|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Mam pierwszy zakup do mieszkania: wieeelgachny kubek Nescafe.
![]() ![]() Fajnie macie tak sobie w pracy na wizażu siedzieć... Ja sobie nie wyobrażam czegoś takiego :P
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi się nic nie chce ![]() nie pojawia się ta prędkość światła ![]()
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też. Prędkość żółwiowa iście. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Zaraz jakiegoś wściekotoku dostanę czy co
![]() A jeszcze koledzy z pracy jadą na wycieczkę, niestety my nie jedziemy, bo pierwotna wersja była taka, że się wszyscy składają, więc odmówiliśmy, a potem jak przyszło co do czego, to okazało się,że wszystko idzie przez firmę i jest za darmo ![]() ![]() U mnie dziś ładna pogoda, dobrze, że zostawiłam pranie na balkonie to szybko wyschnie.
#4835 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze mam nadzieję, że mi te muffiny się udadzą, jak będą dobre to spróbuje też zrobić inne, szczególnie że dostałam od przyjaciółki na urodziny książkę "świat czekolady" i tam jest mnóstwo przepisów tylko na czekoladowe ciasta, desery, muffiny itd, ale nie sięgam do niej bo dostaję ślinotoku ![]() ![]() hehe też sobie ciuchy do pracy szykuje wieczorem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o net to ja w pracy często muszę z niego korzystać służbowo, nieskromnie mówiąc nazywają mnie tu "rekinem internetu" bo ilekroć czegoś potrzeba to innym się nie udaje a ja zawsze znajdę, spod ziemii a wykopię namiary, adresy, info wszystko co trzeba ![]() ![]() kiedy się przeprowadzasz? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-09-24 o 08:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam płakać nie będę, bo pewnie nie raz będzie wycieczka
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
ojej a czemu tu dziś tak cicho?
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- hehe to jednak mi wizaż się zaciął i nie pokazywał wiadomości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie dziś tu bardzo cicho
Wszystkie pewnie korzystają z pogody Jutro prawdopodobnie zawitamy do tesco, a tam są takie promocje na ciastka na wagę ![]()
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z opowiadań jej wynika, że po prostu nie pod pasowała jednej dziewczynie - koleżance kierowniczki. ![]() ![]() U mnie jest podobnie z netem. Ja zawsze wszystko znajdę. ![]() I wykonuję takie rzeczy w pracy, że do 90% z nich potrzebny mi internet. Jak nam czasem coś siądzie i go nie ma to siedzę i patrzę w sufit bo zrobić nie nie mogę. Poza tym jak wychodzę z założenia, że człowiek zadowolony i rozluźniony lepiej i efektywniej pracuje. A właśnie po to tu wchodzę, dla chwilowego odprężenia, by z uśmiechem na twarzy wrócić za chwilę do swoich obowiązków.
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
DzieńDobry
![]() Mam chwilkę wolną więc wpadłam zobaczyć co tam u Was? ![]() Dziś przedostatni dzień u rodziców, jutro wracam do siebie..i znowu miesiąc ich nie zobaczę ![]() Ale te kilka dni to szaleństwo: spacerki z mamą, wypady z psiapsiułą do galerii, spotkania przy kawie ![]() Wczoraj z mężem dobrego zakupu dokonaliśmy w Carrefourze ![]() Upolowałam śliczny kombinezon zimowy na polarze dla Niuni na 12m za jedyne 34zł! ![]() ![]() ![]() Dostałam również od rodzinki troszkę pieniążków na "drobne przyjemności" ![]() ![]() ![]() Upolowałam również wreszcie w miarę jasny podkład! Bo dotychczas każdy jeden to porażka! Ale to już z własnych pieniędzy i mam małego moralniaka ...ale teraz coraz zimniej się będzie robić i z sam krem to może być za mało ![]() A dziś idziemy całą 3ką do Zoo! Ale córcia będzie miała frajdę. ![]()
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-09-24 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() podczytuje Was wieczorami bo mam dużo pracy i jestem taka zmęczona, że nie mam siły nic odpisywać. My w tym tygodniu oszczędziliśmy sporo na jedzeniu, ponieważ babcia zaopatrzyła nas w ogromną porcję pierogów a mama w gołąbki, no i oprócz tego z domu przywiozłam wędline, cukier, mąkę itp, także dokupywaliśmy tylko chleb. Któraś z Was pisała, że będzie malować ściany, ja również- i też mam problem z wyborem koloru. Zasłonki mam brązowo-beżowe i meble takie stare też brązowe. Myślałam o jakimś jasnym odcieniu zieleni lub własnie beżu. Fajna byłaby też sciana w jasnym srebrnym tylko nie wiem czy takowe istnieją. Nie wiem które farby są dobre i w miare tanie. Mogłybyście coś doradzić?Zaczynamy w przyszłym tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dół mi nie mija... wzięłam się za sprzątanie (takie większe zostawiam sobie na "po malowaniu") wstawiłam rosół i czekam na tżta... rany... jak mi źleeeeeeeee! ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
ssnowdrop
![]() śliczne wystroje, najbardziej podoba mi się pierwsze zdjęcie i ostatnie
#4844 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę ale jestem dzisiaj pracowita jak pszczółka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na doła ![]() ![]() Ja tak czasem robię i mimo, że problemy nie mijają, to jest lepiej, chodź trochę lepiej. Normalnie przybywam do Was z nowiną. ![]() UWAGA! UWAGA!! Jest godzina dwunasta trzydzieści osiem, a ja NIE PIŁAM JESZCZE DZISIAJ KAWY! I zapomniałam, że nie piłam. ![]() Normalnie, ja, która bez swojego życiodajnego napoju żyć nie może! Szok. ![]() Noooo, ale żeby nie było tak pięknie od raz jak to do mnie dotarło, zaczęłam ZIEWAĆ. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim zgromadzonym
![]() Ja już po obiedzie - spaghetti na dwa dni zrobiłam. TŻ właśnie pojechał po wyniki badań ido pracy, więc z kocicą same siedzimy. Wczoraj wieczorem wypiłam gorącą herbatę z cytryną i sokiem malinowym, wzięłam Gripex, zrobiłam ciepły termofor i pod kołderkę i kocyk wlazłam, bo coś się nie najlepiej czuję. Dziś poszłam rano do apteki po syrop prawoślazowy i Neoangin, bo gardło mi odpada... Czuję się strasznie, jakbym miała zaraz zemdleć... Teraz robię pedikur i zaraz ciepłą herbatkę wypiję. Kupiłam dziś też oliwkowy opatrunek, bo mam suche usta. Wczoraj pomyłam naczynia, dziś się może zabiorę za łazienkę i znów odkurzę. Głowa mnie boli... Dobrze, że już piątek ![]()
#4847 |
Zakorzenienie
|
Raaaaaany, jak tak czytam o Waszych porządkach i pracach domowych to mi sie robi wstyd.
Ja nie wiem czy robię połowę z tego co Wy. ![]() Dzisiaj np. mam bajzel w salonie, ale nie mam zamiaru nawet w związku z tym palcem ruszyć. Jest piątek, należy mi się relaks po tygodniu pracy i już! A TŻ jutro idzie do pracy, więc na spokojnie sama sprzątnę (wolę sprzątać sama) ![]() Jutro wybieramy się imprezkę. Ostatnio coś mnie ciągnie, żeby się tak wyszaleń, wytańczyć, z ludźmi pobyć. W końcu, bo ile na kanapie można zalegać. ![]() Znajomi wymyślili najpierw spotkanie u nich w domu, a później bibkę w klubie, ale ja się na to nie piszę. Ma być jutro cudowna pogoda, szkoda w murach siedzieć. Ogródki piwne jeszcze u nas stoją, a to ostatnie podrygi, więc to by można wykorzystać. A nie 23 stopnie, a oni chcą się w 4 ścianach zamknąć! ![]() ![]() ![]() No a imprezka LATA 80te. ![]() ![]()
![]() |
#4848 |
Wtajemniczenie
|
no heeeeeeeeeejjjjjjj....... ......
jakoś mało produktywnie mi minęło do południa, a tu ani poczta nie załatwiona, ani obiad, siedzę, zajadam się szarlotką, którą wczoraj wymodziłam i czytam książki... po południu byliśmy na grzybach, ale już za sucho w lesie, grzybków mało i też takie sucharkowate no i robaczywe, pełnia już ![]() ![]() ssnow - błękity to moje ulubione kolory ![]() ![]() ![]() idę na tą pocztę i pomyślę nad obiadem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Wrrr ale ten czas się dziś dłuży, specjalnie chyba
![]() Dziś obiad jemy u babci, prawdopodobnie będzie zupa buraczana i drożdżaki, moje ulubione placki. ![]() ![]() A co do sprzątania to ijaa nie martw się, mi też się wydaje, że mało sprzątam i wpadam w kompleksy, u nas takie generalne sprzątanie to raz w tygodniu, albo w piątek, albo w sobotę. Natomiast w inne dni to czasem pozmywam podłogi, pozamiatam stada muszek owocówek i nic więcej nie robię, bo po prostu nie mam na to czasu.
#4851 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() PS: ja też lubię klimat lat 70tych i 80tych ![]() ![]() golden_eye- poproszę o wszystkie fotki w tonacji niebiesko-biało-brązowej ![]() ![]() SPD, jakie macie pomysły na odnowienie wnętrza? nie tylko malowanie, ale np. co robicie żeby odnowić wnętrze/mebel etc. które Wam się już troszkę znudziło? golden
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-09-24 o 12:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Konto usunięte
|
Ijaa nie martw się, ja też generalne porządki to robię w sobotę, w tygodniu to najwyżej wstawię jakieś pranie no i na bieżąco sprzątam kuchnie i zamiatam, a tak to wszystko stoi i czeka na swój czas
![]() ![]() ![]() ![]() pogoda faktycznie piękna, ciesze się bo po pracy jadę do domu, zjem obiad z Lubym i lecę do mojej przyjaciółki która jest mama 4miesięcznych bliźniaków i wybieramy się w 4 na spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teoretycznie najlepiej jest poprzestawiać meble w inne miejsce albo nawet zmiana dodatków na inne.
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
mała produkcja dziś
![]() ja wróciłam od przyjaciółki, poplotkowałymy, pospacerowałyśmy i zakupiłam podkład Rimella plus tusz w komplecie za 27 zł ![]() mój instynkt macieżyński ostatnio świruje, dziecko JUŻ a to nie takie łatwe...wbrew pozorom ![]() ssnowdrop inspiracje super ![]() ![]() sprzątanie...odkładam na jutro TŻ będzie spał po nocce a ja się rozprawię z kurzem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- jeśli chodzi o "odnowienie" wnętrza to można jakiś szablon na ścianę, obraz, dodatki na komodę, diody podświetlające np. obraz czy ogólnie ścianę, jakiś zegar lub chocby nawet kwiatek (fiołek za 5 zł z biedronki do tego jakaś ładna metalowa doniczka z ikei ![]() my wciąż coś dokupujemy, zmieniamy, meble i ściany są nowe więc kombinujemy z kolorystyką dodatków (ostatnio turkus ![]()
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-09-24 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
ssnow - pierwsza tura, ładuję wszystkie jakie mam, może cuś się spodoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Wtajemniczenie
|
większość w pastelach wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
jej zakochałam się w tych pomieszczeniach ze zdjęć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Wtajemniczenie
|
uwaga SPD - wśród zdjęć sprytna i tania półeczka na przyprawy z instrukcją obsługi i montażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() nie miałam za dużo do nadrabiania :P Lili nie ma to coś mało piszecie ![]() Ja byłam dzisiaj u lekarza, ale szczepionki i tak nie dostałam :/ muszę iść jeszcze raz tym razem z książeczką zdrowia, bo istnieje prawdopodobieństwo, że już na wzw typu b byłam szczepiona i wtedy trzeba zrobić badanie czy szczepionka w moim organizmie jeszcze działa... W ogóle ile się tam wysiedziałam to szok :/ Była u babci, szkoda mi jej, że tak sobie z tą ręką zrobiła ![]() I już nie mam na nic siły ![]() ![]() A pasowało by zacząć się uczyć ![]()
#4860 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze trochę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.