|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
i takie coś jeszcze "
Zgaga jest dolegliwością, która u kobiet ciężarnych pojawia się bardzo często. Nie stanowi ona zagrożenia dla matki i płodu. Występowanie zgagi we wczesnej ciąży spowodowane jest zwiotczeniem ścian mięśni przewodu pokarmowego na skutek działania progesteronu. Jednak najczęściej występuje w późniejszych miesiącach ciąży i ma związek z uciskiem powiększającej się macicy na żołądek i jelita, zaburzając pracę przewodu pokarmowego. Wraz ze zgagą mogą pojawić się bardzo uciążliwe odbijania, jak również kwaśne wymioty " |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
Mi wtedy wyszło, że termin mam 8 dni wczesniej i to samo potwierdziło się na badaniu w 20 tygodniu ciązy. Z resztą ja mialam bardzo krótkie cykle miesiączkowe wiec wydaje mi się, że to prawda, że do zapłodnienia mogło dojść wcześniej niż standardowo się liczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wydaje mi sie, że to po ciemnym pieczywie, bo łapie mnie ta zgaga po śniadaniu i po kolacji. Posprzątałam kuchnie. Myłam największe zakamarki. Ależ wszędzie jest kurz!! Zraz mąż wróci więc jakis obiadek trzeba przyszykować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | ||
Zadomowienie
|
cudoooo zdjecie
itakasia, papeteria, hd, kociamborek ![]() czekam na moje legginsy z all, mam nadzieje, ze beda bardziej wygodne niz te spodnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
witajcie
ja dzisiaj nie mam dobrego dnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie też zamówiałm legginsy długie i 3/4 i jestem bardzo zadowolona. Są wygodne i fajne do tunik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- ale ta oliwka ma świetne opinie i przyjazny skład też jej używam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
ja tez uzywam oliwki z rossmanna i tez nie mam rozstepow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
Co do ciast na święta- ja robię:
2 mazurki- jeden z tofi, a drugi czekoladowy sernik karpatkę babkę gotowaną bananowca z bitą śmietaną blok czekoladowy orzechowca czy tam snickersa i to chyba tyle... W tym roku nie robimy aż tak dużo, bo ostatnio pełno ciasta u nas zostaje, nie wiem czemu... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 |
Rozeznanie
|
anuszka1401 ta oliwka to rossmanowskiej firmy jest--jaki kolor ma opakowanie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
i obyśmy ich nie miały bo do końca to brzuchy jeszcze sporo urosną (a ja mam niestety tendencje ) jednak mam nadzieje, że oliwka da rade bo jest naprawde super.
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- ja nie anuszka ale odpowiem różowy |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- 30 jak nie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() dzięki za wyręczenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() faktycznie każdy by przyniósł coś od siebie... nie ma za co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
BAN stały
|
ania jejku.... ja dlatego zawsze unikam przebywania w miejscach gdzie coś może spaść, obrazek, kwiatek... po prostu zwykła przezorność.
My ciasto zamówiliśmy w cukierni... |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym ja UWIELBIAM gotować i piec, mogłabym nie wychodzić z kuchni ![]() ![]() ( to ciasto-szarpaniec- nie może nie wyjść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Rozeznanie
|
dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja nawet nie chce ryzykowac..zwlaszcza po ostatniej wizycie w szpitalu, bylo kilka dziewczyn w kolejce do ktg w zaawansowanej ciazy... w tym moja kuzynka, ktora jest w 9 miesiacu i niestety tylko ona miala normalny brzuch bez rozstepow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Ja tez caly czas w leginsach pomykam, wczoraj zalozylam dzinsy ciazowe to myslalam ze sie udusze ![]() Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-04-01 o 13:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
Papeteria super ta sukienka!! Muszze sie wybrac do orsaya w takim razie.
Powiedzcie mi jak rozwiazujecie problem swiat z tz-tami? U mnie wczesniej nie bylo bo zawsze jakos pracowalam, wiec tz byl ze mna i z moja rodzina wtedy kiedy ja bylam na swieta a pozniej jechal do swoich rodzicow ok. 300km, ale teraz powstal problem bo mama tz powiedziala, ze psa nie chce na swieta bo nie chce sciagac dywanow(jest mega pedanka) mielismy razem jechac do nich na swieta, ona sobie wymyslila,ze psa nie chce czytaj: zeby go podrzucic do mojej mamy, ale moja mama chora jest a po zatym nie jest dogsiterka dla jej widzimisia!!! Tz oswaidczyl, ze w takim razie on sam pojedzie niestety nie przeszlo to u mnie i oswiadczylam mu, ze ja swiat sama nie bede spedzac!! Ja po prostu tego nie widze co dziecko bedzie i on zostawi mnie z dzieckiem i do mamusi na swieta poleci? Tak to sobie moze nigdy juz nie wracac i z mamusia sobie zyc! Po kilkudniowej awanturze oswaidczyl, ze zostajew domu, ale jego cudowna mamusia powiedziala, ze psa juz nigdy nie chce miec pod swoim dachem(zawsze byl tylko dywany sciagala) i dodala, ze ja tez nie musze przyjezdzac! Dla mnie to chore jest bo jak sie urodzi dziecko to co jednych dziadkow nie bedzie mialo, ale w sumie moze to i lepiej jak taka babcie ma miec. Tylko ja nie potrzebnie sie wkurzam i placze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wlasnie wrocilam z lekkich zakupow, juz mam wszystko na swieta, jutro zrobie saltke jarzynowa i chyba rolade schabowa, cista piecze mama z siostra wiec mam z glowy ![]() U mnie dzis cieplo ale wietrznie, za 1h TZ wraca i dokonczymy oklejanie mebli ![]() niezawsze- my jezdzimy do moich rodzicow bo jak wiesz tesciowa nie zyje, a tesciu nie wiem...ale dla mnie to chore, gdyby tesciowa zyla to bysli pewnie zabrali ja do moich rodzicow ![]() Ale powiem ci ze ja nigdy nie pamietam zebym spedzala swieta z rodzina mojego taty, tam tez nigdy nie bylismy czy na wigili czy na sniadaniu...u rodziny mama tak .... Ale jak urodzi sie dziecko to wy tworzycie rodzine...jak bedzie chciala zobaczyc dziecko niech przyjedzie sama...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-01 o 14:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
ja zrobie tylko tiramisu i kupie jakiegos sernika moze kawalek dla Damiana bo ja nie lubie. na nas dwoje to i tak bedzie za duzo. noi upeieke schab, bigos mam od mamy, zrobimy salatke jarzynowa a w niedziele na obiad upieke szynke z ziemniakami. i to tyle nie ma sensu robic kpy jedzenia dla 2 osob bo potem wszystko sie wywali. a no i pasztet tesc nam upiekl i swojska kielbaske od rodzicow przywiozlam
![]() ![]() a ja to bym mogla jeansow z h&m z tylka nie zdejmowac. strachelnie mi w nich wygodnie moze dlatego ze troche za luzne sa. Siala tez cos sie nie odzywa ostatnio |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam do rodziców tż wcale nie chodzę, nie trawię ich. Całe święta zawsze spędzamy u mnie, z moją mamą. na pewno jak urodzi się dzidziuś, to będę do nich zaglądać chociaż na chwilę, bo nie można zabronić dziecku kontaktów z dziadkami, ale teraz mam to gdzieś i Marek jakoś to szanuje. Zresztą u nich nie ma takich p"prawdziwych świąt". To taka rodzina bez tradycji niestety. Dzieci nawet nie farbują jajek, a Marek nawet nie wiedział czy do kościoła ze święconką chodzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my zawsze jezdzilismy najpierw do jednych potem do drugich rodzicow tyle ze nam nikt z psem nie zabronil przyjezdzac... w tym roku nie jedziemy na swieta tylko odpoczywamy we dwojke w domku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
niezawsze współczuje teściowej i to nie chodzi o psa bo rozumiem że może nie mieć ochoty na zwierzaka w mieszkaniu, tym bardziej ze taka zboczona na punkcie czystości (to już widze jak by wasz dzidzia coś u niej wybrudził
![]() fajnie ze kiecka ci sie podoba no to musisz się wybrać ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- karolcia coś wykombinuje z tymi dodatkami Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-01 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
a wlasnie papeteria fajniutka ta sukienka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie cierpię takich pedantów! Mam taką koleżankę, której rodzice to straszne czyścioszki, aż do przesady! raz jak byłam u niej i piłam herbatę to tak strasznie się denerwowałam, żeby kropelka gdzieś nie spadła, że tragedia! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mamy tez takich znajomych u ktorych w mieszkaniu jest jak w muzeum. krany wypucowane ze raza po oczach nawet jednego pylku nigdzie nie moze byc. porazka ja bym tak nie potrafila zyc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.