|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Nadrobiłam
![]() ![]() U mnie w Biedronce też są storczyki ale podobno same białe. a w domu kolorowo. Ciemny bordowy rozwinął pąki, pierworodny kwitnie, choć widzę, że 2 kwiaty mu usychają. Może się później ruszę na chwilkę na spacer i znajdę jakiegoś ładnego białaska do przygarnięcia, bo tak spojrzałam teraz na parapet i taki jeden biały ładnie by wyglądał ![]()
#4802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kropelki przemyłam, ale czystą wodą bo nie mam w domu ludwika, i będę obserwować czy znów się pojawią. Wklejam wiosenne zdjęcie prosto z mojej sypialni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak na złość na wiosnę zawsze nawał pracy a krokusy kwitną tak krótko i niespodziewanie ze jakoś nie mogę utrafić z wolnym. Może na emeryturze się uda. ![]() Białe storczyki są najśliczniejsze. Mam 3 i tylko dramatyczny brak miejsca nie pozwala mi kupić kolejnych. A ostatnio widziałam tak ślicznego że aż mnie zatchnęła. I głupia nie wzięłam ![]() No mam, ale nie takie. On miał "pierzaste" - takie nierówne falbankowate krawędzie płatków. Głupia byłam że nie kupiłam. ![]() Rodzyneq Cytat:
![]()
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2011-03-21 o 11:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Raczkowanie
|
Gratuluje rodzyneq
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Dusia Masz co wąchać, uwielbiam zapach hiacyntów ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cava, byłam zeszłej wiosny w dolinie chochołowskiej jak niby kwitly krokusy i byłam z mężem zawiedziona ponieważ polowaliśmy na ten moment a jak już się doczekaliśmy to okazało się że nie wygląda to tak spektakularnie jak na pocztówkach czy folderach i książkach o tyrystyce, nie było tak pięknie jak się spodziewałam, liczyłam na śliczne zdjęcia synka a tu lipa, takie biedne bez wyrazu te krokusy były, wiosenna łąka z mleczami fajniej wygląda czy później jak na łąkach maki i chabry kwitną. Dla przykładu udało mi sie szybko znaleść 2 zdjęcia z zeszłego roku i wcale nie jest to wina aparatu, tak blado to wyglada
Życie to ból, przyzwyczaj sie do niego... Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni... BOLI??? to dobrze TO ZNACZY ŻE ŻYJESZ... Edytowane przez bichett Czas edycji: 2011-03-21 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
ja też
![]() ale się tutaj wiosennie zrobiło ![]() to ja też wiosennie moje kwitnące storczyki ![]() ![]() 1. biały dostałam niedawno od mamy, kupiła gdzieś na wyprzedaży za 10zł. Ja też lubię białe dlatego przygarnęłam, chociaż mam już dokłądnie takiego samego ![]() 2. moje kwitnienie, w rzeczywistości bardziej buraczkowy 3. żółty ![]() 4. walentynkowy, ładnie dalej kwitnie 5,6. z dnia kobiet od tż 7. najładniej kwitnie, ma ogromnie dużo rozgałęzień i kwiatów
#4807 |
Raczkowanie
|
Ale masz kolorowo, bardzo mi sie podobają te 2 z dnia kobiet !!!
#4808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo łąki wiosenne czy letnie to mamy takie same piękne tu nad morzem jak wy tam w górach. W lasach zaraz zakwitną białe dywany zawolców i fioletowe tych co nie wiem jak się nazywają. Ale krokusy to u nas tylko w ogródkach. Rozleniwiła mnie ta zima. Nie mogę się zmobilizować i zabrać w końcu aparat z pracy do domu żeby zdjęcia parapetowych kwiatków zamieścić.
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Rodzynek gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() No u mnie z ta wiosna to jakos niemrawo, leje i leje od wczoraj ![]() ![]() ![]() U mnie w sklepach bida same biale albo rozowe i zolte pospoliciaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2011-03-21 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Raczkowanie
|
No, żółciutka łąka pierwiosnków to super widok, taki radosny, a to że łąki krokusów nie wszędzie można spotkać wcale nie znaczy że to jest coś super, czasem te pospolite widoki, często nie zauważane przez nas sa najpiękniejsze i nie trzeba się fatygować w góry.
![]() |
#4812 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gusiak ty to masz dopiero wiosennie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
Ja taka lake krokusowa to widzialam w zeszlym roku - przypadkiem weszlam do opuszczonego od mega wielu lat ogrodu - maz chcial obejrzec stary dom - a tam hektary roznokolorowych krokusow
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4817 |
Raczkowanie
|
![]() Wklejam zdjęcia moich storczyków których z braku czasu wcześniej nie pokazałam, z resztą już trochę się w tym pogubiłam ![]() 1 pachnąca Barbara-Moller x venosa a właściwie 2 w 1 doniczce z ostatniej wystawy 2 Debora z allegro z masą wełnowców 3 Elegance Beauty z Castoramy kupione przez męża 4 Pomarańcz upolowany na allegro, a później moja mama kupiła sobie takiego samego w carrefour za niecałe 30zł 5 Mój jednopędowy kopciuszek też z Carrefour, ma wielkie kwiaty.
#4819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() powiedzcie mi czy dendrobium nobile można trzymać na podstawkach z keramzytem namoczonym wodą, żeby zwiększyć wilgotność ??
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
można, byle doniczka nie dotykała bezpośrednio wody bo zgnije
#4822 |
Raczkowanie
|
podsypałam troche wiecej keramzytu wiec nie ma szans dotyknie wody
![]()
#4823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gdzie kupujecie keramzyt? - u mnie w ogrodniku nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Raczkowanie
|
ja kupiłam wczoraj w Leroy Merlin worki 4 litrowe za 5,90 zł za worek
na allegro mozesz kupić http://allegro.pl/keramzyt-ogrodnicz...504719250.html http://allegro.pl/keramzyt-granulat-...506245167.html http://allegro.pl/keramzyt-4-10mm-16l-i1485790510.html
#4826 |
Zakorzenienie
|
Bichett jakie cudenka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas mozna kupic takie wschodzace cebule gotowe juz do wsadzenia w grunt, co prawda drozsze od zwyklych cebul ale ja na jesieni nie mialam czasu - jak sie wprowadzilismy do domu juz spadl snieg a to byl dopiero pazdziernik, zima nas zaskoczyla niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
moja grandiflora umiera
![]() dwa liście jej odpadły z powodu gnijącego stożka... ostatni też u nasady zaczyna przegniwać ;( i co ja mam zrobić ![]() ze stożka raczej już nic nie wyrośnie, ale korzenie są w świetnym stanie, jest ich dużo i o dziwo jeszcze rosną. Ten pęd co się złamał jeszcze jest... jest mi smutno... w najgorszym razie będę miała osłonkę dla nowego storka ![]()
#4828 |
Raczkowanie
|
Norka, no to do sklepu po gotowce, a pomidorki też mam posiane, już skiełkowaly i truskawki tempomation owocujące cały sezon dla synka też posiałam, zostały mi jeszcze ogórki gruntowe krzaczaste i cukinia. Będzie co podjadać.
Karolca już pewnie po nim, ale dbaj dalej o niego, może keiki wyda by się ratować i coś po sobie Ci pozostawi.
#4829 |
Zakorzenienie
|
mam cichą nadzieję bo piękny był. ogromne, białe kwiaty z bordową warżką... trzymam za niego kciuki
#4830 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za informacje pośle po niego męża przy okazji innych zakupów.
karolca może zrobi tak jak mój i wypuści coś nowego z boku dla pociechy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.