IV - ok. 17- kanapka z makrelą + rzodkiewka i sok warzywny V - ok. 20- serek wiejski z warzywami Blagam o komentarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4850 |
Zadomowienie
|
R:
Śn-szprot w sosie pomidorowym + kromka ciemnego chleba 2 śn-to samo (pyszne było!) Obiad: risotto (ryż, pomidor, papryka, chude mięsko i sosik) - porcja średniej wielkości Będzie: Podwieczorek: to co na obiad, bo dużo zostanie Kolacja: lody czekoladowe + szampan (nic nie poradzę, imprezka się szykuje ![]() Ogólnie kiepsko, co? Ale prawdę mówiąc jestem już bardzo szczuplutka, gdyby to było U to nadaje się ten jadłospis? Bo zastanawiam się czy nie przejść na utrzymanie właśnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze pPp pt "Dzien z TŻ-em" (pilnuje mnie zebym przytyla hehe ma mnie wazyc 29.05
![]() śniadanie: Szklanka kefiru naturalnego z jabłkiem, mieszanka studencka (duzo bylo tego), sliwkami, cynamonem, kawa z mlekiem 2 śniadanie: 2 malutkie bułeczki: 1 posmarowana Pastella łososiowa z paluszkami krabowymi i pomidorem, 2 posmarowana maslem z szynka, serem zoltym, ogorkiem, szklanka nestea obiad: 4 młode ziemniaczki polane maslem z pieczona w panierce paprykowej piersia z kurczaka, tzazykami mojej roboty ![]() d: kawałek bloka czekoladowego, kawa z mlekiem podwieczorek: lód Goliat, banan pieczony z cukrem waniliowym, polany jogurtem bananowym (150g) kolacja: ryba po włosku, 2 kromki chleba z ziarnami z maslem i musztarda indianska ![]() ![]() + duzo wody, siemie lniane i herbatki ![]() prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Rozeznanie
|
Utrzymanie..
![]() Edytowane przez Magdalena0603 Czas edycji: 2009-05-18 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Rozeznanie
|
Moje W/U, proszę o ocenę
![]() I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, serka homo naturalnego, truskawek i dwóch kostek gorzkiej czekolady. II. Kromka razowca z twarożkiem, sałatą i rzodkiewką, dwie mandarynki. W międzyczasie marchewka i parę rzodkiewek. III. Garść makaronu żytniego, sałatka z brokułów, jajka, czosnku i jogurtu naturalnego. IV. Serek wiejski lekki z migdałami, miodem i przyprawą piernikową, kawa z mlekiem. Trening: 40 minut biegania V. Jajecznica z jednego jajka, pomidora, cebulki i szczypiorku, kromka razowca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Raczkowanie
|
Platkow tak ze 4 lyzeczki, a w takiej ilosci studenckiej, jaka dodaje jest moze ze 4 rodzynki
![]() No, tez tak slyszalam z ta activia, ale z drugiej strony szczepy, ktore posiada sa w wiekszosci jogurtow naturalnych, a ten mi najlepiej smakuje - nie jest za kwasny i ma kremowa konsystencje... Zreszta moja babcia jadla przez rok, odstawila i nie ma problemow z praca jelit, wiec mysle, ze dziala jak kazdy inny jogurt tak naprawde. A fete zastapie chydym bialym twarozkiem ![]() Dzieki za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
To i ja wstawię swoje dzisiejsze R
![]() śniadanie: 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki Bran Flakes, łyżka rodzynek, serek homo naturalny, cynamon drugie: serek wiejski lekki ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kromka chleba pełnoziarnistego fitness,2 gryzy gruszki od TŻta ![]() obiad: sałatka z tuńczyka w sosie własnym, sałaty rzymskiej, pomidorów, rzodkiewki, polana łyżką oliwy z oliwek i skropiona octem winnym kolacja: jajecznica z 2 jaj z pomidorem, robiona na teflonie |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo godz.8.30: 1 szklanka letniej niegazowanej wody mineralnej I śniadanie godz.9.00: owsianka z 3 dużych czubatych łyżek płatków owsianych,1 dużej czubatej łyżki otręb pszennych,1 serka wiejskiego lekkiego z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g ,do tego wrzucone pokrojone w kosteczkę 1 duża rzodkiewka,kawałek surowej czerwonej papryki ,koperek świeży i natka zielona pietruszki II śniadanie 12.00: 1 jabłko 15 dag,1 grapefruit 25 dag,1 serek naturalny homogenizowany 3 % tłuszczu 180 g Obiad godz. 15.00: 3 duże płaskie łyżki ugotowanej kaszy gryczanej posypanej świeżą natką zieloną pietruszki +20 dag pieczorek pokrojonych w plasterki i podsmażonych na patelni bez tłuszczu+surówka z sałaty,pomidorka,ogórka kiszonego,oliwek,papryki czerwonej surowej,cebulki dymki,koperku świeżego doprawiona sosem koperkowo-ziołowym Knorra (proszek rozrobiony z wodą i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia ) Podwieczorek będzie o 18.30: makrela wędzona ok. 7dag + surówka z kapustki kiszonej doprawiona świeżym koperkiem Kolacja będzie o 21.30 :80 g chudego twarogu 0 % tłuszczu Napoje : pokrzywa,herbata czerwona,herbata zielona,woda mineralna niegazowana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.