Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 09:23   #4831
loverynka
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II

Jak wejdziemy jeszcze głębiej w wyjaśnianie kwestii perfum to dowiemy się, że to czego używamy nie jest perfumami, tylko wodą kolońską, toaletową lub perfumowaną (w zależności od zawartości ekstraktu perfum i alkoholu), a perfumy są pakowane w malutkie buteleczki i pieruńsko drogie, w Polsce w praktyce bardzo słabo dostępne :P

I błagam, nie mówcie "ta perfuma" bo mnie ściska jak ktoś tak mówi.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 09:36   #4832
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

przyszło zamówienie z oriflame... na szczęście dla siebie mam tylko krem do ciała o krem do stóp nie przyszedł
Stary 2009-11-02, 09:46   #4833
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Jak wejdziemy jeszcze głębiej w wyjaśnianie kwestii perfum to dowiemy się, że to czego używamy nie jest perfumami, tylko wodą kolońską, toaletową lub perfumowaną (w zależności od zawartości ekstraktu perfum i alkoholu), a perfumy są pakowane w malutkie buteleczki i pieruńsko drogie, w Polsce w praktyce bardzo słabo dostępne :P

I błagam, nie mówcie "ta perfuma" bo mnie ściska jak ktoś tak mówi.
To też fakt. Tak naprawdę nic co używamuy nie zasługuje na miano perfum.

Najbardziej mnie dobija jak tak mówią osoby zajmujące się sprzedażą bezpośrednią między innymi perfum. Mogliby wiedzieć co sprzedają przynajmniej.
Stary 2009-11-02, 09:47   #4834
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Ja sobie obiecałam że wykończę kremy do stóp.
Wczoraj posmarowałam i mam takie gładkie stopy dziś
Silikonowy krem do stóp Avonu jest naprawdę świetny.
Muszę sobie kupić jakieś skarpetki, takie niskie "stopki" bo ja nie chodzę w typowych skarpetach

Potem muszę zużyć balsam lniany Polleny Evy no i krem Ziaji z serii PRO.
Czyli waniliową serię z Avonu wypadałoby kupić mi chyba na wiosnę, a boję się żeż nie będzie wtedy i chyba kupię na zapas teraz
Stary 2009-11-02, 09:57   #4835
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Gratuluję wszystkim zużyć!
Ja też zużyłam mus do ciała Farmony- melon i arbuz! Ślicznie pachniał, ale to był taki przyjemniaczek na lato. Teraz biorę się za masło Dove Pro Age(moje ulubione ostatnio) i za balsam kokosowy Oriflame. Wykończę dziś żel pod prysznić Dove i zaczynam półlitrową butlę Ziai kokosowej.
Muszę wypowiedzieć wojnę smarowidłom do ciala, bo ich ilość przyprawia mnie o zawał! (39) wkurza mnie tylko, ze stoją olejki do opalania i balsamy i żele po opalaniu, bo teraz ich nie zużyję...

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Obydwie formy są niepoprawne. I o ile "ten perfum" jeszcze jakoś zniosę (choć z trudem) to "ta perfuma" kojarzy mi się z jakąś pretensjonalnością. Tak jakby jakiś śmierdziel miał nagle zacząć lepiej pachnąć tylko dlatego że ktoś go nazwał "wyszukaną" formą.

Vibesko, ja też muszę się wziąć za wysmarowywanie kremów do stóp, jakoś nie chce mi sie ich używać, smaruję tylko przed snem, ale to też nie zawsze. Kremów do stóp mam 7, teraz używam z Avonu intensywnie uelastyczniającego, w srebrnym opakowaniu, takie toto rzadkie jest... A jeden chyba oddam mamie i będzie trochę mniej. Ale ten z brązowym cukrem i wanilia musi być mój! Za ten zapach...wezmę teraz w kat.16 ten zestaw bo jest tani, może na spółkę z mamą.

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-11-02 o 10:02
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 10:04   #4836
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Ja też zużyłam mus do ciała Farmony- melon i arbuz! Ślicznie pachniał, ale to był taki przyjemniaczek na lato. Teraz biorę się za masło Dove Pro Age(moje ulubione ostatnio) i za balsam kokosowy Oriflame. Wykończę dziś żel pod prysznić Dove i zaczynam półlitrową butlę Ziai kokosowej.
Muszę wypowiedzieć wojnę smarowidłom do ciala, bo ich ilość przyprawia mnie o zawał! (39) wkurza mnie tylko, ze stoją olejki do opalania i balsamy i żele po opalaniu, bo teraz ich nie zużyję...

39 to duuużo... ja mam 10 i się wkurzam że za dużo
tak w ogóle to wylały mi się perfumy miss o z oriflame używałam ich latem ale teraz już wrzuciłam do pudełka z zapasami patrzę a buteleczka pusta a było ponad pół ehhh...
Stary 2009-11-02, 10:14   #4837
MissBiscuit
Raczkowanie

Witam
Dziś mam dzień wolny od pracy, więc może uda mi się załadować jakieś zdjęcia z moimi zbiorami...a na razie idę pod prysznic -mam dwie rzeczy na wykończeniu (tak na dobry początek)
MissBiscuit jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 10:14   #4838
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Ja mam obecnie na stanie 2 mazidła do ciała, ale ani jednego nie lubię za bardzo, więc chcę je jak najszybciej zużyć i nie kupuję nic innego bo wiem, że jak kupię np. masło kakaowe Ziai czy jakieś Joanny, to te 2 nielubiane znowu będą mi leżakowały i nigdy ich nie zużyję.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 10:14   #4839
KonikGarbusek
Zakorzenienie

A ja mam dziś kolejne zużycia
1. krem do stóp z propolisem
2. perfumowany dezodorant Serene z Oriflame.

Już 3 pełnowymiarówki na moim koncie w listopadzie!!!!

Mało tego. 7 i 8 listopada w całej Polsce będzie akcja Pantene - wymień odżywkę na nową odżywkę Pantene. Coś podobnego jak było z tuszami w Sephorze latem. Spis sklepów gdzie w weekend będzie można oddać swoją odżywkę (opakowanie pełne, trochę zużyte lub puste jak piszą w regulaminie) jest na stronie Pantene. Warto skorzystac, co? Jkaby nie było nie wzbogacimy się o nowe kosmetyki, bo można wymienić tylko 1 opakowanie ale zawsze można spróbować czegoś nowego. Co wy na to?
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 10:18   #4840
fuksjaa

Koniku, ja nie skorzystam z tej akcji Pantene, bo obecnie przerzuciłam się na bezsilikonową pielęgnację (nie licząc jedwabiu), a w Pantene jest duuużo silikonów. Moje włosy są mi za to wdzięczne.
Ale jak komuś Pantene służy, to fajna akcja.
Stary 2009-11-02, 10:21   #4841
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Balsamy czy żele zawsze można zużyć przez zimę w postaci bazy do peelingów kawowych, przynajmniej ja zamierzam tak wykorzystać swoje

Dzisiaj rozpoczynam urlop Jadę zaraz zmienić opony, później do fryzjera A także wypowiadam wojnę zapasom - może dzięki większej ilości wolnego czasu ruszą nieco zużycia

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 10:22   #4842
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Ja mam obecnie na stanie 2 mazidła do ciała, ale ani jednego nie lubię za bardzo, więc chcę je jak najszybciej zużyć i nie kupuję nic innego bo wiem, że jak kupię np. masło kakaowe Ziai czy jakieś Joanny, to te 2 nielubiane znowu będą mi leżakowały i nigdy ich nie zużyję.
fuksjo to Tobie odwyk nie potrzebny
Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
A ja mam dziś kolejne zużycia
1. krem do stóp z propolisem
2. perfumowany dezodorant Serene z Oriflame.

Już 3 pełnowymiarówki na moim koncie w listopadzie!!!!

Mało tego. 7 i 8 listopada w całej Polsce będzie akcja Pantene - wymień odżywkę na nową odżywkę Pantene. Coś podobnego jak było z tuszami w Sephorze latem. Spis sklepów gdzie w weekend będzie można oddać swoją odżywkę (opakowanie pełne, trochę zużyte lub puste jak piszą w regulaminie) jest na stronie Pantene. Warto skorzystac, co? Jkaby nie było nie wzbogacimy się o nowe kosmetyki, bo można wymienić tylko 1 opakowanie ale zawsze można spróbować czegoś nowego. Co wy na to?
fajna sprawa ale ja niestety nie będę mogła skorzystać
Cytat:
Koniku, ja nie skorzystam z tej akcji Pantene, bo obecnie przerzuciłam się na bezsilikonową pielęgnację (nie licząc jedwabiu), a w Pantene jest duuużo silikonów. Moje włosy są mi za to wdzięczne.
Ale jak komuś Pantene służy, to fajna akcja.
a czego bez silikonów używasz?? masz chyba ładne i zdrowe włosy co??
Stary 2009-11-02, 10:28   #4843
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
fuksjo to Tobie odwyk nie potrzebny

a czego bez silikonów używasz?? masz chyba ładne i zdrowe włosy co??
Odwyk mi jak najbardziej potrzebny, bo ciągle mam za dużo innych rzeczy.

Jeszcze niedawno miałam do ciała sporo więcej (jakoś też chyba 8-10), ale sukcesywnie zużywam. A te 2 dziady leżą i nie chcą się kończyć..

Jeżeli chodzi o bezsilikonową pielęgnację, to używam obecnie serii Joanny z lnem i rumiankiem, bardzo sobie chwalę, do tego maska Kallos Latte też nie ma silikonów, co kilka dni robię sobie z niej kompres i zostawiam na kilka godzin potem spłukuję, do tego jeszcze oleje i roślinne wcierki/spray'e. Zauważyłam, że im bardziej prostych kosmetyków używam, tym mam lepsze włosy.
Stary 2009-11-02, 10:34   #4844
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc dziewczyny!!! u mnie tak leje ze jak pomyslalam ze mam sie zwlekac z lozka zeby posiedziec na uczelni 1,5 godziny to zmienilam zdanie tym bardziej ze potem musialabym czekac na autobus 40 minut

Cytat:
ja też mam urodziny 17 będziemy razem świętować który jesteś rocznik??
86!

Cytat:
wklejam swoje podsumowanie październikowe:
gratuluje!!! lista dlugasna nie jest no ale moze dlatego ze ukrocilas juz liste swoich kosmetykow? w tym miesiacu chyba tez sie w tej liczbie zmieszcze,mysle ze wiecej niz 10 nie bedzie. No chyba ze probki.
Kupilas tez sporo wiec teraz pilnuj sie bardziej!

Cytat:
juz niedługo zużyję tonik- miniaturę Galenic(jutro) i żel pod prysznic Dove Go Fresh
a jaki dove go fresh mialas? ja mam teraz wisniowo-migdalowy dove..

Cytat:
d ostatniego mojego posta minelo 2 dni...i mam juz 2 nowe kosmetyki na uginajacych sie polkach...zakupilam maseczke do twarzy i zel do mycia twarzy

niedobrze!!!!
jesli nie umiesz sie opamietac to omijaj sklepy az do momentu kiedy bedziesz czegos potrzebowala

Cytat:
Mam już pierwsze, pełnowymiarowe zużycie w listopadzie:
- balsam do ust z masłem pomarańczowym Ziaja.

ja mam blyszczyk czekoladowy (joko o ile dobrze pamietam)..i jakos nie potrafie go uzywac bo jest za slodki.

Cytat:
Narazie nic nie kupilam od dluzszego czasu
Konczy mi sie antyperspirant w sztyfcie Adidas
Dostane dzisiaj moje zamowienie z avonu
brawo!!! pochwal sie potem zamowieniem

Cytat:
przyszło zamówienie z oriflame
z Oriflame bardzo malo uzywalam kosmetykow. W zeszlym roku pamietam przegladalam katalog i natrafilam na zurawinowy krem zimowy..chcialabym go kiedys wyprobowac ale nie wiem czy bede miala okazje go zamowic jak bede w Pl

Cytat:
Tak naprawdę nic co używamuy nie zasługuje na miano perfum.
...moje haslo brzmi "Dior to Dior" nawet moj tz jak macam Diorki to tak mowi no ale prawda to co piszecie.

Cytat:
Ja też zużyłam mus do ciała Farmony- melon i arbuz!
jak go dopadne w Polsce to na pewno sobie kupie bo juz sama nazwa mi cudnie pachnie!

Cytat:
więc może uda mi się załadować jakieś zdjęcia z moimi zbiorami.
tak tak czekamy!!! jak ja sie zmobilizuje to spisze wszystkie moje kosmetyki

Cytat:
Już 3 pełnowymiarówki na moim koncie w listopadzie!!!
klask i:

Cytat:
później do fryzjera
pokazesz sie nam potem?

Cytat:
obecnie przerzuciłam się na bezsilikonową pielęgnację
ostatnio tez przed kupnem szamponow sprawdzam sklad i staram sie kupowac te bezsilikonowe.Na wlosowym forum caly temat jest o szamponach bez silikonow

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 10:38   #4845
KonikGarbusek
Zakorzenienie

No właśnie czego używasz bez silikonów?
Stary 2009-11-02, 10:46   #4846
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Odwyk mi jak najbardziej potrzebny, bo ciągle mam za dużo innych rzeczy.

Jeszcze niedawno miałam do ciała sporo więcej (jakoś też chyba 8-10), ale sukcesywnie zużywam. A te 2 dziady leżą i nie chcą się kończyć..

Jeżeli chodzi o bezsilikonową pielęgnację, to używam obecnie serii Joanny z lnem i rumiankiem, bardzo sobie chwalę, do tego maska Kallos Latte też nie ma silikonów, co kilka dni robię sobie z niej kompres i zostawiam na kilka godzin potem spłukuję, do tego jeszcze oleje i roślinne wcierki/spray'e. Zauważyłam, że im bardziej prostych kosmetyków używam, tym mam lepsze włosy.
miałam maskę tą z lnem, fajna była też kupię kallosa ale n razie mam jeszcze maskę sleek line stapizu z tymi kosmetykami to może coś jest, ze im prostsze to tym lepiej, trzeba wypróbować
Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
86!

gratuluje!!! lista dlugasna nie jest no ale moze dlatego ze ukrocilas juz liste swoich kosmetykow? w tym miesiacu chyba tez sie w tej liczbie zmieszcze,mysle ze wiecej niz 10 nie bedzie. No chyba ze probki.
Kupilas tez sporo wiec teraz pilnuj sie bardziej!

z Oriflame bardzo malo uzywalam kosmetykow. W zeszlym roku pamietam przegladalam katalog i natrafilam na zurawinowy krem zimowy..chcialabym go kiedys wyprobowac ale nie wiem czy bede miala okazje go zamowic jak bede w Pl
ja jestem 87
oj tak w tym miesiącu będę się pilnować, muszę
seria żurawinowa była w tamtym roku, teraz jest inna, orzecha laskowy i jagody kolcowoju, zapach cudowny
Stary 2009-11-02, 10:52   #4847
fuksjaa

Cytat:
miałam maskę tą z lnem, fajna była też kupię kallosa ale n razie mam jeszcze maskę sleek line stapizu z tymi kosmetykami to może coś jest, ze im prostsze to tym lepiej, trzeba wypróbować
Kusił mnie ten Stapiz jakiś czas temu. Może zamówimy z Mamą na pół od razu litrowe opakowanie, zawsze tak zamawiamy Kallosa Latte, w sumie to już drugi litrowy słoik jakiego używamy.
Stary 2009-11-02, 11:00   #4848
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Kusił mnie ten Stapiz jakiś czas temu. Może zamówimy z Mamą na pół od razu litrowe opakowanie, zawsze tak zamawiamy Kallosa Latte, w sumie to już drugi litrowy słoik jakiego używamy.
ja też mam litrowe, kupiłam od fryzjerki za 20 zł ale ja mam boba więc powoli mi się zużywają specyfiki do włosów ale przynajmniej już się wyleczyłam z robienia zapasów, mam tylko szampon i odżywkę gliss kura w zapasie a tak wszystkiego aktualnie używam
Stary 2009-11-02, 11:00   #4849
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kina Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny....od ostatniego mojego posta minelo 2 dni...i mam juz 2 nowe kosmetyki na uginajacych sie polkach...zakupilam maseczke do twarzy i zel do mycia twarzy.Moj problem naduzyc dotyczy kosmetykow do twarzy i wlosow.Ciagle znajduje jakies kremy obiecujace cuda,,,i chce je miec...uwielbiam maseczki...peelingi.nigdy nie moge skonczyc kremu ,poniewaz ledwo zaczelam uzywac jakis,a juz znalazlam nowy-byc moze lepszy i przez pare dni lezy zapakowany ,bo zamierzam skonczyc tamte,ale nie moge wytrzymac i musze chociaz raz sprobowac.
To znajdź sobie nowe hobby, bardziej konstruktywne, bo czegoś się nauczysz i zaoszczędzisz sporo pieniędzy - zajrzyj na naszą wizażową biochemię i zacznij wgłębiać się w analizę składów kosmetyków. Zobaczysz, że obietnice producenta, to bujdy na resorach, a tańsze kremy i żele do mycia twarzy mają często o wiele lepsze (i lepiej skomponowane) składniki od kosztujących milion-pięćset-sto-dziewięćset złotych odpowiedników. Zainteresowanie się składami kosmetyków nakłoniło mnie do zmiany swojej pielęgnacji i dużych oszczędności

Cytat:
O tak baty polecą w tym miesiącu. Ja mam zamiar byc w listopadzie pogromcą wszytkich kupujących i baty będę dawać aż się bedzie kurzylo.
Auć, już się boję!

Cytat:
Napisane przez MissBiscuit Pokaż wiadomość
Tarnowskie Góry A ty?
Siemianowice Śląskie witają!

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Ja sobie obiecałam że wykończę kremy do stóp.
Wczoraj posmarowałam i mam takie gładkie stopy dziś
Silikonowy krem do stóp Avonu jest naprawdę świetny.
Podasz link do tego kremiku?

Cytat:
39 to duuużo... ja mam 10 i się wkurzam że za dużo
Ja mam 4 nawilżacze (+ 1 antycellu) i chcę zredukować do jednego Myślę, że do końca roku się to uda, bo masło antycellu i masło pomarańczowe mam na wykończeniu, a balsamu malinowego ok. 50% (patrz zdjęcie) - myślę, że pójdą w tym miesiącu!

Cytat:
Ja się wciąż nie mogę przekonać, bez silikonów moje włosy kiepsko się układają (nie używam pianek, lakierów itp.) i są mocno napuszone...
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 11:08   #4850
fuksjaa

Cytat:
ja też mam litrowe, kupiłam od fryzjerki za 20 zł ale ja mam boba więc powoli mi się zużywają specyfiki do włosów ale przynajmniej już się wyleczyłam z robienia zapasów, mam tylko szampon i odżywkę gliss kura w zapasie a tak wszystkiego aktualnie używam
W takim razie rozumiem, że faktycznie trudno Ci zużyć takie duże opakowania. Ja mam włosy do stanika, z natury dość suche i falowane, codziennie je myję, więc siłą rzeczy zużywam więcej produktów do pielęgnacji włosów.
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15040880]Ja się wciąż nie mogę przekonać, bez silikonów moje włosy kiepsko się układają (nie używam pianek, lakierów itp.) i są mocno napuszone... [/QUOTE]
Wszystko zależy od rodzaju włosów. U mnie na początku też była jedna wielka szopa i włosy wyglądały o wiele gorzej, ale z biegiem czasu faktycznie poprawiła się ich kondycja i wyglądają dobrze. Ale nie każdemu bezsilikonowa pielęgnacja odpowiada.

To masło antycellulitowe to Ziaja Rebuild? Jak się sprawuje? Ujędrnia?
Stary 2009-11-02, 11:11   #4851
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie rozumiem, że faktycznie trudno Ci zużyć takie duże opakowania. Ja mam włosy do stanika, z natury dość suche i falowane, codziennie je myję, więc siłą rzeczy zużywam więcej produktów do pielęgnacji włosów.
ja myję co drugi, czasami co trzeci dzień więc nie zużywam tego aż tak szybko tak samo z mazidłami do ciała, jest malutka i szczuplutka więc nie mam dużo do smarowania
Stary 2009-11-02, 11:16   #4852
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Kto ma 39 balsamów? O matulu to przecież na rok lub dwa zużywania będzie. Ja mam 4 w zapasie i 2 używam i mi się wydaje że to dużo.
Stary 2009-11-02, 11:18   #4853
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
a jaki dove go fresh mialas? ja mam teraz wisniowo-migdalowy dove..
Miałam ten ogórkowy- ślicznie pachnie idealny na lato, taki odświeżający. A w zapasach mam jeszcze z Dove : Pro age, Silk Glow, Supreme Cream oil i tradycyjny Pielęgnujący

Cytat:

ja jestem 87
oj tak w tym miesiącu będę się pilnować, muszę
seria żurawinowa była w tamtym roku, teraz jest inna, orzecha laskowy i jagody kolcowoju, zapach cudowny
ja też 87
Mam ochotę na tę nową serię zimową... jeśli zapach sliczny to tym bardziej

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-11-02 o 11:47
Stary 2009-11-02, 11:19   #4854
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
Wszystko zależy od rodzaju włosów. U mnie na początku też była jedna wielka szopa i włosy wyglądały o wiele gorzej, ale z biegiem czasu faktycznie poprawiła się ich kondycja i wyglądają dobrze. Ale nie każdemu bezsilikonowa pielęgnacja odpowiada.

To masło antycellulitowe to Ziaja Rebuild? Jak się sprawuje? Ujędrnia?
Tak, Ziaja Rebuild. Masło jest boskie! Napina i nawilża - naprawdę widać efekty, świetnie (choć specyficznie) pachnie. Póki co nie zamierzam zmieniać na żadne inne.

Co do bezsilikonowej pielęgnacji, to myślę, że jeszcze kiedyś zrobię podejście nr 2, ale nie spieszy mi się, bo z silikonami moje włosy są w niezłej kondycji.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 11:27   #4855
aaaania1989
Zakorzenienie

Skończyłam dziś Effaclar K szkoda bo jest super a na razie brak funduszy na nowy,chociaż urodzinki niedługo to troszkę kasy wleci pewnie
Stary 2009-11-02, 11:33   #4856
nynka87
Zakorzenienie

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15041240]Tak, Ziaja Rebuild. Masło jest boskie! Napina i nawilża - naprawdę widać efekty, świetnie (choć specyficznie) pachnie. Póki co nie zamierzam zmieniać na żadne inne.

Co do bezsilikonowej pielęgnacji, to myślę, że jeszcze kiedyś zrobię podejście nr 2, ale nie spieszy mi się, bo z silikonami moje włosy są w niezłej kondycji.[/QUOTE]
mam chęć na ten rebuild ale to jeszcze nie teraz...
Stary 2009-11-02, 11:43   #4857
fuksjaa

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15041240]Tak, Ziaja Rebuild. Masło jest boskie! Napina i nawilża - naprawdę widać efekty, świetnie (choć specyficznie) pachnie. Póki co nie zamierzam zmieniać na żadne inne.[/QUOTE]
Zapach serii Rebuild znam, bo dopiero co zużyłam oliwkę. Chyba kupię sobie to masło do ujędrniania, tylko muszę zużyć te 2 co mam teraz.
A do kompletu z Rebuild jeszcze masło kakaowe.
Stary 2009-11-02, 11:46   #4858
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Kto ma 39 balsamów? O matulu to przecież na rok lub dwa zużywania będzie. Ja mam 4 w zapasie i 2 używam i mi się wydaje że to dużo.
Ja mam... w tym są do opalania i po opalaniu. Zresztą wypiszę Wam co mam:

opalanie:
  1. olejek do opalania Dax Cosmetics ze złotymi drobinkami -została połowa
  2. chłodzący żel aloesowy po opalaniu Avon Bronze zostało 1/3
  3. Balsam po opalaniu Avon Bronze ze złotymi drobinkami- zostało moze na 2 zużycia- to teraz go jakoś wyciapę, dołożę do zwykłego balsamu.
  4. Balsam opalający na noc J&J- nowy
  5. Balsam brązujący Dove summer glow - nowy
  6. balsam do opalania Eveline zostało 2/3
  7. Avon kojące masło po opalaniu -raz użyte
Antycellulitowe/wyszczuplające, ujędrniające:
  1. Dax Cosmetics koncentrat modelujący do liftingu pośladków nowy
  2. Eveline- serum przeciw rozstępom -nowe
  3. Eveline serum do biustu -nowe
  4. Avon Solutions- krem do biustu- zostało na kilka użyć
  5. Avon Solutions krem na rozstępy i Cellulit nowy
Balsamy, mleczka, oliwki
  1. Nivea body wygładzające mleczko 400ml
  2. Avon naturals- banan i mleczko kokosowe nowy
  3. Avon Naturals - śliwka i nektarynka nowy
  4. Avon Naturals - morela i słonecznik nowy
  5. Avon Naturals - mango i granat nowy
  6. Avon Naturals - jeżyna i wanilia nowy
  7. Neutrogena regenerująca emulsja 300ml tylko wypróbowana
  8. Mypa Aloe Vera nowy 300ml
  9. Avon luksusowy Always nowy
  10. Oriflame ryż i kokos użyty 2 razy
  11. Nivea baby mleczko nawilżające 500ml wypróbowane
  12. Johnson's baby balsam nawilżajacy soothing naturals nowy
  13. Avon SSS dwufazowy balsam nowy
  14. Gosh Classic ok. połowa z 500ml
  15. Avon SSS minibalsam dotyk jedwabiu 75ml nowy
  16. the body Shop truskawkowy ok 50ml
  17. Yves rocher Spa Vegetal wypróbowany
  18. Avon Planet Spa hawajski do masażu nowy
  19. Oliwka do ciała Hipp wypróbowana
  20. Maslo Dove Pro Age- połowa
  21. Ziaja masło waniliowe 3/4 opakowania
  22. Farmona- maslo wanilia i kwiat pomarańczy nowe
  23. Krem Johnson's baby Bedtime nowy
  24. Eveline maslo sezamowe nowe
  25. Oriflame krem Volare nowe
  26. Oriflame krem miód i mleko nowe
  27. Masło Dove do bardzo suchej skóry nowe
Stary 2009-11-02, 11:54   #4859
Koshatka
Zakorzenienie

Czas wstawić podsumowanie. Przy okazji się załamałam bo jednak wyszło że kupiłam więcej niż zużyłam, nie wiem jak ja to wcześniej liczyłam. Jedyna pociecha w tym że 4 potrzebne a 3 będą zaczęte "na dniach".

Zużyte w październiku:
  1. Smackers Fanta ananasowy
  2. błyszczyk jagodowy Oriflame
  3. puder sypki Luminelle YR
  4. fluid SPF 30 Oriflame
  5. krem Hydrofirming Avon
  6. maseczka z białą herbatą PS Avon
  7. maseczka relaksująco – liftingująca Soraya - saszetka
  8. żel pod prysznic gruszka i awokado Luksja
  9. żel pod prysznic brzoskwiniowy Luksja
  10. żel pod prysznic Orzech makadamii Oriflame
  11. balsam Euforia Bielenda
  12. balsam brzoskwiniowy Plaisirs Nature YR
  13. krem witaminowy do ciała Oriflame
  14. mini masełko kokosowe TBS
  15. krem do rąk i paznokci Oriflame
  16. lawendowa maseczka do stóp Avon
  17. szampon jabłkowy Barwa
  18. krem na zniszczone końcówki włosów YR
  19. pasta Elmex
  20. puder do kąpieli Organique
  21. krem Nivea Soft – miniaturka 15 ml
  22. żel pod prysznic Vanilla & almond Luksja – próbka
  23. żel+oliwka pod prysznic Body colour Lirene - próbka
  24. balsam z olejem z winogron Herbika Plant Ziaja – próbka
  25. mleczko Intensywna pielęgnacja Garnier - próbka

Kupione w październiku:
  1. krem nawilżający AA
  2. preparat do demakijażu oczu AA
  3. dwufazowa odżywka WAX
  4. szampon Naturia Joanna
  5. płyn do higieny intymnej AA
  6. masło lawendowe Stara Mydlarnia
  7. peeling malinowy Stara Mydlarnia
  8. lakier do paznokci
  9. lakier do paznokci
  10. lakier do paznokci
  11. mini błyszczyk
  12. maseczka Bielenda
  13. Humektan
  14. antyperspirant Sanoflore
  15. szampon do włosów blond Joanna
  16. odżywka do włosów blond Joanna
  17. masło lawendowe Stara Mydlarnia
  18. maseczka Ava
  19. maseczka Ava
  20. krem kokosowy Bielenda
  21. krem kokosowy Bielenda
Stary 2009-11-02, 12:01   #4860
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Zresztą wypiszę Wam co mam:
zuzywania co nie miara

Koshatka zuzycia masz super! ale za duzo kupionych

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości