Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-24, 07:35   #4831
K-H
Rozeznanie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

Mam pierwszy zakup do mieszkania: wieeelgachny kubek Nescafe. Ale zastanawiam sie czy go nie dać TŻ na prezent z okazji dnia chłopaka, bo bez kasy totalnie jestem

Fajnie macie tak sobie w pracy na wizażu siedzieć... Ja sobie nie wyobrażam czegoś takiego :P
A czego Ty słuchasz?
K-H jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 07:47   #4832
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K-H Pokaż wiadomość
Mam pierwszy zakup do mieszkania: wieeelgachny kubek Nescafe. Ale zastanawiam sie czy go nie dać TŻ na prezent z okazji dnia chłopaka, bo bez kasy totalnie jestem

Fajnie macie tak sobie w pracy na wizażu siedzieć... Ja sobie nie wyobrażam czegoś takiego :P
Kwestia jaka praca, na wcześniejszym stanowisku byłam cały dzień bez neta, a teraz nikt nade mną nie siedzi i ogólnie nie raz trzeba sięgnac do internetu, aby sprawdzić czy dana firma faktycznie istnieje; a dopóki moje obowiązki są zrobione, nikt się nie czepia; wiadomo, że jak jest dużo pracy to wtedy nici z wizażu

Ale mi się nic nie chce
nie pojawia się ta prędkość światła

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 07:55   #4833
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Kwestia jaka praca, na wcześniejszym stanowisku byłam cały dzień bez neta, a teraz nikt nade mną nie siedzi i ogólnie nie raz trzeba sięgnac do internetu, aby sprawdzić czy dana firma faktycznie istnieje; a dopóki moje obowiązki są zrobione, nikt się nie czepia; wiadomo, że jak jest dużo pracy to wtedy nici z wizażu

Ale mi się nic nie chce
nie pojawia się ta prędkość światła
Dokładnie

U mnie też. Prędkość żółwiowa iście.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:04   #4834
alazkrainy
Zakorzenienie

Zaraz jakiegoś wściekotoku dostanę czy co
A jeszcze koledzy z pracy jadą na wycieczkę, niestety my nie jedziemy, bo pierwotna wersja była taka, że się wszyscy składają, więc odmówiliśmy, a potem jak przyszło co do czego, to okazało się,że wszystko idzie przez firmę i jest za darmo no ale tak głupio było się w ostatniej chwili wpraszać i siedzimy w domu a tak chociaż byśmy po górach połazili

U mnie dziś ładna pogoda, dobrze, że zostawiłam pranie na balkonie to szybko wyschnie.

Stary 2010-09-24, 08:43   #4835
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dobry

Piątek
Muffiny snickersowe Mam przepis, chyba też zrobię, bo mi niesamowitego smaka narobiłaś.

Mam dokładnie takie samo marzenie.

Oj, ale miałam dzisiaj problem ze wstaniem!
Wczoraj moja dobra koleżanka wyciągnęła nas na posiadówę do pubu. Straciła wczoraj pracę musiała odreagować, chciała pogadać, więc nie mogłam/nie chciałam odmówić.
Posiedzieliśmy prawie do 23, później szybko prysznic, ciuszki na dzisiaj i spać.
No i dzisiaj mnie boli głowa. Od tych dwóch piw co wczoraj wypiłam.

Miałam też wczoraj dość intensywne starcie z TŻ! Czasem mnie tak wkurza, że mam ochotę mu coś zrobić! Nosz!
Ale było minęło, wyjaśniliśmy sobie co trzeba i nie chcę nawet o tym myśleć!

Mam sporo pracy, a nie chce mi się za nic kompletnie zabrać. Najchętniej bym położyła głowę na biurku i się zdrzemnęła.
ojj współczuje koleżance, ciężko teraz pracę znaleźć ale może jej się uda, 3mam kciuki
kurcze mam nadzieję, że mi te muffiny się udadzą, jak będą dobre to spróbuje też zrobić inne, szczególnie że dostałam od przyjaciółki na urodziny książkę "świat czekolady" i tam jest mnóstwo przepisów tylko na czekoladowe ciasta, desery, muffiny itd, ale nie sięgam do niej bo dostaję ślinotoku na widok tych pyszności na zdjęciach

hehe też sobie ciuchy do pracy szykuje wieczorem nie wyobrażam sobie latać rano i szukać ciuchów, musiałabym wtedy 2h wcześniej wstawać

Cytat:
Napisane przez K-H Pokaż wiadomość

jak chcesz to mogę Ci sprezentować kilka tych wielgachnych kubków Nescafe bo nam nie podpasowały, stoją i czekają na lepsze czasy wpadnij na spotkanie SPD to Cię obdaruję

jeśli chodzi o net to ja w pracy często muszę z niego korzystać służbowo, nieskromnie mówiąc nazywają mnie tu "rekinem internetu" bo ilekroć czegoś potrzeba to innym się nie udaje a ja zawsze znajdę, spod ziemii a wykopię namiary, adresy, info wszystko co trzeba wiadomo, że staram się nie rzucać mojej kierownicze w oczy że siedzę dużo w sieci, ale nikt mnie się nie czepia bo wszystko mam zrobione na czas więc co komu do tego

kiedy się przeprowadzasz?

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Zaraz jakiegoś wściekotoku dostanę czy co
A jeszcze koledzy z pracy jadą na wycieczkę, niestety my nie jedziemy, bo pierwotna wersja była taka, że się wszyscy składają, więc odmówiliśmy, a potem jak przyszło co do czego, to okazało się,że wszystko idzie przez firmę i jest za darmo no ale tak głupio było się w ostatniej chwili wpraszać i siedzimy w domu a tak chociaż byśmy po górach połazili

U mnie dziś ładna pogoda, dobrze, że zostawiłam pranie na balkonie to szybko wyschnie.
ojj to głupia sytuacja ale ja sądzę że powinniście jechać, skoro dla wszystkich pracowników to nie ma się czego wstydzić, przecież nie każdego może być stać na sfinansowanie wycieczki w góry, a skoro za darmo to żal nie skorzystać przemyśl to jeszcze

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2010-09-24 o 08:44
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:46   #4836
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

ojj to głupia sytuacja ale ja sądzę że powinniście jechać, skoro dla wszystkich pracowników to nie ma się czego wstydzić, przecież nie każdego może być stać na sfinansowanie wycieczki w góry, a skoro za darmo to żal nie skorzystać przemyśl to jeszcze
niestety wczoraj wyszło, że firma płaci, a dziś jadą
ja tam płakać nie będę, bo pewnie nie raz będzie wycieczka

Stary 2010-09-24, 08:52   #4837
nurek119
Zakorzenienie

ojej a czemu tu dziś tak cicho?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

hehe to jednak mi wizaż się zaciął i nie pokazywał wiadomości
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-24, 08:57   #4838
alazkrainy
Zakorzenienie

Ogólnie dziś tu bardzo cicho
Wszystkie pewnie korzystają z pogody
Jutro prawdopodobnie zawitamy do tesco, a tam są takie promocje na ciastka na wagę

Stary 2010-09-24, 09:01   #4839
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ojj współczuje koleżance, ciężko teraz pracę znaleźć ale może jej się uda, 3mam kciuki
kurcze mam nadzieję, że mi te muffiny się udadzą, jak będą dobre to spróbuje też zrobić inne, szczególnie że dostałam od przyjaciółki na urodziny książkę "świat czekolady" i tam jest mnóstwo przepisów tylko na czekoladowe ciasta, desery, muffiny itd, ale nie sięgam do niej bo dostaję ślinotoku na widok tych pyszności na zdjęciach
hehe też sobie ciuchy do pracy szykuje wieczorem nie wyobrażam sobie latać rano i szukać ciuchów, musiałabym wtedy 2h wcześniej wstawać

jeśli chodzi o net to ja w pracy często muszę z niego korzystać służbowo, nieskromnie mówiąc nazywają mnie tu "rekinem internetu" bo ilekroć czegoś potrzeba to innym się nie udaje a ja zawsze znajdę, spod ziemii a wykopię namiary, adresy, info wszystko co trzeba wiadomo, że staram się nie rzucać mojej kierownicze w oczy że siedzę dużo w sieci, ale nikt mnie się nie czepia bo wszystko mam zrobione na czas więc co komu do tego
No niestety. Zwłaszcza, że nie dawno szukała pracy. Zrezygnowała z jednej w której było jej źle, znalazła inną. I popracowała MIESIĄC.
Z opowiadań jej wynika, że po prostu nie pod pasowała jednej dziewczynie - koleżance kierowniczki.

U mnie jest podobnie z netem. Ja zawsze wszystko znajdę.
I wykonuję takie rzeczy w pracy, że do 90% z nich potrzebny mi internet. Jak nam czasem coś siądzie i go nie ma to siedzę i patrzę w sufit bo zrobić nie nie mogę.

Poza tym jak wychodzę z założenia, że człowiek zadowolony i rozluźniony lepiej i efektywniej pracuje. A właśnie po to tu wchodzę, dla chwilowego odprężenia, by z uśmiechem na twarzy wrócić za chwilę do swoich obowiązków.

Stary 2010-09-24, 09:32   #4840
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

DzieńDobry
Mam chwilkę wolną więc wpadłam zobaczyć co tam u Was?
Dziś przedostatni dzień u rodziców, jutro wracam do siebie..i znowu miesiąc ich nie zobaczę
Ale te kilka dni to szaleństwo: spacerki z mamą, wypady z psiapsiułą do galerii, spotkania przy kawie
Wczoraj z mężem dobrego zakupu dokonaliśmy w Carrefourze
Upolowałam śliczny kombinezon zimowy na polarze dla Niuni na 12m za jedyne 34zł! Od razu miał do kompletu rękawiczki na sznurku na polarze i "buciki" . Jestem bardzo zadowolona z zakupu! Bo nawet na ryneczkach ceny kombinezonów to min. 60zł a tu mam śliczny okaz za 34!

Dostałam również od rodzinki troszkę pieniążków na "drobne przyjemności" I mogłam legalnie kupić kilka kosmetyków które już mi się kończą: peeling, krem do buzi,maskę do włosów (czemu nie ma już garniera do farbowanych? wycofali???) i szminkę...
Upolowałam również wreszcie w miarę jasny podkład! Bo dotychczas każdy jeden to porażka! Ale to już z własnych pieniędzy i mam małego moralniaka ...ale teraz coraz zimniej się będzie robić i z sam krem to może być za mało

A dziś idziemy całą 3ką do Zoo! Ale córcia będzie miała frajdę.

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2010-09-24 o 09:34
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:34   #4841
Julka27
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
podczytuje Was wieczorami bo mam dużo pracy i jestem taka zmęczona, że nie mam siły nic odpisywać. My w tym tygodniu oszczędziliśmy sporo na jedzeniu, ponieważ babcia zaopatrzyła nas w ogromną porcję pierogów a mama w gołąbki, no i oprócz tego z domu przywiozłam wędline, cukier, mąkę itp, także dokupywaliśmy tylko chleb.
Któraś z Was pisała, że będzie malować ściany, ja również- i też mam problem z wyborem koloru. Zasłonki mam brązowo-beżowe i meble takie stare też brązowe. Myślałam o jakimś jasnym odcieniu zieleni lub własnie beżu. Fajna byłaby też sciana w jasnym srebrnym tylko nie wiem czy takowe istnieją. Nie wiem które farby są dobre i w miare tanie. Mogłybyście coś doradzić?Zaczynamy w przyszłym tygodniu
Julka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:08   #4842
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Julka27 Pokaż wiadomość
Któraś z Was pisała, że będzie malować ściany, ja również- i też mam problem z wyborem koloru. Zasłonki mam brązowo-beżowe i meble takie stare też brązowe. Myślałam o jakimś jasnym odcieniu zieleni lub własnie beżu. Fajna byłaby też sciana w jasnym srebrnym tylko nie wiem czy takowe istnieją. Nie wiem które farby są dobre i w miare tanie. Mogłybyście coś doradzić?Zaczynamy w przyszłym tygodniu
to ja,to ja pisałam dziękuję Wam kochane za wszystkie propozycje kolorów. wstępnie już wybrałam- błękitny/morski niebieski w sumie w decyzji kluczową rolę odegrała mama która obiecała dać mi superfantastyczne duże niebieskie obrazy i zasłony na dole kilka zdjęć moich inspiracji... mam nadzieję że uda mi się zachować równowagę między błękitem, bielą i brązowym

dół mi nie mija... wzięłam się za sprzątanie (takie większe zostawiam sobie na "po malowaniu") wstawiłam rosół i czekam na tżta... rany... jak mi źleeeeeeeee!
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:17   #4843
alazkrainy
Zakorzenienie

ssnowdrop
śliczne wystroje, najbardziej podoba mi się pierwsze zdjęcie i ostatnie

Stary 2010-09-24, 11:17   #4844
effie22
Wtajemniczenie

Kurczę ale jestem dzisiaj pracowita jak pszczółka Od 7 sprzątałam i mam wszystko ogarniete, łącznie ze zmieniona pościelą i wyszorowaną łazienką. Ale chyba nie naciesze się za długo porządkiem, bo jutro jade do szkoły, a to oznacza, że tż z małym będą sami, a to = wielki bałagan. Jeszcze okazało się, że moja sąsiadka ma dzisiaj wesele, a ja myślałam, że jutro no i biegiem po kwiaty leciałam, ale juz zaniosłam kwiaty i telegram i z głowy. Chce jeszcze wyprać z dwie pralki, musze ugotować obiad i pozszywać kurtke i torebke, ale ja mam dwie lewe do szycia:/
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:39   #4845
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
to ja,to ja pisałam dziękuję Wam kochane za wszystkie propozycje kolorów. wstępnie już wybrałam- błękitny/morski niebieski w sumie w decyzji kluczową rolę odegrała mama która obiecała dać mi superfantastyczne duże niebieskie obrazy i zasłony na dole kilka zdjęć moich inspiracji... mam nadzieję że uda mi się zachować równowagę między błękitem, bielą i brązowym

dół mi nie mija... wzięłam się za sprzątanie (takie większe zostawiam sobie na "po malowaniu") wstawiłam rosół i czekam na tżta... rany... jak mi źleeeeeeeee!
Bardzo ładne kolory Lubię niebieski

A na doła . Może spróbuj zrobić coś co sprawia Ci przyjemność. Cokolwiek, coś małego, ale dla siebie i co bardzo lubisz.
Ja tak czasem robię i mimo, że problemy nie mijają, to jest lepiej, chodź trochę lepiej.

Normalnie przybywam do Was z nowiną. Dotarła do mnie przed chwilą i jest tak przejmująca i niespodziewana, że normalnie musiała się pochwalić.
UWAGA! UWAGA!! Jest godzina dwunasta trzydzieści osiem, a ja NIE PIŁAM JESZCZE DZISIAJ KAWY!
I zapomniałam, że nie piłam.
Normalnie, ja, która bez swojego życiodajnego napoju żyć nie może!
Szok.

Noooo, ale żeby nie było tak pięknie od raz jak to do mnie dotarło, zaczęłam ZIEWAĆ.

Stary 2010-09-24, 11:52   #4846
aneczka240
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim zgromadzonym
Ja już po obiedzie - spaghetti na dwa dni zrobiłam. TŻ właśnie pojechał po wyniki badań ido pracy, więc z kocicą same siedzimy. Wczoraj wieczorem wypiłam gorącą herbatę z cytryną i sokiem malinowym, wzięłam Gripex, zrobiłam ciepły termofor i pod kołderkę i kocyk wlazłam, bo coś się nie najlepiej czuję. Dziś poszłam rano do apteki po syrop prawoślazowy i Neoangin, bo gardło mi odpada... Czuję się strasznie, jakbym miała zaraz zemdleć... Teraz robię pedikur i zaraz ciepłą herbatkę wypiję. Kupiłam dziś też oliwkowy opatrunek, bo mam suche usta. Wczoraj pomyłam naczynia, dziś się może zabiorę za łazienkę i znów odkurzę. Głowa mnie boli... Dobrze, że już piątek

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:58   #4847
ijaa
Zakorzenienie

Raaaaaany, jak tak czytam o Waszych porządkach i pracach domowych to mi sie robi wstyd.
Ja nie wiem czy robię połowę z tego co Wy.

Dzisiaj np. mam bajzel w salonie, ale nie mam zamiaru nawet w związku z tym palcem ruszyć. Jest piątek, należy mi się relaks po tygodniu pracy i już!
A TŻ jutro idzie do pracy, więc na spokojnie sama sprzątnę (wolę sprzątać sama) .

Jutro wybieramy się imprezkę. Ostatnio coś mnie ciągnie, żeby się tak wyszaleń, wytańczyć, z ludźmi pobyć. W końcu, bo ile na kanapie można zalegać.
Znajomi wymyślili najpierw spotkanie u nich w domu, a później bibkę w klubie, ale ja się na to nie piszę. Ma być jutro cudowna pogoda, szkoda w murach siedzieć. Ogródki piwne jeszcze u nas stoją, a to ostatnie podrygi, więc to by można wykorzystać. A nie 23 stopnie, a oni chcą się w 4 ścianach zamknąć! Do żadnej chaty nie idę.
No a imprezka LATA 80te. Lubię taką muzykę.

Stary 2010-09-24, 12:02   #4848
golden_eye
Wtajemniczenie

no heeeeeeeeeejjjjjjj....... ......
jakoś mało produktywnie mi minęło do południa, a tu ani poczta nie załatwiona, ani obiad, siedzę, zajadam się szarlotką, którą wczoraj wymodziłam i czytam książki... po południu byliśmy na grzybach, ale już za sucho w lesie, grzybków mało i też takie sucharkowate no i robaczywe, pełnia już do dziewiatej siedziałam i nabijałam je na nitki, mam już trochę dosyć
ssnow - błękity to moje ulubione kolory mam sporo takich zdjęć z wnętrzami w tych kolorach, zresztą w innych też jakbyś potrzebowała jakiejś inspiracji to napisz jakie kolory Cię interesują, mogę poszukać czegoś ładnego
idę na tą pocztę i pomyślę nad obiadem
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:08   #4849
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

Normalnie przybywam do Was z nowiną. Dotarła do mnie przed chwilą i jest tak przejmująca i niespodziewana, że normalnie musiała się pochwalić.
UWAGA! UWAGA!! Jest godzina dwunasta trzydzieści osiem, a ja NIE PIŁAM JESZCZE DZISIAJ KAWY!
Normalnie, ja, która bez swojego życiodajnego napoju żyć nie może!
Szok.

Noooo, ale żeby nie było tak pięknie od raz jak to do mnie dotarło, zaczęłam ZIEWAĆ.
to pokazuje tylko, że nasze uzależnienia siedzą zazwyczaj tylko i wyłącznie w naszej główce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-24, 12:13   #4850
alazkrainy
Zakorzenienie

Wrrr ale ten czas się dziś dłuży, specjalnie chyba

Dziś obiad jemy u babci, prawdopodobnie będzie zupa buraczana i drożdżaki, moje ulubione placki. A wiadomo, że wszystko lepiej smakuje, jak ktoś zrobi

A co do sprzątania to ijaa nie martw się, mi też się wydaje, że mało sprzątam i wpadam w kompleksy, u nas takie generalne sprzątanie to raz w tygodniu, albo w piątek, albo w sobotę. Natomiast w inne dni to czasem pozmywam podłogi, pozamiatam stada muszek owocówek i nic więcej nie robię, bo po prostu nie mam na to czasu.

Stary 2010-09-24, 12:18   #4851
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
A na doła . Może spróbuj zrobić coś co sprawia Ci przyjemność. Cokolwiek, coś małego, ale dla siebie i co bardzo lubisz.
Ja tak czasem robię i mimo, że problemy nie mijają, to jest lepiej, chodź trochę lepiej.
za kawkę właśnie wzięłam sobie relaksująco kąpiel, tż trochę mi poprawił humor bo dzwonił o pracę, ma spotkanie umówione i mam nadzieję (nie chcę zapeszyć) że wreszcie sobie wszystko poukładamyjuż mi troszkę lepiej

Cytat:
Raaaaaany, jak tak czytam o Waszych porządkach i pracach domowych to mi sie robi wstyd.
Ja nie wiem czy robię połowę z tego co Wy.

No a imprezka LATA 80te. Lubię taką muzykę.
iija nie wstydź się my siedzimy w domach dlatego sprzątamy jak szalone
PS: ja też lubię klimat lat 70tych i 80tych

golden_eye- poproszę o wszystkie fotki w tonacji niebiesko-biało-brązowej

SPD, jakie macie pomysły na odnowienie wnętrza? nie tylko malowanie, ale np. co robicie żeby odnowić wnętrze/mebel etc. które Wam się już troszkę znudziło?

golden
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2010-09-24 o 12:22
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:23   #4852
201604250957
Konto usunięte

Ijaa nie martw się, ja też generalne porządki to robię w sobotę, w tygodniu to najwyżej wstawię jakieś pranie no i na bieżąco sprzątam kuchnie i zamiatam, a tak to wszystko stoi i czeka na swój czas dlatego lubię najbardziej na świecie piątek od popołudnia do wieczora- ten komfort, że nie muszę iść do pracy i nie muszę nic robić, mogę się bezkarnie lenić bo NALEŻY MI SIĘ po całym tygodniu pracy z resztą u mnie w domu rodzinnym jest dokładnie tak samo

pogoda faktycznie piękna, ciesze się bo po pracy jadę do domu, zjem obiad z Lubym i lecę do mojej przyjaciółki która jest mama 4miesięcznych bliźniaków i wybieramy się w 4 na spacer
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:30   #4853
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość

SPD, jakie macie pomysły na odnowienie wnętrza? nie tylko malowanie, ale np. co robicie żeby odnowić wnętrze/mebel etc. które Wam się już troszkę znudziło?
Nasze wnętrze to jeszcze się nam nie znudziło, bo w miarę świeże i krótko w nim mieszkamy.
Teoretycznie najlepiej jest poprzestawiać meble w inne miejsce albo nawet zmiana dodatków na inne.

Stary 2010-09-24, 12:53   #4854
Nadia5
Zakorzenienie

mała produkcja dziś
ja wróciłam od przyjaciółki, poplotkowałymy, pospacerowałyśmy i zakupiłam podkład Rimella plus tusz w komplecie za 27 zł wolę kupić teraz bo kosmetyki kończą mi się w momencie gdy z kasą krucho.

mój instynkt macieżyński ostatnio świruje, dziecko JUŻ a to nie takie łatwe...wbrew pozorom

ssnowdrop inspiracje super pochwali się efektem końcowym

sprzątanie...odkładam na jutro TŻ będzie spał po nocce a ja się rozprawię z kurzem w niedziele mamy gości więc jakbym posprzątała dziś to i tak się nabrudzi z naszymi zdolnościami

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

jeśli chodzi o "odnowienie" wnętrza to można jakiś szablon na ścianę, obraz, dodatki na komodę, diody podświetlające np. obraz czy ogólnie ścianę, jakiś zegar lub chocby nawet kwiatek (fiołek za 5 zł z biedronki do tego jakaś ładna metalowa doniczka z ikei)

my wciąż coś dokupujemy, zmieniamy, meble i ściany są nowe więc kombinujemy z kolorystyką dodatków (ostatnio turkus)

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2010-09-24 o 12:57
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 13:00   #4855
golden_eye
Wtajemniczenie

ssnow - pierwsza tura, ładuję wszystkie jakie mam, może cuś się spodoba zaraz będzie reszta
Stary 2010-09-24, 13:11   #4856
golden_eye
Wtajemniczenie

większość w pastelach wiem ale brąz ładnie się z błękitem komponuje, myślę, że jak zamienicie te białe meble ze zdjęć na brązowe to też będzie ok
Stary 2010-09-24, 13:17   #4857
nurek119
Zakorzenienie

jej zakochałam się w tych pomieszczeniach ze zdjęć
Stary 2010-09-24, 13:23   #4858
golden_eye
Wtajemniczenie

uwaga SPD - wśród zdjęć sprytna i tania półeczka na przyprawy z instrukcją obsługi i montażu
Stary 2010-09-24, 13:30   #4859
DobraDusza88
Zakorzenienie

hej dziewczyny

nie miałam za dużo do nadrabiania :P Lili nie ma to coś mało piszecie

Ja byłam dzisiaj u lekarza, ale szczepionki i tak nie dostałam :/ muszę iść jeszcze raz tym razem z książeczką zdrowia, bo istnieje prawdopodobieństwo, że już na wzw typu b byłam szczepiona i wtedy trzeba zrobić badanie czy szczepionka w moim organizmie jeszcze działa... W ogóle ile się tam wysiedziałam to szok :/

Była u babci, szkoda mi jej, że tak sobie z tą ręką zrobiła zawiozłam jej zupkę i posprzątałam mieszkanie.

I już nie mam na nic siły Zjadłam wczorajszą pieczarkową i będziemy mieć jeszcze gołąbki, które mi babcia kiedyś tam dała

A pasowało by zacząć się uczyć
Stary 2010-09-24, 13:37   #4860
golden_eye
Wtajemniczenie

jeszcze trochę mi się wszystkie podobają, albo wypatrzyłam na nich jakiś szczegół ładny, nie mogę się powstrzymać, ciągle czegoś szukam i zapisuję ale wszystkich pomysłów w jednym mieszkaniu się nie da zrealizować ;(
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości