|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II
Jak wejdziemy jeszcze głębiej w wyjaśnianie kwestii perfum to dowiemy się, że to czego używamy nie jest perfumami, tylko wodą kolońską, toaletową lub perfumowaną (w zależności od zawartości ekstraktu perfum i alkoholu), a perfumy są pakowane w malutkie buteleczki i pieruńsko drogie, w Polsce w praktyce bardzo słabo dostępne :P
I błagam, nie mówcie "ta perfuma" bo mnie ściska jak ktoś tak mówi. |
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
przyszło zamówienie z oriflame... na szczęście dla siebie mam tylko krem do ciała o krem do stóp nie przyszedł
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej mnie dobija jak tak mówią osoby zajmujące się sprzedażą bezpośrednią między innymi perfum. Mogliby wiedzieć co sprzedają przynajmniej.
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie obiecałam że wykończę kremy do stóp.
Wczoraj posmarowałam i mam takie gładkie stopy dziś Silikonowy krem do stóp Avonu jest naprawdę świetny. Muszę sobie kupić jakieś skarpetki, takie niskie "stopki" bo ja nie chodzę w typowych skarpetach ![]() Potem muszę zużyć balsam lniany Polleny Evy no i krem Ziaji z serii PRO. Czyli waniliową serię z Avonu wypadałoby kupić mi chyba na wiosnę, a boję się żeż nie będzie wtedy i chyba kupię na zapas teraz
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim zużyć! Ja też zużyłam mus do ciała Farmony- melon i arbuz! Ślicznie pachniał, ale to był taki przyjemniaczek na lato. Teraz biorę się za masło Dove Pro Age(moje ulubione ostatnio) i za balsam kokosowy Oriflame. Wykończę dziś żel pod prysznić Dove i zaczynam półlitrową butlę Ziai kokosowej. Muszę wypowiedzieć wojnę smarowidłom do ciala, bo ich ilość przyprawia mnie o zawał! (39) wkurza mnie tylko, ze stoją olejki do opalania i balsamy i żele po opalaniu, bo teraz ich nie zużyję... Cytat:
Vibesko, ja też muszę się wziąć za wysmarowywanie kremów do stóp, jakoś nie chce mi sie ich używać, smaruję tylko przed snem, ale to też nie zawsze. Kremów do stóp mam 7, teraz używam z Avonu intensywnie uelastyczniającego, w srebrnym opakowaniu, takie toto rzadkie jest... A jeden chyba oddam mamie i będzie trochę mniej. Ale ten z brązowym cukrem i wanilia musi być mój! Za ten zapach...wezmę teraz w kat.16 ten zestaw bo jest tani, może na spółkę z mamą.
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2009-11-02 o 10:02 |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak w ogóle to wylały mi się perfumy miss o z oriflame używałam ich latem ale teraz już wrzuciłam do pudełka z zapasami patrzę a buteleczka pusta a było ponad pół ehhh...
|
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dziś mam dzień wolny od pracy )
|
|
|
|
#4838 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja mam obecnie na stanie 2 mazidła do ciała, ale ani jednego nie lubię za bardzo, więc chcę je jak najszybciej zużyć i nie kupuję nic innego bo wiem, że jak kupię np. masło kakaowe Ziai czy jakieś Joanny, to te 2 nielubiane znowu będą mi leżakowały i nigdy ich nie zużyję.
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś kolejne zużycia
1. krem do stóp z propolisem 2. perfumowany dezodorant Serene z Oriflame. Już 3 pełnowymiarówki na moim koncie w listopadzie!!!! Mało tego. 7 i 8 listopada w całej Polsce będzie akcja Pantene - wymień odżywkę na nową odżywkę Pantene. Coś podobnego jak było z tuszami w Sephorze latem. Spis sklepów gdzie w weekend będzie można oddać swoją odżywkę (opakowanie pełne, trochę zużyte lub puste jak piszą w regulaminie) jest na stronie Pantene. Warto skorzystac, co? Jkaby nie było nie wzbogacimy się o nowe kosmetyki, bo można wymienić tylko 1 opakowanie ale zawsze można spróbować czegoś nowego. Co wy na to?
|
#4840 |
|
|
Koniku, ja nie skorzystam z tej akcji Pantene, bo obecnie przerzuciłam się na bezsilikonową pielęgnację (nie licząc jedwabiu), a w Pantene jest duuużo silikonów. Moje włosy są mi za to wdzięczne.
Ale jak komuś Pantene służy, to fajna akcja.
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj rozpoczynam urlop |
|
|
|
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czego bez silikonów używasz?? masz chyba ładne i zdrowe włosy co??
|
|
#4843 | |
|
|
Cytat:
Jeszcze niedawno miałam do ciała sporo więcej (jakoś też chyba 8-10), ale sukcesywnie zużywam. A te 2 dziady leżą i nie chcą się kończyć.. Jeżeli chodzi o bezsilikonową pielęgnację, to używam obecnie serii Joanny z lnem i rumiankiem, bardzo sobie chwalę, do tego maska Kallos Latte też nie ma silikonów, co kilka dni robię sobie z niej kompres i zostawiam na kilka godzin potem spłukuję, do tego jeszcze oleje i roślinne wcierki/spray'e. Zauważyłam, że im bardziej prostych kosmetyków używam, tym mam lepsze włosy. |
|
|
|
|
#4844 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!!! u mnie tak leje ze jak pomyslalam ze mam sie zwlekac z lozka zeby posiedziec na uczelni 1,5 godziny to zmienilam zdanie
Cytat:
Cytat:
Kupilas tez sporo wiec teraz pilnuj sie bardziej! Cytat:
a jaki dove go fresh mialas? ja mam teraz wisniowo-migdalowy dove..![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() niedobrze!!!! jesli nie umiesz sie opamietac to omijaj sklepy az do momentu kiedy bedziesz czegos potrzebowala Cytat:
![]() ja mam blyszczyk czekoladowy (joko o ile dobrze pamietam)..i jakos nie potrafie go uzywac bo jest za slodki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak go dopadne w Polsce to na pewno sobie kupie bo juz sama nazwa mi cudnie pachnie!Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||||||
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie czego używasz bez silikonów?
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi kosmetykami to może coś jest, ze im prostsze to tym lepiej, trzeba wypróbować ![]() Cytat:
![]() oj tak w tym miesiącu będę się pilnować, muszę ![]() seria żurawinowa była w tamtym roku, teraz jest inna, orzecha laskowy i jagody kolcowoju, zapach cudowny
|
|
#4847 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmniej już się wyleczyłam z robienia zapasów, mam tylko szampon i odżywkę gliss kura w zapasie a tak wszystkiego aktualnie używam
|
|
#4849 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Siemianowice Śląskie witają! Cytat:
Ja mam 4 nawilżacze (+ 1 antycellu) i chcę zredukować do jednego Cytat:
|
||||
|
|
|
#4850 | |
|
|
Cytat:
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15040880]Ja się wciąż nie mogę przekonać, bez silikonów moje włosy kiepsko się układają (nie używam pianek, lakierów itp.) i są mocno napuszone... Wszystko zależy od rodzaju włosów. Ale nie każdemu bezsilikonowa pielęgnacja odpowiada. To masło antycellulitowe to Ziaja Rebuild? Jak się sprawuje? Ujędrnia?
|
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo z mazidłami do ciała, jest malutka i szczuplutka więc nie mam dużo do smarowania
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Kto ma 39 balsamów? O matulu to przecież na rok lub dwa zużywania będzie. Ja mam 4 w zapasie i 2 używam i mi się wydaje że to dużo.
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam ten ogórkowy- ślicznie pachnie idealny na lato, taki odświeżający. A w zapasach mam jeszcze z Dove : Pro age, Silk Glow, Supreme Cream oil i tradycyjny Pielęgnujący
Cytat:
![]() Mam ochotę na tę nową serię zimową... jeśli zapach sliczny to tym bardziej
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2009-11-02 o 11:47 |
|
|
|
|
#4854 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do bezsilikonowej pielęgnacji, to myślę, że jeszcze kiedyś zrobię podejście nr 2, ale nie spieszy mi się, bo z silikonami moje włosy są w niezłej kondycji. |
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam dziś Effaclar K
szkoda bo jest super a na razie brak funduszy na nowy,chociaż urodzinki niedługo to troszkę kasy wleci pewnie
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15041240]Tak, Ziaja Rebuild. Masło jest boskie!
Co do bezsilikonowej pielęgnacji, to myślę, że jeszcze kiedyś zrobię podejście nr 2, ale nie spieszy mi się, bo z silikonami moje włosy są w niezłej kondycji.[/QUOTE] mam chęć na ten rebuild ale to jeszcze nie teraz...
|
#4857 |
|
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15041240]Tak, Ziaja Rebuild. Masło jest boskie!
Zapach serii Rebuild znam, bo dopiero co zużyłam oliwkę. A do kompletu z Rebuild jeszcze masło kakaowe. |
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym są do opalania i po opalaniu. Zresztą wypiszę Wam co mam:opalanie:
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Czas wstawić podsumowanie. Przy okazji się załamałam bo jednak wyszło że kupiłam więcej niż zużyłam, nie wiem jak ja to wcześniej liczyłam.
Zużyte w październiku:
Kupione w październiku:
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koshatka zuzycia masz super! ale za duzo kupionych
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Tak jakby jakiś śmierdziel miał nagle zacząć lepiej pachnąć tylko dlatego że ktoś go nazwał "wyszukaną" formą.
używałam ich latem ale teraz już wrzuciłam do pudełka z zapasami patrzę a buteleczka pusta
a było ponad pół
ehhh...

a jaki dove go fresh mialas? ja mam teraz wisniowo-migdalowy dove..
klask i:
Jak się sprawuje? Ujędrnia?
szkoda bo jest super a na razie brak funduszy na nowy,chociaż urodzinki niedługo to troszkę kasy wleci pewnie