Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 14:22   #4831
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Dokładnie!
Ja nie cierpię takich pedantów! Mam taką koleżankę, której rodzice to straszne czyścioszki, aż do przesady! raz jak byłam u niej i piłam herbatę to tak strasznie się denerwowałam, żeby kropelka gdzieś nie spadła, że tragedia! (dodam, że oni czeszą dywan szczotką taką samą jak do włosów, a jeść cokolwiek można u nich TYLKO w kuchni, a jak ta koleżanka była mała, to mama czesała ją na balkonie, żeby włosów w łazience nie było)
jaka masakra

ania fajnie ze ci sie podoba

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
moja siostra tez jest pedantka ale bez przesady. nawet moj psiak u niej ostatnio byl w mieszkaniu
a mamy tez takich znajomych u ktorych w mieszkaniu jest jak w muzeum. krany wypucowane ze raza po oczach nawet jednego pylku nigdzie nie moze byc. porazka ja bym tak nie potrafila zyc
dokładnie fajny jest porzadek ale w granicach przyzwoitości
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:32   #4832
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

dzien dobry wszystkim
Widze, ze juz przygotowania swiateczne w watku Ja chyba tez dzis zamierzam zaczac. Musze tylko pomyslec, co by tu zrobic. Ciasta jakies dwa na pewno, a reszte zaraz wymysle To beda moje pierwsze swieta tylko z mezem...
Bedzie mi brakowalo mazurkow mojej mamy

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

kasandra a mam jeszcze pytanie odnosniej tej maty edukacyjnej. Szukalam w BabiesRUs, ale nie znalazlam. Masz moze linka gdzies?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:45   #4833
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez caly czas w leginsach pomykam, wczoraj zalozylam dzinsy ciazowe to myslalam ze sie udusze
Ja tez juz dzinsow nie nosze, za to wszedzie chodze w dresach, u mnie na ulicach to na szczescie normalne i nikt nie patrzy krzywo

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi jak rozwiazujecie problem swiat z tz-tami? U mnie wczesniej nie bylo bo zawsze jakos pracowalam, wiec tz byl ze mna i z moja rodzina wtedy kiedy ja bylam na swieta a pozniej jechal do swoich rodzicow ok. 300km, ale teraz powstal problem bo mama tz powiedziala, ze psa nie chce na swieta bo nie chce sciagac dywanow(jest mega pedanka) mielismy razem jechac do nich na swieta, ona sobie wymyslila,ze psa nie chce czytaj: zeby go podrzucic do mojej mamy, ale moja mama chora jest a po zatym nie jest dogsiterka dla jej widzimisia!!! Tz oswaidczyl, ze w takim razie on sam pojedzie niestety nie przeszlo to u mnie i oswiadczylam mu, ze ja swiat sama nie bede spedzac!! Ja po prostu tego nie widze co dziecko bedzie i on zostawi mnie z dzieckiem i do mamusi na swieta poleci? Tak to sobie moze nigdy juz nie wracac i z mamusia sobie zyc! Po kilkudniowej awanturze oswaidczyl, ze zostajew domu, ale jego cudowna mamusia powiedziala, ze psa juz nigdy nie chce miec pod swoim dachem(zawsze byl tylko dywany sciagala) i dodala, ze ja tez nie musze przyjezdzac! Dla mnie to chore jest bo jak sie urodzi dziecko to co jednych dziadkow nie bedzie mialo, ale w sumie moze to i lepiej jak taka babcie ma miec. Tylko ja nie potrzebnie sie wkurzam i placze.
Traktuj ja tak jak ona ciebie traktuje i po klopocie. Nie musisz byc mila dla kogos kto ciebie obraza, a zachowanie tz zostawie bez komentarza bo jest ponizej wszystkiego

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
-

kasandra a mam jeszcze pytanie odnosniej tej maty edukacyjnej. Szukalam w BabiesRUs, ale nie znalazlam. Masz moze linka gdzies?
Jest teraz na nia promocja http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2574123, mi trzy dni temu przyniosl UPS, i musze pochwalic ta mate jest bardzo porzadnie wykonana, ma duzo zabawek, melodie i poduszeczke dla dziecka i latwo sie sklada i przenosi
Teraz zastanawiam sie nad kupnem bouncera i najbardziej przypadl mi do gustu taki http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3739296, on jest specjalnie zaprojektowany dla noworodkow i ma super opinie, zobacz sobie

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:55   #4834
alutka78
Rozeznanie

Witam!!! W koncu usiadlam. Od rana latam po sklepach. Chyba sie troche przecenilam. Nie te lata, nie ten stan. Niestety nie da sie juz dzwigac tyle co przedtem. Jutro tylko mam pare rzeczy do kupienia.

Cytat:
Co do ciast na święta- ja robię:

2 mazurki- jeden z tofi, a drugi czekoladowy
sernik
karpatkę
babkę gotowaną
bananowca z bitą śmietaną
blok czekoladowy
orzechowca czy tam snickersa i to chyba tyle...

W tym roku nie robimy aż tak dużo, bo ostatnio pełno ciasta u nas zostaje, nie wiem czemu...
O matko!!! Troche tego jest. Ja robie tylko jeden placek - makowiec zawijany. Mam szwagra cukiernika, ktory w kazde swieta przynosi mi ciasto.
Stary 2010-04-01, 15:18   #4835
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Ja mam wizyte zaraz po świętach we wtorek więc pewnie przybędą dodatkowe świąteczne kilogramy
Ja mam we wtorek o 16 - strach wejść na wagę

Cytat:
ja dzisiaj nie mam dobrego dnia rano moj maz wstal i poszedl do lazienki a psiak przyszedl do mnie na przytulance do lozka. no i za jakies 15 min jeden lomot w salonie. lece patrze a tu szafka ktora wisiala nad kanapa spadla dobrze ze psiak byl ze mna bo ona zwylke spi w tym miejscu. rozbila sie szyba wszystkie rzeczy sie wysypaly. sprzatalam to wszystko 2 godziny. nawet nie chce myslec co by bylo gdybym ja tam akurat lezala albo dzidzius nie wieszamy juz tej szafki wolimy nie ryzykowac.

Cytat:
Powiedzcie mi jak rozwiazujecie problem swiat z tz-tami? U mnie wczesniej nie bylo bo zawsze jakos pracowalam, wiec tz byl ze mna i z moja rodzina wtedy kiedy ja bylam na swieta a pozniej jechal do swoich rodzicow ok. 300km, ale teraz powstal problem bo mama tz powiedziala, ze psa nie chce na swieta bo nie chce sciagac dywanow(jest mega pedanka) mielismy razem jechac do nich na swieta, ona sobie wymyslila,ze psa nie chce czytaj: zeby go podrzucic do mojej mamy, ale moja mama chora jest a po zatym nie jest dogsiterka dla jej widzimisia!!! Tz oswaidczyl, ze w takim razie on sam pojedzie niestety nie przeszlo to u mnie i oswiadczylam mu, ze ja swiat sama nie bede spedzac!! Ja po prostu tego nie widze co dziecko bedzie i on zostawi mnie z dzieckiem i do mamusi na swieta poleci? Tak to sobie moze nigdy juz nie wracac i z mamusia sobie zyc! Po kilkudniowej awanturze oswaidczyl, ze zostajew domu, ale jego cudowna mamusia powiedziala, ze psa juz nigdy nie chce miec pod swoim dachem(zawsze byl tylko dywany sciagala) i dodala, ze ja tez nie musze przyjezdzac! Dla mnie to chore jest bo jak sie urodzi dziecko to co jednych dziadkow nie bedzie mialo, ale w sumie moze to i lepiej jak taka babcie ma miec. Tylko ja nie potrzebnie sie wkurzam i placze.
Co za babol przebrzydły, nic tylko Co ona sobie wyobraża w ogóle??

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ale jak urodzi sie dziecko to wy tworzycie rodzine...jak bedzie chciala zobaczyc dziecko niech przyjedzie sama...
Dokładnie
Stary 2010-04-01, 15:20   #4836
niezawsze
Zakorzenienie

Swietnie po prostu tz sie nie odzywa do mnie. Naprawde najlepsze urodziny na swiecie mam!
Malo tego obiadu nie chce jesc, ktory zrobilam.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 15:23   #4837
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Swietnie po prostu tz sie nie odzywa do mnie. Naprawde najlepsze urodziny na swiecie mam!
niech nie je
dziś masz urodzinki?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 15:26   #4838
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Papeteria super ta sukienka!! Muszze sie wybrac do orsaya w takim razie.

nie placz i sie nie przejmuj, jeszcze kiedys bedzie prosic zebys przyjechala z wnukiem. i wlasnie z takich historii biora sie dowcipy o tesciowych.
a TZ jak tak chce to niech jedzie skoro mu tak zalezy, ja bym puscila zeby poczul sie winny

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Witam!!! W koncu usiadlam. Od rana latam po sklepach. Chyba sie troche przecenilam. Nie te lata, nie ten stan. Niestety nie da sie juz dzwigac tyle co przedtem. Jutro tylko mam pare rzeczy do kupienia.

O matko!!! Troche tego jest. Ja robie tylko jeden placek - makowiec zawijany. Mam szwagra cukiernika, ktory w kazde swieta przynosi mi ciasto.
ja prawie zrobilam krokiety,
w planach sernik, zurek, jajka faszerowane, jajka zapiekane
pasta jajeczna na jutro bo post

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 15:29   #4839
papeteria
Zakorzenienie

serduszkoiz właśnie, ale mi smaczora na paste jajeczną zrobiłaś, też jutro zrobie
Stary 2010-04-01, 15:32   #4840
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

Moja mama makowce zawsze robi na Boże narodzenie (6 sztuk), a potem każdemu daje po kawałku na odchodne

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
To niech nie je i chodzi głodny, jego strata!

A w ogóle to dziwnie się zachowuje...

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Ja tez juz dzinsow nie nosze, za to wszedzie chodze w dresach, u mnie na ulicach to na szczescie normalne i nikt nie patrzy krzywo
U mnie tez nikt nie patrzy krzywo Pełno dziewczyn chodzi w dresach czy leginsach więc spoko
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 15:39   #4841
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
serduszkoiz właśnie, ale mi smaczora na paste jajeczną zrobiłaś, też jutro zrobie

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 15:42   #4842
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niech nie je
dziś masz urodzinki?
Mam.
Nie teraz to on nie pojedzie abym ja sie czula winna, a jesli pojedzie to niech nie wraca i z mamusia sobie zamieszka.
Wczoraj powiedzial, ze rodzicow ma sie tylko jednych...to niech spada.

Maciuś
Stary 2010-04-01, 15:46   #4843
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Mam.
Nie teraz to on nie pojedzie abym ja sie czula winna, a jesli pojedzie to niech nie wraca i z mamusia sobie zamieszka.
Wczoraj powiedzial, ze rodzicow ma sie tylko jednych...to niech spada.
żonę też
ale kochana moja WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZINEK SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ, ZDROWEGO DZIECIĄTKA, SZYBKIEGO PORODU I CZEGO TYLKO SOBIE ŻYCZYSZ

ja bym poszła na długi spacer z pieskiem
Stary 2010-04-01, 15:46   #4844
żabka19
Raczkowanie

kociamborek ,roztrzepaniec cholera uswiadomilam sobie ,ze ja tez mam wizyte we wtorek ,moze byc kiepsko
kasandra82 rzeczywiscie super ta mata ,tez musze jakiejs poszukac. / Co do chodzenia w dresach po miescie.. u mnie to nikt by nawet nic nie powiedzial jakbym do sklepu w pizamie poszla
papeteria Bardzo fajna sukienka! Latwo ja urozmaicic ,tez musze sie za jakas rozejrzec bo niedlugo chrzciny w mojej rodzinie.
niezawsze zachowanie tesciowej rzeczywiscie niemile. Nie wiem co poradzic. Najlepszy pomysl zeby przyjechala do was jezeli jest taka mozliwosc. My zawsze spedzalismy Swieta troche u mnie ,troche u rodziny M... z psem nigdy nie mielismy problemu ,wrecz wszyscy sie pytaja dlaczego nie przyjechal
anuszka jestem pod wrazeniem! Podziwiam Cie za zdolnosci kulinarne
vette nie wiedzialam ,ze mozna tak wygladac w 5 miesiacu ciazy Super!

Widzialam ,ze pisalyscie o oliwce Rossmana ,rzeczywiscie mi tez bardzo przypadla do gustu ,niestety juz nie mam ,ale na pewno kupie

Dzis bylismy na dluzszym spacerku cala rodzinka bo piekna pogoda, nawet +8 stopni bylo Nie wiem dlaczego ,ale mam jakos duzo energii i pozytywnie patrze w przyszlosc ,juz obmyslam jak spedzimy pierwsze wakacje z malym i planuje duzo innych rzeczy To chyba przez to slonce

Znacie moze jakis latwy przepis na piernika?

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 15:47   #4845
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

niezawsze WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 15:53   #4846
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd ja pytałam mojego o cyste wczoraj bo zawsze zapominałam i mówi, że nic nie widzi, ale wiesz może dzidzia zasłaniała.Fakt że nigdy mi specjalnie nie dokuczała i miała 2 cm wiec albo się gdzieś schowała albo wchłoneła...
będzie dobrze
jak słodko
może się wchłoną? Byłoby dobrze

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

ale słooodko!!
to i ja załącze mojego psiego stworka - fotka Tu i Tu z ubieglego lata jak jeszcze głupim szczeniaczkiem byla
jejku, jaki śliczny!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
zakochałam się

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 15:54   #4847
żabka19
Raczkowanie

niezawsze nie przejmuj sie tak ,szkoda nerw ,na pewno zaraz sie pogodzicie .Moj M. to jeszcze lepszy jest, kiedys wymyslil ,ze pojedzie do Polski na Swieta bezemnie ,takiego mam pomyslowego faceta No ,ale moj to typowy rozpieszczony synek mamusi

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-04-01 o 15:56
Stary 2010-04-01, 15:54   #4848
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
anuszka jestem pod wrazeniem! Podziwiam Cie za zdolnosci kulinarne

Znacie moze jakis latwy przepis na piernika?
Dziękuję

łatwy piernik bez pierniczenia proszę bardzo

Skladniki:

2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
pół kostki palmy
1 jajko
1 szklanka cukru
2 łyżki dżemu
2 czubate łyżeczki sody
pół łyżki cynamonu lub przyprawy do piernika
1 łyżka kakao

Utrzeć margarynę z jajem i z cukrem, dodać dżem, utrzeć, potem dodać pozostałe składniki i utrzeć na jednolitą masę. Piec ok. 50 minut w temp 180 st. (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy nie jest mokry)

Z tym, że jak na dużą blachę to ja robię z podwójnej porcji.
To ciasto jest dobre, bo jest wilgotne, a nie taki suchacz
Stary 2010-04-01, 15:55   #4849
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Hd ale słodziak z Twojego pieska pieszczoszek
o tak! pieszczoch straszny
Nie wiem co będzie jak się mały pojawi Ona sie wykończy z tęsknoty za nami bo przecież nie będziemy mieli dla niej tyle czasu co teraz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 15:58   #4850
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Skoro już o pieskach- to mój cudaczek Typowy kundelek- taaaaaki kochany
Stary 2010-04-01, 15:59   #4851
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
o tak! pieszczoch straszny
Nie wiem co będzie jak się mały pojawi Ona sie wykończy z tęsknoty za nami bo przecież nie będziemy mieli dla niej tyle czasu co teraz
No właśnie ja też się martwię, co to będzie z moim psiakiem Serducho mu pęknie!
Stary 2010-04-01, 16:13   #4852
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Papeteria super ta sukienka!! Muszze sie wybrac do orsaya w takim razie.

zmięknie... jak zobaczy wnuczkę to i nawet z psem Was będzie zapraszać aby tylko się spotkać
Trochę przegina z tą czystością ... Zawsze można odkurzyć po psiaku

My zawsze część świąt spędzaliśmy u jednych i cześć u drugich rodziców. Rok temu jedni i drudzy, nie mogąc patrzeć jak się męczymy (święta w samochodzie bo robiliśmy łącznie ponad 700 km) stwierdzili, że powinniśmy jeżdzić raz do jednych raz do drugich i WPROWADZILIŚMY TO W ŻYCIE. Super rozwiązanie
W tym roku święta w Białymstoku

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Dokładnie!
Ja nie cierpię takich pedantów! Mam taką koleżankę, której rodzice to straszne czyścioszki, aż do przesady! raz jak byłam u niej i piłam herbatę to tak strasznie się denerwowałam, żeby kropelka gdzieś nie spadła, że tragedia! (dodam, że oni czeszą dywan szczotką taką samą jak do włosów, a jeść cokolwiek można u nich TYLKO w kuchni, a jak ta koleżanka była mała, to mama czesała ją na balkonie, żeby włosów w łazience nie było)
a sraali w parku aby kibla nie brudzić ??
Sorry, poniosło mnie ale nie mogę. Co za ludzie!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
moja siostra tez jest pedantka ale bez przesady. nawet moj psiak u niej ostatnio byl w mieszkaniu
a mamy tez takich znajomych u ktorych w mieszkaniu jest jak w muzeum. krany wypucowane ze raza po oczach nawet jednego pylku nigdzie nie moze byc. porazka ja bym tak nie potrafila zyc
Nasi znajomi uważają, że my jesteśmy pedantami
ale nic z tych opisywanych rzeczy
Czeszę się w łazience , psiak na kanapie, a jemy w pokoju

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:

Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
ja bym poszła na długi spacer z pieskiem
popieram!
Olej go, niech siedzi sam w domu

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
No właśnie ja też się martwię, co to będzie z moim psiakiem Serducho mu pęknie!
damy radę
Śliczny słodziak

Stary 2010-04-01, 16:25   #4853
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
łatwy piernik bez pierniczenia proszę bardzo
Wlasnie o taki przepis mi chodzilo Dzieki wielkie!
Tylko bede miala maly problem z tym ile to jest pol kostki palmy? Ile ma taka kostka? Bo u nas "palmy" niestety brak ,a ile sie musialam naszukac zeby znalesc jakas margaryne bez soli

EDIT
Juz znalazlam ile wazy ta kostka Jutro zabieram sie do pieczenia

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-04-01 o 17:23
Stary 2010-04-01, 16:34   #4854
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Wy tu o ciastach, smakołykach piszecie... a ja bym chciała żeby tych świąt nie było.
Mam dziś doła i może dlatego tak myślę. U mnie w rodzinie święta zawsze wyglądają tak samo. Nikogo nie odwiedzamy ani nikt nie odwiedza nas. Zawsze przyjeżdżał do nas Michał... Jedzenia robimy tyle żeby za dużo nie wyrzucać. Bigos, sałatkę warzywną, sałatkę z ryżem, sałatkę gyros, roladę serową, z ciast to jedynie sernik na zimno... A ja sobie tak myślę... i po co to wszystko? W niedziele wstaniemy, pójdziemy do Kościoła, potem zjemy śniadanie... mama zrobi sobie drzemkę, tata pewnie też. Wstaną na późny obiad i będziemy jeść to samo co na śniadanie. W poniedziałek to samo. A wieczorem padnie hasło "święta, święta i po świętach".
Najchętniej bym odwołała te święta albo wyniosła się gdzieś w cholerę...
Stary 2010-04-01, 16:46   #4855
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

TA cholerna zgaga nie ustepuje. Okropne uczucie!
Idę do mamy a potem do kościoła.
Spokojnego popołudnia. Nie przepracowujcie się zbytnio!
Stary 2010-04-01, 16:55   #4856
aniaa22
Zakorzenienie

niezawsze wszystkiego najlepszego!!!!!!
tym bardziej dziwi mnie zachowanie twojego TZ nie dosc ze w ciazy to jeszcze masz urodziny a on fochy glupie stroi i jeszcze ten tekst o rodzicach ja bym na twoim miejscu olala go wziela psa i brzusia i pojechala do mamy. a on niech sobie robi co chce

mnie nalecialo na gofry wiec przez chwile nie bylo mnie z wami ale teraz juz zjedzone wiec wrocilam

co do zgagi to tez mnie ostatnio meczy. wczoraj sprobowalam sposobu mojego taty - sody oczyszzonej. i pomoglo od razu. tylko teraz tak sie zastanawiam czy to dobre dla dzidzi?

poczytalam i wychodzi na to ze mozna super bo na mnie dziala na szczescie. zgaga mija jak reka odjal

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-04-01 o 17:10
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 17:16   #4857
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
TA cholerna zgaga nie ustepuje. Okropne uczucie!
Idę do mamy a potem do kościoła.
Spokojnego popołudnia. Nie przepracowujcie się zbytnio!
Marta mi na zgagę ginek przepisał Alugastin (lub Alugastrin?) i muszę ci powiedzieć że działa. A kosztuje nie dużo bo ok. 10 zł.

Niezawsze
wszystkiego naj

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Wy tu o ciastach, smakołykach piszecie... a ja bym chciała żeby tych świąt nie było.
Mam dziś doła i może dlatego tak myślę. U mnie w rodzinie święta zawsze wyglądają tak samo. Nikogo nie odwiedzamy ani nikt nie odwiedza nas. Zawsze przyjeżdżał do nas Michał... Jedzenia robimy tyle żeby za dużo nie wyrzucać. Bigos, sałatkę warzywną, sałatkę z ryżem, sałatkę gyros, roladę serową, z ciast to jedynie sernik na zimno... A ja sobie tak myślę... i po co to wszystko? W niedziele wstaniemy, pójdziemy do Kościoła, potem zjemy śniadanie... mama zrobi sobie drzemkę, tata pewnie też. Wstaną na późny obiad i będziemy jeść to samo co na śniadanie. W poniedziałek to samo. A wieczorem padnie hasło "święta, święta i po świętach".
Najchętniej bym odwołała te święta albo wyniosła się gdzieś w cholerę...
Szczerze mówiąc ja za świętami też nie przepadam. Tzn. wielkanoc owszem lubię ale Boże Narodzenie dla mnie to jakaś masakra. I nie chodzi tutaj o rodzinę tylko dobijają mnie te świateczne przygotowania. Pieczenie ciast, sałatki, jakieś dania. Generalne porzadki. Więc kiedy nadejdą w końcu te świeta ja mam ich serdecznie dość

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 17:18   #4858
pszczolka87
Zadomowienie

hej dziewuszki!! jestem już spowrotem! internet działa już w miarę ok napewno Was nie nadrobię , przez ten czas tyle naskrobałyście!

niezawsze wszystkiego najlepszego!! co do psa to ja akurat rozumiem teściową w sensie takim że moi rodzice np to też nie wpuszczają naszego psa do domu bo rysuje panele itp, poza tym moja mama uważa że miejsce psa jest na dworze (moje zdanie z resztą tez jest takie) i szanuję jej zdanie, tylko że my jesteśmy w tej dogodnej sytuacji że mieszkamy w tym samym mieście więc psa można zostawić w domu... Ale tekstów że możesz też się u nich nie pokazywać nie rozumiem... powinna zrozumieć że macie psa i nie mieć pretensji jeżeli zdecydujecie się nie przyjechać... a Twój mężczyzna niech sobie uświadomi że teraz to Ty i maleństwo jesteście jego najbliższą rodziną i powinien stawiać Was na pierwszym miejscu... Ja się cieszę że nie mamy problemu ze świętami bo i jedni i drudzy rodzice są blisko... bo w innym wypadku byłby duży problem... u mojego męża w domu święta wyglądają jak zwykły obiad, jest poprostu strasznie, nie czuje się atmosfery świąt... u moich rodzicówzawzse zjeżdzają się wszytskie moje siostry i naprawdę jest super, czuje się to rodzinne ciepło i nie wyobrażam sobie świąt bez mojej rodziny...

A tak w ogóle to dziś byłam na wizycie u gin... i tak jak do tej pory w ogóle nie tyłam tak teraz się przestraszyłam bo... weszłam na wagę a tu 6 kg więcej niż miesiąc temu!!!!! waga napewno dobra bo ważyłam się 3 dni temu u mojej siostry i tam Waga też pokazała tyle samo, tylko że myślałam że to nierealne abym tyle przytyła więc stwierdziłam że napewno waga popsuta.... a tu dziś taki szok

hd- czy dostałaś ode mnie wiadomość na priv? bo ja nie jestem pewna czy się wysłała
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 17:20   #4859
aniaa22
Zakorzenienie

widzialyscie logo wizazu dzis Fisash serwis tylko dla zmotoryzowanych mrowek
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 17:35   #4860
niezawsze
Zakorzenienie

Dzieki za zyczenia. Jade do sklepu moze sobie cos kupie bo od tz to kwiatki dostalam tylko i focha...

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości