przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 07:39   #4831
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

ja ostatnio (już w ogóle od miesiąca ćwiczę więc pot....) co 2 dzień używam szuchego szamponu batiste- rewelka!! polecam!!

wiem, że to nic nie "naprawi" nic nie zmieni, ale jak mam wyglądać jak wyglądam na 2 dzień, to wolę to rozwiązanie.
sheisnot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:40   #4832
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Mi na nadmiernie przetłuszczające się włosy pomógł szampon Dermena. On jest niby na włosy wypadające, ale w ulotce jest napisane, że można stosować w przypadku włosów nadmiernie się przetłuszczających ja myję nim włosy od około 1,5 tygodnia i widzę poprawę. Wcześniej musiałam myć włosy codziennie, a nawet jak umyłam rano to wieczorem były już nieświeże
Natomiast teraz jeśli umyję włosy rano to na drugi dzień wieczorem zaczynają dopiero być trochę przetłuszczone, ale spokojnie wytrzymują do dnia następnego
Zamierzam nadal go używać, mam tylko nadzieję, że włosy nie przyzwyczają się do niego i nie zaczną znowu nadmiernie przetłuszczać

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 19:43   #4833
Pati_155
Przyczajenie

Zastanawiam się teraz nad tymi dwoma szamponami mianowicie:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-objetosc.html Nivea, volume sensation
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ya-bambus.html Alterra, bambus i papaja
Mam włosy przetłuszczające się, cienkie itd, to już wcześniej pisałam. Alterry już używałam i nawet dobrze sobie radziła, ale jakoś nie mogę przekonać się do tego zapachu ;/ co myślicie o tym z nivea, która używała i może coś o nim powiedzieć? Co ogólnie o nim myślicie patrząc na skład?
Pati_155 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:05   #4834
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Dziewczyny mam problem ;/ Gdy miałam długie włosy, to mogłam bez problemu myć je odżywką (rossmann granat i aloes) i zawsze były domyte, sypkie i w ogóle... A teraz gdy ścięłam je na krótko, to po umyciu odżywką albo szamponem bez sls na samym czubku są niedomyte, mimo, że staram się masować całą głowę. Ustępuje to dopiero po umyciu szamponem z sls. Włosy mam w połowie naturalne, w połowie mocno rozjaśnione pofarbowane na ciemny blond. Nie mam pojęcia czego używać, zwłaszcza, że przy długich wytrzymywały spokojnie 3 dni bez mycia i czwartego dopiero były tłuste, a teraz na drugi dzień już czuję że są tłuste..
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:10   #4835
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem ;/ Gdy miałam długie włosy, to mogłam bez problemu myć je odżywką (rossmann granat i aloes) i zawsze były domyte, sypkie i w ogóle... A teraz gdy ścięłam je na krótko, to po umyciu odżywką albo szamponem bez sls na samym czubku są niedomyte, mimo, że staram się masować całą głowę. Ustępuje to dopiero po umyciu szamponem z sls. Włosy mam w połowie naturalne, w połowie mocno rozjaśnione pofarbowane na ciemny blond. Nie mam pojęcia czego używać, zwłaszcza, że przy długich wytrzymywały spokojnie 3 dni bez mycia i czwartego dopiero były tłuste, a teraz na drugi dzień już czuję że są tłuste..
A zmieniłaś coś w pielęgnacji poza szamponem? Zmieniłaś dietę? Zaczęłaś przyjmować nowe leki/przestałaś stosować jakieś leki? Czy zmieniła Ci się też skóra na twarzy, jest np. tłustsza niż była dawniej? Czy zmiana dotyczy tylko włosów?
Stary 2013-07-10, 12:35   #4836
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Tylko włosy, skórę zawsze miałam bardzo suchą, nie używam innych kosmetyków niż przedtem, leków nie biorę, po prostu moim włosom się to wszystko nagle odwidziało.
Stary 2013-07-10, 12:50   #4837
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tylko włosy, skórę zawsze miałam bardzo suchą, nie używam innych kosmetyków niż przedtem, leków nie biorę, po prostu moim włosom się to wszystko nagle odwidziało.
To może po prostu myj włosy szamponem z SLeS-em, bez sylikonów itp.?

Ja stawiam na to, że Twoje włosy się nie zmieniły, tylko na krótszych pewne rzeczy bardziej widać. Ewentualnie teraz częściej je przeczesujesz palcami, układasz itp., i przez to szybciej są tłuste.

A właśnie, kiedy ścięłaś włosy? Nie zbiegło się to z latem? Może teraz po prostu bardziej Ci się poci skóra głowy?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 13:17   #4838
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

19 czerwca, więc to całkiem możliwe Myję na razie jakimś timoteiem do włosów blond (taki znalazłam w łazience). Mam pytanie, możesz mi polecić jakieś "psikane" odżywki nabłyszczające czy ułatwiające rozczesywanie? Bo na razie czekam aż mi odrosną naturalne, i moja grzywka po prostu sterczy we wszystkie strony, a odżywki po myciu nic nie dają.
Stary 2013-07-10, 13:22   #4839
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mam pytanie, możesz mi polecić jakieś "psikane" odżywki nabłyszczające czy ułatwiające rozczesywanie? Bo na razie czekam aż mi odrosną naturalne, i moja grzywka po prostu sterczy we wszystkie strony, a odżywki po myciu nic nie dają.
Ja jestem wierna tej odżywce w płynie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,51652,marion-7-efektow-ultralekka-odzywka-z-olejkiem-arganowym.html Jeśli używam, to tylko jej. Tyle, że ja jej nie używam w celu nabłyszczenia włosów. Do nabłyszczenia to się pewnie najbardziej by nadawało jakieś serum sylikonowe, ale ono może obciążać. Ja swego czasu z ciekawości używałam tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,50270,marion-7-efektow-kuracja-z-olejkiem-arganowym.html
Stary 2013-07-17, 08:46   #4840
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Chatul, moja miła ( ) a mogłabyś mi polecić jakiś szampon? Bezsilikonowa pielęgnacja mi absolutnie nie służy, mam straszne siano po Babydreamie. Teraz używam Timotei do włosów blond, i nawet jest ok, ale to jeszcze nie to.
Stary 2013-07-17, 08:49   #4841
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, moja miła ( ) a mogłabyś mi polecić jakiś szampon?
A czego dokładnie oczekujesz od szamponu?

Cytat:
Bezsilikonowa pielęgnacja mi absolutnie nie służy, mam straszne siano po Babydreamie.
Akurat po Babydreamie pełno osób ma siano Próbowałaś innych szamponów bezsylikonowych?
Stary 2013-07-17, 08:55   #4842
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Generalnie to mycia i nierobienia siana - tylko tyle Jakby dodawał objętości to juz w ogóle szał, ale nie jest to konieczne

Rossmannowskiego Granatu i Aloesu próbowałam, on też jest bez SLS, ale to samo - siano.
Stary 2013-07-17, 09:02   #4843
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Generalnie to mycia i nierobienia siana - tylko tyle Jakby dodawał objętości to juz w ogóle szał, ale nie jest to konieczne

Rossmannowskiego Granatu i Aloesu próbowałam, on też jest bez SLS, ale to samo - siano.
SLS≠sylikon

SLS czy SLeS to silne detergenty, czyli substancje myjące, a sylikony to substancje, które oblepiają włos, żeby chronić go przed uszkodzeniami, nadawać blasku itp. (w dużym uproszczeniu).

Tobie zależy na szamponie z delikatnymi detergentami, czy na szamponie bez substancji oblepiających włos?

Próbowałaś kiedyś myć włosy tym szamponem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9184,bambi-szampon-dla-dzieci-i-niemowlat.html? Ma SLeS, czyli silny detergent, ale moim zdaniem jest naprawdę delikatny i włosy są po nim bardzo miękkie.
Stary 2013-07-17, 09:10   #4844
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Na delikatnych detergentach Spróbuję tym co poleciłaś
Stary 2013-08-05, 11:46   #4845
magicpaula
Przyczajenie

Drogie Wizażanki! Mój sposób na przetłuszczające się włosy: olejować!!
Włosy myłam codziennie, szału dostawałam, mam długie włosy, a wysuszenie ich zajmuje mi co najmniej pol godziny.. to była codzienna poranna mordęga.. nie mogłam przez to dłużej pospać
szamponów mam dziesiątki, żaden nie działał... Gdzieś coś przeczytałam, że olej pomaga. Zakupiłam oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, podgrzaną nakładałam na skalp i całe włosy az do końcowek,.. jak zmyłam oniemiałam, efekt natychmiastowy.. piękne, lśniące i sypkie miękkie włosy!! Oliwy używałam na początku przy każdym myciu, teraz raz w tygodniu.. zakładam wieczorem, zmywam rano.. w efekcie włosy myję raz na 3 dni!!!szok!! w dodatku super nawilżone i problem suchych i rozdwojonych końcówek tez poszedł w niepamięć.. Stosuje 2 miesiące i powiem jedno - REWELACJA!!! Oliwa daje tłuszcz z zewnątrz skóry, przez co jest ona natłuszczona i nie ma potrzeby produkowania własnego łoju, a szampony do przetłuszczających sie włosów wysuszają skóre głowy przez co pobudzają ją do produkcji łoju... taka to filozofia Próbujcie!! Tania kuracja i super efekty!!!
magicpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:47   #4846
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magicpaula Pokaż wiadomość
Włosy myłam codziennie, szału dostawałam, mam długie włosy, a wysuszenie ich zajmuje mi co najmniej pol godziny.. to była codzienna poranna mordęga.. nie mogłam przez to dłużej pospać
szamponów mam dziesiątki, żaden nie działał... Gdzieś coś przeczytałam, że olej pomaga. Zakupiłam oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, podgrzaną nakładałam na skalp i całe włosy az do końcowek,.. jak zmyłam oniemiałam, efekt natychmiastowy.. piękne, lśniące i sypkie miękkie włosy!! Oliwy używałam na początku przy każdym myciu, teraz raz w tygodniu.. zakładam wieczorem, zmywam rano.. w efekcie włosy myję raz na 3 dni!!!szok!! w dodatku super nawilżone i problem suchych i rozdwojonych końcówek tez poszedł w niepamięć.. Stosuje 2 miesiące i powiem jedno - REWELACJA!!! Oliwa daje tłuszcz z zewnątrz skóry, przez co jest ona natłuszczona i nie ma potrzeby produkowania własnego łoju, a szampony do przetłuszczających sie włosów wysuszają skóre głowy przez co pobudzają ją do produkcji łoju... taka to filozofia Próbujcie!! Tania kuracja i super efekty!!!
Mówisz?

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 07:03   #4847
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

Cytat:
Napisane przez magicpaula Pokaż wiadomość

oliwa z oliwek?? no nawet mam.....tylko co-raz na 3dni myjesz czyli olejujesz co 3 dni tak??? coś za pięknie to brzmi...:P
sheisnot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:50   #4848
ally5
Zakorzenienie

jesli skóra głowy przetłuszczała się z przesuszenia to oliwa jak najbardziej może pomóc ja obecnie mam problem na tle hormonalnym i chyba nic mi nie pomoże włosy myje wieczorem, a rano już wyglądają na nieświeże
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:48   #4849
KamilaAnna1990
Raczkowanie

Hej dziewczyny A co poradzicie w sytuacji kiedy przetłuszcza mi sie tylko kawałek włosów? Włosy myję co 2 dni z tym, że co drugi dzień muszę wiązać w kucyk albo robić koczek, ponieważ przetłuszczają się z tyłu glowy w miejscu gdzie kończy się przedziałek. Jak zaczeszę do tyłu w kucyk i zasłonię to przetłuszczone miejsce to wyglądają na świeże. Włosy zawsze myję rano. Czy to przetłuszczanie z tyłu może być spowodowane tym jak śpię? I co na to poradzić? Coś stosować w tym miejscu? A może używać suchego szamponu? Czy to nie zniszczy mi włosów? Nie chciałabym zepsuć reszty włosow, bo mycie co 2 dni jest znośne tym bardziej, że wlosy mam tylko do ramion.

5.10.2013 - nasz ŚLUB!!!
KamilaAnna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 16:33   #4850
201708160922
Konto usunięte

Odp: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Jakie szampony poleca sie do wlosow przetluszczajacych sie? Poprosze o konkretne nazwy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:45   #4851
mejteusz
Przyczajenie

Okropnie przetluszczajace sie wlosy u 17-latka

Witam wszystkich. Jestem Mateusz, mam 17 lat i postanowilem napisac tutaj i sie poradzic kogos... Mylem wlosy rano jak bylo cieplo, teraz jednak robi sie chlodniej, a ze nie chce chorowac to stwierdzilem ze bede myl wlosy wieczorem. I tu jest problem, rano wlosy sa okropne. Mam je troszke dluzsze i ukladam je sobie na bok, ale teraz nie nadaja sie do niczego. Czy sa do tego jakies odzywki? Slyszalem tez kiedys o suchych szamponach. Jak to z nimi jest? Pozdrawiami z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
mejteusz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:25   #4852
ruby000
Zakorzenienie

Dot.: Okropnie przetluszczajace sie wlosy u 17-latka

jaki szampon stosujesz? jaką masz technikę mycia? odżywki nie pomogą nic na przetłuszczanie włosów. chyba że odpowiednio dobrane oleje lub nafta, ale na rezultat trzeba bedzie poczekac kilka miesięcy. podejrzewam że przetłuszczenie włosów to wynik burzy hormonów (jestes jeszcze w okresie dorastania) względnie złej pielęgnacji. i skoro masz problem w przetłuszczającymi się włosami to powinienes miec krótkie włosy. sugeruje ściąc włosy przeprowadzić kurację i po pól roku możesz zapuszczać z powrotem

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

dodam zę też miałam okropny problem z przetłuszczaniem się włosów, jak umyłam włosy rano to 16-17 już miałam przetłuszczone, ale powoli wychodzę już na prostą. Wytrzzymują już całe póltorej dnia

kosmetyki
książki
nowa bielizna i odzież

Pędzel [/B][/U][/COLOR]flat top!
ruby000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:33   #4853
mejteusz
Przyczajenie

Obecnie uzywam Joanny kokosowej. Co do techniki mycia to myje wlosy delikatnie, 2 razy i nie uzywam nigdy suszarki.
Co do scinania wlosow:mialem krotkie wlosy w maju, potem w lipcu i ciagle jest to samo...
mejteusz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:26   #4854
ruby000
Zakorzenienie

ścinanie włosów miałoby raczej służyć Twoim samopoczuciu, żeby uniknąć:"no, nie! znowu musze je myć", a nie ograniczeniu przetłuszczania się. Masz łupież? wypadają Ci włosy? byłeś u dermatologa?

kosmetyki
książki
nowa bielizna i odzież

Pędzel [/B][/U][/COLOR]flat top!
ruby000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 17:03   #4855
Pluppy
Rozeznanie

Też niestety jestem właścicielką przetłuszczających się włosów.

Jako zamiennik suchego szamponu mogę polecić zwykły talk, świetnie się sprawuje u mnie

bloguję urodowo
Pluppy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 18:48   #4856
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pluppy Pokaż wiadomość
Też niestety jestem właścicielką przetłuszczających się włosów.

Jako zamiennik suchego szamponu mogę polecić zwykły talk, świetnie się sprawuje u mnie
ja używam pudru dla dzieci bo ładnie pachnie
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:56   #4857
_olga_93
Przyczajenie

Dziewczyny, używajcie szamponów bez silikonów!!! To ważne, gdyż silikony dodatkowo obciążają wlosy... No i jak najmniej innego rodzaju kosmetyków do pielęgnacji wlosów.
Pozdrawiam
Stary 2013-10-01, 21:20   #4858
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _olga_93 Pokaż wiadomość
No i jak najmniej innego rodzaju kosmetyków do pielęgnacji wlosów.
Pozdrawiam
To akurat nie jest prawda. Włosy mogą mieć inne upodobania niż skóra głowy, ważne tylko jest żeby bardziej treściwych odżywek i masek nie nakładać za blisko skóry.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 22:51   #4859
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
To akurat nie jest prawda. Włosy mogą mieć inne upodobania niż skóra głowy, ważne tylko jest żeby bardziej treściwych odżywek i masek nie nakładać za blisko skóry.
Tym bardziej, gdy wlosy przetluszczaja sie od tego, ze skora jest za sucha.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:29   #4860
_olga_93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Wiadomo, że odżywkę po myciu możesz nalożyć i będzie ok. Ale wiele kobiet ma tendencję do nakladania wielu "preparatów" po myciu. Np. naklada odżywkę, potem jeszcze jakąś w sprayu, następnie psika sprayem chroniącym przed temperaturą, suszy i jeszcze po wysuszeniu naklada jedwab (np. nablyszczający).... Taka ilość kosmetyków na pewno przyspieszy przetluszczenie się wlosów. Oczywiście nie twierdzę, że nie można ich używać!!! Trzeba to robić z umiarem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości