|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
![]() Jo@n@ gratuluje skutecznosci ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja bralam feminatal bo przynajmniej byl do polkniecia, a prenatal dha to wyglada raczej jak czopki niz jak cos co mozna połknąć ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4832 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Ja brałam najpierw elevit a potem feminatal bo po tym pierwszym się bardzo źle czułam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
anya no Prenatal DHA rzeczywiscie ma duuze kapsulki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Anya a ja czytałam, ze jak dziecko chowa się na kupę to jest jak najbardziej gotowe na nocnik, bo zdaje już sobie sprawę co robi. Bartas wali gdziekolwiek jest. I go to nie rusza. A moze jak nie chce nocnika spróbuj nakładkę na klopka
![]() Spadamy się obcinać
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na fotki ![]() a co z alkamorka? dalej nie ma netu? ktoś coś wie?
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawid wie ze do nocnika sie robi sisi ale na tym sie sprawa konczy, nie potrafi polaczyc wiedzy z czynami i nie chce siedziec na nocniku, wstaje i cala masa innych rzeczy wokolo interesuje go bardziej, kupala tez robi w obojetnie jakim miejscu i obojetnie jakim momencie, ja dopiero wiem ze narobil jak zacznie smierdziec, jemu nie przeszkadza ani kupa w pampku, ani mocno przesikany pampek a juz wogole mu nie przeszkadzaja mokre majtki czy spodnie jak przesika a nie ma pampersa ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-22 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
Przypomnialam sobie, ze te drugie witaminy ktore bralam w III trymestrze to Prenate Elite z DHA.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Raczkowanie
|
tez go bralam, przypomnialas mi nazwe, takie czerwone tabletki.
z tym nocnikowaniem to sama nie wiem jak to jest. jedni mowia zeby jak najwczesniej inni ze dopiero po roku. moja kolezanka zaczela wczesnie i mala sie chyba zrazila. Piotrek znalazl szminke mojej mamy. umazal siebie, ubranko i dywan ![]() ![]() a wiec zadania na dzis, kupic pieluszki i odkupic szminke mamie.
#4839 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
nadal nie ma internetu
#4841 |
Raczkowanie
|
kupilam Piotrkowi kiedys nakladke ale placze jak posadze go na sedesie. woli nocnik, niestety ostatnio robi kupe na stojaco. sadzam go na nocnik, on steka i steka a na "sama kope" wstaje. musze go pilnawac i nie ma mowy o dobrowolnym siedzeniu.
![]() ![]() Edytowane przez dzikazaba Czas edycji: 2010-06-22 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytanko: gdzie On się wychował? frytek domowych nie jadł nigdy??? ![]() Kaja sika w pampersa jak robi kupę to zdarzy jej się do nocnika ale to czysty przypadek ja jej pilnuje i przy oznakach kupkowania "myk na nocnik" i często ją sadzam tak ooo po śniadaniu lub po kolacji i robi ![]() ps. choć ostatnio Grzdyl ukrył 2-3 kupy w pampersie jak przebierałam mało nie ![]() odwykłam od brudnej dupci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no wlasnie u nas nawet oznaki kupkowania niewiele daja bo jak posadze ja na nocnik to nic z tego, zaciska pupala chyba i robi kiedy indziej ![]()
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
hello!
ja nadal bez neta ![]() P.S pochwalę się, że na imieniny dostałam w prezencie samochód ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
tata Cię rozpieszcza Alina
![]()
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
heh kogoś musi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fiu fiu niezły prezent ![]()
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
co do nocnika to u nas narazie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4850 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Joł!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napisałam wniosek o zmniejszenie etatu od lipca ![]() Cytat:
Cytat:
Fotki! Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz lecimy na szczepienie! Zgubiłam Oli książeczkę zdrowia! Dobrze, że mam głowę dobrze przyczepioną, bo bym pewnie też zgubiła. Jaka ofiara..... Ciekawe czy zaszczepią bo gile jak zawsze. Żeby gardło było ok ![]() Mam dosyć Oli żłobkowania! Mam dól jak diabli! I jeszcze małżon w Wawie! Lece. Pa |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nocnik plus nakładka kibelkowa Disneya pachnące kosztowało 15 zł ![]() 1. zapija coca colą potem zagryza lodem? np.? jeśli tak to uważam Cię za, że tak powiem, wygodną matkę ![]() ale nie wydaje mi się abyś takie obiady jej serwowała ![]() 2. ukrywa w pampersie ![]() Kaja jak robi kupkę to tylko po minie widać odgłosów czy "zachowań" nie ma żadnych od bardzo bardzo dawna nie zrobiła do pampersa a tu wczoraj i przedwczoraj (łącznie 3 sztuki) do pampka no i jak już zrobi to też nie daje oznak (tylko smród czuć) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Lekarz zaliczony.....Dawid ma wirusowe zapalenie gardla, narazie ma tylko czerwone wiec jeszcze nic powaznego sie nie zdazylo wykluc i obylo sie bez antybiotyku, mam mu dawac syrop Clemastinum i te ampulki ktore sie bierze do antybiotyku Lakcid, szczepienie odlozone na za tydzien, pojdziemy w nastepna srode lub czwartek....po antybiotyku czeka sie 2 tygodnie a po wirusie 1 tydzien...i mowil, ze teraz wlasnie panuje taki wirus ktory atakuje gardlo/krtan/przelyk Wiec gdybym czekala...to by sie skonczylo gorsza choroba, tymbardziej ze dopiero niedawno mial problemy z gardlem wiec wirus zaatakowal ponownie Bylam tez u dentystki, zaplacilam znowu 120 zl za plombowanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dla zainteresowanych mlekiem Junior z Nestle to w Kauflandzie jest promocja i mleko kosztuje 10,99 zl ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-22 o 17:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Buziak
znając moich 'rodzimych" dentystów nie ryzykowałabym 1 i 2 na NFZ. Lepiej już wydać te 220 zł (a to i tak ogólnie nie jest tragedia). Mój Mąż za wyrwanie 3 zębów zapłacił 350 zł a potem za zdjęcie szwów jeszcze 40 zł! Ale on ma "gębową tragedię" nie zęby ![]() Masz znieczulenie? Czy na żywca te zęby robisz? Ja z Kajką w ciąży byłam u dentysty raz (znaczy leczyłam jednego zęba bo wizyt było ze 3). Bez znieczulenia (gdzieś tak 5-6 miesiąc). Kopnęłam dentystkę ![]() Dlatego nigdy więcej bez znieczulenia nie pójdę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Ola zaszczepiona!
Buziak to pewnie tego wirusa Ola miała w zeszłym tygodniu .... Gabi Ola zgarnęła mi kiedyś kilka popcornów. Ale obiad zjadła wtedy bardzo dobrze to jej pozwoliłam. Nie zamiast.... w nagrodę ![]() Kupiłam buty i już mi troche lepiej. Tylko umerdałam sałatke i sobie skojarzyłam, że ogórki kiszone wyszły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
gabi zapisalam sie na 10 sierpnia bo wczesniej finansowo nie dam rady tyle naraz wywalic kasy, ale do tego czasu jeszcze sie zastanowie i jak cos to moze pojde jednak na NFZ do przychodni bo to sa tylko malutkie dziurki, zaplace za znieczulenie i doplace za plombe swiatloutwardzalna i tyle....ale najpierw zapytam ile to kosztuje i "co za jedna" tam przyjmuje, czy warto isc do niej (bo to chyba babka jest)...
choc z drugiej strony wolalabym prywatnie u mojej dentystki bo juz kupe lat do niej chodze i mam zaufanie ale zal mi jednorazowo tyle kasy dac ![]() ![]() A czemu az 350 zl placil ? z tego co mi wiadomo to wyrwanie zeba prywatnie kosztuje 50 zl + znieczulenie....chyba ze jeszcze cos innego mial robione oprocz wyrywania Dawid nadal ma goraczke, jak wrocilismy to byl tak padniety ze o 17:30 polozylam go spac (nie bylo nas prawie 5 h) myslalam ze sie obudzi a on spal az do 20:15 bo poszlam go obudzic zeby umyc, przebrac i dac mleko,byl caly rozpalony, myslalam ze dlugo nie pojdzie spac ale chodzil taki jakis nietomny wiec go 10 min temu polozylam i zasnal od razu ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-22 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To właściwie nie ja zrobiłam tylko moja babcia która się moją latoroślą opiekuje. I teraz jak chce siku czy dwójeczkę to idzie do łazienki i pokazuje na nocnik. ![]() Dzień dobry. w pracy znowu troszkę spokoju to będę mogła coś popisać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas za 50 zł to nic u dentysty nie zrobisz chyba że znieczulenie np. no i jeszcze zależy co to za dentysta Mąż chodzi do chirurga najlepszego w okolicy (nie tylko w mieście) ma gabinet z żoną ale ona przyjmuje te lajtowe przypadki, on te gorsze mój mąż to ten gorszy przypadek jego żona jest tańsza, on jest droższy a Mąz tak naprawdę nie wyrywał zębów bo .... wyrywał to co mu po tych zębach zostało czyli 1-2 mm kikuty z korzeniami ![]() ps. ja dziś sprawdziłam i łykam Feminantal N od jakiś 2 tyg. czyli jakoś od 10-11 tygodnia ciąży poprzednio brałam centrum materna (duzo droższe) żadnych skutków ubocznych nie zaobserwowałam teraz łykam luteinę i ona ma być pod język ale nie dam rady bo mnie "rzygoli" więc łykam normalnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Rozeznanie
|
gabi- czemu masz przepisana luteine?? Cos nie tak z dzidzią??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.