![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem-byłam- chce byc AU PAIR- nasze przygody- część V
Nie no to było ewidentnie z mojej winy ale nie smucę się wcale
![]() I co ma zamiar mała kupić za wszystko cukierków? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lucy śpieszę z pomocą na tyle na ile dam radę ![]() Ja tu zawsze przeglądam londyńskie sztuki: http://www.londontheatre.co.uk/ Teraz z tego co widzę to chętnie poszłabym na Anne Boleyn (taka moja niezdrowa fascynacja kobietą :P) i UMARŁABYM gdybym mogła pójść na Danton's Death, gra tam mój ukochany Toby Stephens ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.londontheatre.co.uk/cgi-b...00001=10000472 Zabierzecie mnie do teatru jak przylecę do Londynu? ![]() ![]() Poprzeglądaj sobie sztuki na tej stronie, jak nie kojarzysz z tytułów to może jakiegoś znanego Tobie aktora chociaż zobaczysz ![]() ![]() Przejrzałam teraz jeszcze musicale i fajnie wyglądają Grease i Hair, ale 4 września mają pożegnanie tytułu więc może już nie być biletów. No i Phantom of the Opera http://www.londontheatre.co.uk/cgi-b...00001=10000004
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' Edytowane przez konopia Czas edycji: 2010-08-05 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki
któraś z Was napisała, ze czyta aupairmom weszłam tam znowu i ja.. czytam wlasnie na temat b'day gifts i tak mysle i mysle o giftach ![]() Jak wiecie, tydzien przed moim przylotem do mojej rodzinki spotkam się z nimi w krakowie ( btw, w moje urodziny ![]() czy dopiero jak przylece? hmm myslałam nad czyms totalnie symbolicznym, nie wiem ...wielkie lizaki ( ale nie wiem czy hostka jest zwolenniczką takiej ilosci słodkosci, bo np. moja ex hostka by nie byla zadowolona z takiego prezentu dla dzieci)..kurcze...nie chce im dawac tych "wlasciwych" prezentów juz wtedy, ale...tak...cos na przełamanie lodów by pasowało...( ich ex au pair mi juz napisała, ze dziewczynki uwielbiaja prezenty, heh kto nie uwielbia..) co myslicie?
#4835 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Po roku ejzdzenia autem i troszke przez swoj tempreament ale to dluga historia:/
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
noti no jak nie mowilam
![]() jak grali 2 monetami : kto podniesie monety z mojego uda, nie dotykajac go ![]() mowilam! to wszystko na lotnisku we frankfurcie. ale mowie ci, szok! nie wiem, skad oni sie biora tam hehe, ale szczeke z podlogi mozna zbierac. fajnie by bylo byc au pair w bazie wojskowej we frankfurcie (nie wiem, czy jest) i dorabiac weekendami w jakims sklepiku na lotnisku ![]() bajka ![]()
![]() |
#4837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak generalnie to ja bym chyba nie dawała prezentów w Krakowie, tylko dopiero jak przyjadę. a przynajmniej nie jakichś dużych, tylko coś właśnie a la bańki ![]() dziewczyny, mam jeszcze pytanie. wiem, że któreś z Was też chcą robić IELTS w tym roku. chcecie studiować później w UK?
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' Edytowane przez konopia Czas edycji: 2010-08-05 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
marty- jak u ciebie?
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, nie dość że grypa mnie rozlozyla na czynniki pierwsze to w ogole strasznie sie boje napisac maila do hostki k666
![]() boje sie ze przez to ze tak zaczelam przygode z aupairowaniem, ona uzna ze faktycznie jestem beznadziejna ![]() ![]() ![]() nawet nie wiem co mam w tym mailu napisac! ![]()
#4840 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
marty- badz szczera.
mialas swietny kontakt z dziecmi- to najwazniejsze ![]() ![]()
![]() |
#4842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale itelis ważny jest 2 lata, a ja po tym roku, to chce na 12 mies do Usa .Potym dopiero wróciłabym na studia w UK, albo w Danii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i wtedy wspomniec o nie udanym byciu aupair.. ![]() ide zrobic sobie coldrex i sie zabiore do pisania ![]()
![]() |
#4844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zeby sobie nie pomyslala ze na wszytskich pracodawcow tak mowie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Hm.
marty- wiesz co, tak sobie mysle,ze rozni sa ludzie i roznie moga zareagowac. moze teraz napisz o sobie, o referencjach jakie masz- nie wspominaj,ze bylas juz au pair, jesli jest ci ciezko. A moze napisz, tak jak ja o Lence, ze szukam uczciwej rodziny, ktora szanuje drugiego czlowieka, bo chcesz, by ten rok dal ci jak najwiecej radosci i doswiadczenia, a nie smutku i stresu? tez mam ciezko z tym wspominaniem,ze bylam au pair do czasu, az dostane refererencje od B. ![]()
![]() |
#4847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja się właśnie zastanawiam, czy mam robić kurs czy od razu próbować zdawać. Przydałby mi się jakiś próbny egzamin, żeby zobaczyć czy podołam bez kursu.
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Raczkowanie
|
Konopia w sieci pewnie są jakieś przykładowe testy itelis. Musisz poszukać
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak wlasnie teraz sobie skrobie... ale ona wie ze bylam aupairka i mialam cyrki tam (ale nie wiem co dokoladnie ona wie) wiec jakbym ominela ten temat byloby glupio... zaraz sobie zrobie w podpunktach o czym mam pisac. mam nadzieje ze nie bedzie za pozno... ![]() ![]() dziekeuje dziewczyny za wsparcie! ![]() ![]() przegrywam z grypą!!
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Lenki mozliwi hosci zrozumieli
![]() Kasienki hosci tez zrozumieja, mam nadzieje ![]() Napisz jeszcze, ze kochasz te dziewczynki i tesknisz za nimi, ale zycie w domu, gdzie nie jest sie szanowanym jest ciezkie i przykre emocje towarzyszyly ci kazdego dnia. Wiec szukasz rodziny, ktora przyjmie au pair jak czlonka rodziny ( ![]() O tak bym napisala ![]()
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
nawet nie chce myslec jak tesknie za nimi..
![]() dzisiaj rano wspomnialam sobie jakas tam smieszna sytuacje z domu, jak bardzo chcialabym sie do nich przytulic ![]() o a jakas godzine temu sluchalam alexandry burke i tam jest taka piosenka "goodnight, goodmorning" (czy jakos tak) i wyc mi sie chcialo bo zawsze wieczorem one nie chcialy isc spac i mowily ze jest "good morning" a ja im spiewalam refren tej piosenki .. a potem to juz razem spiewalysmy to przed snem... ![]() a jakbym sie z nabila kiedys umowila , zebysmy sie spotkaly ? ehhhhh ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- mowie wam dziewczyny, nigdy bym sie nie spodziewala ze bede tak tesknic. w te "prace " włożyłam cale serce. a tu taka lipa :<
#4853 |
Wtajemniczenie
|
Marty
![]() ale dzis fajuśkie zdjęcia zrobiłam podczas kąpieli (aparat przeżył!) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które znają francuski
![]() ![]() mn frer se bat si tu as tape dans mon dos, moi je vais taper dans ton ventre |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Marry, nie napisałaś jeszcze mam nadzieję?
Słuchaj. Nie gadaj za dużo ![]() Napisz po prostu że jesteś ode mnie itp. Że pracowalaś w przedszkolu (chyba tak mi mówiłaś ? ![]() Nie wdawaj się w szczegóły. Ona wie. Jeśli zapyta to powiedz więcej. Ale nie narzekaj w pierwszym mailu na królową Afryki ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Lucy, Kochana ![]() wrrr... No nic. Zgadamy się co do niedzili jakoś na fb ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- A ja bym nie pisała, że kochasz te dziewczynki itp. ![]() Wg mnie to sztuczne i naciągane. Po co teraz o tym? To pierwszy email. A uwierz.. moja hostka zada Ci masę pytań ![]() Jak zaczniesz narzekać w pierwszej wiadomości na byłą familię to będzie to na Twoją niekorzyść moim zdaniem. Jeśli hostka zapyta to owszem.
#4856 |
Zadomowienie
|
kasiennkkaaa!
super ze jestes teraz tutaj. jeszcze nie wyslalam. wlasnie skonczylam pisac i tak sie zastanawialam czy nie za malo (nie ktorzy lubia wszystko wiedziec w 1szym mailu) - ale to dobrze. no o tesknocie nie napisalam, ale nie dlatego ze uwazam ze to naciagane ![]() dobra to ja jeszcze poprawie jakies tam bledy i śle! ps. widzialam twoje pieknee fociee na jej blogu ^^
#4857 |
Zakorzenienie
|
Marty naciągane jest dla mnie pisanie w pierwszym mailu jak nie znasz jej i ona Cie o to nie pyta.
Pierwszy mail powinien być o tym na ile chcesz jechać, skąd masz referencje, jakie masz kontakty z dziecmi itp. Uwierz... nad jej pytaniami się później nieźle nagimnastykujesz ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- aaa i wiecie co? Do mojej hostki pisała jakaś dziewczyna. Ogólnie to nawet brała ją pod uwagę bo i rozmowa na skypie była. No ale... laska napisała, że będzie się cieszyła, że będzie mogła spędzać z jej dziećmi 24h ![]() to dopiero kamikadze ![]()
![]() |
#4858 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
To czemu nie rozpoczniesz swojej przygody w USA? ![]() ![]() Cytat:
o kurde kto by chciał, spedzac tyle czasu z dziecmi ![]() chyba Twoja hostka podziekowala jej od razu? Bynajmniej ja bym tak zrobila ![]() Ja nie mialam dzisiaj tych 4 rozmow, tylko w sobote mam <boi sie> wlasnie sprawdzam pociagi i autobusy zeby to ogarnac. Dzisiaj bylam na london victoria, chcialam zlozyc papiery w precie, jechalam 1.5h autobusem i sie wkurzylam... akurat dzisiaj i jutro jest zamkniete, no jaki pech ![]() Pytanie do Was dziewczyny... Za ile jest jednodniowa oyster card? Teraz pytalam hostki i mi powiedziala ze to kosztuje 7,50 na autobusy i pociagi, co by mi bardzo odpowiadalo... No doladowuje po prostu swoja Oyster jako dniowke czy mam kupic Day Travelcard? Powoli ogarniam jakos te rodzinki, jakis harmonogram jeszcze uloze i moge im odpisac mniej wiecej kiedy dotre do nich ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mozesz tylko doladowac swoja karte, zobacz na stacji, mozesz sie w okienku zapytac ale jak na maszynie nie bedzie to chyba trzeba kupic osobny bilet.
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
po jednym niefortunnym zdaniu ja skreslila?
![]() pewnie dziewczyna zle sie wyrazila, a chodzilo jej o to,ze lubi spedzac czas z dziecmi.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.