Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-17, 20:57   #4831
Anarchia
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

ja wczoraj i dzisiaj mogee dodac i prosic o ocenke? (daje z dwoch dni zebyscie mogly lepiej powiedziec czy takim jedzeniem cos osiagne oki??)

dzisiaj:
1 (o 13). pol eloveny malinowej z czubata lyzka platkow ows. i otrebowych, troche otrebow kilka orzechow, sezamu i nasionek, troche mleka i jakies 3 lychy serka homo i jogurtu nat
2. zupka jarzynowa, salatka z salaty pomidorow ogorkow kukurydzy z sosem na bazie oliwy, dwie marchewki
3. spory kawalek ryby z piekarnika z papryka koncentatem i cebulka, pieczarki podsmazane czy podduszane (wyplukane przeze mnie z tluszczu ;p) salatka, kapusta kiszona i deser: 1/3 wiesniaka z 2 lyzkami jogurtu nat i brzoskwiniami takimi z zelfixem z robionymi, troche fitelli cynamonowej, kawalek jablka
4. jajko na twardo (w sumie wyszlo jedno zoltko i trzy bialka bo zoltka wyplynely) i warzywka i nie wiem chyba tyle, bo juz pooozno

wczoraj:
1. owsianka z 4 lyzek platkow z otrebami innymi platkami itp, i jablkiem, jogurt nat 150g, pol wiesniaka, pol wasy, warzywka
2. homo nat z siemieniem i slonecznikiem i zarodkami rzodkiewa marchewa jablko
3. jogobella light z zarodkami wafel ryzowy jablko (poza domem caly dzien)
4. kanapka: dwie wasy z wiesniakiem i kupa warzyw cola zero
5. tunczyk salatka egzotyczna (oplukana bo dosc tlusta) plus kukurydza salata pomidor papryka korniszonek pare orzeszkow
6. troche wiesniaka i serka homo i kukurydzy (przekaska poznoowieczorna) garstka gruszek i sliwek suszonych

urozmaicilam troszke swoj jadlospis nie ciagnie mnie juz do slodyczy mam nadzieje ze schudne to co przybralam

mozecie skomentowac? bede dzwieczna ;*

Edytowane przez Anarchia
Czas edycji: 2009-05-17 o 21:23
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 21:00   #4832
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Ogólnie to jest poprawda od czasu kiedy wrzycilas tu swoj pierwszy jadlospis na P, ale na pewno to nie jest jeszcze takie prawdziwe P. Jednak wierze,ze sie rozkrecisz
Dzięki za wiarę, zdecydowanie się przyda Mam nadzieje, że będzie tylko lepiej! u Ciebie także! mocno mocno trzymam kciuki za wszystkie P

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 21:45   #4833
viconiaa
Raczkowanie

proszę was dziewczyny o rady dot. mojego jadłospisu. opiszę przykładowe 2 dni
Redukcja-

1 dzień
śniadanie- 250 ml mleka 0,5% + 50g otrębów pszennych + garstka rodzynek i mieszanki orzechów

II śniadanie - 4 kromki chleba żytniego z kawałeczkami łososia i zieleniną

obiad- kawałki piesi z kurczaka smażona na oliwie z oliwek + sałatka z pekińskiej, pomidorów, rzodkiewki skropione oliwą lub octem jabłkowym, czasami z jogurtem naturalnym

podwieczorek- sałatka owocowa np. kiwi+ ananas

kolacja- serek wiejski + pomidor + szczypiorek

2 dzień
śniadanie - 250 ml mleka 0,5% + 50g otrębów pszennych + garstka rodzynek i mieszanki orzechów

II śniadanie- bułka sojowa z plastrem sopockiej + plaster pomidora

obiad- kawałki indyka smażone na oliwie z oliwek + ryż brązowy + sałata z jogurtem

podwieczorek- sałatka owocowa np. jabłko+mango

kolacja- 2 kromki chleba żytniego z sopocką i startą białą rzodkiewką

Proszę o rady, dużo czytałam, ale to początki mojego zdrowego żywienia by zrzucić zbędne kg. dziękuję

viconiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 21:47   #4834
zilka9
Raczkowanie

Cool Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

No to uwaga!
Moje dzisiejsze,komunijne Peee

Śniadanie-
3 kanapki z razowca z masłem
1.z wieśniakiem i miodem
2.z serem żółtym i pomidorem
3.z pasztetem i pomidorem
Banan,kilka ciastek maślanych.

2śn.
miska rosołu,sałatka warzywna z majonezem,duża kromka chleba,sporo śledzia w sosie meksykańskim

ob.
Duże udko z kurczaka pieczone z jakimś sosem czosnkowym,sporo białego ryżu,sałatka grecka(pomidor,sałata, ogórek,papryka,oliwki,ser feta+ jakiś sos),2 sałatka (ser żółty,szynka,kukurydza,an anas,sałata,sos z majonezu)
deser-2 spore kawałki ciasta(szarlotka,sernik) +kawa,dużo truskawek

Kolacja-3 jajka usmażone z cebulką,szynką(w formie omletu)2kromki razowca,sporo suszonych owoców(śliwki,daktyle,rod zynki),garść mieszanki studenckiej

Dzisiaj naprawe nie myślałam o tym co jem.Nakładałam sobie to na co miałam ochotęMam nadzieje,że nie przeginam teraz w drugą stronę
zilka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 22:03   #4835
Kawwaa
Rozeznanie

I moje Ppppp:

Ś: owsianka (7 łyżek płatków owsianych, 5 łyżek musli tropikalnego) zalane 300ml mleka waniliowego Muller, banan, pomarańcza, kawa z mlekiem 3,2%

szklanka soku truskawkowego, budyń czeko

ŚII: omlet z 3 jaj z boczkiem wędzonym, pomidorem, startym żółtym serem i szczypiorem, keczup, szklanka soku wielowarzywnego
3 ciastka z dżemem

O: rosół, podwójna pieczona pierś z kurczaka, ziemniaki, surówka z ogórków kiszonych z cebulą i oliwą z oliwek
D: 2 gofry z bitą śmietaną i dżemem wiśniowym, cappuccino waniliowe

1,5-rower---lód rożek śmietankowo-śmietankowy

P: 5 kawałków ryby w occie, 3 kromki chleba z masłem, 1 kromka z pasztetem i pomidorem, kawa z mlekiem
żelki anyżkowe-nie wiem ile
jabłko

serek wiejski 200g z orzechami laskowymi, rodzynkami i pestkami dyni

K: grahamka 100g z masłem, twarogiem półtłustym, rzodkiewką, szczypiorkiem, pomidorem i ogórkiem, kurza noga pieczona (z obiadu) z sosem tao-tao słodko-kwaśnym

Po: 2 piwa, dużo orzeszków solonych

I jak dzisiaj?
Stary 2009-05-17, 22:04   #4836
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

U.

1. trzy kromki słonecznikowego z masłem, szynką i hochlandem, łyżeczka masła orzechowego, trzy wafle z dżemem i 60g twarożku domowego
2. kawałek szarlotki
3. pierś z kurczaka wielka, gotowana, buraczki, 50g ryżu brązowego
4. pasek milki truskawkowej, na szybko
5. tu przed wpadło jeszcze pół milki, dwie kanapki z masłem, szynką i serem jw. i sałatka śledziowa.

po wczorajszym uzupełnianie składników.
Stary 2009-05-18, 06:04   #4837
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
I moje Ppppp:

Ś: owsianka (7 łyżek płatków owsianych, 5 łyżek musli tropikalnego) zalane 300ml mleka waniliowego Muller, banan, pomarańcza, kawa z mlekiem 3,2%

ŚII: omlet z 3 jaj z boczkiem wędzonym, pomidorem, startym żółtym serem i szczypiorem, keczup, szklanka soku wielowarzywnego
3 ciastka z dżemem

O: rosół, podwójna pieczona pierś z kurczaka, ziemniaki, surówka z ogórków kiszonych z cebulą i oliwą z oliwek
D: 2 gofry z bitą śmietaną i dżemem wiśniowym, cappuccino waniliowe

1,5-rower---lód rożek śmietankowo-śmietankowy

P: 5 kawałków ryby w occie, 3 kromki chleba z masłem, 1 kromka z pasztetem i pomidorem, kawa z mlekiem
jabłko

K: grahamka 100g z masłem, twarogiem półtłustym, rzodkiewką, szczypiorkiem, pomidorem i ogórkiem, kurza noga pieczona (z obiadu) z sosem tao-tao słodko-kwaśnym

I jak dzisiaj?
świetnie !

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
U.

1. trzy kromki słonecznikowego z masłem, szynką i hochlandem, łyżeczka masła orzechowego, trzy wafle z dżemem i 60g twarożku domowego
2. kawałek szarlotki
3. pierś z kurczaka wielka, gotowana, buraczki, 50g ryżu brązowego
4. pasek milki truskawkowej, na szybko
5. tu przed wpadło jeszcze pół milki, dwie kanapki z masłem, szynką i serem jw. i sałatka śledziowa.

po wczorajszym uzupełnianie składników.

ja mogę ci zabić brawo, bo zrobiłaś wielki postęp, zaczęłaś jeśc na luzie !

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 07:43   #4838
MalaLejdi
Zadomowienie

Oj u mnie był ciężki weekend, bo troche za dużo wypiłam w sobote % i dlatego w niedziele małoo zjadłam, bo przez prawie pół dnia leczyłam kaca spędzając go w ubikacjiNo niestety takie są skutki picia
wódki-> ale trzeba było uczcić pare okazji
Dzisiaj powrót do normy i moje Rrrrrrrrrr..........

ŚNIADANIE:
-owsianka: 3 łyżki płatków owsianych, łyzka otrębów, jabłko, 3 truskawki gotowanych na pół szklanki wodzie i pół szklanki mleka 0,5%. Do tego wrzucone 2 plastry twarogu chudego i ok 40 g wieśniaka( takie resztki z lodówki wykorzystałam )
II ŚNIADANIE:
-serek homo naturalny
-jabłko
OBIAD:
-gotowana rybka mintaj, kiszona kapusta
-sałatka z pomidorka, papryki, rzodkiewki i tuńczyka
-kalafior
KOLACJA:
-jajecznica z 2 jajek i pomodiorka + szczypior
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:03   #4839
chanelkaa
Raczkowanie

Bardzo proszę o ocenkę mojej dzisiejszej R przygodę ze zdrowym(!) odchudzaniem dopiero zaczynam, więc wszelkie sugestie i krytyka mile widziane

śń. 1 kromka razowca z sałata, plasterkiem polędwicy z piersi kurczaka, pomidorem, ogórkiem i łyżeczką kukurydzy z puszki + wafel ryzowy z 1 lyżką sałatki: rybka z puszki w sosie pomidorowym wymieszana z białym, chudym twarogiem + jabłko

2ń. sałatka: pół gotowanej piersi z kurczaka+ seler+ pół jabłka + jogo nat + przyprawy (moja ulubiona)

obiad. makaron pełne ziarno + leczo z warzywami + 2 gotowane kotlety sojowe

podwieczorek. pół opakowania serka wiejskiego + cynamon + 5 rodzynek

kolacja: sałatka z tuńczyka w sosie słodko-kwaśnym z puszki 120kcal/180g wymieszana z 1/4kostki twarogu + ogórek kiszony

i to by było na tyle. chyba trochę mało warzyw, ale na zakupy idę dopiero jutro, więc ułożyłam coś z tego , co było w lodówce

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez viconiaa Pokaż wiadomość
Redukcja-

1 dzień
śniadanie- 250 ml mleka 0,5% + 50g otrębów pszennych + garstka rodzynek i mieszanki orzechów

II śniadanie - 4 kromki chleba żytniego z kawałeczkami łososia i zieleniną jak dobrze, że mi przypomniałaś, że istnieje takie cudo jak łosoś

obiad- kawałki piesi z kurczaka smażona na oliwie z oliwek + sałatka z pekińskiej, pomidorów, rzodkiewki skropione oliwą lub octem jabłkowym, czasami z jogurtem naturalnym a to nie będzie troszkę za mało? ja bym do tego jeszcze zjadła np. 2 łyżki ciemnego ryżu/ kaszy

podwieczorek- sałatka owocowa np. kiwi+ ananas gdzieś na tym forum czytałam , że po 16 nie powinno się jeść już owoców

kolacja- serek wiejski + pomidor + szczypiorek

2 dzień
śniadanie - 250 ml mleka 0,5% + 50g otrębów pszennych + garstka rodzynek i mieszanki orzechów

II śniadanie- bułka sojowa z plastrem sopockiej + plaster pomidora

obiad- kawałki indyka smażone na oliwie z oliwek + ryż brązowy + sałata z jogurtem

podwieczorek- sałatka owocowa np. jabłko+mango tutaj tak samo jak powyżej, ale może jakieś bardziej doświadczone dziewczyny powiedzą coś konkretnego

kolacja- 2 kromki chleba żytniego z sopocką i startą białą rzodkiewką ja na kolację nie jadłabym już chleba, może zamiast tego zrobić jakąś sałatkę na bazie kanapkowych składników

Proszę o rady, dużo czytałam, ale to początki mojego zdrowego żywienia by zrzucić zbędne kg. dziękuję
ściągnę od Ciebie pomysł na śniadanko i obiad, bo pyszne

Edytowane przez chanelkaa
Czas edycji: 2009-05-18 o 07:55
chanelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:24   #4840
olalola24
Wtajemniczenie

MojeR
Sniadanie: owsianka( 4 lyzki owsianki, pol szklanki mleka, 2 lyzki otrąb orkiszowych, miarka xenei blonnik, jablko, cynamon, activia brzoskwiniowa) +linea - ale jestem pełna
40 min twistera
IISniadanie; 2 kanapki z razowym (jedna z serkiem tofu plastrem poledwicy, salata, papryka ogórkiem, polową jajka, szczypiorkiem, druga z twarogiem polączonym z pokrojonym w kostke i zmiażdzonym czosnkiem, szynka, salata, polowa jajka, pomidorem, szczypiorkiem) + kiwi + kawalek arbuza
30min biegu + stretch
Obiad; makaron razowy, brokuly, tunczyk, czosnek(salatka na cieplo) + 3 kotlety sojowe gotowane w bulionie
8min buns legs arms
Podwieczorek; Homo naturalny z garstką orzechów włoskich i migdałów
9 dzien a6w
Kolacja; połowa wędzonej makreli, połowa kalarepki

Edytowane przez olalola24
Czas edycji: 2009-05-18 o 08:26
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:53   #4841
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
I moje Ppppp:

Ś: owsianka (7 łyżek płatków owsianych, 5 łyżek musli tropikalnego) zalane 300ml mleka waniliowego Mullerznowu masz to dobre mleko;( nie lubie Cię:P , banan, pomarańcza, kawa z mlekiem 3,2%

ŚII: omlet z 3 jaj z boczkiem wędzonym, pomidorem, startym żółtym serem i szczypiorem, keczup, szklanka soku wielowarzywnego tez sobie moze dzis zrobie omlecika,bo mama kupila takie big jaja
3 ciastka z dżemem

O: rosół, podwójna pieczona pierś z kurczaka, ziemniaki, surówka z ogórków kiszonych z cebulą i oliwą z oliwekprawdziwy niedzielny obiadek
D: 2 gofry z bitą śmietaną i dżemem wiśniowym, cappuccino waniliowe mniam!:P

1,5-rower---lód rożek śmietankowo-śmietankowy jw:P

P: 5 kawałków ryby w occie, 3 kromki chleba z masłem, 1 kromka z pasztetem i pomidorem, kawa z mlekiemdobra nie chce mi sie juz pisac,ze ladnie przy kazdym posilku:P
jabłko

I jak dzisiaj?
Kamilkoo kocham,kocham,kocham Twoje Pppppppiekne JaDłosłoneczko dzis mialo apetyt? na zdrowkooo! jest przeidealnie, urozmaicone, na luzie, z grzeszkami, sa warzywka, nnkt i w ogole wszystko wszystko i trzymam kciuki wiesz za coo
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 09:11   #4842
klatka
Zakorzenienie

Utrzymanie
1. Owsianka (szklanka płatków+mleko 1,5%), dwie suszone figi.
2. Szklanka maślanki, naleśnik z serem.
Jabłko
3. Ziemniaki, ryż biały, surówka z czerwonej kapusty, mięso duszone z sosem.
4. Sałatka domowa ze świeżych warzyw skropiona oliwą, szklanka soku pomidorowego.
5. Pieczywo żytnie razowe z serkiem wiejskim.
Pół kalarepy.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 09:20   #4843
anusiaa89
Zadomowienie

RRRRRR

sniadanie;
owsianka 6 łyżek płatków owsianych, łyżka słonecznika, łyżka siemienia lnianego, cynamon, ok. 60 - 70 g twarogu chudego, 1/2 szkl mleka 3,2%, 1/2 szkl. wody)

II śniadanie:
szklanka soku pomidorowego, serek homo naturalny plus garść orzechów włoskich, trochę słonecznika

przekąska (w pracy)
wieśniak lekki, szklanka soku pomidorowego

obiad (dopiero koło 19.00
- pewnie jakieś mięsko gotowane plus sałatka warzywna (ogórki, pomidory, rzodkiewka, szczypiorek)

kolacja:
- pewnie trochę wieśniaka light ze szczypiorkiem albo tuńczyk wsw

prosze o ocenę

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:09   #4844
Kawwaa
Rozeznanie

Dziękuję dziewczynki
Stary 2009-05-18, 10:28   #4845
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viconiaa Pokaż wiadomość
Redukcja-

1 dzień
śniadanie- 250 ml mleka 0,5% + 50g otrębów pszennych + garstka rodzynek i mieszanki orzechów - mleko 0,5 % zamien na 1.5% albo nawet 2%, rodzinki to cukier. Mieszasz węgle z tłuszczami(orzechy). Proponowałabym owsiankę z jakims owocem, no chyba ze tych orzechów było mało. Troche licho jak na śniadanie, nie lubisz owsianki/musli?

II śniadanie - 4 kromki chleba żytniego z kawałeczkami łososia i zieleniną - ladnie

obiad- kawałki piesi z kurczaka smażona na oliwie z oliwek + sałatka z pekińskiej, pomidorów, rzodkiewki skropione oliwą lub octem jabłkowym, czasami z jogurtem naturalnym- smazone kawałki piersi z kurczaka? Moze lepiej je ugotowac, nnkt juz jest w postaci oliwy którą skrapiasz na sałatke. Gdzie węgle złozone? Ryż albo jakasz kasza?

podwieczorek- sałatka owocowa np. kiwi+ ananas - brak białka dodaj do tej sałatki serek homo naturalny/serek wiejski

kolacja- serek wiejski + pomidor + szczypiorek - łaaadnie

2 dzień
śniadanie - 250 ml mleka 0,5% + 50g otrębów pszennych + garstka rodzynek i mieszanki orzechów - to samo co wyżej. Powinnas urozmaicać swój jadłospis nie jesc ciagle tego samego bo Ci sie znudzi no chyba ze Ci to bardzo smakuje. Znowu mieszasz wegle z tluszczami no i cukier w rodzinkach...

II śniadanie- bułka sojowa z plastrem sopockiej + plaster pomidora - daj 2 plastry sopockiej i przynajmniej 3 pomidora (chyba ze duzy jakis ten pomidor byl) no i jeszcze jakies warzywka by sie przydały ;] bułka sojowa czyli 2 połówki tak?

obiad- kawałki indyka smażone na oliwie z oliwek + ryż brązowy + sałata z jogurtem - znowu smażone mięso? reszta ok

podwieczorek- sałatka owocowa np. jabłko+mango -BRAK BIAŁKA dodaj serek homo naturalny albo serek wiejski

kolacja- 2 kromki chleba żytniego z sopocką i startą białą rzodkiewką -węgle na kolacje? kolacja powinna być białkowa, wiesniak, tunczyk wsw albo makrela wedzona + warzywko

Poczytaj jeszcze troche, wciąz brakuje białka w twoich posiłkach. Nie łącz węgli z tłuszczami na sniadanie, chyba ze są to male ilości i nie przeszkadzają Ci w zrzucaniu wagi. Nie zapominaj o zdrowych tluszczach - oliwie z oliwek, orzechach, pestkach I jedz większe sniadania, pamiętaj ze to sniadanie podkręca metabolizm i daje Ci energię na cały dzień! Acha i jedz owoce nie pózniej niż do godziny 16!

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaa89 Pokaż wiadomość
RRRRRR

sniadanie;
owsianka 6 łyżek płatków owsianych, łyżka słonecznika, łyżka siemienia lnianego, cynamon, ok. 60 - 70 g twarogu chudego, 1/2 szkl mleka 3,2%, 1/2 szkl. wody) - Podoba mi się, moze jakis owoc do tego?

II śniadanie:
szklanka soku pomidorowego, serek homo naturalny plus garść orzechów włoskich, trochę słonecznika - pyyyycha ale chyba troche mało węgli jak na II sniadanie brakuje mi tu jakiegos razowca

przekąska (w pracy)
wieśniak lekki, szklanka soku pomidorowego ładnie

- pewnie jakieś mięsko gotowane plus sałatka warzywna (ogórki, pomidory, rzodkiewka, szczypiorek) szkoda ze ten obiad tak pózno, gdzie węgle zlozone? brązowy ryz/kasza?

kolacja:
- pewnie trochę wieśniaka light ze szczypiorkiem albo tuńczyk wsw tunczyk w sws + jakies warzywko

prosze o ocenę
Bialko w kazdym posilku, nnkt są, duzo węgli jest tylko w sniadaniu a w kolejnych posilkach malutko, na II sniadanie moze jakies kromki z razowym? jedz owoce do 16stej bo w tym jadlospisie nie ma ani jednego Nie jestes głodna między posiłkami. Więdzej warzyw brokuły, kalafior, kalarepka, rzodkiewka są przepyszne

Edytowane przez olalola24
Czas edycji: 2009-05-18 o 10:31
Stary 2009-05-18, 11:18   #4846
Anarchia
Rozeznanie

Cytat:
ja wczoraj i dzisiaj mogee dodac i prosic o ocenke? (daje z dwoch dni zebyscie mogly lepiej powiedziec czy takim jedzeniem cos osiagne oki??)

dzisiaj:
1 (o 13). pol eloveny malinowej z czubata lyzka platkow ows. i otrebowych, troche otrebow kilka orzechow, sezamu i nasionek, troche mleka i jakies 3 lychy serka homo i jogurtu nat
2. zupka jarzynowa, salatka z salaty pomidorow ogorkow kukurydzy z sosem na bazie oliwy, dwie marchewki
3. spory kawalek ryby z piekarnika z papryka koncentatem i cebulka, pieczarki podsmazane czy podduszane (wyplukane przeze mnie z tluszczu ;p) salatka, kapusta kiszona i deser: 1/3 wiesniaka z 2 lyzkami jogurtu nat i brzoskwiniami takimi z zelfixem z robionymi, troche fitelli cynamonowej, kawalek jablka
4. jajko na twardo (w sumie wyszlo jedno zoltko i trzy bialka bo zoltka wyplynely) i warzywka i nie wiem chyba tyle, bo juz pooozno

wczoraj:
1. owsianka z 4 lyzek platkow z otrebami innymi platkami itp, i jablkiem, jogurt nat 150g, pol wiesniaka, pol wasy, warzywka
2. homo nat z siemieniem i slonecznikiem i zarodkami rzodkiewa marchewa jablko
3. jogobella light z zarodkami wafel ryzowy jablko (poza domem caly dzien)
4. kanapka: dwie wasy z wiesniakiem i kupa warzyw cola zero
5. tunczyk salatka egzotyczna (oplukana bo dosc tlusta) plus kukurydza salata pomidor papryka korniszonek pare orzeszkow
6. troche wiesniaka i serka homo i kukurydzy (przekaska poznoowieczorna) garstka gruszek i sliwek suszonych

urozmaicilam troszke swoj jadlospis nie ciagnie mnie juz do slodyczy mam nadzieje ze schudne to co przybralam

mozecie skomentowac? bede dzwieczna ;*
up-uje plis, bo chce juz dzisiejszy dodawac! (wciagnelam sie )
Stary 2009-05-18, 11:47   #4847
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anarchia Pokaż wiadomość
up-uje plis, bo chce juz dzisiejszy dodawac! (wciagnelam sie )

To redukcja utrzymanie czy przytycie?
Stary 2009-05-18, 11:52   #4848
pussszek
Raczkowanie

Ja tez pieknie prosze o ocene mojego R, ostatnio sie nie doczekalam i do dzisiaj nie wiem, czy dobrze wczoraj zjadlam... No ale, co sie stalo, to sie nie odstanie, wiec wklejam dzisiejsze:

I - ok. 8 - jogurt danone activia ze startym jabłuszkiem, cynamonem, płatkami owsianymi i mieszanką studencką
II - ok. 11- sałatka z fetą i warzywami (ogorek, salata, pomidor) + 1 kromka chleba pełnoziarnistego
III - ok. 14- szaszłyk z warzywami (cebula, ogorek, papryka) i wolowinka na parze + makaron pełnoziarnisty z pesto, mizeria + len mielony
IV - ok. 17- kanapka z makrelą + rzodkiewka i sok warzywny
V - ok. 20- serek wiejski z warzywami

Blagam o komentarz :P
pussszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 12:08   #4849
Anarchia
Rozeznanie

Cytat:
To redukcja utrzymanie czy przytycie?
redukcja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 12:09   #4850
absurdalna89
Zadomowienie

R:
Śn-szprot w sosie pomidorowym + kromka ciemnego chleba
2 śn-to samo (pyszne było!)
Obiad: risotto (ryż, pomidor, papryka, chude mięsko i sosik) - porcja średniej wielkości
Będzie:
Podwieczorek: to co na obiad, bo dużo zostanie
Kolacja: lody czekoladowe + szampan (nic nie poradzę, imprezka się szykuje)

Ogólnie kiepsko, co? Ale prawdę mówiąc jestem już bardzo szczuplutka, gdyby to było U to nadaje się ten jadłospis? Bo zastanawiam się czy nie przejść na utrzymanie właśnie...
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 12:19   #4851
Sherrie
Rozeznanie

Moje wczorajsze pPp pt "Dzien z TŻ-em" (pilnuje mnie zebym przytyla hehe ma mnie wazyc 29.05 )

śniadanie: Szklanka kefiru naturalnego z jabłkiem, mieszanka studencka (duzo bylo tego), sliwkami, cynamonem, kawa z mlekiem

2 śniadanie: 2 malutkie bułeczki: 1 posmarowana Pastella łososiowa z paluszkami krabowymi i pomidorem, 2 posmarowana maslem z szynka, serem zoltym, ogorkiem, szklanka nestea

obiad: 4 młode ziemniaczki polane maslem z pieczona w panierce paprykowej piersia z kurczaka, tzazykami mojej roboty
d: kawałek bloka czekoladowego, kawa z mlekiem

podwieczorek: lód Goliat, banan pieczony z cukrem waniliowym, polany jogurtem bananowym (150g)

kolacja: ryba po włosku, 2 kromki chleba z ziarnami z maslem i musztarda indianska , jogurt pitny pomarancza-melisa

+ duzo wody, siemie lniane i herbatki

prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 12:43   #4852
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie..
  • 3 kromki razowca: z serkiem wiejskim,serem żółtym wędzonym i pomidorowym pasztetem Profi.Na każdej kromce plasterki ogórka i szczypiorek,troszkę cebulki.
  • sok grapefruitowy,1 ciasteczko
  • pół paczki warzyw na patelnię,smażone udko kurczaka
  • pół loda czekoladowego (w kubeczku)
  • tuńczyk wsw,wymieszany z 2-3 łychami homo i cebulką,zastanawiam się nad jajkiem na miękko..sama nie wiem

może tak być,???jak myślicie???

Edytowane przez Magdalena0603
Czas edycji: 2009-05-18 o 12:45
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 13:38   #4853
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze pPp pt "Dzien z TŻ-em" (pilnuje mnie zebym przytyla hehe ma mnie wazyc 29.05 )

śniadanie: Szklanka kefiru naturalnego z jabłkiem, mieszanka studencka (duzo bylo tego), sliwkami, cynamonem, kawa z mlekiem

2 śniadanie: 2 malutkie bułeczki: 1 posmarowana Pastella łososiowa z paluszkami krabowymi i pomidorem, 2 posmarowana maslem z szynka, serem zoltym, ogorkiem, szklanka nestea

obiad: 4 młode ziemniaczki polane maslem z pieczona w panierce paprykowej piersia z kurczaka, tzazykami mojej roboty
d: kawałek bloka czekoladowego, kawa z mlekiem

podwieczorek: lód Goliat, banan pieczony z cukrem waniliowym, polany jogurtem bananowym (150g)

kolacja: ryba po włosku, 2 kromki chleba z ziarnami z maslem i musztarda indianska , jogurt pitny pomarancza-melisa

+ duzo wody, siemie lniane i herbatki

prosze o ocene
widzę znaczną poprawę, oczywiście, przydałoby się więcej , ale ważne, że się starasz

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 13:45   #4854
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pussszek Pokaż wiadomość
Ja tez pieknie prosze o ocene mojego R, ostatnio sie nie doczekalam i do dzisiaj nie wiem, czy dobrze wczoraj zjadlam... No ale, co sie stalo, to sie nie odstanie, wiec wklejam dzisiejsze:

I - ok. 8 - jogurt danone activia ze startym jabłuszkiem, cynamonem, płatkami owsianymi i mieszanką studencką Ile tych platków owsianych? Activia ponoc przy dluzszym stosowaniu rozleniwia jelita. Mieszanka studencka to tez orzechy i suszone owoce. Na R nie powinno sie lączyc tłuszczów z węglami ale jesli to sa male ilosci i sporadycznie to nic strasznego
II - ok. 11- sałatka z fetą i warzywami (ogorek, salata, pomidor) + 1 kromka chleba pełnoziarnistego sałatka skropiona oliwą z oliwek? fete zastąp np tofu albo bialym serem, reszta ok
III - ok. 14- szaszłyk z warzywami (cebula, ogorek, papryka) i wolowinka na parze + makaron pełnoziarnisty z pesto, mizeria + len, mielony mizeria mam nadzieje z jogurtem naturalnym? Pyszny obiad ;]
IV - ok. 17- kanapka z makrelą + rzodkiewka i sok warzywny Pamietaj ze im pozniej tym mniej weglowodanów powinno się jesc, ale w porządku
V - ok. 20- serek wiejski z warzywami super

Mnie sie podoba, są warzywa owoce, jedz więcej zdrowych tłuszczów. Na podwieczorek mozesz zjesc np serek homo naturlany + garsc orzechów plus jakies warzywko ;]
Stary 2009-05-18, 14:03   #4855
Jorelia
Rozeznanie

Moje W/U, proszę o ocenę

I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, serka homo naturalnego, truskawek i dwóch kostek gorzkiej czekolady.
II. Kromka razowca z twarożkiem, sałatą i rzodkiewką, dwie mandarynki.
W międzyczasie marchewka i parę rzodkiewek.
III. Garść makaronu żytniego, sałatka z brokułów, jajka, czosnku i jogurtu naturalnego.
IV. Serek wiejski lekki z migdałami, miodem i przyprawą piernikową, kawa z mlekiem.
Trening: 40 minut biegania
V. Jajecznica z jednego jajka, pomidora, cebulki i szczypiorku, kromka razowca.
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 14:10   #4856
pussszek
Raczkowanie

Platkow tak ze 4 lyzeczki, a w takiej ilosci studenckiej, jaka dodaje jest moze ze 4 rodzynki, mizeria z jogurtem oczywiscie, a salatka z kropelka oliwy

No, tez tak slyszalam z ta activia, ale z drugiej strony szczepy, ktore posiada sa w wiekszosci jogurtow naturalnych, a ten mi najlepiej smakuje - nie jest za kwasny i ma kremowa konsystencje... Zreszta moja babcia jadla przez rok, odstawila i nie ma problemow z praca jelit, wiec mysle, ze dziala jak kazdy inny jogurt tak naprawde.
A fete zastapie chydym bialym twarozkiem

Dzieki za rady
pussszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 14:14   #4857
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusiaa89 Pokaż wiadomość
RRRRRR

sniadanie;
owsianka 6 łyżek płatków owsianych, łyżka słonecznika, łyżka siemienia lnianego, cynamon, ok. 60 - 70 g twarogu chudego, 1/2 szkl mleka 3,2%, 1/2 szkl. wody) ładnie

II śniadanie:
szklanka soku pomidorowego, serek homo naturalny plus garść orzechów włoskich, trochę słonecznika w porządku,ale nie ma węgli

przekąska (w pracy)
wieśniak lekki, szklanka soku pomidorowego znów wieśniak..

- pewnie jakieś mięsko gotowane plus sałatka warzywna (ogórki, pomidory, rzodkiewka, szczypiorek) ok tylko brak węgli, może polej warzywa oliwą

kolacja:
- pewnie trochę wieśniaka light ze szczypiorkiem albo tuńczyk wsw nie chcę myśleć,że możesz jeszcze zjeść wieśniaka, koniecznie tuńczyk !

prosze o ocenę
Stanowczo za dużo nabiału...w 4 posiłkach ser... strasznie monotonnie i niezdrowo , na dodatek odtłuszczony... są jeszcze jajka, soja, ryby. Bardzo mało węglowodanów. One też są potrzebne! Nie czujesz się osłabiona?Radzę je dodać do II sniadania i obiadu, bo później może byc efekt jojo.

Cytat:
Napisane przez pussszek Pokaż wiadomość

I - ok. 8 - jogurt danone activia ze startym jabłuszkiem, cynamonem, płatkami owsianymi i mieszanką studencką ok mam nadzieje,że płatków przynajmniej 4 łyżki
II - ok. 11- sałatka z fetą i warzywami (ogorek, salata, pomidor) + 1 kromka chleba pełnoziarnistego ok
III - ok. 14- szaszłyk z warzywami (cebula, ogorek, papryka) i wolowinka na parze + makaron pełnoziarnisty z pesto, mizeria + len mielony super
IV - ok. 17- kanapka z makrelą + rzodkiewka i sok warzywny świetnie ,że makrela jest , łączysz ww z tł ale jak nie utrudnia Ci to chudnięcia to ok
V - ok. 20- serek wiejski z warzywami ok

mogłaś którys z posilkow w ktorym masz nabial zastapic np jajkami. Ale jest dobrze
Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
R:
Śn-szprot w sosie pomidorowym + kromka ciemnego chleba mało.. mogły być 2 kromki i jeszcze jakiś owoc mógłby wpaść
2 śn-to samo (pyszne było!) monotonnie ,ale przynajmniej to rybka
Obiad: risotto (ryż, pomidor, papryka, chude mięsko i sosik) - porcja średniej wielkości ryż jeśli brązowy to ładnie
Będzie:
Podwieczorek: to co na obiad, bo dużo zostanie znowu monotonnie:P
Kolacja: lody czekoladowe + szampan (nic nie poradzę, imprezka się szykuje) skoro to imprezka to myśl o zabawie, a nie o jedzeniu

Ogólnie kiepsko, co? Ale prawdę mówiąc jestem już bardzo szczuplutka, gdyby to było U to nadaje się ten jadłospis? Bo zastanawiam się czy nie przejść na utrzymanie właśnie...
to skoro jesteś szczupła to nie zastanawiaj się tylko wskakuj na U Tylko to co jesz to jest za mało jak na U.Nie widzę owoców i ogólnie niewiele tego jest... Radziłabym większe, bardziej węglowodanowe śniadania (od nich nie przytyjesz) i zachęcam do smarowania chleba masłem- jest bardzo potrzebne i zdrowe.
Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Utrzymanie..
  • 3 kromki razowca: z serkiem wiejskim,serem żółtym wędzonym i pomidorowym pasztetem Profi.Na każdej kromce plasterki ogórka i szczypiorek,troszkę cebulki. ładnie, ale ja bym dodała tu jeszcze jakiegoś owoca
  • sok grapefruitowy,1 ciasteczko mało
  • pół paczki warzyw na patelnię,smażone udko kurczaka gdzie kasza/ryż/ziemniaki ?
  • pół loda czekoladowego (w kubeczku) mało, to nie jest posiłek, dlaczego nie caly + jeszcze coś?
  • tuńczyk wsw,wymieszany z 2-3 łychami homo i cebulką,zastanawiam się nad jajkiem na miękko..sama nie wiem zjedz tego tuńczyka z jajkiem

może tak być,???jak myślicie???
to jest za mało jak na utrzymanie ... II śniadanie, obiad i podwieczorek bardzo skromne, nie chudniesz na tym przypadkiem?

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 14:18   #4858
aniaesz88
Rozeznanie

To i ja wstawię swoje dzisiejsze R

śniadanie: 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki Bran Flakes, łyżka rodzynek, serek homo naturalny, cynamon
drugie: serek wiejski lekki ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kromka chleba pełnoziarnistego fitness,2 gryzy gruszki od TŻta
obiad: sałatka z tuńczyka w sosie własnym, sałaty rzymskiej, pomidorów, rzodkiewki, polana łyżką oliwy z oliwek i skropiona octem winnym
kolacja: jajecznica z 2 jaj z pomidorem, robiona na teflonie
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 14:20   #4859
unusuall
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anarchia Pokaż wiadomość
redukcja
Anarchia, byłam na Twoim deviancie - widziałam zdjęcia i zastanawia mnie jedno- CO TY CHCESZ REDUKOWAC ?? Jesteś bardzooo chuda, i wskazane dla Ciebie jest przytycie!
unusuall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 14:30   #4860
bekii
Rozeznanie

Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.8.30
: 1 szklanka letniej niegazowanej wody mineralnej
I śniadanie godz.9.00: owsianka z 3 dużych czubatych łyżek płatków owsianych,1 dużej czubatej łyżki otręb pszennych,1 serka wiejskiego lekkiego z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g ,do tego wrzucone pokrojone w kosteczkę
1 duża rzodkiewka,kawałek surowej czerwonej papryki ,koperek świeży i natka zielona pietruszki
II śniadanie 12.00: 1 jabłko 15 dag,1 grapefruit 25 dag,1 serek naturalny homogenizowany 3 % tłuszczu 180 g
Obiad godz. 15.00: 3 duże płaskie łyżki ugotowanej kaszy gryczanej posypanej świeżą natką zieloną pietruszki +20 dag pieczorek pokrojonych w plasterki i podsmażonych na patelni bez tłuszczu+surówka z sałaty,pomidorka,ogórka kiszonego,oliwek,papryki czerwonej surowej,cebulki dymki,koperku świeżego doprawiona sosem koperkowo-ziołowym Knorra (proszek rozrobiony z wodą i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia )
Podwieczorek będzie o 18.30: makrela wędzona ok. 7dag + surówka z kapustki kiszonej doprawiona świeżym koperkiem
Kolacja będzie o 21.30 :80 g chudego twarogu 0 % tłuszczu
Napoje : pokrzywa,herbata czerwona,herbata zielona,woda mineralna niegazowana

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości