|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wcale nie tylko 130...........jak dla mnie w normie ![]() Nie mozna patrzyc i porównywac... KAZDA CIAZA JEST INNA !!!!!!!!! KAZDY PŁÓD A POZNIEJ DZIECKO ROZWIJA SIE W INNYM TEMPIE I KSIAZKI MOZNA ROZBIC O DUPE BO JAKBM NON STOP PATRZYLA NA TE TABELKI TO BYM OCIPIALA.......!!!!!!! kONIEC Przestancie siac popłoch...... Jak lekarz nic nie mowi lub mowi ze jest dobrze to JEST DOBRZE i koniec i kropka... i tylko tak sie mysli.................... ............ no ......... Bo juz mnie złoscicie z tymi czarnymi scenariuszami........ Wszystkie fasolinki sa zdrowe i wyrosna na piekne dzidziuski!!! ![]() Co do zimna to mi tez zimno ![]() Z Alanem tez tak mialam ![]() ale w drugiej połowie ciazy to sie zmieniło i było mi ciagle gorąco.... Pamietam ze na poczatku ciazy łaziłam non stop poubierana własnie jak cebula a pod koniec ciazy (to był srodek zimy ) a mi goraco jak niewiem... Po domu na ramiaczkach chodzilam a tz w bluzach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
kellysss brawo!!
![]() ![]() całkowicie popieram takie podejście ![]() pamiętajcie, pozytywne podejście dużo daje i nie ma co panikować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
boże mam wrażenie że niektórym jest chyba za dobrze i na siłę wymyślają powody do zmartwień.. no nie mogę...
#4834 |
Zakorzenienie
|
Kellysss należą ci się brawa kochana
![]()
#4835 |
Raczkowanie
|
w takim razie tak jak w polskim społeczeństwie tak i tutaj mamy tendencje do myślenia negatywnego.... zawsze jest coś co może nagle przysporzyć szybszego bicia serca, bo to nie pierwsza istotka która żyła we mnie i trwoga jest tym większa....
nie jestem jedyna choć staram się jak mogę myśleć pozytywnie i doszukiwać się jak polly anna dobrego w złym. Wiec nie oceniajcie pochopnie. tak jak być może ja pod wpływem chwili zrobiłam.
#4836 |
Zakorzenienie
|
Spoko, każda mama ma obawy, ale według mnie martwić się można jeżeli jest czym, kiedy są ku temu powody, kiedy lekarz powie,że jest coś nie tak. U mnie teraz wykrył torbiel i nagadał się o operacjach, o tym ,że nie musi, ale może przeszkadzać dziecku jego rozwoju.Nawet mojej ciąży prowadzić nie chciał tylko na patologię wysłał do szpitala. To dopiero powinnam się martwić , stresować i snuć wizje, a ja w tym tyg dostanę przelew i heja na zakupy dziecięce. Jok3er też powinna być dla was przykładem, mięsniak a ona już wózek kupuje, myślenie pozytywne i dzidek się spokojnie rozwija.
Każda z nas jest inna, każda ma inne ciśnienie inny puls, wagę i inne rzeczy, nasze dzieci , każde z osobna jest wyjątkowe i inne, rozwija się w swoim tempie, nam się zdarzają skoki ciśnienia , dzidek może mieć puls też raz wyższy raz niższy. Wchodzę tutaj i chce czytać pozytywne wpisy, oglądac ubranka czy propozycje wózków ,a często mamusie same sobie coś wymyślają, martwią niepotrzebnie. Wiele wątków obserwowałam i nadal podczytuję i na żadnym nie ma aż tak negatywnych myśli jak tutaj, co się dzieje? Ja rozumiem ,że każda z nas kocha swoje dziecko i się boi, ale nie można popaść w paranoje. uśmiechnąć się i wyluzowac, jak mama szczesliwa to i dziecko ![]()
#4837 |
Raczkowanie
|
a może to taki czas?, że jeszcze nie widać a już po pierwszym badaniu sama nie wiem... I trymestr? aż bać się mówić o tym wielkim szczęściu....
![]() myślmy o kolorze w pokoju maleńkiego... o imieniach - ja już swoje dwa znalazłam - i dla dziewczynki i dla chłopca... kompletujmy wyprawki i z tego się cieszmy... do dzieła a mówmy jak już naprawdę nas przygnębi w takim razie .... pozdrawiam ![]()
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a lozeczko musze miec jasne bo taką mamy komodę która bedzie dla dzidziusia , a zawsze chcialam ciemne..
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
Łóżko tak jasne ma być u mnie też
![]() a imiona dla chłopca Mateusz, uradziliśmy z Mężem, że nam się nie kojarzy to imię źle ![]() a widzę że dla dziewczynki to bardzo popularne ostatnio imię, ale to imię rodzinne z obojga stron i uczci dwie cudowne kobiety ważne dla nas w życiu bardzo - Zosia pokoik mam na groszkową jasną zieleń i marzę o pięknych firaneczkach i tych wszystkich dodatkach.... ![]()
#4840 |
Zakorzenienie
|
U nas córa Hania, chociaż ostatnio spodobała mi się również Zuzanna
![]() a chłopaczek mh... Igora chciałam ale dużo ich teraz, spodobało mi się również Ksawery ze słyszenia i tak jakoś zostało, ale to nic pewnego... kurcze z dziewuszką łatwiej ![]() ![]() ja chcę pokój zółty i też groszkowe dodatki ![]() ![]()
#4841 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatnio widziałam właśnie kocyk i pościel w fajną żabkę.... nie wiem czy teraz znajdę, poszukam, ale był cudny..... ![]()
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo ze kazda z nas ma gorsze dni i wiecej czarnych mysli ale odganiajmy je jak najdalej ![]() ![]() Ale wam zazdroszcze tych pierwszych w zyciu zakupów dzidziusiowych... U mnie juz takiego szału nie ma.........Bo wiekszosc rzeczy juz mam........ Malenstwo bedzie spalo u nas w pokoju... Narazie jest z nami Alan ale juz niedługo eksmisja do jego pokoiku... Swoja droga tez ma na żólto... A naklejki to Kubus Puchatek ![]() Poscielke na łozko swoje "dla dorosłych' w którym niedługo bedzie spał tez ma z kubusiem ![]() No chyba ze sie dowiem ze dziewczynka to ogarnie minie szał sukienek i rózu ![]() ![]() ![]() hahahaha....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Raczkowanie
|
to ten kocyk tylko w innym wydaniu:
#4844 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A wiele ciąż moża uratować jesli monitoruje się je od początku. U mnie np wykryto nadczynność tarczycy co może grozić np. poronieniem, ale jestem co 2 tyg. na badaniach i u endokrynologa, biorę leki i wyniki mam już prawie w normie. Z dwojga złego nadczynnośc tarczycy jest "lepsza" niż niedoczynność, która moze spowodować powazne wady u dziecka. Przed ciążą (kilka dni) wyniki hormonów tarczycy mialam idealne, ale ciąża to burza hormonów i wszytsko się zmienia. Najważniejsze jest w ciąży ft4 i ft3 , tsh nie nalezy się przejmować. Dziwi mnie to ze w Anglii ciąże prowadzi położna,co w takim razie robi ginekolog? Takie to dla mnie dziwne, że można pomóc ciążarnej, a się tego nie robi...Z drugiej strony fakt ze wspolczesna medycyna ratuje wczesniaki, zagrożone ciąże i ludzie są coraz słabsi genetycznie, ale móc ratować i tego nie robić-nieludzkie jakieś... I jeszcze a propos usg juz 30 lat się je stosuje i nie stwierdzono negatywnego wplywu na płód, zresztą każdy lekarz ginekolog mi to mówi, więc nie ma co się wkrecać ze może zaszkodzić. Może gdyby robić 3 razy dziennie, a nie raz czy dwa w miesiacu... NFZ nie robi częsciej ze wzgledów ekonomicznych. Edytowane przez kath31 Czas edycji: 2010-09-01 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Wtajemniczenie
|
a ja uciekam spać
![]() jutro wizyta u gina, ciekawa jestem bardzo jak tam fasolka się ma, ile urosła, sądząc po moim brzucholku to sporo ![]() zdam relację jak wróce. slodkich snow mamuski ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam niedoczynność małą i Hashimoto. TSH spadło mi z 5 do 0,0 w ciąży, ale tak jak już któraś z Was pisała to sfałszowany wynik. Ja biorę euthyrox 25. Moja gin uwaza ze za malo a endo ze ok ![]() Cytat:
Ja jutro idę na kolejną porcję badań. Już teraz się zastanawiam jak dojadę do lekarza bez śniadania. Mam straszną zssawkę i jak jestem głodna - co jest dość częste bardzo mnie to irytuje ![]() tz musiał mi zrobić bulke z nutella teraz bo myslalam ze zwariuje z glodu. Cytat:
Pracuje w biurze, zarzadzajac rekrutacja, kadrami i administracją i mam takie marzenie żeby pracować jak najdłużej. Jestem z tych głupich kobiet które by zwariowały siedząc w domu same ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No u mnie po tym teście czysty chłopak ![]() Cytat:
bardzo dobre podsumowanie ! Cytat:
![]() Powiedzcie mi czy w 10 tygodniu usg jest juz przez brzuch na pewno, czy tez zdarzalo się Wam dopochwowe? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Kasia wszystkiego dowiesz sie od gine. To bedzie Twoj guru ciazowy, wiec byle do pierwszej wizyty i bedziesz juz wszystko wiedziala. Wspomniaj tez jaka prace masz, bo to moze byc problem z czasem.
Laski no nie zalamujcie mnie tym tetnem. To juz jest naprawde na chama wyszukiwanie dolegliwosci. ja sie nim w ogole nie interesuje, bo poco? Juz nie wystarczy Wam, ze lakarz mowi, ze jest ok? Nie popadajcie w paranoje, bo co bedzie pozniej? |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
później będzie można rączkę na brzuszek położyć ![]()
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jeste w 6 tygodniu
i boli mnie brzuch wieczorami pobrzusze tak jak na @ ale chwilami tak dziwnie gniecie/kluje z prawej srony w okolicy jajnika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi czy w 10 tygodniu usg jest juz przez brzuch na pewno, czy tez zdarzalo się Wam dopochwowe?
W sumie to zalezy chyba tylko od tuszy, bo ja w 12 mialam juz przez brzuch, a szwagierka dopochwowo, bo ma spora nadwage. później będzie można rączkę na brzuszek położyć ![]() I mam nadzieje, ze wtedy nie bedzie marudzenia, ze ktoras ma wiekszy ten brzuch i to na bank oznacza, bo inna powie ze ze mna cos jest nie tak, bo ja mam mniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
boże oby nie
![]() trzeba cieszyć się ciążą by mieć co wspominać ![]() dobranoc ![]()
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() TO NORMALNE.......... POCZYTAJ WCZESNIEJSZE STRONY... WSZYSTKIE TO PRZECHODZIMY... GNIECENIE,KŁUCIE,WIERCENI E,CIAGNIECIE ITD... DZIECIATKO ROSNIE, MACICA I WSZYSTKO W SRODKU SIE ROZCIAGA NO JA BYM SIE BARDZIEJ DZIWILA GDYBYM ZADNEGO KŁUCIA ANI NIC NIE CZULA...... PRZECIERZ ROSNIE W TOBIE NOWE ZYCIE... NIBY MA TO BYC NIEZAUWAZALNE DLA TWOJEGO ORGANIZMU........... JESZCZE NIE RAZ BEDZIESZ MIALA DZIWNE KŁUCIA, W POZNIEJSZEJ CIAZY STAWIANIA SIE MACICY I OGÓLNE DZIWNE BOLE WSZYSTKIEGO..... NÓG, RĄK, KREGOSŁUPA, PUCHNIECIE ITD... No ............. co Wy dziewczyny jakos dzisiaj nie tak........... Rzochmurzyc sie bo bede bila.... ![]() ja dzis cos bojowo nastwiona........... Humorki mnie dopadaja.......... Sorki jak któras uraziłam ale to z dobra intencja.. Jak na was nakrzycze to moze nie bedziecie w koncu sie martwily tylko cieszyly z najpiekniejszego cudu na swiecie ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Boshe ...... Poprosze o baciki bo ja to juz przesadzam dzis z jedzeniem... pól godziny temu zjadłam pol pizzy... doprawiłam to grzankami z nutella, popiłam cola a teraz jem czipsy ![]() ![]() A bebziol rosnie.... Mam juz jak w 4-5 miesiacu z Alanem... A to dopiero poczatek trzeciego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agattek33, Marsylia Dzięki serdeczne za info, w piątek zrobię badania ft3 i ft4 Jutro wizyta u gina i usg, trzymajcie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() z tych powyższych zabobonów nic mi sie nie zgadza, mam dziewczyne i chłopaka, a objawy były niemal na odwrót niz tutaj piszą ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko jest nowe martwie sie a czytam non stop a pytam sie kogos, kto przez to samo przechodzi lub przechodzil nie musialas krzyczec forum jest od tego by siebie wspierac i sobie pomagac a jak ciebie denerwuje jeden zwykly post, ( gdzie czytam gorsze pytania ) to ja nie wiem co bedzie pozniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Idę dziś do ginki ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Lulka, tak, to nie ja pisałam o tętnie i płci ![]() ![]() Wikakika, ja mam synka a jadłam słodycze, nie wypiękniałam choć i nie zbrzydłam, włosy miałam słabe jak zawsze a tętno dziecka było w okolicach 140. Ale i fakt że prawie nie miałam mdłości, niewielki brzuch, cycki bez zmian i mało przytyłam. Więc coś się zgadza ![]() ![]() Monikal, jeśli gin nic nie mówił to tętno widocznie było prawidłowe. To jest dość szeroki zakres normy, w 6 tc to ja poprzednio jeszcze w ogóle nie miałam słyszalnego tętna. Nie martw się ![]() Kath31, zgadzam się ![]() ![]() Castia, trzymam kciuki ![]() Marsylia, ja prawie do końca ciąży miałam robione usg i przez powłoki brzuszne i dopochwowo. Tylko dopochwowe pokazuje dokładnie długość i stan szyjki. Agus87, ja poprzednio miałam bóle podbrzusza przez dłuuugie tygodnie, teraz czuję co jakiś czas ale to pewnie dlatego że w drugiej ciąży macica łatwiej się rozciąga. A Twoje wątpliwości są zupełnie naturalne, ja poprzednio stresowałam się wszystkim bo wszystko było zupełnie nowe. Teraz jestem spokojniejsza bo już jakieś tam mizerne doświadczenie mam ale i tak, jak wyskoczy cokolwiek innego zacznę schizować ![]() Kaalinaa, trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agus mi gin powiedział, że jak mnie ból w brzuchu niepokoi to mam łykać nospe. Tak też robię i jestem spokojniejsza ![]() Z tym tętnem to mi do głowy nie przyszło nawet, żeby się martwić. Jak lekarz na usg mówi, że jest dobrze, to mu uwierzcie ![]() ![]() A dzisiaj znowu leje i ziiiimnooo. Już się nie mogę doczekać, kiedy pojedziemy do jakiegoś centrum dziecięcego na zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | ||||
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane ja dziś pospałam że aż w szoku jestem ale i tak ze 3 razy się budziłam w nocy i długo zasnąć nie mogłam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mam prośbę do dziewczyn które mają już dzieci, powiedzcie mi proszę co tak naprawdę jest potrzebne przy noworodku ostatnio wyczytałam że noworodki nie mogą spać pod kołdrą tylko pod kocykiem i najlepiej na rozłożonej pieluszce, żeby nie kupować nie wiadomej ilości kosmetykow bo potem większość leży, że osłonki na łózko zmniejszają cyrkulacje powietrza i też nie powinno się ich zakładać w pierwszych miesiącach , czy pamiętacie co tak naprawdę wam się przydało, wiem że trochę wcześnie na takie pytanie ale cóż strasznie jestem ciekawa co i jak bo to mój pierwszy dzieciak i jestem zielona ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego usg właśnie oglądałam dzisiaj w tv o usg i się lekarz wypowiadał i uznał że nie chyba że by to długo trwało to usg a wiadomo że zazwyczaj to chwila jest a niektóre kobiety jak są jakieś komplikacje czy coś to nawet codziennie muszą nieraz mieć i nie jest to szkodliwe. i on sam powiedział że w polsce to się praktykuje 3 razy: w 10tc, w 20 i w 30 oczywiście jeśli się nic nie dzieje ale w niektórych krajach to się robi standardowo co miesiąc i co ciekawe wzmacnia to więź między rodzicami a dzieckiem bo rodzice bardziej się przywiązują do swojego dziecka jak je co miesiąc podglądną ![]() Aguś 87 podobnie jak Tity ja biorę nos-pę jak mnie łapią takie lekkie skurcze macicy czy jajniki bolą. tak mi lekarz przepisał żeby brać doraźnie a w szpitalu to mi nawet codziennie podawali i było ok
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.