Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-28, 11:16   #4771
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
dziekuje wszystkim za pocieszenie

i dziekuje za kciuki - sa niezastapione! sprawa sie odbyla i przyznali mi 800zl alimentow!!! wiem, ze byly nie bedzie placil ale jest fundusz i wyplacaja do 500zl a miec a nie miec zawsze to kasa na przedszkole itp..

co do TZ...caly czas sie na niego focham, dzis sie oburzyl, ze jak to ma byc i czy juz zawsze tak bedzie, i czy chce psuc zwiazek z powodu seksu?? glupek jeden no! i mowi do mnie, ze przeciez o co mi chodzi, ze urodze to bedziemy sie kochac caly czas. mam gdzies jego caly czas, ja potrzebuje teraz, choc troche czulosci a on jest jak kamien i co z tego, ze mowi, ze bardzo mnie kocha, to tylko slowa yhh
Super, że coś się ruszyło i jakaś kaska będzie
A Tż, och oni chyba powariowali...

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Unholy wczoraj pisalam ze przyszla mi ta koszula ktora ty tez chcialas , ale chyba przeoczylas Ja jestem z niej niezadowolona. A Ty tez juz zamowilas??

Ostatnio ciagle boli mnie glowa.....Jutro ide do okulisty ,ciekawe co powie na temat cesarki....Jutro tez robie badanie na przeciwciala. To jest pobranie krwi prawda?
A widzisz chyba przeoczyłam. Sorki.
Dzięki za info.
Jeszcze jej nie zamówiła, ale mówisz, ze kiepska. A wyglądała na taka fajną. No nic trzeba szukac dalej

Tak, normalne pobranie krwi. Spisują dane:
grupa krwi Twoja i Tż-ta., data urodzenia, liczba ciąż, poronień.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
no ja tez jestem praktycznie zdecydowana na vectora tylko czekam na ten GTX bo TZ sie uparl, ze chce go zobaczyc, ale pewnie mi sie nie spodoba i kupie vectora

ten quiny jak dla mnie odpada bo nie lubie na trzech kolach no i cena jest wysoka

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

dziewczyny pomocy - powiedzcie mi jak prasujecie firanki? na jedynce czy wyzej? nie chce ich przypalic a nie wiem
powiesilam mokre i mialam nadzieje, ze beda proste ale widac gniecenia i nie moge tego zniesc, musze wyprasowac
Ja zaczęłam od jedynki i delikatnie co jakiś czas zwiększałam sprawdzając czy się nie przykleja

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-05-28 o 11:15
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 11:17   #4772
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
laski, mam te wszystkie objawy, zdenerwowalam sie, zaraz sie rozrycze...
jade do gina jak tylko otworzy gabinet, i tak sie wybieralam po recepte na tabsy na cisnienie ale teraz to juz nie ma zartow
Nie denerwuj się Przecież swędzenie nie musi oznaczać cholestazy, ale oczywiście warto sprawdzić.

eleeri zaciskam za dzisiejszą wizytę mocno!!!

Cytat:
Gabinet otwarty od 14 wiec tyle musze wytrzymac...
Swedzi mnie wszedzie i od wczoraj, przedwczoraj jakos łagodniej...
Boje sie, ale wy to napewno wiecie...
Wiemy, ale zaciskamy i już na pewno będzie szystko oki.

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Gizmiatko prawdopodobnie jutro wyjdzie ze szpitala. Nataniel coraz lepiej, jutro zobaczy się z mamusią.
Wspaniała wiadomość, ale najlepsza dla Gizmo, bo będzie przy synku

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
nie wiem czy mnie kojarzycie z wątku "planujemy zajść w ciążę"
dowiedziałam się że Gizmiatko urodziło, troszkę za wcześnie, a dokładnie pamiętam, jak zaczynała starania, i jak chwaliła się że się udało
pozdrówcie ją ode mnie, jak będziecie mieć jakiś kontakt, ja mocno trzymam za nią i za dzidziusia kciuki, wszystko na pewno będzie dobrze

mam jeszcze pytanie..słyszałam też, że u Was na wątku urodziło się dzieciątko w 23 tygodniu? tyle skrobiecie że nie doczytałam kto, przybliżycie mi kto, i jak tam się toczy? może znam ze staraczek kobietkę?
pozdrawiam, i udanego rozwiązania życzę

ps. ja też się w końcu doczekałam dzidziusia w brzuszku, a nie było łatwo i dłuugo czekaliśmy, ale udało się, jutro zaczynamy 12 tydzień
Nie znam Cię, ale cieszę się, że i Wy będziecie mieć bajbuska. Dużo zdrówka, wytrwałości i już niedługo będziesz tulić swój skarb w ramionach
A o Nice już dziwczynki napisały.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
(...)
sto lat dla małża!
współczuję tych drętwiejących rąk!

tez mi się robi ta kreska ... a właściewie juz ją mam od miesiaca chyba ... przez cały brzuch - i małż co chwilke się pyta po co ona tam wogóle jest???

Ja za chwile wyruszam na polowanie ... jade po farbe, bo małz będzie malował pokój ... i reszte dupereli do wyprawki ... troche mi jeszcze tego zostało
oh ten mój małż nazbiera dzisiaj życzeń.
Drętwienie, mówiąc delikatnie - jest b.irytujące, nie będę mówić dosadnie, bo kulturalna dziewczynka jestem

Powiedz, że to ścieżka do fredki, żeby położna wiedziała gdzie ma zajrzeć

-------------------------------------------------------------------

Idę się wykąpać, bo do krzesełka już przyrosłam. Kurka, jak to się oderwać

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 11:19   #4773
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam od jedynki i delikatnie co jakiś czas zwiększałam sprawdzając czy się nie przykleja
i do ilu dobilas?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 11:21   #4774
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja tez jestem praktycznie zdecydowana na vectora tylko czekam na ten GTX bo TZ sie uparl, ze chce go zobaczyc, ale pewnie mi sie nie spodoba i kupie vectora

ten quiny jak dla mnie odpada bo nie lubie na trzech kolach no i cena jest wysoka

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

dziewczyny pomocy - powiedzcie mi jak prasujecie firanki? na jedynce czy wyzej? nie chce ich przypalic a nie wiem
powiesilam mokre i mialam nadzieje, ze beda proste ale widac gniecenia i nie moge tego zniesc, musze wyprasowac
Cieszę się, że alimenty przyznane. Kciuki to rewelacyjna sprawa a tak serio, to przyda się ta kaska.

A jeżeli chodzi o firanki, to zależy od materiał. Ja wczoraj prasowałam na maxa i nic się nie stało. Najlepiej spróbuj gdzieś w niewidocznym miejscu czubkiem żelazka.

Dzieki z życzonka. Przekaże małżowi.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2009-05-28 o 11:22
Stary 2009-05-28, 11:22   #4775
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Unholy materiał jest bardzo dobry , ale bardzo dziwnie uklada sie na biuscie i jakos sciska te okolice a w ramionach jest na mnie za szeroka a to Lka...

Ide się kąpac , a potem lece na kawke z kolezanka Wieczorem jeszcze Was odwiedze i licze na same dobre wieści
Stary 2009-05-28, 11:23   #4776
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że alimenty przyznane. Kciuki to rewelacyjna sprawa a tak serio, to przyda się ta kaska.

A jeżeli chodzi o firanki, to zależy od materiał. Ja wczoraj prasowałam na maxa i nic się nie stało. Najlepiej spróbuj gdzieś w niewidocznym miejscu czubkiem żelazka.
no wlasnie wszystkie sa widoczne
ahh chyba bede probowac od jedynki

ale to pozniej bo 8m na 2.5m firan to ciezka sprawa
Stary 2009-05-28, 11:32   #4777
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
i do ilu dobilas?
Ja prasowałam organzę i woal - dobiłam do 2,5

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Unholy materiał jest bardzo dobry , ale bardzo dziwnie uklada sie na biuscie i jakos sciska te okolice a w ramionach jest na mnie za szeroka a to Lka...

Ide się kąpac , a potem lece na kawke z kolezanka Wieczorem jeszcze Was odwiedze i licze na same dobre wieści
Czyli jakaś niewymiarowa jest.
Dzięki

Życzę miłego dnia z koleżanką

Cytat:
no wlasnie wszystkie sa widoczne
ahh chyba bede probowac od jedynki

ale to pozniej bo 8m na 2.5m firan to ciezka sprawa
No współczuję, przy wym. 10x2,7 nieźle się namachałam
Stary 2009-05-28, 11:36   #4778
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ja prasowałam organzę i woal - dobiłam do 2,5
No współczuję, przy wym. 10x2,7 nieźle się namachałam
no wlasnie nie wiem co to za material dlatego pytam, w pokoju u malego i w kuchni mam woal, a w sypialni kresz (to zn bede miec bo narazie TZ tylko w salonie mi karnisz przywiesil)
a te firanki w salonie to taka cieniutka siateczka ale bardzo delikatna i z dosc duzymi dziurkami

sprobuje od 1 i bede zwiekszac najwyzej

o matko 10 na 2,7???
to Ty masz salon jak hala sportowa prawie
Stary 2009-05-28, 11:43   #4779
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
przygotowana woda z mopem stoją do dziś
tylko czekać aż kijanki się zalęgną i żaby zaczną kumkać ...
nie muszę wspominać, ze ja bym się już co najmniej drugi raz zbierała do mycia podłóg

ja myłam podłogi wczoraj rano, bo juz patrzeć na nie nie mogłam, a w kuchni w jednym miejscu to już szło się przylepić do podłogi (ale przecież czysto jest )
i wiadro z brudną wodą stoi w łazience koło kabiny - na widoku
nic się nie odezwę i zaczekam kiedy małża oświeci, że wodę trzeba wylać
pewnie jak zacznie już śmierdzieć to małż dopiero zwróci na to wiadro uwagę

Cytat:
ja nie prasuję, wieszam wilgotną i zawsze się wyprostuje
zresztą ja ograniczam prasowanie do minimum bo nienawidzę tego robić
a firankę piorę kilka razy w miesiącu bo mój pies lubi się do niej tulić
a już uwielbia się przez nią drapać

Dobra, a teraz czeka mnie akrobacja - idę się golić

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 12:01   #4780
Tulipfever
Rozeznanie

Dziewczyny, jeszcze raz dzieki za pochwaly

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej
Dobrze ze u Gizmanto wszystko ok.

A teraz poratujcie mnie, co mozemy brac na przeziębienie?? na katar i ból gardła??? nie mam siły szukac, a wiem, ze kiedys był ten temat.... a czuje sie tak jakby ktos mnie młotkiem w głowe walnął.... czosnek odpada, bo do ludzi ide i nie chce pozabijać ich.....
A nie mozesz zostac w domu i tego wylezec? Powiem Ci tak, tutaj nie pozwalaja NIC brac w czasie ciazy, od poczatku nie wzielam ani jednej tabletki, nie liczac oczywiscie witamin. Do tego dochodzi moje uczulenie na Paracetamol, wiec gdy boli mnie glowa...po prostu czekam, az mi przejdzie Przeszlam dwa paskudne chorobska, za pierwszym razem stracilam glos (nie pozwolili mi nawet Strepsila brac), za drugim razem mialam tak zajety nos, ze przechodzilam przez karton chusteczek dziennie. Co mi pomagalo, to duzo pic, duzo owocow, warzyw, inhalacje, aby troche oczyscic zatoki, przed snem pilam gorace mleko z czosnkiem, na szyje zawijalam szalik, skarpetki na nogi obowiazkowo i jak najwiecej odpoczywac, wylezec to okropienstwo. Nie przecze, ze ciagnelo sie to jak...katar trzymal sie dzielnie 10 dni, bol gardla przeszedl po 5 dniach milczenia (maz wspomina ten okres z rozmarzeniem ). Ale da sie wytrzymac, to minie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane jak napisała Unholy, dziś słoneczko za oknem więc i humor lepszy. Poza tym jadę na 11 do kosmetyczki więc wpadłam tylko na szybko poczytać co u Was, a potem relaksik i odstresowanie
Wow, alez Ci dobrze! Tez tak chce Milej wizyty!

Cytat:
jade do gina jak tylko otworzy gabinet, i tak sie wybieralam po recepte na tabsy na cisnienie ale teraz to juz nie ma zartow
Kasiu, wiem, ze sie latwo mowi, ale nie denerwuj sie dopoki nie potwierdzisz. Swedzenie skory w ciazy to norma, mnie tez tak swedzi, skora sie rozciaga, kazdy dotyk czuje 10 razy intensywniej. Nie wiem, moze uzywaj innych kosmetykow, bardziej naturalnych- moze cos sie uczula? Masz wysypke? Czy swedzi Cie cale cialo, czy tylko brzuch? Nie zamartwiaj sie na zapas. Dobrze, ze idziesz to sprawdzic, daj koniecznie znac czy wszystko ok.

Cytat:

ps. ja też się w końcu doczekałam dzidziusia w brzuszku, a nie było łatwo i dłuugo czekaliśmy, ale udało się, jutro zaczynamy 12 tydzień
Gratulacje!

Cytat:
Ci nasi małżowie
pamiętacie jak pisałam w poniedziałek, ze mój ostentacyjnie zaczął się szykować do mycia podłogi po tym, jak powiedziałam jak się nasprzątałam, a on zaczał krzyczeć, ze mi nie wolno....

przygotowana woda z mopem stoją do dziś
tylko czekać aż kijanki się zalęgną i żaby zaczną kumkać ...
nie muszę wspominać, ze ja bym się już co najmniej drugi raz zbierała do mycia podłóg
Postaw Mu to wiaderko po Jego stronie lozka...moze potrzebuje drastycznej metody, zeby sobie przypomniec

Cytat:
czesc dziewczynki

i dziekuje za kciuki - sa niezastapione! sprawa sie odbyla i przyznali mi 800zl alimentow!!! wiem, ze byly nie bedzie placil ale jest fundusz i wyplacaja do 500zl a miec a nie miec zawsze to kasa na przedszkole itp..
To spora suma, gratuluje! A problemow tej natury nie zazdroszcze

Cytat:

Tak jak dziewczyny radza, zacznij od jedynki , mozesz nawet sprobowac przez szmatke, w jakims niewidocznym miejscu. Ja prasuje na 2, bo moje zelazko az tak sie nie rozpala.

Kupilam sobie wielka cwiartke arbuza i zaraz planuje bezwstydnie ja cala zjesc
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 12:02   #4781
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Nie wiem co sądzić Nie mówię, że są złe, no i dlaczego, ale wolę te sprawdzone.
a jakie masz te sprawdzone??

Cytat:
ja się poważnie zastanawiałam nad ich zakupem, ale chciałam całą serię tej samej firmy, a Ziajka nie ma np. chusteczek czy szamponu
i sama już nie wiem

ja mialam 2 firmy nad ktorymi sie zastanawialam Hipp albo Nivea, Ziajka tez wydaje sie ok.....na moim miejscu co byscie wybraly?

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć i czołem

ja dzisiaj na chwilkę, bo mam wizytę u gina (mile widziane kciuki )
i przed 13 muszę wyjść,
zaraz lecę pod prysznic, bo jak wróciłam z psem i myłam ręce to podejrzanie bulgotało w rurach i boję się że nagle wody mi braknie na tym moim ukochanym 4 piętrze

i najgorsze golenie - no z tym to mi chyba najdłużej zejdzie

ja poprosze was jutro o kciuki

Cytat:
Gizmiatko prawdopodobnie jutro wyjdzie ze szpitala. Nataniel coraz lepiej, jutro zobaczy się z mamusią.
huraaa huraaaa

Cytat:

podczytuje watek........gratulacje juz kiedys skladalam.....ale w takim razie jeszcze raz zycze spokojnej ciazy

Cytat:
czesc dziewczynki

super!! a tak sie martwilas
kasa zawsze sie przyda!!!

a ja mamuski chyba dzisiaj jade na te zakupy i mam w planie kupic dzis:
-kocyk
-przewijak
-rozek
-butelki chyba avent kupie
-termometr elektroniczny i do wody
-kosmetyki do pielegnacji i mycia noworodka
-masc Bepanthen
-nozyczki, szczoteczke - chyba Canpol
-pieluszki jednorazowe i chusteczki
-pieluchy tetrowe i flanelowe
-patyczki do uszu dla dzieci, gaziki
-śliniaczki, proszek do prania
- dla siebie: 2 koszule, wkladki laktacyjne , majtki jednorazowe, rozejrze sie za jakims stanikiem do karmienia.....

ale nie wiem czy na wszystko mi dzis kasy starczy, a jak nie to reszte kupie w przyszlym tygodniu.......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-28, 12:03   #4782
p4w
Zakorzenienie

Svinecka, gratuluję uzyskania alimentów

u mnie się właśnie rozpadało i zniknął sygnał w cyfrówce - nie obejrzałam końcowego efektu metamorfozy domu Collina i Justina
właśnie w kulminacyjnym momencie musiało się rozpadać

lubię oglądać programy o urządzaniu wnętrz

co do podłóg - ostatnio tak sie męczę, że nie mogę ustać chwilki pod prysznicem, więc zaparłam się i myć nie zamierzam

jutro przyjdzie ta bieliźniarka i trzeba by poprzestawiać trochę mebli - to zrobi oczywiście małż, ale trzeba będzie opróżnić szafki, a potem na nowo poukładać - nie wiem jak ja to zrobię
chyba każę postawić nowy mebel gdziekolwiek, a wszelkie przemeblowania zostawię na koniec 37 tyg - wtedy mogę już rodzić

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 12:06   #4783
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

ja mialam 2 firmy nad ktorymi sie zastanawialam Hipp albo Nivea, Ziajka tez wydaje sie ok.....na moim miejscu co byscie wybraly?

ja poprosze was jutro o kciuki

huraaa huraaaa

podczytuje watek........gratulacje juz kiedys skladalam.....ale w takim razie jeszcze raz zycze spokojnej ciazy

super!! a tak sie martwilas
kasa zawsze sie przyda!!!

-kocyk
-przewijak
-rozek
-masc Bepanthen
- dla siebie: 2 koszule, wkladki laktacyjne , majtki jednorazowe, rozejrze sie za jakims stanikiem do karmienia.....

ale nie wiem czy na wszystko mi dzis kasy starczy, a jak nie to reszte kupie w przyszlym tygodniu.......
Sprawdzone na dzieciach znajonych Najlepiej wypada Nivea, ale jest to rzecz b.indywidualna. Zastanawiałam się nad Hippem, ale nie znam nikogo, kto by stosował. Opinie ma dobre.

Widzę, że masz niezła listę Ja sie wezmę w przyszłym tyg.

A i kciuki... już zaciśnięte

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-05-28, 12:09   #4784
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Postaw Mu to wiaderko po Jego stronie lozka...moze potrzebuje drastycznej metody, zeby sobie przypomniec

Kupilam sobie wielka cwiartke arbuza i zaraz planuje bezwstydnie ja cala zjesc
ależ on widzi to wiaderko tylko nie ma czasu bo ciężko pracuje, a poza tym jest czysto przecież ...

arbuza mozesz jeść do woli, tak jak truskawki (mówili to dzisiaj w DDTVN) - ale pyszności robili z tych truskawek - przepis na muffiny chyba wypróbuję )

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-28, 12:10   #4785
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ja nie prasuję, wieszam wilgotną i zawsze się wyprostuje
zresztą ja ograniczam prasowanie do minimum bo nienawidzę tego robić

no wlasnie tez tak zrobilam ale jest pognieciona
a wirujesz ja?

trzymam za wizyte
Stary 2009-05-28, 12:10   #4786
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mozesz zostac w domu i tego wylezec? Powiem Ci tak, tutaj nie pozwalaja NIC brac w czasie ciazy, od poczatku nie wzielam ani jednej tabletki, nie liczac oczywiscie witamin. Do tego dochodzi moje uczulenie na Paracetamol, wiec gdy boli mnie glowa...po prostu czekam, az mi przejdzie Przeszlam dwa paskudne chorobska, za pierwszym razem stracilam glos (nie pozwolili mi nawet Strepsila brac), za drugim razem mialam tak zajety nos, ze przechodzilam przez karton chusteczek dziennie. Co mi pomagalo, to duzo pic, duzo owocow, warzyw, inhalacje, aby troche oczyscic zatoki, przed snem pilam gorace mleko z czosnkiem, na szyje zawijalam szalik, skarpetki na nogi obowiazkowo i jak najwiecej odpoczywac, wylezec to okropienstwo. Nie przecze, ze ciagnelo sie to jak...katar trzymal sie dzielnie 10 dni, bol gardla przeszedl po 5 dniach milczenia (maz wspomina ten okres z rozmarzeniem ). Ale da sie wytrzymac, to minie
z checia bym została, ale dzisiaj mamy szkołe rodzenia i chciałabym pójsc. dzisiaj mamy omawiać druga częsc porodu. położna ma przyniesc fantom i bedzie pokazywała jak sie dzidzius rodzi.... ciekawi mnie to. wole na fantomie zobaczyc, niż na żywo-znaczy na filmie....

Cytat:
ja bym chyba wybrała hippa jesli chodzi o oliwkę, a o inne produkty to nie wiem. A oliwkę hipp patrząc po składzie jej, jest w niej mniej chemii niz w inych to tylko moje obserwacje.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 12:10   #4787
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

.
ja mam ten sam dylemat i chyba wybiorę Nivea ze względu na duży wybór kosmetyków

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-28, 12:12   #4788
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dobra ide prasowac i troche ogarnac bo po poludniu kolezanka przychodzi w odwiedziny
Stary 2009-05-28, 12:24   #4789
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny

Znowu pół dnia mnie nie było i mam tyle do nadrobienia Wczoraj niestety nie czułam się najlepiej...większość dnia przeleżałam...bolą mnie nogi i brzuch...na dole kłuje...i fredka jakoś dziwnie się zachowuje...aż się wystraszyłam i dlatego cały wieczór leżałam...

Początek przeczytałam i też muszę pomarudzić na Tżeta...ależ mnie wczoraj zdenerwował...mam moją psinkę u siebie do soboty...no i poszedł z nim na dwór na spacer, ale po godzinie Nero znowu zaczął wariować...więc Tż powiedział mu że nie będzie z nim chodził co 10 min...więc się wkurzyłam...jak co 10 min????? Raz z nim był i marudzi....z bólem ubrałam się, na co Tż stwierdził że co go uczę wychodzenia co chwilę...więc mu powiedziałam że to dorosły pies i nagle się nie nauczy takich zachowań a poza tym widocznie ma potrzebę...myślicie że Tż się ruszył? ... ostatkiem sił wyszłam na spacer...wróciłam ze łzami w oczach tak mnie wszystko bolało...
, ale dzisiaj jest już lepiej?
Niedobry TŻ

Cytat:
czesc dziewczynki

No w końcu jakieś konkrety , gratulacje , 5 stów piechotą nie chodzi

Cytat:
Ja nie prasuję, też mnie denerwują zagniecenia, ale udaję ślepą

Cytat:

Tylko się nie połam w tych akrobacjach

Cytat:
Nie przecze, ze ciagnelo sie to jak...katar trzymal sie dzielnie 10 dni, bol gardla przeszedl po 5 dniach milczenia (maz wspomina ten okres z rozmarzeniem ). Ale da sie wytrzymac, to minie

Cytat:
(...)
-kocyk
-przewijak
-rozek
-masc Bepanthen

Ja też jeszcze się waham pomiędzy Hippem a Niveą, więc nie pomogę

Niezła lista, a potem... fotki

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 12:28   #4790
UnholyOne
Ola-Unhola

Tak z innej beczki:
http://allegro.pl/item647198359_3_pa..._jak_nowe.html
http://allegro.pl/item647195843_3_pa..._jak_nowe.html
http://allegro.pl/item647193323_3_pa..._jak_nowe.html
http://allegro.pl/item647455447_0_3_pajacyki_3_szt.html
http://allegro.pl/item643310398_3_6_9_chlopczyk.html
http://allegro.pl/item647458395_kosz...szki_zara.html
http://allegro.pl/item647458704_25_s...ka_paczka.html
http://allegro.pl/item647500682_welu...uchatkiem.html
Stary 2009-05-28, 12:31   #4791
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Sprawdzone na dzieciach znajonych Najlepiej wypada Nivea, ale jest to rzecz b.indywidualna. Zastanawiałam się nad Hippem, ale nie znam nikogo, kto by stosował. Opinie ma dobre.

Widzę, że masz niezła listę Ja sie wezmę w przyszłym tyg.

A i kciuki... już zaciśnięte
wiem ze to co pasuje jednemu , innemu moze zaszkodzic-podraznic....ciezki wybor

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

ja bym chyba wybrała hippa jesli chodzi o oliwkę, a o inne produkty to nie wiem. A oliwkę hipp patrząc po składzie jej, jest w niej mniej chemii niz w inych to tylko moje obserwacje.
tylko ze ja nie chce oliwki uzywac, a plynu do kapieli.....oliwka jest dobra bo sama stosuje i tż tez po kapieli
Cytat:
ja mam ten sam dylemat i chyba wybiorę Nivea ze względu na duży wybór kosmetyków
nivea powiadasz hmmm.......musze sie zastanowic!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-28, 12:41   #4792
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Slowo sie rzeklo, wysylam fotki pokoju. Przepraszam za ilosc
Śliczny pokoik!
---------
Antonio na razie też będzie spał z nami w sypialni, zobaczę, jak będzie za kilka miesięcy.
Cytat:
małż odwiózł dziś mój mocz do badania - mam nadzieję, ze tym razem będzie ok - wczoraj nie jadłam słodyczy ani lodów

Cytat:
Trzymam mocno kciuki za wizytę i wyniki. Myśl pozytywnie- będzie dobrze!
Cytat:
Fantastyczne wiadomości!
Baaardzo się cieszę!!!!
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Znowu pół dnia mnie nie było i mam tyle do nadrobienia Wczoraj niestety nie czułam się najlepiej...większość dnia przeleżałam...bolą mnie nogi i brzuch...na dole kłuje...i fredka jakoś dziwnie się zachowuje...aż się wystraszyłam i dlatego cały wieczór leżałam...
Życzę poprawy samopoczucia!
A TŻ... Szkoda gadać...
Cytat:
i dziekuje za kciuki - sa niezastapione! sprawa sie odbyla i przyznali mi 800zl alimentow!!!
Świetnie, gratuluję!!!
Cytat:
-kocyk
-przewijak
-rozek
-masc Bepanthen

Trzymam kciuki za pomyślne zakupy!
----------
Ja już wyszykowana i wkrótce jadę z mężem do szpitala na zastrzyk, a potem, mam nadzieję, na zakupy!
Stary 2009-05-28, 12:41   #4793
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja też się zastanawiam między nivea a hippem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-28, 12:45   #4794
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Katarzynka a Ciebie swędzi ciągle, czy tylko, że tak powiem sezonowo o określonych porach, bo juz się sama zestresowałam
chyba zmolestuje dzisiaj o to gina
na wieczór rzeczywiście najbardziej, a w ciągu dnia co chwilę gdzieś, a to plecy, a to pośladek,a to pod brzuchem, teraz pod pacha, a przed chwilą szyja...
Jak wczoraj Mąż mnie szorował pod prysznicem to prezyłam się jak kotka, taka to ulga dla mnie była.

Cytat:

\
gratulki dla was

Cytat:
katarzynko, a może to z suchości skóry...
jak ja sie nie nasmaruję grubo masełkiem do ciała (nie każdy balsam daje poprawę) to tez mnie wszystko swędzi

skóra jest napięta, cały czas sie rozciąga, a poza tym suchość skóry u kobiet w ciąży to dolegliwość dość powszechna

ja mam generalnie skórę tłustą, ale teraz bez grubej warstwy masła nie daję rady, bo mnie wszystko swędzi
tak samo myślałam jak mnie pierwszego dnia zaczęło swędziec, ale brzuch to ja juz mam spory i jak do tego rozmiaru dobił to ani razu mnie tak nie swedziało.Wczoraj pomyslalam, kurcze, moze teraz intensywniej sie skóra rozciaga.Moze cos w tym prawdy jest, ale łydek i reszty by to tez dotyczyło?
Kremiku od poczatku uzywam jednego-ziajki.
No chyba ze to truskawki sa wszystkiermu winne
Z dwojga złego wolę to

Cytat:
Super wiadomość
Czytałam, czytałam,
mnie swędzą nogi bez stóp, i ręce bez dłoni
czasami zmolestuje też małża o plecy
ale jak się wydrapię to mam spokój

spytam sie gina dla swiętego spokoju,
idę się myć
jak nie jest to uciązliwe to nie ma sie czym niepokoic.Ja wieczorami paraduje nago i mówie"zobacz co tu mam, a tu? nic nie mam?a mnie swedzi"

Cytat:

i dziekuje za kciuki - sa niezastapione! sprawa sie odbyla i przyznali mi 800zl alimentow!!!

nic sie nie martw jak gin otworzy gabinet to jedz do niego i niech Cie skieruje na badania
no i chociaz jeden optymistyczny akcent bedzie kaska

Ja już byłam oddac krew i ok.15 pojade je odebrac i prosto do ginka.
Czy ja zawsze cos musze miec do choinki? wciąż mam jakies perypetie, dlaczego? okaz zdrowia byłam a teraz co rusz coś
Nie chce juz wiecej czytac o tym w necie, zeby sie niepotrzebnie nie nakrecac,ale tak sie zastanawiam czy obrzeki moga miec cos wspolnego?

Cytat:

ja nie mam firan w całym domku.Jedynie zazdroske która powiesiłam wprost z paczki i sie sama owiesiła.Ale dobre metody laski podpowiadały ze może przez reczniczek, albo pamietam ze moja mama spryskiwała takim fukaczem i do tego parą z zelazka traktowała.
Ciotka wieszała mokre i sie owieszaly same.

Cytat:
Nie denerwuj się Przecież swędzenie nie musi oznaczać cholestazy, ale oczywiście warto sprawdzić.
pewnie ze nie musi, ja nawet nie chce, ale jakos dziwnie wszystko sie zgadza i swedzenie jest dosc nienaturalne.
Trzymajcie kciuki.Niech to bedzie uczulenie pokarmowe, tylko nie to cholerstwo...

Cytat:
Kasiu, wiem, ze sie latwo mowi, ale nie denerwuj sie dopoki nie potwierdzisz. Swedzenie skory w ciazy to norma, mnie tez tak swedzi, skora sie rozciaga, kazdy dotyk czuje 10 razy intensywniej. Nie wiem, moze uzywaj innych kosmetykow, bardziej naturalnych- moze cos sie uczula? Masz wysypke? Czy swedzi Cie cale cialo, czy tylko brzuch? Nie zamartwiaj sie na zapas. Dobrze, ze idziesz to sprawdzic, daj koniecznie znac czy wszystko ok.
zero jakiejkolwiek wysypki, no i swedzi mnie całe cialo.Teraz tak patrze na brzuch i od drapania mam takie cetki czerwone pod skóra.

Ja rozumiem ze skóra sie rozciaga, ale dotychczas jak sie rozciagała to wcale tego nie czułam, kremowałam sie, nawilżałam i myjka drapiąca zawsze pobudzałam ukrwienie w kąpieli, dlatego tak sie martwie ze tak nagle sie to nasila, praktycznie z nikąd.

Wracajac z laboratorium weszłam dorossmana.Kupiłam new borny,puderek,oliwke,hrba tke od pierwszego tygodnia,patyczki z ogranicznikiem, pake mleka w razie co ,i płyn do kąpieli z pompką.

Dam wam znac, najszybciej jak to mozlwie dziekuje za slowa otuchy, tak czytajac mocno wierze ze to nic takiego !

Cytat:

arbuza mozesz jeść do woli, tak jak truskawki (mówili to dzisiaj w DDTVN) - ale pyszności robili z tych truskawek - przepis na muffiny chyba wypróbuję )
podaj, ja przespałam ddtvn

Svinecko gdyby blizej do ciebie bylo to bym sama wdepła oblookac gniazdko
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 12:55   #4795
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziekuje wszystkim za gratulacje

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja nie prasuję, też mnie denerwują zagniecenia, ale udaję ślepą
a ja nie umiem - od trzech dni prosilam TZ zeby mi sciagnal firanki bo juz nie moge na nie patrzec

mialam poczekac z prasowaniem az TZ wroci z pracy zeby je od razu zawiesil z powrotem no ale kolezanka przychodzi wiec musi byc ladnie

polowe juz wyprasowalam i nawet sama powiesilam
teraz czas na druga polowe

i jeszcze podlogi musze umyc

katarzynko daj znac co i jak potem
Stary 2009-05-28, 12:59   #4796
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

tak samo myślałam jak mnie pierwszego dnia zaczęło swędziec, ale brzuch to ja juz mam spory i jak do tego rozmiaru dobił to ani razu mnie tak nie swedziało.Wczoraj pomyslalam, kurcze, moze teraz intensywniej sie skóra rozciaga.Moze cos w tym prawdy jest, ale łydek i reszty by to tez dotyczyło?
Kremiku od poczatku uzywam jednego-ziajki.
No chyba ze to truskawki sa wszystkiermu winne
Z dwojga złego wolę to

pewnie ze nie musi, ja nawet nie chce, ale jakos dziwnie wszystko sie zgadza i swedzenie jest dosc nienaturalne.
Trzymajcie kciuki.Niech to bedzie uczulenie pokarmowe, tylko nie to cholerstwo...

Ja rozumiem ze skóra sie rozciaga, ale dotychczas jak sie rozciagała to wcale tego nie czułam, kremowałam sie, nawilżałam i myjka drapiąca zawsze pobudzałam ukrwienie w kąpieli, dlatego tak sie martwie ze tak nagle sie to nasila, praktycznie z nikąd.

Wracajac z laboratorium weszłam dorossmana.Kupiłam new borny,puderek,oliwke,hrba tke od pierwszego tygodnia,patyczki z ogranicznikiem, pake mleka w razie co ,i płyn do kąpieli z pompką.

Dam wam znac, najszybciej jak to mozlwie dziekuje za slowa otuchy, tak czytajac mocno wierze ze to nic takiego !

podaj, ja przespałam ddtvn

Svinecko gdyby blizej do ciebie bylo to bym sama wdepła oblookac gniazdko
ale mnie też całe ciało swędzi jak się nie posmaruję - nie tylko brzuch a największą suchość czuję na rękach i twarzy - chodzę z warstwą maseczki nawilżającej i dopiero mogę się umalować bo inaczej to czuję każdy ruch mięsniami mimicznymi - tak mnie ściąga skóra
a ta Ziajka jest na rozstępy czy jakaś nawilżająco-natłuszczająca?
bo te kremy na rozstępy wcale nie nawilżają (przynajmniej u mnie)

przepisu nie zapisywałam, bo będzie na stronie internetowej programu; jeszcze nie ma - przed chwilą sprawdzałam, ale powinny się pojawić na dniach to wtedy wrzucę

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-28, 13:15   #4797
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za pomyślne zakupy!

tylko cos sie u nas na burze zbiera.....a tż nie wrocil jeszcze wiec cos czuje ze jak pojedziemy to bedzie lało-a ja nie lubie chodzic po sklepach w deszcz...

Cytat:
Ja też się zastanawiam między nivea a hippem
wlasnie za duzy wybor- jakby byl jeden producent kosmetykow dla dzieci to nie byloby problemu a tak

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-28, 13:16   #4798
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja już wyszykowana i wkrótce jadę z mężem do szpitala na zastrzyk, a potem, mam nadzieję, na zakupy!
Udanych zakupów

Cytat:
Ja już byłam oddac krew i ok.15 pojade je odebrac i prosto do ginka.
Czy ja zawsze cos musze miec do choinki? wciąż mam jakies perypetie, dlaczego? okaz zdrowia byłam a teraz co rusz coś
Nie chce juz wiecej czytac o tym w necie, zeby sie niepotrzebnie nie nakrecac,ale tak sie zastanawiam czy obrzeki moga miec cos wspolnego?
(...)
(...)

, dobrze robisz, że nie czytasz już o tym w necie

żeby to nie była cholestaza

A jaki płyn?

Cytat:
dziekuje wszystkim za gratulacje

a ja nie umiem - od trzech dni prosilam TZ zeby mi sciagnal firanki bo juz nie moge na nie patrzec

mialam poczekac z prasowaniem az TZ wroci z pracy zeby je od razu zawiesil z powrotem no ale kolezanka przychodzi wiec musi byc ladnie

polowe juz wyprasowalam i nawet sama powiesilam
teraz czas na druga polowe

i jeszcze podlogi musze umyc
Tylko uważaj, żebyś nie przedobrzyła z tą robotą

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 13:39   #4799
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie też całe ciało swędzi jak się nie posmaruję - nie tylko brzuch a największą suchość czuję na rękach i twarzy - chodzę z warstwą maseczki nawilżającej i dopiero mogę się umalować bo inaczej to czuję każdy ruch mięsniami mimicznymi - tak mnie ściąga skóra
a ta Ziajka jest na rozstępy czy jakaś nawilżająco-natłuszczająca?
bo te kremy na rozstępy wcale nie nawilżają (przynajmniej u mnie)

przepisu nie zapisywałam, bo będzie na stronie internetowej programu; jeszcze nie ma - przed chwilą sprawdzałam, ale powinny się pojawić na dniach to wtedy wrzucę
cokolwiek to jest nie jest to naturalnym stanem mojej skóry
Nie wiem czy ma na to wpływ krem.
Ja sie regularnie nie smarowałam kremem na rozstepy i przy przyroscie brzuszka nic mnie nie ciagnęło,nie rwało ani skóry suchej nie miałam nigdzie.A jak wiecie brzuch mam spory
Twarz to zupełnie inna para kaloszy, inne kremy,inna pielęgnacja i inna ochrona, bo i inna skóra.
Teraz to sobie wmawiam ze wszystko jest w porzadku i nawet jak mnie cos swedzi to przeciez mi sie wydaje

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, dobrze robisz, że nie czytasz już o tym w necie

żeby to nie była cholestaza

A jaki płyn?

Tylko uważaj, żebyś nie przedobrzyła z tą robotą
eee no kurde J&J ale licze ze nie uczuli, a jak uczuli to my sie bedziemy w nim kąpac.Tak z rozpędu zakupy robiłam i siła reklamy zadziałała ale jestem podatna
Svinecko...nie przesadzaj...Czy ty na medal polujesz z tymi akrobacjami co?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 13:49   #4800
UnholyOne
Ola-Unhola

Kasiu, daj znac po odebraniu wyników i wizycie u ginka

Tyłek mnie boli od siedzenie przed kompem, ale nie chce mi się iśc do sklepu i nic innego robic

Kupiłam za to sweterek na 74
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06054.jpg (49,1 KB, 23 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości