|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
madziwnia przykre to trochę, ale niektórzy tak mają, ty Słońce już skup się na swojej Dzidzi, bo pewnie ucieszyłaby się jak by Mamusia się uspokoiła
mnie też przeraziła ta historia, ale nie znaczy to, że chcę, żeby się ktoś nie dzielił takimi historiami... takie jest życie... nie można przecież żyć w iluzji, że nikomu nic złego się nie dzieje... asieńka pewnie czuła potrzebę podzielenia się historią, bo przecież od tego jest forum, żeby pisać jak wszystko jest ok i jak nie jest TEŻ. Idąc tą drogą myślenia dziewczyny jak się dobrze czujecie to piszcie, ale jak źle to już nie... <żartuję oczywiście >Mam nadzieję jednak, że wszystko pozostanie jak było i że możemy na siebie liczyć ZAWSZE madziwnia co do malin to ja słyszałam, że herbatki malinowe z owoców można, tylko z liści malin nie wolno. Ja soczek malinowy jak byłam przeziębiona to piłam. ita gratuluję koleżance porodu... tez bym tak chciała hehe dobrze, że zadzwoniła do tego lekarza, bo jeszcze sama w domu by urodziła...mrowak życzę oby było wszystko ok i że pojedziesz się zrelaksować. Ja już zazdroszczę !!!! Ja uwielbiam masaże pleców heh jak bym miała okazję to dałabym się wymasować komukolwiek... no prawie, bo jak byliśmy na Teneryfie była masa kobiet (chyba Tajlandek), które oferowały masaże plażowiczom, ale jakoś się brzydziłam, bo one ani rąk nie myły między jedną a drugą osobą, używały tego samego ręczniczka do otrzepywania piasku tak mnie korciło heh dziś M. nie idzie na nockę, więc chyba zaraz go zmolestuje na 2 minutowy masaż Darusiaaaa taką mamy cudowną Galerię Sieradzką, a ty do Łodzi na zakupy chcesz jechać |
|
|
|
#4832 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam opinie, że napar z liści jest dosyć mocny a taki sok z malin sklepowy ma smak malin ale tak na prawdę jest dużo słabszy w działaniu niż napar, bo sztuczny. Co innego soki malinowe domowej produkcji.
Porównanie jest takie jak między mocną czarną herbatą a najtańszą herbatką granulowaną (taką cytrynową, wiecie o czym mowa). No ale lepiej chyba nie ryzykować. Piłam ze 2 razy na początku ciąży (bom nie wiedziała) i nic mi nie było ale teraz już nie ruszam.
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że możemy na sibie liczyć.. nawet jak mamy złe samopoczucie nie spowodowane naszym stanem tylko kogoś w rodzinie tez możemy...
ja mam nadzieje że nadal bedzie jak było.. i pewnie nie raz sie zdaży że ktoś coś powie co się wiekszości nie spodoba bądź odwrotnie i kazdy może sie wkurzyć ja ja teraz... znaczy juz mi przeszo.. ale serio.,. cisnienie mi poszo w górę... wrażliwa jakas jestem jak ktos tak egoistycznie sie wypowiada ![]() Któa jutro do gina idzie?? Mam PROŚBĘ spytajcie o ten sok z malin kupny badź swojski nie wazne.. sok z malin.. bo ja ta mamę moja uduszę kiedys ![]() MROWAK ty idziesz.. prosze spytaj
|
|
#4835 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusiaaaa ja też z Sieradza jestem, ale czasowo na emigracji
a robią nową?? gdzie?? madziwnia od razu lepiej, jak spokojniejsza dziewczyny jak myślicie powinnam robić test obciążenia glukozą? wiem, że w Polsce standardowo chyba każdej kobiecie robią, a tu tylko jak matka miała heh chyba zadzwonię do gina jutro i zapytam co on myśli ![]() póki co szukam przepisu na torta, bo M. urodziny wyprawia w sobotę, a ja będę kucharzyła ![]() a dziś kupiłam mu już świeczki na tort, ale zamiast liczby 26, czy tam 26 świeczek, będzie napis "don't ask" |
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- a nowa galeria ma byc gdzies w okolicach wiaduktu czy cos nawet dokladnie nie wiem. |
|
|
|
|
#4837 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pościel tez są dzę że dwie zmiany choc u mnie SZymek spał pod kocem . Dopiero teraz ma kołdre Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item818334207_...by_okbaby.html i dla mnie jest rewelacyjna ale co kto lubi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sok herbaty z malin można tu chodzi o napar z liści malin który podobno i tak porodu nie wywołuje . Ktoś pytał o monitory , ja bym nie kupiła chyba że bym mia Dziś cały dzień gdzies ganiałam , rano w J do denstysty bo go ząb bardzo bolał okazało się że kanałowo jest do leczenia , potem z małym do lekarza bo kaszlał , dostał syrop .. Potem u kolezanki i na zakupy , bo małż mi jedzie do niemiec na tydzień i zapasy mi robił . Potem gośc mi przyszedł podłączyć maszynę zmywajacą
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie jutro wychodze na małe zakupy bo mi sie tak "przytło", że prawie nie mam w czym chodzić, ale skupisko 160 ludzi na raz w szkole po tej chorobie chyba jednak sobie daruje jeszcze.
|
|
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
ech, dobrze że ten dzień się kończy, dla mnie jakiś taki niemrawy bardzo. madziwnia, powiem tak - ja też w pierwszej chwili trochę egoistycznie podeszłam do tematu, bo wolę nie nakręcać się takimi historiami ( a swoje już przeżyłąm) , ale masz racje,że nie da się tego ukryć i nie możemy nastawić się na tylko piękne historie. W sumie Asia podzieliła się tez swoim kiepskim samopoczuciem po tej wiadomości, i tak apropos, od tamtego czasu sie nie odezwała
Asia, jak tam u Ciebie???aniap, ja nie mogę jak CIebie czytam to mam wrażenie, że t\Ty gigant jakiś jesteś i znosisz ciaże super lekko. Nie wiem, może to starość u mnie już ale energii mi brak, poleguję w domku i chucham na siebie. Może to trochę strach, troche taka presja otoczenia - wszysyc mi ciągle powtarzają "uważaj na siebie" nawet lekarz na USG zaznaczał,że z blizńiakami to ciąża wysokiego ryzyka i ja kurcze już chyba sfiksowałam. W pewnym momencie wkurzona odpowiadałąm,że poprzednie dwa razy też uważałąm, bo jakos tak mam wrażenie jakby mnie ktoś miał obwiniać w razie gdyby coś było nie tak. NO cholerka jak tu normalnie funkcjonować... Zresztą nie czuję się tak jakbym miała góry przenosić i obawiam sie,że już do końca tak aż się nie będę czuła. Zazdroszczę jak ktoś może sobie pozwolić na aktywnosć i trudno mi czasem jak tak mijają kolejne dni a ja siedzę jak ta bida w domu. Oj, bo chyba mi się przelało po wczorajszej wizycie w markecie kiedy po kilku kroczkach jakoś sil nie miałam.... Lepiej pójdę spać, może jutro będzie lepszy dzień... |
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie generalnie nie jest najgorzej z samopoczuciem, teraz bylo fatalnie jak bylam chora ale juz prawie cala choroba sobie poszla
Bożeee jak ja bym chciala isc do lekarza i uslyszec " wszystko wporzadku", chociaz zawsze to slysze jesli chodzi o krasnalka, natomiast ze mna zawsze cos wypatrzą
|
|
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
a, miałam Was jeszcze przy okazji diety zapytać - czy pijecie normalną czarną herbatę???
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
ja pije Sage albo earl grey
|
|
|
|
#4843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedynie jak już jestem bardzo przeziębiona to robię właśnie herbatę z dużą ilością cytryny i soku malinowego. Ale nie wiem czy to faktycznie coś pomaga czy tylko działa na psychikę.
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno pomaga, ale ja sama praktykowalam bez soku;-)
---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Wy tez nie możecie usnąć?;/ |
|
|
|
#4845 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie jeszcze nie wiem
Teraz mi się niby chce ale jak tylko się położę to mi się odechciewa na jakiś czas.
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze 2 dni antyb oprucz dzisiaj, i biore go o 23:55 a pozniej dupa, mecze sie do 4 zeby usnac;/
|
|
|
|
#4847 |
|
Raczkowanie
|
No ja się pewnie jeszcze z godzinkę pomęczę. Ale o 1.05 na TVP Kultura leci "Madame Bovary" więc pewnie zasnę jak zacznę oglądać
![]() Idę do wyrka, dobranoc mamuśki
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Ja interwencje na zone reality zaraz bede ogladac;-)
---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Dobra---noc Brzuchatki;-) |
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
no tom pierwsza dziś (nie licząc tych co spać nie mogą i po północy klepią
coś czuję, że dziś nic mi się nie będzie chciało ból narazie chyba dpuścił
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laski,
a ja już w pracy od 7. Tak mi się wydaje, że jakbyście musiały wstawać przed 6, to problemy z bezsennością by przeszły - ja ledwo żyję od tygodnia i chce mi się spać non stop - mam taki intensywny tydzień. Jeszcze dzisiaj do Wa-wy... bleee... Brzuch mi się napina, a później odpina i tak kilka razy dziennie. Może to są te próbne skurcze? Od kiedy możemy je czuć? Nie jest to bolesne, ale takie dość nieprzyjemne.
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie dziewczyny
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry Mamuski jak tam dzisiaj humory..?? u mnie ok.. słonko świeci, ide sie zaraz ogarnąć troszke..miłego dzionka
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki!! Jak tam dziś samopoczucie u Was?? U mnie od rana ok, słoneczko zagląda do okien więc niczego więcej mi nie trzeba... Mam nadzieję, że cały dzionek będzie taki optymistyczny. Na razie żadnych bóli, kłuć itp. <tfu,tfu>
Idę zrobić sobie śniadanko bo mam skręt kiszek
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nieprecyzyjnie się wyraziłam, dla mnie wszystkie NASZE historie i przypadłości są ważne, są właśnie NASZE i ważne bez wzgędu na to czy są dobre czy złe. Oczywiście, że forum i nasz wątek jest po to by sie wszystkim dzielić, udzielać sobie wsparcia, także w słabszych momentach. Nigdy w życiu by mi nawet przez myśl nie przeszło, że twój aniołek czy, gdyby tfutfu ftu coś poszło którejkolwiek z nas nie tak, czy to że mamy obawy i wątpliwości, niepokojące dolegliwości to niewygodny temat. NIGDY. Nie zamierzałam też dać do zrozumienia, że to ma być wątek szczesliwych historii, ani nic z tych rzeczy (choć każdej z nas życzę). Szkoda, że masz takie zdanie o mnie. Przykro mi, że się przeze mnie zestresowałaś, że uważasz, że jestem egoistką i że nie mam serca. Nisko mnie oceniłaś. Po prostu wiadomo, że każdy gdzies tam słyszał jakies traumatyczne i drastyczne opowowieści co się złego zdarzyło komuś tam, jakiejśc dalekiej znajomej znajomej i TYLKO o to mi chodziło. Szkoda, że nie dostrzegasz różnicy. Cytat:
Więcej się stresować przeze mnie a ty ani nikt inny nie będzie- nie chce i nie będę wam więcej psuć humoru swoimi postami. Nie chcę kontynuowac tematu. To mój ostatni post, przepraszam za wszystko co NIEZAMIERZENIE sprawiło tobie bądź innym przykrość. Życzę wam zdrówka i wszystkiego dobrego
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziwna atmosfera się tu stworzyła..., kurcze, dziewczyny, wyluzujcie. Skończmy najlepiej ten temat, uznajmy, że go w ogóle nie było, bo wiem, że teraz każdy będzie chcial cos na ten temat powiedzieć i rozgorzeje wielka dyskusja, niezbyt miła pewnie. Zamknijmy temat, proszę. Mam nadzieję, że to co napisałam nie wywoła kolejnej kłótni
Wierze, że nie ![]() evitka- nie uciekaj od nas Madzi już na pewno przeszło ![]() A teraz pytanko- czy można jeść metkę łososiowa, bo właśnie pałaszuje, a przypomniało mi się, że tatarskiej nie można bo z surowego mięsa. No i teraz wydedukowałam, że to przecie z łososia jest i pewnie tez nie powinnam... hmmm...
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ita83 - to faktycznie kolezanka miala szybki i latwy porod gratulacje dla niej z powodu synka ![]() a tak w ogole to dzien dobry mamuski ![]() ja dzisiaj odespalam chyba wszystkie czasy wczoraj przy laptopie zasnelam ale tak mocno ze mezus jak przyszedl z kolacja do lozeczka nie mogl mnie obudzic dopiero rano mu sie udalo mowil ze niezle musial mna potrzasnac bym sie obudzila teraz leze jeszcze w lozeczku i czekam na sniadanko chyba choroba mi przechodzi <jupi> goraczka minela mam tylko straszny katar z krwia < mam nadzieje ze to nic groznego> i kaszel no i strasznie boli brzusio tak dziwnie jak nigdy ale to pewnie od kaszlu dzidziolek juz mnie pokopal czyli wsio u niej ok ![]() potem zadzwonie do lekarza i umuwie sie na wczesniejsza wizyte na przyszly tydzien by sprawdzic czy nic tam sie nie odkleilo od tego kaszlu ani nic nie obnizylo i zobacze moja corcie<jupi> moglabym ja ogladac non stop ![]() kochane znacie jakis sposob na bol gardla?? bo to co kazala brac mi lekarka to nie pomaga a nie chce faszerowac sie zntybiotykami o nie niemadziwnia - moja siostra jest w ciazy i strasznie sie o nia martwie i o jej synka bo jest w 29 tygodniu i dzidzia juz chce sie urodzic a to za wczesnie ona sie na mnie wkurza bo ja co chwile do niej isze i kaze jej lezec i co chwila sie pyatm jak sie czuje czy wszystko dobrze mam nadzieje ze dzidzia jeszcze troszke poczeka choc do stycznia ![]() co do soku z malin to nie slyszalam ale wiem ze skurcze wywoluje herbata z lisci malin i jej pic nie wolno ale same owoce czy sok z nich chyba mozna ja jem malinki mam to znaczy mialam pomrozone i je zjadalam z cukrem pychotka ![]() martuko - ja nie pije herbaty no chyba ze maz mi zrobi liptona z cytryna ale tak to pije mietke albo rumianek melise i soczki nigdy nie lubilam herbaty ma dla mnie dziwny smak ![]() aniap - prosze powiedz mi czy dla Twojego szymka ta wanienka dalej sie sprawdza?? nie jest juz zamala?? bo ja sie boje ze jak ja kupie to tylko na kilka miesiecy bedzie dobra ze jak dzidzia podrosnie to bede musiala kupowac nowa bo ja nie mam wanny tlko brodzik i to taki plytki brodzik wiec musze miec wanienke KOCHANE DZIEWCZYNY NIE ODPOWIEDZIALYSCIE MI NA MOJE PYTANIE WIEC JE PONAGLAM CZY JAK DZIDZIA SPI W SPIWORKU TO MUSI MIEC POSCIEL?? bo moze ja nei bede kupowala poscieli?? bo po co jak mam 4 spiworki , cholercia nie wiem kiedy je kupilam ale sa > i jeszcze jedno jakie kocyki sa lepsze akrylowe czy polarowe ?? bawelniane tez sie przydadzas??
|
|
#4857 |
|
Wtajemniczenie
|
megi-megi ja czytalam ze skurcze przepowiadajace moga sie zaczac w 20 tyg ciazy
ale u mnie sie jeszcze nie zaczely wiec nie moge tego potwierdzic - ale Ty w koncu pierwsza na liscie wiec duze prawdopodobienstwo ze to toania p - dziekuje za rady na pewno skorzystam....ogolnie zawsze jak w Polsce jestesmy to robimy zapasy do aptczki bo tu nawet magnezu z wit. B6 nie mozna kupic Ja dzis padnieta - co do spania to zasypiam dobrze ale moj dzidziol wiercioch straszny tak 2 lub 3 w nocy mame budzi i za nic ma moje tlumaczenia ze rano do pracy trzeba wstac
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evitko nie swiruj się odchodź od nas Nie wygłupiaj się Bo zaraz się zjawie u Ciebie i dupsko .......!!! Dziewczyny dajcie spokój !!!
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio tez kawalek tatara skubnelam tesciowi z talerza bo mialam mega ochote na takie surowe miesko
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że w tej metce to jest mała zawartość łososia w łososiu o ile w ogóle jest. Pewnie tylko zabarwione na kolor łososiowy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

>
hehe dobrze, że zadzwoniła do tego lekarza, bo jeszcze sama w domu by urodziła...
heh jak bym miała okazję to dałabym się wymasować komukolwiek... no prawie, bo jak byliśmy na Teneryfie była masa kobiet (chyba Tajlandek), które oferowały masaże plażowiczom, ale jakoś się brzydziłam, bo one ani rąk nie myły między jedną a drugą osobą, używały tego samego ręczniczka do otrzepywania piasku
tak mnie korciło
heh dziś M. nie idzie na nockę, więc chyba zaraz go zmolestuje na 2 minutowy masaż 

a JA TEŻ NAPISZĘ żebyście sie nie gniewały ale moje zdanie jest takie że jestes EGOISTKĄ!!!!

ale u mnie sie jeszcze nie zaczely wiec nie moge tego potwierdzic - ale Ty w koncu pierwsza na liscie wiec duze prawdopodobienstwo ze to to