|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Rozeznanie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
ja ostatnio (już w ogóle od miesiąca ćwiczę więc pot....) co 2 dzień używam szuchego szamponu batiste- rewelka!! polecam!!
![]() wiem, że to nic nie "naprawi" nic nie zmieni, ale jak mam wyglądać jak wyglądam na 2 dzień, to wolę to rozwiązanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Mi na nadmiernie przetłuszczające się włosy pomógł szampon Dermena. On jest niby na włosy wypadające, ale w ulotce jest napisane, że można stosować w przypadku włosów nadmiernie się przetłuszczających
![]() ![]() Natomiast teraz jeśli umyję włosy rano to na drugi dzień wieczorem zaczynają dopiero być trochę przetłuszczone, ale spokojnie wytrzymują do dnia następnego ![]() Zamierzam nadal go używać, mam tylko nadzieję, że włosy nie przyzwyczają się do niego i nie zaczną znowu nadmiernie przetłuszczać ![]()
#4833 |
Przyczajenie
|
Zastanawiam się teraz nad tymi dwoma szamponami mianowicie:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-objetosc.html Nivea, volume sensation https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ya-bambus.html Alterra, bambus i papaja Mam włosy przetłuszczające się, cienkie itd, to już wcześniej pisałam. Alterry już używałam i nawet dobrze sobie radziła, ale jakoś nie mogę przekonać się do tego zapachu ;/ co myślicie o tym z nivea, która używała i może coś o nim powiedzieć? Co ogólnie o nim myślicie patrząc na skład? |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam problem ;/ Gdy miałam długie włosy, to mogłam bez problemu myć je odżywką (rossmann granat i aloes) i zawsze były domyte, sypkie i w ogóle... A teraz gdy ścięłam je na krótko, to po umyciu odżywką albo szamponem bez sls na samym czubku są niedomyte, mimo, że staram się masować całą głowę. Ustępuje to dopiero po umyciu szamponem z sls. Włosy mam w połowie naturalne, w połowie mocno rozjaśnione pofarbowane na ciemny blond. Nie mam pojęcia czego używać, zwłaszcza, że przy długich wytrzymywały spokojnie 3 dni bez mycia i czwartego dopiero były tłuste, a teraz na drugi dzień już czuję że są tłuste..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
#4836 |
Konto usunięte
|
Tylko włosy, skórę zawsze miałam bardzo suchą, nie używam innych kosmetyków niż przedtem, leków nie biorę, po prostu moim włosom się to wszystko nagle odwidziało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja stawiam na to, że Twoje włosy się nie zmieniły, tylko na krótszych pewne rzeczy bardziej widać. Ewentualnie teraz częściej je przeczesujesz palcami, układasz itp., i przez to szybciej są tłuste. A właśnie, kiedy ścięłaś włosy? Nie zbiegło się to z latem? Może teraz po prostu bardziej Ci się poci skóra głowy? ![]()
![]() |
#4838 |
Konto usunięte
|
19 czerwca, więc to całkiem możliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4840 |
Konto usunięte
|
Chatul, moja miła (
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
ma zielone pojęcie
|
A czego dokładnie oczekujesz od szamponu?
Cytat:
![]()
![]() |
#4842 |
Konto usunięte
|
Generalnie to mycia i nierobienia siana - tylko tyle
![]() ![]() Rossmannowskiego Granatu i Aloesu próbowałam, on też jest bez SLS, ale to samo - siano. |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
SLS czy SLeS to silne detergenty, czyli substancje myjące, a sylikony to substancje, które oblepiają włos, żeby chronić go przed uszkodzeniami, nadawać blasku itp. (w dużym uproszczeniu). Tobie zależy na szamponie z delikatnymi detergentami, czy na szamponie bez substancji oblepiających włos? Próbowałaś kiedyś myć włosy tym szamponem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9184,bambi-szampon-dla-dzieci-i-niemowlat.html? Ma SLeS, czyli silny detergent, ale moim zdaniem jest naprawdę delikatny i włosy są po nim bardzo miękkie.
![]() |
#4844 |
Konto usunięte
|
Na delikatnych detergentach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Przyczajenie
|
Drogie Wizażanki! Mój sposób na przetłuszczające się włosy: olejować!!
Włosy myłam codziennie, szału dostawałam, mam długie włosy, a wysuszenie ich zajmuje mi co najmniej pol godziny.. to była codzienna poranna mordęga.. nie mogłam przez to dłużej pospać ![]() szamponów mam dziesiątki, żaden nie działał... Gdzieś coś przeczytałam, że olej pomaga. Zakupiłam oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, podgrzaną nakładałam na skalp i całe włosy az do końcowek,.. jak zmyłam oniemiałam, efekt natychmiastowy.. piękne, lśniące i sypkie miękkie włosy!! Oliwy używałam na początku przy każdym myciu, teraz raz w tygodniu.. zakładam wieczorem, zmywam rano.. w efekcie włosy myję raz na 3 dni!!!szok!! w dodatku super nawilżone i problem suchych i rozdwojonych końcówek tez poszedł w niepamięć.. Stosuje 2 miesiące i powiem jedno - REWELACJA!!! Oliwa daje tłuszcz z zewnątrz skóry, przez co jest ona natłuszczona i nie ma potrzeby produkowania własnego łoju, a szampony do przetłuszczających sie włosów wysuszają skóre głowy przez co pobudzają ją do produkcji łoju... taka to filozofia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oliwa z oliwek?? no nawet mam.....tylko co-raz na 3dni myjesz czyli olejujesz co 3 dni tak??? coś za pięknie to brzmi...:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
jesli skóra głowy przetłuszczała się z przesuszenia to oliwa jak najbardziej może pomóc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]()
![]() |
#4850 |
Konto usunięte
|
Odp: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Jakie szampony poleca sie do wlosow przetluszczajacych sie? Poprosze o konkretne nazwy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Przyczajenie
|
Okropnie przetluszczajace sie wlosy u 17-latka
Witam wszystkich. Jestem Mateusz, mam 17 lat i postanowilem napisac tutaj i sie poradzic kogos... Mylem wlosy rano jak bylo cieplo, teraz jednak robi sie chlodniej, a ze nie chce chorowac to stwierdzilem ze bede myl wlosy wieczorem. I tu jest problem, rano wlosy sa okropne. Mam je troszke dluzsze i ukladam je sobie na bok, ale teraz nie nadaja sie do niczego. Czy sa do tego jakies odzywki? Slyszalem tez kiedys o suchych szamponach. Jak to z nimi jest? Pozdrawiami z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okropnie przetluszczajace sie wlosy u 17-latka
jaki szampon stosujesz? jaką masz technikę mycia? odżywki nie pomogą nic na przetłuszczanie włosów. chyba że odpowiednio dobrane oleje lub nafta, ale na rezultat trzeba bedzie poczekac kilka miesięcy. podejrzewam że przetłuszczenie włosów to wynik burzy hormonów (jestes jeszcze w okresie dorastania) względnie złej pielęgnacji. i skoro masz problem w przetłuszczającymi się włosami to powinienes miec krótkie włosy. sugeruje ściąc włosy przeprowadzić kurację i po pól roku możesz zapuszczać z powrotem
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- dodam zę też miałam okropny problem z przetłuszczaniem się włosów, jak umyłam włosy rano to 16-17 już miałam przetłuszczone, ale powoli wychodzę już na prostą. Wytrzzymują już ![]()
#4853 |
Przyczajenie
|
Obecnie uzywam Joanny kokosowej. Co do techniki mycia to myje wlosy delikatnie, 2 razy i nie uzywam nigdy suszarki.
Co do scinania wlosow:mialem krotkie wlosy w maju, potem w lipcu i ciagle jest to samo... |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
ścinanie włosów miałoby raczej służyć Twoim samopoczuciu, żeby uniknąć:"no, nie! znowu musze je myć", a nie ograniczeniu przetłuszczania się. Masz łupież? wypadają Ci włosy? byłeś u dermatologa?
#4855 |
Rozeznanie
|
Też niestety jestem właścicielką przetłuszczających się włosów.
Jako zamiennik suchego szamponu mogę polecić zwykły talk, świetnie się sprawuje u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, używajcie szamponów bez silikonów!!! To ważne, gdyż silikony dodatkowo obciążają wlosy... No i jak najmniej innego rodzaju kosmetyków do pielęgnacji wlosów.
Pozdrawiam ![]()
#4858 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.