|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Raczkowanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
![]() jeden storek puścił przedłużenie reszta śpi jak zaczarowana. Jedynie w pracy jakieś poruszenie na parapecie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
moje storki tez puszczaja liście, 2 stoki pęd, a reszta zrzuca kwiaty, teraz zostaną mi same badyle
![]() dziewczyny wiecie jakie cudne stoki ma moja sąsiadka, moze uda mi się sfocic jej okno ![]() zobaczcie storki mojej sąsiadki ![]() P.S. zapraszam do mojego wątki paznokciowego, oceniajce ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2011-03-22 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale piękne okno ![]() Chyba im tam wybitnie pasuje klimat ![]() A u mnie zaczynają kwitnąc 4 amarylisy na raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Raczkowanie
|
Powalający widok, wow
Ale ten widok podziwiają chyba wszyscy poza nią samą przez te firanki, to jak u mojego brata, patrzy na storki jak idzie z żoną na spacer, bo przez firanki niewiele widza
Życie to ból, przyzwyczaj sie do niego... Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni... BOLI??? to dobrze TO ZNACZY ŻE ŻYJESZ... Edytowane przez bichett Czas edycji: 2011-03-22 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wow nic dodać nic ująć... chyba każda z nas chciałaby mieć taki parapet ![]() nic tylko pozazdrościć
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Parapet zajefajny, pozazdroscic kwiatow ale po co tej kobiecie te firany? Bozesz jak w latach 80-tych kiedy sie baby chwalily jakie to szmaty w oknach maja... brak slow ze juz o sensie trzymania tych kwiatow za firanami nie wspomne - to pewnie by sie pochwalic przed innymi sasiadkami jakie ma kwiaty na tle pieknych firan
![]() ![]() ![]() Dusia gratuluje amarylisow, uwielbiam te kwiaty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Raczkowanie
|
Z okazji wiosny jeden z paków postanowił się otworzyć i przynajmniej przypomniałam sobie jak wygląda, bo przez 6 miesięcy zapomniałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
czy storczyk z jednego oczka może puścić dwa pędy? Bo jednego podejrzewam o taką sztuczkę, ale muszę poczekać na rozwój sytuacji
![]() i jakiego ja dziś storczyka widziałam ![]()
#4843 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez nie mam firan ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Przyczajenie
|
Witam Szanowne Niewiasty w ten piękny słoneczny dzień
![]() Mam pytanko ad. storków: Czy fakt, że korzenie powietrzne w całym storku pousychały, może świadczyć o jakiś błędach np. przy podlewaniu? Jeden storek zupełnie już stracił korzenie powietrzne, a drugi niestety idzie w jego ślady :/ Co ciekawe, korzenie ukryte w podłożu są soczyście zielone i jędrne. Druga zagadka jest taka, że w ciągu jednej doby, wszystkie kwiatki na storku (14 sztuk) zwiędły, a niektóre już zaczęły usychać. Co może być powodem? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Przyczajenie
|
Witam.
Podchody do napisania miałam już baardzo dawno bo czytuję was już od dość dawna bo także jestem maniaczką felków. Mam ich dość sporo - 24 sztuki, 3 dendrobium i jednego paphiopedilum. Tych ostatnich się dopiero uczę bo dostałam je po przekwitnięciu i nie mam nawet pojęcia jaki kolor mają Część mojej kwitnącej kolekcji http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6d5c13731.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...92c963b7a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...436c17e3e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c472f0124.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...28faf9092.html Reszta posiada tylko liście i jakoś zapomniała o kwitnieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Boskie!!!
![]() Cytat:
![]() |
#4848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
witam Was moje drogie
mam storczyka od jesieni, w tym czasie zdążył mi pięknie rozwinąć masę pączków (było to mniej-więcej na Boże Narodzenie), kwiatków było około 20, jednak teraz zaczął je wszystkie gubić, na dzień dzisiejszy zostały tylko 3 ![]() może powinnam do niego zastosować jakąś odżywkę? polecicie coś? może to przez zimę i dużą temperaturę od grzejnika |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Raczkowanie
|
jAK TO POD PRYSZNICEM?
uWAŻAJ, BO MOŻE CI ZGNIĆ. Lepiej nalej w osłonke wody i zostaw go tak. Jak sie napije (będzie miał ciemnozielone korzenie) - wylej wodę z osłonki i daj mu spokój. Ja od niedawna używam żelu agrycolu jako nawóz do storczyków. Jest ok |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ariena, zdradzisz jak masz na imię? Albo pierwszą literkę imienia zdradź. Bo kilka rzeczy z Twojej stopce, może świadczyć, ze się znamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
No i niestety mój piękny białasek z dnia kobiet, zrzuca kwiaty
![]() ![]() W głębi duszy wiedziałam, że to nastąpi, ale jednak miałam malutką nadzieję, że jednak tym razem mnie to ominie ![]() Mam jedno pytanie: gdy traktujecie rany na storku węglem to jak to dokładnie robicie? tzn. rozkruszacie tabletkę i przysypujecie rankę, czy jak? Czytałam dużo wcześniejszych postów, ale jakoś tego nie mogłam wyczytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Dodaję pierwszą część zdjęć storków u których coś się dzieje
![]() resztę zdjęć dodam później ![]() Miniaturka z rozdwojonym pędem ![]() 01.jpg Uratowany storczyk - szwagierki... 02.jpg i ma coś takiego - co to jest?? 02-2.jpg Storczyk rocznicowy, z sierpnia. Zrzucił kwiaty ale będą nowe ![]() 03.jpg Tego sobie sama kupiłam, nadal kwitnie i cieszy oko. Nie wiem co to za odmiana, bo Elegant Beauty na pewno to nie jest (choćby ze względu na wyjątkowo długie wąski przy warżce) 04.jpg Ten co wyżej w całej okazałości... po lewej gość poniżej 04-05.jpg To już staruszek - 3 lata ma ![]() ![]() 05.jpg
#4855 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niestety nie wiem co to moze być ale wygląda zastanawiająco ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4856 |
Raczkowanie
|
Karolca ładne te dwa ostatnie
![]() Załączam zdjęcie falka jakiego ostatnio dostałam. Jest trochę dziwny i jeszcze nie widziałam takiego. Średnio mi się podoba. Pochwalę się też fioletowym w kropki ![]() P.S przepraszam za jakoś ale aparat już trochę lat ma :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
wrzucam więc kolejne fotki
![]() Żółty (jasny) i coś, co wyrosło z oczka na rozgałęzieniu (i nadal rośnie) 06.jpg Chorowitek... Urzekł mnie pięknymi, pastelowymi kwiatami - w kolorze różu i łososia (?), zakwitł zimą jednym kwiatem ![]() ![]() 07.jpg Taki ma teraz kolor ten jedynaczek... po kilku miesiącach, ten biały powinien być różowo-łososiowy a to, co żółte... coś wpadającego w jasny karmel ![]() ![]() 07-2.jpg
#4860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.