Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 17:38   #4831
tomalinka
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

R

Wczorajsze

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
śniadanie: płatki owsiane z mlekiem 2%
II śniadanie: bułka ciemna ze słonecznikiem posmarowana Bieluchem ze szczypiorkiem + dwa plasterki polędwicy farmerskiej + 1 plaster (mały) serka żółtego + pół pomidora, sałata zielona, nektaryna
obiad: (niestety niedomowy): kurczak z grila z makaronem i szpinakiem (zjadłam pół porcji jakoś nie byłam głodna) lampka czerwonego wina
podwieczorek: 2 plasterki polędwicy farmerskiej i garść nerkowców

trening w domu (siłowy)

kolacja: bułka ciemna ze słonecznikiem + tuńczyk +pomidor + cebulka i pietruszka

Proszę o ocenkę
I dzisiejsze:
śniadanie: płatki owsiane z mlekiem 2%
II śniadanie: bułka ciemna ze słonecznikiem posmarowana Bieluchem ze szczypiorkiem + dwa plasterki polędwicy farmerskiej, sałata +ogórek zielony, nektaryna
przekąska: jabłko, marchewka
obiad: pieczone udko z kurczaka z czerwoną kapustą i cebulą +sos...
garść nerkowców
kolacja: jajko
Stary 2010-08-02, 18:12   #4832
nosekk86
Raczkowanie

U:

1. łyżka kaszy manny na ok. 1,5 szklanki mleka 2%; bułeczka pszenna z masłem, polędwicą drobiową, pomidorkami koktajlowymi, sałatą lodową i szczypiorkiem; herbata zielona

2. 2 kromeczki słonecznikowego chlebka "fitness" maźnięte "solą", z twarogiem półtłustym i rodzynkami; jabłko

3. szklanka (suchej) mieszanki makaronu- pełnoziarnistego i z pszenicy durum wymieszanego ze szpinakiem podsmażonym na łyżeczce oleju z czosnkiem i połówką trójkącika serka topionego , bitka z indyka utuszona w (podobnym) sosie czyt. "szpinakowo-serowym", miseczka startej marchewy ze skrojonym selerem naciowym; herbata zielona

4. jogurt o smaku owoców leśnych- bakoma "polskie smaki" z łyżeczką słonecznika; nektarynka

5. 2 kromki żytniego-razowego maźnięte solą- 1 z polędwicą drobiową z warzywami, ogórkiem zielonym i sałatą lodową; 2 z camembertem naturalnym, keczupem, rzodkiewką i szczypiorkiem; herbata zielona

ocenka?
nosekk86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 18:28   #4833
Irish lady 28
Zadomowienie

u
  1. jajko na miękko, 2 kromki razowca z profi pomidorowym, serem żółtym,pomidorkiem,cebulą
  2. marchewka + nektarynka
  3. kubas (porządny) zupy pomidorowej- bezmięsna, bez śmietany,na włoszczyźnie, dorzuciłam koncentrat,przyprawy + makaron świderki
  4. wpadnie 1/2 wieśniaka ze szczypiorkiem

ocenicie?

Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 18:43   #4834
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
R

I dzisiejsze:
śniadanie: płatki owsiane z mlekiem 2% pisz, ile czego brak białka

II śniadanie: bułka ciemna ze słonecznikiem posmarowana Bieluchem ze szczypiorkiem + dwa plasterki polędwicy farmerskiej, sałata +ogórek zielony, nektaryna nie wiem, czy ten Bieluch dobry na R, poza tym ładnie

przekąska:
jabłko, marchewka

obiad: pieczone udko z kurczaka z czerwoną kapustą i cebulą +sos...
garść nerkowców ten sos to sama wiesz, zamiast tego powinny być węglowodany złozone, szkoda, że nie ma podwieczorku, ale dobrze, że wpadły nerkowce

kolacja: jajko za mało
Cytat:
Napisane przez nosekk86 Pokaż wiadomość
U:

1. łyżka kaszy manny na ok. 1,5 szklanki mleka 2%; bułeczka pszenna z masłem, polędwicą drobiową, pomidorkami koktajlowymi, sałatą lodową i szczypiorkiem; herbata zielona

2. 2 kromeczki słonecznikowego chlebka "fitness" maźnięte "solą", z twarogiem półtłustym i rodzynkami; jabłko

3. szklanka (suchej) mieszanki makaronu- pełnoziarnistego i z pszenicy durum wymieszanego ze szpinakiem podsmażonym na łyżeczce oleju z czosnkiem i połówką trójkącika serka topionego , bitka z indyka utuszona w (podobnym) sosie czyt. "szpinakowo-serowym", miseczka startej marchewy ze skrojonym selerem naciowym; herbata zielona

4. jogurt o smaku owoców leśnych- bakoma "polskie smaki" z łyżeczką słonecznika; nektarynka

5. 2 kromki żytniego-razowego maźnięte solą- 1 z polędwicą drobiową z warzywami, ogórkiem zielonym i sałatą lodową; 2 z camembertem naturalnym, keczupem, rzodkiewką i szczypiorkiem; herbata zielona

ocenka?
Ładnie, ale w 4 posiłku zamiast łyżki garść

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:11   #4835
Margolcia0703181
Raczkowanie

U/P (43kg, 172 cm, lat 20)

I: 3 łyżki płatKÓW owsianych, garść kukurydzianych, garść bakalii na szklance mleka 3,2% z kostką czekolady

II: kilka młodch ziemniaków, plaster schabu duszonego z sosem (sporo), surówka z kapusty z oliwą

III: kromka razowca z masłem i dżemem, mały kawałek twarogu wymieszany z jogurtem i kakao, kawa z mlekiem

IV: kromka razowca z masłem, żółtym serem i pomidorem, jajko na miękko, serek wiejski 200g

potem może wpadnie jabłko i jakieś kakao

będę wdzięczna za ocenę, mam nadzieję, że nie tylko mi się wydaje, że było lepiej
Stary 2010-08-02, 19:39   #4836
Tynusia
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny mam nadzieje , że rano mnie pogoni I nie będe już mieć brzucha jak balon.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 19:44   #4837
karoolciaq
Raczkowanie

U. To mój pierwszy dzień , wiec prosze o ocene !!!!!
I. Śniadanko -Płatki owsiane na mleku z owocami ( wkroiłam kiwi, brzoskwinie, banana)
II. 2 śniadanko -5 małych kanapeczek(ciemny chleb z ziarnem) : dwie z serkiem naturalnym, dwie z łososiem i cebulką, jedna z serem camembert
- sałatka warzywna ( sałata lodowa, ser żółty, ser typu włoskiego, pomidorki koktajlowe, ogórek, sos winegret ), szklanka soku z pomarańczy
III. Obiad - Łosoś panierowany, ziemniaki puree, ogórek świeży, pomidor, szklanka soku z jabłek
IV. deser -jogurt wiśniowy 400 g
V.kolacja- kukurydza gotowana (marna wiem, ale po tym obiedzie jestem pełna jak balon )
karoolciaq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 19:48   #4838
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Poniedziałkowe U na upał:

I: miseczka CiniMinis z maślanką i bananem; kawa z mlekiem;
II: pół dużego rogala razowego z masłem i miodem, kilka śliwek;
III: omlet zrobiony z trzech jajek (z mąką i mlekiem), nadziany zielonym groszkiem, pomidorami, oliwkami i żółtym serem, posypany obficie szczypiorkiem;
IV: arbuz, garstka orzechów laskowych, kawa z mlekiem;
V: tortilla z pastą pomidorową i naturalnym Bieluchem oraz pomidorami, kabanos;

PO: jeszcze kilka śliwek.
Stary 2010-08-02, 19:59   #4839
Magdalena0603
Rozeznanie

utrzymanie

• bułka z dynią: 1/2 z :masłem czosnkowym.2 plastry polędwicy sopockiej + plaster pomidora,bazylia,cebulka. ....1/2 z : tuńczyk wsw, sałata,pomidor,rzodkiewka ,majonez, kiść winogron
  • 2 jajka na miękko, 2 tosty z serem Gouda,pieczarkami,szynką + kefir 250g + jabłko
  • 3 gałki lodów Grycan (malina+ czekolada biała+ wanilia), lampka wina czerwonego
  • 2 pałki kurczaka zapiekane w folii- z ziołami,chili,itd....+ puree ziemniaczane, surówka z białej kapusty + mizeria
  • parówka biała cienka z chrzanem, gołąbek w sosie pomidorowym
  • sałatka:feta,pomidor,peki nka,ogórek,rzodkiewka,ceb ula, sos grecki do sałatek + jasna bułka z twarogiem półtłustym (z keczupem)

i jak tam???

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:02   #4840
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karoolciaq Pokaż wiadomość
U. To mój pierwszy dzień , wiec prosze o ocene !!!!!
I. Śniadanko -Płatki owsiane na mleku z owocami ( wkroiłam kiwi, brzoskwinie, banana) Jeśli płatków była porządna porcja, a nie 3 łyżki (tak samo z mlekiem) to jest ładnie. Chociaż ja dodałabym tu jeszcze może garść migdałów albo jakiś innych orzeszków
II. 2 śniadanko -5 małych kanapeczek(ciemny chleb z ziarnem) : dwie z serkiem naturalnym, dwie z łososiem i cebulką, jedna z serem camembert
- sałatka warzywna ( sałata lodowa, ser żółty, ser typu włoskiego, pomidorki koktajlowe, ogórek, sos winegret ), szklanka soku z pomarańczy Przepiękne śniadanko
III. Obiad - Łosoś panierowany, ziemniaki puree, ogórek świeży, pomidor, szklanka soku z jabłek Tu znów - jeśli porcja nie była jak dla krasnala to ok.
IV. deser -jogurt wiśniowy 400 g Taki sam? Łyso trochę...może dorzuć jakiś owoc albo orzechy /kostkę czekolady/pestki - po prostu COŚ dodaj
V.kolacja- kukurydza gotowana (marna wiem, ale po tym obiedzie jestem pełna jak balon )Fajnie, że wiesz, że kiepska kolacja, więc nie będę dalej pouczać i marudzić. Tak na przyszłość spróbuj wcisnąć chociaż jedną kromeczkę, proszę
reszta jw.

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:07   #4841
Falsify
Raczkowanie

REDUKCJA

Śniadanie: owsianka (30g) na mleku (0,5%), 50g chudego twarogu, trochę orzeszków i słonecznika, borówki i maliny
II śniadanie: sałatka z pomidora, sałaty, ogórka, cebuli, 50g chudego twarogu, kromka ciemnego chleba (30g)
Lunch: taka sama sałatka, tylko zamiast twarogu trochę wędzonej rybki, chleba tym razem brak
Obiad: gotowana noga z kurczaka, 3 łyżki ryżu białego, pomidory, papryka, ogórki konserwowe
Kolacja: jajko, serek wiejski (150g), pomidor, szczypiorek, czerwona papryka

Proszę o ocenę

25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona
Falsify jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 20:13   #4842
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
utrzymanie

• bułka z dynią: 1/2 z :masłem czosnkowym.2 plastry polędwicy sopockiej + plaster pomidora,bazylia,cebulka. ....1/2 z : tuńczyk wsw, sałata,pomidor,rzodkiewka ,majonez, kiść winogron
  • 2 jajka na miękko, 2 tosty z serem Gouda,pieczarkami,szynką + kefir 250g + jabłko
  • 3 gałki lodów Grycan (malina+ czekolada biała+ wanilia), lampka wina czerwonego
  • 2 pałki kurczaka zapiekane w folii- z ziołami,chili,itd....+ puree ziemniaczane, surówka z białej kapusty + mizeria
  • parówka biała cienka z chrzanem, gołąbek w sosie pomidorowym
  • sałatka:feta,pomidor,peki nka,ogórek,rzodkiewka,ceb ula, sos grecki do sałatek + jasna bułka z twarogiem półtłustym (z keczupem)

i jak tam???

Kurde, mi sie podoba, no bo luz itp, ok ale...
ja tu nie widze zadnych węgli złożonych.

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 20:18   #4843
karoolciaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
reszta jw.
dziekuje bardzo!
jestem z siebie dumna ,bo jak na pierwszy raz to chyba calkiem niezle
karoolciaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 22:20   #4844
dominika405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
U/P (43kg, 172 cm, lat 20)

I: 3 łyżki płatKÓW owsianych, garść kukurydzianych, garść bakalii na szklance mleka 3,2% z kostką czekolady

II: kilka młodch ziemniaków, plaster schabu duszonego z sosem (sporo), surówka z kapusty z oliwą

III: kromka razowca z masłem i dżemem, mały kawałek twarogu wymieszany z jogurtem i kakao, kawa z mlekiem

IV: kromka razowca z masłem, żółtym serem i pomidorem, jajko na miękko, serek wiejski 200g

potem może wpadnie jabłko i jakieś kakao

będę wdzięczna za ocenę, mam nadzieję, że nie tylko mi się wydaje, że było lepiej
To nie jest U,nie wspomnę nawet o P(kromka,kostka,jog.natur alny,jabłko,wieśniak).To po prostu R z niebiałkową kolacjąFatalny jadłospis.Ważysz bardzo mało i w ogóle nie starasz się tego zmienić.Szczerze mówiąc to jeśli będziesz tak się odżywiała to za jakiś czas doszczętnie zniszczysz metabolizm i zaczniesz na tym tyć.Powiedz,to na prawdę takie trudne wrzucić te 3000kcal żeby móc mieć w przyszyłości dzieci?Żeby gospodarka hormonalna mogła jak kolwiek pracować?Dla swojego zdrowia weź się w garść,bo jest coraz gorzej...

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Falsify Pokaż wiadomość
REDUKCJA-z tego co kojarzę to masz problem ze spadkiem wagi?to Ty,czy już wymyślam
Cytat:

Śniadanie: owsianka (30g) na mleku (0,5%), 50g chudego twarogu, trochę orzeszków i słonecznika, borówki i maliny-ile łyżek płatków?3?mało,daj z 5,mleko wrzuć 1.5% tak samo chudy twaróg zastąp półtłustym
II śniadanie: sałatka z pomidora, sałaty, ogórka, cebuli, 50g chudego twarogu, kromka ciemnego chleba (30g) twaróg był,mogłaś wrzucić pierś z kurczka lub polędwicę,mała ta kromka chleba,było dać dwie
Lunch: taka sama sałatka, tylko zamiast twarogu trochę wędzonej rybki, chleba tym razem brak,tutaj ok,tylko jaka to ryba?"trochę" zamień na sporo
Obiad: gotowana noga z kurczaka, 3 łyżki ryżu białego, pomidory, papryka, ogórki konserwowe-proponuje usmażyć kurczaka na oliwie z oliwek,bo mało nnkt(na śniadanie trochę orzeszków i słonecznika,póżniej trochę rybki),biały ryż ok jeżeli nie codziennie,poza tym mało tego ryżu,szególnie,że ostatnie dwa posiłki nie obfitowały w węgle
Kolacja: jajko, serek wiejski (150g), pomidor, szczypiorek, czerwona papryka-ładnie

Proszę o ocenę
Moim zdniem za małe śniadanie.Mało NNKT,co może utrudniać chudnięcie.Postaraj się zwiększyć śniadania,dodaj więcej orzeszków,lub kup masło orzechowe,które jest przepyszne i nie bój się jeść.Na początku waga może skoczyć o 1-2kg w górę,ale później powinna szybko ruszyć w dół(ja tak miałam jak przeszam na P).Dodałam tłuszczy/ów i okazało się,że skok o 500kcal w górę powoduje zamiast tycia bardzo szybkie chudnięciePoza tym odtłuszczony nabiał wcale nie pomaga chudnąć,jest też mniej zdrowy.Trochę jest też monotonnie i mało owoców.
Ćwiczysz coś?

loading...

7/11
dominika405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 08:58   #4845
Agatka999
Raczkowanie

Dawno nie pisalam, wiec prosze o ocene... Uuu:
Sniadanie : 2 kawy z mlekiem, bulka kupna (grahamka z dynia, sos remoulade albo cos w tym stylu, ser camembert, pomidor, ogorek)
II sn : z pol kostki twarogu, troche jogurtu nat i 2 czubate lyzki dzemu truskawkowego
Obiad: ryba z piekarnika z pikantnym sosie z warzywami, troche ryzu, pekinka z sosem winegret i oliwa
Po : 2 jablka, troche winogronu
Kolacja : pol malej makreli, trochu jog. nat, twarogu, szczypiorku, ogorkow zwyklych i kiszonych, troche kukurydzy...
I jak???
Agatka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 09:39   #4846
Falsify
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominika405 Pokaż wiadomość

Moim zdniem za małe śniadanie.Mało NNKT,co może utrudniać chudnięcie.Postaraj się zwiększyć śniadania,dodaj więcej orzeszków,lub kup masło orzechowe,które jest przepyszne i nie bój się jeść.Na początku waga może skoczyć o 1-2kg w górę,ale później powinna szybko ruszyć w dół(ja tak miałam jak przeszam na P).Dodałam tłuszczy/ów i okazało się,że skok o 500kcal w górę powoduje zamiast tycia bardzo szybkie chudnięciePoza tym odtłuszczony nabiał wcale nie pomaga chudnąć,jest też mniej zdrowy.Trochę jest też monotonnie i mało owoców.
Ćwiczysz coś?
A ja właśnie moje śniadanie uznaję za największy posiłek O_O Ciekawe, jak bardzo mogą różnić się opinie na ten temat Owoce ograniczyłam, wcześniej jadłam je jeszcze na 2 śniadanie, ale wtedy waga wcale nie chciała się ruszać. Teraz w końcu coś drgnęło - od kilku dni mam na wadze mniej niż 61 (wahanie 60,7-60,9) i mam nadzieję, że pójdzie jeszcze w dół. Ćwiczę codziennie około godziny - robię program Brazil Butt Lift, do tego przy oglądaniu telewizji ściskam sobie agrafkę. Jakoś sceptycznie podchodzę do zwiększania ilości kalorii - jem 5 posiłków dziennie i na prawdę nie chodzę głodna.

Stary 2010-08-03, 10:18   #4847
MissWorld
Raczkowanie

Cytat:
REDUKCJA

Śniadanie: owsianka (30g) <--mało na mleku (0,5% <--woda z węglami ), 50g chudego twarogu, trochę orzeszków i słonecznika, borówki i maliny a może tutaj zrób sobie placki owsiane - zamiana twarogu i mleka na jaja
II śniadanie: sałatka z pomidora, sałaty, ogórka, cebuli, 50g chudego twarogu, kromka ciemnego chleba (30g) zamiast twarogu, dałabym wędline drobiową i te warzywa skropiła oliwą
Lunch: taka sama sałatka, tylko zamiast twarogu trochę wędzonej rybki, chleba tym razem brak oliwa?
Obiad: gotowana noga z kurczaka, 3 łyżki ryżu białego, pomidory, papryka, ogórki konserwowe nnkt? może inne warzywa sezonowe?
Kolacja: jajko, serek wiejski (150g), pomidor, szczypiorek, czerwona papryka

Proszę o ocenę
między którymi posiłkami ćwiczysz?

Edytowane przez MissWorld
Czas edycji: 2010-08-03 o 10:20
MissWorld jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 10:45   #4848
miphuhiz
Zakorzenienie

R

Stosuje suplementacje NNKT, nie praktycznie nie jadam nabialu i ryb.
Aktualnie jestem po 2 tygodniowym, permanentnym kompulsie.

SN: 100 grahamki podzielone na 5 kromek. Do tego jajko na twardo, 2 plastry szynki, warzywa

II SN: chude rosol z makaronem i marchewką. Owoce

Obiad: Fasolka szparagowa, piers z kurczaka troche ziemniakow.

Podwieczorek: Sliwki

Kolacja (bylam na urodzinach): kielbasa z grilla, salatka z pomidorow, ogorka i kukurydzy.

Prosze o ocene.
Stary 2010-08-03, 10:52   #4849
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatka999 Pokaż wiadomość
Dawno nie pisalam, wiec prosze o ocene... Uuu:
Sniadanie : 2 kawy z mlekiem, bulka kupna (grahamka z dynia, sos remoulade albo cos w tym stylu, ser camembert, pomidor, ogorek) ok
II sn : z pol kostki twarogu, troche jogurtu nat i 2 czubate lyzki dzemu truskawkowego brak węgli złożonych, może trochę płatków owsianych?
Obiad: ryba z piekarnika z pikantnym sosie z warzywami, troche ryzu, pekinka z sosem winegret i oliwa super
Po : 2 jablka, troche winogronu
Kolacja : pol malej makreli, trochu jog. nat, twarogu, szczypiorku, ogorkow zwyklych i kiszonych, troche kukurydzy... dodaj może pieczywo
I jak???
Niby ok, ale gdzieniegdzie wydaje mi się trochę redukcyjnie. Jesteś po R?
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 13:30   #4850
Tynusia
Zakorzenienie

U:

śniadanie :
spora grahamka z nasionami :
1/2 z masełkiem i jajkiem na twardo
1/2 z almete i pomidorem
cały melon (ok.1kg)

śniadanie 2:
nektarynka,activia musli 125g wrzucona mała garstka bran fleksów , garść borówek

obiad: szklanka makaronu pełnoziarnistego rurki do tego warzywa kalafior,groszek,fasolka, cukinia

kolacja:2 msrchewki (nałóg) 2 ogórki gruntowe i 100-150g serka wiejskiego

Ps. Wypiłam ISPAGUL takie zioła co moja mam piła po operacji troche pomogły , wypiłam też herbate z pokrzywy , i zioła mięte,koper włoski i tam jakieś mieszanki.
Ale nadal czuje i widze ten balon

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2010-08-03 o 13:52
Stary 2010-08-03, 13:56   #4851
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
U:

śniadanie :
1/2 z almete i pomidorem
cały melon (ok.1kg)

śniadanie 2:
nektarynka,activia musli 125g wrzucona mała garstka bran fleksów , garść borówek

obiad: szklanka makaronu pełnoziarnistego rurki do tego warzywa kalafior,groszek,fasolka, cukinia

Ps. Wypiłam ISPAGUL takie zioła co moja mam piła po operacji troche pomogły , wypiłam też herbate z pokrzywy , i zioła mięte,koper włoski i tam jakieś mieszanki.
nie podoba mi się, no może oprócz śniadania.
Kolacja iście redukcyjna, IIś kiepskie. Zważywszy na to,że nie przepadasz za mięsem, więcej urozmaicenia w pozostałych pozycjach.

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 14:01   #4852
Tynusia
Zakorzenienie

Wiem jadł. to du*y. Dzisiaj mam gorszy dzień to może i dlatego nic mi się nie chce.
Jutro będzie lepiej mam nadzieje , i że ten balon zniknie w końcu

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2010-08-03 o 14:06
Stary 2010-08-03, 14:19   #4853
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
U:

śniadanie :
1/2 z almete i pomidorem
cały melon (ok.1kg)

śniadanie 2:

jesli jestes zdrowa (nie masz chorób watoby jelit czy ciś) to myse, że z braku tłuszczy..masz zapracie i ewentualnie wody (ile pijesz dziennie i co ?))
wszystko jest atkie zdrowe, blonnik jakis jest może jakiego tłuszvzyku trzeba ????hmmmm...
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 14:20   #4854
magdalenka_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Czytałaś moje wczorajsze rady?
Nieważne czy tak, czy nie, cofnij się o stronę i sama znajdź błędy.

ech, masz rację :/ obawiam się, że dzisiaj postępu nie było, więc nie warto wrzucać.

Może tutaj ktoś mi może powiedzieć ile kalorii powinnam jeść na U? (160cm, 42kg, wychodzenie z ed).

Zbieram siły psychiczne na przytycie, ale cały czas mi się wydaje, że już jedząc jak teraz utyję nawet za dużo i za szybko
magdalenka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 14:23   #4855
Tynusia
Zakorzenienie

Dziennie pije minimum 1,5l
Jak brałam błonnik z chromem i ananasem w tabletkach to po nim miałam jeszcze gorszy brzuch.

Co moge dodawać do obiadów żeby był pożywniejszy zamiast mięsa , ryb itp?

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2010-08-03 o 14:37
Stary 2010-08-03, 14:36   #4856
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Dziennie pije minimum 1,5l
Jak brałam błonnik z chromem i ananasem w tabletkach to po nim miałam jeszcze gorszy brzuch.
Czuje się gruba jak świnia przez ten brzuch

Co moge dodawać do obiadów żeby był pożywniejszy zamiast mięsa , ryb itp?

teksty typu "gruba jak świnia" daruj sobie na tym forum,ok?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 14:37   #4857
Tynusia
Zakorzenienie

Okej sprostuje to czuje się ociężała.
Do obiadu dorzuciłam 4 kotleciki sojowe

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2010-08-03 o 16:36
Stary 2010-08-03, 16:24   #4858
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_89 Pokaż wiadomość
ech, masz rację :/ obawiam się, że dzisiaj postępu nie było, więc nie warto wrzucać.

Może tutaj ktoś mi może powiedzieć ile kalorii powinnam jeść na U? (160cm, 42kg, wychodzenie z ed).

Zbieram siły psychiczne na przytycie, ale cały czas mi się wydaje, że już jedząc jak teraz utyję nawet za dużo i za szybko
Po pierwsze, to nie powinnaś być na U tylko na P.
Po drugie, nikt ci nie powie, na ilu kaloriach będziesz trzymać wagę, a na ilu przytyjesz. Sama musisz bacznie obserwować swój organizm. Powinnaś tak to wszystko jakoś zorganizować, żeby po przytyciu do właściwej wagi, jeść sobie spokojnie minimum 2000kcal i nie tyć.

Jeśli jeszcze masz jakieś pytania, pisz śmiało.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 17:20   #4859
Falsify
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissWorld Pokaż wiadomość
między którymi posiłkami ćwiczysz?
W tygodniu pomiędzy obiadem a kolacją (wcześniej pracuję), a w weekend pomiędzy pierwszym, a drugim śniadaniem.

Stary 2010-08-03, 18:33   #4860
Irish lady 28
Zadomowienie

UTRZYMANIE

1. jajko na twardo, 2 kromki razowca: z almette chrzanowym,2 plastrami polędwicy sopockiej+ pomidor, 2 kromka z profi,pomidorem,cebulą, kubek kefiru
  2. kabanos + kubek kefiru + kilka garści orzeszków paprykowych
  3. kubas pomidorówki (nie zabielałam niczym), w środku włoszczyzna, marchewka gotowana, świderki,sporo maggi i chili
  4. 2 panierowane filety kurczaka (kupne...) + 200g surówki z białej kapusty,trochę cebuli,marchwi

czuje ,że za dużo......
ocenicie to?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości