|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII
Ale o co chodzi?
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
dziękuję ślicznie za ocenę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będziesz oprócz tego wiedziała ile jest w niej % mąki razowej itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu nie ma to logiki wypisywać jakieś brednie i kłamstwa. ja jem jak jem,piszę zawsze całą prawdę- jak czuję się dobrze to to okazuje, kiedy jest mi źle też dzielę się z Wami. ogólnie dla mnie teraz jest najważniejszy okres, stabilizacja, zdrowie i praca i tego się trzymam. w przyszłym roku zakładam rodzinkę. także i to jest moja małą motywacją. jestem szczupła, akceptuje się w pełni, nie chce chudnąć i nie odchudzam się. a jak widzę małe wahanie o nawet 0,5 kg. w dół to zwiększam o coś, ale czasami było tak, ze wbrew temu, to spadło. mimo starań- nie jestem maszyną i nie umiem się zaprogramować, bo nie wiem jakie akurat w danym czasie mam w oraganizmie procesy i, że akurat przytyję, albo akurat schudnę. em jak mi organizm sam podpowiada. a to wklejam swoje wczorajsze U: 1. buła razowa ciemna ze słonecznikiem: - pół z masłem orzechowym, serkiem waniliowym i dżemem śliwkowym z czekoladą o smaku orzechów laskowych, cały banan - pół z masłem, szynką z indyka i serem; cały pomidor; kawa z mlekiem 2. kasza jęczmienna+ natka; pierś z kurczaka smażona panierowana na oliwie z musztarda; brukselka 3. 2 cukierki czekoladowe z nadzieniem jogurtowo- truskawkowym; kawa z mlekiem 4. bułka z dynią ciemna: - pół z masłem, szynka z indyka i serem - pół z masłem, serem i szynką pieczoną z posypką pęczek rzodkiewek herbata lipton z cukrem brązowym
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze UU.
Czekam z niecierpliwością na ocenę jadłospisu U. Niedawno przeszłam z R, wiec zastanawiam się czy dobrze mi to idzie. Jestem na U od jakichs 2 tyg. Pociągnełabym dalej R tylko problem jest taki, że jest zima+ zaczęło się dużo nauki i siedzenie od 6 do 24 dzien w dzien jest wykanczajace. Chciałąbym aby moje U dawało mi energię na cały dzień + stymulowalo mózg do ciezszej nauki: SnI 7;30 owsianka( 5 lyzek pl owsianych gorskich, 1 lyzka otrab pszennych, 1 lyzka kakao naturalnego o zaw tluszczu 10% z Wedla, pospane wiorkami kokosywmi i pestkami slonecznika, 200 ml mleka 3,2%) kawa z mlekiem i 1 łyzeczka cukru SnII 11;00 100 g jogurtu owocowego, 1 lyzka otrab pszennych 1 lyzka pl owsianych, 1 lyzka ananas, pol duzego jablk,a 1 lyzka twarogu chudego ze szczypiorkiem, 1 lyzka groszku zielonego Ob 14;00 spaghetti (mieso wolowe-odlany tluszcz, kukurydza gorszek, fix knorr, przecier pomidorowy domowej roboty, cebula, czosnek)+ makaron pelnoziarnisty Pod 17;00 pol jablka + kromka chleba pszennego z poledwica sopocka i masłem, 1 łyżka buraczkow maminych ![]() Kol 20;00 100 g twarozku ze szczypiorkiem z salata rzymska, ogorkiem i pomidorem Bardzo proszę o ocenę jadłospisu |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Przyczajenie
|
Moje kolejne P:
P: I śniadanie: płatki nestle frutina z mlekiem sojowym i rodzynkami 1 kromka razowego ze śliwką z szynka z indyka 1 kromka razowego ze śliwką z serkiem Bieluchem 1 kromka pszennego z serkiem Tartare borowikowym pomidor, kawałek ogórka zielonego, 1/4 papryki, rzodkiewki, sałata mandarynka II sniadanie serek wiejski 2 mandarynki, pieczone jabłko Obiad zupa jarzynowa 1/3 woreczka kaszy gryczanej, kotlet rybny w panierce, kalafior, sałatka szwedzka słodka, sałata, szparagi, patison konserwowy po: marchew, 2 kiwi Podwieczorek kinder bueno Kolacja 1 kromka razowego ze śliwką z polędwicą z indyka 1 kromka razowego ze śliwką z łososiem wędzonym 1 kromka pszennego podzielona na pół: - z serem żółtym - z pasztetem sojowym miska kapusty kwaszonej, sałata, 1/4 papryki, pomidor, ogórek kwaszony, rzodkiewki po: plaster ananasa, plaster melona, pół pomarańczy, jabłko, garść bakalii Będę wdzięczna za wszelkie komentarze |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
takie moje P, przykładowe, mniej wiecej tak jem co dzien.
-2bułki z masłem, czekoladą serkami szynką, pomidorem, badz tez rybą -duzy jogurt ze zbożami , banan, herbata 2łyzeczki cukru ![]() - duza miska musli plus jakies dosypane kukurydziane na mleku 3.2% - cały woreczek ryżu, kubek surówki, mięso gulasz tak pare łyżek dobrych - budyn na mleku 3.2%, bądź pączek bądź ekler, herbatka znów z cukrem ![]() - na kolacje róznie zapiekanki z serem szynką tak ze 3, lub ze 4kawałki chleba z ziarnami masło serki itp, lub spagetti, jogurt musli, coś moge dorzucić ciekawego ? ![]() ![]() ![]()
Marzenia się nie spełniają... Marzenia się spełnia ! ![]() Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2010-12-09 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4842 |
Raczkowanie
|
Moje czwartkowe, przesmaczne Utrzymanie:
I. Owsianka z gruszką, kiwi, suszonymi daktylami eko, suszoną żurawiną eko, migdałami i serkiem wiejskim & 0,3 l kawy z mlekiem II. Bułka owsiana z sezamem, z masłem, szynką wieprzową, serem żółtym i papryką czerwoną; jabłko (duże - żułam całą długą przerwe ^^) III. Pierś z kurczaka duszona w tymianku i oliwie z oliwek; kasza jęczmienna; b.dużo fasolki szparagowej żółtej & plastry cukinii duszonej w pomidorach IV. Miseczka budyniu waniliowego z syropem malinowym, posypany migdałami & kubek zielonej herbaty V. Serek wiejski z ogórkami kiszonymi, cebulką, pieprzem czarnym, solą i zielona pietruszką; kromka chleba słonecznikowego z masłem, łososiem wędzonym i pomidorem W międzyczasie 1,5 l wody mineralnej I jaak? PS. Owoce suszone eko są poprostu niesiarkowane ![]()
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
U->P
I. owsianka: 4łyżki pł.ows.,2łyżki otrąb pszennych, z dwiema mandarynkami, imbirem, sporą ilością cynamonu i serkiem homogenizowanym; kawa z mlekiem; II. banan; w kawiarni- kawa ze śmietanką, jakiś pierniczek w czekoladzie, kęs tiramisu; III. 3 krokiety z kapustą kiszoną, drobiowym mięsem i pieczarkami, obsmażane w bułce tartej, oczywiście polane ketchupem; IV. kit kat; V. bułka sojowa(60g?) z tuńczykiem, serkiem naturalnym i papryką świeżą; saszetka fitelli z jogurtem naturalnym i garstką pestek dyni.
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
U:
I: 3 łyżki owsianch, 4 łyżki muesli chrunchy na 1/2 szkl mleka 2%, kanapka z masłem i żółtym serem, kwa z mioden II: banan, 4 mandarynki, 3 ciastka jeżyki (u koleżanki) III: 100g twarogu z jogurtem ,ciężka kromka razowca z serkiem topionym i ogórkiem IV: 2 kromki zwykłego chleba z masłem i dżemem, kubek czekolady potem: serek homo, 2 jabłka, szklanka soku marchwiowego, 2 krówki
#4845 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() |
#4846 |
Zadomowienie
|
Z obiadem to pewno byłoby już P.
#4847 |
Raczkowanie
|
i bez typowego obiadu widzę teraz, że to wygląda jak p...
#4848 |
Wtajemniczenie
|
bo zjadłaś kilka kromek chleba i parę ciasteczek w ciągu całego dnia?
#4849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powstrzymam się od takich głupich komentarzy. Wiem, że nie jest najlepiej i dzięki za krytykę, takie wpisanie tego, co zjadłam czasem sprowadza mnie na ziemię i pozwala spojrzeć bez "okularów" (sorry, jakoś zawile to brzmi, ale właśnie jestem w trakcie pisania pracy dyplomowej z literatury ![]()
![]() |
#4850 |
Rozeznanie
|
przez długi czas U obecnie nie wiem czemu R;/
śniad; 2kromki razowca,jedna z łyżeczką serka wiejskiego i plasterkiem szynki z indyka,druga z plasterkiem szynki z indyka i poł.plastra 13% sera żółtego 2śniad;jabłko,mała activia obiad; szklanka barszczu cz. z jajkiem, ok 70g pieczonej tilapii, 3 różyczki brokuły podw;budyń słodka chwila,jabłko kolacja; 2 kromki razowca na każda łyżeczka serka wiejskiego,plasterek szynki i plasterek pomidora |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() weź się za siebie dziewczyno! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Witam. Wklejam swoje U na próbę:
1. 3 kromki grahamu: - z pasztetem drobiowym (grubo) - z paprykarzem szczecińskim (też grubo ; )) - z plastrem sera żółtego 12%, ogórkiem kiszonym i kapką ketchupu (od razu mówię, że chleba nie smarowałam niczym, bo kromki zapiekam na grillu elektrycznym i z doświadczenia wiem, że jak ciepłe opieczone tosty posmaruje się masłem, to robią się ciapowate ![]() 2. grahamka z ramą, jajkiem, ogórkiem & szynką 3. garść orzechów włoskich, jabłko 4. spaghetti (z makaronu pełnoziarnistego) z sosem bolognese oraz plastrem sera żółtego 12% 5. jabłko (nie posiłek, a przekąska na mieście) 6. kawałek sernika wiedeńskiego 7. 200g wieśniaka z pomidorem, ogórkiem kiszonym i przyprawami ![]() jabłkowo-cynamonowa (kolacja wyjątkowo redukcyjna ze względu na moje widzimisię - ostatnio są to zwykle kanapki) jakaś poprawa? ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2010-12-09 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
nie, to nie jest normalnie
![]() to ja jem dużo więcej (jadłospis wyżej), a do bycia wzorem to mi daleko. ![]()
#4855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na moje oko tak sobie to wygląda, a już na pewno nie ma mowy o poprawie.
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
Winny się tłumaczy? Po prostu wyprzedzam pytania:
1). mam nadzieję, że na chlebie było masełko? 2). czemu kolacja redukcyjna? Nie ma poprawy? Szkoda, myślałam, że jakimś krokiem na przód są NNKT w postaci orzechów, inne śniadanie, niż tradycyjne płatki czy twarożki oraz słodycz w postaci sernika. Ale widocznie się myliłam. No to się zmywam - i tak nie miałam zamiaru zostać tu na dłużej. Chciałam się tylko przypomnieć, żebyście przypadkiem o mnie nie zapomniały. Cześć ![]() PS Aha, i pozdrawiam mpati86 - kocham Twoje jadłospisy i wierzę we wszystko, co piszesz. Jesteś jedną z niewielu osób z NCJ, które są dla mnie inspiracją.
#4857 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moje Pe....(mam nadzieję, że psychicznie to zniosę) I śniadanie: płatki nestle frutina z mlekiem sojowym i rodzynkami 1 kromka razowego ze śliwką z szynka z indyka 1 kromka razowego ze śliwką z twarogiem 1 kromka pszennego z serkiem włoskim pomidor, kawałek ogórka zielonego, 1/4 papryki, rzodkiewki, sałata mandarynka chlebek posmarowany masłem II śniadanie dorsz w galarecie z warzywami 2 mandarynki, pieczone jabłko Obiad zupa ogórkowa 1/2 woreczka kaszy jaglanej, kotlet sojowy w panierce, fasolka szparagowa, brokuły, sałata, ogórki kwaszone po: marchew, 2 kiwi wkrojone do maślanki Podwieczorek budyń z orzechami laskowymi Kolacja 1 kromka razowego ze śliwką z polędwicą z indyka 1 kromka razowego ze śliwką ze szprotami 1 kromka pszennego podzielona na pół: - z tuńczykiem - z paprykarzem warzywnym miska kapusty kwaszonej, sałata, 1/4 papryki, pomidor, ogórek kwaszony, rzodkiewki po: plaster ananasa, plaster melona, pół pomarańczy, jabłko, garść bakalii Ładnie proszę o ocenę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
U
1.Śniadanie Rogal maślany (połowa z mielonką królewską/połowa z twarogiem/pomidor/ogór/szczypior) mleko 2.Kilogram mandarynek (No co? ![]() 3.Śniadanie II Odgrzewana zupa ogórkowa i kilka korniszonów Obiad Ryba po grecku,ziemniaczki,mizeri a i sok żurawinowy. W międzyczasie: Toffinek z herbatą. Podwieczorek Naleśnik z dżemem i trochę czekolady (no nie wiem,nie pamiętam ile) i herbata Kolacja: Twaróg z bananem,chleba ziarnisty no i...mandarynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zadomowienie
|
moje wczorajsze U:
1. buła razowa ze słonecznikiem: - pół z masłem orzechowym i serkiem waniliowym turek do smarowania, na to jeden cały banan i łyżka miodu - pół z masłem, serem i szynka pieczoną; pomidor kawa z mlekiem 2. twarożek wiejski + łycha mała orzechowego black rose z orzechami; kawa z mlekiem 3. ryż dziki+ natka; gulasz drobiowy smażony na oliwce; marchewka gotowana 4. bakuś czekoladowy, 2 rafaello kawa z mlekiem 5. buła ciemna z dynią: pół z masłem serem i szynką z indyka; pół z masłem, szynką z pieca i ketchupem; rzodkiewki, pomidorki koktajlowe; herbata lipton dzisiejsze U: 1. bułka razowa ze słonecznikiem: - pół z serkiem typu włoskiego campresi i na to grubo serek waniliowy do smarowania turek - pół z masłem i pasztetową ogórek konserwowy, pomidorki koktajlowe, rzodkiewki; kawa z mlekiem 2. twarożek wiejski+ łycha masła orzechowego felix crunchy; kawa z mlekiem 3. ryz brązowy+ natka; brokuły gotowane i łosoś pieczony w rękawie w ziołach prowansalskich ( mięsisty i pyszny z lidla)+ majonez 4. princessa carmel love, 2 cukierki chałwa w czekoladzie ( z serii białych michałków wawela); kawa z mlekiem 5. 6. 7. kolacja będzie pyszna i po też cos może, albo nie może wpadnie ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
dziękuje za pozdrówki i życzę smaczności i zdrowienności ![]() ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zadomowienie
|
U
i z lekka głodnawa jestem, ale chyba sporo zjadłam... ? ocenicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.