|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
![]() Taka z niedrapkami od razu to dobra do szpitala Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
![]() Nie mam nikogo znajomego kto moglby mi pomoc, męczę sie z tymi stopami-sama wiesz jak to jest,i z nikad pomocy.Gin twierdzi ze same obrzeki to nie jest podstawa do alarmu... ![]() A twoja mama jest lekarzem?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, a gin Twojej siostry to ta sama osoba czy inna? jeśli inna to może z nim skonsultuj wyniki, niech Cię obejrzy jeśli nie jesteś pewna
Zaparzyłam sobie rumianku i idę poleżakować przed wieczornym prasowaniem. Spokojnego wieczoru |
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu nie wiem co Ci doradzić. Ja na Twoim miejscu nalegałabym o skierowanie do szpitala. Tam są inni lekarze, którzy cie obejrza, zrobią badania i sie okaze co jest nie tak. Tak jednemu lekarzowi tylko wierzyc...? Powiedz swojemu ginkowi, że bardzo zle sie czujesz, ze obrzeki masz na całym ciele, ledwo chodzisz, i to nie jest komfortowe dla Ciebie.
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ta sama...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A gin Karolinki?, ona też z Poznania, prawda? A zobacz tutaj na tych, którzy mają po 100% pozytywów: http://www.znanylekarz.pl/lekarze-po...g+po%B3o%BFnik ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Np. ten widzę, że pracuje od razu w szpitalu: http://www.znanylekarz.pl/lekarz-173...log-poznan.php |
|
|
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
hej ja tez mam dosc mocne obrzęki i do tego podwyższone cisnienie,Ginka rowniez zbagatelizowala problem,wiec poszlam na wlasna reke do poradni patologi ciąży,tam rowniez nie przejeli sie obrzekami mimo ze mam spuchniete banie i do tego cisnienie 140/90,a bylo to 32 tyg.Teraz jestem w 35 i caly czas puchne, ale musze przynac ze w poprzedni wekkend przeziebilam sie i 3 dni lezalam w lozku,moje stopy wrocily do pierwotnego stanu.wiec spokojnie bez paniki.
|
|
|
|
#4838 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ przyjechal z pracy zjesc obiad i zabral malego na dwor na pol godziny
![]() i ciagle mowi jak pieknie wygladam lizus jeden Cytat:
i nie smutaj sie ![]() Cytat:
![]() i informuj nas na bierzaco bo jak nie to beda baty
|
|
|
#4839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do tuniczki mam czarne rybaczki chyba cie zmartwie bo nie na allegro......u mnie w miescie za 89zł.... Cytat:
mam nadzieje ze dam rade a jak nie to zawsze moge isc sie polozyc do domu bo mam 5 min. piechotka ![]() wrocilam z zakupow!!juz pisze co kupilam ![]() -kocyk -3 pieluszki flanelowe i 20 tetrowych -termometr do wody Canpol, nozyczki Canpol, szczoteczka i grzebyk Canpol -patyczki do uszu Baby dream - podklady do przewijania Baby dream -pieluszki jednorazowe Pampers i Baby dream -chusteczki nawilzajace Nivea soft&care -kosmetyki Hipp: plyn do kapieli, oliwka, krem ochronny, krem na odparzenia, mydelko Nivea (zobaczymy co sie sprawdzi) -2 butelki antykolkowe Avent 125ml i 260ml -smoczek Avent-na wszelki wypadek bylam po rozek ale nie bylo i w przyszlym tygodniu bedzie.... przewijaka jednak nie kupuje-mam podklady wiec tez zabezpiecza łozko, bo i tak na lozku bede przewijac .... jutro wstawie wam fotki moich zakupow ![]() a zostalo mi jeszcze do kupienia: najwazniejsze :wozek i lozeczko -rozek -proszek do prania -sliniaczki -termometr elektroniczny -masc bepanthen -spirytus i gaziki -majtki jednorazowe -stanik do karmienia i wkladki laktacyjne -koszule -laktator, ale to pozniej -plyn do higieny intymnej a ja chyba slepa jestem.......chodzilam po tym rossmanie i nijak nie widzialam tych wkladek laktacyjnych a chcialam kupic bo piszecie ze w promocji.......gdzie one sa-gdzies przy art. dzieciecych?
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-05-28 o 19:22 |
|||
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tego cisnienia to tym bardziej bym nie bagatelizowała. To juz nie chodzi o nas ale o nasze maluszki ![]() Ja wole dmuchac na zimne.
|
|
|
#4841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niejeden co ma tutaj 100% pozytywnych komentarzy nie może się rownac z tym co ma np.80czy90% No i sie zaczyna, swędzonko, drapanko itp Cytat:
to sie w glowie nie miesci.bierzesz jakies leki przy tak wysokim cisnieniu?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-05-28 o 19:25 |
||
|
|
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te wkładki u mnie leżą obok kosmetyków dla dzieci i chusteczek nawilżających. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Ja nie dałabym rady w kosciele ustać 45 min a co dopiero bawić sie całą noc na weselu ![]() My tez dostalismy zaproszenie na 11 lipca, ale odmówimy bo małego dziecka nie zostawie w domu a jechac z nim 120 km tez nie zamierzam. ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Kasiu, Kochana ja Ci najmocniej wspólczuje Nie dosc że te obrzeki moga człowieka wykonczyc to jeszcze to swędzenie ![]() To musi byc strasznie. Mnie wystarczy, że stopy wieczorem swędzą to nie wiem co mam ze sobą zrobic
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-05-28 o 19:23 |
||
|
|
|
#4843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ładny
Cytat:
Cytat:
![]() Najważniejsze, że w poniedziałek idziesz do szpitala, atam zrobią wszystkie potrzebne badania, USG + przepływy i wierzymy, że wszystko będzie dobrze. Obrzęki najlepiej schodzą po leżeniu w łóżku i odpoczynku. Całodziennym i całonocnym Krzątanie się w domu, sprzątanie, zakupy, to nie odpoczynek. Miejmy nadzieję, że w szpitalu wszystko się unormuje. Co do fotelika to również nie pomogę, aj również mam Maxi Cosi + iso base fix. Śliczne ![]() Cytat:
A kiedy następna wizyta? Mam nadzieję, że wkrótce. Jeśli wyniki na granicy normy, to jeszcze nie kwalifikują do żadnego leczenia/obserwacji. Jeśli jednak się denerwujesz, że to cholestaza, to poproś/ zapytaj przy następnej wizycie, czy może lepiej byłoby w szpitalu na obserwacji. ------------- Jestem skonana. Wykorzystałam męża dziś i poganialiśmy do sklepu. Mam już wszystko . Oprócz torby do szpitala i stelaża na kosz dla Antosia (zapomniałam o tym, a jak sobie przypomniałam, to już mi się nie chciało wracać ). Jutro przywiozą mi część zakupów, jak się ze wszystkim uporam za 2-3 dni, to cyknę jakąś fotkę.Jutro standardowo do szpitala na badania i lekarz wyda wyrok , czy mam wolne do poniedziałku, czy też muszę weekendować się w szpitalu. Dziś nie był zbyt zadowolony, bo z dobowej zbiórki moczu wyszło mi 2,95 g białka (norma zdaje się do 0,14g - u mnie zaznaczam) i coraz częściej przebąkuje o cięciu, jeśli będzie gorzej. Pociesza mnie, że już prawie skończyłam 32 tyg, więc dzidziuś nie będzie aż w takiej złej kondycji. Za tydzień w czwartek mam też USG i przepływy i pewnie również od tego będzie uzależniona jego decyzja. ------- Zmykam do wanny, umyje włosy, nałożę maseczki na twarz i włosy, wypeelinguję i nabalsamuję ciało - to zawsze poprawia mi humor. Lubię czuć się zadbana
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-05-28 o 19:33 |
|||
|
|
|
#4844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze u nas chyba sa inne zwyczaje -slub jest o godz. 13.00 potem do lokalu i po oczepinach impreza sie konczy..... a drugi dzien tez jest od obiady gdzies o 13.00 i wiekszosc gosci kruszy sie juz kolo polnocy wiec dam rade tylko na moim weselu byli twardziele i bawili sie do 4 rano ![]() wiem ze w wiekszych miastach jest zwyczaj ze slub jest gdzie o 17.00 i potem impreza wiec dluzej trwa... ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
ja tez mam wizyte i troche sie stresuje.....
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to nie sa takie zwykłe obrzeki, mam zbite nogi, jakby były ze stali i powiększyły swoje rozmiary dwa razy. To sporo białka wyszło A jak robiłas standardowe badanie moczu to wkazało tez białko? Nic sie nie martw Kochana, jestes pod bardzo dobrą opieką, lekarze wiedzą co robią i co jest dobre dla dziecka. A Antonio napewno będzie zdrów jak rybka i da sobie świetnie radę Tak sie zastanawiam, co to są te przepływy?
|
|
|
#4846 |
|
Raczkowanie
|
biore leki na zbicie cisnienia, ale moja ginka uwaza ze panikuje i nie ma podstaw do pobytu w szpitalu,co jeszcze mnie utwierdzilo gdy poszlam do szpitala ginekologicznego ktory stwierdzil ze jezeli cisnienie bedzie np.150/100 i do tego spuchne rowniez na twarzy oraz pojawi sie bol glowy to wtedy mam przyjechac na izbe przyjec.wizyty mam co tydzien wiec mysle ze wszystko jest pod kontrola.
|
|
|
|
#4847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co? To się w głowie nie mieści , szukałabym na gwałt jakiegoś innego lekarza, który się zainteresuje. Mam nadzieję, że ten lek Ci pomoże, więc okaże się to uczuleniem ![]() Cytat:
. Masz rację, nie wychodź bez skierowania )Cytat:
![]() Fajne są te koszulki Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
, my jedziemy w niedzielę
|
|
|
#4848 |
|
BAN stały
|
Witajcie mamusie
![]() współczuję mamusiom obrzęków i przytulam w tej niedoli trzymam kciuki za wizyty ![]() jedyne pocieszenie to że załapiemy się na drugi tysiąc z rodzinnego. chociaż to. no i zaraz mąż wraca z pracy to też już lepiej i obiecał że lody mi kupi ![]() mi się może uda kupić resztę rzeczy w niedzielę ( bo widziałam że czekoladka już większość ma - super - a pazurki i tuniczka super mariolu za ciebie i małego też kciuki zaciśnięte |
|
|
|
#4849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nastepna wizyta 9 maja. Ile czasu powinnam dac tym tabletkom?ile czasu mam łykac by moc stwierdzic ze nie pomogły? mowa o dipherganie Jedna juz łyknelam i po cichu spodziewalam sie ulgi...daremnie
||
|
|
|
#4850 |
|
BAN stały
|
jeszcze jedno pytanko, patrze na te koszule na allegro i znalazłam taką http://www.allegro.pl/item637264573.html
co o niej myślicie??? |
|
|
|
#4851 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No więc na początku dziękuję Wam za kciuki
z młodym wszystko OK wisi główką na dół i raczej się już nie obróci, wszystko szczelnie zamknięte, dostałam nystatynę na moje kłucia, nową maść na moje żyły i mam zrobić badania ![]() i idę jutro albo w sobotę do laboratorium, muszę tylko się dowiedzieć, czy mam być na czczo ![]() ja firanki piorę w programie "delikatne" i firanki wychodzą mało pogniecione jest tam jakieś wirowanie ale bardzo delikatne Cytat:
![]() a w doopkę chcesz ? nie wolno wieszac firanek jeszcze z naszymi gabarytami, a jakbyś zasłabła ? i straciła równowagę ? sweterek śliczny Cytat:
![]() ale przynajmniej będziesz spokojna, bo porobią Ci wszystkie badania, no i w szpitalu jest kilku lekarzy, więc to chyba nawet lepiej. Zawsze mogą się skonsultować ze sobą w razie jakiś wątpliwości. Tylko sms-uj bo będziemy się martwić Cytat:
![]() chyba się wstydzi ![]() za to ja juz od dawna nawijam do swego brzucha ![]() Cytat:
śliczne Cytat:
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję zakupów . Fotki zawsze mile widziane ![]() Szkoda, że z tym białkiem niezbyt wesoło . A kiedy chcą zrobić to cięcie?
|
|
|
#4853 |
|
BAN stały
|
eleeri super wieści, zaazdroszczę że maleństwo wisi głową w dół, moja Amelka dalej czuję że nie
viki zapomniałam, pytałaś o fotelik, ja już mam kupiony ten drugi i kolorek czarno - biały i jak dla mnie super |
|
|
|
#4854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No drugi tysiak to zawsze coś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to gratuluję gadania do brzucha, bo pamiętam, ze na początku też się wstydałaś ![]()
|
|
|
#4855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko odzywaj się do nas... Cytat:
![]() niestety z powodu pracy nieczęsto moge sobie pozwolić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli są 24/h i obejmują całe nogi, ręce i twarz to nie jest juz to normalne. Druga sprawa to ja mam je juz od kilku tyg. takze w moim przyadku to tez nie sa takie typowe obrzeki koncówki ciąży.
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozytywne wiesci z wizyty sa na wage złota. Mocno je doceniajcie...ile ja bym dała za takie wiesci co wizyte. A na ulotce to tak jak Tru wspomniala...musza sie asekurowac i kilometrowe ulotki na kazda ewentualnosc drukowac.
|
|
|
|
#4858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem ![]() ja się "dałam nabrać" i kupiłam taką na guziczki ![]() zobaczymy czy gość miał rację i czy on kogoś nie nabiera ![]() Cytat:
![]() nawet małż był ze mną, spóźnił się troszkę i ginka musiała po niego wychodzić bo ja w negliżu już byłam ![]() no na początku to tak dziwnie było mi gadać właściwie to do siebie ![]() bo teraz młody odpowiada kopniakami, przeciąganiem się, wypinaniem doopki i plecków, więc wiem i czuję, że ktoś tak w brzuchu jest i rozumie co się do niego mówi ![]() a przynajmniej zawsze reaguje na mój głos
|
|
|
#4859 |
|
BAN stały
|
Miramej, wiem tylko siostra ma kłopoty w pracy - dokładnie musi tam oddać 2 tys bo brała do domu różne rzeczy - dokładnie części do kombajnu jak było trzeba i rok to oddawała i nie oddała, a miała możliwość bo np. rachunki za komórkę płaciła po 400 zł a o tamtym długu nie myślała, a teraz szef ją wysłał na przymusowy urlop i póki nie odda to ma się nie pokazywać.a im dłużej będzie zwlekać to on jej moim zdaniem podziękuje za robotę. ja wiem że nie powinnam się wtrącać ale w ostateczności to komornik wejdzie na gospodarstwo mojej mamy (tata już 3 lata nie żyje) i to mama będzie miała kłopoty potem.
|
|
|
|
#4860 | |||||
|
Ola-Unhola
|
śliczne, zakupomaniaczko
![]() Cytat:
Kołyskę w realu również poproszę ![]() Cytat:
![]() Poczekaj kilka dni, a jak po tabletkach nie przejdzie, to trzeba będzie działac Cytat:
![]() Białko rzeczywiście spore, ale trzymam kciuki, zeby było lepiej. Najwazniejsze i bardzo pocieszające jest to, że jesteś pod fachową opieką Cytat:
Super, ze drugi tysiaczek wpadnie Cytat:
A mi jakoś tak się słabo pod wieczór zrobiło. Obejrzałam brzydulę i kiepsko się poczułam. Leżałam, ale nie mogłam znaleźc odpowiedniej pozycji. Tak jakbym nie mogła w pełni oddychac i tak jakoś bez sił. Nie wiem, chyba położę się zaraz spac. Ostatnio zasypiam dośc późno, a przed ósmą już drepczę budzic Małego do przedszkola.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

, chociaż np. kaftanik Bartuś na 56 jest większy niż koszulka Obłoczek w tym samym rozmiarze 
Ten lekarz co mama sie z nim konsultowała mówi, że owszem kobiety mają popuchnięte nogi, przewaznie juz pod koniec ciąży ale obrzeki powinny ustepowac po całonocnym odpoczynku. Ale jesli puchną całe nogi, ręce, twarz a nawet brzuch to jest to juz podstawa do obserwacji w szpitalu i wykonania roznych badań. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

). Jutro przywiozą mi część zakupów, jak się ze wszystkim uporam za 2-3 dni, to cyknę jakąś fotkę.
, czy mam wolne do poniedziałku, czy też muszę weekendować się w szpitalu. Dziś nie był zbyt zadowolony, bo z dobowej zbiórki moczu wyszło mi 2,95 g białka (norma zdaje się do 0,14g - u mnie zaznaczam) i coraz częściej przebąkuje o cięciu, jeśli będzie gorzej. Pociesza mnie, że już prawie skończyłam 32 tyg, więc dzidziuś nie będzie aż w takiej złej kondycji. Za tydzień w czwartek mam też USG i przepływy i pewnie również od tego będzie uzależniona jego decyzja.
, szukałabym na gwałt jakiegoś innego lekarza, który się zainteresuje. Mam nadzieję, że ten lek Ci pomoże, więc okaże się to uczuleniem